<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
gyurmakoma | Adatlap | 429565 | 2008. május 13. 18:52 | ||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429564 | 2008. május 13. 18:40 | ||||||||||||||||||||||
Nem sértődtem meg, csak azért nem kell hódolni, mert valamire tudtam válaszolni. Van olyan hajós téma, amiben még van mit pótolnom. Korábban a csatahajók lövegcsöveinek a cseréjéről volt szó. Ott sikerült mellényúlnom és Ákos barátom igazította el a dolgot. | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429563 | 2008. május 13. 18:36 | ||||||||||||||||||||||
Ede ! Most mondjam még azt, hogy a botkormány sajnos kiesett ? :D Egyébként nem volt vészes. Az egész egy kis darab papír, ami köré odahajtogattam a maratást. A két ülés kb. két óra. Pisti ! Ezt az Attila productions-t hogy érted ? | |||||||||||||||||||||||||
Narn | Adatlap | 429562 | 2008. május 13. 16:08 | ||||||||||||||||||||||
Valaki nem akar ilyesmit venni? Pár évig garantáltan ellesz vele :) www.modelshipwrights.com/modules.php | |||||||||||||||||||||||||
KossuthLajos | Adatlap | 429561 | 2008. május 13. 16:02 | ||||||||||||||||||||||
Az, hogy én rakok be egy képet, te pedig korrekten mondod mit ábrázol, a többiek pedig hódolnak. Nem sértésnek szántam, sőt. | |||||||||||||||||||||||||
M.István | Adatlap | 429560 | 2008. május 13. 15:59 | ||||||||||||||||||||||
Igen, egy repülős fórumon, de nem itt. "Attila productions" fórumán. | |||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 429559 | 2008. május 13. 13:55 | ||||||||||||||||||||||
Sebi! Azért emlegettem fel a Burke-öt, mert szerintem is nagyon ott van! Ez a Tomcat katapultülés nagyon durva! Elrendelem az elmeszakértői vizsgálatot. :) | |||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 429558 | 2008. május 13. 13:53 | ||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 429557 | 2008. május 13. 13:51 | ||||||||||||||||||||||
Essex, Csatahajós! Holnap 5-kor! Remélem tudok menni. Jöhet egy kis Essexes anyag, bár ahogy a képeket néztem lesz ott mit nézni! | |||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 429556 | 2008. május 13. 13:46 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nincs valakinek egy Sovremenny rajza, 1/100 - 1/200 körüli méretben? Varjú bácsi | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 429555 | 2008. május 13. 12:58 | ||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Na, ez jó hír: így most sokkal szebb képeket láthatunk a Bismarck -odról! Különösen is érdekelne a radar, meg a kémény...Szerintem neked ehhez a nagy hajóhoz még nagyon a "macro" funkciót sem kell használnod. Viszont a képeket szinte biztos, hogy át kell méretezned, mint ahogy arról már korábban volt szó. A legjobb képeket kint árnyékban, vagy szórt napsütés mellett lehet készíteni (vagy műtermi fény mellett, de feltélezem, ilyesmivel nem rendelkezel). | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 429554 | 2008. május 13. 11:24 | ||||||||||||||||||||||
Szia Simi! Vettem egy digi fényképezőt,igen jó minőségű képeket készít ahhoz képest,hogy mennyibe került.Szóval ezzel megpróbálok feltenni párat.jelenleg még barátkozok a géppel,de eddig meg vagyok vele elégedve. Üdv:Laci | |||||||||||||||||||||||||
Essex | Adatlap | 429553 | 2008. május 13. 11:13 | ||||||||||||||||||||||
Ede! Jössz holnap (szerdán) a Sugárba? Ha gondolod vihetek egy kis Essex-es anyagot mutatni, persze csak ha érdekel. Esetleg a Trumpi-ról is egy kis infót... | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429552 | 2008. május 12. 20:43 | ||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429551 | 2008. május 12. 20:23 | ||||||||||||||||||||||
Nagyon színvonalas, szép kiállítás. Remélem lesz még és azon sikerül résztvennem. | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429550 | 2008. május 12. 20:21 | ||||||||||||||||||||||
Nem bánom, bár nem egészen értem mi volt a magas labda. Te kérdeztél, én válaszoltam. Aztán Ede irta, hogy könnyű annak, aki megépítette az Arleigh Burke-öt. Hát... :) | |||||||||||||||||||||||||
csatahajos | Adatlap | 429549 | 2008. május 12. 16:54 | ||||||||||||||||||||||
Na akkor egy kis ízelítő mindenkinek :). Szerdán 5 óra felé akkor várunk mindenkit aki csak jönni tud, szerencsére 7 fél 8ig van maradásunk ott helyben. És akkor jöjjenek a képek: | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 429548 | 2008. május 12. 15:53 | ||||||||||||||||||||||
Szia hellodebil! Én is örülök,hogy összefutottunk,bár igazad van tényleg szűkös volt az idő.Tényleg jót társalogtunk,volt közös témánk.Köszi a megtiszteltetést a látogatásoddal.Én úgy tervezem,hogy ha kész lesz akkor szándékozom elvinni versenyre onnan meg majd meglátjuk mi lesz tovább.Ha megyünk Pestre akkor feltétlen meglátogatunk. Üdv:Laci | |||||||||||||||||||||||||
KossuthLajos | Adatlap | 429547 | 2008. május 12. 11:09 | ||||||||||||||||||||||
Sebi! Majd jössz egy sörrel. Én adogatom neked a magas labdákat, te pedig szépen sorban lecsapkodod üket. A tisztelt publikum pedig csak áll és néz. Ez a kooperácio. | |||||||||||||||||||||||||
M.István | Adatlap | 429546 | 2008. május 12. 10:14 | ||||||||||||||||||||||
Vissza a gyökerekhez! De azért veletek vagyok és Bicskei Janival együtt itt Pesten képviselem a hajósok érdekeit a versenybizotságokban. Lobizok és képviselem a hajósok elképzeléseit a jövőre nézve. Ja! 1 hónap múlva szeretném képviselni a magyar hajóstársadalmat a német mesterbajnokságon az Akagi nevü munkámmal. | |||||||||||||||||||||||||
hellodebil | Adatlap | 429545 | 2008. május 12. 10:03 | ||||||||||||||||||||||
Laci! Mégegyszer köszönöm, hogy személyesen is megismerhettelek és megtekinthettem a "szörnyeteget". Jót beszélgettünk, bár az időm szűkös volt, örülök annak, hogy másoknak is ilyen kedves a Bismarck. A csatahajósoknak annyit tudok mesélni, hogy nagyon szép az épülő félben lévő hajó. A parancsnoki torony nagyon élethű, de ami eddig elkészült az is mind elsőosztályú. A hajótest is nagyon szépen alakul. Nekem nagyon tetszett az orr és a tat rész. Azt is fontosnak tartom megemlíteni, hogy Laci mindenféle anyagból dolgozik, tehát a leleményessége nem ismer határokat. A hajó számos része "működik" gondolok itt a már emlitett ágyútornyokra, de a mozgó radar megoldása is leleményes. Véleményem szerint - és ezt neki is mondtam - ennek a hajónak egy múzeumban lenne a helye majd egyszer. Elképzeltem a Viribus Unitis mellett a Közlekedési Múzeumban... :) | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 429544 | 2008. május 12. 09:54 | ||||||||||||||||||||||
Semmi gond. Mi van veled? Milyen "projekten" dolgozol? | |||||||||||||||||||||||||
M.István | Adatlap | 429543 | 2008. május 12. 09:45 | ||||||||||||||||||||||
Akkor én kérek elnézést! | |||||||||||||||||||||||||
csatahajós | Adatlap | 429542 | 2008. május 12. 09:41 | ||||||||||||||||||||||
M. Pisti! Ha minden igaz ma 11 felé leszünk kint a hajóinkkal Gyuri barátommal a Sugárban. Ha gondolod gyere. AZt ugyan nem tudom hogy vn a bejutás, de elvileg az 1. emeleten van a dolog... | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 429541 | 2008. május 12. 09:37 | ||||||||||||||||||||||
Pistikém! De hiszen én Sebi írására reagáltam, nem a tiedre... | |||||||||||||||||||||||||
M.István | Adatlap | 429540 | 2008. május 12. 09:02 | ||||||||||||||||||||||
Simikém egy nagyon csöppet félre értelmezted amit Sebi barátunknak írtam. Remélem hogy Ő nem fogja. | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 429539 | 2008. május 11. 23:52 | ||||||||||||||||||||||
Sebikém! Ne tördeld kezeidet. Jó ez a kis dioráma! Nekem mindig is nagyon tetszett. Szerintem az egyik legjobb alkotásod. És mivel nincs tökéletes makett, mindegyikre elmondhatja a készítője:"ma már kicsit pontosabban csinálnám meg". | |||||||||||||||||||||||||
M.István | Adatlap | 429538 | 2008. május 11. 23:19 | ||||||||||||||||||||||
Sebi! Országos barátom! A mai felgyorsult világunkban az már nem lehet kifogás hogy "ez még a harmadik hajóm volt". Eddig én is csak két hajót építettem és ... | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429537 | 2008. május 11. 22:10 | ||||||||||||||||||||||
Mondjuk igen, tényleg könnyebb dolga van. Nekem volt szerencsém néhány éve összehozni ezt a kis diorámát. Azért mondjuk ma már kicsit pontosabban csinálnám meg, de ez még a harmadik hajóm volt, amihez maratást használtam. | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 429536 | 2008. május 11. 21:38 | ||||||||||||||||||||||
Kedves Laci! Azért túlzásokba ne essetek velem kapcsolatban... Majd átnézem azokat a képeket, de tényleg nem ártana, ha valakit meg tudnál kérni valami jobb fotosorozat készítésére. Hiszen már olyan sokaknak van olyan kis kompakt gépük, amivel már némi ügyességgel egész jó képeket lehet készíteni. | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 429535 | 2008. május 11. 19:05 | ||||||||||||||||||||||
SIMI! Ma volt nálunk Bencze Balázs barátunk,megtekintette a nagy művet.Mesélt rólad ezt-azt,csupa jó és érdekes dolgokat.Hadd gratuláljak!Ugyanis mesélte,hogy a Yamato-t milyen szépen megcsináltad.Azt is észre vettük,hgy nagy mestere vagy a hajóknak.Na akkor lenne egy kérésem.Ha megtekintenéd a feltett képeket a Bismarck-ról amit építek,kérlek,mint zsűri összegezd a véleményed!Te úgyis nagy mestere vagy ennek.Ha találsz kivetnivalót tedd közzé.(Bár nem mindegyik kép jó minőségű,meg kép alapján sem lehet túl sokat ítélni szerintem.)Mindenesetre köszönöm előre is!Ha kicsit bővebben fejtenéd ki mondanivalód akkor megírhatod e-mailben vagy telefonon is felhívhatsz. E-mail:hatvanilaci@citromail.hu Tel.:06 30/589-1941 Üdv:Laci | |||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 429534 | 2008. május 11. 17:55 | ||||||||||||||||||||||
Narn | Adatlap | 429533 | 2008. május 10. 21:36 | ||||||||||||||||||||||
Mármint milyen értelemben ? Én csak anyit akartam jelezni, hogy ennek a két hordozónak a fedélzet festése tetszik. Ha csinálok majd ami anyahajót, akkor valami hasonlót szeretnék énis készíteni. | |||||||||||||||||||||||||
csatahajos | Adatlap | 429532 | 2008. május 10. 21:35 | ||||||||||||||||||||||
Sebi tényleg nagyon jó modern hajókban (régiekben is) :) Elég sokat Harpoonoztam vele hogy tudjam :D. Essex barátunk se semmi ám ha romboló és attól lefelé elhelyezkedő hajókról van szó (nomeg a xarszállítók :)) | |||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 429531 | 2008. május 10. 18:18 | ||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 429530 | 2008. május 10. 17:46 | ||||||||||||||||||||||
Hát aki az Alreigh Burke osztályú hajót meg is építi, annak könnyebb dolga van. :) | |||||||||||||||||||||||||
M.István | Adatlap | 429529 | 2008. május 10. 17:37 | ||||||||||||||||||||||
Már megint sokadszorra esik le az állam a földre Sebi barátom elméleti és lexikális tudása miatt. Egyszerüen elképesztő számomra! Vagy csak jó könyvei vannak? | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 429528 | 2008. május 10. 15:21 | ||||||||||||||||||||||
Hát hiába, nem értek a modern hajókhoz - ellentétben Sebi barátommal. Szóval akkor csak "egy kicsit" tévedtem (Sachsen~Niedersachsen)? | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429527 | 2008. május 10. 14:22 | ||||||||||||||||||||||
Ja ! Majd elfelejtem ! A Niedersachsen makettjéről itt láthatsz pár képet: www.modellversium.de/galerie/22-schiffe-militaer-modern/2806-fregatte-f208-niedersachsen.html | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 429526 | 2008. május 10. 14:21 | ||||||||||||||||||||||
Hát sajnos ezekben a terroristákkal terhes időkben nem nagyon szeretik, ha ilyesmit fényképez az ember "csak úgy". Bár igazából mindhárom hajóról van anyag a neten, úgyhogy nem hiszem, hogy különösebb titok derült volna ki, ha csinálsz egy-két közelképet. Simi sajnos egy kicsit rosszul látta a feliratot. A hajó neve Niedersachsen és csaknem 25 éve szolgál a német haditengerészetnél. A görög hajó egy Elli osztályú általános célú (vagyis tengeralattjáró és repülőgép elleni) fregatt, amit a hollandok építettek a görögöknek a '70-es évek végén. A legfiatalabb az amerikai hajó. Az egy Arleigh Burke osztályú romboló. Ha sikerült volna a számot is lefényképezni, akkor meg tudnám möondani a nevét is. Az osztály első hajója egyébként 1991-ben állt szolgálatba. | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 429525 | 2008. május 10. 12:53 | ||||||||||||||||||||||
Nem vagyok a modern (bár sokan még a II.VH-s hajókat is "modern"-nek nevezik...)hajók szakértője, de mintha a német hajón ez a név állna: "Sachsen". Ha viszont ez igaz, akkor ez a mai német haditengerészet egyik ásza... | |||||||||||||||||||||||||
KossuthLajos | Adatlap | 429524 | 2008. május 10. 12:13 | ||||||||||||||||||||||
Ezek ha nem is csata hajók, de nagyobb hadihajók annál, amit én korábban láttam. Trieszt kikötőkében fotóztam kb. 3 hete. Elől a mólóhoz közelebb egy német, mellette egy görög, hátul pedig egy amerikai áll. Közelebb menni nem igazán akartam, nehogy az orrban lévő szerkezetet felém forgassák. Így is furcsán néztek ránk az olasz rendőrök. Remélem ezekről is felismerhetőek. A típusukat szívesen venném, ha valaki megmondaná. | |||||||||||||||||||||||||
hellodebil | Adatlap | 429523 | 2008. május 10. 10:15 | ||||||||||||||||||||||
Hatvani Laci! Szia! Vasárnap akkor áll a tali? Remélem igen, a hellodebil@yahoo.com email cimre, ha eldobnád mégegyszer a mobilszámod és a pontos cimed! Addig is jó épitgetést és üdv minden hajósnak! | |||||||||||||||||||||||||
jaffa | Adatlap | 429522 | 2008. május 9. 23:30 | ||||||||||||||||||||||
üdv2 vh teherhajokrol keresek fotokat meg mindent amailcimemm az a skypeés az msn is jaffa12@freemail.hu köszi és bocs az offért | |||||||||||||||||||||||||
Narn | Adatlap | 429521 | 2008. május 9. 19:14 | ||||||||||||||||||||||
zs180! Köszi szépen a képeket előre is. Itt a mailímem miklosbkukacioipontdk A cikkhez gondolom nem lehet hozzáférni. Sajnos nem tudok otthoni űjságokat vásárolni.ű Ha van valami tanácsod, amire érdemes odafigyelni építés közben ... | |||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 429520 | 2008. május 9. 18:27 | ||||||||||||||||||||||
Kedves Narn, örülök, hogy tetszik a tizenkét éves makettem. Ma már máshogy csinálnám meg. Ha igaz, nemsokára megjelenik egy cikk a Haditechnikában, ahol jó minőségű képek lesznek róla. Nekem is van ennél jobb, esetleg elküldhetem. Üdv P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||
csatahajos | Adatlap | 429519 | 2008. május 9. 14:11 | ||||||||||||||||||||||
Na ez igen! Erre már tényleg azt mondom hogy volt értelme hogy 350-ben dolgozott nem 700ban...mert a modelwarshipsen sokszor van olyan 350es ami részletességben kb az én 1250eseimmel "vetekszenek" :) (tisztelet a kivételnek) | |||||||||||||||||||||||||
Narn | Adatlap | 429518 | 2008. május 9. 13:48 | ||||||||||||||||||||||
Onnan kiindulva elkalandoztam más oldalakra és ezt találtam kis méretben, ami nekem nagyon bejön. Valami ilyesmit szeretnék majd csinálni. Tetszik a festése carrierbuilders.net/gallery/20050726_USS_Wasp_CV-7/20050726_USS_Wasp_CV-7.htm meg ennek carrierbuilders.net/gallery/20050701_USS_Bataan/20050701_USS_Bataan.htm bar itt az utóbbin mgecsinálhatt a volna a repcsiket is rendesen. | |||||||||||||||||||||||||
Essex | Adatlap | 429517 | 2008. május 9. 13:31 | ||||||||||||||||||||||
Nem túlzott a kopása, vannak fotók még ennél rosszabbról is. A szövegben külön ír erről. Itt az a lényeg, hogy ugye van maga a deszka fedélzet, meg bizonyos távolságra egymástől a gépek lekötözésére szolgáló fém idomok (? mi a rendes neve ?). A fém felület festett, ez nem nagyon kopik, viszont a fa - ez nem festve van, hanem átitatva valami páccal - kopik, kiszívja a nap meg ilyesmik. Ezt az effektust akarja visszadni ezzel a festéssel. A hivatkozott fotó a felülről a 6., amelyiken a Randolph Hellcat-ja van, ott is elég kopott a fedélzet. Egyébként az illető az 1945 márciusi állapotot csinálja, akkor már fél éve volt a Yorktown a tengeren, tehát volt idő kopni... | |||||||||||||||||||||||||
Narn | Adatlap | 429516 | 2008. május 9. 13:22 | ||||||||||||||||||||||
Essex! Megnéztem az alábbi linket. Nagyon hasznosnak tűnik bár nem értek annyira hozzá, hogy megállapítsam a hitelességét, de tetszik, amit az ürge csinál. Ez a fedélzet menyire hiteles ? Nekem kicsit túlzottnak tűnik a kopása. www.shipmodels.info/mws_forum/download/file.php |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
a vitrin amiben vannak a hajók,az elvileg a mienk volt,mi már belepakoltunk.
értesitettek hogy kipakoltátok.
Érdeklődnék,hogy sérült e valami,tört szakad e makett
Többünk cucca benne volt,amiért felelőséget vállaltunk.
Pelikán makettklub