<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
vlevi | Adatlap | 415415 | 2010. április 23. 22:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bubi777 | Adatlap | 415413 | 2010. április 23. 20:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Krankol! Ha ezt te készítetted, keress meg magánban! Köszi! bubi777@freemail.hu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kranko1 | Adatlap | 415411 | 2010. április 23. 17:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 415410 | 2010. április 23. 17:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Látom egy helyre járunk | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 415409 | 2010. április 23. 17:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ram | Adatlap | 415408 | 2010. április 23. 10:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nice little bitch, hogy úgy mondjam :))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 415407 | 2010. április 23. 09:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
emerson | Adatlap | 415406 | 2010. április 22. 21:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azt nagyon megköszönném! legalább gyakorlok egy kicsit. Üdv:roland | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Raffay007 | Adatlap | 415405 | 2010. április 22. 19:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 415404 | 2010. április 22. 19:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az adatlapomon van pár nagyon egyszerűen kivitelezhető alap, ha érdekel akkor leírhatom ezek hogy készűltek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
emerson | Adatlap | 415403 | 2010. április 22. 19:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm!Ezekre nem fordítottam sok időt,hogy utána járjak élethű-e.Ezek csak olyan öröm makettezésként készülnek,kipróbáltam egy két dolgot rajtuk. Igen a typhoon az italeri,de sajna nem magamnak készítettem,hanem egy rokonomé lesz. Ennek szeretnék egy alapot,múltkor pont tőled kérdeztem azt hiszem,hogy a te géped alatt mi volt és,hogy csináltad.De majd ötletelek még rajta. Üdv:roland | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 415402 | 2010. április 22. 18:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép lett az UH-1-es, a Kamov koszolása az én szememnek egy kicsit erős.Látom Te is az Italeri Typhoon-jával küzdottél meg, jó lett, de pár dolog fölösleges a maketten. Tudom jókor szólok.:-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
emerson | Adatlap | 415401 | 2010. április 22. 17:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
emerson | Adatlap | 415400 | 2010. április 22. 16:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Régóta nem tettem közzé készülő,vagy kész munkámat.Hát így most szíves engedelmetekkel felraknék pár képet. Jelenleg egy AH-1W super cobrán és egy f-22 raptoron dolgozom 1/72ben mind a kettő borzalmas kitt.A raptoron öntési hibák vannak,egy kis bilek maratással és scrachbulidel felturbózva.A Cobra silány nagyon és egy kis scrach bildel feldobva. És pár kép a legutóbb befejezett pár munka. elnézést a képek minőségileg nem a legjobbak. Üdv:roland | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 415399 | 2010. április 22. 15:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De szerintem jobban jársz ha inkább igazi gépről nézel képet, mert néhány építő úgy bekoszolja a makettjeit hogy az már a hihetetlenség határát súrolja... Mit fogok most kapni, hogy becsmérelem azokat, akik makett alapján építenek makettet. Ó jajjj... Már előre depressziós vagyok... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Baboon | Adatlap | 415398 | 2010. április 22. 06:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm ismerem a boltot legalábbis netről. Nagyon kívül esik mindentől nekem. Vmi belvárosibb bolt kéne. Ferenc körút környékén egymás után 4 is van. Majd benézek oda. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jakesz | Adatlap | 415397 | 2010. április 21. 23:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Itt nézzetek szét,sok jó cuccot lehet kapni náluk.Nekem pigmentporom van tőlük,és az elég jó. www.pannoncolor.hu/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 415396 | 2010. április 21. 22:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A klasszikus olajfesték NEM oldható vízben.(Vannak vadhajtások,vízben oldódó olajfesték,de az olyan,mint a tojásporból készült rántotta,azaz szutyok) Az olajfesték oldószerei a terpentin,lenolaj,gyantaszármazékok(bár a terpentin is ez),és a szintetikus hígítók egy része,mint például a méltán közkedvelt white spirit. Nem mindegyik olajfesték nyújtja ugyanazt a minőséget,sajnos az olcsó árú itt is megbosszulhatja magát. Én ezeket ajánlom: Pannoncolor LeFranc&Burgeois Louvre Rembrandt Ezek közül húzós ára csak a Rembrandtnak van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Baboon | Adatlap | 415395 | 2010. április 21. 21:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bármilyen művészolaj festék jó filterezéshez vagy csak olyan ami vízzel is elegyíthető? (gondolom általában vmi hígítóval, de nem tudom javítsatok ki) Csak azért kérdem mert vannak 21ml tubusok pár száz forintért. Annyit megér. pl: bolthely.hu/muveszkatalogus/id/01095_Olajfestek_Maries_21_ml | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415394 | 2010. április 21. 20:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi, elmentettem a kedvencek közé :) Tényleg nem voltak koszosak ezek a gépek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415393 | 2010. április 21. 19:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Matricalágyítót mindenféleképpen ajánlott használni , sok fejfájástól kímélheti meg az embert . A foltszerű lakkozás jó megoldás , csak arra figyelj nehogy lépcsős maradjon a széle ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
CrazyCharlie | Adatlap | 415392 | 2010. április 21. 19:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem semmiképp se vidd túlzásba a koszolását. A Crusaderekre nem volt jellemző az mocsok (kivéve a Vietnamban bevetésre járó tengerészgyalogos gépek, de azok is javarészt a lőpor füstje miatt). Nézz körül az www.aircraftresourcecenter.com/ oldalon (Gallery/Jet aircrafts) oldalon, jópár Crusader makett szerepel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415391 | 2010. április 21. 19:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Óvatos leszek. Amúgy gondoltam arra is, hogy a matricának csak azt a részét lakkozom be matt lakkal ahol alatta a panelvonal fut. A matt lakkra nem kell rányomni a ceruzát, elég finoman érinteni és akkor talán nem szakad fel. Bár rinocérosz ITALERI matricák ezek lágyító és feszítő nélkül felrakva. :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415390 | 2010. április 21. 19:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A lakkréteg valamennyit véd , persze nagyon óvatosan kell vele bánni . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 415389 | 2010. április 21. 19:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
viszont a matrica el fog szakadni, ha nem "dolgozod bele" a panelvonalakba és úgy mész rá grafitcerkával. szerintem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415388 | 2010. április 21. 19:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az a legelső fázis , utána fakul . Érdemes minél több fotót átböngészni ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415387 | 2010. április 21. 19:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Persze, persze. Úgy gondoltam, hogy matricázás befejeztével jön majd egy réteg félfényes lakk. Utána kipótolom a panelvonalakat a matricák felületén. Majd fényes lakk és arra filterezés és koptatás. Amúgy a tengerészeti gépeken a festék kopása először a fényesség elvesztésével (mattulással ) járhatott gondolom én... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415386 | 2010. április 21. 19:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én úgy szeretem , ha látszik a repülőn hogy használták , nem múzeumi példány . | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415385 | 2010. április 21. 19:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Valóban ... :) A panelezés jól sikerült , de ne felejtsd el a matricáknál is kipótolni ! A polír hatást még nem késő orvosolni . Így matricázás után is működik a filterezés és a koszolás . Világos árnyalatú tengerészeti gépen kötelező ! :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415384 | 2010. április 21. 19:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415383 | 2010. április 21. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen. Jó steril a gépem ilyen állapotban mi?;-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Marci7 | Adatlap | 415382 | 2010. április 21. 18:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 415381 | 2010. április 21. 18:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv ! Úgy látom tegnap kimaradtam a filterezési értekezletből . :) Most elmondanám amire tegnap nem volt időm - művészolajos filterezés nálam . Először is Baboon téved , nem kell méregdrága külföldi festék . Én Pannoncolor-t használok , ami ( színtől függően ) 800-2000 ft. , de a felső határt csak kevés éri el . Bár az enyéim 3-4 évesek , azóta valamennyit nőhetett az áruk . Mellékelek pár fotót az így filterezett F4U-1-esemről , hogy lásd a végeredményt . Az alap mindig fényes legyen ! Matton nem tudod szétoszlatni az olajat . A színt az alaphoz viszonyítsd , és ahhoz hogy mennyire akarsz elhasznált végeredményt . Én erre a sötétkék alapra fehéret használtam , de ez extrém eset mert az eredeti gép a fotók tanúsága szerint nagyon le volt pukkanva ( '69-be 4 gép alkatrészeiből barkácsolták össze , hogy legyen mivel harcolni Hondurasz ellen ... ) . A festéket szintetikus hígítóval hígítom ( de jó az LB. vagy a Terpenol is , a Terpentin is de az drága ) , a hígítási arány az elérni kívánt hatás függvénye , legjobb menet közben kitapasztalni . A felületre 5/0-s ecsettel gombostűfejnyi pöttyöket teszel , külön kezelve minden panelt ( egy kb. 1x2 cm-es panel közepére 1-2-t ) . Rögtön ezután egy lapos ecsettel ( én 00-st használok ) a panel szélei felé haladva finom de határozott mozdulatokkal kioszlatod . FONTOS HOGY AZ ECSET SZÁRAZ LEGYEN ! Legyen kéznél tartalék , hogy ha megszívja magát festékkel cserélhesd . Hígítóval megnedvesített ecsettel visszamoshatod az egészet ha elrontottad . Külön haladj panelről panelre , a közepüket fakítva , vagy aerodinamikai kopásnál a belépőéltől hátrafelé . A festék kötőanyaga lenolaj , így 2-3 napig szárad ! Száradás után ajánlatos mihamarabb lelakkozni ,mert könnyen kopik . Én szintetikus Humbrol-ra és akril Vallejo-ra is használtam , egyiket se bántotta . Hát "röviden" ennyi , ha valami nem tiszta kérdezz bátran ! :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415380 | 2010. április 21. 15:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én bizony nekiláttam matricázni :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 415379 | 2010. április 21. 11:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, doktor úr! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 415378 | 2010. április 21. 11:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415377 | 2010. április 21. 11:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem vagy normális :) De ezt már a múltkori SA-4 építésed után is tudtam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Russell | Adatlap | 415375 | 2010. április 21. 09:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagyon szép munka, gratulálok! Remélem versenyen láthatom majd! Üdv: Russell | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
CrazyCharlie | Adatlap | 415374 | 2010. április 21. 09:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Marha jó lesz! Picit irigykedem... :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 415373 | 2010. április 20. 23:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, szenvedek vele rendesen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sulaco | Adatlap | 415372 | 2010. április 20. 22:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ez nem semmi, gratula! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 415371 | 2010. április 20. 22:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsu-57-2 és most már saját két silka is készülget. A büszkéhez annyi a réz, hogy már idegbajt kapok tőle, de cserébe nagyon jól néz majd ki a végeredmény. A hüvely kosár nyitható, én megoldottam hogy a zár is működjön rajta. Az első sárvédő lemezek szintén zsanérozottak, mozognak. Mivel a maketthez elég sok dolgot adnak, de valahogyan a rádiót ki felejtették, ezt is én gyártottam le, kábelezés, lámpák és jelzőkürt sincs, pedig a toronyban jól látható helyen vannak. V1 silkához készül az 1RL33 tűzvezető lokátor kicsit feljavítva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jimbobá | Adatlap | 415370 | 2010. április 20. 22:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nekem a revell elég jól bejött ecseteléshez, illetve a modell master. A fehéret tudtommal a legmacerásabb felkenni ecsettel szépen, de sok múlik a hígításon is. Ha túl híg, nem fed tökéletesen több rétegben sem. Én olyan 1:2-1:3 arányban szoktam belőni, akkor jó, ha kevergetéskor gyöngyözik, "habzik" a festék. Üdv, Ádám | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415369 | 2010. április 20. 22:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen humbrolt én is használok,bár volt h kifogtam abból is valami szárt és nem takart.Én fújom is a revellt és ecsetelem is sőt még figurákhoz is azt használom,de még nem hagyott cserben:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415368 | 2010. április 20. 22:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nincs szórópisztolyom, egyelőre nem is áll szándékomban vásárolni. Maradok tehát az ecsetelésnél. Humbrol -t is használtam régebben , a matt fehérje második rétege már takart. Azt mondják még a humbrol ecsetbarát | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415367 | 2010. április 20. 22:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
akkor nem értem nálam sosem volt ilyen probléma | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
proo0 | Adatlap | 415366 | 2010. április 20. 22:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem a revell a "legjobb"ha ecsetelsz.Gunzéről hallottam olyat h lehetetlen vele ecsetelni,de én még nem próbáltam...a revell lb vel nálam bevált és nem szárad gyorsan.Ha neked még lassabb száradás kell(de minek?) használj retardert | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415365 | 2010. április 20. 22:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Próbáld ki a Vallejot. Egy rétegben lehet vele sima fehér réteget fújni. A kis felületek ecsettel is működnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 415364 | 2010. április 20. 22:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mostani Revell festékek, nem régiek. Pont azért szeretem a Revellt mert érdekes effekteket lehet létrehozni azzal, hogy simán végigtörlöm ronggyal, vagy lehúzom ecsettel. Ecsetkímélő szintetikus hígítóval és white spirittel dolgozom pedig, ez a két legkevésbé agresszív hígító. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
going | Adatlap | 415363 | 2010. április 20. 22:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szintén alaposan lezsírtalanítom én is festés előtt. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nagyon jól néz ki mindegyik!