<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Hickory | Adatlap | 212020 | 2008. december 24. 15:33 | ||||||||||||||||||
mszl | Adatlap | 212019 | 2008. december 24. 15:28 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Keresném ezeket a kiadványokat, vagy másolataikat. A repülőgépek szerkezetével és a sárkényszerkezet felépítésével, készítésével foglalkozó kiadványokat. MIndent amiből nyomonkövethető hogy milyen folyamaton megy keresztül a nyersanyag amíg elkészül belőle a repülőgép szerkezete. Keresnék még ME 262 -ről szerkezetéről mindenféle dokumentumot, méretarányos rajzokat Előre is köszi mszl@freemail.hu | |||||||||||||||||||||
Peti347 | Adatlap | 212018 | 2008. december 24. 14:17 | ||||||||||||||||||
Kösz! Megkérdezem. Egyébként nem baj mert nem sürgős, ugyanis csak pénteken kapom meg a makettet és akkor nem hiszem, hogy azonnal kelleni fog. Külföldi beszerzésbe pedig anyám nem megy bele :D (13 évesen (én vagyok annyi) még inkább ő dönti el mit lehet) (pedig e-bayen is van). Peti | |||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 212017 | 2008. december 24. 14:09 | ||||||||||||||||||
Szia Némó! A képen lévő gép marokkói! Boldog karácsonyt mindenkinek! Üdv Sanyi | |||||||||||||||||||||
Némo | Adatlap | 212016 | 2008. december 24. 14:07 | ||||||||||||||||||
sdkfz | Adatlap | 212015 | 2008. december 24. 12:53 | ||||||||||||||||||
Hogy kellene csináld magad módszerel 72-es német bunkert csinálni? | |||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 212014 | 2008. december 24. 12:32 | ||||||||||||||||||
Szia Tommy! Én úgy tudom,az Academy a Gunze színeit ajánlja a makettjeihez.Az újabb kiteknél ezt már fel is tüntetik,a Gunze kódokkal egyetemben,a régebbi készleteknél nem. | |||||||||||||||||||||
Grande | Adatlap | 212013 | 2008. december 24. 12:27 | ||||||||||||||||||
Peti347! Szerintem kérdezd meg Z63 (Tóth Zoltán) kollégát zimmeritező ügyében, hátha van varázscilinderében, sok szerszáma között:) makettinfo.hu/index.php Bár a modellposta.hu e-boltjában látható, de nincs raktáron, ergo hetekbe kerül mire beszerzik. Másik forrás pedig külföldi beszerzés. Egyébként van más zimmeritkészítő szerszám is. armorama.kitmaker.net/modules.php | |||||||||||||||||||||
voroshangya | Adatlap | 212012 | 2008. december 24. 11:37 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Barátaim! Tegnap megérkezett a várva várt makett! Ciro C-605 Prága V3s Service Car. Apukámnak meglepetés lett volna az ünnepekre. Horrorisztikus áron vettem ezt a műgyanta makettet+ postaköltség. Kibontása után mély depresszióba kerültem mivel borzasztóan selejtes a makett. Nem rontom senki ünnepét azzal, hogy most feltegyem, a képeket amit készítettem róla, elraktam a szekrény mélyére. De tanulságul megmutatom a képeket itt a fórumon,mennyire szeretnek bennünket a cseh szállítók! Rettentően sorjásak, félrenyomott az egész makett. Az alváz deformált.Küldjem vissza, vagy próbáljak meg belőle valamit kihozni! Ez itt a kérdés. Mi Minden makettező Barátomnak Kellemesebb Ünnepet kívánok! Soltész István | |||||||||||||||||||||
Tommy | Adatlap | 212011 | 2008. december 24. 01:14 | ||||||||||||||||||
Üdv! Pár hozzászólással lejjebb kérdeztem, hogy az Academy milyen festékgyártók festékeit ajánlja a kitjeihez. Akkor kaptam egy ötletet, hogy írjam le konkrétan melyik makettről van szó, hátha valaki már meg csinálta. Nem csak a típust írom le, hanem mellékelem az összeállítási útmutatót is. Remélem ez alapján tudtok nekem segíteni. Köszi előre is. Üdv Tommy U.I.: Mindenkinek Kellemes Ünnepeket és Boldog Új Évet! | |||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 212010 | 2008. december 23. 20:12 | ||||||||||||||||||
A porozás talán menni fog, de tényleg úgy vagyok, most mindenfajta technikával, hogy kipróbálom őket, majd megpróbálom normálisan elsajátítani őket. Igazából nem versenyszintre törekszem, de jó volna kicsit komolyabb módon művelni a hobbit. A doboztetős technikát pedig megfogadom és kipróbálom! Már kíváncsi is vagyok! :) | |||||||||||||||||||||
gyurmakoma | Adatlap | 212009 | 2008. december 23. 20:11 | ||||||||||||||||||
épphogy csak fogjon a szin.. felviszed ecsettel...bővebben...aztán fültisztitóval,papirzsepivel vissza mosod,visszatörlöd.. igy a festék csak a mélyedésekbe ül meg erőteljesebb karaktert adva a makettnek.. valamit a felfújt szineket jobban összedolgozza.. lehet több rétegben alkalmazni,több szinnel.. | |||||||||||||||||||||
gyurmakoma | Adatlap | 212008 | 2008. december 23. 20:08 | ||||||||||||||||||
porozáshoz a legvégére én fugaport használtam régen.. de már kapsz külön pigmenteket is erre a célra.. erbrussal meg könyebb dolgozni mint ecsettel...gyakorolj.. egy tipp... makettdoboz fényes oldalára fúj majdnem viz hig festéket..de csak ugy ködöld,hogy ne follyon meg..ha megy,akkor mindent tudsz majd fújni :D én igy tanultam meg | |||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 212007 | 2008. december 23. 20:05 | ||||||||||||||||||
Egyébként az átmosás erősen felhigított festékkel végzendő, csak nem tocsogós mennyiségben? | |||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 212006 | 2008. december 23. 20:04 | ||||||||||||||||||
Egyetértek veletek, mind a tanulás mikéntjében, mind a topic "pörgetésében". Nekem sajna még nagyon sokat kell tanulnom. Illetve nem is sajna, mert jó dolog ez. Szerencsére most egy olcsó kit-en dolgozom. Italeri Scwimmje, így nem öl meg az ideg, ám mégis bántó, mikor az ember a saját tapasztalatlanságából elront valamit. Nagyon rég nem űztem már ezt a hobbit, és akkor is csak gyenge kezdőként. Most csaptam bele igazából a lecsóba és most nagyon sok mindent ki szeretnék próbálni. Ugyebár eddig ecsettel szerencsétlenkedtem, most légecsettel teszem mindezt. Keverési arányokat még nagyon meg kell tanulnom, illetve a rétegek egymásra vitelét is. Aztán jöhet a koszolás, koptatás technikájának elsajátítása is. Most buzgón nézegetem japán barátaink videóit a neten, hogy ők hogyan is teszik a "dolgukat". Hát mit ne mondjak, tanulságos. Épp ma láttam egy hölgyet, amint egy type 97-et csinált. A végén, ha jól láttam, a sminkkészletéből szemezgetett a koszoláshoz. Szerintem nagyon jó lett a végeredmény! Érdemes megnézni! Szóval tanulgatok, és ehhez nagyon köszönöm a segítségeteket! Bocs a hosszú sorokért... | |||||||||||||||||||||
gyurmakoma | Adatlap | 212005 | 2008. december 23. 19:55 | ||||||||||||||||||
jó az elv.. legalább forog a topic és hasznos dolgokkal telik megint | |||||||||||||||||||||
Tibor | Adatlap | 212004 | 2008. december 23. 19:46 | ||||||||||||||||||
Régi elvem: A makettező emberke kísérletezzen már a kezdetektől fogva, mivel a mondás is azt tartja: "Maga kárán tanul az ember". Persze lehetőleg ne a méregdrága maketteken tegyétek. Ki lehet dolgokat kísérletezni viszonylag olcsó masinákon is. És mindez nem jelenti azt, hogy ne váltsunk eszmét és ne adjuk át a tapasztalatainkat, mert ugye: " Az okos ember más kárán tanul!" Üdv.: Tibor | |||||||||||||||||||||
gyurmakoma | Adatlap | 212003 | 2008. december 23. 19:34 | ||||||||||||||||||
sőőt megfelelő gyakorlattal és tapasztalattal,lehet azonos bázissal is dolgozni..de egy nem járatos személynek ugye... vagy lehet sorolgatni a különböző higitókat amik nem bántják esetleg egymást.. szóval van pár alternativa :D | |||||||||||||||||||||
Tibor | Adatlap | 212002 | 2008. december 23. 19:32 | ||||||||||||||||||
gyurmakoma | Adatlap | 212001 | 2008. december 23. 19:31 | ||||||||||||||||||
igaz sőőt ez az alap. én pl nem szappanos vizzel tisztitok,hanem tiszta higitós rongyal áttörlöm. ha zsiros a felület,mindegy mire mivel mész rá,lemarhatja,lepereghet. szóval itt több megoldás van amit használhat ákimáki ki kell próbálni mindent és ami beválik,azt alkalmazni | |||||||||||||||||||||
Tibor | Adatlap | 212000 | 2008. december 23. 19:25 | ||||||||||||||||||
Apró kiegészítés az előző "okoskodásaimhoz": festés szempontjából rendkívül fontos a felület lehetőleg tökéletes zsírtalanítása, mert érdekes meglepetésekben lehet részünk. Tibor | |||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 211999 | 2008. december 23. 19:15 | ||||||||||||||||||
Sajna nem a kivárással vana a probléma. 2 hete ment rá fel az enamel réteg, azóta szárad. :) Szerintem is az azonos bázissal lesz itt a gond. De köszönöm! | |||||||||||||||||||||
Tibor | Adatlap | 211998 | 2008. december 23. 19:10 | ||||||||||||||||||
Persze igazad van! Én átmosásra és nem fürdőzésre gondoltam. Egyébként én rendszeresen alkalmazom és bevált! Tibor | |||||||||||||||||||||
gyurmakoma | Adatlap | 211997 | 2008. december 23. 19:05 | ||||||||||||||||||
Az is,de ha egy hét után is túlzásba viszi a higitó mennyiségét és áztatja benne ugy mossa át,akkor ugyanugy felmarhatja.. ezért jobb az ellentétes bázis | |||||||||||||||||||||
emerson | Adatlap | 211996 | 2008. december 23. 19:04 | ||||||||||||||||||
Tescoban lehet kapni!Hát szerintem nem lesz örök emlékü.Inkább olyanoknak valo aki nem jártas ebben a témaban de szeretne olvasni rola valamit!Szerintem | |||||||||||||||||||||
Tibor | Adatlap | 211995 | 2008. december 23. 19:03 | ||||||||||||||||||
Szia! Nem vársz néhány napot, esetleg egy hetet! Ez a baj! Üdv.: Tibor | |||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 211994 | 2008. december 23. 19:01 | ||||||||||||||||||
Igen van. Tán második számnál tart. Csak kívülről láttam. Miggyuri | |||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 211993 | 2008. december 23. 19:00 | ||||||||||||||||||
Köszönöm Gyurmakoma! Sejtettem, hogy valami ilyen probléma lehet! Megpróbálom a tanácsodnak megfelelően orvosolni a problémát. | |||||||||||||||||||||
Puló | Adatlap | 211992 | 2008. december 23. 18:59 | ||||||||||||||||||
Most hallottam egy ujságról amihez mindig adnak egy makettet!Állítólag a neve:Páncélosak!Vagy valami ilyesmi!Ismeri valaki? | |||||||||||||||||||||
gyurmakoma | Adatlap | 211991 | 2008. december 23. 18:42 | ||||||||||||||||||
az azonos bázisú festék és higitó nem jó páros átmosásra minig ellentétes bázist használj. enamelt akrillal moss át akrilt enamellel.. | |||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 211990 | 2008. december 23. 18:41 | ||||||||||||||||||
Kedves Mindenki! Kis segítségre lenne szükségem.Miért van az, hogy a lefestett,elkészített maketten (festés enamellel, és fújva) a festést híg olajfestéses átmosásnál megmarja a higító (szintetikus). Mit csinálok rosszul? Hogyan kellene eljárnom? Segítségeteket előre is köszönöm! Sokat számítana, hisz tudjátok milyen érzés, mikor egy elkészült festést követően üt be a tré... Üdv: Ákimáki | |||||||||||||||||||||
Peti347 | Adatlap | 211989 | 2008. december 23. 18:30 | ||||||||||||||||||
Jah, és Magyarországon lehet vhol kapni? (Eddig sehol sem láttam.) Peti | |||||||||||||||||||||
Peti347 | Adatlap | 211988 | 2008. december 23. 18:23 | ||||||||||||||||||
Kösz Fodi és Grande! | |||||||||||||||||||||
Grande | Adatlap | 211987 | 2008. december 23. 18:10 | ||||||||||||||||||
Peti374! A német harckocsikon alkalmazott ún. zimmerit elkészítéséhez használt célszerszám. A Google-ban keresve, rengeteg infot találhatsz a zimmeritről. www.tar.hu/zsoltmilitary/zimmerit.htm | |||||||||||||||||||||
Fodi | Adatlap | 211986 | 2008. december 23. 18:07 | ||||||||||||||||||
www.hobbylinc.com/htm/tam/tam35187.htm Nem kell japanul tudni, csak figyelmesen kell nezni a videot. Latni a katalogusszamot es nevet is... :) | |||||||||||||||||||||
Puló | Adatlap | 211985 | 2008. december 23. 17:44 | ||||||||||||||||||
Peti347 | Adatlap | 211983 | 2008. december 23. 17:40 | ||||||||||||||||||
Hello! Meg tudja vki mondani mi az a fém tárgy amit a csávó a 8-adik perc környékén használ? www.youtube.com/watch (Rávan írva: 0,7) Kösz! Peti | |||||||||||||||||||||
pucu1 | Adatlap | 211982 | 2008. december 23. 16:59 | ||||||||||||||||||
Szia Puló! Nem száraz ecsetelve,hanem visszamosással tudod megcsinálni. másik lehetőség felhígított színnel végig fested az átmenetet üdv | |||||||||||||||||||||
Puló | Adatlap | 211981 | 2008. december 23. 15:11 | ||||||||||||||||||
Régen kb 15 éve gyerekként csináltam de akkor magamtól és nem ismerek minden kifejezést!Akkor is festettem őket meg csináltam diorámát stb! Száraz ecsetelve nem lehet meg csinálni a szín átmeneteket valahogy!Mert ki takarásnál éles át menet van! Köszi a tippeket! | |||||||||||||||||||||
Atesz | Adatlap | 211980 | 2008. december 23. 15:08 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Keresnék olyan leírásokat(link,dokumentum, stb.),amely az SS terep egyenruhák festését tartalmazza(alkalmazott színek, esetleges festéktípusok). Verlinden 120 mm-es figurához lenne. Köszönöm: Atesz | |||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 211979 | 2008. december 23. 15:02 | ||||||||||||||||||
Igen,volt pár példány,de nagyon ritka madár volt. De csak a kavarás végett:tényleg volt négy ágyúval szerelt Mustang is :D | |||||||||||||||||||||
Szõkekapitány | Adatlap | 211978 | 2008. december 23. 14:01 | ||||||||||||||||||
Szia! Ha tényleg kezdőnek érzed magad, akkor szerintem egyenlőre nyugodtan maradj az ecsetnél. Sokkal könnyebb és olcsóbb vele festeni. Majd amikor már legalább néhány makettnyi tapasztalat lesz a hátad mögött érdemesebb szórópisztolyt ragadni. Nagyon sok okosság van fent ezen az oldalon a makettező ABC-ben. Javaslom olvasd át, számos kérdésre választ fogsz kapni! Sajnos nem érdemes ezekre az olcsó szórópisztolyokra költeni, de erről is talász egy tanulságos cikksorozatot az ABC-ben. Nem te vagy az első, aki ezt a kérdést feltette. | |||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 211977 | 2008. december 23. 13:44 | ||||||||||||||||||
Malcolm tetős A ezek szerint létezhetett? | |||||||||||||||||||||
Peti347 | Adatlap | 211976 | 2008. december 23. 12:25 | ||||||||||||||||||
Hello! Igen, a maszkolás az amikor kitakarsz egy részt, hogy ott ne legyen festékes. Lehet kapni szalag formájában meg folyékonyként is. | |||||||||||||||||||||
Puló | Adatlap | 211975 | 2008. december 23. 12:09 | ||||||||||||||||||
Mi az a maszkolás? Bocs de kezdő vagyok! Ki takarás? | |||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 211974 | 2008. december 23. 12:07 | ||||||||||||||||||
Szia! Maszkolással minden megoldható,egyébként semmiféle precíziós munkára nem alkalmasak ezek a starter pisztolyok,és valósággal falják a festéket... | |||||||||||||||||||||
Puló | Adatlap | 211973 | 2008. december 23. 12:05 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Tök friss vagyok itt az oldalon!Az a helyzet hogy 15 év után ujra szeretném kezdeni a makettezést!És szeretnék pár tanácsot kérni! Nézegettem a festékszórókat!Nem akarok drágát és néztem egy rewelt 4 e ft ért meg egy másikat 2500ért!Ezekkel lehet rövid átmenetű terep mintát fújni egy 1/72 es repülőre?Tud olyan kicsit fujni?Repülőkre és harc járművekhez kellene!De azt hozzá teszem hogy nem profi munkára kell! | |||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 211972 | 2008. december 23. 10:34 | ||||||||||||||||||
Az A-36 Apache valójában 6 db 0.50-es kaliberű géppuskával volt felszerelve,2-2 a szárnyakban,2 a motorburkolat alsó részén kapott helyet.Csatarepülőként kapott zuhanófékeket is. A P-51A(és az A-36 is) Allison motorral volt szerelve,a P-51B/C már a RR Merlint kapta.Nem volt Merlin motoros "A" változat és Allisonos "B/C" se,(leszámítva a kísérleti példányokat,ugyanis a két motor igen eltérő szerkezeti átalakításokat követelt.Az Allison-motoros változatoknak nem volt például törzstartályuk,teljesen más volt a hűtési rendszer is,valamint a törzstartály miatt kisebb aerodinamikai változtatásokat is kellett eszközölni. | |||||||||||||||||||||
vlevi | Adatlap | 211971 | 2008. december 23. 09:33 | ||||||||||||||||||
"6 géppuskával" Én úgy tudtam, hogy csak az első, még "A-36"-nak hívott változaton volt 4 gépágyú, a későbbieken már mindenütt a 6 darab .50-es kaliberű géppuskát használták. | |||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 211970 | 2008. december 23. 09:19 | ||||||||||||||||||
Ákos! Köszi! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Van a Keleti pályaudvar környékén egy volt Mega Modell,ott árulnak ilyen Tamiya zimmeritezőt,de van ára...
Puttyval és csavarhúzóval könnyen elkészíthető,nem olyan nehéz.
Majd megmutatom :D