<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Tibcsi | Adatlap | 417329 | 2010. december 24. 00:25 | ||||||||||||||||||
Próbálkozz az újjal. :) Előzmény: (417327) Szállító 2010. december 24. 00:01 | |||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 417328 | 2010. december 24. 00:24 | ||||||||||||||||||
:))) Melyik trabi? Revell? | |||||||||||||||||||||
Szállító | Adatlap | 417327 | 2010. december 24. 00:01 | ||||||||||||||||||
Trabantot építeni sej de jó! Tiszta sorja, sej de jó! Logikátlan összerakási rajz, sej de jó! :) Mazoistáknak ajánlom! :s | |||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 417326 | 2010. december 23. 23:50 | ||||||||||||||||||
Egyedül a láncon függő acélgolyók hiányoznak, meg a lövegcső tetejéről az .50-es. Teljesen dobozból van építve. | |||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 417325 | 2010. december 23. 23:48 | ||||||||||||||||||
Egy elkészült darab. 1:35 Academy Merkava II Véleményeteket várom. :)) Kellemes ünnepeket! | |||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 417324 | 2010. december 23. 20:02 | ||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 417323 | 2010. december 23. 20:01 | ||||||||||||||||||
Köszönöm eme nagylelkű és önbizalmat növelő, bíztató hozzászólást! Neked is és minden makettezőnek is ezúton kívánok boldog karácsonyt! | |||||||||||||||||||||
Lorco | Adatlap | 417322 | 2010. december 23. 19:59 | ||||||||||||||||||
Köszönöm, hogy megosztottad velem, és a többiekkel a munkádat. Én ezt még nem mertem megtenni, de minden bemutató erősít abban a tudatban, hogy nekem is érdemes a nyilvánosság elé tárnom a munkáimat... Sok-sok szép makettet, békés, boldog Karácsonyt és eredményes, fényes új esztendőt kívánok Neked, és mindenkinek, aki a makettek végtelen birodalmát járja! | |||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 417320 | 2010. december 23. 18:34 | ||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 417319 | 2010. december 23. 18:17 | ||||||||||||||||||
gaben21 | Adatlap | 417318 | 2010. december 23. 18:11 | ||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 417317 | 2010. december 23. 18:01 | ||||||||||||||||||
Elsore nem rossz, bar szerintem az also, oldalso tekno reszen nem volt zimmerit felvive, ide eleg nehez lett volna aknat rakni a kerekek es a lanctalp miatt (szerintem). A homlok resze 0370es kepen a csikok bal oldala buggyos, amit kicsit ki kellene javiani illetve szerintem tulsagosan elvekonyitottad a reteget. | |||||||||||||||||||||
KeyPi | Adatlap | 417316 | 2010. december 23. 17:57 | ||||||||||||||||||
Nem, szvsz. elsőre nagyon szép lett! Én, anno Tamiya Putty -val készítettem az elsőt, az jóval vastagabb lett. Üdv. KeyPi | |||||||||||||||||||||
gaben21 | Adatlap | 417315 | 2010. december 23. 17:52 | ||||||||||||||||||
Helló. Nálam többek közt ez a Tamiya Flakpanzer IV készülget.A zimmeritezést most csinálom először. A kérdésem az lenne, hogy szerintetek nem lett e nagyon gázos. Neoflexből készűlt, van még mit javítani tehát nem ez a végleges forma. Talán egy kicsit túl sokat koptattam le róla de többet nem hiszem ,hogy rakok még rá így is kétszer lekapartam és újra elkezdtem. Ezt még gyakorolni kell:-). ui:bocs ha sok a szöveg de kiváncsi lennék a véleményetekre. | |||||||||||||||||||||
laceesan | Adatlap | 417314 | 2010. december 23. 09:17 | ||||||||||||||||||
molnark | Adatlap | 417313 | 2010. december 23. 08:16 | ||||||||||||||||||
laceesan | Adatlap | 417312 | 2010. december 21. 21:57 | ||||||||||||||||||
eminence.noire | Adatlap | 417311 | 2010. december 21. 21:54 | ||||||||||||||||||
Szia Zsolt! Köszi! Igen, én is gondolkoztam a több törmeléken és egyéb szétrepült dolgon. Még lehet, hogy később kiegészítem, de jelenleg örülök, hogy a Gunzés történet után rendhoztam a Párducot. A következő diorámám viszont jól meg lesz pakolva romokkal. Szintén Berlin lesz, egy PZ IV stellung. (tetszenek ezek a stellungok - a harckocsi tornyok és mozgásképtelen harckocsik felhasználása védelmi pontokként) Köszi a képeket! Ha még van, küldj nyugodtan. Ha lenne olyan, ami berlini és látszanak csatornafedelek, lámpaoszlopok, stb, azért nagyon hálás lennék. Üdv: Eminence | |||||||||||||||||||||
avirex | Adatlap | 417310 | 2010. december 21. 19:42 | ||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 417309 | 2010. december 21. 19:36 | ||||||||||||||||||
Ha van a közeledben ékszerész, kérj tőle tört ezüst láncot, annyit megér. | |||||||||||||||||||||
szezsolt | Adatlap | 417308 | 2010. december 21. 19:27 | ||||||||||||||||||
Nekem tetszik! Nagyon sokat dobna az összképen, ha sokkal több törmeléket helyeznél el az úttesten. Még több téglatörmeléket, újságpapírt, elgörbült rozsdás fémdarabokat. Ágyú, gépágyú töltényhüvelyeket. A fenti képek máshol és máskor készültek, de megmutatják, hogy hogyan néz ki egy város, amit hosszú ideig lőttek/bombáztak. Üdv Zsolt | |||||||||||||||||||||
eminence.noire | Adatlap | 417307 | 2010. december 21. 19:07 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Véglegesítésre került a berlini diorámám, már csak a keretezés van hátra. A Párduc további koszolást kapott, ami kívánt eredményt hozott... Részletek és képek itt: eminence-noire-makett.blogspot.com/ Üdv: Eminence | |||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 417306 | 2010. december 21. 18:56 | ||||||||||||||||||
Szia! Igen,72-es. A lánccal kapcsolatban tökéletesen igazad van,keresek valami méretarányban odaillőt. | |||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 417305 | 2010. december 21. 18:19 | ||||||||||||||||||
Ez 72-es? Nagyon finom, ne rontsd el ezzel a behemót lánccal. Tegyél finomabb láncot, mert nagyon nagy lesz oda (hajókon használnak arányosan ekkorát, horgonyláncként). | |||||||||||||||||||||
Hickory | Adatlap | 417304 | 2010. december 21. 17:20 | ||||||||||||||||||
zoli1989 | Adatlap | 417303 | 2010. december 20. 15:09 | ||||||||||||||||||
Szia! Nem tervezek alapot készíteni, de aztán majd kiderül. Lehet valamelyik kiállításon veszek hozzá valami kis fa alapot. (3 makettem van (vagy inkább csak lesz:D) amihez tutira lesz alap is, valószínűleg tükrös: Mi-8T, An-26, MiG-29, csak kérdés hogy mikor készülnek el...) | |||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 417299 | 2010. december 20. 11:19 | ||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 417298 | 2010. december 20. 11:13 | ||||||||||||||||||
Nagyon szép lesz. Ha akarsz rá bombát, nagyobb táblát tegyél alá, mert nem fér rá (ha a távolságokat nézem az eredeti képen... 2005-ös képen a farok végen levő antenna le van törve, színe barnás. Ez a tieden antenna radom zöld és egyenes. Igen, a színek így már valóban másabbak.. Gratulálok! | |||||||||||||||||||||
G-cart | Adatlap | 417296 | 2010. december 20. 10:44 | ||||||||||||||||||
Hűhaaa... Nagyon jó lett! Az meg külön pont, hogy a gonosz imperriallisttták elöl is álcáztad. Had keresgessék a Szu-25-ös képeket a neten :-P Még egyszer gratulálok, ismét egy mestermű! G' | |||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 417295 | 2010. december 20. 10:16 | ||||||||||||||||||
Elkészült. Most már normálisabbak, a valósághoz közelibbek a színek. Kiderült, hogy az egyik fotóslámpám zöldesen kezdett világítani. Kicseréltem. Az eredeti fotón lévő félig földbe ásott bombákból még lehet, hogy csinálok rá párat. | |||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 417294 | 2010. december 20. 09:13 | ||||||||||||||||||
Szép lesz. Valami alapot csinálsz hozzá? | |||||||||||||||||||||
zoli1989 | Adatlap | 417289 | 2010. december 19. 23:26 | ||||||||||||||||||
Sziasztok! Az elmúlt hetekben haladgattam egy picit a Typhoon-al. Így fest most. A kabinüveg még nincs a helyén, csak próbaképpen van ott (nem a legjobb az illeszkedése, majd világosban jobban megnézem). Még néhány kis antennát kell felragasztani (egyet meg csinálni), a kabintető van még hátra, valamint a törzs oldalán lévő kiömlő fölé egy kis égéstermék felfújása :) (Az orrkúp most így utólag tényleg egy picivel lehetett volna még világosabb, nagyon közeli lett az árnyalata a törzshöz, bár fotója válogatja. Van ahol nagyon elüt a törzs színétől, és van ahol szinte egy az egyben olya, mint pl. a zeltwegi fotóimon) | |||||||||||||||||||||
zoo | Adatlap | 417288 | 2010. december 18. 17:32 | ||||||||||||||||||
Itt egy újabb kékség. F4-U4 corsair az italeritől 1/72-ben. Két hete már biztosan pihen a vitrinben, most megmutatom. Van egy-két buktató benne. Ha az összerakási rajz szerint ragasszuk be a motort, az megbosszulja magát, hisz mint utólag kiderült nagyon előre került, és a propeller nagyon eláll az orrtól. Mivel a törzsfeleket és a motort is jól megkenve összeragasztottam, már nem volt esélyem, hogy sérülés mentesen szétszedjem, így hát lereszeltem a "púpot" a motor elejéről. A futóművekkel is nagyot birkóztam, ha a gyári helyére rakjuk, akkor nagyon bedőlnek, de ezt kijavítottam. Két 450 kg-os bombát is ráraktam a gépre, de nekem nagyon csálén állt, így inkább levettem. A matricákat saját magam ollóztam össze, mert csak Koreai matricákat kapunk. Üdv. mindenkinek | |||||||||||||||||||||
Barni83 | Adatlap | 417286 | 2010. december 18. 00:53 | ||||||||||||||||||
Szia Inkvizítor! Köszi a kimerítő választ! A zimmerittel kapcsolatban: szárazon többször rápróbáltam, már akkor feltűnt az eltérés (kb. 1-2 mm), de mivel nem tudtam mivel lehetne orvosolni a próbát ezért raktam fel így. A maratással kapcsolatban nekem teljesen jól illeszkednek az M1, M8, M10 alkatrészek. Bár azok a kis tüskék eltávolítása nem volt egyszerű feladat.Én éles szike hegyével pattintottam le őket, majd csiszolás 800-as csiszolópapírral.De a "visszahajlításuk" okozott némi fejtörést, ugyanis az én maratott lapom kissé meghajlott a dobozban. De sikerült őket probléma nélkül pillanatragasztóval rögzíteni. A tornyon lévő pótlánc tagok tartóival már annál nehezebb helyzetbe kerültem. Nem kis időmbe került mire meghajtogattam őket, ugyanis nincsenek rajtuk a hajtogatást segítő kis vájatok, ami a többi hasonló alkatrészen megtalálhatóak. A másik problémám az imént említett maratott alkatrészekkel kapcsolatban a pontos helyre illesztés volt.Vonalzó és rotring ceruza segítségével ezt is megoldottam. A fel nem használt tornyon jelölt kis "U" alakot rámértem a zimmerites toronyra.(remélem azon pontos az elhelyezésük!) Barni | |||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 417285 | 2010. december 18. 00:25 | ||||||||||||||||||
a Dragon útmutatója szerint oldalanként 92 tagból áll a lánc 46 az egyik tagból, 46 a másikból...ahogy megszámolgattam ilyenolyan műszaki rajzokon, ott is ennyi van :) én ennyit raktam be oldalanként--- 90 taggal nagyon előre kellett volna hajtani a láncfeszítő kereket, ami fotókkal összevetve nem korrekt...így 92 taggal / eleve csak párosan lehet hosszabbra/ rövidebbre venni / kissé lógós, de ahogy néztem a képeket, az eredetieken is ilyen...de szerintem a Dragon elméretezte vagy a láncmeghajtó és feszítő görgőket, vagy a lánctagokat, mert egyikre sem illeszkedik pontosan a lánc, mintha túl hosszúak lennének a szemek...vért izzadtam, mire összehoztam, az egyik láncot egy vasárnap déltől este 19h-ig csináltam, ehhh. én a hozzáadott maratással nem vagyok kibékülve, (és azzal hogy a 4 egyforma rács illesztéséhez azokat a kis tüskéket le kell szedni a testről, de ezt elfelejtik közölni az összeállítási útmutatón - egyáltalán, mi a fenének öntötték oda !)ugyanis a 2 nagy maratás (MA4, MA5) sehogy sem passzol a műanyag kerethez (O24), mert nagyobb mindkét oldala, és ráadásul a műanyag keretet (O24) se találták el, a hátuljánál faragni kellene mert a testre ragasztott kis emelőkampók (B18) miatt nem illeszkedik...ráadásul a lövegcső is pontatlan, az RB Model csöve sokkal szebb. zimmerit : SZÁRAZPRÓBA minden ragasztás előtt :):) keresek neked képet az eredti festésről | |||||||||||||||||||||
Barni83 | Adatlap | 417284 | 2010. december 18. 00:24 | ||||||||||||||||||
Barni83 | Adatlap | 417283 | 2010. december 17. 23:50 | ||||||||||||||||||
Helyesen : a festés lépéseiről majd teszek fel még képeket. Barni | |||||||||||||||||||||
Barni83 | Adatlap | 417282 | 2010. december 17. 23:48 | ||||||||||||||||||
Szia Inkvizítor! A test akkor még nem volt összeragasztva, a kötényezés a felső részhez van ragasztva. Azóta már a lánctalpakat is összeragasztottam, fel is került a helyére. Bár a felrakásnál volt némi probléma, megküzdöttem vele rendesen.Szerintem 1 vagy 2 lánctaggal hosszabb lett, de kevesebbet nem tudtam belerakni mert akkor egyszerűen nem ért volna össze.Így viszont szerintem nem elég feszes.(Tudja esetleg valaki hány darabból állt a lánctalp oldalanként?) A test felső és alsó részét majd csak a lánc és a teknő festése után fogom egyesíteni. Amúgy a zimmerit az Atak terméke, a készlettel együtt vettem. Sajna csak a végleges rögzítés után vettem észre, hogy az oldalsó zimmerit réteget ki kellet volna egészíteni egy-egy kis toldással, de mivel a zimmerit készlethez nem mellékeltek semmiféle használati útmutatót így saját kútfőből dolgoztam.(Most csináltam ilyet először.)Megnézhettem volna neten, de hát utólag okosabb az ember:) A köténylemezekre csináltam némi horpadást és lövésnyomot. Amúgy az építés során sokat segített a youtub-on talált videó.(1-6) www.youtube.com/watch A készlettel teljesen meg vagyok elégedve, az építést színes! építési útmutató segíti.Sok a fel nem használt alkatrész ,ezeket eltettem későbbre. A készlet javára szól még, hogy sok az új külön öntőkereten található, szépen kidolgozott apróság:átlátszó alkatrészek, homlok géppuska, toronykupola. A festést illetően a magyart választottam (3./s.Pz.Abt.503. Hungary 1945, toronyszám 314), a felajánlott 5 közül. Ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem: milyen színűek voltak a Mo.-on bevetett Királytigrisek a fehérre való festés előtt? Bocsi a "kisregényért", de szerintem ez a készlet megér ennyit! A festés lépéseiről majd még fel képeket. További jó munkát mindenkinek! Barni | |||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 417280 | 2010. december 17. 22:50 | ||||||||||||||||||
Barni83 szerintem várhattál volna a köténylemez felszerelésével, amíg fel nem raktad a lánctalpat...ha a Dragon saját Magic Trackjét fogod feltenni, nem fogsz hozzáférni a kötény miatt...persze ha Friul vagy egyéb működőképes lánc lesz rajta, nem szóltam... főleg a láncmeghajtó kerék környékét nem kellett volna beburkolni, az az egyik kritikus pont...nekem 2 délutánom ment rá oldalanként, mire sikerült elfogadható eredményt produkálni. | |||||||||||||||||||||
mrbaracus | Adatlap | 417278 | 2010. december 17. 21:43 | ||||||||||||||||||
Már gondoltam rá, hogy ha legközelebb Aca makettet veszek, akkor beruházok egy matricakészletre is. Azt hiszem vannak olyan jók ezek a makettek, hogy megillessenek egy jó matricát. | |||||||||||||||||||||
att2 | Adatlap | 417277 | 2010. december 17. 20:28 | ||||||||||||||||||
Szép lett, jó munka, csak így tovább! Az "Aca" matricákkal mindig volt szinte gondom nekem is, talán egyszer lesz nekik jobb minőségű. | |||||||||||||||||||||
Marci7 | Adatlap | 417276 | 2010. december 17. 20:16 | ||||||||||||||||||
Szia! Én is megépítettem ezt a gépet, a matrica nekem is szintén csalódás volt. Szép lett! apu86! Gyakorolni tényleg jó makett:) | |||||||||||||||||||||
rod666 | Adatlap | 417275 | 2010. december 17. 20:02 | ||||||||||||||||||
Szép lett! Ugyanezt csinálom, csak az enyém angol lesz, Part maratással. | |||||||||||||||||||||
apu86 | Adatlap | 417274 | 2010. december 17. 17:59 | ||||||||||||||||||
Szia! Én pont ma kaptam meg ezt a makettet, jó látni a tiéd, szépen sikerült. Én is ecsettel fogom festeni. Bár én kezdő vagyok főleg inkább gyakorolás képen rakom össze. | |||||||||||||||||||||
mrbaracus | Adatlap | 417273 | 2010. december 17. 14:02 | ||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 417272 | 2010. december 17. 07:58 | ||||||||||||||||||
A tábla készül, pár más aprósággal, a koszolással és az alappal együtt... | |||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 417271 | 2010. december 17. 07:57 | ||||||||||||||||||
Revell enamelből kevertem. De az valószínűleg nem az alapozó, hanem az előzőleg felvitt zöld festék. Az alapozó az usa cinkkromát sárgához hasonlító színű. Oldalt is a az eredeti alsó kék látszik ki a festék alól. | |||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 417270 | 2010. december 17. 07:45 | ||||||||||||||||||
Hun a tábla a géprű, Ákos komám! :-) | |||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 417269 | 2010. december 16. 20:21 | ||||||||||||||||||
Szép lesz, mint mindig... Az alapozó zöld milyen festék? | |||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 417265 | 2010. december 15. 21:37 | ||||||||||||||||||
Nálam most ez az 1:48-as Szu-25-ös épül. A makett a KP Models gyártmánya, ami felújított szerszámmal készül szép tiszta felületekkel, és a dobozban iraki matrica is található. Amit a gépről tudni kell: az iraki Al Taqaddum bázison található jelenleg is, a google mapson is látszik. A megtalált fotók 2005-től 2009-ig bezárólag szinte minden állapotát fellelik a gépnek. Én a mellékelt képen látható 2005-ös állapotot szeretném megcsinálni (tetszik a danger tábla a gép tetején). A festés nagyjából kész, de mg jópár apró dolog és az alap hiányzik. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |