<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
kató | Adatlap | 415385 | 2010. április 21. 19:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415384 | 2010. április 21. 19:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415383 | 2010. április 21. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen. Jó steril a gépem ilyen állapotban mi?;-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Marci7 | Adatlap | 415382 | 2010. április 21. 18:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415381 | 2010. április 21. 18:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv ! Úgy látom tegnap kimaradtam a filterezési értekezletből . :) Most elmondanám amire tegnap nem volt időm - művészolajos filterezés nálam . Először is Baboon téved , nem kell méregdrága külföldi festék . Én Pannoncolor-t használok , ami ( színtől függően ) 800-2000 ft. , de a felső határt csak kevés éri el . Bár az enyéim 3-4 évesek , azóta valamennyit nőhetett az áruk . Mellékelek pár fotót az így filterezett F4U-1-esemről , hogy lásd a végeredményt . Az alap mindig fényes legyen ! Matton nem tudod szétoszlatni az olajat . A színt az alaphoz viszonyítsd , és ahhoz hogy mennyire akarsz elhasznált végeredményt . Én erre a sötétkék alapra fehéret használtam , de ez extrém eset mert az eredeti gép a fotók tanúsága szerint nagyon le volt pukkanva ( '69-be 4 gép alkatrészeiből barkácsolták össze , hogy legyen mivel harcolni Hondurasz ellen ... ) . A festéket szintetikus hígítóval hígítom ( de jó az LB. vagy a Terpenol is , a Terpentin is de az drága ) , a hígítási arány az elérni kívánt hatás függvénye , legjobb menet közben kitapasztalni . A felületre 5/0-s ecsettel gombostűfejnyi pöttyöket teszel , külön kezelve minden panelt ( egy kb. 1x2 cm-es panel közepére 1-2-t ) . Rögtön ezután egy lapos ecsettel ( én 00-st használok ) a panel szélei felé haladva finom de határozott mozdulatokkal kioszlatod . FONTOS HOGY AZ ECSET SZÁRAZ LEGYEN ! Legyen kéznél tartalék , hogy ha megszívja magát festékkel cserélhesd . Hígítóval megnedvesített ecsettel visszamoshatod az egészet ha elrontottad . Külön haladj panelről panelre , a közepüket fakítva , vagy aerodinamikai kopásnál a belépőéltől hátrafelé . A festék kötőanyaga lenolaj , így 2-3 napig szárad ! Száradás után ajánlatos mihamarabb lelakkozni ,mert könnyen kopik . Én szintetikus Humbrol-ra és akril Vallejo-ra is használtam , egyiket se bántotta . Hát "röviden" ennyi , ha valami nem tiszta kérdezz bátran ! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415380 | 2010. április 21. 15:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én bizony nekiláttam matricázni :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 415379 | 2010. április 21. 11:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, doktor úr! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 415378 | 2010. április 21. 11:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415377 | 2010. április 21. 11:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem vagy normális :) De ezt már a múltkori SA-4 építésed után is tudtam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Russell | Adatlap | 415375 | 2010. április 21. 09:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép munka, gratulálok! Remélem versenyen láthatom majd! Üdv: Russell | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
CrazyCharlie | Adatlap | 415374 | 2010. április 21. 09:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Marha jó lesz! Picit irigykedem... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 415373 | 2010. április 20. 23:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, szenvedek vele rendesen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sulaco | Adatlap | 415372 | 2010. április 20. 22:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ez nem semmi, gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 415371 | 2010. április 20. 22:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsu-57-2 és most már saját két silka is készülget. A büszkéhez annyi a réz, hogy már idegbajt kapok tőle, de cserébe nagyon jól néz majd ki a végeredmény. A hüvely kosár nyitható, én megoldottam hogy a zár is működjön rajta. Az első sárvédő lemezek szintén zsanérozottak, mozognak. Mivel a maketthez elég sok dolgot adnak, de valahogyan a rádiót ki felejtették, ezt is én gyártottam le, kábelezés, lámpák és jelzőkürt sincs, pedig a toronyban jól látható helyen vannak. V1 silkához készül az 1RL33 tűzvezető lokátor kicsit feljavítva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jimbobá | Adatlap | 415370 | 2010. április 20. 22:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nekem a revell elég jól bejött ecseteléshez, illetve a modell master. A fehéret tudtommal a legmacerásabb felkenni ecsettel szépen, de sok múlik a hígításon is. Ha túl híg, nem fed tökéletesen több rétegben sem. Én olyan 1:2-1:3 arányban szoktam belőni, akkor jó, ha kevergetéskor gyöngyözik, "habzik" a festék. Üdv, Ádám | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415369 | 2010. április 20. 22:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen humbrolt én is használok,bár volt h kifogtam abból is valami szárt és nem takart.Én fújom is a revellt és ecsetelem is sőt még figurákhoz is azt használom,de még nem hagyott cserben:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415368 | 2010. április 20. 22:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nincs szórópisztolyom, egyelőre nem is áll szándékomban vásárolni. Maradok tehát az ecsetelésnél. Humbrol -t is használtam régebben , a matt fehérje második rétege már takart. Azt mondják még a humbrol ecsetbarát | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415367 | 2010. április 20. 22:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
akkor nem értem nálam sosem volt ilyen probléma | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415366 | 2010. április 20. 22:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem a revell a "legjobb"ha ecsetelsz.Gunzéről hallottam olyat h lehetetlen vele ecsetelni,de én még nem próbáltam...a revell lb vel nálam bevált és nem szárad gyorsan.Ha neked még lassabb száradás kell(de minek?) használj retardert | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415365 | 2010. április 20. 22:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Próbáld ki a Vallejot. Egy rétegben lehet vele sima fehér réteget fújni. A kis felületek ecsettel is működnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415364 | 2010. április 20. 22:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mostani Revell festékek, nem régiek. Pont azért szeretem a Revellt mert érdekes effekteket lehet létrehozni azzal, hogy simán végigtörlöm ronggyal, vagy lehúzom ecsettel. Ecsetkímélő szintetikus hígítóval és white spirittel dolgozom pedig, ez a két legkevésbé agresszív hígító. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415363 | 2010. április 20. 22:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szintén alaposan lezsírtalanítom én is festés előtt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415362 | 2010. április 20. 22:07 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én mielött festek valamit gondosan átmosom szappanos vízzel,fülpiszkálóval utána le sem lehet robbantani a festéket róla.Persze polystyrol makettekről beszélünk más anyagokon nem tudom mit produkál a revell... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415361 | 2010. április 20. 22:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én Revell higítót használok ( de túl gyorsan szárad) valamint néha H-100-at (ez jobb szerintem, csak a dobozba nem nyúlhatok h-100-al) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415360 | 2010. április 20. 22:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amúgy egyre jobban kezdek kiábrándulni a Revell festékeiből. Mikor már az 5-ik réteg matt fehér sem fed, akkor gondoltam hogy váltani fogok Gunzéra. Komolyan mondom, nagyon régen ifjúkoromban még Supralux zománcot használtam makettfestésre (mert abból minden színt ingyen megszereztem) sokkal szebben tudtam festeni mert jobban terült és nem száradt olyan gyorsan. Egy hátránya volt, hogy nem volt belőle matt szín :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415359 | 2010. április 20. 21:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én sima lb higítót használok revell enamellel,de még sosem volt gondom filterezésnél, lehet h a régi revell festékeknél tapasztaltad nem? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tiv | Adatlap | 415358 | 2010. április 20. 21:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én is enamellel festettem meg az alapszínt, utána ráfújtam egy réteg akril lakkot, hogy megvédje. Utána Pannon color művészolajjal, művészterpentinnel higítva, ecsettel filtereztem és tényleg nem jött fel az alapszín. Persze vigyázni kell hogy ne álljon meg a sarkokban a terpentin mert az csúnya dolgokat okozhat. Filterezéshez a terpentint ajánlják, mert így nagyon egyenletesen terül el a festék, foltok nélkül. Az alapszíntől teljesen eltérő árnyalatokat is lehet használni, hogy változatosabbá tegyék a felületet, például német páncél szürkére szoktak kéket, sötétbarnát festeni. Én ennyit tudok a filterezésről röviden. Tiv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 415357 | 2010. április 20. 21:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, a Tamiya es a Gunze is arul ilyen spre kiszerelesu lakkokat. Ezzel meg tudod kerulni a szoropisztolyos lakkozast. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415356 | 2010. április 20. 21:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én is erre gondoltam, valami akril lakk, amire majd ismét enamellel rámehetek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415355 | 2010. április 20. 21:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ok, én szóltam, nehogy kellemetlen meglepetés érje. A Revell enamelt még hónapok után is le lehet szedni egyszerű hígítós rongyos áttörléssel. Ha mégis enamel alapot választok(ami már nagyon ritka), akkor Gunze vagy Tamiya akril lakkal (félfényes)szoktam átfújni a makettet, és hagyom 2 napig száradni | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415354 | 2010. április 20. 21:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hát én is azt használok és még nem volt filterezésnél gondom és én ecsettel szoktam filterezni ugyan úgy enamellel,szerintem csak akkor szedheti fel az előző réteget ,ha nem várod ki a száradást vagy zsíros koszos volt az alap,de ha nem hiszed próbáld ki valami kacaton | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 415353 | 2010. április 20. 21:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha mondjuk spre-lakkal, pl Tamiya/Gunze, fujod le az enamel alapot, utana szerintem mar igen. Tehat spre mint flakonos lakk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415352 | 2010. április 20. 21:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mert Revell enamel az alap | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415351 | 2010. április 20. 21:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mért ne filterezhetnéd? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415350 | 2010. április 20. 20:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Enamel-lel festettem. Tehát nem filterezhetek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415349 | 2010. április 20. 20:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
művészolaj - olajalapú oldószeres tempera - vízzel hígítható Hát ezért nem használják (meg mert nem jó hozzá). Filterezéshez lehet használni még Humbrol festéket, de messze nem olyan szép az eredmény, mint művészolajjal(szálkásabb, nehéz szépen teríteni). Természetesen a befolyatás, filterezés, egyéb dolgok csak akril alapfestésre működnek, az enamel festék feljön. Már sokszor ajánlottam: www.missing-lynx.com/rareworld.htm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Baboon | Adatlap | 415348 | 2010. április 20. 20:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Művészolajos filterezés itt: www.youtube.com/watch Amúgy a 7000 forintos Van Gogh olajfesték helyett nem lehet 700 forintos temperát használni? Rosszabb lesz? Miért művészolajjal csinálják? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415347 | 2010. április 20. 20:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi kató, rajta vagyok amúgy a témán. Megpróbálok minél több anyagot elolvasni erről a filterezésről. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415346 | 2010. április 20. 20:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A filterezéskor vékony festékréteget hordasz fel . A festéket túlhígítod , hogy csak részlegesen fedje el az alatta lévő színt .A szín az alapszín enyhén fakított vagy sötétített árnyalata . Általában egyes paneleket különíthetsz el vele , kopottabb , javított hatást keltve . Fújni célszerű , mert ecsetelve nehéz homogénre kioszlatni . Ecsetelve művészolajfestékkel egyszerűbb megoldani . Most sajnos nincs időm részletezni ( megyek dolgozni , éljen az éjszakás műszak:(! ) , de ha érdekel a művészolajos módszer holnap leírom ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
simonkaroly9 | Adatlap | 415345 | 2010. április 20. 19:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez nagyon klassz! KÖSZ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415344 | 2010. április 20. 19:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 415343 | 2010. április 20. 19:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415342 | 2010. április 20. 19:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi kató, üdv f2d. Valamennyire koszolom , mert így nagyon tiszta. De a filterezés? Az mi? Rendben ,hogy szűrést jelent, de mit takar a makettezésben? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 415341 | 2010. április 20. 18:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó lesz így, gondolom ezután még filterezed és koszolod. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415340 | 2010. április 20. 18:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415339 | 2010. április 20. 16:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lelakkoztam. Ecsettel. Csak egyetlen egyszer épphogy érintve húztam át a vonalon a vékony lakkos ecsetet, azt is párhuzamosan a vonallal és nem mertem "pacsmagolni" Ha megszárad már nem tudom ujjal letörölni :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
túrósbatyu | Adatlap | 415338 | 2010. április 20. 13:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, tényleg köszi a biztatásokat. A képek azért tényleg jótékonyan ápolnak és eltakarnak bizonyos részeket. A víz: először a parafa lap kapott egy sötét tengerkék festékréteget. Aztán szilikonba kevertem revell áttetsző kéket(752 a kódja).Na ezzel a kulimásszal próbáltam hullámokat csinálni, felemás sikerrel, mert nehezen kenhető és szemcsésedik, ráragad mindenre, viszont szép áttetsző hatású.A pukklik közötti réseket fényes lakk-festék keverékkel folyattam be. Ez szép is volt kb. 2 napig, majd kioldódott a szilikonból a kék festék, és lilás trutyi képződött belőle. Kerülendő! Megoldásként csak tisztán lakkal kentem be, majd amikor jól megszáradt, 3 réteg áttetsző kékkel kentem le az egészet,a világosabb részekre (orr,tat mögött)ügyelve. Összeségében: 1üveg MM dark sea blue, 1üveg MM fényes lakk, 1 tubus szilikon, 4üveg Revell 752, és tartós tüdőkárosodás.. U.i. bocs a bő lére eresztésért. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 415337 | 2010. április 20. 07:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez igaz, viszont ha így hagyod, akkor meg a további munkákban fog zavarni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415336 | 2010. április 19. 23:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A cerkahegy HB-s volt. Van selyem és matt lakkom is csak az a baj, hogy szórópisztolyom nincs, mindent ecsettel festek. Félő, ha rámegyek lakkos ecsettel a ceruzára, elmaszatolom :-( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Krisi | Adatlap | 415335 | 2010. április 19. 18:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez óriási!Már alig várom,hogy készen is láthassuk!Nagyon tetszik! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A panelezés jól sikerült , de ne felejtsd el a matricáknál is kipótolni !
A polír hatást még nem késő orvosolni . Így matricázás után is működik a filterezés és a koszolás . Világos árnyalatú tengerészeti gépen kötelező ! :D