<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
silent8 | Adatlap | 419196 | 2011. június 3. 20:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SENNÁS | Adatlap | 419195 | 2011. június 3. 20:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Például egy ilyen KS-30 gyönyörű lenne ,de nem mernék belevágni.Ehhez már nagyon elhivatottnak kell lenni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419194 | 2011. június 3. 20:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Remek forgás testeket is készíthetünk ezen túl: például futó görgők mester darabját. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419193 | 2011. június 3. 20:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egy közönséges fúrógéppel, reszelővel és csiszoló papírral rengeteg dolgot lehet csinálni: esztergáltam már vele rakéta orr kúpot műgyantából, löveg csövet réz pálcából, alumínium pálcából, gáz palackot és oltó készülék palackot, lámpa búrát sztirol rúdból, vontatókábelt rézdrót fonatból. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SENNÁS | Adatlap | 419192 | 2011. június 3. 19:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönet juge75!Felírtam,megjegyzem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 419191 | 2011. június 3. 13:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lakkozd, polírozd... a nagyját eltünteti. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kuolema | Adatlap | 419190 | 2011. június 3. 11:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát igen, nem hibátlan, de majd a következő jobb lesz :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 419189 | 2011. június 3. 11:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A szín már jó, csak kár a szemcsés felületért. :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kuolema | Adatlap | 419188 | 2011. június 3. 11:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419187 | 2011. június 3. 11:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 419186 | 2011. június 3. 10:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi az elismerést! Azért van még mit csiszolni a technikámon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vermate | Adatlap | 419185 | 2011. június 3. 10:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli! Szép amit csinálsz! Nem lehet egyszerű úgy csinálni a dolgokat, hogy csak az üveg száján tudsz benyúlni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419184 | 2011. június 3. 05:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nincs ebben semmi különleges. Le kell bontani egyszerű elemekre az alkatrészeket. A motor test két kör profil: rúd (2,5mm) és arra pillanat ragasztóval erősítve cső (4mm), fúrógépbe befogva reszelővel és csiszoló papírral "esztergáltam átmérőre és profilra" (kb. 3mm átmérő) a vastagabb "gomba" részt. Utána levágtam a belső szárat méretre, kapott egy 1mm vastag sztirol kockát (szerelvény doboz). A bordák kétféle vastagságú húzott szál anyagból készültek. Ecsetes revell ragasztóval picit meg kentem a helyüket, majd arányosan el helyeztem őket. Száradás után borotva pengével levágtam a túl nyúló részeket, majd fel került a kerekített sarkú tartólap, végül az egészet a helyére ragasztottam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Juhasz.Adam | Adatlap | 419183 | 2011. június 2. 22:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ember, szerintem így tökéletes-nagyon szép lett! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 419182 | 2011. június 2. 21:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Juge, nagyon jó lesz, kíváncsi leszek az öntvényekre! Nálam viszont ez készült: 1/35-ös Pz38t a Dragontól, a teljes belső teres fajta. Jó hosszú építés volt a sok kis biszbasz miatt. Természetesen magyar lett, egy átalakított Miniarm-figurával. Nagyon jó minőségű makett, de a rengeteg apró alkatrész miatt azért elég küzdelmes. Két nagy hibája lett, az egyik a sárvédők illesztése: ezek csak a legvégén kerültek a helyükre a lánctalp miatt, a konzoloknak sajnos nem hagytam elég kinyúlást, így nem illeszkednek jól. A másik a sarazás, amíg meg nem száradt, sokkal kevésbé tűnt világosnak és sűrűnek, nem akartam ennyire összekoszolni. A fényképek alapján a lánctalpon itt-ott még pótolom a port. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 419181 | 2011. június 2. 20:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
működik? :))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SENNÁS | Adatlap | 419180 | 2011. június 2. 20:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helló juge75!Félelmetes milyen tudás rejtőzik a kezedben.Nagyon klassz.Az kérdezném 1169-1170 képeken (én)villanymotort vélek felfedezni,azt milyen technikával raktad össze?(HŰTŐBORDÁK,VENTILLÁTOR BURKOLAT) Köszi:SENNÁS | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419179 | 2011. június 2. 19:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 419178 | 2011. június 1. 21:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Vermate ! Én CSAK fotókról dolgozok .A lényeg az,hogy legyen egy méretarányod (váltószám). Aztán pedig vonalzóval leméred az elkészítendő alkatrészt a képről,aztán megszorzod (vagy osztod)a váltószámmal és megvan a méreted. Bár én türelemüvegeket készítek de ha megnézed a munkáimat egyik sem aránytalan :D . cím : www.turelemuveg.lapunk.hu | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
denkmeyer | Adatlap | 419177 | 2011. június 1. 15:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 419176 | 2011. május 31. 19:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vermate | Adatlap | 419175 | 2011. május 31. 13:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419174 | 2011. május 31. 09:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tudod, vannak méreteim, saját rajzaim, de a fotókról lehet látni igazán, mi hova és hogyan van feltéve. Én szoktam olyan trükköt is csinálni, hogy egy adott alkatrészt, amiről tudom hogy mekkora, a fotót Coreldraw-ban méretre kicsinyítem, majd kinyomtatom, az is tud segíteni, arányokban mindenképpen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vermate | Adatlap | 419173 | 2011. május 31. 08:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75! Nagyon szépen és gyorsan haladsz! Ha tényleg lehet fotók alapján így dolgozni, akkor már bánom, hogy gépészmérnöknek tanulok. Mióta rendesen megtanultam az ábrázoló geometriát még a rajzon hülye szögben lévő alkatrészeket is át szoktam szerkeszteni merőleges vetítésűre, hogy le tudjam venni a méreteket, mert félek, hogy másképp nem lesz arányos. Az előbbi műveletsor sajnos jelentősen lassítja makettezésemet. Munkádat nézve van mit gyakorolnom. Ki fogom próbálni a fotók alapján "csak szemre" sztirolozást, hátha sikerül megtanulni. Jó makettezést kívánok, és várom a végeredményt! Vermate | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 419172 | 2011. május 31. 08:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Úgy látnám egyszer hogy valami sci-fi-t szkreccselsz... nincs tervben? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419171 | 2011. május 31. 08:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, remélem elkészülök vele hamarosan... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 419170 | 2011. május 31. 07:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hozza a mexokott durvulens szintet. Várom a folytatást... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 419169 | 2011. május 30. 23:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 419168 | 2011. május 30. 15:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helló! -Bostik Blu-Tack gyurmaragasztó -Pritt Fix-it gyurmaragasztó Bármelyik papír-írószer boltban. McF | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
apcyrobi | Adatlap | 419167 | 2011. május 30. 14:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Péter! Amit eddig látni az szép; így tovább! Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 419166 | 2011. május 30. 13:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Newman | Adatlap | 419165 | 2011. május 30. 12:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balintka | Adatlap | 419164 | 2011. május 30. 06:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez milyen gyurma, hol lehet kapni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
f2d | Adatlap | 419163 | 2011. május 29. 22:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egyre jobban hasonlít. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
notarius | Adatlap | 419162 | 2011. május 29. 20:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Na ez az alapszín már jó lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kuolema | Adatlap | 419161 | 2011. május 29. 20:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 419160 | 2011. május 29. 20:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 419159 | 2011. május 29. 20:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Korábban összeraktam ezt az F-4S Phantom-ot. Úgy voltam vele, aládobok egy alapot. Bár még nem teljesen kész, de már itt járok. Üdv. silent8 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 419158 | 2011. május 29. 20:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A lényeg, hogy készülnek a makettek! (Legalább Nálad...) A fotókkal meg tényleg figyelni kell. Bosszantóan előhozzák a kissebb bakikat is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 419157 | 2011. május 29. 20:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
üdv Jó lesz,bár a lánctalpat már macerás lesz festeni én mindig azzal kezdem utána pedig maszkolom. Sok sikert! üdv Paul | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zkalos | Adatlap | 419156 | 2011. május 29. 20:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja, az ferde lett egy kicsit. De feszegettem, és úgy döntöttem, hogy nagyobb bajt csinálnék, ha széttörne, mint ha így maradna. nagyon fogja a ragasztó és a festék. Száradás közben húzódhatott el, és már festve és matricázva volt. A befuttatással lehet, hogy igazad van. Csakhogy a panelvonalakba befeszült matrica és a festék (spray) vastagsága miatt nem annyira élesek a panelvonalak, és félő, hogy egy elmosódott vonalat kapnék egy éles panelvonal helyett, legalábbis nem lenne egyöntetű a panelek minősége. Tökéletes makett amúgy sincs, de elnézőbb lettem magammal egy kicsit úgy érzem, elsősorban magamnak csinálom, haladósabban, mint régen. Sok az összerakatlan típus még. Versenyekre amúgy sem viszek semmit ezután sem. Azt viszont tapasztaltam, hogy a fényképen a zoomolás lehetősége miatt a hibák jobban kijönnek, mint szabad szemmel nézve. Mindazonáltal köszi az építő kritikádat Zoli bátyám ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zozó | Adatlap | 419155 | 2011. május 29. 19:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szép lett a Draken Kálmán, gratulálok! A fekete gépek festése (és matricázása) a legnehezebb feladat szerintem. Azért én megpróbáltam volna panelezni egy kicsit. Ha mást nem, akkor a sárga matricákat átszelő panelvonalaknál, ott nagyon hiányzik. Talán a fényes fekete egyhangúságát is megtörte volna egy kicsit, ha befuttatod valami hígabb (és matt) sötét barnával. A másik észrevételem a farokkerék pozíciója. Lehet, hogy csak a kép csal, de ott úgy tűnik, hogy nincs egy síkban a vezérsíkkal (balra dől). De majd megvizsgálom élőben is...a többit személyesen. Üdv Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
McFrost | Adatlap | 419154 | 2011. május 29. 19:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Panzerkampfwagen VI, Tiger I. Late Version: Folytattam tovább a festést, az álcázás következett. Úgy döntöttem kipróbálom ezt a gyurmaragasztós maszkolást. Számomra kicsit macerás volt felrakni a gyurmát, többször kevertem, hogy melyik is lesz a kitakarandó felület. 3szor kezdtem újra, mert nem bíztam magamban, de végül nem adtam fel! 1-2 apró korrigálást kell majd eszközölnöm, mert a gyurma alá fújtam. McF | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mrbaracus | Adatlap | 419152 | 2011. május 29. 17:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
javítok: propagteam matrica | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
mrbaracus | Adatlap | 419151 | 2011. május 29. 17:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nálam most ezek készültek el. Régi, Matchbox, 1/76-os méretarányban, ecsettel festve. Igazából ez a második harcjármű makettem. Az alap+figurák benne voltak a készletben. sajna a matrica elkallódott vhol, majd pótolom. A helikopter Mastercraft(régi Matchbox) 1/72-es, ez is ecsettel festve. Hát nem egy csúcsmakett, de a Propagteam jól áll rajta. A kabintetőn még igazítani kell. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
silent8 | Adatlap | 419147 | 2011. május 29. 15:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon szép lesz. Szemet gyönyörködtetnek az izraeli gépek. Gratulálok! De konfetti majd a végén! :DDD További jó makettezést! silent8 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 419146 | 2011. május 29. 15:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tetszetős kis madár. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 419145 | 2011. május 29. 15:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
jó a matrica. :))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zkalos | Adatlap | 419144 | 2011. május 29. 13:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok ! Olyan friss, hogy még ragad. Most készültem el a Hasegawa 1/72 Osztrák Saab J-35 OE Drakken-nel. Azt hiszem csak egy-két felszállása lehetett ezzel a festéssel, utána múzeumba került, mert a búcsú repülés tiszteletére festették le erre a sémára. A népszerű piros-fehér csíkos festésű társa többet repült, jobban is koszolódott. A gép fekete színe miatt koszolást nem eszközöltem rajta. Sajna a felülete nem 100%-os, mert még Tamiya spray-el fújtam, mert akkor még nem volt pisztolyom, de azért a valóságban azért jobban néz ki, mint a képeken látszik. Sajnos érthetetlen számomra, hogyan maradt ki a kinyomótüske eltűntetése az orrfutóakna ajtón a festés és matricázás előtt, de most már mindegy. Azt hiszem, romlik a szemem (sőt biztos is). A kabintető elég homályos gyárilag, nagyon töri is a fényt, olyan, mintha nagyítós lenne. Emiatt a kabinból szinte semmi sem látszik sajna. Ezt biztos nem én szúrtam el, mert se ragasztó, sem lakk nem érte a kabintetőt. A Hasegawa matricát a Revell Drakken matricájából vett jónéhány stencillel tettem teljessé, mert nagyon hiányosan adja ezeket a Hasegawa. Sőt, a törzs alatt a sárga csíkozás nem tartalmaz egy keresztben futó csíkot az orfutó akna mögött, ezt is pótoltam egy másik Hasegawa matricából(köszönet érte Tóth Sanyi barátomnak !). A sok apró sárga szöveg annak ellenére is halványzöld, hogy két egyforma matrica lett egymásra helyezve, mert átüt a fekete rajta. Ezzel nem lehet mit kezdeni. Ha egy matricám lett volna, akkor alig látszott volna valami belőlük. Sok korrekciót és apróbb feljavítást eszközöltem, mert az eredeti Hasegawát ''Osztrákosítani'' kellett. A cég nem adja ezeket a készletben, ezért átépítettem pl. a törzs hátsórészt és a farok tetejét(az Osztrák Drakken-eken plusz ECM vevők voltak) valamint antennákat és beömlőket gyártottam hozzá. Apróbb tuningokat a futószárakon és a kabinban is elkövettem, de feljavító készletet nem használtam a maketthez. A spártai, üreges fúvócső belsejét is újra építettem maradékokból. Úgy döntöttem, hogy késznek nyilvánítom, mert ez a típus nekem ennyit ér meg. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a makettet apró hiányosságai ellenére is, tuningolóknak pedig az Aires és az Eduard is gyárt kiegészítőket hozzá. Mellékelek fotókat a makettről és az eredeti gépről is összehasonlítás végett. További jó makettezést ! Kálmán | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 419143 | 2011. május 29. 13:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok! Nálam ez készül.Használtan szereztem be egy makettező kolegától. Darabokra szedtem, újra összeraktam, aztán festés. AIR AMERICA-s madár lesz. Most itt tartok. Véleményeteket kérném. Szerintem a kék szín túl világos. Ennél sötétebb és lilásabbnak kellett volna lennie. Úgy voltam vele, majd a lakkozás sötétít rajta. De nem lesz kellően sötét. Hát nem tudom...
silent8