<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Zohán | Adatlap | 430484 | 2008. december 5. 08:26 | ![]() | |
Narn | Adatlap | 430483 | 2008. december 5. 00:44 | ![]() | |
Ja, megadnád a címét a könyvnek, hátha az nincs meg, akkor érdekelne. | |||||
Narn | Adatlap | 430482 | 2008. december 5. 00:43 | ![]() | |
Simi! Van némi anyagom róla és egy rajz is van, de jobb szeretem a fényképeket, ahol jobban ki lehet venni a dolgokat. Az a jó (nekem), ha minnél több referenciám van, könnyebben boldogulok. Amit kaptam (majd megkapom) az egy tank, egy BT-7-es orosz csoda a második világháborúból. Főleg harcjárműveket készítek meg repcsiket. Ha érdekel benneteket tehetek fel pár képet bár ez hajós topik. | |||||
Simi | Adatlap | 430481 | 2008. december 4. 23:03 | ![]() | |
Narn! Nincs rajzod a Scharnhorst-hoz? Nekem, ha minden igaz, kell, hogy legyen valahol egy lengyel anyag (még megboldogult Katona Milós barátomtól kaptam anno, vagy 8 éve... pár éve már ő is odaát hajózik), amihez van némi rajz is. Bár a lengyel anyagoknál az ilyesmit kritikával kell kezelni. Különben mi az a kit, amit majd megkapsz - ha nem vagyok indiszkrét? | |||||
badge | Adatlap | 430480 | 2008. december 4. 22:49 | ![]() | |
Köszi Sebi! | |||||
Narn | Adatlap | 430479 | 2008. december 4. 22:18 | ![]() | |
Szerintem időutazás. Én is most rakom össze a szülinapomra kapott kittet, ami csak jövő héten lesz. Persze mindezt csak azért, hogy minőségellenőrzés stb le legyen tudva. Hátha hibás a készlet, ami az építés során derül ki ;) :)) Laci, Ede! Köszi, minden érdekel a hajóról :) Pontosabban a korlátok miatt és az ajtók érdekelnek, hogy mit hova pakoljak. | |||||
Sebi | Adatlap | 430478 | 2008. december 4. 21:21 | ![]() | |
Hello! Így nagy hirtelen ennyi: smmlonline.com/articles/zclass/zclassz1_z16.html Ez egy kétrészes cikk. A második rész is ezen az oldalon van. www.german-navy.de/kriegsmarine/ships/destroyer/index.html www.pistonenvy.com/models/narvik/narvik.html en.wikipedia.org/wiki/German_World_War_II_destroyers Ez pedig ajánlott irodalom: www.amazon.com/German-Destroyers-1939-45-New-Vanguard/dp/184176504X | |||||
Simi | Adatlap | 430477 | 2008. december 4. 20:24 | ![]() | |
Szóval vannak még csodák... amit majd a Jézuska hoz dec.25-én, azzal fogsz fényképezni dec.6-án... ez igen! | |||||
badge | Adatlap | 430476 | 2008. december 4. 19:40 | ![]() | |
Sziasztok! Német "Z" rombolóról keresek egy-egy jó oldalt. Képek, rajzok, makettek. Ha tud valaki akkor írjon, én nem találtam. Köszi | |||||
EDE | Adatlap | 430475 | 2008. december 4. 16:17 | ![]() | |
Narn! Nálam lesz az a gép, amit a Jézuska fog hozni. Remélem nem csalódok benne! Szóval Scharnhorst... | |||||
Laci | Adatlap | 430474 | 2008. december 4. 15:33 | ![]() | |
Simi! Na akkor majd meglátjuk szombaton,hogy melyik lenne a célszerű-észszerűbb megoldás. Narn! Hát ha lesz Scharnhorst kiállítva akkor szívesen csinálok képeket neked.Remélem egy digis fényképező jó lesz 8.3 megapixel makro módban.Csak jó lenne tudni,mik a fontosak számodra. | |||||
BBalázs | Adatlap | 430473 | 2008. december 4. 13:14 | ![]() | |
Simi! Csak mégegyszer szólok, hogy ha nem gond és megtaláltad a katapultot ill. a két single géppuskát, akkor szombaton légyszives hozd el nekem! A Hood-ot semmiképp ne feledd otthon :D | |||||
Narn | Adatlap | 430472 | 2008. december 4. 10:43 | ![]() | |
Hello! Szeretnék megkérni valakit (jótét lélek), hogy ha lesz a Stefin szép Scharnhorst kiállítva, akkor ugyan csináljon nekem pár szép közeli képet referenciának. Lassan tényleg nekiállnék az enyémnek és jó lenne tudni, hogy mit hova ... :) Köszi! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430471 | 2008. december 4. 09:22 | ![]() | |
Simi | Adatlap | 430470 | 2008. december 4. 09:11 | ![]() | |
Éppen ez az, hogy nagyon élethű... koránt se biztos, hogy a gyufás lesz olyan. Pár képem nekem is van erről a hajóról. Majd megnézed és elgondolkodsz rajta, és eldöntöd, hogy melyikbe vágsz bele. Különben szerintem ez a balsafás se olyan egyszerű. | |||||
Laci | Adatlap | 430469 | 2008. december 4. 05:42 | ![]() | |
Simi! Én meg úgy vagyok ezzel a balsa fa módszerrel,hogy biztos egyszerűbb,de nem elég élethű.Már ami a padlózat illesztésit illeti.Szóvala ceruzás módszer is jó lehet,de nem elég élethű.De azért kíváncsi vagyok azokra a képekre amit említettél.Mindenestre megpróbálom a lehetetlent.Nem mellékesen szeretem,ha valami bonyolult,minél részletesebb.Bár ez szerintem ízlések és pofonok kérdése. | |||||
Simi | Adatlap | 430468 | 2008. december 3. 22:53 | ![]() | |
Brian King 1/192-es gyönyörű Anson-jának a fedélzete balsafából készült. Ha jól gondolom, akkor egyszerűen csak ceruzával berajzolgatta az osztásokat és kész. Az erdmény viszont nagyon ütős. Érdemes rajta egy kicsit elgondolkodni. Ez a gyufaszálas dolog nem biztos, hogy lesz olyan, mint az a balsafás fedélzet. És még jó sokat is szívsz vele. Megkérjük zs180 -at, hogy hozza el szombatra azt a kis anyagot, amiben egy fotósorozat látható a fent említett hajóról... | |||||
Tommy | Adatlap | 430467 | 2008. december 3. 21:50 | ![]() | |
Az a baj hogy saját készítésű a hajó. Tehát a "semmiből" készül. Van tervrajzom, de azt hittem megúszom a farigcsálást. Mindenesetre köszi. Üdv Tommy | |||||
Laci | Adatlap | 430466 | 2008. december 3. 20:42 | ![]() | |
Simi! Már akkor rá kellett döbbenem a valóságra,mikor belekezdtem ebbe a projektbe.Szóval van bőveb mit csinálni rajta,és ez rengeteg "fejfájással" jár. | |||||
Simi | Adatlap | 430465 | 2008. december 3. 20:32 | ![]() | |
Lacikám! Ez van! Arra biztosan ne számíts, hogy akármit is egyszerűen és könnyedén meg fogsz oldani. Sokan, amikor erre rádöbbenek, "alkotói válságba" kerülnek. De azért fel a fejjel! Csak ilyen tempóval tovább! | |||||
Simi | Adatlap | 430464 | 2008. december 3. 20:28 | ![]() | |
Szamuráj! Ez egy "Reflet" nevű kis progi, nem is képes másra, csak erre. Az egész 1 MB. Ha kell elküldöm neked, vagy másnak is, akit érdekel. A kezelése iszonyúan egyszerű; a "neki való" kép elkészítése itt a lényeg. | |||||
Simi | Adatlap | 430463 | 2008. december 3. 20:23 | ![]() | |
Szerintem hajócsavart csak úgy külön nem fogsz kapni sehol... A Lion Roar komplett feljavítóiban láttam eleddig hajócsavarokat. Ilyen "super" feljavító készletet ők is csak néhány hajóhoz adtak ki: Yamato-Musashi;Hood; Nagato; Yukikaze; North Carolina; Mikasa. Tehát vagy feljavítod az eddigieket; vagy elfogadod olyannak, amilyen; vagy készítesz valami hasonlót. | |||||
Laci | Adatlap | 430462 | 2008. december 3. 18:57 | ![]() | |
Szamuráj! Én azért gondoltam a gyufára,mert úgyis csiszolni kell majd a tetejét (felületét),és tekintve a vastagságra,veszíteni fog belőle.A lapos fogpiszki,meg éppen ezért nem jó.Meg hát találkoztam eléggé kurta darabokkal is,ami a gyufaszálaknál elvileg kevesebb %-ban fordul elő.Mindenestre eléggé sziszi-fuszi munka lesz.Sőt azt is meg merem kockáztatni,hogy a december ezzel telik el. | |||||
Tommy | Adatlap | 430461 | 2008. december 3. 18:18 | ![]() | |
Sziasztok! Hajók terén melyik gyártónak vannak jó minőségű feljavítói? Konkrétan hajócsavarra gondolok. Üdv Tommy | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430460 | 2008. december 3. 17:52 | ![]() | |
Sziasztok! Most az előbb kutakodtam a kicsiny hátsó raktáramban az egyik polcon és megtaláltam az egyik legkorábbi papírhajó makettet, amit még 9 éve készítettem. Szerintem azóta nem poroltam le, mert úgy ottmaradt az ujjam nyoma hogy csak na. Ez egy kínai dzsunka akar lenni 1/100-ban. Laci! Nem lenne jobb a lapos fogpiszkáló? Ez a gyufa eléggé furán néz ki, mondjuk az import török sem volt jobb, amivel múltkor gyújtottam be a cserépkályhába...XD. Simi! Melyik programmal lehet ilyen klassz hullámokat gyártani? Sz. | |||||
Laci | Adatlap | 430459 | 2008. december 3. 16:26 | ![]() | |
Dcsabesz! Nem éppen ide illő amit írok.Egy kérdésem lenne feléd.Megszületett már a pici? Amúgy remélem találkozunk a többi nagy hajósokkal együtt,a Hajókovács jóvoltából létrehozott találkozón. Simi! Egy példa a hazai gyufagyártással kapcsolatban.Friss csomagból bontottam ki,és ez a szörnyű látvány fogadott.Már ez sem a régi... Mellesleg egy dobozzal már méretre vágtam,és összehasonlítottam,hogy mennyire futja.Hát azt kell mondjam,hogy pár csomag el fog fogyni. | |||||
dcsabesz | Adatlap | 430458 | 2008. december 3. 15:57 | ![]() | |
ez tényleg piszok jó lett. én is meg fogom csodálni szombaton. | |||||
EDE | Adatlap | 430457 | 2008. december 3. 11:54 | ![]() | |
A Hood életre kelt! A kötélzet tényleg nem semmi! Meg persze az egész! Remélem szombaton meg tudom nézni a saját két szép szememmel! Addig is gratulálok! :) | |||||
Simi | Adatlap | 430456 | 2008. december 3. 11:28 | ![]() | |
Hajókovács | Adatlap | 430455 | 2008. december 1. 19:55 | ![]() | |
Szia Atis! Semmi gond , csodálkoztam is , hogy a kamionról át akarsz szállni egy süllyedő hajóra.De a felajánlott segitség érvényes . üdv. | |||||
Atis | Adatlap | 430454 | 2008. december 1. 19:31 | ![]() | |
Ahoi Urak.. Hajókovács.. Köszönöm szépen a felajánlást, de nem nekem kéne a makett, meg nekem nem is lenne rá időm. Mindenesetre megpróbálom felvenni veled a kjapcsolatot stefin.:) üdv. | |||||
feca | Adatlap | 430453 | 2008. december 1. 19:24 | ![]() | |
Szép estét mindenkinek! Valószinüleg ma megrendelem az eduaerd korlátot,és szép lassan hozzákezdek a hajókához.Jó pár hónapig biztos eltart majd.Mindenesetre egy örömmakettezés lesz.Itt az oldalon pedig gyönyörü munkákat láttam... | |||||
lucky | Adatlap | 430452 | 2008. december 1. 17:54 | ![]() | |
Szami! Viszek állványt + az Olympust.A feltöltött aksit se felejtem el, remélem... | |||||
Simi | Adatlap | 430451 | 2008. december 1. 15:46 | ![]() | |
Narn! Nagyon sajnálom, hogy nem tudsz ott lenni... Móvárra szándékozom elmenni, tehát majd ott megnézheted élőben is. Természetesen fogok róla jobb képeket is készíteni, csak tegnap este a nagy lelkesedésben ennyire futotta. A szabadidőmnek és a jóidőnek kéne még összekombinálódni ehhez. | |||||
Simi | Adatlap | 430450 | 2008. december 1. 15:43 | ![]() | |
Szamikám! Na, ez már döfi! Sokkal mozgalamasabb lett a dio, vagy csak képzelődöm? Mindenesetre nekem úgy tűnik, hogy már nem annyira statikus az egész. Szóval szép lett és nagyon-nagyon egyedi! Grat! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430449 | 2008. december 1. 15:40 | ![]() | |
Szia Sebi! Pont az előbb küldtem el a képeket és a leírást nekik. Sz. | |||||
Sebi | Adatlap | 430448 | 2008. december 1. 15:32 | ![]() | |
Szia Szami ! Szép lett a műved. Felteszed a modelwarships.com-ra is ? | |||||
Narn | Adatlap | 430447 | 2008. december 1. 15:26 | ![]() | |
Simi! Nagyon szép lett, gratulálok hozzá. Sajnos nem láthatom élőben, de remélem majd Móvárra lehozod, hogy betanulmányozzam :) Érdemes lenne jó megvilágításnál készíteni róla pár képet. A vaku sajnos eléggé lerontja. | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430446 | 2008. december 1. 14:23 | ![]() | |
Sebi | Adatlap | 430445 | 2008. december 1. 12:36 | ![]() | |
Hiába ! Aki tud, az tud ! Nagyon szép munka ! Feca ! Ha az Aber és az Eduard közt szeretnél dönteni, akkor az Eduardot javaslom. | |||||
csatahajós | Adatlap | 430444 | 2008. december 1. 10:29 | ![]() | |
Sziasztok! Simi, zs180, Hajókovács, szombaton számíthattok rám is kora délután magasságában! élesítjük a fényképezőgépeket az tuti, bár Simit ismerve már tuti készül a művészi és borotvaéles fotósorozat, szóval lehet hogy inkább DVD-t kéne vinni :D Ja és természetesen külön gratuláció Siminek, asszem idénre kellemes Mikulás ajándékot kaptunk mindannyian :D | |||||
Laci | Adatlap | 430443 | 2008. december 1. 09:00 | ![]() | |
Hajókovács! Az már biztos,hogy a szombati nap elég zsúfolt lesz.(Főleg ha azt kell megjátszanom amit legutóbb szombaton,mikoris reggel 5-kor hazajöttem munkából,és este 10 után bírtam lefeküdni,mert annyi dolgom volt.)De megoldjuk.A vasárnapi nap is jó nekünk,ha már így fognak alakulni a dolgok. Üdv! Laci | |||||
Hajókovács | Adatlap | 430442 | 2008. december 1. 07:53 | ![]() | |
Szia Szamuráj! Várunk szombaton a hajókkal együtt,a nevezésnek semmi akadálya nincs. | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430441 | 2008. december 1. 07:07 | ![]() | |
Szamuráj | Adatlap | 430440 | 2008. december 1. 05:22 | ![]() | |
Örömmel olvastam, hogy milyen sok hajómakett van már a versenyen. Szombaton csatlakozom az apróságokkal. Kedves Hajókovács! Lenne még 2 kis méretű hajómakett, amikkel nevezni szeretnék. A netes regisztráció már nem engedi őket besorolni. :( Megoldható lenne a hatodikai nevezésük? Sz. Más: pár napja keresgélés közben akadtam rá neten az amerikai polgárháború hadihajóira. Elképesztő, micsoda szörnyeket építettek. Voltak olyan folyami naszádok, amelyek úgy néztek ki, mint 1 teknős. A lapátkerekes blokádtörő gőzösök is szépek... http://www.tarleton.edu/~kjones/USNavy.html | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430439 | 2008. december 1. 04:56 | ![]() | |
Kedves Simi! Nagyon szépet alkottál, gratulálok hozzá. Egyetértek Balázzsal, lássák minél többen a nagyvilágban ezt a makettet. | |||||
Hajókovács | Adatlap | 430438 | 2008. december 1. 01:18 | ![]() | |
Ja és mégvalami! Az már ma azaz tegnap kiderült, hogy a makettversenyeken szokásos összevont hajó kategoriát most először meg kell bontani mivel a vártnál sokkal több hajó érkezett. De ez legyen a mi azaz a rendezők gondja, hogy kell még egy két asztal a hajóknak és a falakat is arébb kellene tolni. | |||||
Hajókovács | Adatlap | 430437 | 2008. december 1. 01:09 | ![]() | |
Szia Simi! Először is hagy gratuláljak, hát ez nem semmi, az biztos.Láttam Móváron is , már akkor látszott, hogy kivételes alkotás lesz belölle. A nevezésnek nincs semmi akadálya, hogy a zsűrizés után délután vagy inkább este hazaviszed azt csak sajnáljuk, mivel a vasárnapi látogatók nem láthatják. Az eredményhirdetéskor a kivetitőn azért majd látható lesz vasárnap is. Szia Laci! Ha jól vettem ki a szavaidból ,akkor vasárnap is fent maradtok Pesten A szombati nap egy kicsit zsufolt lesz mindkettönknek, de igy a vasárnap reggelt kezdhetjük a nagy vassal. | |||||
Simi | Adatlap | 430436 | 2008. november 30. 23:14 | ![]() | |
Azt szokták mondani, hogy az édesanyának akkor is szép a saját gyermeke, ha igazából csúnya. Ezért nekem persze, hogy nagyon tetszik. És minél többet áldoz rá az ember a pénzéből, idejéből, türelméből, annál szebb lesz. Szóval csak arra tudok mindenkit biztatni, hogy ne dobozból építkezzen. És akkor se sokalljon be, ha egy hónap után még mindig csak a festetlen törzsön csiszolgat... Különben most, ahogy számolgatom kb 80 e pénzt költöttem rá az elmúlt két év során... (kit, feljavítók, háttéranyagok) hát, kicsit ledermedtem... Bízom benne, hogy a Prince of Wales-re nem kell majd ennyit költenem. Szombaton, dec.6-án kb 16-17 óráig biztosan maradok. | |||||
salou | Adatlap | 430435 | 2008. november 30. 22:45 | ![]() | |
Ahogy azt Pék úrnál mondottam volt, ez művészet! Remélem 6-án kora délután minkettőtöket sikerül megismernem. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Engem nagyon érdekelne, mert én például helikopterezek a hajók mellett, de szerintem a többieket sem zavarná. (legalább tanulunk)