<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
ChevyG | Adatlap | 426253 | 2006. december 26. 14:15 | ||
SImi | Adatlap | 426252 | 2006. december 26. 12:48 | ||
Köszönöm rövid ismertetődet a vízről. Szerintem egész jól sikerült. Persze majd szeretném látni a valóságban is. Nem jössz majd a mosonmagyaróvári kiállításra? Remélem, a repülőket hamarosan megunod, bár nem feltétlenűl kell megunni, hiszen a legtöbb II.VH-s hajón voltak repülők, amelyeket szépen fel lehet javítani: így a kettő akár össze is köthető. Itt küldök néhány képet a Yamato-m repülőiről kedvcsinálónak (a méretarány 1/350, tehát 5-ször kisebb, mint a 72-es. | |||||
hellodebil | Adatlap | 426251 | 2006. december 26. 11:26 | ||
Kalóz! Köszönöm a kimeritő választ! Nekem az első gondolatom az volt, hogy talán pontatlanul adták meg a hajó adatait, aztán vmi hasonlóra gondoltam, amit te emlitettél. Harmadjára ugrott az be, hogy talán más oka lehet. Mégpedig az, hogy a Tirpitzet eleve clipper típusú hajórorral építették, mig a Bismarcknak az orrát egyszer átépítették a hagyományosról! A Bismarck 40' augusztusában volt 250 méteres, de azt még nem tudtam kinyomozni h mikor építették át az orrát (gondolom ezután - vagy vmi kavarás lehet a dátumokkal). A Tirpitz hosszát pedig 41' februári állapot szerint adták meg. Én erre gyanakszom... | |||||
ChevyG | Adatlap | 426250 | 2006. december 26. 11:19 | ||
Kalóz | Adatlap | 426249 | 2006. december 26. 09:03 | ||
Szia, helodebill! Az, hogy két hajó azonos tervek alapján épül, nem jelenti azt, hogy egyforma méretűek is lesznek. Egyrész van gyártási mérettűrés, meg apróbb változtatások lehetnek a két hajó között, amitől még testvérhajók maradnak. Egy ekkora hajónál az eltérés bőven benne van a tűrésben. Az egyetemen különben azt oktatták, hogy ahajógyártás pontosabb az óragyártásnál. Az utóbbinál egy pár tizedes alkatrész tűrése pár ezred, azaz egy nagyságrend, hajónál meg legalább kettő (3,1/253,6). Kalóz (úgyis, mint hajómérnök) | |||||
Stefano | Adatlap | 426248 | 2006. december 25. 22:34 | ||
Imi! Köszönöm épitő jellegü tanácsaid. Igérem, a 2. hajómnál már megfogadom őket! Az már biztos, hogy ha a repcsiket meguntam,akkor a hajókra fogok átpártolni. Egyébként a viz alapja egy sima katedrálüveg méretre vágva.Az üveg alja átvan fújva sötétzöld és sötétkék variálásával.Erre van ráragasztva a hajótest, de mivel az felfekütt a domborulatokra, ezért kénytelen voltam hullámokkal eltüntetni a réseket a hajó alatt. Ekkor ugrott be a szikra, hogy nekem még maradt a fürdőszoba felújitásánál átlátszó tömitőanyag (sziloplaszt)-lehet hogy rosszul ejtem. Ez az anyag minden szempontból megfelelőnek bizonyult: átlátszó, kicsit fényes, hamar szárad, könnyen alakítható,nem kezdi ki a müanyagot, keményen rögzit. Fogpiszkálóval alakítottam ki a hullámok elhelyezkedését és a fodrozódást. Miután megszáratt, matt fehérrel emeltem ki a habokat a hajó körül. A hullámok elhelyezkedését eredeti légifelvételek alapján alakítottam ki. | |||||
hellodebil | Adatlap | 426247 | 2006. december 25. 19:11 | ||
Most nézegettem... a Tirpitz 253.6 m hosszú volt, a Bismarck 250.5... ennek mi az oka? Vizvonalban 02, méter sem volt a különbség a két hajó közt, amit betudhatunk pl a Tirpitz nagyobb merülésének is... | |||||
MIKE | Adatlap | 426246 | 2006. december 25. 19:10 | ||
Így találtam,asszem!Köszi a kiigazítást :) | |||||
hellodebil | Adatlap | 426245 | 2006. december 25. 19:02 | ||
Bár repülő, a Bismarck és a Tirpitz szerelmeseinek kötelező :) www.youtube.com/watch | |||||
ChevyG | Adatlap | 426244 | 2006. december 25. 17:37 | ||
ez az IOWA osztály 1ik hajója... nem romboló (bár tud rombólni...) | |||||
MIKE | Adatlap | 426243 | 2006. december 25. 15:35 | ||
| |||||
SImi | Adatlap | 426242 | 2006. december 24. 15:52 | ||
Sajnos nem lehet autentikusnak tekinteni a legtöbb hajós kitet, amit a gyártók kiadnak, annak ellenére, hogy megjelölik, hogy a hajó melyik évet jelenítik meg.Méginkább nem lehet alapul venni a doboztetőn lévő festményt... ami abszolut csakis a vásárló kedv felszítását szolgálja. A maratások készítői is sokszor nem teljesen megbízhatók, mert pl nemes egyszerűséggel kihagynak dolgokat a maratásból (pl WEM Yamato szettből hiányoznak a csúszásgátlós lemezfelületek).Ráadásul a maratásoknak is van egy eredendő hibája: lemezből van kimarva, így sokszor nincs meg az alaktrész megfelelő vastagsága (pl a Yamato esetében az antennatartó állványok stb). Néha pedig ők is tévednek: ld a Yamato fő radarját... (Eduard) Szóval az a legbiztosabb, ha beszerzel vmilyen jobb hátéranyagot és annak alapján dolgozol. A Yamato-Musashi esetében pl az Anatomy sorozat Yamato kötete az egyik legjobb, vagy amit én használtam: Skulszky: Superpancernik Yamato. Ez utóbbinak a rajzai eléggé elterjedtek, még a netetről is letölthető egy részük. Ami meg a vastag lövegcsöveket illeti, azokat a legegyszerűbb ha levágja az ember és pl megfelelő vastagságú rézdrótból (1, befúrás 2, beragasztás 3, mértere vágás) újat készít, ráadásul gyorsan is megy a csere. Persze előtte ki kell számolni a méretarányos rajz segítségével, hogy milyen vastagságút kell használni, mert különben újra csak a szar kap egy nagy pofont... A képen az egyik 25 mm-es torony látható, amelynek a csöveit 0.2-es drótra cseréltem ki. Ha jól emlékszem, a dobozos eredeti 0.6-os volt... | |||||
Stefano | Adatlap | 426241 | 2006. december 24. 14:21 | ||
Imre Kolléga!(Ha szolíthatlak így) Gratulálok a Yamatodhoz! Ez tényleg faint. Küldenél még képeket róla. Mivel tisztában vagyok vele,hogy nem vagyunk egy súlycsoportban hajóilag, ezért tisztelettel jegyezem meg mondandómat!Ugy a fő gond hogy keveredik idő a hajón. Ezzel kapcsolatban akkor vagy a Tamiya vagy az Eduard hibázott nagyon.Én mindent a doboz szerint épitettem meg! Ha a neten megnézed a 700-as doboztetőn lévő festményt, akkor látod hogy semmit nem változtattam rajta.A maratásra is csak a már meglévő elemeket cseréltem ki.A készlet csak egy variációt kinált! Azzal a radarral és az oldalán a 155-ösökkel! Ha valamit vastagnak vagy nem helyes kialakitásunak vélsz, arrol a Tamiya tehet. Pedig még a tripod árboc vastagabb részeit is kicseréltem injekcióstűre. 700-as arányban már a méretek jobban torzulnak.Az ágyukat meg rizikos lett volna egyformán átcsiszolni.Mivel a kitt nagyon régi és kezdetleges ezért valószinű hogy még a korai változatott akarták kiadni. Az újabb készlet már sokkal jobb és más fegyverzetü. A vizről majd késöbb. Üdv! István | |||||
ChevyG | Adatlap | 426240 | 2006. december 24. 13:09 | ||
SImi | Adatlap | 426239 | 2006. december 23. 22:20 | ||
| |||||
SImi | Adatlap | 426238 | 2006. december 23. 22:17 | ||
M.Pisti! Én biztosan sokkal problémásabb alak vagyok: én nem merem összekavarni a dolgokat az építésnél, mert szinte betegesen rettegek attól, hogy valaki rájön a csúsztatásra és jól kiröhög. (Én persze azért nem nevetem ki, ill. nézem le a te hajódat - különösen úgy nem, hogy be is ismered az "összekavarás"-t. Akkor ez tudatos volt? Én bárkinek meg merem mondani, hogy hol vannak az én hajóim hibái - hiszen nincs tökéletes makett.) Én magamnak ki szokatm nézni egy időszakot, és annak megfelelően igyekszem a hajómat építeni. Sok időm megy el azzal, hogy megpróbálom kinyomozni az autentikus dolgokat. A Musashi-t a szolgálatba állítása után minden évben átépítették - innen a sok különféle ábrázolás. Azt persze lehet tudni, hogy az egyes időszakokban hogyan nézett ki, bár pl az utolsó festéséről időnként nagy viták vannak a különböző hajós fórumokon (sötét fedélzet). Az érdekelne még, hogy hogyan és miből csináltad a vizet??? Ha lehet, ne távirati stílusban... | |||||
M.Pisti | Adatlap | 426237 | 2006. december 23. 19:38 | ||
Sziasztok Srácok! (Hellodebil-ChevyG-Simi) Végre sikerült a géphez ülnöm!Látom a bejelentkezésemmel kicsit magkavartam a vizeiteket.Rendesek vagytok,hogy így érdeklődtök és hogy ennyi kérdésetek van. Kezdeném Simivel!Igazad van!Tényleg összekavartam az időszakokat a hajón.De így legalább látványosabb lett,a laikusok meg úgy sem veszik észre(nézd el nekem).Egyébként ahány rajzot,festményt,fotót,videófilmet,makettet láttam a hajóról annyi féle ábrázolásban volt!Japán legyen a talpán aki ebből kihámozza a valóságot.Igen, használtam rajzokat is.Egy barátom adta ajándékba. Nekem meg már régi vágyam volt egy ilyen hajót összerakni.Kihívás volt számomra.És biztos hogy nem az utolsó hajóm lesz. ChevyG! A fő szakterületem 1/72 vadászgépek (régi és modern,doboz és feljavított). És néhány dioráma. Többet nem szeretnék neked bevallani, hacsak nem vagy lelkész! Hellodebil!Lépj be a google-be,írd be IJN Musashi és mindent megkapsz ami csak kell! Egyébként nem bántottál meg!!! Erről szól a fórum! Hajrá! | |||||
hellodebil | Adatlap | 426236 | 2006. december 23. 12:40 | ||
Szia Pisti! Remélem nem bánottalak meg a véleményemmel - az 1297-es hozzászólásomban leirtam, hogy én nem lennék ilyen minőségben sem képes kivitelezni a makettet - én csak más makettekhez viszonyitva kritizáltam a munkád! Tudod úgy mondanám, hogy egy évvel ezelőtt a te Musashid lett volna az etalon számomra. De amióta itt a fúrumon megismertem mások munkáit - főleg Simi Yamatojára gondolok - tudom, hogy milyen minőségben lehet ezt kivitelezni. A te maketteddel leginkább a készlet paraméterei miatt volt ilyen véleményem! Nyilván való, hogy az én Musashim, nem fogja a tiédnek a szintjét elérni - de talán ez nem is célom - nem folytam bele ennyire a makettezésbe. Egyébként a Stefin a te makettedről készitettem a legtöbb fotót, kár h ilyen kevés hajós van kishazánkban! Érdekelne az a háttéranyag, amit a Musashiról gyűjtöttél! Ha nem gond vmilyen úton eljuttathatnád hozzám, mert nagyon érdekelne! | |||||
ChevyG | Adatlap | 426235 | 2006. december 23. 00:38 | ||
Szia Pisti! Üdv a körünkben. SImi nagyjábol megfogalmazta a felmerült kérdéseimet, de egy még lenne: a repülőkön belül mivel foglalkozol? (és azon kivül van-e még valami amit be szeretnél vallani?:D) Üdv: ChevyG -GergőGábor | |||||
SImi | Adatlap | 426234 | 2006. december 22. 22:13 | ||
M.Pisti! Üdv a fedélzeten! Az az egyik nagy kérdésem, milyen időszakot akar megjeleníteni a hajó? A másik: használtál valamilyen rajzot a képeken kívül? "Azért nem rossz egy repülőstől." Honnan vetted az ihletet, hogy megépítsd? Akarsz még hajót építeni? Ha van még jó képed az alkotásról, kérlek, rakd fel! | |||||
M.Pisti | Adatlap | 426233 | 2006. december 22. 21:13 | ||
Sziasztok Srácok!(Főleg Hellodebil!) A Stefánia óta figyelem érdekes észrevételeiteket a 700-as Musashival kapcsolatban. Úgy gondoltam, hogy most már én is bekapcsolodnék a beszélgetésetekbe, mivel a saját "gyermekemet" véleményezitek, akár pozitívan, akár negatívan. Egyébként 16 év repülőzés után, életem első hajója!!! Egy ősrégi Tamiya makett, 200db Eduard maratással és saját feljavításokkal. Minden egyes részletét ( a rozsdásodást is ) a netről néztem eredeti fotók és más Musashi makettek alapján. Tisztában vagyok a makett és a saját munkám hiányosságaival! De ugye azért nem rossz egy "repülőstől"?!(Főleg hogy 4 versenyből 4-et megnyert). Szívesen dumálnék vagy segítenék bárkinek, aki ezt a hajót építi! Kellemes ünnepeket és jó makettezést mindenkinek! | |||||
Kopi | Adatlap | 426232 | 2006. december 22. 15:43 | ||
Makettekben gazdag karácsonyt és boldog új Évet mindenkinek ! Kopi | |||||
EDE | Adatlap | 426231 | 2006. december 22. 12:19 | ||
Köszi és viszont minden csatahajósnak! Kilenc éve a Megamodell kirakatában volt egy összeszerelt Yamato. Az ünnepek előtt aztán körbe rakták csillogó-villogó boákkal, ahogy azt kell. Elég morbid látvány volt. | |||||
ChevyG | Adatlap | 426230 | 2006. december 22. 10:28 | ||
ChevyG | Adatlap | 426229 | 2006. december 22. 10:26 | ||
ezen a diorámám a B festése már 20ad rangú... de volt pl olyan h láttam egy nagyon "kezdő" Bismarckot (350es volt , esetleg 400as) nézegettem, tele volt épitési, festési hibákkal. késöbb észre vettem, hogy valójában nagyon szép az egész. (kiderült, hogy egy 12 éves kislány vollt a készítő, ezért más megviilágítrást kapott a dolog:D) | |||||
hellodebil | Adatlap | 426228 | 2006. december 22. 10:23 | ||
Milyen kedves a Lucky Model! Igy Kívánok én is Kellemes Ünnepeket Nektek! :DD www.luckymodel.com/doc/NL061222-0229/xmas.htm | |||||
hellodebil | Adatlap | 426227 | 2006. december 22. 10:18 | ||
Valóban nem sok értelmét látom ennek a diorámának! Viccnek is rossz! Ha már ennyire foglalkoztatta a téma, akkor készitette volna el a Hood-t - önmagában - úgy, hogy füstöt és a detonációt, a repülő roncsdarabokat szimulálta volna - igényesen - fotómaratással, antennákkal kivitelezve. Jah, és a Bismarcknak nem ilyen volt a festése. Az sem egy nagy durranás... Biztos vmi tér-idő kapu nyílt meg :DDD Az egészről a véleményem, hogy a Modelwarship-re tényleg bárki feltöltheti a munkáit... nekem van annyi önkritikám, hogy eszembe se jutna ilyen. | |||||
ChevyG | Adatlap | 426226 | 2006. december 22. 09:47 | ||
a Carpathiát gyártja valami? | |||||
ChevyG | Adatlap | 426225 | 2006. december 21. 23:01 | ||
ez a baj, hogy bóldog-boldogtalan már rak fel képeket a modelwarships-re:( és ezzel jól pofáncsapja a színvonalat... | |||||
ChevyG | Adatlap | 426224 | 2006. december 21. 22:59 | ||
:D:D FIZIKA 1es! Leülhet!:D | |||||
SImi | Adatlap | 426223 | 2006. december 21. 22:57 | ||
Ez nagyon gagyi! Azt hiszem, tegnap volt a modelwarships-en. Hogy milyen szörnyen buta dolgokat tudnak egyesek művelni??? | |||||
korzaar | Adatlap | 426222 | 2006. december 21. 22:42 | ||
Lehet hogy csak odamentek a németek nézelödni, a másik meg csak szétesett magától:))) | |||||
ChevyG | Adatlap | 426221 | 2006. december 21. 20:47 | ||
| |||||
SImi | Adatlap | 426220 | 2006. december 21. 13:37 | ||
Nem is rossz ez a Musashi... első nézésre. Úgy látom, kicsit keverednek a dolgok benne (ez ugyebár az ankaronizmus): pl a radar installálása előtt - úgy tudom - már levették az oldalt lévő 155 mm-es tornyokat. A fő radar se helyes kialakítású. Az pedig nyilván a készlet gyengéje, hogy a különböző AA tüzérség csövei nagyon túlméretesek, tényleg olyan mestergerenda-szerűek. A tripod árboc is túlontúl vastag. Szerintem a lobogó készlet se 100-as. Végülis felemrül a nagy kérdés: mikori állapotot akar az egész megjeleníteni??? De - ha lehet hinni a képeknek - a vizet egész jól eltalálta! | |||||
Solo | Adatlap | 426219 | 2006. december 21. 12:22 | ||
Két közelebbi kép a Musashiról. | |||||
EDE | Adatlap | 426218 | 2006. december 21. 12:18 | ||
Hellodebil! Jól kattingattál a kiállításon! Te, ezen a Musashin még ott vannak a 155-ös lövegtornyok, ebből arra következtetek, hogy ez még a régi készlet. Az új készlet azt a verziót adja, amit a 350-es készlet. Az új készletbe egyszer belenéztem, jóval finomabb munka. Pl. A lövegek nem ilyen túlméretezett gerendák. | |||||
hellodebil | Adatlap | 426217 | 2006. december 21. 11:18 | ||
| |||||
ChevyG | Adatlap | 426216 | 2006. december 21. 10:44 | ||
én soha nem veszek water line kiadást -tehát 700ban a Tamiya és Fujimi kilőve:S A leg szebb hajó 700ban amit eddil láttam (és szerencsérebespájzoltam) az a DRAGON Tirpitz-e. 1 negatívumot vettem észre: nem adnak a törzshöz korlátot. Tamiyát eleinte nem szerettem (mai napig nincs Tamiyám) mert illreálisnak tartom az árát (főleg 700ban) De később kiderült csak a kis Hazánkban drága... (tehát a Tamiyának plusz 1 pont) De mivel FANATIKUS vagyok, ezért maradok még a HELLER-nél:D | |||||
hellodebil | Adatlap | 426215 | 2006. december 21. 10:42 | ||
| |||||
hellodebil | Adatlap | 426214 | 2006. december 21. 10:35 | ||
Ez nem véletlen! Hisz a Tamiya szlogenje: "First in Quality Around the World" :DD - nem akarom (agyon)dicsérni a Tamiyat (már megtettem), de tény h minősége kiemelkedik. Árban pedig egyáltalán nem drágább a Trumpeternél. Ha azt nézem, hogy az Eurocenterben (modell&hobby) 18400 volt a Ticonderoga, a Fabulisnál 27240!!! -(erre még visszatérek) még drágább is, mint a Hobbyeasy-től rendelt Musashi. Ennek ellenére a minősége ramatyabb. A 700-as kinálatáról a Tamiyának nincs tapasztalatom, de amit a kiállításon láttam Musashit, az alakhűségre messze elmaradt a 350estől - ezt első pillantásra észre vettem! | |||||
EDE | Adatlap | 426213 | 2006. december 21. 09:58 | ||
Sebi! Köszi a linket, a Hazegrayt ismerem, de pont a Lexet nem néztem még. Úgy néz ki, a Fujimi modell a 1936-os változathoz van legközelebb. A képből meg a szövegből arra következtetek, hogy akkor a kémény mellett még nem voltak géppuskák. | |||||
SImi | Adatlap | 426212 | 2006. december 21. 09:17 | ||
A különböző netes fórumokon a Hood-ról is szuperlatívuszokban beszéltek. Ránézésre minden nagyon szép, de más tészta, ha az ember nekiáll összerakni. Titokban abban reménykedek, hogy majd a következő fázisnál már nem lesz probléma, hátha csak a test illesztéseivel voltak gondok... Talán az lehet a probléma, hogy nagy várakozás előzte meg a Hood kiadását: naponta irogattak a lelkes rajongók a topicba a modelwarships-en is. A gyárra így nagy nyomás nehezedett, meg persze az extra profit is izgatta őket. Rendre jelentek meg a kiadás lehetséges dátumai: először vmi februári, aztán márciusi, áprilisi, végén pedig már májusi dőpont. Látszott, hogy nagy a kiadási szándék, amit a munkálatok nem igazán tudnak követni. Ebből azt a következtetést vonom le, hogy elkapkodták a kiadást, aminek a levét az építők isszák meg. Ettől függetlenűl a többi kit még lehet jó. Nekem is van egy 700-as Bismarck-om, ami sokkal jobbnak néz ki. Tényleg érdekes, hogy a 30 évvel ezelőtti Tamiya hajók jobb minőségűek... | |||||
ChevyG | Adatlap | 426211 | 2006. december 21. 08:40 | ||
nekem csak 1 700as trumpim van, az nem rossz (tény, hogy még bele se kezdtem) Nézve az árakat a többi trumpi (v más) hajókhoz képest a HOOD igen csak drága! | |||||
EDE | Adatlap | 426210 | 2006. december 21. 08:30 | ||
Ne szomorítsatok! Titokban egy 1:350 Essex osztályról álmodozok. A Steelnavy-n elég sok jót mondanak róla a Modell rewiew-ban. Úgy látszik, csak belenéztek, de nem próbálták összerakni őket. Hellodebil, azért ne add föl! Szerintem nagyon mutatós lesz a végeredmény! | |||||
hellodebil | Adatlap | 426209 | 2006. december 20. 23:36 | ||
Mostmár bizonyitottnak látom a teóriám! A Trumpeter messze elmarad a Tamyia minőségtől... a Trumpeter Ticonderogám vmi borzasztó illesztésű, és szintén felmerül ez a probléma. Máshol vannak a kiképzések, mint ahova az elemek illeszkednek. A Tamiya olyan, mint a legó, jószerivel csiszolásra is alig szorult. Bár az tény h más választás nincs, Trumpeter legalább széles termékpalettával rukkolt elő. | |||||
SImi | Adatlap | 426208 | 2006. december 20. 22:29 | ||
Legutóbb a csavartengelyeket és azok merevítőit építettem össze a hajótesttel. Igazából az előbbivel nem is volt baj, csak az utóbbiakkal... Jónéhány kellemetlen meglepiben volt részem. Az első döbbenet az volt, amikor rájöttem, hogy a merevítők valahogy egyáltalán nem akarnak összhangban lenni a testtel. Ugyanis a testen kis mélyedéseket szoktak kiképezni ott, ahol a merevítők illeszkednek. Nos itt a lyukak egészen máshol voltak, mint ahova a merevítők "lába" illeszkedni óhajtott! Szépen eltömítettem a mélyedéseket... (meg persze elcsiszoltam, és felpolíoztam) A következő meglepi: az egyikoldali merevítő nem volt tükörképe a másikoldalinak! (Szerencse, hogy csak az egyik pár!) Az egyik merevítőláb levágásával és megfordított visszaragasztásával sikerült orvosolni a bajt. Közben egy kicsit fel is javítottam az egészet, mert azért nem volt valami nagyon autentikus a rajzokhoz, ill. fotókhoz képest. | |||||
ChevyG | Adatlap | 426207 | 2006. december 20. 15:49 | ||
hát majd akkor várok a trumpira (bár elötte lessz még jópár hajó) most asszem van 1 tucat hajóm (ebböl 6 nem éppen kicsi) | |||||
Sebi | Adatlap | 426206 | 2006. december 20. 14:49 | ||
Igen. Jó messzire kerüld el !! Illetve ha szereted a NAGY kihívást... | |||||
Sebi | Adatlap | 426205 | 2006. december 20. 14:44 | ||
Az az igazság, hogy nekem a Lex egy igen korai makettem volt. Már lassan tíz éve hogy elkészült. A mai tudásommal már én is másképp csinálnám meg. De a GMM maratást nem hagynám ki belőle. Mint írtam nagyon jó minőségű a készlet. A maradékot pedig előbb-utóbb biztos fel tudod használni máshol. A tűzvezető radarokat például felrakhatod akár csatahajókra is. Vagy ha jól láttam többesszámot használtál és azt írtad, hogy a régi hordozóidat szeretnéd felújítani. Nos, ha van például egy Enterprise-od vagy Ticod, akkor azokra is kelleni fognak ilyen radarok. Mert javarészt azokból fog maradni és a korlát lesz a fogyóeszköz. Segítségképp pedig a hazegray.org-on ezt a képet találtam: www.hazegray.org/navhist/carriers/images/usa/cv2-9.jpg A mellékelt szöveg szerint 1942 március-áprilisban volt egy felújítás, ahol a lövegeket kiszerelték és a hajó 12 db négycsövű 1.1 hüvelykes, valamint 32 db egycsövű 20 mm-es légvédelmi gépágyút kapott. | |||||
SImi | Adatlap | 426204 | 2006. december 20. 14:44 | ||
Úgy bontott, hogy megnéztem, mi van a dobozban. Nem a minőségről híresült el ez a kit, az biztos. Valószínű, hogy a Trumpeter 350-es Arizona-ja jobb minőséget képvisel.(Bár ki tudja? A 350-es Hood-juk orrba-szájba szivat...) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Én leszek móváron!
Remélem tudunk majd eszmét cserélni jol:)