<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
borisz | Adatlap | 232832 | 2009. április 4. 10:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vadász | Adatlap | 232831 | 2009. április 4. 08:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kefe! Timurt kiegészítve: A V4+21 -es Re-2000-es Vitéz nagybányai Horthy István kormányzó helyettes gépe volt. 1942 aug-ban lezuhant. Tehát téli körülmények között nem repülték. Mivel a többi munkádban is komoly kronológiai tévedések vannak, javaslom a háttér tanulmányaid erősítését. A kivitelezésről majd máskor, vagy inkább személyesen. Vadász | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pistii | Adatlap | 232830 | 2009. április 4. 07:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm srácok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty0 | Adatlap | 232829 | 2009. április 3. 23:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jah és ami a legfontosabb köszönöm az észrevételeket egyelőre nagyából 25%-os a dió szal még messze van a késztől :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty0 | Adatlap | 232828 | 2009. április 3. 23:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! 17 éves vok és bocsánat mindenkitől hogy tegezek mert tudom nálam sokkal idősebbek is vannak de nem szeretnék mindig magázódással bajlódni. A drót le lesz lapítva egyelőre csak odatettem hogy ez lenne az. De ha vastag miből készítsek vagy ne is készítsek? A tetőn vékony réteg lesz és a tetején bokrok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vidgul | Adatlap | 232827 | 2009. április 3. 21:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vidgul | Adatlap | 232826 | 2009. április 3. 21:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Most itt tartok a diorámára kerülő fal/kapu darabbal. Már átmostam és csak a szárazecsetelés van hátra. Véleményt, kritikát örömmel veszek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Geriqe94 | Adatlap | 232825 | 2009. április 3. 21:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv az adatlapján ki van írva az életkora(csak be kellene jelentkezned) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sdkfz | Adatlap | 232824 | 2009. április 3. 21:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát igen itt a lényeg a szögesdrót.A többihez nem szólok semmit. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vereri05d | Adatlap | 232822 | 2009. április 3. 19:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 232821 | 2009. április 3. 19:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sulyid telibe találta! Az a szögesrdót sima drót, egyszerűen átmegy rajta a csörömp. A másik, hogy irdatlan vastag, már-már szöges rúd. A negyedik képen látszik a hungarocell belülről, ez is javításra szorul. Abba, hogy miért elefánttal rohanják le, bele nem kötök, ésszerű magyarázat, hogy az volt "kéznél". Viszont a tetőre csak vékony réteg földet/homokot tegyél, mert nem hiszem, hogy azok a deszkák sokat bírnának. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hondarider | Adatlap | 232820 | 2009. április 3. 18:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nézz szét a Kitmaker oldalán, Korea/Vietnam/cold war pontban | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kefe69 | Adatlap | 232819 | 2009. április 3. 18:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sziasztok! örülök hogy tetszik nektek a munkám.köszönöm a gratulációt mindenkinek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sulyid | Adatlap | 232818 | 2009. április 3. 17:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A szöges drót bőven nem bírna el 1 elefántot... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
grifx | Adatlap | 232817 | 2009. április 3. 17:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty0 szia Ha jól látom ez egy elefánt tank? Ha a tank eleje (hátulja ) a levegőbe van akkor a lánctalp nem tapad a görgökh. Hanem picit leng. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty0 | Adatlap | 232816 | 2009. április 3. 17:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azt hiszem elértem egy olyan pontra ahol jöhet egy két kép az éppen készülő diorámámról. egy Orosz bunker lerohanása a téma. a tank festésére és a többi dolog festésére lennék legfőképpen kíváncsi szerintetek jó ez így? A hungarocell tető el lesz fedve és nem lehet majd látni homok + bokrok maga a föld füves lesz de ott még nem tartok. Várom az építőkritikákat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty0 | Adatlap | 232815 | 2009. április 3. 17:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! ha itt az oldalon belemész a régi makettek menüpontba és ott a harcjárműveken belül a modern-re akkor találsz olyan képeket de remélem jó lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pistii | Adatlap | 232813 | 2009. április 3. 14:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Valaki nem tudna segíteni nekem, hogy hol találok hidegháborús diórámakat? Mert már szét Googléztem magam :D Előre is köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 232811 | 2009. április 3. 08:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez is, meg a Híd túl messze van, meg a Halál 50 órája is... Valahogy ezek a háborús filmek örök klasszikusok lettek. Nem mondom, hogy a Ryan közlegény vagy az Elit alakulat nem jó filmek, de Csodabogár, BaziJoe, Kelly vagy az esernyős angol őrnagy figurái nagyon jól el lettek találva... Én még mindig emléxem, hogy hol és mikor láttam a Kelly hőseit először... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gébics | Adatlap | 232810 | 2009. április 3. 08:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Arról nem is beszélve, hogy az egy tábori átalakítás volt 1945 februárjában Patton 3. hadseregénél. Ennél a régi típusú toronyba szereltek egy hosszú csövű, 76 mm-es ágyút, amelyhez ellensúly is tartozott a torony hátsó részén, de ez Csodabogár tankján nincs rajta. Alkalmazására azonban nem került sor, mert ekkor már nagy számban állt rendelkezésre az M4A3 (76) típusszámú verzió az új tervezésű toronnyal. Üdv: Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 232809 | 2009. április 3. 08:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A cikkeknél MViktor96 nickkel hozzászóló Molnár Viktort Biharnagybajomról kérem, hogy keressen meg e-mailben, mert valami nem stimmel a rendelésével kapcsolatban! A könyv már a nyomdában van, mindenkinek aki előrendelt az oldalon és megkaptuk a rendelését már visszaigazoltuk mailben. A héten feladott rendelésekre már 24 órán belül elküldtem a visszajelzést. Tehát ha valaki rendelt, de nem kapott mailt, még egyszer kérem, hogy keressen meg a weblapon a Kapcsolat oldalon található mailen vagy akár telefonon. Előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 232808 | 2009. április 3. 07:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kicsit off, de azért is leírom. Ez a film megindítja az emlékek áradatát: mikor a többi kis srác kint focizott vagy matchboxozott ezelőtt 23-24 éve, én bizony ezt a filmet néztem és "katonásdit" játszottam apám 1/32-es fröccsöntött katonáival:):) :)Most 30évesen még mindig nem érdekel se a foci, se az autók, és ismét "katonázok".:):)Legfeljebb annyi változott, hogy "sajtot eszem, bort iszom"... Marha jó az ötlete a diorámának és jó lett az építés is! Grat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Don | Adatlap | 232807 | 2009. április 3. 06:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Csoadabogár tankja M4A3E4 verzió. Ez a jugoszlávok (mivel ott forgatták a filmet) által használt verzió volt, aminek a lövegét kicserélték a jugók egy hosszabb verzióra. És a színe sem a szabvány olive drab volt, hanem annál vmivel világosabb zöld. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 232806 | 2009. április 2. 23:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha már a részleteknél tartunk, akkor az komolyabb, hogy Csodabogár tankja nem M4A1 (öntött), hanem M4A3 (hegesztett) változat. A másik, hogy Peenemünde inkább homokos, tengerparti terület volt, nem ilyen szép mező szerű. Ettől függetlenül a diorámák nekem is nagyon tetszenek, főleg az, hogy a legtöbbjük valami sztorit próbál meg elmesélni, nem csak tájat rak egy makett köré. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 232805 | 2009. április 2. 22:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem olyan régen néztem mag x. alkalommal, de megnézem ha lesz időm.. Én továbbra is úgy emléxem, hogy egyenesen állt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Palkó | Adatlap | 232804 | 2009. április 2. 22:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem jól áll a Sherman.Átmegy a kerítésen és a kocsin 1. kép és csak a tornyot forgatja el 2.kép szembe látszik a kőfal 3 kép.Nézd meg a filmben.Nagyon jó lett a dio. grat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 232803 | 2009. április 2. 21:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Kelly hőseiben a Tigrisek kétszínű kamo festésűek, Csodabogár Sherman-ja nem oldalt állt, hanem a Tigris mögött egyenesen az úton amikor a festéktölténnyel seggbe lötték a Tigrist...:), ettől függetlenül jó ötlet... Még a képek mélységélességével kellene valamit kezdened, mert a 3228as képen a Sherman csak egy nagy folt. A méretarány gondolom 1:72... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
grifx | Adatlap | 232802 | 2009. április 2. 21:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jaj azt nem is vettem észre csak a makettet néztem :) Bocsánat | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laac | Adatlap | 232801 | 2009. április 2. 21:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Erre a "Kelly's heroes" feliratból jöttél rá? Zseni vagy! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
grifx | Adatlap | 232800 | 2009. április 2. 21:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kefe69 A Tigrises dio a Kelly hősei c. fiélmből van? úgye :) Nagyon szépek | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bubu | Adatlap | 232799 | 2009. április 2. 21:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Termékeny éved volt, gratulálok szép diorámák! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kefe69 | Adatlap | 232798 | 2009. április 2. 20:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sziasztok!mindennap megnézem ezt az oldalt.kiváncsian várom ki mit alkot éppen.nagyon sok ötletet,megoldást ,technikát "lestem el" tőletek :).tavaj volt szerencsém ott lenni a tokai makettversenyen szuper volt.idén is elakartam menni a fiaimmal,de sajnos nem jött össze a dolog :( ezért szeretném itt bemutatni nektek a diórámáimat amit az elmúlt egy évben készítettem.további jó makettezést mindenkinek,tokajban pedig minden versenyzőnek sok sikert kivánok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
grifx | Adatlap | 232797 | 2009. április 2. 20:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm mindenkinek a segícséget. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 232796 | 2009. április 2. 17:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Esetleg a Szentendrei Skanzen is jó ötletreket adhat! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Boeing | Adatlap | 232795 | 2009. április 2. 16:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyjából: a ház eleje az utcára néz, a ház maga hosszúkás, vége fele istállók, műhelyek, az udvar közepén azzal a kukoricatárolóval. :D Menj el Ópusztaszerre, ott direkt ilyen parasztházak vannak állatokkal, nézd meg. :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ram | Adatlap | 232794 | 2009. április 2. 15:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha a kérdés komoly, akkor lássuk be, létezik néhány millió fajtája a parasztházaknak a világon, de ha csupán magyar parasztházakra szűkítjük a kört, akkor is jónéhány táj jellegzetes parasztháza kerülhet a képbe... így aztán először is: szerintem használd a fantáziád. Másodszor: nézz utána a dio feltételezett helyszínére jellemző épületeknek és az esetleges fotók alapján már tudsz méreteket tippelni :) Én a réges-régen vásárolt alföldi tanyánk (azóta már le lett bontva) emlékezetből felidézett méreteit tudom prezentálni: 15 x 6 x 5 méter. Saccra. :) üdv, Ram | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hofi | Adatlap | 232793 | 2009. április 2. 15:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Én vasárnap este rendeltem 2 példányt a harvardon, és még nem kaptam visszajelzést. Vagy csak nem érkezett meg? hofi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
grifx | Adatlap | 232792 | 2009. április 2. 15:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Egy parasztház kb milyen hosszú és milyen széles? és milyen magas? :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 232791 | 2009. április 2. 10:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha nagyképű lennék - vagy nagyon optimista - akkor azt mondanám, hogy nem, de így reggelente még van realitásérzékem, szóval persze, Óvár után is lehet majd rendelni, csak a postázási akció ér végét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bigmonty | Adatlap | 232790 | 2009. április 2. 08:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
köszi a válaszokat majd próbálkozok. A könyv még Móvár után is rendelhető lesz? Mert le vagyok égve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomek | Adatlap | 232789 | 2009. április 2. 08:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mort néztem postafiokot és megkaptam kétszer is. Köszi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomek | Adatlap | 232788 | 2009. április 2. 08:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pedig eddig minden mail-t megkaptam. Lehet h. a Tomek ott nagybetüs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 232787 | 2009. április 2. 08:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Próbáltam neked mailt is küldeni, de a freemail állandóan visszadobja. Semmi fontos, csak jelzem, hogy valami nem stimmel a fiókkal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 232786 | 2009. április 2. 06:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amit guminak hívsz az a vinil. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Babek | Adatlap | 232785 | 2009. április 2. 06:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bocs még fiatal makettező vok. A vinil az mien lánctalpat takar? egyépként kösz és rátaláltam higy a marder is gumi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 232784 | 2009. április 1. 22:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hordó: Megfelelő átmérőjű csőből vágott darabra elkészíted az abroncsozást, vagy megkéred egy esztergályos ismerősöd. Vagy versenybörzén veszel, 300 Ft körül van a gyanta másolat darabja. Lánc: veszel versenybörzén, vagy irány az ékszerbolt, és veszel ezüstláncot. Készíteni lehet, csak macerás. Itt mindegyikre látsz példát (hordó saját, a lánc ezüst): www.albatros.extra.hu/makettek/2007/buessing/index.htm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomek | Adatlap | 232783 | 2009. április 1. 21:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kösz után kérdőjel? Na már fáradt vagyok! köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomek | Adatlap | 232782 | 2009. április 1. 21:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kösz? Akkor móváron! Nem te kattintottál hanem en voltam kis betűs tomek helyet nagybetüs Tomek nick-el! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 232781 | 2009. április 1. 21:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bocs, valamiért az előbb nem jött fel az adatlapod (de lehet, hogy én kattintottam rossz névre. Módosítottam a rendelést! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tomek | Adatlap | 232780 | 2009. április 1. 21:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
elvileg regisztralva vagyok, de azert küldok mailt az adatokkal |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A vékony drótra a tanácsom az, hogy valami olcsó, vagy már nem jó fülhallgatót belezz ki. Csak leszeded róla róla a műanyag borítást, és meg lehet csinálni az elemi szálakból, ha egyben hagyod akkor meg mondjuk 1/72es vontatókötelet kapsz.
Csak arra figyelj, hogy ez réz, valamivel át kell színezni.