<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Luthor | Adatlap | 237506 | 2010. december 29. 00:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 237505 | 2010. december 29. 00:28 | ||||||||||||||||||||||||||
Robi. most néztem meg jobban...az volt a gond, hogy többrétegű papírt használtál. Vegyél a legolcsóbb, egyrétegű, színezetlen papírból, az a legjobb. | |||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 237504 | 2010. december 28. 22:40 | ||||||||||||||||||||||||||
Szevasztok! Snowman: Kedves barátom, köszönöm szépen, igyekezni fogok:) Lacus: Köszönöm neked is a biztató szavakat! Pont egyre járt az agyunk, éppen arra gondoltam, amire te. Meg is csináltam:) Szerintem is így erősebb hatású. Közben készülnek a szobrászati "családbarát" kiegészítők is:) Ezek a Rómaiak:) | |||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 237503 | 2010. december 28. 22:08 | ||||||||||||||||||||||||||
Robi. Az a biztos, ha a "buborékos" részt kivágod, felszakítod, és alá is kensz ragasztót. Ha csak felülről kened le, a ragasztó nem valószínű, hogy rögzíti a papírt. Nem kell megijedni tőle, semmi javíthatatlant nem követtél el:) | |||||||||||||||||||||||||||||
vereri05d | Adatlap | 237502 | 2010. december 28. 21:51 | ||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237501 | 2010. december 28. 21:45 | ||||||||||||||||||||||||||
Bitangjó! Ja és Lacus78: akkor mit gondolsz tegyek még rá ragasztós wc papírt, vagy erre kenjek még ragasztót? | |||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 237500 | 2010. december 28. 21:39 | ||||||||||||||||||||||||||
az hagyján, hogy ugyanúgy cigiznek, de az erdő is ugyanolyan marad, akárki-akármikor mászkál arra :) | |||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 237499 | 2010. december 28. 21:32 | ||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 237498 | 2010. december 28. 21:15 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Tényleg nagyon szép. Egy észrevételt, ha lehet. Ha jól látom a képeken, akkor 3 emberke is dohányzik, 3 különböző helyen, de mindhárom egyszerre szívja el a csikket, és ugyanazzal a mozdulattal? Nem kötözködés! :))) Tényleg nagyon profi munka! | |||||||||||||||||||||||||||||
Jakesz | Adatlap | 237497 | 2010. december 28. 21:11 | ||||||||||||||||||||||||||
Lacus! Ezekről a képekről csak annyit tudok mondani,hogy beszarás!Nekem állatira tetszenek,jól összehoztátok a képeket. A figurák arcának festéséről szívesen olvasnék,mert nagyon jól el van készítve. Gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 237496 | 2010. december 28. 21:05 | ||||||||||||||||||||||||||
...megfelelő világítás hiányában kissé sötétek és sárgás színűek a képek, javítani pedig nem volt időm, elnézést. | |||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 237495 | 2010. december 28. 21:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Tegnap X INKVIZÍTOR X barátomnál jártam, és mivel nagyon bizsergett a tenyerünk, fotóztunk párat. Felpróbáltuk néhány figuráját egy nagyon egyszerű kis alapra... A figurák és a jármű sincsenek készen, ill. ez a kis vignetta azért ilyen egyszerű, mert nem makettezőnek és nem makettekhez készült, ajándékba... Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 237494 | 2010. december 28. 20:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia Indy. Eddig fantasztikus, nekem nagyon tetszik. A kőtábla zseniális lett, a színek szintén! Egy apróság, ami nekem "bántja" a szemem. Az oroszlán fej mögötti üres részt én kitölteném gyurmával, mert így olyan, mintha a valódi alkotást is öntötték volna, forma segítségével...pedig szerintem ezeket a mesteremberek egy tömbből faragták ki.Ha tévedek, sorry...másrészről viszont abból a szempontból is előnyösebb volna az alá/mögé töltés, hogy így egy rossz mozdulat esetében sem tud eltörni a fej, mert ahogy nézem a széleit, elég vékony, így sérülékeny is.De tényleg nagyon jó eddig, grat! Robi. Jó lett a sűrű fa, kicsit talán vastagabb törzs kéne hozzá. A dioráma alapjánál figyelj oda, mert ha jól látom, szellős a papírozás, nem lett rendesen leragasztva, így nagyon nehéz, sőt, lehetetlen lesz rá dolgoznod! Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||
snowman | Adatlap | 237493 | 2010. december 28. 19:39 | ||||||||||||||||||||||||||
Áve Tesó! Természetesen szuper, mint mindig! Bár én a másik munkádat jobban szeretem, de tudom, hogy neked ez a szíved csücske :D Hajrá, aztán tessék befejezni! | |||||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237492 | 2010. december 28. 18:13 | ||||||||||||||||||||||||||
Nagyon jól néz ki főleg ha olyan talajt is készítenél hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 237491 | 2010. december 28. 18:10 | ||||||||||||||||||||||||||
Szevasz Szamuráj! Hát az is szerepet játszott. De leginkább a vágy, már nagyon régen tervezgetem. Nagyon szeretem azt a kort. Aztán, hogy mi lesz belőle azt még nem tudom, sok nehézségbe ütközöm. De majd csak megoldom. A főépületet még csak rajzolgatom. | |||||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237490 | 2010. december 28. 17:58 | ||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237489 | 2010. december 28. 17:38 | ||||||||||||||||||||||||||
Nos töltök fel újabb fotókat. Egyrészt a fákról (remélem) jobb minőségűeket. Másrészt pedig arról, hogy hogyan haladok a makettel és a diorámámmal, és megkérdezném, hogy az öntőkereten az opel blitz platójának oldalait alját láthatjátok. Mit gondoltok a fém bordákat fessem szürkének vagy azokat is zöldre festették, vagy mossam át zölddel, hogy úgy tűnjön, mintha a zöld lepattogzottt volna és előbújna a gyári szürke festés? De minden ötletet várok, és szívesen fogadok. A diorámámon egy száraz folyómeder lesz avarral, ahhoz is várok ötleteket és csinálok egy hidat gyufákból. | |||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 237488 | 2010. december 28. 17:35 | ||||||||||||||||||||||||||
Tetszik, antik hatása van. Ben Hur ihlette? Üdv! Tanárúr | |||||||||||||||||||||||||||||
Indiana73 | Adatlap | 237487 | 2010. december 28. 17:32 | ||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 237486 | 2010. december 28. 12:05 | ||||||||||||||||||||||||||
Akril festékkel (Deka color például) és abból is a mattal. Viszonylag gyorsan szárad. Enamel (olaj alapú, terpentines oldószerrel) festéket a befolyatáshoz és átmosáshoz használj. Javaslatom: előbb legyen meg az akril festékkel az alapozó réteg, majd a végleges színnél valamivel világosabb árnyalatú akril réteg. Utána pl a Panno color olajfestékével átmoshatod a felületet, nagyon jól lehet vele dolgozni. (Létezik még Winston, van Dyck, meg minden féle drágább olajfesték, nálam a Panno color termékei váltak be, jól lehet velük dolgozni. Erősen higítsad, mert ha vastagon viszed fel, nem sok értelme lesz és akár több napig szárad. Ezért jó előtte a világosabb akril réteg). | |||||||||||||||||||||||||||||
Casini | Adatlap | 237484 | 2010. december 28. 11:43 | ||||||||||||||||||||||||||
Ja és sima vízfestékkel fessem át? | |||||||||||||||||||||||||||||
Casini | Adatlap | 237483 | 2010. december 28. 11:40 | ||||||||||||||||||||||||||
Ok, köszi az ötleteket! 1 kg még bontatlan a másikat elzártam még rég és nem keményedett meg. Nekem Jovi terrakotta levegőre száradó gyurmám van a Das-t is kerestem (azt írtátok itt jó pár oldallal ezelőtt) de ezt találtam. Dolgoztam már ezzel és nem volt rossz. Porszívózni meg már így is kellett...:) Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 237482 | 2010. december 28. 11:33 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia! A terrakotta gyurmát, ha van még másfél kg, mindenképpen levegőtől elzártan tartsad, mert különben keménnyé áll össze! Lehet festeni, csak előtte alapozzad valamilyen semleges szürke színnel több vékony rétegben. A közönséges gyurmát felejtsd el. Az iskolába gyerekeknek jó, játszani vele, de a makettezéshez nem való. Annál inkább a Das nevű fehér, illetve terrakotta árnyalatú levegőn száradó gyurmái. Ha hungarocellre szeretnéd feltenni, ajánlatos a felületet érdesíteni, majd faragasztós wc papír réteget a levegőn száradó gyurma alá tenni. Így elkerülöd, hogy száradás után leessen a gyurma a hungarocellről. A hungarocell felületét egy fém reszelővel könnyen érdesíteni tudod. Utána porszívózz. :) Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||
Casini | Adatlap | 237481 | 2010. december 28. 11:27 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm. Ezzel a gyanúval éltem én is. A másik kérdés, hogy a terrakotta színű levegőre száradó gyurmát lehet festeni (száradás után) fehér színre? Mert ebből a fajtából van 1,5 kg itthon de fehéret most nem lehet kapni egyik boltban sem. | |||||||||||||||||||||||||||||
iikk | Adatlap | 237480 | 2010. december 28. 11:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Tudtommal nem fog megszáradni. Legalábbis volt tesómnak gyurmája ami legalább 1 hónapig volt levegőn. Ugyanolyan formázható maradt... | |||||||||||||||||||||||||||||
Casini | Adatlap | 237479 | 2010. december 28. 11:10 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy sima natúr gyurma nem helyettesítheti a levegőre száradó gyurmát? Próbaképpen felragasztottam egy darabot hungarocell-re. A kérdés az, hogy mennyire szárad/repedezik majd meg? | |||||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 237478 | 2010. december 27. 21:46 | ||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 237477 | 2010. december 27. 21:41 | ||||||||||||||||||||||||||
Hát azért a macskakövezés nem ilyen. ;) Nem négyzethálósan vannak a kövek lefektetve, hanem mindig elcsúsztatva. Mind az útra, mind a sínszálak közti területre érvényes ez. | |||||||||||||||||||||||||||||
Ronin | Adatlap | 237475 | 2010. december 27. 20:20 | ||||||||||||||||||||||||||
Ez a tornyot szerintem az M113 alapra épített M901-től örökölték meg, amiket ,,Hammerhead" néven becéztek... Gondolom mikor az öreg lánctalpas csapatszállítókat kiszuperálták, kerestek egy másik hordozót a TOW kilövőnek. üdv:Ronin | |||||||||||||||||||||||||||||
HûBérÚr | Adatlap | 237474 | 2010. december 27. 20:04 | ||||||||||||||||||||||||||
tessék, még egy TUA... (bár ez már updatelt változat, pótpáncél stb.) | |||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 237473 | 2010. december 27. 19:19 | ||||||||||||||||||||||||||
köszönet a fotóért én nem nagyon találtam eredeti képet a haverokat is rá állítottam + mindenkinek köszi, el kel a segítség.Én valahol a Sivatagi viharnál megakadtam van még 1 BTR-80-as alja is.azon gondolkodtam hogy vagy: totál rozsdásan az út mellé rakom vagy be építem mellvédnek a LAV elé 1 olyan véd álláshoz mint ami a lenti fotón is látható fotónál.valami előre tolt felderítő állás 1 régi beton bunkerrel. ROBI-gyertyazselé jó művíz helyett - én próbáltam igaz nem lakkoztam a gondom csak annyi volt hogy beleragad minden szösz -a nyári meleg nem bántotta van fotó is ha kell | |||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 237472 | 2010. december 27. 17:17 | ||||||||||||||||||||||||||
aha, aztán tartsd a maketted hűtőkamrában. :))) | |||||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 237471 | 2010. december 27. 15:20 | ||||||||||||||||||||||||||
na mindegy! egy a lényeg! szép diorámát lehet csinálni a készletből! de akkor is kell még valami oda! | |||||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 237470 | 2010. december 27. 15:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Egyébként a google wikipediaban kerestem LAV-25-öst. Több alváltozatot is írt, de a TUA változatról, egy szót sem. Először azt hittem, hogy valami fantáziarajz, hogy ilyen is lehet. De aztán láttam több eredeti képet is róla. Meg még itt valahol lejebb is van egy. | |||||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237469 | 2010. december 27. 15:17 | ||||||||||||||||||||||||||
EMBEREK! Most olvastam, hogy állítólag jó a gyertyazselé jó művíz helyett csak lakkozni kell! Annak aki nem tudja. Én még speciel nem próbáltam de gondoltam megosztom veletek. | |||||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237468 | 2010. december 27. 15:14 | ||||||||||||||||||||||||||
Hát igen nem vagyok egy fotó fenomén ez nem vitás de azért remélem a lényeg látszik. | |||||||||||||||||||||||||||||
HûBérÚr | Adatlap | 237467 | 2010. december 27. 15:12 | ||||||||||||||||||||||||||
igazad van! én kérek elnézést...hosszú volt az éjszaka :)) A lényeg a lényeg a TUA nem AD! :D | |||||||||||||||||||||||||||||
unicellular | Adatlap | 237466 | 2010. december 27. 15:09 | ||||||||||||||||||||||||||
Hűbérúr, Tudomásom szerint a LAV a Piranha "rokona" (Piranha - Swiss-Produced Variant of which the LAV-25 is based on; produced by MOWAG.) és a légvédelmi változat neve: LAV-AD silent8, ja... kár volt :D | |||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 237465 | 2010. december 27. 15:00 | ||||||||||||||||||||||||||
Kár, hogy a fókusz a háttéren van... | |||||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 237463 | 2010. december 27. 14:52 | ||||||||||||||||||||||||||
Kár volt megszólalnom, hogy a LAV-25 TUA légelhárító! Egy hülye 100-at csinál. :))) nehogy megsértődjön bárki is. de tényleg. csak viccelek! De én indítottam meg a lavinát! És a legvégén HUJBI állította meg. | |||||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237462 | 2010. december 27. 14:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Miután megkaptam a könyvet Befejeztem a fákat igaz még igazítok rajtuk. Mindenkinek de legfőképp, a könyv írójának figyelmébe ajánlanám, hogy a lombozathoz kiválóan alkalmas az apróra vágott moha (Ami szerintem emlékeztet az őszi már sárguló, fakuló levelekre). Ezzel a módszerrel, ha türelmesen vagdossák "por" is fog keletkezni ami kisebb részeknél takar. Én kenderkócot használtam a vatta helyett. Az utolsó képen pedig az a jármű látható amelyikhez készítem a diorámát. Ami a fenyőt illeti nagyon tetszik ki is próbálom, amint kitavaszodik, de azért rákérdeznék, hogy ilyenkor, vagy tavasszal olyan hosszúszárú mohát hol máshol találhatnék még. | |||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 237461 | 2010. december 27. 14:12 | ||||||||||||||||||||||||||
TOW Under Armor... | |||||||||||||||||||||||||||||
HûBérÚr | Adatlap | 237460 | 2010. december 27. 13:02 | ||||||||||||||||||||||||||
a LAV TUA még mindig páncélelhárító, és nem légelhárító...:)) a Piranha a LAV légvédelmi változata. Mellesleg mivel gyakorlatilag sem irakban, sem afganisztánban nem kell(ett) légiveszélytől tartani az OIF csapatoknak, ezért a légvédelmi járműveket (pl. Humvee Avanger) előszeretettel alkalmazták konvojkisérő feladatokra. De mint mondottam volt, ez itt nem légi célok ellen szolgáló technika. :) | |||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 237459 | 2010. december 27. 12:44 | ||||||||||||||||||||||||||
ugyan nincs rajta se szalmabála, se villamos, de nagyon tetszik. az internacionalizmus jegyében még egy zsákmányolt Komszomolec kéne mellé. :))) | |||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 237458 | 2010. december 27. 11:41 | ||||||||||||||||||||||||||
Egyébként itt van egy másik futó projekt, a normandiai bokázsos. Tegnap mászkáltam a természetben és begyűjtöttem minden féle ágat, gallyat. Most ezekből hirtelenjében feldobtam párat az út mentén, a vastagabb ágakat meghagyom, a vékonyakat drótos technikával csinálom meg. Az lesz a történet, hogy a brit páncélautó személyzete megáll a hirtelenében elhagyott Somua mellett és tanulmányozzák. A németek nagy számban alkalmazták a francia zsákmányolt féllánctalpasokat. Sárga színe lesz, zöld csíkokkal. A földút közepe gazos, magas fűvel, csekély macskaköves részlettel. Az építés haladásáról teszek fel további képeket, egyelőre kísérletezem és amelyik technika jobban elmélyül, úgy az a dioráma fog előbb elkészülni. :) Tanárúr | |||||||||||||||||||||||||||||
qiez | Adatlap | 237457 | 2010. december 27. 11:40 | ||||||||||||||||||||||||||
Szerintem is jó a kettő együtt. Nekem is megvan ez a készlet, a személyzet felszerelése gyakorlatilag ugyan az, mint bármelyik modern amerikai harckocsizó személyzeté. Talán a gyalogosokat nem raknám egy légvédelmi LAV mellé, bár ez függ a dioráma témájától is. Ha pl. a gyalogosok egy ellenőrző vagy áteresztőponton álldogálnak, a LAV meg éppen áthalad a "csatamező" irányába, már szerepelhetnek együtt -szerintem.. | |||||||||||||||||||||||||||||
Robi | Adatlap | 237456 | 2010. december 27. 10:33 | ||||||||||||||||||||||||||
Fajin, hogy most használjuk a könyvet ráadásul továbbfejlesztjük az ötleteket. | |||||||||||||||||||||||||||||
Lacus78 | Adatlap | 237455 | 2010. december 27. 10:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Ez nagyon ügyes volt Szamuráj, grat! Hasznos tanács, ötlet a követ készítéséhez, köszönjük. | |||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 237454 | 2010. december 27. 09:40 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm srácok! Azért ennyire üres, mert még nincsen kész. :) Előbb a feljött ragasztást kell helyrehozni, teljesen új kövezetet csinálok és majd utána hasznosítom az ötleteket. Azt hiszem tudom a megoldást a kövezet kialakítására. A forma1-es dioráma készítésénél használtam először a kockakövezet nyomósablont: kemény sztirolból vágtam a kagyló mintázatot, majd milliputot raktam fel rá. Aztán egy célszerszámmal belenyomkodtam a kövezet negatívját. Száradás után az alapra ragasztott levegőn száradó gyurmába (előtte faragasztós wc papír alapot kapott a gyurma) nyomkodtam a sablont, vigyázva a szélein, ne púposodjon fel. A sablont érdemes liszttel megszórni, ne ragadjon bele a gyurmába. Ennél a diorámánál négyszögletes sablont kell készíteni. Üdv! Tanárúr |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Ez a rengeteg hó hogyan készül?
Nekem ez van betervezve, ehhez kérnék havas tanácsokat.