<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
M.István | Adatlap | 405602 | 2008. május 1. 21:10 | ||
Köszi srácok az észrevételeket. A hibákat korrigálom, javítom. A "hátsó futoszárakat" majd csak a végső lakkozás után ragasztom be. | |||||
Zebi | Adatlap | 405601 | 2008. május 1. 20:41 | ||
A hátsó lábakat festés után ragasztod be? | |||||
apcyrobi | Adatlap | 405600 | 2008. május 1. 19:59 | ||
Hali! Nem rossz,de a szemét kicsi el b..sztad;hisz ez nem huski,úgyhogy a kék szem nem jó! A többi nem rossz;de azért nem egy Akagi! apcyrobi | |||||
vitarisi | Adatlap | 405599 | 2008. május 1. 19:19 | ||
Marha jó rajta a panelezés, gratulálok!:) Mehetnek rá a megfolyások, és a rozsda!:D | |||||
vitarisi | Adatlap | 405598 | 2008. május 1. 19:19 | ||
Marha jó rajta a panelezés, gratulálok!:) Mehetnek rá a megfolyások, és a rozsda!:D | |||||
M.István | Adatlap | 405597 | 2008. május 1. 19:15 | ||
pucu1 | Adatlap | 405596 | 2008. április 29. 22:14 | ||
Oksa,köszönöm! Üdv pucu1 | |||||
vitarisi | Adatlap | 405595 | 2008. április 29. 22:10 | ||
Szerintem fesd meg, mosd át párszor, filterezd,aztán alap zöldel mehetnek rá a karcok ( a mickey mouse minta ment másodiknak, ezért előbb "jön" le), aztán nagyobb, rozsdásabb lepattogzódások (a feketén ez jobban látszik, sima fekete sztem itt nem tanácsos...), stb. | |||||
Salieri | Adatlap | 405594 | 2008. április 29. 21:55 | ||
Szia! Így hogy mindod elgondolgozok hogy veszek hozzá egy doboz amcsit:) Üdv Salieri! | |||||
pucu1 | Adatlap | 405593 | 2008. április 29. 21:54 | ||
Most már látom én is ,köszi! Fessem meg a kontúrokat és hígítóval mossam vissza egy kicsit? | |||||
vitarisi | Adatlap | 405592 | 2008. április 29. 21:47 | ||
Nem szőrszálhasogatásból mondom, de akár milyen kopottra csinálod, még ha tele lesz megfolyásokkal és rozsdával meg lepattogzódással még akkor is látszódnak Mickey fülei! :) | |||||
pucu1 | Adatlap | 405591 | 2008. április 29. 21:44 | ||
Sziasztok! Köszönöm,de megpróbálok egy nagyon kopott járgányt össze hozni!(ahol nem érte az igénybevétel ott áthúzom) És a színekhez egy kis segítség(modell és makett magazin) BS381c22,v.G5 1938-41,alap-zöld Light Bronze Green GB és BEF-es alakulatok, Később Khaki Green 39-ig fényes(H 159 BS381c23,v.G3 1938-41,zöld,GB,BEF, Middle Bronz Green Közel kelet,39-ig fényes, Később Dark Green foltozásra alkalmazták BS381c24,v.G4 1938-41,zöld,GB,BEF, Deep Bronz Green 39-ig fényes,foltozásra Később Dark Green alkalmazták BS381c34 40-42,közel kelet,foltozó Slate vagy szín,szélsőséges idő miatt Dark Slate halvány kékessé vált BS381c61 39-42,alapszín a Közel- Light Stone keleten és a sivatagi harcok Alatt BS 381c44 39-42,foltozó szín,általában Terra Cotta a Light Stone-ra SCC2 41-44,alapszín az otthon Service Colour állomásozó csapatoknál SCC5 43-44,Szicilia,alap és Light Mud foltozó szin SCC13 43-45,Távol-kelet,alapszín Jungle Green SCC14 41-44,Közel-kelet,foltozó szín Black,v. Charoal SCC15 44-45,Nyugat-Európa, Olive Drab alapszín SCC11b 42-43,Közel-kelet, Pink,v.Desert pink ritka alapszín SCC7 41-44,közel-kelet és Olasz Dark Olive Green front,foltozó szín light stone-r | |||||
Macal | Adatlap | 405590 | 2008. április 29. 21:25 | ||
Jaja:) mint a mickey egér fülei a fejével, onnan kapta a nevét, szép éles kerek kontúrok:) Amúgy szép lesz nagyon:) | |||||
vitarisi | Adatlap | 405589 | 2008. április 29. 21:12 | ||
A britt "Mickey mouse" (ha jól tudom ez a neve...) álcázófestés kontúrjai jóval erősebbek, szerintem ecsettel húzhatsz még bele hogy a feketének legyen határa!!! | |||||
KeyPi | Adatlap | 405588 | 2008. április 29. 20:59 | ||
Szia, Gébics már kifejtette hogy értem, :) egyébként nekem kifejezetten NATO zöldnek tűnik, egy nagy fehér csillaggal szvsz. simán elmenne amerikai zsákmánynak. Visszatérve a színekre,a britek inkább a keki árnyalatokat preferálták. A tegezésből ne csinálj problémát a fórumon ez sokkal egyszerűbb, a közéletben is terjed, így mindenkinek egyszerűbb. Üdv. KeyPi | |||||
pucu1 | Adatlap | 405587 | 2008. április 29. 20:50 | ||
Némo | Adatlap | 405586 | 2008. április 29. 20:24 | ||
Hosszú hétvégén majd rászánom magam és csinálok képeket,már nagyon régóta lusta vagyok ilyesmihez:) Énis szemeztem a Su-76-osomal,de úgy döntöttem hogy megvárom amíg az Armorscale legyártja a komplett csövet és az eduard(neadj isten a voyager) rászánja magát egy maratásra. | |||||
vitarisi | Adatlap | 405585 | 2008. április 29. 20:23 | ||
Na akkor hajrá Salieri, és várjuk a fejleményeket! | |||||
georch | Adatlap | 405584 | 2008. április 29. 20:18 | ||
Bele hát! :) A többi úgy álldogál, csak apróságokat csináltam mindkettőn. A JS-3-asról nincs képed véletlenül? Az jó brutál egy gép! | |||||
Salieri | Adatlap | 405583 | 2008. április 28. 22:00 | ||
Nagyon szépen köszönöm a választ. | |||||
Ákos | Adatlap | 405582 | 2008. április 28. 21:43 | ||
A CMK gyárt műgyantából, Óváron lehetett kapni (én is vettem): www.cmkkits.com/en/figures/german-driver-and-personell-for-famo-3-fig/ www.cmkkits.com/en/figures/german-soldiers-for-famo-3-fig/ | |||||
Salieri | Adatlap | 405581 | 2008. április 28. 21:32 | ||
Tudom ez nem ide tartozik,de nem tudja valaki,hogy lehet-e kapni Sd. Kfz. 9 Halftrack Famo 18t nevű szállítójárműhöz 1/72-es sofőrös emberkészletet? | |||||
halaci | Adatlap | 405580 | 2008. április 28. 21:17 | ||
Ezért írtam óvatosan, hogy "tudtommal" :-)). Háborúban minden marhaság előfordulhat. | |||||
Emerick | Adatlap | 405579 | 2008. április 28. 21:08 | ||
Még annyit, hogy a trópusi fűzös lábvédőt használták a görög félszigeten, a görög szigeteken (Kréta, Khos, Rhodosz ésatöbbi) lévő egységek, melyekből több például a Balkánon, illetve Magyarországon szolgált tovább. A Hermann Göring hadosztály Szicíliában megkockáztatom, hogy kapott, és ott van a 16. SS, mely Szardínia helyőrsége volt, echte trópusi felszereléssel, és konkrétan részt vett Magyarország megszállásában, majd Olaszországban hajtott végre népírtó és katonai feladatokat, majd végül a Balatontól délre harcolta végig a háborút. Nem csak a dög melegben és homokban jöhet jól némi toldalék. A hidegben is jól jön. Nekem rémlik is valamilyen fénykép az egyik Számvéber könyvben, ahol az SS Harkovos télikabátját viselő németen valami ilyesmi lábédő van Budapesten, '45-ben (bár egy osztrák egyenruha-mániás manus szerint ez utóbbi egy kisszériás harckocsizó valami volt...). Óvatosan azzal, hogy a háborúban mi mikortól nem volt használva. ;) :) Em. | |||||
Salieri | Adatlap | 405578 | 2008. április 28. 20:58 | ||
Akkor az:)én már úgy is befejeztem az ITALERI makettek vásárlását.Így jobban megnézve a Dragon tényleg jobb embereket gyárt,azoknak legalább kerek fejük van és nincs a homlokuk levágva:) | |||||
Hawk | Adatlap | 405577 | 2008. április 28. 20:52 | ||
Bocsi hogy beleszólok, de az ITALERI nem pedig Italier :) | |||||
Salieri | Adatlap | 405576 | 2008. április 28. 20:48 | ||
Nah hát már megint kihagytam a hozzászóládból.Az ehez tartozó diorámához csak a tisztet szeretném felhasználni,de így az se fog menni mivel Olaszországban akartam elhelyezni.Úgyhogy széjel nézek dragon tisztekben. | |||||
Salieri | Adatlap | 405575 | 2008. április 28. 20:44 | ||
Hello! Nem kell bocsánatot kérned a titulus adás miatt:)A képeket előre is köszi.A "BE QUIET! Bocage 44"című dioráma pedig az egyik kedvenc diorámám.(nem csak azért mer neked írom)Így jobban elolvasva a te és más hozzászólását én úgy gondolom,hogy az Italier-rel itt hagyom abba,inkább akkor Dragon maketteket nézek majd. | |||||
Salieri | Adatlap | 405574 | 2008. április 28. 20:34 | ||
A Külbelhez tényleg egy tisztet és egy rádióst adnak:) | |||||
halaci | Adatlap | 405573 | 2008. április 28. 20:25 | ||
Bocsánat, félrevezettelek, a Kübelről írtak a Schwimmwagenre vonatkoztak! A Kübelhez egy Rommel-szerű tisztet és egy félmeztelen rádióst adnak, mindkettő szigorúan észak-afrikai. | |||||
vitarisi | Adatlap | 405572 | 2008. április 28. 20:22 | ||
A miniart és a master box készletei tényleg jók (sas militáriában és a replicában kaphatóak) "fejben" viszont nem erősek:) De kezdetnek az is jó! | |||||
vitarisi | Adatlap | 405571 | 2008. április 28. 20:19 | ||
Hello Salieri! Képeket előkeresem neked, és majd elküldöm. Figurákról: Én kb 5 éve próbálok meg egyre jobb figurákat készíteni, és csak annyit tudok mondani hogy a figurázás nagyon-nagyon sok időt és gyakorlatot igényel. Neked, mint kezdőnek (bocs hogy így titulállak:)) azt tudnám ajánlani hogy használd a dragon figuráit. Olcsóak (viszonylag...) és minőségiek (keresd a Gen.2 fajtájúakat, ezek még jobb minőségű figurák, de nem nagy a választék még ebben). A fejek festése külön művészet, majd ha olyan szintre jutsz, akkor műgyanta fejekre (Hornet, Verlinden) fogod a fröccsöntöttet cserélni (mert ezek 100szer szebb kidolgozásúak, szinte él a fej, és visszamosolyog rád :)), aztán lassan átállsz majd a műgyanta figurákra, aztán végső stádiumként jöhet a 100%-os házi építés, vagyis a "faragás" (Milliputból, A+B puttyból). Ha komolyabban akarsz ezzel foglalkozni érdemes nézni a külföldi fórumokat, az ilyen "How to" kezdetű cikkeket (fej festésről, egyenruha stb.) , valamint videókat megnézni ilyen témában, és profikkal beszélni, de mindez rengeteg időt és GYAKORLÁST IGÉNYEL. (de sztem a figurázás a makettezés egyik legszebb ága:)) De mindezt úgy írom mintha te nagy figurás szeretnél lenni:) Sok szerencsét! Üdv Iván u.i.: A makettek között a harcjármű cikkek között van "BE QUIET! Bocage 44'" című diorámám melyen az angol katonák dragon gyártmányúak, fejük nincs lecserélve, csak a puska hevedere ólomfólia, valamint egy két felszerelési tárgy lett lecserélve. | |||||
halaci | Adatlap | 405570 | 2008. április 28. 20:19 | ||
Többlépcsős válasz: 1. Az angol bogár ha jól látom a leírtakból, akkor háború utáni, ergo a normál, álcázó foltok nélküli Bronze Green (gyakorlatilag sötétzöld) lenne megfelelő - persze ezek a figurák valóban ugranak. 2. Ezek a figurák az észak-olasz matricánál is az alkatrészes dobozba kerülnek, mert ezt a fűzős magasszárú csizmát tudtommal csak az afrikai alakulatok hordták. Aki onnan átmenekült az 44-re már garantáltan kapott új egyenruhát. 3. A kübelhez - ha közben nem cserélték le, ami nem jellemző az Italerire - egy pilótát, egy Luftwaffe segédszolgálgálatos csajt és egy kerékpáros ejtőernyős figurát adtak, szerintem még aránylag a normálisabb figuráik közé tartoztak (bár a nőnek nagyon rossz lába van :-)) ). Az Italeri alakjai jó 20, de inkább 30 éves darabok, ezt tudni kell róluk. Elég merev pozitúrákban és anatómiailag sem elég arányosan formázottak, arckifejezésről ne is nagyon beszéljünk. Ma figurában a Dragon mellett szerintem a Miniart és a Masterbox cuccai szépek, de a két utóbbit modellboltban is csak szerencsével találod. (A Miniart fejei szerintem kicsit túl "oroszosak", de ez magánvélemény.) | |||||
Salieri | Adatlap | 405569 | 2008. április 28. 18:34 | ||
Jah és ezt kihagytam:)szerinted melyik makett gyártó cégtől érdemes venni?? | |||||
Salieri | Adatlap | 405568 | 2008. április 28. 18:05 | ||
Hello! Ez a hír nagyon rosszul esett hogy az Italier figurák nem egy minőségiek,mivel a Kübel-em is Italier amit a folytatásnak szántam:( Adiorámáról csak annyit hogy egy erdős terepen helyezkednének el.A képeket át tudnád küldeni e-mail-on? Üdv!Salieri | |||||
vitarisi | Adatlap | 405567 | 2008. április 28. 17:25 | ||
Hello Salieri! Látom sokan kezdtek itt a témában írni, úgyhogy most én is leírom, hogy miket tudnék tanácsolni: Mint már többek is említették a Käfer elég ritka volt a háborúban, azonban én nem egy képet láttam melyen a jármű 3 színes kamuflázzsal szerepelt, így akár azzal is elkészíthető. Szerintem a britek által zsákmányolt bogár elkészítése eléggé felejtős téma...(én biztosan nem állnék neki mert nincs róla elegendő referencia!) Nem lehet tudni pontosan hogy a briteknél hadrendbe állított Käfer eket mivel különböztették meg német megfelelőiktől (valószínűleg nem csak az olívzöld színnel) A matricázásról annyit hogy a bogarakon nem volt sem kereszt, sőt ha jól tudom ritkán volt rajta hadosztály jelzés is. A megkülönböztető jelzés a rendszámtábla. Ez alapján sorolhatod az SS vagy a Wehrmacht soraihoz! Nem tudom milyen diorámára, vagy vignettára gondoltál, de az Italeri figurái még kezdőknek is siralmasak!!! Én nem ajánlanám használatukat, mert minőségük eléggé rossz. A festés témába most nem mennék bele... Üdv Vitarisi | |||||
Salieri | Adatlap | 405566 | 2008. április 28. 16:50 | ||
Nagyon szépen köszönöm a javaslatokat,külön hálás vagyok Gébicsnek:).Pénteken úgy is megyek a corába és egy makett boltba majd ott megnézem,de ,,átugrok´´még szerintem a II.Világháborús fórumra is.Ha nem kapok britteket akkor úgy is van itthon Swarchgrau(tankszürke)és átfestem.A folytatás egy VW Kübelwagen lesz mindenki kedvenc kis gépjárműve:)és ahoz kell a Swarchgrau. Salieri Ui.:A magázás KeyPi számára szántam:) | |||||
Emerick | Adatlap | 405565 | 2008. április 28. 13:44 | ||
Szasztok! A Bogárra bármilyen festés jó lehet szerintem. Nagyon kevés képet láttam eddig a háborúból Käferről. Azok is vagy elmosódott, vagy roncsról készült képek. A legtöbb szerintem civil festéssel készült el -fekete, szürke, kék, mittoménmi- néhány biztosan sötét tankszürkén, majd sorozatban a hadseregnek homokszínnel fújva, natúrsárgán illetve bepacsmagolva vagy telefújva zöld-barna foltocskákkal. Szerintem abszolut szabadkezet kap az, aki Käfert épít. (Az előírt festékeket óvatosan kövessük! Ott is szabadabb a mozgástér. Még ha csak olajzöld jenki kocsikról is volna szó, ott is rengeteg-féle képpen változtak a gyárak, az időjárás és a fényviszonyok miatt a színek. ;) Én sosem akadok fenn a "nem pont ilyen színű kéne hogy legyen" dolgon, bár engem mindig le is böknek, mert én spec a krétamatt tankokat sem szeretem, mert döglöttek a számomra. :) ) Ha már zöld az a Bogár, akkor talán az angol katonaira szavaznék matrica gyanánt (simán átkenték ők is a német kocsikat valamilyen zöldre, adott esetben; főleg ha azt a gyár maradék alkatrészeiből készítették...), de végülis azt teszed fel, amelyik tetszik. ;) Üdv: Em. | |||||
Gébics | Adatlap | 405564 | 2008. április 28. 13:30 | ||
Na hát akkor... Ha német figurákkal képzeled el, akkor értelemszerűen az észak-olaszországi matricákat kell felrakni, csak akkor nagy valószínűséggel ezt a festést el lehet felejteni, mert azon a hegyvidéken (szerintem) valamilyen homok vagy sárga árnyalatúra festették a gépeiket a németek, ahogy a dobozgrafikán is látszik (1943 februárja után ráadásul a sötétsárga (dunkelgelb) lett a német harcjárművek szabvány alapszíne, ezenkívül- bár én inkább a szövetséges harcjárművekhez értek -de szerintem ilyen egyszerűbb járművek esetében nem szöszmötöltek a terepfestéssel-igaz van képem ennek az ellenkezőjéről!- tehát maradt az alapszín). Viszont ha az angol festés mellett döntenél, akkor meg a figurákat lehet elfelejteni... Tudomásom szerint az angolok elsősorban dark green-re, olive drabra, ill. egyéb zöldekre festették a technikájukat és bár voltak terepfestéseik (pl. "mickey-mouse" sáma zölddel és feketével), nem hiszem, hogy zsákmányjárműveken is alkalmazták volna, tehát azon megmaradhatott az eredeti német festés, kivéve ha polgári "beszerzés" volt a jármű. Érdemesebb tanultabb kollégákat is megkérdezni festésügyben, mert még én sem mindig találom el a pontos árnyalatokat a tankjaimon- bár én legtöbbször amerikaiakat építek, ők meg gyakorlatilag csak olive drabot használtak. A lényeg tehát, hogyha közelítően is, de érdemes korhűen elkészíteni a járművet, igaz, ha valaki kezdő, akkor némi "eltérés" még tolerálható. ;) Remélem azért segíthettem. Üdv: Gábor Ui.:Megtisztelő a magázás, de mivel csak húsz éves vagyok, maradhatunk a tegezésnél. :) | |||||
Salieri | Adatlap | 405563 | 2008. április 28. 13:07 | ||
Abban tudna nekem segíteni mivel tanács talan vagyok hogy milyenre matricázzam fel.Olyan matricák vannak,hogy:Észak olaszországi 1944 és Britt katonaság Németország 45/47 | |||||
Gébics | Adatlap | 405562 | 2008. április 28. 12:57 | ||
Az előbbi kép már jobb, így már más a helyzet. | |||||
Salieri | Adatlap | 405561 | 2008. április 28. 12:53 | ||
A festés azért tűnik túl fényesnek mivel este csináltam a képet és a vaku miatt látszik úgy.A katonákat amúgy is átfestettem volna még. | |||||
Gébics | Adatlap | 405560 | 2008. április 28. 12:32 | ||
Szia! Úgy értette, hogy nem látszik a használt árnyalat alapján sem a kocsin, sem a katonákon, hogy a Wehrmachtot erősítik. Ezenkívül túl fényes a festés, próbáld egy kicsit higítani (pl. egy külön kis tégelyben) mielőtt festesz vele, meg előfordulhat, hogy egy réteg nem is takar rendesen. A térdelő alak bal lábán ez tisztán kivehető. Üdv: Gábor | |||||
Salieri | Adatlap | 405559 | 2008. április 28. 12:05 | ||
V is pontosabb fogalmazásban:Hogy érti azt hogy szövetséges jármű | |||||
Salieri | Adatlap | 405558 | 2008. április 28. 11:54 | ||
A kasznyit Model Master Olive Green nevű festékkel.Ahm bocs de h erted h szővetséges??:S:S Üdv:Salieri | |||||
Hawk | Adatlap | 405557 | 2008. április 27. 22:46 | ||
Köszi szépen! | |||||
f2d | Adatlap | 405556 | 2008. április 27. 22:41 | ||
Szia! Ezen a maketten minden retuspisztollyal készült, kivétel a szárazecsetelés, valamint a Gunze rough sand-ot vittem fel még ecsettel. | |||||
Hawk | Adatlap | 405555 | 2008. április 27. 22:02 | ||
Szia! Nekem nagyon tetszik, meg tudnád osztani velem hogy a porozást mi módon követted el? Üdv! | |||||
KeyPi | Adatlap | 405554 | 2008. április 27. 21:30 | ||
Szia, nekem kicsit ződ, szövetséges járműnek viszont elmenne. Milyen festéket használsz? Üdv. KeyPi | |||||
Fodi | Adatlap | 405553 | 2008. április 27. 21:25 | ||
Elkészült a Starfighter. (Na jó, csak majdnem...) Hasegawa, 1:72, CF-104, a korai, hetvenes évekből származó kanadai festéssel. Az átfestés előtt már elég kopottak voltak a gépek, de én próbáltam visszafogni magam a koszolásnál. Sajnos a sötét szín miatt nem sok minden látszik ka koszolásból, a valóságban jobban látható, főleg jó megvilágításnál. Alapvetően elégedett vagyok vele, bár van rajta pár hiba. A képekért köszönet Narn-nak! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |