<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Monty | Adatlap | 236714 | 2010. október 18. 07:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
iikk | Adatlap | 236713 | 2010. október 17. 23:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én láttam olyan részt is, amiben Hókuszpók vagy valamilyen király térdéig értek a törpök, igaz volt olyan rész is amikor "csak" bokáig értek.. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 236712 | 2010. október 17. 22:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A víz extra jól sikerült, nekem is nagyon tetszik, gratulálok hozzá. Úgy tűnik, a szilikon jó választás volt. Hogyan készítetted? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
snowman | Adatlap | 236711 | 2010. október 17. 22:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A törpök a mesében kb bokáig értek Hókuszpókinak, ha ezt figyelembe vesszük, akkor elég brutális nagy várat kéne csinálnod...ha a törp 2 cm, akkor a varázsló kb 20 cm lenne! Az ajtó magában legalább 25-30 cm...azt hiszem nem folytatom... Nem lenne jobb inkább Aprajafalva? Sok színes gomba házacska :D Szeva Indiana! Mail megy, de muszáj gratulálnom a vízesésedhez, mert nekem nagyon tetszik! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balintka | Adatlap | 236710 | 2010. október 17. 19:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szuper a kép. A tavalyi, Spar-os törpökhöz lenne készítve a vár, van egy fél sorozatom, amit rátennék. Azok kb 2 cm-es figurák, szóval a vár nem lenne nagy. egyelőre a várral akarok foglalkozni. később kialakítom hozzá a diorámát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236709 | 2010. október 17. 19:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz ATTIS! Nincs elfelejtve,csak mostanában nem volt türelmem folytatni egy ilyen számomra nagy dolgot. Ezért inkább kalandoztam és tanulgattam az új technikákat. Még idén neki állok folytatni. Beszereztem megint egy adag faanyagot hozzá. És már vannak új ötleteim is na nem nagyok:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 236708 | 2010. október 17. 18:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1 kicsit le maradtam mostanában mi van a vad nyugattal?Vagy a gyerkőc mait át álltál a mackó testvérre? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 236707 | 2010. október 17. 18:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hát akkor én vagyok a pancser mert én mindig megszenvedek az illesztésekkel :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 236706 | 2010. október 17. 18:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ez nagyon állat csipem az ilyen MAD MEX-es dolgokat | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 236705 | 2010. október 17. 18:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Papa! Kisméretű legyen? Mekkora az pontosan? Fontos lenne a méretarány megállapítása. Segítségül lerajzoltam neked Hókuszpók várát. Szerintem 1/35-ben is elég normális méretű lenne, nem túl nagy a vár. Ha figyelembe vesszük a bejárati ajtó nagyságát, akkor durván kiszámolható, hogy kb az alapterülete 40 x 20 cm lenne. 1/48-ban a méreteket osszad el 1,4-el. :) Sok sikert! Tanárúr | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236704 | 2010. október 17. 18:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasztok! Két dajkálás között haladtam egy kicsit a hegyi patakkal:) Nézzétek el nekem a hibákat mert ez életem első víz effektje. Sokat gondolkoztam, hogy csináljam meg. Úgy döntöttem, hogy szilikont használok. Most itt tartok,még javítgatok rajta-rajta leszakadt a pajta:) A szélén még fehéríteni fogom a felcsapódó víz részt. Folyt köv:) Ákos nagyon jól néz ki a dioráma Gratulálok:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
iikk | Adatlap | 236703 | 2010. október 17. 18:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236702 | 2010. október 17. 17:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát persze, úgy csináld ahogy neked szimpatikus:) Csak előtte keres képeket, hogy lásd azt, hogy mekkora mélységeket kell majd építened. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balintka | Adatlap | 236701 | 2010. október 17. 16:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, köszi a választ. Ugy terveztem, hogy tömör lenne a belseje, mert nem írtam, hogy csak az eleje lenne a lényeg, meg valamekkora mélysége is lenne térben, de a dioráma szélén helyezkedne el. Szóval akkor csinálhatom tömörre? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 236700 | 2010. október 17. 16:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha valaki követi a Miniart oldalon lévő építési leírást, gyerekjáték. Örülök, hogy az ott lévők nem töltötték haszontalanul azt az egy órát, a workshopon az előadásom egyik része erre volt kihegyezve. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
BaTTka1 | Adatlap | 236699 | 2010. október 17. 15:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Keszthelyen a Workshopon majdnem három percet küzdött vele. Ebben a festés is benne volt:-)) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
qiez | Adatlap | 236698 | 2010. október 17. 15:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon tetszik, gratulálok! A házzal sokat szenvedtél? Egyszer olvastam itt valakitől, hogy elég küzdelmes összeállítani az épületeiket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ádám911 | Adatlap | 236697 | 2010. október 17. 15:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok www.undercity.org/_Prints/aqueducts_undergroundrivers_sewers.html Az alábbi érdekes képsorozatra akadtam a neten. Nos pár kérdés merült föl bennem. Ezek a nagyobb csövek tulajdonképpen gyűjtőcsatornák lennének és ugyanúgy futnak a föld alatt mint a rendes csövek vagy csak egy bizonyos ponton vannak megcsinálva és ebbe jönnek bele oldalról a kisebb átmérőjű csövek? Valamint ha van egy csatornafedelünk az hogyan kapcsolódik egy ilyenhez? Csináltam egy gyors paintos rajzot a szemléltetésre. Így kapcsolódnak vagy nem? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236696 | 2010. október 17. 13:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Bálintka! Nagyon jó ötlet,már én is gondolkodtam rajta:) Én mindenképpen egy 1 cm hungarocell alapot használnák a falaknak, majd erre a felületre felragasztanám a kiálló formázott rózsaszínű, vagy kék nikecelt. Ahol pedig simább, vagy különböző felületeket szeretnél oda levegőre száradó gyurmát javaslok. Fa ragasztóval kend be vékonyan a felületet, majd erre rakd a gyurmát,és formázd. A gipsz is megtapad a hungarocellen de a gyurmával könnyebben dolgozol majd ,szerintem:) A festését pedig megtudod oldani egyszerű temperával. A tető fa szerkezetét (ha úgy csinálod), akkor balsa fából készítsd. Jó munkát kívánok és kíváncsian várom az eredményt. Na szijamiau: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balintka | Adatlap | 236695 | 2010. október 17. 12:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Páromnak szeretnék karácsonyra egy kis méretű Hókuszpók várat építeni. Nikecellből vagy sztirofoamból építsem? Ezek felületét lehet burkolni pl gipsszel, mennyire tartósan marad meg rajta? Milyen festékkel ragasztóval lehet dolgozni ezekkel az anyagokkal? Köszi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 236694 | 2010. október 17. 10:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Monty! Köszönöm. Az úttestet sima szalvétából alakítottam ki. Van olyan szalvéta, aminek a felülete tökéletesen utánozza a kövezett úttestet. Be kell festeni és a hatása eszméletlen. A járda kövezetét 1 mm-es sztirol lemezbe karcoltam bele, figyelembe véve a repedéseket, sérüléseket, amiket szikepengével készítettem el. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 236693 | 2010. október 17. 08:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Szamuráj! A képek alapján nem mondtam volna meg hogy 72-es, inkább tippeltem volna 35-ösnek. Gratulálok, nekem nagyon tetszik! Talán egy apró észrevételem van: a ház falán a feliraton (ha már fénykép alapján dolgozol) nagyon látszik, hogy kézzel van írva, míg az eredeti fotón anno azt sablonnal vitték fel. Az úttestet és a járdát hogyan csináltad? üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 236692 | 2010. október 17. 06:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 236691 | 2010. október 17. 06:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Lacus! A tapétát úgy készítettem, hogy kinyomtattam papírra keleti szőnyegmintákat. Most, hogy írod, már nekem sem tetszik, mert az ajtó felőli oldalán nincsen díszes szegély, csak a tetején és az alján. Sokat töprengtem, hogy milyen mintázatok lehettek egy olasz kisvárosi szoba falán, aztán a munkahelyemet vettem alapul, a Jókai Emlékházat, sőt a szalon bútorzatát is segítségül hívom, egyetemes jellege miatt, 19. század végi enteriőr stílusúak. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 236690 | 2010. október 16. 23:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Örülök, hogy tetszik! A gaz a kertemből való... A graffitit Corelben terveztem meg, majd ahogy írtad, matricapapírra nyomtattam színes lézernyomtatóval. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 236689 | 2010. október 16. 23:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj. Szép munka, gratulálok. Most még üres, de majd életre kel, ha berendezed, befejezed. A szőnyeg is nagyon jó lett, nekem egyedül a tapéta nem nem tetszik...ha jól látom, szalvéta? Várjuk a további képeket. Ákos. Hoztad a szokásos színvonalat:) Sikerült szépen megcsinálni az épületet, ami sokszor nem egyszerű, ahogy elnéztem a Miniartos a fotókat...Én nyomtatott cuccot eddig csak egyszer használtam régen, a lekopott vallási falfestményekhez, ez a graffitis dolog eszembe se jutott volna, ez is nagyon jó lett. És hát a járgány is;) Szemből nézve a bal oldali ablak előtt van egy száraz gaz...megkérdezhetem, az honnan van? Nekem van egy tippem, mi az, de azért megvárom a választ... Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 236688 | 2010. október 16. 20:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm Indiana! Pont jól jönnek ezek a plakátok! Nemsokára egy szicíliai diorámát építek AS-42 Sahariana-ával, oda is jók lesznek. Igyekszem variálni az árnyalatokat a cserepeken, de a terracotta szín árnyalatait fogom csak manipulálni. :) Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236687 | 2010. október 16. 19:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Szamuráj! Nekem idáig nagyon tetszik:) Rakok fel Olasz plakát mintákat ha esetleg feltudod használni. És ha szabad javasolnom, a cserepeket még itt-ott színezd különbözőre de ez csak tényleg javaslat,ahogy a cc képen is látszik igaz fekete -fehérben:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 236686 | 2010. október 16. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A nyáron kezdtem építeni ezt a sci-fi járgányt, az alapja egy 1:48-as P-47 Thunderbolt, egy 1:35 műgyanta BMP motor. A Minimanfactory jóvoltából szert tettem két KrAZ kerékre és egy első hídra. Ezenkívül felhasználtam hozzá mindenféle maradék anyagot, a gépágyú csövei pl. egy Voyager 2vh-s csőtisztító készlet elemei. A házrom a Miniart terméke: www.miniart-models.com/HQ_IMAGES/BOX/1_35_d/36028.jpg A három figura a Tank gyártmánya, Kerinek tartozom köszönettel érte. tank-model.ru/IMAGES/66n.jpg És végül a link az ötletet adó makettről: www.patopazzo.com/talon/talon.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 236685 | 2010. október 16. 12:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Szerettem volna a Bolyaira elkészülni ezzel a diorámával, eddig jutottam. Olaszországi eldugott kisváros utcáján halad a brit menetoszlop 1944 őszén. Elöl egy Churchill, mögötte speciális Sherman. Az épületet sokat tanulmányoztam fotó alapján, rajta Mussolini egy idézetével. Igyekszem hamarosan befejezni ezt a diorámát, remélem jól eltaláltam vele az olaszországi harcok hangulatát. Ja! A méretaránya 1/72. Lesz pár brit gyalogos a járdán, egy díszes utcai lámpa, az emeleti szobában bútorzat, erkélyen korlát, és sok apróságot kell még eszközölni, stb. Szerintetek? Üdvözlettel: Tanárúr | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
iikk | Adatlap | 236684 | 2010. október 16. 10:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Hát nem a szemed rossz, sajnos ferde. Azt hittem nem észrevehető, mert a családban senki nem mondta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236683 | 2010. október 16. 08:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasztok! ATTIS! Büszke lehetsz a leányodra! Mi köszönjük szépen a jó kívánságot. A mű hó tényleg csak próbálkozás volt az biztos hogy a szódabikarbóna nagyon nagyon jó. Az az igazság, hogy nem stimmelt valami mert ennek a kevercült máznak jobbnak kellet volna lenije.Mert valahol ahol láttam ott nagyon királyul nézet ki. Na mindegy. Na most megint gondolkozhatok valami máson pl, hogy lehet levegőt imitálni:):) Na csak vicceltem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 236682 | 2010. október 15. 21:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
létezik olyan, hogy lábápoló hintőpor sprayben. több rétegben fújva száradás után olyan, mint a hó. véletlenül jöttem rá, csak nem tudom, mivel lehetne fixálni. a barna velúrápoló spray pedig nagyon jó, sárfelverődésnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ádám911 | Adatlap | 236681 | 2010. október 15. 21:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
iikk! Nekem úgy tűnik hogy a téglák ferdére sikerültek egy kicsit. De lehet hogy csak a szemem rossz:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 236680 | 2010. október 15. 20:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
haver mit olvasok baba!gratulálok.egy biztató fotó az én lányom már itt tart | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
iikk | Adatlap | 236679 | 2010. október 15. 19:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A felmerült hibákat orvosoltam, és sikerült már le is festenem pár dolgot. Had osszak meg veletek pár képet, mert nekem lépésről lépésre jobban tetszik. A téglafalon van egy kis festés hiba, és még nincs is kész teljesen, de ezeket fogom még orvosolni. Kipróbáltam azt a módszert amit mondtatok, illetve ami a könyvbe is benne van. A gyurma megszáradt, méghozzá 2x is, mert mikor festettem vízfestékkel, akkor meglágyult, de nekem nem vetemedett el a karton, és nem is húzódott vakolat. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 236678 | 2010. október 15. 19:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana. A szódabikarbóna azért jobb bármilyen anyagnál, mert az igazi hóhoz hasonlóan kristályos, enyhén csillogó. Nagyon olcsó, könnyen beszerezhető, szerintem egész egyszerűen kár mással próbálkozni. Én mindig azt mondom, mindenre kell és lehet is több megoldást találni, de talán az egyetlen kivétel ez alól a hó ill. a bikarbóna. Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
iikk | Adatlap | 236677 | 2010. október 15. 18:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
csak annyit, hogy újra tanultam a makettezést:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236676 | 2010. október 15. 17:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 236675 | 2010. október 15. 15:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pedig esküszöm nem tudok tehénszarból bombát gyártani:D Köszönjük a vásárlást, remélem találsz benne hasznosítható dolgokat... Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
iikk | Adatlap | 236674 | 2010. október 15. 11:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tegnap megjött Lacus78 Könyve :DD Hát ha nem haragszol meg érte, eddig csak gondoltam, de most már tudom! Rólad mintázták MacGyver-t :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
poseidon | Adatlap | 236673 | 2010. október 14. 22:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana így utólag is gratulálok a babyhez nektek,sok boldogságot és örömöt | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 236672 | 2010. október 14. 15:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hááát...kicsit átüt a szín a festéken;) De épphogy annyira, hogy csak az vegye észre, aki már dolgozott ezzel az anyaggal. Amúgy nagyon jók lettek, a formák és a szín is tetszik nekem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236671 | 2010. október 14. 15:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Lacus! Jól hát:) Hát miből jöttél rá:) Jaj már megint lebuktam:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 236670 | 2010. október 14. 09:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hónapokkal ezelőtt valaki kért segítséget itt, Stonehenge építéséhez. Írtam neki de nem reagált vissza...na, sebaj, valami hasonló tanácsot szerettem volna neki adni, mint ahogy Indiana most ezeket a sziklatömböket készítette. Jól látom, hogy rózsaszín lábazatiból készültek boldogapukamakettező?:D Az illető hátha magára ismer... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 236669 | 2010. október 14. 07:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Grifx! Nem, boltban lett vásárolva. Még egyszer nagyon szépen köszönjük a jó kívánságaitokat:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Grifx | Adatlap | 236668 | 2010. október 14. 04:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zsury | Adatlap | 236667 | 2010. október 14. 03:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gratulálok az új jövevényhez! Jó egészséget, és sok örömet az egész családnak! :-) Üdv, Zsury. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
qiez | Adatlap | 236666 | 2010. október 14. 01:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indiana, szóval kisfiút makettoltoltatok.. 1:1 a méretarány;) Gratulálok Nektek, és kívánok jó egészséget mindegyikőtöknek! Mivel a nevét el sem árultad, ezért utólagos engedelmeddel a "kis Indiana2010"-re hörpintettem:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jakesz | Adatlap | 236665 | 2010. október 13. 15:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Indian73! Nagyon jó egészséget kívánok a babának,és a mamának is,Neked pedig gratulálok a picihez! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Ez a szalvéta dolog nagyon király! Hátha találok valahol ilyen szalvétát én is. :)
Még azt áruld el légyszíves, hogyan festetted a sztirollapot, hogy ilyen homogén lett a felület?
üdv.