<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
csatahajos | Adatlap | 427950 | 2007. november 10. 17:05 | ||
hellodebil | Adatlap | 427949 | 2007. november 10. 09:47 | ||
A mostanság jelentkezett "Akagi lázhoz" egy kis adalék a másik oldalról. Azoknak akik olvasták Walter Lord könyvét - és másoknak is - kötelező képsorok a Yorktown és a Hammann elsüllyedéséről. "A vég közel volt és 4 óra 54 perckor valamennyi hajó félárbocra eresztette zászlaját, mindenki levette a sapkáját, és vigyázba merevedett. Kér járőröző PBY jelent meg a hajó felett, és üdvözletként mmegbillegtette a szárnyát. 5 óra 1 perckor a tat felé erősen lesüllyedt Yorktown lassan eltűnt a szem elől. A szokásos zajok hallatszottak... ez emberek többsége számára nyugodtan és roppant méltósággal távozott - mint amilyen komoly hölgy volt -, ahogy azt valaki megjegyezte." - bocsi, h ilyen idézetekkel "zavarlak" titeket, de gyermekkorom egyik meghatározó regényérőből idéztem, ennek is köszönhető a hadihajó őrölet nálam :) - aki nem olvasta még - nosza! www.maritimequest.com/warship_directory/us_navy_pages/aircraft_carriers/uss_yorktown_cv5_page_2.htm www.maritimequest.com/warship_directory/us_navy_pages/aircraft_carriers/uss_yorktown_cv5_page_3.htm | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427948 | 2007. november 10. 07:47 | ||
xoomer.alice.it/bk/NWS/Imperial_Japanese_Navy/index.html
www.combinedfleet.com/furashita/furamain.htm Kedves japán flotta rajongó kollégák! ;-) Találtam egy oldalt olyan japán hadihajókról, amelyek a "what if" kategóriába tartoztak és sosem épültek meg teljes egészében, valamint a washingtoni konferencia miatt nem lehetett megvalósítani. Volt olyan projekt, amely a Yamatónál is nagyobb hajót tervezett, 290 méteres vízvonal hosszal!!! (a fél Csendes-óceán kiöntött volna ha vízre bocsátják :DDD ) Szamuráj | |||||
Simi | Adatlap | 427947 | 2007. november 9. 18:44 | ||
Nincs néhány képed arról a bizonyos flottáról? Mert szerintem itt mindenkit nagyon érdekelne... (A galéria létrehozása/szerkesztése gombbal tudod feltölteni, csak ne legyen nagyobb egy -egy kép 270 megánál). | |||||
csatahajos | Adatlap | 427946 | 2007. november 9. 17:57 | ||
SZiasztok! Megjött a levél, igyekszem válaszolni ;-)! Szia Sebi, jól vagyok köszönöm, kevés szabadidővel de jól. Remélem felétek is minden OK! Gyűlik szépen az 1250-es hajóhad :) Te ha jól láttam most Nimitzezel igaz? Üdv. | |||||
Akagis | Adatlap | 427945 | 2007. november 9. 12:48 | ||
Csatahajós! Küldtem egy e-mailt, remélem jól írtam be a címedet és megkapod. Ha nem, jelezz vissza! Köszi! | |||||
Sebi | Adatlap | 427944 | 2007. november 9. 12:21 | ||
És hogy tetszik lenni kedves Csatahajós ? ;) Móvár már elég régen volt. Mi van veled mostanság ? | |||||
csatahajos | Adatlap | 427943 | 2007. november 8. 22:35 | ||
Szia Akagis! Imre egy kicsit túloz, nagyon kedvelem a japán hajókat és az Akagi tényleg a kedvenceim közé tartozik, mind mint csatacirkáló, mind mint hordozó. Kérdezz bátran, aztán vagy tudok válazsolni vagy nem ;-). az e-mail címem a login-em és a végződése pedig @mail.datanet.hu Üdv. | |||||
Akagis | Adatlap | 427942 | 2007. november 8. 22:07 | ||
Szia Csatahajós! (Gergely Ákos?) Akkor most már bíztos hogy 1941 a győztes szám. Egyébként nekem is megvan a japán kolléga oldala. Sok ötletet "lopok" tőle. Ha tényleg jól ismered az Akagit, akkor még volna egy-két kérdésem a témával kapcsolatban. Megadnád az e-mail cimedet?! Üdv. | |||||
Akagis | Adatlap | 427941 | 2007. november 8. 22:05 | ||
Szia Csatahajós! (Gergely Ákos?) Akkor most már bíztos hogy 1941 a győztes szám. Egyébként nekem is megvan a japán kolléga oldala. Sok ötletet "lopok" tőle. Ha tényleg jól ismered az Akagit, akkor még volna egy-két kérdésem a témával kapcsolatban. Megadnád az e-mail cimedet?! Üdv. | |||||
csatahajos | Adatlap | 427940 | 2007. november 8. 21:06 | ||
Sziasztok kedves makettezők! Imre barátom kérésének eleget tévve bekukkantottam és öröm látni hogy ilyen pezsgő élet folyik itt a fórumon. Ha gondoljatok nézzetek át ide is, igaz nem makett téma, de hajók maximálisan: http://forum.rpg.hu/index.php?showtopic=4219 Akagis! Gondolom ismered de hátha újdonság, nagyon ajánlom egy megnézésre: http://www.h3.dion.ne.jp/~mokei/e-frame-gallery.htm A srác megcsinálta már a Kaga-t is meg a Soryu-t is, nem semmi. Akagi híd: az AJ Press AKagi-s kiadványa alapján amely elég erősen támaszkodik japán forrásokra egyértelműen a Pearl-i csapás volt az utolsó ahol használták a zsákokat, ugyanis rájöttek hogy tűzveszélyes és nem adott annyi védelmet. Kedves Szamuráj! "Akit szintén érdekelnek a japán hajók és repcsik, szívesen megosztom a tapasztalataimat, mert közel 10 éve vagyok szerelmes beléjük. Mindegy milyen hajó, csak a Hinomaru lobogjon rajta. :-)" Én szeretnék jelentkezni teljes mellszélességgel. Én ugyan az 1250-es kész modellek világában gyűjtök, de minden forrás, könyv érdekel. Üdv. | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427939 | 2007. november 8. 20:17 | ||
Tényleg jó lenne, megköszönnénk! ;-) | |||||
Sebi | Adatlap | 427938 | 2007. november 8. 20:07 | ||
Akagis | Adatlap | 427937 | 2007. november 8. 19:21 | ||
Az jó lenne! Köszi! | |||||
Simi | Adatlap | 427936 | 2007. november 8. 12:44 | ||
Jó volna ez ügyben Gergely Ákossal felvenni a kapcsolatot: ő volt tavaly az egyik zsűritag Móváron és ő elég jól ért ehhez a témához, mivel az Akagi a szíve csücske. Megpróbálom megtudni a címét. | |||||
Akagis | Adatlap | 427935 | 2007. november 8. 11:14 | ||
Simi! Ebben teljesen igazad van, de látod hogy itt a topicban, a nagy "lexikális guruk" sem tudják megmondani 100%-ig. Így bízok benne, hogy majd inkább a munka minőségével fognak törödni a zsűrizésnél. Szerintem még nem csináltam olyan szembetünő "idővihart" a hajón. Itt egy kép a hígítós "mutatvány" korrigálásáról. Szerencsére menthető. | |||||
Simi | Adatlap | 427934 | 2007. november 7. 16:27 | ||
Ezzel a találgatós dologgal azért egy kicsit vigyázni kell, mert azért előfordulhat, hogy pl a zsűritagok közül egy-két ember azért jól ismeri az Akagit és ha ők nem tudják hova tenni időben, az nem számít túl jó pontnak... | |||||
Akagis | Adatlap | 427933 | 2007. november 7. 13:20 | ||
Szami! Elismerésem! Én biztos nem mernék ílyen jellegű munkába bele vágni. Kiváncsian várom a végeredményt Óváron. Szerintem megbeszélhetnénk majd ottan egy csatahajós találkozót. Lehetőleg minnél többen! | |||||
Akagis | Adatlap | 427932 | 2007. november 7. 12:50 | ||
Szia EDE! Mindig olyan ügyesen el tudsz tünni! Örülök hogy megint felbukkantál. Az már biztos hogy a zsákokkal fogom megcsinálni a tornyot. Akkor most már mindenki egyett ért abban hogy a "zsákos Frodó" 1941-ben uszkált? És akkor még nem volt felfestve a fedélzetre a napocskájuk? De lehet hogy az a legegyszerübb ha a névtáblára nem fogom felíratni az évszámot a hajó neve mellé. És akkor mindenki találgathat majd a maga kedvére. | |||||
and | Adatlap | 427931 | 2007. november 7. 10:23 | ||
Simi | Adatlap | 427930 | 2007. november 7. 09:30 | ||
Hát igen, már a múltkor kérdeztem Pistitől, hogy melyik korszakban akarja ábrázolni az Akagit. Egy darabig lehet halogatni a döntést: Pearl, vagy Midway, esetleg az indiai óceáni portya (bár erről biztosan kevesebb az info) jöhet szóba. Nyilván ami az embert a legjobban megfogta, azt kell választani; én legalábbis így dönteném el a kérdést... | |||||
Simi | Adatlap | 427929 | 2007. november 7. 09:25 | ||
A "madzag"-ok egy része antenna (általában a vízszintes kötelek), a másik hányada pedig a jelzőzászlók kötélzete (általában a toronynál esetleg a főárbocnál), a harmadik csoport pedig a különböző merevítéseket biztosító sodronykötelek (pl a kémények, árbocok rögzítésére). | |||||
EDE | Adatlap | 427928 | 2007. november 7. 08:50 | ||
Pisti! A Tora, tora, tora c. filmben az Akagi tornyán homokzsákok voltak. | |||||
and | Adatlap | 427927 | 2007. november 7. 08:23 | ||
No és akkor még egy kérdés: nem akarok bénának tűnni / :-) /, de valaki elárulná nekem, mire való a csatahajókon az a sok madzag? Nem vitorlát tartani, az biztos...:-)) | |||||
and | Adatlap | 427926 | 2007. november 7. 08:22 | ||
Sziasztok, köszi az infókat. Szerencsére azóta megtaláltam, amit kerestem, egy másik kiadónak is van Badsworth-e, amelynek a színezése megegyezik az általam készítendővel. Egyébként a címlapon lévő nagy hajó alatt keverték be a feliratot, az nem Badsworth, hanem az a Chiddingfold...:-) | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427925 | 2007. november 7. 07:20 | ||
Sziasztok mindenki! Köszönöm a kedvező kritikát, igyekszem építeni a Fusót, javítani a hibákat, de most az egytem az első. :-( E hónapban 4 vizsgám lesz egy időre abba hagynom az építést. Mellékeltem 2 fotót a hajóról most ilyen állapotban van. Mosonmagyaróvárra tutkó hozom. :-) Szamuráj | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427924 | 2007. november 7. 04:50 | ||
Hi And! Mennyire tudsz angolul? (jujj, ezt Sebi is megkérdezte :-) )A www.uboat.net oldalon van fórum, különböző topicokkal, külön a makettezőknek, azon belül a help me rovatban meg lehetne kérdezned, pontosan melyik kísérő rombolónak milyen volt a mintázata. forum@uboat.net és www.uboat.net Megjegyzem a HMS Badsworth-ot (L 03) 1944/45-ben átadták a norvég haditengerészetnek, ahol Arendal néven szolgált tovább. Annak biztos egyszerűbb a festése. Habár az lehet, nem annyira látványos, esetleg a rozsdafoltok miatt. :-))) Szamuráj ttpeti@tvn.hu | |||||
Sebi | Adatlap | 427923 | 2007. november 6. 20:31 | ||
Szia And ! Meg kell hagyni nagy fába vágtad a fejszéd. Nem tudom mennyire vagy jó angolos, de ajánlom figyelmedbe az alábbi cikkecskét: www.steelnavy.com/rnchips.htm Egyébként valószínű, hogy pontos mintázatot nem fogsz találni. Az angoloknál ugyanis rengeteg nem hivatalos minta létezett. Másrészt ne gondolkodj szimmetrikus mintában. A képen amit mutattál a nagy kész hajó baloldalát látod. A kis ábrák viszont a jobbot mutatják. Lehet, hogy stimmelnek a nevek, csak a hajó két fele különböző mintára volt festve. | |||||
ChevyG | Adatlap | 427922 | 2007. november 6. 15:20 | ||
and | Adatlap | 427921 | 2007. november 6. 15:05 | ||
Apró különbségek a maketten is vannak. Értem, hogy főleg festésben különböznek, de ha pl. Badsworth festésű hajót építek, nehogy már a Chiddingfold feliratot-névtáblát tegyem alá. | |||||
ChevyG | Adatlap | 427920 | 2007. november 6. 14:58 | ||
A Hunt osztályból hárm féle volt (I, II, III) Szeintem csak festésben különböznek. üdv | |||||
and | Adatlap | 427919 | 2007. november 6. 13:38 | ||
Sziasztok, tudnátok nekem segíteni abban, hogy hogyan is néz ki a HUNT-II osztályú HMS Badsworth és HMS Chiddingfold kamuflázsa valójában? Ugyanis az alábbi makettet www.papirmakett.hu/pict2/GPM255.htm kétféle verzióban lehet megépíteni (Badsworth és Chiddingfold) és a nagy kész hajó aláírása Badsworth, a bal felső kis piktogramoknál pedig fordítva van a felirat. Vajon melyik lehet a jó? Sehol nem találok a neten ilyet. Köszi. | |||||
Sebi | Adatlap | 427918 | 2007. november 6. 11:44 | ||
Nagyon szép munka ! Ha befejezed karácsonyra, számíthatunk rá Mosonmagyaróváron jövőre ? Szeretném élőben is látni. Pisti ! Nem akarlak belekeverni ebbe a zsákos témába, úgyhogy használd bátran a saját referenciáidat vagy kérd meg Szamurájt, hogy segítsen. El kell ismernem, jobban vágja a dolgokat a japán vonalon mint én. | |||||
ChevyG | Adatlap | 427917 | 2007. november 6. 10:03 | ||
700as tamiya IJN Matsu igen, kicsit, és még kell is:) (azóta az orrát már kijavítottam) | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427916 | 2007. november 6. 09:56 | ||
ChevyG! Ez egy romboló? Talán a Yukikaze? :-) Klasszul néz ki, jó sokat kellett tömíteni. ;-) | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427915 | 2007. november 6. 09:47 | ||
Szeva mindenki! Igen, saját építésű, megfelelő rajzok alapján kiszerkesztem a pontos méreteket, aztán papírsablonok segítségével kialakítom. Nagyon kemény meló, sok türelem kell hozzá és leleményesség, mivel semmilyen feljavítót nem használok. Korlátokat is húzott szálból. :-) Igen, Karácsonyra szeretném elkészíteni a Fusót. MSN: ttpeti@tvn.hu Akit szintén érdekelnek a japán hajók és repcsik, szívesen megosztom a tapasztalataimat, mert közel 10 éve vagyok szerelmes beléjük. Mindegy milyen hajó, csak a Hinomaru lobogjon rajta. :-) | |||||
ChevyG | Adatlap | 427914 | 2007. november 6. 09:42 | ||
Szia! Gratula! Nagyon tetszik! én is építek 1 japán hajót, itt van kép róla. üdv | |||||
Simi | Adatlap | 427913 | 2007. november 6. 09:33 | ||
Uhh!Jó lett!!! Nem lehetne az enyhe dőlésen javítani? Utólagos okosság: jó lett volna csapolással illeszteni a szinteket, aztán szárazon összepóbálni őket. Akkor még egyszerűen lehetett volna korrigálni az ilyesmit. | |||||
Simi | Adatlap | 427912 | 2007. november 6. 09:30 | ||
Persze, tudom, hogy Japánból (bár Jeff Lin Taiwanon él). Csak ezek a maratások a mi számunkra beszerezhetetlenek; meg persze a hajónkénti vagy 10 féle maratáshoz vastag pénztárca is kell... | |||||
hellodebil | Adatlap | 427911 | 2007. november 6. 09:28 | ||
Szamuráj! Nagyon jó lett a felépítménye a Fuso-nak! Ezek teljesen saját építésüek? És ha igen - honnan szerzel ilyen pontos tervrajzokat hozzá? Le a kalappal! Az egész hajót megfogod építeni? Kiváncsian várjuk a "végterméket" :) A japán hajók miért is ilyenek? Úgy tudom angol gyárakban épültek javarészt az első vh alatt/után. Vagy angol hajkat vették alapul a tervezésnél - ez egyértelmű a kinézetüknél. Amikor modnizálták őket, akkor kapták a sajátos japán ízt a felépítmények. Adva voltak az árbócok (duplán) és ezekre kerültek fel a különböző "újitások". Érdekes, hogy amig a régi brit csatahajóknál inkább zárt felépítményekké alakították ezeket a tornyokat - jellemző példa: Warspite - melyek igen nagy hasonlóságot mutatnak a King George V osztállyal, addig a japánok (lehet a melegebb éghajlatra tervezett bevetések miatt is) "nyitott" felépítményeket alkalmaztak, bár ennek inkább anyagi okai lehettek, hiszen nem adtak túl nagy védettséget. A két új szupercsatahajó annak ellenére h teljesen páncélozott felépítményekkel készült nagyon hasonlit a többi japán csatahajóra. De ez csak az én véleményem, vki közületek biztosan jártasabb a témában! Nos? | |||||
Akagis | Adatlap | 427910 | 2007. november 6. 06:57 | ||
Akagis | Adatlap | 427909 | 2007. november 6. 06:55 | ||
Peti! Látom nálad is elmentek otthonról! Nagyon szép. Ezt még önmagában is kiálíthatnád egy versenyen saját építés kategóriában. | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427908 | 2007. november 6. 04:35 | ||
Hellodebil! ;-) Egyetértek. Tényleg van valami érdekes a japán csatahajók felépítményében, pagodára emlékeztetnek. Nálam a Fuso viszi el a pálmát annyira megfogott, hogy pár héttel ezelőtt elkezdtem szkreccselve megépíteni 1/350-ben.;-) Kicsit ferde lett, de küldök oda japán bácsikat, hogy javítsák ki. :DD Szamuráj | |||||
Simi | Adatlap | 427907 | 2007. november 5. 23:05 | ||
Szerintem Jeff Lin minden makettező példaképe - az enyém is. A legnagyobb erénye, hogy nagyon el tudja találni a hajó fillingjét. Tehát ahhoz van valami rendkívüli érzéke, hogy a hajó hangulatát (!!!) is nagyon eltalálja, mert ez több, mint hogy a méretarányos más elkészül. Persze Jeff Lin is ember: a szkreccs sem idegen tőle, de a legtöbb feljavítása mégis maratásból készül (hogy honnan veszi azokat, az általunk nem ismert maratásokat, nem tudom...). | |||||
hellodebil | Adatlap | 427906 | 2007. november 5. 20:41 | ||
Szamuráj! Tudom-tudom! Pár éve a Hajja&fiai kiadó gondozásában megjelent Hadihajók cimű könyvben nézegettem azt az ominózus képet, mely az atomrobbantás után készült. Vhogy megfogott a kép hangulata és keresgéltem képeket a Nagatorol, sztem az egyik "legszebb" - legfurcsább felépítésű csatahajó a 20as évekből. Mondhatni "ódon" hangulata van, mindig is tetszettek a japán hajók "különös" felépményei. | |||||
Akagis | Adatlap | 427905 | 2007. november 5. 20:10 | ||
Jeff Lin az egyik példaképem! Iszonyat a csávó. 1/700-ban olyanokat művel ami még 350-ben is dúrva lenne. El is szégyelhetik magukat a 350-esek. Tisztelet a kivételnek. | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427904 | 2007. november 5. 19:53 | ||
Hellodebil! Tudod milyen szomorú sorsa lett a kedvencednek, az IJN Nagatónak? Több tucat hajó társaságában 1946-ban a Bikini szigeteknél történt kísérleti atomrobbantás áldozatává vált.:-((( Jeff Lin taiwani makettező elkészítette a hajó makettjét 1/700-ban, bámulatosan szépen kidolgozva, többek között a modelwarships oldalán megnézhetők munkái az IJN Ise, IJN Yamashiro, stb társaságában. :-) Szamuráj | |||||
hellodebil | Adatlap | 427903 | 2007. november 5. 19:42 | ||
Egy kis szösszenet, a mostani kedvencemről: www.youtube.com/watch | |||||
hellodebil | Adatlap | 427901 | 2007. november 5. 18:20 | ||
Pisti! Nem vok nagyon jártas a homokzsák témában, de irhatnál egy mailt a Yamato múzeum hivatalos honlapjára. Ők tuti tudnak segíteni a kérdésben - feltéve ha válaszolnak. Sztem egy próbát megér. (kis naívan tanácsolom ezt) Szamuráj! A youtube-on úgytom az egy összevágott film a japán flottáról, lehet igazad van, de pl a Pearl Harbour cimű amerikai "szuperprodukcióról" meg... kb annyi igaz a filmből, hogy a japánok támadtak... :) | |||||
Szamuráj | Adatlap | 427900 | 2007. november 5. 18:09 | ||
Bocsi a linkhez: a keresőbe beírni: Imperial Japanese Navy, ott van egy kevéske jelenet az Akagiról :-) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A Lord könyvben is megírt szokásos történet ugyanis nem teljesen, sőt sok helyen egyáltalán nem fedi a valóságot...
De ez azt hiszem már egy másik topik része lehetne.