borisz
" Az USA alkotmányában benne foglaltatik, hogy mindenkinek joga van fegyvert tartani. "
Ez valóban így van, de csakis a jogos önvédelem céljából tarthat fegyvert. Nem azért amiért a hírekben is hallhatjuk.
Látod , éppen ezért kellene időnként átírni az alkotmányokat. A magyar alkotmányban pl az is benne van, hogy joga van mindenkinek a munkához, az emberhez méltó élethez. Szerinted így is van ahogy az le van írva? |
Kferro
Kérdés hogy egyáltalán minek civilnek fegyver. Pl azért hogy ha bekkattan az amúgy engedéllyel fegyvert tartó egyetemista kölyök, szanaszét lövöldözhessen az egyetemen, és tuti hogy meg is ússza. |
Hát én ha kinnt élnék, tuti kijárnék vele lőtérre:) Mondjuk itthon is ki tudok, mivel vadászok, de automatával nem nagyon tudok lődözni:D |
Fura módon, a sportfelhasználás a lehetőségek közül kimaradt a fejemben. Valahogy olyan amerikai filmes bandaháborúkra gondoltam. :) |
Na de automata fegyver? |
Az USA alkotmányában benne foglaltatik, hogy mindenkinek joga van fegyvert tartani.
Mivel frissen kiáltották ki függetlenségüket gyarmati helyzetükből nem volt saját haderejük, így a lakosságot fegyverezték fel. És ez a törvény azóta is életben van, nehogy visszajöjjenek az angolok.
Ha valaki 20 liter napalmot tart otthon, akkor 20 liter napalmot tart otthon. |
Pl hogy kijárjon vele lőtérre lövöldözni... |
Kényelmi szempontból? Minek ilyen egy civilnek? Én max. önvédelemből tartanék otthon pisztolyt, na de nem egy Kalasnyikovot. :) |
Kényelmi szempontokból, lehet rá csapni Aimpointot, mellső pisztolymarkolatot, lézert, a válltámasz variálható, a zárakasztó, meg a tártölcsér praktikus. |
|
101001
|
|
dragunov
|
Jaja, ilyen lesz! :D |
Adódik a kérdés: minek ilyen fegyver civileknek? |
|
Krebs AKM
|
Így "modernizálják" az amerikaiak az AKM-et a civileknek. 2170$-ért, tehát kb. félmillió forintért (úgy, hogy a fegyvert is ők adják) kapunk Colt szerű betolható válltámaszt, tártölcsért tárkivetővel, megnagyobbított tárkioldót, zárakasztót, bal oldali forgó biztosítót, komplett sínrendszert, ergonomikus markolatot és új lángrejtőt. |
aranyozott lesz, mint Szaddamé. egy Blaha Lujza téri cég nyerte a tendert. |
Nincs itt gond semmi, ha a ruházathoz lehet/kell venni kiegészítőket, hogy megfelelő legyen akkor a fegyverhez is. Ez a jövő mindenki hozza a fegyvert is (nem lesz vita melyik tank/ágyú/puska a jobb, mindenki a neki tetszőt viszi). Régen is saját fegyverrel harcoltak a lovagok, hagyományőrzés. :))) |
Ez nem a modernizált AK-63!
Házi tuning! A szolnoki "Orkok" nincsenek megelégedve a gépkarabélyukkal és minden megvásárolható kütyüt megvásárolnak hozzá.
Ahogy elnézem ez még nem is egy agyontuningolt cucc. Még egy RED-DOT irányzék és egy taktikai lámpa simán rámehetne és a katona "sebzési-pontja" máris nőne legalább 3-at. :)
Üdv
Miller |
a magyarok nyálaitól...influenza járvány van vagy mi... |
Köszönöm! :))
És vajon a HM mit szól ezekhez a kis okosságokhoz? (Tudom, hogy amiről nem tudnak az nem fáj, de akkor is.) |
"ab sagitae ungarorum"="a magyarok nyilaitól" |
|
Nem tudja vki elolvasni mi van azon a plecsnin? (A hátrafelé nyilazós bácsi felett.)
mm |
romeo
A válasz egyszerűen megkaphatod, csak oda kell battyognod a minisztériumba, és meg kell kérdezned tőlük. |
Még szerintem valakinek az új Audija/Volvója is beletartozik az árba. A britek a Benelli M4-et újan, EOTech optikával hasonló tételben hétszázezer Ft/darab áron vették, de ott talán még fel is akasztják azt aki abból zsebre akar tenni valakit. Lehet, hogy nagyon rosszindulatú vagyok, de én valami ilyesmit érzek a háttérben. |
De akkor mi a fene fog rajtuk darabonként 1 millióba kerülni? |
soha a büdös életbe, még ennyi sem |
|
|
a volános King Long-okról hallottam csak, azokra nem szállnak fel a sofőrök, mert menet közben széthullanak. |
Lopakodó busz? Taxiról már hallottam...
Toljad a képet. |
Tisztaságról jut eszembe: Érdekel valakit kép a bkv flottájába kétes körülmények közt bekerült Vanhool buszokról? Szerintem titkos katona tesztekre használják őket, mert 100 méterről sem lehet észrevenni a csuklós buszt! |
Jó ötlet,de ha beledobnak egy kézigránátot... |
|
thales_hawkei
|
az ausztrálok őt tesztelik. |
most éppen válság van Náluk, de a fiatalok közül sokan a skandináv országokban dolgoznak és küldik haza a pénzt. sőt, a legtöbben hazajárnak és otthon költik el. azért ilyen rendet és tisztaságot nem sok helyen látsz a volt szovjet tagköztársaságokban, de úgy a világban sem máshol. és náluk új Volvo rendőrautók vannak, nem Fordok és Skodák. svédektől és finnektől is jön a pénz, majd kilábalnak, a szorgalmuk megvan hozzá. |
|
tr4
|
Ez mekkora ötlet volt...mondjuk ilyenről még nem hallottam, hogy használták volna élesben is. |
|
Leopard 2A5 DK. (1)
|
|
Leopard 2A5 DK.
|
|
Leopard 1 Wisent
|
|
Leopard 1 Biber
|
|
CV9035 DK
|
|
M113 A2 DK
|
|
m113-a2
|
|
M113_11stor
|
|
M113G3_10stor
|
|
EAGLE-I .
|
|
Eagle IV
|
|
HMMWV-TOW
|
|
PiranhaC_13stor
|
|
M-270 MLRS
|
|
M109A3
|
Dánia - kis létszám, de milyen jó fegyverzet! |
|
military115
|
Klassz álcafestés!
Lompi |
|
|
AMX-30..
|
|
AMX-30.. (1)
|
|
T-80
|
|
T-80 (2)
|
|
LEONIDAS ,
|
|
BMP-3
|
|
BMP-3,
|
|
VAB 4x4
|
|
VAB 20mm
|
|
VAB UTM800
|
|
TATRAPAN
|
|
MK-3F 155mm
|
|
ZUZANA 155mm
|
|
TR-1 155mm
|
|
120mm mortar
|
|
Oerlikon GDF-005
|
Ciprusi nemzeti gárda, úgy gondolom, róluk példát vehetnénk. |
|
T-55AM
|
|
bridgelayer
|
|
BV 206
|
|
BV209 90mm recoll
|
|
HUMVEE latv
|
|
HUMVEE
|
|
HUMVEE -
|
|
ILTIS
|
|
Mercedes G
|
|
anti tank gun,
|
|
anti tank gun, (3)
|
|
anti tank gun, (1)
|
|
120mm mort
|
|
40mm
|
|
Mercedes 1017
|
|
VOLVO
|
A lett hadsereg jelenlegi eszközei.
Hát, nem valami meggyőző. |
|
SISU XA-180
|
|
SISU XA 180_012
|
|
SISU XA-180 turret
|
|
SISU XA-180 AMB
|
|
BTR-80UNSh
|
|
BTR-80UNSh.
|
|
MAMBA
|
|
UNIMOG armoured
|
|
BV206
|
|
BV206 .
|
|
FH-70 155
|
|
FH70 155mm
|
|
120mm_mortar_Estonian_Army
|
|
81mm Mortar
|
|
MILAN-2
|
|
MILAN-2.
|
|
MAPAST
|
|
BILL_BE_02
|
|
MISTRAL
|
|
MISTRAL (1)
|
|
ZU-23-2
|
|
Mercedes recovery
|
|
MAN 6x6
|
|
G-250
|
|
UNIMOG
|
|
Mercedes 1017
|
|
DAF
|
|
Carl Gustav 84mm
|
Az észt hadsereg jelenlegi fegyverzete. |
Szia!
Lehet hogy vicces,de Szibériába tökéletes...Nem de? |
|
G-36
|
|
CARL GUSTAV
|
|
Javelin
|
|
M-113
|
|
M-113 12,7mm (1)
|
|
M-113 12,7mm
|
|
M-113 120mm mortar
|
|
HUMVEE
|
|
HUMVEE .
|
|
LAND ROVER DEFENDER
|
|
SF
|
|
01
|
|
02
|
|
BV 206
|
|
SISU
|
|
SISU + M113
|
|
SISU + M113 (1)
|
|
M101 105mm
|
|
120mm mortar
|
|
60mm
|
|
BOFORS L70
|
|
RBS-70
|
|
STINGER
|
|
UNIMOG
|
Egy volt szovjet tagköztársaság - a NATO tag LITVÁNIA jelenlegi fegyverzete. |
|
Pz-68-88.
|
|
LEO-2
|
|
SPz-2000.
|
|
M-113 swiss
|
|
M-113_swiss
|
|
12_cm_Pz_Mw_64-91M-113 120mm mortar
|
|
M113_(M+)
|
|
mine M-113
|
|
EAGLE
|
|
TOW PIRANHA
|
|
PIRANHA 8x8 swiss
|
|
PIRANHA 8x8
|
|
Piranha 6x6
|
|
M-548
|
|
Patrouillenboot_80_Schweizer_Armee
|
|
M-109
|
|
Büffel
|
|
kodiak
|
|
DURO swiss
|
|
Duro_III
|
|
DSCF1761
|
|
Saurer_Gottwald
|
|
LKW
|
|
IVECO --
|
|
IVECO -
|
|
Puch_M2_HT
|
|
PINZGAUER
|
|
skyshield.
|
|
Swiss_Rapier
|
Üdv!
Svájc |
|
|
|
|
Van neki igazi neve is...csak nem jut az eszembe.
János. :D |
Oroszos és a gondolat, amire tervezték az is oroszos.
Ugyanis a sarkkörön túli harcra tervezték, ezért ilyen a futómű és a páncéltest kialakítása. Van neki igazi neve is...csak nem jut az eszembe. |
Romeo!
Egész véletlenül az M163-ról nincsenek fotóid? :)
Most azokat gyűjtöm, lévén sikerült szert tennem egy Academy makettre. Esetleg a koreai változatáról, a K263-ról? |
Üdv Halaci!
Igen, lehet, hogy már csak díszlövészetre használják, de ezek elég friss fotók, ezért tettem be őket. A Magyar Honvédség is használta pl. a 38/38M (M-30) 122mm-es tarackot egészen 1999-ig, ekkor a konstrukció már 61 éves volt. |
" Az USA alkotmányában benne foglaltatik, hogy mindenkinek joga van fegyvert tartani. "
Ez valóban így van, de csakis a jogos önvédelem céljából tarthat fegyvert. Nem azért amiért a hírekben is hallhatjuk.
Látod , éppen ezért kellene időnként átírni az alkotmányokat. A magyar alkotmányban pl az is benne van, hogy joga van mindenkinek a munkához, az emberhez méltó élethez. Szerinted így is van ahogy az le van írva?