<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Simi | Adatlap | 430730 | 2009. január 2. 12:57 | ||
Egy makettet annak érdemes megvenni, aki vonzódik a témához; "csak úgy" nem érdemes, mert hamar elmegy a kedved, különösen ha szembesülsz a jó kínai "verdzsa" minőséggel (néhol agyament alaktrész bontásokkal, sok sorjával és öles hézagokkal). De ha a szívedhez közel áll a hajó, persze lehet belőle szépet is kihozni, de nem lesz nagyon egyszerű. Előzmény: (430727) Schumi7vb 2009. január 2. 12:35 | |||||
Simi | Adatlap | 430729 | 2009. január 2. 12:50 | ||
OK, hogy angol, de nem hiszem, hogy a legtöbb Royal Navy rajongónak pont ez lenne a dédelgetett álma; hanem pl a Queen Elisabeth osztály, vagy a Nelson/Rodney. Hordozóból pedig talán inkább az Ark Royal. | |||||
ChevyG | Adatlap | 430728 | 2009. január 2. 12:36 | ||
Ha kizárólag 350-ben akarod megépíteni, akkor OK. De ha a méretarány nem számít (és nem pont ezt a US hordózót akarod, akkor feltétlen ajánlom a Dragon 700as hordozó sorozatát. Ehhetz egy marhanagy maratást illik beszerezni, ráadásúl asszem gépet is kell venni hozzá. üdv | |||||
Schumi7vb | Adatlap | 430727 | 2009. január 2. 12:35 | ||
tud valaki valamit erről a makettről?érdemes megvenni? www.modellbolt.hu/index.php | |||||
ChevyG | Adatlap | 430726 | 2009. január 2. 12:26 | ||
az Airfix angol...:) | |||||
Laci | Adatlap | 430725 | 2009. január 2. 11:58 | ||
Dcsabesz! Az nem lenne rossz ha tudnál nekem ilyeneket szerezni.Monnd meg az árát,aztán megmondom mennyi kellene kb.A többit meg majd "megbeszéljük". Köszi! | |||||
dcsabesz | Adatlap | 430724 | 2009. január 2. 10:04 | ||
Laci! Én tudok szerezni neked 0,3-as fúrótól fölfelé 0,1-es léptékkel fúróstzáraka. dcsabesz | |||||
Laci | Adatlap | 430723 | 2009. január 2. 09:49 | ||
Hajókoács! A minap keresgéltem ezt-azt,és hoppá mit találtam.Zégergyűrű fogót.Tehát semmi akadálya annak,hogy gyakoroljak itthon.Viszont nekem csak CO drótom van (0.6 mm átmérőjű),de azt igen nehezen lehet hajlítani.Honnan lehet külömböző átmérőjű rézdrótot szerezni,és olyan fúrókat ami neked van?(0.3 0.4 stb) Köszi! Mellesleg mióta hazajöttünk teljes kapacitással csináltam a hajót,és gyakorlatilag de. 9-től este 11-ig megcsináltam a maradék oldalát.Úgyhogy már másnapra csak a finomítások maradtak.Most rákerülnek az ablakok is,utána jönnek a víz alatti hűtőrendszer nyílásai.Ja igen innen jut eszembe.Miből csináltad te az ablaküveget és keretet? Köszi a segítséget. | |||||
Simi | Adatlap | 430722 | 2009. január 2. 08:42 | ||
Nem valószínű, hogy elírás lenne az Illustrious. Én örülök, hogy végre van náluk pozitív változás; bár a témaválasztás lehetett volna ütősebb is. | |||||
ChevyG | Adatlap | 430721 | 2009. január 1. 19:55 | ||
Sziasztok! Az Airfix újdonságiai között idén ott lesz a 1/350-es Illustrious! Remélem nem elírás, és 400as! A Revell kiadja a Tirpitz-et is, szerintem várható voplt. (de nem gondoltam volna, hogy ilyen hamar) www.airfix.com/new-for-2009 www.modellversium.de/kit/artikel.php | |||||
BBalázs | Adatlap | 430720 | 2009. január 1. 18:47 | ||
Szamuráj! A makett és a dio is szép lett! Gratula! A Nagato-osztályról szóló cikked meg egyenesen felért egy ajándékkal! Köszönjük! | |||||
Laci | Adatlap | 430719 | 2009. január 1. 18:28 | ||
Dcsabesz! Sajnos vannak olyan fájlok amiket nem bírtam megnyitni,köztük a Bismarck anatomy-t.De viszont öröm,hogy a Sink the Bismarck rajta van.Azt már vagy 12 éve láttam.Azért köszi! Sszabi! Örülök,hogy segíthettem. | |||||
Sszabi | Adatlap | 430718 | 2009. január 1. 14:54 | ||
Laci köszi a segítséget! | |||||
dcsabesz | Adatlap | 430717 | 2009. január 1. 14:06 | ||
Boldog Új Évet Kívánok minden hajós kollégának! Laci! Hasznos információk voltak a DVD-n? | |||||
Hajókovács | Adatlap | 430716 | 2009. január 1. 09:45 | ||
Hajósnépség! Én is csatlakozom, B.U.É.K! | |||||
Laci | Adatlap | 430715 | 2009. január 1. 09:35 | ||
Hajósok! Rövid leszek és lényegretörő! B.U.É.K.! | |||||
Laci | Adatlap | 430714 | 2008. december 31. 19:32 | ||
Sszabi! Tehát a Bismarck korlátait nem festették le,mert a korlát vastagságát tekintve igen vékonyak ahhoz,hogy befolyásolná az álcázást.Különben is messze nem látszódik a korlát,szinte észrevehetetlen,ebből kifolyólag nem érdemes erre is "pazarolni" a festéket.Itt van egy kép a hátsó felépítményről,azon se a fekete,se a fehér csík nincs ráfestve. Utólag is mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk! | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430713 | 2008. december 31. 19:24 | ||
Két kedves barátomat leptem meg ezekkel a saját kezűleg készített makettekkel az ünnepek alatt. Kevés idő állt rendelkezésemre, mindent beleadtam. Az egyik a Mogami 1/350-ben, a másik az U-1-es 1/72-ben, ami az Osztrák-Magyar Monarchia első tengeralattjárója volt. Még egyszer Boldog Újévet Kívánok! Sz. | |||||
Sszabi | Adatlap | 430712 | 2008. december 31. 17:15 | ||
Az Tengerészeknek boldog és eredményes új évet kívánok! Laci! Tőled kérdezem elsősorban, mert te nagyon benne vagy: A Bismarckomhoz megjöttek a lézervágott karton korlátok.Az lenne a kérdésem h a korlátokat a hajón festették-e? A hajó a balti csíkos festést "viseli", és nem tudom h a csíkok a korlátokat is érintették vagy csak a felépítményt? Ezt nem tudtam kivenni a fotókon. Előre is köszi a segítséget! Sszabi | |||||
BBalázs | Adatlap | 430711 | 2008. december 31. 16:56 | ||
Kedves Csatahajósok! Makettekben és Boldogságban gazdag új esztendőt kívánok Nektek! Balázs | |||||
Szamuráj | Adatlap | 430710 | 2008. december 31. 16:51 | ||
Kedves Barátaim! Reményteljes, békés, sikeres és boldog új esztendőt kívánok Nektek és Szeretteiteknek! Sz. | |||||
Simi | Adatlap | 430709 | 2008. december 31. 16:40 | ||
Hát ez nagyon szép volt! Én is csatlakozom az előttem szóló(k)hoz: BUÉK! | |||||
lucky | Adatlap | 430708 | 2008. december 31. 16:18 | ||
Hogy boldog lehess, három kincset keress: higgy, remélj, szeress! Hozzon az új év örömből végtelent, szeretetből önzetlent, sikereket, mit csak lehet! B.U.É.K! | |||||
Sebi | Adatlap | 430707 | 2008. december 31. 15:57 | ||
Uraim ! Még pár óra van vissza ugyan, de nem hiszem, hogy idén már netközelbe kerülök. Éppen ezért Boldog Új Évet kívánok mindannyiótoknak ! | |||||
Sebi | Adatlap | 430706 | 2008. december 31. 15:55 | ||
Szia ! Hát, ha az eladó egyszer megengedi, nézz bele a dobozba! Egyébként szívesen. Ha szükség van segítségre kérdezz bátran. A képeket pedig várjuk! | |||||
Sebi | Adatlap | 430705 | 2008. december 31. 15:51 | ||
Ahogy Csabesz írta, a színek a helyes légi azonosítást szolgálták. A piros a Balti és Északi tengert (vagyis a keleti frontot) jelentette, a sárga pedig az Atlanti óceánt (vagyis a nyugati frontot). 1943-tól kezdték abbahagyni a használatát, mert mikor a németek elvesztették a légifölényt, már nem lett volna jó, ha a hajókat az ellenség könnyen azonosítja. | |||||
Sebi | Adatlap | 430704 | 2008. december 31. 15:39 | ||
Jó. Akkor két lehetőséget ajánlok. Ehhez a mintához ilyen Humbrol színek fognak kelleni: H34 és H32 v. 92 (amelyiket meg tudod szerezni) a törzsre és a felépítményre, H63 v. 83 (szintén amelyik elérhető) és H27 a fedélzetekhez. A vízvonal fekete, az alatta lévő részhez pedig a H73-at ajánlom. A másik lehetőség pedig a White Ensign Models festékei. Ha megnézed a honlapjukat, akkor a colourcoats-ok között találni fogsz ilyent, hogy kriegsmarine colours. Ott a Baltic Dunkelgrau-t, Dunkelgrau 2-őt és a Schiffsbodenfarbe III Rot 5-öt keresd. Az első a fehér mellé megy a törzsre és a felépítményre. A második a felső fedélzetekre. A harmadik pedig a vízvonal alá. A főfedélzet színéhez a deck teak-et ajánlom, melyet a generic colours-ban találsz meg. | |||||
Simi | Adatlap | 430703 | 2008. december 31. 13:21 | ||
Ilyennincsen! (Ennél már csak a Nekeresd jobb; különben létező település Zalaegerszeg mellett...) Tegyél csak fel képeket, ha nekikezdtél az építésnek. Ha tudunk, segítünk. Lehet, hogy van néhány archiv fotóm is a hajóról és testvéreiről. | |||||
Ilyennincsen | Adatlap | 430702 | 2008. december 31. 10:58 | ||
Tiszteletem! Nem is gondoltam volna, hogy Humbrol festéket ír hozzá. Láttam boltokban Heller maketteket festékkel, gondoltam akkor lehet őket külön is kapni. Igaz furcsálottam, hogy eddig még egy boltban sem találtam őket. Nagyon szépen Köszönöm a segítséget. Így már neki tudok állni a dolgoknak kicsit jobban. Ha gondoljátok és érdekel, teszek majd fel a készülő makettről képeket. Mégegyszer Köszönöm a segítséget. Tiszetelettel: Ilyennincsen | |||||
Laci | Adatlap | 430701 | 2008. december 31. 09:26 | ||
Laci | Adatlap | 430700 | 2008. december 31. 09:06 | ||
Narn! Ez a torony teteje festése bevett módszer volt a németeknél.Mondjuk fogalmam sincs,hogy melyik szín mit jelentett volna,de a Bismarckból kiindulva,például békeidőkben egyezett a szín a hajó világos szürkéjével,azután mikor megkapta a balti csíkokat -fekete,fehér és sötétszürke festést- akkor a tornyok tetejét is az orr és taton találhtó sötétszürke festékkel vonták be.Itt már hadi szineket kapott.Majd következett az állítólagos sárgára festett torony tető,mikor már igyekezett volna St.Nazair-be,ezzel azt jelezte volna a Luftwaffe számára,hogy ez a német haditengerészet hajója,és őt kell(ett volna) védelmezniük. Tehát szerintem a színek mindig valami szerepet töltöttek be egy adott időben a tornyok tetjén. | |||||
dcsabesz | Adatlap | 430699 | 2008. december 31. 08:58 | ||
Azért festették színesre a lövegtornyok tetejét, hogy a német pilóták megismerjék a hajót. | |||||
Narn | Adatlap | 430698 | 2008. december 31. 02:10 | ||
Nézegettem a festéseket és kezdek hajlani az 1940-es Operation Weserübung-os fetésekre, abból is a második fázisra. MIért volt egyszer sárga, másodszor meg piros a lövegek teteje ? Eleve miért volt jó színesre festeni ? | |||||
megahatás | Adatlap | 430697 | 2008. december 31. 00:25 | ||
üdv! erre a verzióra gondoltam: www.scharnhorst-class.dk/scharnhorst/paint_schemes/paint_scharnhorst_1943.html a felső, egyszerűbb koncepcióra!a helyzet az, hogy teljesen az alapoktól kezdek mindent-be kell szereznem festékeket, és vmit amivel föl is viszem őket a makettre! :) sok kísérletezés és idő kérdése.. elég régen foglakoztam ilyesmivel sajnos! ezt a hajót tervezem tanulásra, és tapasztalatszerzésre. | |||||
Sebi | Adatlap | 430696 | 2008. december 30. 23:16 | ||
Szia ! A helyzet az, hogy a Heller nem gyárt festéket, ezért ezek nem Heller, hanem Humbrol színek. Ha tehát van egy Humbrol színkártyád, akkor azon meg fogod találni őket. De persze szívesen ideírom melyik micsoda: 11 silver 27 matt sea grey 33 matt black 34 matt white 56 aluminium 64 matt light grey 71 satin oak 73 matt wine 98 matt chocolate 99 matt lemon Ha jól tippelek, akkor ezek közül a 34, 64 és 98 fog a törzsre és a felépítményre kerülni (ezek lesznek a csíkok). A 33-as a vízvonal lesz, a 73-as pedig a vízvonal alatti rész. A 71-es a főfedélzet színe, a 27-es pedig azoknak a fedélzeteknek a színe lesz, melyek már a felépítményen vannak. Az 56-os pedig a kémény felső részére fog kerülni. A citromsárgára és az ezüstre sajnos nincs tippem. | |||||
Sebi | Adatlap | 430695 | 2008. december 30. 22:53 | ||
Hello ! Javaslom nézz körül ezen a lapon: www.scharnhorst-class.dk Aztán, ahogy Narn is írta, szerezz be ehhez hasonló irodalmat: www.squadronsignalpublications.com/ItemDetails.asp Vagy a google-ben keress ezekre a kulcsszavakra: marine arsenal 024. Ha minden igaz, ki fog dobni egy csomó oldalt, ahonnan ennek a kiadónak a Scharnhorst-al foglalkozó kiadványát lehet letölteni. Ha megvan a makett, gondold majd ki melyik időszakban szeretnéd ábrázolni és segítek a színekkel. Maratásnak a Gold Medal Models nevű cég készletét ajánlom: www.goldmm.com/ships/gms400-5.htm Vagy össze lehet állítani darabonként is a dolgot, attól függően mennyire részletesre szeretnéd a hajót. | |||||
Hajókovács | Adatlap | 430694 | 2008. december 30. 20:41 | ||
Szia Laci! Igazán nincs mit köszönni, szivesen láttalak ezen a szakmai kiránduláson, méginkább ha segithettem uj technologiával megismerkedni. A DVD.-t mégeegyszer köszönöm , igen hasznos ismeretek vannak benne és ezidáig nem is tudtam a létezéséről. Én is kivánok mindenkinek boldog új évet. | |||||
Laci | Adatlap | 430693 | 2008. december 30. 19:23 | ||
Hajókovács! Akkor mégegyszer itt is megköszönném a segítségedet,valamint a vendáglátást! Tehát a Te általad készített -itt a nagybetűnek nyomós oka van,tekintve a fém építésű irányzatra- árbóc és az én általam hegesztett árbócnak igen szembeötlő eltérései vannak.Ezt a mellékelt képpel is segíteném illusztrálni.És még ugye nincs is kész!Nagyon várom majd az összhatást.Tehát akkor beszerzem a külömböző segédeszközöket,és reszkess világ,mert jön a Bismarck... Remélem a DVD lemez amit kaptál tőlem ajándékba nagy örömödre szolgált,és volt benne számodra is új dolog! Dcsabesz! Mivel két napot tölthettem Hajókovács vendégszeretetével,ezért tudok csak ma -most- írni.Nálunk is látszata volt annak,hogy bizony a postásaink ma is korán keltek és bementek dolgozni.Úgyhogy én is megkaptam a csomagodat,még ma meg is nézem.Köszi szépen! Végezetül mindenkinek Boldog Új Évet Kívánunk!Reméljük a 2009-s év is hajó-(k)ban gazdag lesz,valamint remélhetőleg még összefutunk személyesen is egy párszor,mint a Stefin! B.U.É.K. | |||||
Ilyennincsen | Adatlap | 430692 | 2008. december 30. 19:16 | ||
Sziasztok! Kaptam karácsonyra egy Heller makettcirkálót. Név szerint: Zerstorer Z31 (1942) 1/400-as. Mivel Heller gyártmány így Heller festékek vannak hozza meg adva értelemszerüen. Olyan festékek kellenek hozzá mint: 11, 27, 33, 34, 56, 64, 71, 73, 98, 99 a bajom az lenne hogy sehol nem találok egy olyan átváltótáblázatot amiben ezek a színek megtalálhatók lennének. Valaki ha esetleg foglalkozott már ilyen fajta makettel vagy pontosan ezzel tudna nekem segíteni? Vagy hogy hol tudnék utánnajárni. Mindenféle tanácsot, javaslatot szivesen fogadok! Előre is köszönöm! Tisztelettel: Ilyennincsen | |||||
Narn | Adatlap | 430691 | 2008. december 30. 15:24 | ||
megahatás! Próbáldd meg ezt az oldalt. Én is ezt látogatom, azonkívül vannak csak ezzel a hajóval foglalkozó könyvek is. Nem annyira drágák és nagyon jó képek meg rajzok is találhatóak bennük. | |||||
Narn | Adatlap | 430690 | 2008. december 30. 15:21 | ||
dcsabesz! Persze, érdekel hogyan oldottad meg. Gondoltam én is valami hasonlóra, de mivel be vannak ragasztva a csövek , ezért kicsit nehezebb lesz. Mondjuk lekaphatom őket és visszaragasztom utána. | |||||
megahatás | Adatlap | 430689 | 2008. december 30. 13:51 | ||
illetve honnan szerezhetek be rendes fotókat? ezekkel az oldalakkal ti szerintem jobban tisztában vagytok! :) | |||||
megahatás | Adatlap | 430688 | 2008. december 30. 13:24 | ||
üdv! kicsit utánanéztem neten-már amennyire az időm engedte-és rendeltem egy heller scharnhorstot! mindig tetszett a hajó, gyerekkorom óta. a baj az, hogy körülbelül akkor is maketteztem utoljára, és kicsit kiestem a ritmusból! tudnátok pár tippet adni, hogy milyen kiegészítőket érdemes beszerezni hozzá? volt valakinek közelebbi ismerete a makettel? | |||||
Simi | Adatlap | 430687 | 2008. december 30. 09:55 | ||
Üdv! A Scharhorst-ból sajnos nincsen 350-es készlet. A Revell-el szerintem ne is foglalkozz... katasztrófálisak ezek a kitjeik. Nem mondom, hogy a Heller 1/400-asa maga a tökéletesség, de a nagyobb léptékben még mindig ez a legjobb. (1/700-ban meg még mindig a Tamiya.) | |||||
dcsabesz | Adatlap | 430686 | 2008. december 30. 09:24 | ||
Laci! Megérkezett a csomi! És nálad járt már a postás? | |||||
megahatás | Adatlap | 430685 | 2008. december 30. 03:11 | ||
üdv! érdekelne hogy scharnhorstból melyik készletet érdemes beszerezni? létezik 1/350? vagy az ősrégi 1/400 maradt? a revellel is lehet talán mit kezdeni..mi a véleményetek ezekről? | |||||
csatahajós | Adatlap | 430684 | 2008. december 30. 01:35 | ||
Szami, Sszabi! Melyik cikkről van szó? Engem is érdekelne :). Szabi, ha van konkrét kérdésed szívesen válaszolok ha tudok, akár itt akár privátban. Engem főleg inkább a felszíni hajók éredekelnek, abból is a nagyobbak :D. Amit talán jobban ismerek egy picit Szaminál azok a tervezett, félbehagyott vagy egyéb okokból meg nem valósult csatahajók és hordozók. Kifejezetten magyar nyelvű cikkről/könyvről én sem nagyon tudok, talán a híres neves Hadihajó típuskönyv 1-es az ami még a legszínvonalasabb ebben a témában, de persze nem túl részletes. Amit tudok ajánlani, ugyan nem olcsók (bár annyira nem vészesek, kb 5-7k dollár ráfolyamtól függően :D), de szerintem megéri, a Warship Pictorial sorozat egyes részei (Kongo, Myoko, Takao osztályokkal foglalkozó kötetek). Ezek inkább fényképalbumok sem mint szöveges könyvek, persze angolul van, de énszerintem csak a képek/rajzok miatt is megérik az árukat. | |||||
dcsabesz | Adatlap | 430683 | 2008. december 29. 21:50 | ||
Narn! Én reprodukáltam már lövegtornyot úgy, hogy szaniterszilóval levettem a mintát, majd festékboltban kapható Neoplaszt kétkomponensű autogittel telenyomtam a formát. Két óra múlva kész a forma. Holnap képekkel is illusztrálom, ha gondolod. dcsabesz | |||||
Narn | Adatlap | 430682 | 2008. december 29. 20:32 | ||
Köszi Sebi, ez jó kép. Ha sikerülne szereznem egy kis tugot vagy valami kis hajókat, akkor én is lehorgonyzom majd. Így a víz is egyszerűbb. Ilyesmire gondoltál te is ? | |||||
Sebi | Adatlap | 430681 | 2008. december 29. 16:56 | ||
Nemrég láttam a modelwarships.com-on egy jó ötletet Scharnhorstra. Esetleg megpróbálhatod te is. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |