<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
borisz | Adatlap | 402204 | 2007. június 15. 19:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 402203 | 2007. június 15. 19:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 402202 | 2007. június 15. 19:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
witman | Adatlap | 402201 | 2007. június 15. 17:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez lesz az! :) Klasszisokkal jobb, mint az első és második próbálkozás! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402200 | 2007. június 15. 16:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen jogos az észrevétel azonban ez a két dolog nem zárja ki egymást. Attól hogy már benne ülnek a mókusok, még minden zászlócska rajta lehet a gépen. Függetlenül attól hogy az amerikai szisztéma szerint ezt sokszor magának a pilótának kell eltávolítani. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402199 | 2007. június 15. 16:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ahogy azt a sárga változatnál ígértem, itt vannak a képek tanulságul, hogy mi történik akkor ha valaki az iskolában a kémia órákon rendszeresen elalszik. Én is így tettem és íme az eredmény. Bizonyos kémiai folyamatok eredményeként,ez lett a kerékagyból, a vinil, vagy a franc tudja hogy milyen "gumi" határára. De no pánik, mert a most újrakiadott Italeri változatnak már szép műanyag kereke van. Ahogy a képen látható már beszereztem hozzá a cserekereket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stefan | Adatlap | 402198 | 2007. június 15. 16:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
..meg már benne ülnek bekötve az emberek, de még lóg mindenhol a "REMOVE BEFORE FLIGHT"... Nekem csak ez az egy dolog szúrt szemet, látszik, hogy nem vagyok benne ennyire a típusban, mint ti. De csak kötözködöm, ha már így alakult ;))) Ha ezeket nem nézzük, szerintem gyönyörű makett(ek) lett(ek). A többi géped is tetszik, remélem még lesznek képek más gépeidről is, amiket megosztasz velünk! Jó nézni a képeidet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402197 | 2007. június 15. 16:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem tévedsz, mindenben igazad van. És egyből észrevetted a legnagyobb hibáját. Szóval ezeken az EA-6-osokon szárnyvégi féklapok egyáltalán nem voltak. Amikor készült, jobban bele kellett volna ásnom magam a típusváltozatok közti különbségekbe. /innem csókoltatom a tervezőjét/ A törzsféklapok azonban nem minden gépen voltak kiiktatva. Erről fotóim is vannak. A színe pedig nem kicsit lett sötét, hanem nagyon! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser | Adatlap | 402196 | 2007. június 15. 16:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402195 | 2007. június 15. 15:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 402194 | 2007. június 15. 15:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Salou, nagyon szép lett! Két észrevételem lenne: - tényleg ilyen színe van? Nekem nagyon sötétnek tűnik a felső szürke... - én úgy tudom, hogy a törzsféklapok és a szárnyvégi féklapok nem működtek egyszerre. A szárnyvégi féklapokat a törzsféklapok kis hatékonysága miatt szerelték fel, és ezzel egyidőben a törzsféklapokat benti helyzetben rögzítették. De lehet, hogy tévedek... :)) Amúgy nagyon teccik! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402193 | 2007. június 15. 15:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402191 | 2007. június 15. 15:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Látom mások is készítenek Intruder-t. Ez a régi Monogram 48-as. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 402190 | 2007. június 15. 13:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser! Alakul a dolog, már csak a színt kellene kicsit sötétíteni szerintem. Egy kis fekete átmosás vagy grafitpor felvitele még talán jó lenne. De határozottan alakul. :) üdv! warbirds | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser | Adatlap | 402189 | 2007. június 15. 12:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 402187 | 2007. június 14. 21:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bendeguz! Nem negatív kritikának,ha úgy tetszik fikázásnak szántam,miként azt a mondatvégi szmájli is mutatja.Annyira azért én sem vagyok elvetemült,hogy felrójam valakinek,hogy az öntőkereten lévő alkatrészről nem tudta megmondani,milyen lesz az illeszkedés! Szeretem az értékeléseiteket,nem sértő kritikának szántam. Csak én ilyen rinyálós vagyok.:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bendeguz | Adatlap | 402186 | 2007. június 14. 20:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hickory! a farkasfalka honlapján megjelent Hurricane értékelés az én kezem munkája úgy, hogy már az aca-t összeraktam8kalap kaki), a revell-t pedig még csak le sem választottam az öntőkeretről, így az illesztések minőségét nem tudtam figyelembe venni a, viszont a kidolgozottság/ár/lépték arány nekem tetszett, ezért kapott jó minősítést. Mellesleg mutass már légyszives olyan revell 72-es repülőt(légcsavarosat), aminek jók az illesztései és a szárnyon egy dekát sem kell tömíteni | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MattHeafy | Adatlap | 402184 | 2007. június 14. 18:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Háhááá, fél miliméter, az semmi:) nekem a 48as f-16osnál 2.5 milis elcsuszás van, én hülye fejjel meg kijavítom:D Matyi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 402183 | 2007. június 14. 18:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
azzal igazából az agond, hogy el volt csúszva, magasságában az éppen jó:) úgy értem az elcsúszást, hogy kb fél milivel előbbre voltak a panelosztások meg minden. Ez úgy jelent meg, hogy a vége egy fél milivel hosszabb volt, nem voltrajta semmi minta, az eleje, meg rövidebb:ð tömítgetni efektíve mindenfajta trutymákkal nem kell, azt a keveset húzottszál, meg sztirollapok beragasztásával megcsinálom, igazából egy síkba kell alakítani | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bombraider | Adatlap | 402182 | 2007. június 14. 17:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bombraider | Adatlap | 402181 | 2007. június 14. 17:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Végre képek:) Ülések így kép alapján sztem marha jók! Látom lesz mit tömítened,csiszolnod...azt javasolnám h ahol akarsz tömíteni (pl gerinc felsőrésze) "maszkold végig" 2 mm-es résszel kb,kenj oda tömítőt,majd leveheted a maszkolást. Így nem kensz bele véletlenül a panelvonalakba tömítőt. Meg ha csiszolni kell akkor szigszalaggal érdemes leragasztani a panelvonalakat meg ilyeneket,h csak ott csiszolj,ahol nagyon szükséges és ne tűnjenek el részletek. 14es képen látható "illeszkedésre" (ha lehet így nevezni:D) ötlet,h próbáld meg h az aljából csiszolsz ki és akkor nem kell a tetejét elgyalulnod. Képen megpróbálom megmutatni mire gondoltam. Szóval a lényeg h próbáld egymáshoz gyúrni az alkatrészeket,nem kell midnig tömítővel dolgozni (annyit). Hajráhajrá,szép lesz! üdv:bomb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 402180 | 2007. június 14. 16:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zebi | Adatlap | 402178 | 2007. június 14. 13:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez a makett nekem félkészen van egy dobozban, csak a helyzetjelzőket kellene megcsinálni, és lehetne festeni. Nálam nem volt különösebb probléma a törzs-szárny illesztésnél, pedig féltem tőle a fura bontás miatt. A törzs alatti vásznazást kijavítani igazán szép munka, nekem nem is sikerült valami szépen megcsinálni, ezért is maradt félbe a makett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 402175 | 2007. június 14. 11:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lassan, de biztosan! A jó munkához amúgyis idő kell. Ha mégis elkészülne, akkor biztos, hogy ez lesz az egyik legkedvesebb maketted. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402174 | 2007. június 14. 11:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ugyan már, én köszönöm hogy még emlékeztél a dologra.De sajnos egyhamar nem fog elkészülni, mert a multkor amikor elővettem hogy lefotózzam, akkor derült ki hogy már azt sem tudom hogy a festetlen megmaradt alkatrészeit hová raktam? A pókok is beleköltöztek, úgy kellett őket elzavarni! És még a festék is tönkrement, amit a befejezéshez tettem félre. Hiába hat év nagy idő. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 402173 | 2007. június 14. 10:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Ákos! Elolvastam cikked, sok újdonságot tudam meg annnak ellenére, hogy figyeltem a munkád (persze amit publikáltál)! A sárga-fekete milyen festék volt? (megfelelőbb topikot nem találtam, sry) gRAT!!! üDV! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 402172 | 2007. június 14. 10:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Salou! Ezeket találtam még. Remélem nem sértelek meg a fekete-fehér fotókkal. (Nagyon sajnálnám, ha nem készülne el az a gyönyörű nagy Harrier.) f2d(Harrier fan) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402171 | 2007. június 14. 09:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na végre! Már nem is tudom hogy hány éve várok ezekre a fotókra! Pontosan ilyesmire gondoltam. Azért ha még van bármi ilyesmi, jöhet az is! KÖSZÖNÖM SZÉPEN! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 402170 | 2007. június 14. 08:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bíbelődök a Revell Hurricane törzsének tömítésével,főleg a vásznazásnál vicces:) A szárnyak borzalmasan illeszkedtek a törzshöz,kb.1mm-es lépcsőt kellett mindkét szárnynál lecsiszolni.A hűtőjét felesleges volna feljavítanom,ugyanis alakhibás.Nem a klasszikus ovális torka van,hanem a felső részénél ellaposodik.Az academy kitjének ez a része is jobb,pontosabb.Ha nem lenne a koreai makett ANNYIRA alakhibás,azt építettem volna.Ismétlem magam,az orra karcsúbb,mint egy Mustangnak... Nem értek egyet a revell makett értékelésével,tisztelt farkasfalka:))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 402169 | 2007. június 14. 07:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az első képen szerintem is jobb volt, bár kicsit túl erős. A másodikon hiányzik a rozsdásodás "textúrája" és színben is túl egységes. Az ilyen, hőtől oxidálódó rozsdás felületeken elég nagy a színeltérés. Éppen ma találtam egy fórumpostot a planetarmoron Vrbovszki Árontól, szintén PzIV, nézd meg (elég sokat kell lefelé görgetni a képek között, de megéri): www.planetarmor.com/forums/showthread.php | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 402168 | 2007. június 13. 23:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balu | Adatlap | 402167 | 2007. június 13. 22:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Mauser! Nem is a színnel van a fő gond szerintem hanem hogy túl homogén a felület. Balu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser | Adatlap | 402166 | 2007. június 13. 18:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Okés, kösz. De most hagyom úgy, ahogy van. A holnapi vizsga elsőbbséget élvez. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 402165 | 2007. június 13. 18:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hááát... nem... Az a helyzet, hogy ez a szín szerintem nem jó rozsdának. Olyan, mintha lefestették volna "míniummal", aztán kiszívta volna a nap. Az igazi rozsda másabb. Valahogyan az előző verzió színvilágát és a második verzió visszafogottabb "rücskösségét" kellene összehozni. A "csörömpös" topikban kerestem neked egy képet, ahol rozsdás felület van, igaz az lánctalp... De talán jó lesz. www.makettinfo.hu/upload/200706/tn_800x600_8539_85278_gumibet_Ites.jpg warbirds | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MrChef | Adatlap | 402164 | 2007. június 13. 17:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az első nekem sokkal jobban tetszik! Szanaszét rozsdálódott, rothadt kipufogó! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 402163 | 2007. június 13. 16:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én más beszerzési forrást is tudok:romos házak,"grundok" környékén akad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 402162 | 2007. június 13. 16:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha megnézed a képeket, éppen az a szenzációs ezen a fajta palán, hogy van egy sajátos össze-vissza "márványos" mintázata. Éppen ez a lényege, tul.képpen az égvilágon semmit nem kell vele csinálni. Makettek alatt pontosan olyan mint az eredeti beton. De mondom nem vagyok róla meggyőződve hogy ez a fajta még kapható-e? De ahogy Ákos is említette, építőanyag telepeken kell körülnézni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akos | Adatlap | 402161 | 2007. június 13. 15:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Még egy dolog: ha nem sikerül a pala, a cementkötésű forgácslap (népszerűbb nevén a CK lap) is élethű beton felületet ad, viszont nehezebb darabolni. (keményfém lapkás körfűrész kell hozzá) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 402160 | 2007. június 13. 15:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi. Így már azért csak könnyebb lesz a közelükbe férköznöm.:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akos | Adatlap | 402159 | 2007. június 13. 15:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d! Akkor mit kérjek? Kisméretű tetőfedő pala, szürke Ezek mekkorák? (Hányszor hányas?) kb 40X40 cm, Mennyibe kerülnek, Fogalmam sincs, valahol 80 és 200 ft/db között, mindig mással együtt vettem. és adnak egyáltalán pár darabot, Darabra adják Hol lehet megvásárolni? Nálunk Vas megyében, Tüzép telepeken és építőanyag-kereskedésekben kapható. Multikban nincs. Hogyan lehet őket fazonra vágni? Leggyorsabb gyorsvágóval, kőre való vágókoronggal, vagy gyémántos koronggal darabolni, de egy kihegyezett szeggel vagy vésővel is be lehet karcolni, és eltörni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser | Adatlap | 402158 | 2007. június 13. 15:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
"Leporoltam" egy kissé a felületet. Így már elfogadhatóbb? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 402157 | 2007. június 13. 14:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos! Hogy van ez a pala ügy? Szeretnék venni palát makettalá. Akkor mit kérjek, és hol? Ha jól értettem orosz/ukrán palát kell vennem. Ezek mekkorák? (Hányszor hányas?) Mennyibe kerülnek, és adnak egyáltalán pár darabot, vagy csak egy raklappal? Hol lehet megvásárolni? Hogyan lehet őket fazonra vágni? Most így hirtelen ennyi kérdés ami az eszembe jutott a palával kapcsolatban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri | Adatlap | 402156 | 2007. június 13. 14:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azér ez elég komoly... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
warbirds | Adatlap | 402155 | 2007. június 13. 14:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser! Witmannak igaza van sztem is, így erősen korrodált hatása van. Próbálj meg egy kicsit visszavenni belőle, akkor sokkal jobb lesz. Márha nem csinálsz valami lepukkant kiállítási targyat diorámának...:) Üdv! warbirds | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
witman | Adatlap | 402154 | 2007. június 13. 14:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha ez 1/35-ös akkor kicsit túlspiráztad... Szerintem... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser | Adatlap | 402153 | 2007. június 13. 14:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauser | Adatlap | 402152 | 2007. június 13. 14:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kipróbáltam a pigmenteket. Ez sült ki belőle. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
KormosP | Adatlap | 402151 | 2007. június 13. 09:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Már majdnem egy hónap telt el az utolsó frissítés óta. Sajnos most sem tudok sokat írni. 185: A kopoltyú mozgató mechanika rézdrótból és gulyáskrémes dobozból készült 186: A Cutting Edge műszerfal fólia szélesebb mint kéne. 187: Végül is összeraktam mindkét műszerfalat, de kezdetektől fogva tudtam, hogy a sima műszerfalat használom majd fel, nem a fóliásat. 188: A műszerfal felragasztása előtt még be kellett ragasztani két kis sztirol csíkot, mert különben a műszerfal túl alacsonyan ül. Üdv: kp | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bazsi | Adatlap | 402150 | 2007. június 12. 16:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jól mondod Zebi,ez a makett ex-Matchbox(utánanéztem a dobozon). | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bazsi | Adatlap | 402149 | 2007. június 12. 14:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem tudom.A Matchbox-ban nem vagyok otthon.Amúgy ha úgy vesszük elég kezdő vagyok,úgyhogy nem sokat tudok ezekről a régebbi makettekről. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
háttérben minek vanak a futóműaknái?