<<< Vissza | Tovább >>> |
Tibcsi | Adatlap | 199685 | 2010. január 12. 11:16 | ||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199684 | 2010. január 12. 11:07 | ||||||||||||||||||
Biztos, hogy 72-es? Nekem is megvan, de mintha más Ma lenne- Kalóz | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 199683 | 2010. január 12. 09:41 | ||||||||||||||||||
Sziasztok, Legújabb szerzeményem sys kollégának köszönhetően ez a Szuhoj makett. Ketten összehoztunk egy majdnem teljes makettet, mert nekem volt dobozom, neki meg volt belevalója. :) Sajnos nincs meg minden alkatrésze, így a kabintetőt egy KP makettből kellett pótolni és egy oldalkormányt még le kell gyártanom hozzá. De ez eltörpül az mellett, hogy ismét eggyel gyarapodott az NDK-makett gyűjteményem. :) Tibcsi | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 199682 | 2009. október 21. 19:52 | ||||||||||||||||||
Könnyek között néztem végig az oldalt... :) Az első Phantom makettem is Novo volt. Meglepett, hogy ennyiféle makettet gyártottak. | |||||||||||||||||||||
muzzy | Adatlap | 199681 | 2009. október 21. 19:40 | ||||||||||||||||||
NOVO Ex frog makettek honlapja; igaz csazk oroszul; de magaert beszel! Megdobogtatta a szivem www.novokits.ru/ Muzzy | |||||||||||||||||||||
lambos | Adatlap | 199679 | 2009. május 19. 22:35 | ||||||||||||||||||
szeva gyuri,csak azt szeretnén irni ,hogy hajzer lajos a nagybácsim és a siklosi lakás mafia fogja. semmit nem tudok tenni.ugyan nem ismerlek de ugy gondoltam ennyit meg irhatok.ÿmert a keresztapám´´ | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 199678 | 2009. április 21. 21:14 | ||||||||||||||||||
Némelyik dobozban rendes áztatós matrica volt. Na, az ért a legtöbbet belőle. :)) | |||||||||||||||||||||
hofi | Adatlap | 199677 | 2009. április 21. 20:55 | ||||||||||||||||||
Az a Phantom nekem is megvolt Novo kiadásban, méghozzá öntapadós matricával. Borzalmas volt :) | |||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 199676 | 2009. április 21. 20:37 | ||||||||||||||||||
Kalóz! A FROG öntőmatricáit megvásárolta a SZU, de nem mindegyiket! A német II VH-s gépeket sajnos nem vették meg. A Szojuzon belül 6 gyártó helyet tudok, 6 felé osztották (Donyeck, Moszkva, Leningrád, Taskent, Kijev) a matricákat. A Phantomot is gyártották egy darabig, míg valaki ki nem találta, hogy Vietnámban a népi demokrácia ellen használták (csak nem azt a változatot!) Állítólag hasonló itthon is megtörtént, valaki felháborodottan tiltakozott a fasiszta gépek hazai árusításán, aztán a rossz nyelvek szerint Ő volt, aki azokat a bécsi út túloldaláról hozta :( Muzzy | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199675 | 2009. április 21. 11:01 | ||||||||||||||||||
A Whirlwind egy az egyben az 1956-ban kiadott Westland S-55-ös, csak a matrica újabb. | |||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199674 | 2009. április 21. 08:16 | ||||||||||||||||||
A Whirlwindről nem találatam adatot www.airfixcollector.co.uk/airfix_complete_kit_catalogue_re.htm. Legvalószínűbbnek tűnik, hogy az 1966-os HAR makettet alakították át, és dobozolták, de elképzelhető más variáció is. A megadott linken mindenkinek jó csemegézést! Kalóz | |||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199673 | 2009. április 21. 08:00 | ||||||||||||||||||
Bálintka! Sok Matchbox makett Revell kiadásban újraéledt! Nem csoda, hiszen anno eggyesültek, csak mindkettő megtartotta a saját márkanevét. Az öntőkereteket megnézve a gyakorlottabb makettező azonnal ráismer a jellegzetes Matchbox kialakításra. A szerszámokon a cégnevet általában kivakarták, a Pk- sorozatszám jelzésről azonban rendszeresen elfelejtkeznek, bár mint írtam, anélkül is felismerhetőek. A harcjármű makettekhez mini dioráma alapot is mellékelnek, nem rossz kivitelben. Nekem a Medicopter 117 ill. a Dauphine helikopterek ilyenek, ill. a Krupp Protze és az SdKfz. 234/2 Puma. Kalóz | |||||||||||||||||||||
vrauko | Adatlap | 199672 | 2009. április 21. 07:58 | ||||||||||||||||||
A "baráti NDK"-ban készült makettek közkeletű neve a VEB, bár a VEB rövidítés csak annyit tett, hogy "népi tulajdonú termelő egység," azaz állami tulajdonú gyár, és utána j5t annak +nevezése, hogy mit is gyártottak voltaképp (vö. VEB Automobilwerk Eisenach; Wartburg-tulajdonosok jól ösmerik). A Novo öntvények pedig az 1kori angol Frog termékei voltak, és ma is van köztök olyan, amit senki más nem gyárt, vagy nem nagyon elérhető, pl. a Westland Wallace 2fedélű repcsi. A Frog ugyan látszólag annyit tesz, hogy béka, de valójában rövidítés, a "From the ground"-ból, ami arra utal, hogy a repülő gépezet felszáll a földről. | |||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199671 | 2009. április 21. 07:54 | ||||||||||||||||||
Miggyuri! Az első makettem az itt nem szerelő MiG-15 volt. Valami 14 forintért árulták, zacskóban, mint ezeket. A gyártójuk a lengyel COOPEXIM volt. Kalóz | |||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199670 | 2009. április 21. 07:50 | ||||||||||||||||||
juge! Valóban Veb Plasticart makettekről van szó, jeklenleg aranyárban mérik őket. A szovjet makettekhez: a repülőgépek mind exFrog makettek, a NOVO márkanév alatt az export kivitel futott, abban voltak matricák. A hazai keresletben sokáig kaphatóak voltak a papírdobozos csomagolásúak, amiknél soxor nem voltak megadva a tényleges típusok, sőt néha a matrica is hiányzott. Ugyanez vonatkozik az - elsősorban KGST piacokon beszerezhető - zacskós makettjeikre, amik Donyeck néven futottak. A szovjet hajómakettek exHeller szerszámokkal készültek, azért voltak részletesek, és viszonylag jó minőségűek. (Természetesen matrica nélkül, bár azok nem is igen kellettek azokhoz a makettekhez). Aztán voltak nekik harckocsi makettjeik, 1:30 léptékben egy szovjet gyártótól, a moszkvai Ogonyoktól. Ha jól tudom, nálunk nem árulták, de Csehszlovákiában láttam pár darabot a '90-es évek elején. Az öntvények minősége alapján azok is átvett szerszámokkal készülhettek. Nekem egy T-34/85 egy KV-85 és egy Isu-152 van meg, bár nem a mai kívánalmaknak megfelelő kivitelben. Az akkori echte szovjet makettekről csak annyit, aki találkozott velük: rémálom. Borzalmas kivitelben, borzalmas műanyagból készültek, természetesen értelmes építési utasítás nélkül. Igaz, kint fillérekért (kopejkákért) vesztegették (már ha lehetett egyáltalán kapni). A mellékelt papír szerint arra szolgáltak, hogy a fiatalok képet kapjanak a repülőgépekről. No comment. Kalóz | |||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199669 | 2009. április 21. 07:36 | ||||||||||||||||||
Bocsi, Gyapjas, nem figyeltem! Te a Matchboxra gondoltál, én a nálam lévő Revellre. A match természetesen már régen elkészült, ezt vettem elő ráncfelvarrásra. Kalóz | |||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199668 | 2009. április 21. 07:28 | ||||||||||||||||||
Szia, Gyapjas! A TF-nek már nekikezdtem, de még nincs kész :-( meleltte készül(ne) a Sima változat is, emg előszedtem a Matchbox 104-esét egy kis ráncfelvarrásra. Ha kész lesznek, teszek fel képet, de nem lesz hamar: Üdv: Kalóz | |||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 199667 | 2009. április 21. 06:59 | ||||||||||||||||||
VEB-makettek voltak, NDK gyártmányok, 001-tubus ragasztó, 002-tubus ezüst festék, ez állt a kezelési utasításában. Érdekes tojás fehér színű, és/vagy ezüstszürke, átlátszó és fekete müanyagból, a matricái nagyon szépek voltak Mercury, Trident, L-410, L-60, Mig-21, Saab J-35 Draken, Jak-40, Mi-10K, Mi-6, Be-6, Il-62, Tu-2, Tu-16, Su-7, Tu-104, 134, 144,... Aztán voltak a Szovjet NOVO-modellek, fele zacskós, volt dobozos is kék-fehér vagy vörös fehér, illetve exportra szánt színes. Különösen tetszett az angol Phantom, Spirtfire(Mark-9?) egy dobozban a V-1-el, Black Widow, Lynx, Hellcat, P-38 Lightning, bár a matricái néha lakkréteg nélkül készültek, és beáztatás után szétmállott! Aztán egyéb termékek: Lenin jégtörő, később más névvel is megjelent, Patyomkin, Aurora. Vosztok és Szojuz űrhajók. Mivel a Csehszlovák határ mellett laktunk, előszeretettel használtam a Lepy-M ragasztójukat, sajnos festéket nem nagyon lehetett kapni, így édesanyám porcelán festéshez használt tubusos olaj festékeit használtam, később pedig Walkidot. | |||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 199666 | 2009. április 21. 05:48 | ||||||||||||||||||
Gyönyrűen rondák. Ráadásul minden magyarul. Alkatrész együttes- kit helyett. Jó a hosszú ékezetes betűket nem szerették a lengyel nyomdászok, de akkor is. Nekem a PZL P.11c. volt az első, '67-ben. Megvan a mai napig. Ez tényleg kuriózum. Mi lesz a sorsuk? Miggyuri | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 199665 | 2009. április 18. 13:17 | ||||||||||||||||||
A klubban volt egy eladó darab. A bécsi út túlsó végéről hozták. Ez még az Armada klub elődjében volt. :) | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199664 | 2009. április 18. 12:34 | ||||||||||||||||||
Honnan szereztél Te akkoriban Hasegawa-t? | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 199663 | 2009. április 18. 11:31 | ||||||||||||||||||
Sziasztok, A másik topik kedvéért leporoltam néhány régi fotómat és a kezembe akadt a Hasegawa első F-18 makettje. Ebben a dobozban még a prototipus volt, farkasfogas szárnybelépőéllel és nagy "agancs"-antennával az ormányán. Ez a makettem még mindig megvan, de ráférne egy kis ráncfelvarrás... | |||||||||||||||||||||
Balintka | Adatlap | 199662 | 2008. augusztus 22. 09:49 | ||||||||||||||||||
A Matchbox-ban tetszik nekem ez a 2 colours kit rendszer, gondolva a kezdő makettezőkre, nem bonyolult festéseket adtak hozzájuk. Visszasírom én is a matchbox-ot, mai napig nagyon tetszenek ezek a dobozok, amik lejjebb is láthatók. | |||||||||||||||||||||
Apa | Adatlap | 199661 | 2008. augusztus 22. 09:38 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Nekem ez volt az első... Még a fa pénz idejében.. 8.-ik születésnapomra kaptam,1976-ban... Jó látni újra | |||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 199660 | 2008. augusztus 22. 09:19 | ||||||||||||||||||
Mty | Adatlap | 199659 | 2008. augusztus 22. 09:11 | ||||||||||||||||||
A nagyérdemű szeretné | |||||||||||||||||||||
Gyapjasz | Adatlap | 199658 | 2008. augusztus 20. 21:40 | ||||||||||||||||||
Azok a jó kis Matchbox makettek...:S Én a '90-es évek derekán kezdtem modellezni néha nagyapám hatására(tőle kaptam az elsőt), aztán a következő 5-ből legalább 3 matchbox volt(Helldiver, 109E-3, és Fw-190).Gyakran visszasírom őket a boltok polcaira, mert voltak szerintem kifejezetten jó makettjeik, vagy legalább is feljavításhoz jók.Amúgyis kezdő fejjel nekem nagyon bejöttek, olcsóak voltak és még volt is egy szinvonaluk.Ha a nagyérdemű szeretné, teszek fel róluk képeket. Kalóz! az TF-104-es össze van rakva? volt nekem revell kiadásban, de összetört költözés közben:S...Bár most barátnőm megtiltotta hogy makettet vegyek, annyi van itthon(szerintem nincs sok:)) | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199657 | 2008. augusztus 20. 19:55 | ||||||||||||||||||
Azok az egykori NDK-ból származó KVZ makettek voltak. Az alu tégelyekben pedig ragasztó és ezüst színű festék volt. | |||||||||||||||||||||
aquark | Adatlap | 199656 | 2008. augusztus 20. 19:07 | ||||||||||||||||||
Helló! Én 88 körül kezdtem, olyan maketteket tudtam venni, amelyek dobozában 2 kis fémtégelyben (amiket csak roncsolással lehetett kinyitni) volt a ragasztó, a másikban meg valami higító féleség (máig nem tudom mire való). Volt matrica is, festésre akkoriban nem is gondoltam. Emlékszik v.ki a gyártó nevére? Volt korai mig-em, valami Mosquito-féleség, kétfedeles, kockaorrú gép, meg 1 Jak-24 szerű helikopter, ami a többi szürkéhez képest hófehér volt! Van v.kinek infója ezekről (kép, stb.)? | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199655 | 2008. június 29. 20:04 | ||||||||||||||||||
Köszi. Olyan mint a jó bor, minél korosabb, annál nemesebb.:-))) | |||||||||||||||||||||
bigboy | Adatlap | 199654 | 2008. június 29. 18:23 | ||||||||||||||||||
Mégis milyen jól nézmek ki én imádom ezeket a régi maketteket csak egy darab müanyag de mintha" beszélnének " hozánk . szépek .üdv bigboy | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199653 | 2008. június 29. 17:10 | ||||||||||||||||||
Ez a pár darab is 3X fölötti. | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199652 | 2008. június 29. 17:09 | ||||||||||||||||||
Hát igen, túl sok extrát nem lehet ezektöl a 60-as 70-es években kiadott makettektöl várni. Viszont aki nem igazán szeret építeni (mint én is) annak jók, mert abszolult nincsenek túl bonyolítva, némelyik annyi alkatrészböl áll, mint egy komlyabb makett pilótakabinja. Mondhatni össze illeszted a két féltörzset, beleszúrkálod a szárnyakat, kész is az építés, és máris lehet festegetni:-) | |||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 199651 | 2008. június 28. 14:35 | ||||||||||||||||||
Nem valami extra, de a korához képest azért szép, mint makett. Szerintem | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199650 | 2008. június 28. 12:09 | ||||||||||||||||||
70-es évek elejéröl egy Panavia Tornado Gr.1, ez is öregebb nálam.:-) Sajnos a kabinüveget belülröl megmarta a pillanatragasztó gőze, nem hagytam elég időt a cockpit összerakása és az üveg felhelyezése között. Próbáltam lefszegetni, de nem akart egyneletesen lejönni, így inkább hagytam, nem akartam rajta még rontani. | |||||||||||||||||||||
Szõkekapitány | Adatlap | 199649 | 2008. május 15. 20:37 | ||||||||||||||||||
Igen, megtartom mindkettőt, tele is van már egy ágyneműtartó a dobozokkal. A nagyobbakba belepakolom a makettező kacatokat. Megvolt még az USS Indianapolis is (1:700 vízvonal makett), de túlságosan sötét szürkére festettem az oldalát, nem tetszett, úgyhogy félkészen 500Ft-ért eladtam :) | |||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 199648 | 2008. május 15. 19:56 | ||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199646 | 2008. május 15. 19:36 | ||||||||||||||||||
Szia! Ez azért is különlegesség, mert egy már nem létező cég gyártmánya. (Te is meg tartod a dobozokat és az összeállítási rajzokat?) | |||||||||||||||||||||
Szõkekapitány | Adatlap | 199645 | 2008. május 15. 19:25 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Itt az én Bf-109E gépem, 1989-es kiadás. Ecsettel festettem egy hétvége alatt és utólag jöttem rá, hogy túl sűrű lett a foltozás, de ez már így marad, emlék. Azt hiszem ez egy viszonylag "új" matchbox kit. Valami olyasmire emlékszek, hogy 1994 körül szűnt meg a cég. Nekem még van tűlük egy 1992-es katalógusuk, még külön festékeik is voltak. | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 199642 | 2008. május 13. 17:47 | ||||||||||||||||||
RPG | Adatlap | 199641 | 2008. május 13. 14:01 | ||||||||||||||||||
Hu emberek nekem is van pár régiségem majd lefotózom nektek:D | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199639 | 2008. május 13. 13:17 | ||||||||||||||||||
Végülis a munkadandárját Te végezted, nekem csak össze kellett raknom.:-) | |||||||||||||||||||||
hofi | Adatlap | 199638 | 2008. május 13. 11:29 | ||||||||||||||||||
Elképesztő, hogy mit tudsz kihozni az Airfix kitekből :) | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199637 | 2008. május 11. 21:55 | ||||||||||||||||||
Talán elbújt.:-D Erre én is rájöttem, de természetesen akkor szúrt már csak szemet amikor fent volt a gépen. Egyébként meg egybe volt nyomva a két szín, persze mókásan fordítva. Off: Hogy álsz a Acaleri Tomcat-tel? Én ma elővettem, az egyik felét.:-) Lehet, hogy ez lesz a következő project. Izé, az enyém Itademy lesz.:-) | |||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 199636 | 2008. május 11. 21:44 | ||||||||||||||||||
Egy ilyenem még nekem is van talonban... bár már hónapok óta nem is láttam. :-)) Sokáig néztem ezt a makette, valami furcsa volt rajta. De nem tudtam, mi... aztán rájöttem: a függőlegesre fordítva tetted fel a piros-kék jelet... :) | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199635 | 2008. május 11. 21:22 | ||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 199634 | 2007. december 18. 08:54 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Nem rég nagy csapás érte a makettező felszerelésemet: a pisztolyom ereszt és a nyomásszabályzóm is cserére szorul. Ezért komolyabb munkát nem tudok végezni, így elővettem hármat a "soha el nem készülő" makettek közül (sajnos van egypár:-(), és ezeket próbálom valamelyest kipofozgatni. Ez a Sea King HAS.2 ezek közül lenne az első. Eredetileg ez egy 1969-es Airfix makett, csak Heller csomagolásban, lassan 40 éves. Kár, hogy elcseszetem, mert a korához képest elég szép kitt. Megvan az erdeti Airfix is, na majd az... | |||||||||||||||||||||
zsolesz | Adatlap | 199633 | 2007. november 25. 19:39 | ||||||||||||||||||
zsolesz | Adatlap | 199632 | 2007. november 25. 19:36 | ||||||||||||||||||
http://www.arnes-modellbauseite.de/History/plast.htm Régi NDK-s makettek,az összes,jót nosztalgiáztam... Fura a Mi-6-oson az a rengeteg szögletes oldalablak. | |||||||||||||||||||||
superbus | Adatlap | 199631 | 2007. november 7. 11:14 | ||||||||||||||||||
lehet, hogy az évek során változott a felhasznált alapanyagok minősége vagy csak egyszerűen ronggyá áztattam amikor felraktam. Ez már sosem fog kiderülni, de van egy Virgin 747-esem amit még a Hasegawa adott ki. A matricáit cafatokból sikerült újraépítenem, annyira széttöredezett a hordozó lakkréteg. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
Ha lehet hinni a doboz oldalának, akkor az.
Tibcsi