<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
tyimosenko | Adatlap | 411134 | 2009. május 29. 15:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 411133 | 2009. május 29. 15:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello Teuton! Jol néz ki a kötény. Hogy tudod majd lefesteni a lánctalpat így, hogy már fel van téve? Vagy a futómű leszedhető? Kár, hogy meghagytad a meghajtókerekeken a téglalap-profilú fogakat. Én azokat megpróbáltam trapéz alakra csiszolni az enyémen, hogy kinézzen valahogy. A feszítőkerekek bekötésénél a hátfal és az oldallemez illesztével csináltál valamit? Ez nem látszik a képeken. Amúgy eddig egész jól néz ki. üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sulyid | Adatlap | 411132 | 2009. május 29. 14:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem fantázia színű:)Az általad használt szín eszméletlenül hasonlít az orosz gépek festésére. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Teuton | Adatlap | 411131 | 2009. május 29. 14:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nálam ezek készülnek éppen. Egy Academy Pz.IV.H és egy Tumpeter Hotchkiss H39. A Pz.IV. kapott egy armorcale lövegcsövet és egy academy szemenkénti műanyag lánctalpat. Az oldalsó köténylemezeket én csináltam rézlemezből, a tornyon az eredeti van. Már megbántam, hogy nem csináltam meg ezt is rézből. A Hotchkiss teljesen dobozból épül és nem a zsákmányolt német, hanem francia változatban fog elkészülni. Mindkét kit olcsó árfekvésű és elég sok munka van velük(főleg a PzIV). Azért egy kis melóval meg lehet őket tuningolni. Sajnos lassan haladok velük mert eléggé híján vagyok a szabadidőnek. Üdv mindenkinek:Teuton | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Spike | Adatlap | 411130 | 2009. május 29. 11:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az M60A1-et asszem közvetlenül az Öböl-háború után vonták ki, az volt a típus egyetlen háborúja amerikai színekben. A ponyva ami rajta van ún. hatszínű sivatagi mintájú. 1991-ben még ezt használták, azután váltotta fel a 3-színű sivatagi, amit 2002-ben és 2005-ben váltottak fel a különböző digitális kamuflázsok (ACU, MARPAT) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Spike | Adatlap | 411129 | 2009. május 29. 11:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A pesti Árkádban a Játékszigeten még asszem be lehet szerezni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Johnie | Adatlap | 411128 | 2009. május 29. 10:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 411127 | 2009. május 29. 10:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jók nagyon a SEA-színek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tankos_srac | Adatlap | 411126 | 2009. május 29. 09:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 411125 | 2009. május 29. 09:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez sem rossz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411124 | 2009. május 29. 09:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jozsi | Adatlap | 411123 | 2009. május 29. 09:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én ezt már valahol láttam ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 411122 | 2009. május 29. 08:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Javasolnám a Modellkasten komplett futóművé, az egész jó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411121 | 2009. május 29. 08:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mivel a maketthez olyat adtak, amin belül nincs mintázat, igy kénytelen vagyok a hobby easyt-től rendelni, valószínűleg a lánctalpat is cserélem friulra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 411120 | 2009. május 29. 08:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A görgőket is fogod cserélni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
borisz | Adatlap | 411119 | 2009. május 29. 08:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Koléga, nem tudok belekötni:D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hawk | Adatlap | 411118 | 2009. május 28. 22:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 411117 | 2009. május 28. 20:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az első Öböl-háborúban már volt ilyen sivatagi minázatú anyag és az M-60-t még bevetették az Abrams-ek mellett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laac | Adatlap | 411116 | 2009. május 28. 19:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia' Nem kötekedni akarok, de én úgy emlékszem az M60-as tankokat már kivonták a "hadrendből". Ha igen akkor az a modern sivatagi mintás ponyva ott az oldalán ugyan jól néz ki, de nem lehetett rajta. Most nem néztem utána. Lehet hogy én tévedek és bocs! Üdv: Laac | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411115 | 2009. május 28. 18:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Geriqe94 | Adatlap | 411114 | 2009. május 28. 18:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jaaaj egyetlen drágaszááág:D Erre a tankra nagyon régóta vágyom, hol szerezted be? Még régebben a "Cserebere" fórumon láttam, de nem vettem meg, talán majd legközelebb:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Spike | Adatlap | 411113 | 2009. május 28. 18:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411112 | 2009. május 27. 18:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Silka nem 4M, hanem V1, mert nekünk az volt, a többi nagyjából oké. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411111 | 2009. május 27. 18:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 411110 | 2009. május 27. 18:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kösz, de +1x nem állnék neki a közeljövőben, mostanság csak WWII német páncélosokban utazom... :)) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411109 | 2009. május 27. 18:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Volt 19PM-je is, DAALA barátom örült is neki. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411108 | 2009. május 27. 18:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ismerősnél van eladó, orosz vontatós. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411107 | 2009. május 27. 18:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az nem Volhov, hanem az elődje a Dvina. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411106 | 2009. május 27. 18:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1992 körül Mig-21MF(KP) makettből átalakítottam jó pár változatot, volt köztük F-13, U, UM, PF, BIS. Barátaim vitrinében fellelhető még pár. :-) Csináltam Mig-23 UB-t is, Mig-15 A, Uti és Bisz, 17 PF, majd ebből F, 19 S-ből PM. Mi-24 D és V, Mi-8, 17 és van a múzeumban egy Mi-2 nagyjavítás utáni festéssel, azt is én követtem el, csak nem létezett hozzá oldalszám akkoriban. Nekifogtam matricákat gyártani Mi-24-re, Mi-2-re, Mig-15 szögletes számsort is szerkesztettem, aztán elküldtem a Hunkit-nek, de lenyelték a festésekkel, filmekkel együtt. Bánt, mert nem kis melóm volt benne, delfin és felderítő mig 15 festések eredeti fotók alapján pontosan elkészítve (delfin nagyjavítás előtti magyar és azt követő Trencsényi festéssel, 15 három és két színű közöttük UTI is. Rengeteget segítettek nyomdász kollégáim, valamint akkor még aktív Nagy András őrnagy úr, és a néhai Béler Gyula bácsi. Ilyen az élet, mit tehetek ellene? Még egy "köszönöm"-öt sem kaptam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 411105 | 2009. május 27. 18:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Volhovom nekem is van, igaz, hogy 1:35ben a Trumpetertől. A tréler sajna a kínai verzió, nem a mienk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411104 | 2009. május 27. 18:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Előtte 1/72 repcsik, magyar vonatkozásban 1939-napjainkig. Követte pár 1/72-es magyar légvédelmi eszköz, van közte saját készítésű is (Volhov és Kub). Rákaptam a nagyra.(1/35) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411103 | 2009. május 27. 18:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Annyira még nem értek hozzá, ez a második 1/35-ös járművem, jó tíz év kihagyás után. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411102 | 2009. május 27. 18:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A matricákat védő papír olyan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411101 | 2009. május 27. 18:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jól néz ki, és egyszerű megcsinálni. Selyempapír és valamivel átitatta. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 411100 | 2009. május 27. 18:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Barracuda hálót nem egy svéd lapon találtad? Az valami eszméletlen jól néz ki. Nem is azt mondtam, hogy koszold össze csak azt hogy kicsit át kellene mosni, hogy a mélyebb részek sötétebbek legyenek, majd az éleket áthúzni szárazon. Szerintem nagyot dobna rajta... ;) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411099 | 2009. május 27. 18:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jellemző ez a két oldalra felpakolt álcaháló, amit gézlapból csináltam, bár tudom nem ilyet használnak. A négy darab (sátorrúd?) régi kerékpár küllőből van, miniplexnek nem okozott gondot daradolni és sorjázni. Láttam megoldást NATO-álcaháló készítésre (vagy inkább barracuda), legközelebb olyat készítek. Papírlap átitava valamilyen ragasztóval, vagy lakkszerűséggel, aztán lyukasztó (2mm-es csődarab fele leköszörülve és élezve, azzal csinálta a hullámszerű mintákat bele, végül szét húzgállta, nagyon élethű. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411098 | 2009. május 27. 18:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Talán, de nem akartam koszolni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 411097 | 2009. május 27. 17:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon világos akkor is. :) A rozsdával nekem (is) mindig bajom van, mert a világos, narancssárgás árnyalattól egészen a vörösesbarnásig mindenféle előfordul. Innentól kezdve viszont ízlés kérdése a szín. Átmosás, szárazecsetelés? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411096 | 2009. május 27. 17:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Például a sivatagi homok fémtisztára csiszolja. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411095 | 2009. május 27. 17:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411094 | 2009. május 27. 17:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ilyen a rozsdás lánctalp. Egyébbként narancssárga. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 411093 | 2009. május 27. 17:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép lett, de egy kis fakítást, átmosást és élek szárazecsetelését még elbírna. A lánctalp rozsda színe nekem kicsit harsány, lehet hogy át kellett volna mosnod sötétbarnával, hogy sötétebb legyen. Ja nekem is megvan, kb 8-10 éve raktam össze elég hányaveti módon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 411092 | 2009. május 27. 16:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Academy 1/35 M163 Vulcan szintén szemenkénti láncal van megáldva, 5-7 tagonként össze ragasztottam, a feszítő és hajtó kerekekre feltettem alakra formálni. Amikor megszáradt lefestettem és szépen felkerült a helyére, bár én frissen mosott és rozsdás láncút csináltam, ahogyan a Verlinden kiadvány képeken látni. Jó édes drága a...á-t én is emlegettem párat, de be kell vallanom, megéri. Ja az SA-6 KUB-projektből pár alkatrész és módosításról fotók. Átalakított és mérethű vezérsíkok és korrekt torlósugár hajtómű beömlő rendszer. Módosított teknő, ezzel helyére kerültek a görgők. Mellé tettem a gyári rakétát és vezérsíkokat, hogy látható legyen miben rosz a Trumpeter. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vlevi | Adatlap | 411091 | 2009. május 26. 10:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen. A Revell tűs ragasztója ui. feloldja a festéket is. Úgy képzeld el, hogy egymáshoz toltam őket abban az állapotban, ahogy véglegesen kell lenniük. Ekkor, ment közéjük egy kevés ragasztó, lehetőleg középre, de lehet több helyen is. A híg Revell ragasztó nagyon szépen befolyik a résekbe, teljesen eltűnik a felületről. Ilyenkor még egy kicsit lehet, hogy igazgatni őket, hogy a lánc alakja mégjobb legyen. De annyit tartani fog, amennyit kell. És ha még a ragasztó teljes megkötése előtt felrakod, akkor a tankon is tudod igazgatni, persze óvatosan, odafigyelve arra, hogy ne csússzon szét. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ram | Adatlap | 411090 | 2009. május 26. 09:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Érdekes kis gyűjtemény lett itt hirtelen a "hogyan készítsd a lánctalpat" témában :) Vlevi, ezek szerint neked a már lefestett szemek gond nélkül egymáshoz ragadnak a sima Revell tűs ragasztóval? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vlevi | Adatlap | 411089 | 2009. május 25. 21:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én viszont a Tamiyát szemenként festettem. blutacból feragasztottam hosszú csíkokat egy doboz tetejére, erre raktam 25-ösével sorba a lánctalpszemeket. Kapott egy rozsdabarna réteget, majd acélszínnel ecsettel átkentem. Így csak a legmélyebb részeken maradt rozsdás. Aztán krómezüsttel szárazecseteltem, ettől az élei, ahol állandóan súrlódik, még fényesebbek lettek. Aztán megfordítottam, és ugyanúgy a másik oldalát is. Amikor megszáradt, akkor kb 95 darabot összeragasztottam, úgy, hogy egymásba toltam a lánctalpszemeket, és közé cseppentettem 1-1 csepp ragasztót, a Revell tűs fajtából. Természetesen belülről, így egyáltalán nem látszik. Kb félóra várás után a ragasztó már kicsit megszikkadt, már elég jól tart, de még nem szárad meg teljesen, ezért még nem merev. A lánctalp így egyben van, és elég jól hajlítható. Óvatosan betoltam a helyére, és ráfordítottam a görgőgre. Ezt a technikát egyébként a youtube-on láttam, egy japán csávótól. A végét az első lánckerékre hagytam, mert ott pontosan lehet tartani az 1-1 szemnyi hézagot, mivel a fogaskerékre máshogy úgyse tudod rárakni. A fogaskerékhez is csak 1-1 csepp ragasztóval rögzítettem, természetesen belülről. Ezután a néhány kimaradt lánctalpszemet is rögzítettem az első görgőre. A gyakorlatban azért nem sikerült ilyen tökéletesre, mint ahogy itt leírtam. Ha egyszer megvadulok, leszedem, széttöröm és felrakom szebben :))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsola | Adatlap | 411088 | 2009. május 25. 21:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi! A következő áldozaton megpróbálom majd így is. Én is homokszínnel kezeltem. Kicsit gáz volt a nehezen hozzáférhető helyekre hígított formában bejuttatni a festéket. Persze rossz nem lett,de most hogy tudom ki hogyan csinálja,pár dologgal kísérletezhetek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mszl | Adatlap | 411087 | 2009. május 25. 21:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HA gondolod nekem van alkalmi áras mü.anyag szemenkénti, most nem tudom hogy korai v. késői de megnézem neked. (talány Academy készítette) nagyon a szekrény mélyén van ha kell bebújok a szekrénybe | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 411086 | 2009. május 25. 21:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dragon MagicTrackhoz annyit, hogy én a következő módon csinálom: 1. Összerakom az egyik oldal kb harmadát negyedét majd a következő részeket amíg körbe nem ér. 2. Amíg még hajlítható rárakom a görőkre és alakra hajlítom. 3. Finoman leveszem a részeket és hagyom megszáradni. 4. Jöhet a festés fekete alap majd fémszínnel koptatom. 5. A részeket összeillesztem már a maketten és ahol kell javítom a festést. Az említett Dragon Tigris nekem is meg van, éppen zimmeritezem. A gumilánctalpat tuti nem teszem fel, van egy Friul kései Tigris lánctalpam, azt kapja, ha eljutok odáig 1x. A Tamyia Tigrisemen is Friul lánctalp van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kisrozi | Adatlap | 411085 | 2009. május 25. 21:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia van egy tigrisem lánctalp nélkül,Szeretném tőled elkunyizni, ha lehet a gumit. rrrozi kukac hotmail pont komon légyszi vedd fel velem a kapcsolatot. Hálás volnék. üdv |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Ahogy látom a lánc sajnos fordítva lett feltéve.