<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73. |
Johnie | Adatlap | 350736 | 2009. november 30. 17:52 | ![]() | |
Jozsi | Adatlap | 350735 | 2009. november 30. 17:44 | ![]() | |
Johnie | Adatlap | 350734 | 2009. november 30. 17:36 | ![]() | |
Szevasz Tanárúr! 3 cm. a csónak. Bizony a kormánylapát elmaradt de igyekszem pótolni:-) Nem csak a mászókák ,hanem még 30db macskafej is hiányzik a bal oldalról:-) De jó lenne már túl lenni rajta... Holnap-holnaputánra elmúlik a zsibbadás, úgy hallottam eddig aki beoltatta magát mindenkinek zsibbadt a karja kinek kevésbé, kinek jobban. (biztos dolgozik az immunrendszered az inaktív halott vírus ellen:-) | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350733 | 2009. november 30. 17:18 | ![]() | |
Szia Mester! Alakulgat. Mekkora az a kis csónak a főfedélzeten? :) Hogyan csináltad? A tatján a kormánylapát és a rúd hiányzik. :)Látom az állókötélzettel meggyűlt a bajod, ahogy figyelem a bal oldalán még hátra van a mászókák elkészítése. Kitartást hozzá! Én most szüneteltetem az építést a H1N1-es oltás miatt zsibbad a bal oldalam, sajna. További jó munkát! Tanárúr | |||||
Johnie | Adatlap | 350732 | 2009. november 30. 14:36 | ![]() | |
Sziasztok! Ismét képek, de továbbra is csak apróságok. Csináltam pár közelit. Szamuráj, mivel láttam a hajódon szegecseket, gondoltam az ágyúablakok zsanérjait kicsit "megszegecselem". Bigboy: a matt lakk bevált:-) Készülőfélben van a tatlámpa is, de az állókötélzetet még mindig nem sikerült befejeznem pedig már nagyon unom. Józsi: te merre vagy? | |||||
szondij | Adatlap | 350731 | 2009. november 29. 18:47 | ![]() | |
bigboy | Adatlap | 350730 | 2009. november 27. 17:55 | ![]() | |
Üdv, már maga a kérdés is bonyolultabb mint hinnéd.Mi be van gyakorlatod? Szerintem ha fel veszed velem a kapcsolatot, (Skype.MSN) adatlapomon ott az elérhetőségem.Szívesen segítek. Meg tudjuk beszélni ,mi az a irány ami felé orientálódj. bigboy | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350729 | 2009. november 27. 17:47 | ![]() | |
Szia vendég! Megint írok, közben találtam cseh Smer maketteket, vannak hajóik is, elég barátságos áron, a legdrágább 2800 pénzbe belefér. Itt vannak a linkek: www.smer.hu/i/SMER_katalogus_2008-2009.pdf www.smer.hu/i/SMER_arlista_2009.xls A papírmakettes oldalon a GPM viking hajója 890 forint. :) Üdv! | |||||
Johnie | Adatlap | 350728 | 2009. november 27. 16:48 | ![]() | |
Helló vendég! "Megkérnélek titeket, hogy ajánljatok egy olyan makettkészletet, amin könnyen bele lehet jönni a vitorlásépítésbe" Hááát akárhogy is nézem nem létezik olyan legelső készlet amelyik elkészítése után annyira bele lehet jönni az építésbe hogy az mondja az ember : ezután jöhet bármi mert bármelyiket könnyen megépítem. El kell kezdeni egy egyszerűvel, utána egy kissé nehezebbel folytatni ,majd így haladva ,tapasztalatot gyűjtve , hónapok ,évek múltán már könnyen összerak az ember egy vitorlást. Így hát én is azt ajánlom amit Szamuráj, ha még sosem építettél hajót akkor válassz egy olcsóbb , kevés darabszámú kitet ,nem baj ha műanyag. Ha elkészültél és megtetszett a dolog akkor lépj egy szinttel tovább , nagyobb hajó, esetleg fahajó, majd saját építés és így tovább. Az idő haladtával szükséged lesz egy rakás szerszámra is amikkel még további szebb hajókat leszel képes csinálni. Szerintem :-) | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350727 | 2009. november 27. 15:53 | ![]() | |
Sziasztok! Egy kis kitérőt tettem és megcsináltam Willem van de Veldét 1/35-ben. :) Legalább a nagy rajzolót örökítsem meg. Egy kis csónakban lesz majd a művészúr, ahogy éppen kezében tart egy papírost és elmélázva nézegeti az előtte felvonuló flottát és erősen töri a fejét, vajon melyik hajót rajzolja le? :) Estére megrajzolom, hogy miről is beszélek pontosan. :) Üdv! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350726 | 2009. november 27. 15:48 | ![]() | |
Szia Vendég! Valami egyszerűbb hajót lehetne kezdésképpen megcsinálnod. Milyen fajta hajómakettre gondoltál? Műanyag kit, vagy esetleg a hagyományos fából készültre? Ezen utóbbi készletet szinte kizárólag csak neten fogsz találni, nem olcsóak (Arestenia Latina, Mamoli, Sergal, Constructo, Caldercraft a legmenőbb gyártók). A műanyag maketteknél a heller és a revell a legismertebb. Heller maketteket szintén neten tudsz rendelni, van magyarországi forgalmazója, de csak a legismertebb és legbonyolultabb vitorlásokat lehet rendelni, jó sok pénzért. A revellnek vannak egyszerűbb kitjei, mint a viking hajó, vagy a Hanza kogge. A Zvezda is egyre szebb műanyag hajókat ad ki, pl az ókori evezős gályákat, mondjuk ezek drágák. A másik módszer, hogy beszerzel különböző vastagságú faléceket és vagy tőlünk, vagy a net segítségével töltesz le rajzokat, majd azok alapján elkezdesz építkezni. És most jön egy szerintem neked való megoldás: a www.papirmakett.hu oldalon számos papírmakett hajó kapható, vannak köztük olcsóbban (Maly Modelarz, GPM) és drágábban (Shipyard) beszerezhetőek. Javasolnám az olcsóbbakat. Egyelőre ennyit mondanék, jó keresgélést. Ha valami van, kérdezz tőlünk. Üdv! Szamuráj, a Tanárúr | |||||
vendég | Adatlap | 350725 | 2009. november 27. 15:20 | ![]() | |
sziasztok! Megkérnélek titeket, hogy ajánljatok egy olyan makettkészletet, amin könnyen bele lehet jönni a vitorlásépítésbe | |||||
Johnie | Adatlap | 350724 | 2009. november 27. 13:39 | ![]() | |
Hogy ez nekem eddig miért nem jutott eszembe! | |||||
bigboy | Adatlap | 350723 | 2009. november 27. 13:17 | ![]() | |
Üdv igen 28 mm . Híg matt lakkal kezelnéd a kötelet? Ha meg szárad tartja az alakját. bigboy | |||||
Johnie | Adatlap | 350722 | 2009. november 27. 13:10 | ![]() | |
28 mm? Jól írtad, nem 28cm? Persze hogy jól írtad. Te még nálam is fanatikusabb vagy! :-) A kis csónak a hajómon 30 mm , te egy egész hajót építesz ekkora méreten! Megáll az ész! A hajóm ha eredetileg nem is annak szántam ,szintén ajándék lesz a leányzónak mert látom hogy tetszik neki. Igaz számításaim szerint csak jövőre leszek kész vele. Most már varrógépe is van , egy villanyos Singer Starlet, úgyhogy talán vitorlák is lesznek rajta. Egy csomó elképzelésem van még mit csinálnék a hajómon ami talán feldobná, pl. a csukott ágyúablakokra "nyitókötelet", meg ilyen apróságokat. Egy kis gondom van még ami a kötélzettel kapcsolatos: ekkora méretekben semminek nincs súlya és nem tudom hogy a belógásokat majd hogy készítem el ha eljön az ideje. Már a horgonynál szembesültem ezzel a gonddal , a vastag kötél nem lóg, a csigákon átvezetett kötél viszont nem lett feszes mert nincs súlya a réz horgonynak. | |||||
bigboy | Adatlap | 350721 | 2009. november 27. 12:05 | ![]() | |
Üdv és köszönöm a jókívánságokat.Nagy örömmel küldtem segítve ezzel munkádat.Tetszenek a hajóid .Egyszer mikor még papír vitorláshajókat építgetem ,csináltam egy 28 mm hosszú Golden Hin-det.Amit elkészülte után 2 nappal, szerelmi zálogul oda adtam egy leányzónak ,természetesen fölöslegesen.Jövőre ha kész vagyok a jelenlegi futó repcsis dióval ,ismét belevetem magam a vitorláshajó építésbe,szegények ott várnak türelemmel a polcon. bigboy | |||||
Johnie | Adatlap | 350720 | 2009. november 27. 11:20 | ![]() | |
Üdv bigboy! Én viszont értékelem a segítőkészséged, és örvendek ,hogy csak úgy meglepiszerüen érkezik egy ajándék az építés alatt levő makettemhez. Eddig is sokat segítettél , és remélem e jó szokásod megmarad, aki ezt nem értékeli az nyeljen arzént :-). Ismét egy nagy köszönet, és jobbulást, mielőbbi gyógyulást kívánok. | |||||
Solo | Adatlap | 350719 | 2009. november 27. 11:08 | ![]() | |
Gyere el klubba és lefotózzuk neked. :) Csak szólj előtte. :) | |||||
bigboy | Adatlap | 350718 | 2009. november 27. 10:37 | ![]() | |
Üdv szívesen van még,csak nem mindenki örül ha küldök ,emailben képeket kiadványokat. bigboy | |||||
Johnie | Adatlap | 350717 | 2009. november 27. 09:04 | ![]() | |
Szervusz! Szami kérjél a Jézuskától egy digitális fényképezőgépet karácsonyra! Picit gondolkodóba estem mi lenne ha én is ezt kérném, de elhessegettem a gondolatot és marad a kívánságlistán a farostlemez, a furnér, a kistokmány, a kis köszörű, szóval csupa makettezéshez szükséges dolog. Bigboy! Az általad küldött 39mb! méretű 30000x17293 pixel felbontású .jpeg kötélzetrajz a Szent Mártonról megérkezett épségben egészségben, kicsit elszöszmötölt a gép mire megnyitotta, de nagyon szép részletes. Nagy köszönet érte! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350716 | 2009. november 27. 05:46 | ![]() | |
Jó reggelt jó reggelt! Ügyeskedtél megint! Gratulálok, nagyon szép lesz a kis hajó és ötletesek a dolgok, amikből kihozol például egy horgonyt. Én addig nem fogok sűrűn képekkel szolgálni, amíg meg nem tudom vásárolni a fényképezőt, jelenleg a revell Batáviába fektettem be, a következő beruházás egy hónap múlva lesz a fényképező személyében. :) Jócskán módosítottam a dioráma elrendezését. Rájöttem, ha a Batáviát keresztbe teszem, zsúfolttá fog válni az egész jelenet, így azt mellőzöm. Egy kicsit csalódtam a revell készletében, sok alkatrész túlméretezett. A kötélbakok és a kötélzet leszorító fapeckek simán elmennének 1/96 méretarányban. Odahelyeztem az 1/144-es emberkét az egyik kötélbakhoz, hát igencsak liliputi érzésem támadt. Egy szónak is száz a vége, a Batáviát később fogom egy nagyszabású felújítással megépíteni, az eredeti alkatrészek kb 30 %-át hagyom meg. A többi jó lesz tartalékba a kis dobozban. :XD Üdv! Tanárúr | |||||
Johnie | Adatlap | 350715 | 2009. november 26. 23:23 | ![]() | |
Johnie | Adatlap | 350714 | 2009. november 25. 23:20 | ![]() | |
Johnie | Adatlap | 350713 | 2009. november 22. 21:28 | ![]() | |
Köszönöm a linket, pár hónapja még bent volt a böngészőm Kedvencei között sok egyéb másikkal, de op rendszer csere miatt elvesztek. Hát igen ,nem marad más hátra mint leutánozni a már megépült Szent Ferenceket amik szintén az Artesania gyártótól fogantak :-) | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350712 | 2009. november 22. 16:25 | ![]() | |
Kötélzet rajzot nem találtam, viszont ajánlom a linket. Érdemes tanulmányozni azt a San Franciscót is. modelshipworld.com/phpBB2/viewtopic.php | |||||
Johnie | Adatlap | 350711 | 2009. november 22. 15:47 | ![]() | |
Szia Szami. Elvileg két pajzsnak és egy nagy hajólámpának kell ott lennie a makettgyártó szerint. A Szent Ferencről eddig nem találtam festményt, rajzot, és még azóta is keresem a makettgyártó kötélzetrajzát. Összesen eme 4 rajz alapján építem | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350710 | 2009. november 22. 15:34 | ![]() | |
Ügyes vagy, nekem tetszik. Főleg az utolsó két kép a hangulatuk miatt. Jó nagy köd van arra is, ahogy kiveszem a háttérből. :P Egy kis megjegyzés: A fartükör felső elkeskenyedő részén általában a hajó névadójának portréja szokott lenni, jelen esetben, Szent Ferencé. A tiedén mi van? Nem emlékszem már rá, majd visszakeresem a korábbi képeidet. Üdv! | |||||
Johnie | Adatlap | 350709 | 2009. november 22. 15:26 | ![]() | |
Helló Tanárúr! Az alsó 30 macskafejjel és feszítőkötéllel kész volnék, elég monoton egy meló. Ne is mondd, csigából még több kell, de a csigát legyártani egyszerűbb lesz mint a macskafejet (Legalább is nekem ). Felhelyeztem az árbocok felső részét is, de így már nem fér be a hajó a fiókomba :-) szerencsére találtam neki egy másik biztonságos helyet ahol aludjon addig míg ismét nem megyek dolgozni. | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350708 | 2009. november 22. 09:26 | ![]() | |
Szevassz Johnie! Alakulgatnak a dolgok, látom izzadsz rendesen a macskafejekkel. Ha meglesz az összes, utána jön még a java: a kötélzet további része, a vitorlák felrakása, ahhoz tartozó kötelek, csigák, stb. Kitartást! Üdv! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350707 | 2009. november 22. 09:22 | ![]() | |
Szia Ltg! Valami elérhetőséget tudnál adni? Email mondjuk? A dioráma elkészültét kora tavaszra tervezem. Az alap megvan, 50 x 70 cm-es rajztábla. Tegnap Veszprémben a börzén be tudtam szerezni 1/144-es figurákat 1000 forintért, egy harcjármű maketthez voltak, igaz sokat kell rajtuk alakítani, de ez van. 12,5 mm-es figurák, nagyon kicsik. Üdv! | |||||
Johnie | Adatlap | 350706 | 2009. november 21. 15:36 | ![]() | |
Jó napot, jó napot! Ma kipróbáltam mire képes a 0,4mm-es furóm. A 2.5mm-es átmérőjű bükkfa macskafejet nagy nehézségek árán 3 ponton átfúrtam. Megszenvedtem vele. A vékony barna színű cérnám is erőszakkal ment csak át rajta :-) Maradok az imitációnál, mert az alsó kötelekre elég lenne a 60db macskafej, de a felső kötelekhez is kellene 24db. Mire elkészíteném mindet ,megöszülnék :-)Pedig tudom, hogy szépen mutatna. Valamint csináltam egy 2mm-es duplafuratú csigát. Ha lassan is de haladok. | |||||
Ltg | Adatlap | 350705 | 2009. november 21. 10:30 | ![]() | |
Szia Szamuráj! A festmény tökéletesen az amire én is gondolok! A régebbi hajó megélhette/túlélhette az újabbat. Sajnos a Batavia nem volt egy hosszú életű hölgy! 1628-ban Amszterdamban tették vízre és nem egészen egy év múlva süllyedt el. Nem vitatkoznék a Vörös Oroszlánnal sem igazándiból. Rudolph Hoeckel rekonstruált egy Roter Löwe nevű galleont( Modellbau von Schiffen des 18 und 17 Jahrhunderts. (Bielefeld)1978),amelyet 1597-ben Hollandiában építettek, majd 1601-ben a brandenburgi választófejedelem megbízásából vásároltak meg és a balti vizeken szolgált. Ezt a hajót sokszor emlegetik Gouden Leeuw néven is, amely az eredeti holland neve lehetett. Akár vörös, akár arany volt az oroszlán szinte mindíg volt egy két ilyen nevű németalföldi hajó a vízen. Ez amolyan állandó név volt. Vagyis az, hogy 1628-ban egy ilyen nevű és ilyen építésű hajó találkozzon egy új építési módú hajóval egyáltalán nem lehetetlen. Amennyiben tudok neked segíteni a munkádban dokumentációval, információval, bármivel szivesen teszem. Nagy érdeklődéssel várom a kész diorámát! üdv, LS | |||||
Jozsi | Adatlap | 350704 | 2009. november 20. 20:29 | ![]() | |
Hali Ltg! Ha ilyen pontosan, szinte napra készen levezetted a hajók előéletét, akkor miért ajánlod azt, hogy találjon ki egy hollandus nevet? Miért lenne az baj ha esetleg két korban és "dizájnban" összeillő hajó, egy JÁTÉK-ban szerepeljen? És miért jó az, ha a dátumot 1615- ről 1628-ra változtatja? Én ajánlom Szamurájnak, hogy csinálja a "diót" úgy ahogy elképzelte. Egy-két év eltérés a látvány szépségét nem befolyásolja. Dicséretes a történelmi hozzáértés, de avval nem szabad elrontani a kreativitást. Az adatlapodon azt látom, hogy nem regisztráltál még. Pótolnád? Üdv:. Jozsi | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350703 | 2009. november 20. 13:27 | ![]() | |
Ltg! Köszönöm a tippet! Találtam egy 1630-ban készült festményt, ami Amszterdam kikötőjét mutatja. A festmény jobb oldalán van egy, a Roter Leeuw-hoz nagyon hasonló hajó. Lehet, hogy megoldódni látszik az időbeli eltérés problematikája. Két év az nem sok eltérés 1628-hoz képest. :P Most már csak ki kell nyomozni, hogy hívták a hajókat ebben az időben. Üdv! | |||||
Ltg. | Adatlap | 350702 | 2009. november 20. 12:12 | ![]() | |
Szamuráj! Amit a méretarányokról írtál én is hasonlóképen gondolom! Azoknak a hajóknak a valós méretei tényleg csak véletlenül találhatnánk el. Ha jól megnézed a Batavia-t és a Roter Leeuw-ot magad is látod, hogy két teljesen más karakterű hajóról van szó. Egyszerüen más-más kor termékei. Véleményem szerint 1615- ben az átmeneti hajótipus volt a menő, ami még hasonlít a gallionhoz, de már nem is egészen ugyanaz. Ez hosszú, de a lényeg az, hogy a Batavia jellegű hajó még nem lehetett ott, akkor. Fordítva viszont igaz lehet a dolog! Ha átdátumozod pl. 1628-ra a diorámát, akkor előferdülhetett az ilyesféle találkozó, hiszen a hajók jó sok ideig lehettek akár vizen (Vörös Oroszlán). A problémával, amit felvázoltam inkább a datálásra akartam felhívni a figyelmedet. Az gyanús nekem, hogy ez a konkrét két hajó találkozhatott-e egymással? Maga diorámatéma szerintem telitalálat, látványos és megregadó! Talán nevezd át a galliont, valami jól hangzó hollandus hajónévre! A REEDE VAN TEXEL dioráma olyan hajókat vett figyelembe tulnyomórészt, amelyeket pontosan tudtak rekonstruálni a korabeli és megbízható képi ábrázolásokból (főleg a két van de Velde ábrázolásai nyomán). Ezért van az általad is említett anomália. üdv, LS | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350701 | 2009. november 20. 10:47 | ![]() | |
Szia Ltg! Hoppá, akkor a Batavia nem lesz jó a diorámába. :( Tulajdonképpen azért őt szándékozom itt bemutatni, mert egész hajótestű makett és ebben a méretarányban csak ez az egy makett illene a témához. 1/150, illetve 1/144 méretarány szerintem hanyagolható annak tükrében, hogy egyes szakirodalom angol avagy amszterdami/rotterdami láb hosszmértékben adja meg a hajók méretét. Akkor azt kérdezem tőled, hogy 1615 körül létezett-e a Batavia-hoz hasonló kialakítású hajó? Akkor erre az időre datálnám a diorámát, talán még a Roter Leeuw is megvolt. Ez az 1597-es Roter Leeuw, ami részt vett az 1607-edik évi gibraltári csatában. Egyébként amikor olvastam a Texel dioráma leírását, rögtön az elején ez állt: A 17. századból származó hajók hiteles másai megtöltik a diorámát, azonban ezek többsége soha sem volt így együtt, egyszerre, egy időben. Ez először zavaró lehet. Ennek ellenére az ide látogató részletes képet kap a 17. századi holland hajó típusokról. Egy másik megoldás az lenne, ha két külön diorámában mutatnám be. De ahhoz nincs kedvem, egyet szeretnék építeni. Üdvözlettel! Tanárúr | |||||
Ltg. | Adatlap | 350700 | 2009. november 20. 09:16 | ![]() | |
Szia Szamuráj! Drukkolok neked! Nálam a 17. sz-i holland hajók a felülmúlhatatlan alapok! Csak felhívom a figyelmedet a következőkre: 1. A Revell által megformázott VOC Batavia eredetije 1629. június 4-én zátonyra futott az Abrolhos -szigetek előtt a Morning Reef-en, Nyugat- Ausztráliában. A legénység ezekután horrorba illő brutalitással mészárolgatta egymást. Mindezekből következik, hogy a Batavia 1630-ban nem lehetett a texeli révben, mivel az előző évben a Föld túloldalán már elsüllyedt. 2. Melyik "Roter Leeuw"-ról van szó a diorámában? A "Vörös Oroszlán" nevű gallion 1630-ban már valószínüleg nem volt vízen (ezt nem állítom biztosan, de kibogarászom). Emlékezetem szerint brandenburgi szinekben hajózott utolsó idejében. 3. A pinass/yacht kérdés egy érdekes probléma, bár a dioráma szempontjából érdektelen. üdv, LS | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350699 | 2009. november 20. 06:49 | ![]() | |
Regal | Adatlap | 350698 | 2009. november 19. 14:51 | ![]() | |
Szia Johnie! Köszönöm a tippet, kipróbálom. Üdv, Regal | |||||
Johnie | Adatlap | 350697 | 2009. november 19. 12:29 | ![]() | |
Szia Regal! Tudom ajánlani még tömitőanyagként a "folyékony fát" amit barkácsáruházakban lehet kapni mindenféle színben ( bükk, dió, tölgy, fenyő) Illata hasonlít a Palmatex ragasztóéra és kőkeményre szárad. | |||||
Regal | Adatlap | 350696 | 2009. november 19. 12:01 | ![]() | |
Köszönöm a tippet én még arra gondoltam, hogy faragasztót keverek csiszolt fa-porhoz, mert "tükörsimára" szeretném csiszolni a palánkozás felületét. Regal | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350695 | 2009. november 19. 11:47 | ![]() | |
Szia! Aha, jó ez a cérna, én nagyapától örököltem (vitorlázott fiatal korában), de sajna fehéret, meg citromsárgát, fekete pont nem volt neki. Egyébként ha méhviaszos gyertya szélén lehúzod a cérnát, a maradék szöszök is eltűnnek róla, mert minimális azért van rajta. Legalábbis hunyorogva találtam párat múltkor az otthoni tekercsen. :) Üdv! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350694 | 2009. november 19. 11:43 | ![]() | |
Szia Regal! Az attól függ, mennyire vékonyak a rések a palánkok között. Valószínű, hogy az évek elteltével kicsit összement a palánk faanyaga. Ha nagyobbak a rések, akkor fagittel, vagy valamilyen más tömítővel kezeld, lehetőleg úgy, hogy nem kened össze a palánkokat körülötte. Viszont ha minimálisak a rések, pillanatragasztót folyatsz a megfelelő helyre és összecsiszolod a palánkokat, a keletkező finom fapor tömíti a rést. A selymes-matt lakk tökéletes és ki fogja emelni a palánkozást. Üdv! Tanárúr | |||||
Regal | Adatlap | 350693 | 2009. november 19. 08:27 | ![]() | |
Sziasztok, egy kis tanácsra lenne szükségem: pár éve kezdtem a Constructo Bountyját, bepalánkoztam, most akarom kitömíteni a vékony réseket, aztán akril lakkal lefújni. Ti mivel szoktátok tömíteni/kezelni a fa felületet? Én selymes matt fényt terveztem neki.. Üdv, Regal | |||||
Johnie | Adatlap | 350692 | 2009. november 19. 07:55 | ![]() | |
Szamuráj | Adatlap | 350691 | 2009. november 19. 06:52 | ![]() | |
Szia Jozsi! Hát igen, az. Most, hogy a fotókon nézem, elég idegesítőnek hat. :( Igyekszem újat csinálni, mert nem tetszik. :)) És ahogy nézem a fedélzeti ágyúnyílások felett ott az ujjlenyomatom a festésben. Szóval van mit javítani, alakítani. Üdv! | |||||
Jozsi | Adatlap | 350690 | 2009. november 18. 21:37 | ![]() | |
Szeva! A szellőző rács drótháló? Ha igen, kár lenne ilyen rossz ötlettel elrontani a hajót. Üdv.: Jozsi | |||||
dasboat | Adatlap | 350688 | 2009. november 18. 16:34 | ![]() | |
Szamuráj a hajódnak a hajómakett.hu-n a helye,hogy mindenki lássa milyen szépen lehet festeni is a hajó makettet és koszolni,sérüléseket imitálni meg diorámába helyezni.Gratula! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 350687 | 2009. november 18. 16:29 | ![]() | |
Szia! Igen ez az a ragasztó. Olcsó és pont jó. :) Üdv! | |||||
dasboat | Adatlap | 350686 | 2009. november 18. 16:24 | ![]() | |
<<< Vissza | Tovább >>> |
21., | 22., | 23., | 24., | 25., | 26., | 27., | 28., | 29., | 30., | 31., | 32., | 33., | 34., | 35., | 36., | 37., | 38., | 39., | 40., |
41., | 42., | 43., | 44., | 45., | 46., | 47., | 48., | 49., | 50., | 51., | 52., | 53., | 54., | 55., | 56., | 57., | 58., | 59., | 60., |
61., | 62., | 63., | 64., | 65., | 66., | 67., | 68., | 69., | 70., | 71., | 72., | 73. |
Csak nagyon eltűntél mostanában és nem tudtam mi van...