<<< Vissza | Tovább >>> |
Pman | Adatlap | 299847 | 2007. április 10. 22:39 | ||
Pman | Adatlap | 299846 | 2007. április 10. 22:22 | ||
Első körben attól függ hogy agyon akarod retkelni vagy cask finoman de azért feltűnő legyen. Milyen a festés (gondolom téli) ez is fontos. Belinkelek egy képet hogy mire gondoltam: | |||||
Smoke™ | Adatlap | 299845 | 2007. április 10. 14:18 | ||
Sziasztok! tanácsot vagy linket szeretnék kérni M4A3-as ksozolásárol, sarazásárol! bastogne környéki A3-astszeretnék és nem tudom még hogyan lehet élethűen lekoszolni szépségemet. Kérlek segitsetek! Előre is köszönöm! Üdv.: Szabolcs | |||||
Zoltán | Adatlap | 299844 | 2007. február 11. 15:41 | ||
zsombii Egy kicsit messze van nekem az a bolt(Mohács környékén lakom),de azért köszi a segítséget.Azt hiszem Pécsen van 1 művészellátó,remélem ott sikerrel járok. | |||||
zsombii | Adatlap | 299843 | 2007. február 11. 12:47 | ||
Hi!! Zoltán!! Ha pasztel krétát szeretnél venni, akkor Pesten a Ferenciek terén van egy papíríroszerbolt. Ott lehet venni darabos kiszerelésben is és szerintem olcsó! Van 130 és 160 Ft-os is! | |||||
BIGPANTHER | Adatlap | 299842 | 2007. február 10. 22:19 | ||
Akos, Lucky!!! Nagyon köszönöm a segítséget!!!Mindenképp ki fogom próbálni... Üdv.:BIG | |||||
lucky | Adatlap | 299841 | 2007. február 10. 16:27 | ||
Annyit tennék hozzá ha sikerül nagyon finom fűrészport( olyant ami csiszoláskor keletkezik) szerezni ,akkor ezt is fel lehet használni fugázó helyett.Felhasználáskor színezni kell! Tehát fűréspor+pigment és egy kis vizes ragacs ( pl parketta ragasztó). Ennek a kenőcsönek az állagát be kell lőni. Ezt se lehet lerobbantani száradás után. | |||||
Akos | Adatlap | 299840 | 2007. február 10. 16:08 | ||
Bigpanther! A legegyszerűbb, ha bemész valamelyik fürdőszoba szaküzletbe, vagy barkácsáruházba, és kérsz valamilyen világosbarna színű fugaport. Utána festékbolt, itt Trinát lakkot kérsz. A kettőt krémszerűvé keverve ecsettel fel lehet vinni, száradász után le se lehet robbantani. Száradás után (12 óra) bármilyen módzerrel át lehet színezni. A gyantás megoldásnál a lakk helyett van a műgyanta, a fugapor helyett pedig pigmentpor, az eredmény ugyanaz, de 10edébe kerül. | |||||
Zoltan | Adatlap | 299839 | 2007. február 10. 14:36 | ||
Köszi a segítséget skacok! | |||||
NSVT | Adatlap | 299838 | 2007. február 10. 14:23 | ||
Zoltan! Művészellátokban sokféle festék pigmentet lehet kapni, és mind remekül használható a makettezésben. Én legutoljára 280 Ft/darab áron vettem pigmenteket a helyi művészellátóban. | |||||
BIGPANTHER | Adatlap | 299837 | 2007. február 10. 12:14 | ||
Lucky!!! kösz a segítséget!!!és ahhoz mit kell használni, ha azt a jó vastag, megstáradt sár effektet akarom elérni?Mert hallottam valami gyantás megoldásról is, de azt meg nem ismerem... Üdv.:BIG | |||||
Zoltan | Adatlap | 299836 | 2007. február 10. 11:09 | ||
lucky! Ezekből a pigmentporokból létezik valami "álltalános",amit művészellátókban lehet beszerezni vagy csak kimondottan makettezéshez valók? Újságban már rengeteget olvastam róla,de a környéken nincs komolyabb makettbolt ahol beszerezhetném. Marad a rendelés?? | |||||
lucky | Adatlap | 299835 | 2007. február 10. 10:45 | ||
Nagypárduc! Két variáció van: 1 nem raksz bele semmit ( akkor is ott marad) 2 a kész porozást egy csepp hígítóval fixálod.Nem kell semmílyen kölönleges hígító.a normál enamel megteszi. De tényleg csak egy csepp ( vagy a fele) kell! | |||||
BIGPANTHER | Adatlap | 299834 | 2007. február 10. 10:31 | ||
Üdv mindenkinek! Azt szeretném megkérdezni, hogy a pasztellkréta porhoz kell-e valamit keverni,ugyanis sarat szeretnék felhelyezni az 1/72-es Panzer3-asomra...csak azt nem tudom, ott marad-e.A kérdésem az lenne, hogy mit kell-ha kell-beletenni a pasztellkréta porba, hogy meg is maradjon, hol lehet ilyen dolgot beszerezni, és hogy naggyából mennyiért! Előre is mindenkinek köszönöm a segítséget!!! Üdv.:BIGPANTHER | |||||
lucky | Adatlap | 299833 | 2007. február 10. 10:05 | ||
Zoltan! Ehhez pont jó a fekete pigmentpor.Csak óvatosan mert nagyon fog! Fültisztító pálcika vattás végét bemártod a porba és óvatosan hozzádörzsölöd a felülethez.Ha nem eléggé fekete akkor ismétel. | |||||
pilotka | Adatlap | 299832 | 2007. február 10. 08:48 | ||
xcraft | Adatlap | 299830 | 2007. február 9. 21:50 | ||
Szia Zoltán! www.schmincke.de/data/content/uk/uk_index.htm Ez a német Schminke pasztellek színlistájához visz, de nagyon sok gyártó foglalkozik velük, a Panno Color, a Koh-i-nor, Cretacolor. Én ezt a négyet ismerem/használtam. A lényeg, ahogy Lucky is írta, nehogy olajpasztellt vegyél, ez zsírkréta. | |||||
Apaka | Adatlap | 299829 | 2007. február 9. 21:37 | ||
Sztem a kipufogó nyomát lehet ecsettel csinálni. Aki eleget gyakorol, annak tök élethűen sikerülhet. Még nekem is sikerült többé-kevésbé, pedig összesen 1 ilyen gépet csináltam. | |||||
Zoltan | Adatlap | 299828 | 2007. február 9. 20:43 | ||
Köszi a tanácsokat.Sima "táblakrétát" vettem és próbálkoztam vele(repülőgépen szerettem volna megjeleníteni a kipufogónyomokat,mert túl gagyi a festékszóróm az ilyen dolgokhoz)de nem igazán hagyott nyomot. Akkor rápróbálkozok a művészboltokra. | |||||
lucky | Adatlap | 299827 | 2007. február 9. 20:31 | ||
Zoltán! Színes kréta,lényegében( ahogy Apaka is írta).Amit a boltokban általában pasztelnek neveznek az az olajpasztel.Ez nem jó ide! Lehet próbálkozni a festékboltokban kapható porfestékkel is.1kg-os kiszerelésben van sötétbarna ( majdnem fekete), fekete( korom), vörös( tégla), és okker.Zöldben 250gr-ossal találkoztam. Az árak kb 1000 HUF/db. A használatuk teljesen ua. mint a krétáé csak nem kell reszelni. | |||||
MrChef | Adatlap | 299826 | 2007. február 9. 20:21 | ||
Zoltán, a pasztellkrétát - ha jól tudom - művészfesték pigmentjéből készítik, és művészellátó boltokban lehet kapni sokféle színben. | |||||
boriszjelszint | Adatlap | 299825 | 2007. február 9. 20:19 | ||
művészellátókban nézd meg! | |||||
Apaka | Adatlap | 299824 | 2007. február 9. 20:09 | ||
Talán leginkább táblakrétának híjják még. 6-12 színúben láttam eddig, meg persze a sima fehérben. | |||||
Zoltan | Adatlap | 299823 | 2007. február 9. 20:05 | ||
Sziasztok Árulja már el valaki mi az a pasztelkréta? Vagyis a pasztelkréta azonos a papírboltokban kapható hagyományos krétákkal,vagy teljessen más??? Ha az ember koszolásról olvas mindíg a pasztelkrétát emlegetik.Hiába kérdezgettem ismerősöket,fogalmuk sincs mi az.Sebaj gondoltam,ha valahol hát a papírboltokban biztos kiokosítanak.Néhány boltban bepróbálkoztam,de a boltosok csak néztek,mint hal a szatyorban. Ezek után már fogalmam sincs hol tudnám beszerezni. Előre is köszi. | |||||
KLZ | Adatlap | 299820 | 2007. január 30. 10:49 | ||
Köszi! | |||||
warbirds | Adatlap | 299819 | 2007. január 30. 07:15 | ||
KLZ! A szárazecsetelés annyit tesz, mint bemártod a festékbe az ecsetet, majd egy papírzsepkendőben/rongyban jól kitörölgeted belőle, és amikor már szinte alig hagy valami nyomot ("száraz" az ecset), akkor áthúzod vele a kiemelkedő részeket/éleket amiket szeretnél. Üdv! warbirds | |||||
KLZ | Adatlap | 299818 | 2007. január 29. 23:03 | ||
Üdv! Pontosan mi is az a szárazecsetelés...? Úgy tudom, hogy vastag ecset kell hozzá és főleg a különböző kopásokat kell megjeleníteni a járművön. Pl.: téli álcafestés esetén a ,,nyári színeket". Jól tudom? A száraz ecsetelést vehetem szó szerint? Szóval miután belemártom az ecsetet a festékes dobozba, hagyon hogy picit ,,szilárdabb álagot" vegyen fel az ecseten lévő ,,cucc". Gyerekkori emlékeimből ennyi rémlik. Vagy más hogy csináljam? Köszi | |||||
Bendeguz | Adatlap | 299806 | 2007. január 7. 19:52 | ||
Dehhogynem, meg a grafitot meg sok minden mást és mellesleg északi szomszédjaink | |||||
Stefan | Adatlap | 299805 | 2007. január 7. 19:29 | ||
Valószínűleg ez a pasztelkrétás lesz a megoldás. A Koh-I-Nor ismerősen hangzik, nem ők gyártják azt az elefántos radírt? :) | |||||
Bendeguz | Adatlap | 299804 | 2007. január 5. 23:27 | ||
Stefan! Én a Koh-I-Nor bőrszínű pasztelrétáját szoktam finomra lereszelni és egy ecsettel felszuszmákolni, tökjő porréteg lesz belőle | |||||
Atlasz | Adatlap | 299802 | 2007. január 5. 16:47 | ||
Szia ! Ha vékonyabb, porosabb, ha vastagabb, sárosabb. De ha vastag sarat akarsz keverd össze földdel vagy homokkal. Nekem bevált. Üd: Atlasz | |||||
Stefan | Adatlap | 299801 | 2007. január 5. 16:31 | ||
Köszi a tippet, de ezzel nem inkább saras hatást lehet elérni? | |||||
Atlasz | Adatlap | 299800 | 2007. január 5. 16:28 | ||
Szia Stefan ! Én vízfestékkel csinálom, különböző vastag réteget lehet vele elérni, és lehetetlen elrontani, mert teljes száradás után is egy vizes ecsettel le lehet mosni. Üdv: Atlasz | |||||
Stefan | Adatlap | 299799 | 2007. január 5. 16:19 | ||
Biztos volt már róla szó más topikokban is, de koszolást -pontosabban porolást hogyan oldjátok meg? Még nem teljesen aktuális, csak elvi szinten gondolkodom rajta. Egy Hummert akarok majd némi sivatagi porral bekoszolni. Én arra gondoltam, hogy nagyon vékony szemcsés rétegben fújni rá homokszínt, hova kell. | |||||
Vizes | Adatlap | 299798 | 2006. szeptember 10. 20:32 | ||
Milyen hatást ... Bocsi Vizes | |||||
Vizes | Adatlap | 299797 | 2006. szeptember 10. 20:31 | ||
Lali! Milyen hatász akarsz elérni ? Mit akarsz koszolni? Vizes | |||||
Lali | Adatlap | 299796 | 2006. szeptember 10. 19:57 | ||
Szasztok! Ti, hogy koszoltok? | |||||
ZolTTán | Adatlap | 299795 | 2005. november 17. 14:39 | ||
This is very good.Thanks | |||||
tray | Adatlap | 299794 | 2005. november 17. 14:16 | ||
A Tamiya spray formájában is árulja a lakkjait. Bár én még nem használtam sprében, most azt olvastam róla, hogy "Tamiya spray paints are not affected by acrylic or enamel paints." Lehet, hogy egy harmadik féle higítót használnak, nem tudom. Mindenesetre bíztató. | |||||
ZolTTán | Adatlap | 299793 | 2005. november 17. 13:28 | ||
Kösz.Sajna nincs pisztolyom,tudsz-e olyat ami eleve szórható formában kerül a piacra mivel nem ecsetelhetem. | |||||
tray | Adatlap | 299792 | 2005. november 17. 13:15 | ||
ZolTTán! Ha Revell festékkel festetted, akkor jó eséllyel bármilyen akril lakkot használhatsz rá, én pl. Tamiya és LifeColor akril lakkokat használok, de más is jó lehet. Azért gondolom így, mert a Revell festékek olajbázisúak, az akrilok higításához pedig alkohol+víz keverékét használjuk. Másrészt én ModelMasterrel festett felületekre is ezeket használom, ami szintén olajos, és bevált. Amit nem ajánlok, az a ModelMaster olajos lakkja, az nagyon agresszív. | |||||
ZolTTán | Adatlap | 299791 | 2005. november 17. 12:40 | ||
Bocs a beugrásért, de egy kis segítséget szeretnék kérni. Vasútmodellezem és megépítettem a szegedi körfűtőházat. Már kiállításon is volt, de most jönne a neheze szeretném koszolni. Pasztellkrétára gondoltam, de azt rögzíteni kell.Itt jöhetne matt lakk, viszont a ház polisztirol, Revell festékkel festve. Olyan lakkot keresek, ami nem oldja vissza a festéket. Ha tudtok segítsetek ötlettel. | |||||
bukebe | Adatlap | 299790 | 2005. november 2. 18:21 | ||
Hogy koszojjak be egy rallys autót ? | |||||
Joe | Adatlap | 299789 | 2005. szeptember 18. 20:57 | ||
Láttam, szerintem jó! Én is csinálok hasonlót, remélem.::) Most rendeltem meg a German guns set-pak 35-pak40-flak 38" -ot a revelltől Joe | |||||
Alte | Adatlap | 299788 | 2005. szeptember 18. 20:50 | ||
Hello, ha van idod nezd meg a "foto" topikban a PaK 38-ast. Szerinted mien? ;o) Alte | |||||
Joe | Adatlap | 299787 | 2005. szeptember 17. 19:56 | ||
Itt a mai példány: Királytigris | |||||
tray | Adatlap | 299786 | 2005. szeptember 17. 15:39 | ||
Joe! Szárazecsetelésnek lehet ezt is hívni (szerintem). Leggyakrabban a lánctalpakon a fémszínt, valamint szegecseken, járólapokon, kisebb kiálló bigyókon az alaptól eltérő színárnyalatot szokták a szárazecsetelős technikával felhordani. Ezt kipróbálhatod a következő áldozaton. A lényege nagyjából az, hogy amikor a papír ecsetelésénél már nem fog a festék, akkor kell a makett felületén végighúzni, a felület kiálló részei jobban az ecset belsejébe hatolnak, ahonnan még tapad rájuk festék. Így csak a kiálló részekre tapad festék. Ha sikerül néhány jobb képet készíteni, még rakhatsz fel belőlük! | |||||
Hooligan | Adatlap | 299785 | 2005. szeptember 17. 14:18 | ||
Frankó lett! | |||||
Joe | Adatlap | 299784 | 2005. szeptember 17. 13:31 | ||
Hali! jaja, unatkoztam, gondoltam felrakom..:) A pöttyöket? HA a hátuljára gondolsz: vettem egy vastag ecsetet, tövében levágtam. Festékbe mártottam majd elkentem egy papíron. Amikor már alig adott színt, akkor dolgoztam vele. Asszem ezt hívjátok Ti szárazecsetelésnek, nem? Amikor merőlegesen nyomtam rá, akkor keletkezett. Az egész harckocsi amúgy rozsdával lett dolgozva a mélyedésekben. Szépen elfolyattam, ahogy javasoltátok, majd száradás után visszamostam a nem kívánt helyekről. Kipufogórész feketével. Majd szürkével dolgoztam. Sok higító, kevés festék és spricceltem az anyagot az egész felületre (Fogkefe jó 5let, legközelebb azzal csinálom)Ezután összekevertem 3 föld színt, de nem homogénre és azzal dolgoztam az alsó harmadát.. Száradás után pár karc ,majd lakk. Amikor már kevésbé ragadt, adtam neki egy kis port, majd lefújtam a meg nem tapadt anagot. Ennyi. De asszem a terepszínűvel meg kell küzdenem.:) | |||||
tray | Adatlap | 299783 | 2005. szeptember 17. 12:22 | ||
Fél háromkor, nem gyenge :) Jók lettek. Ilyen pöttyöket fogkefés módszerrel is szoktak csinálni, neked hogy sikerült? |
<<< Vissza | Tovább >>> |
A sár:ha van döglött festéked akkor azt rákened a felületre és utána egy kis bababhintőpor száradás és utána egy jó sárszínnel lehet színezni. Ha pedig azt akorod hogy felfröccsenést imitálj akkor:(saját magam próbáltam még csak nem egy elfogadott módszer de jó)festék+pigment ennekl a keverékét ecsetre fel vagy egy pálcikára a lényeg hogy tárcsa és szórópisztollyal fújj rá és máris úgy néz ki mintha fröccsenés lenne. Az armorama.com van egy naon jó cikk azt ha követed rosszul nem sülhet el.
Remélem tudtam segíteni,de azért kérdezz meg még pár embert a csörömpös topikban...
Üdv:
Pman