<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
BBalázs | Adatlap | 431232 | 2009. április 4. 11:22 | ||||||||||||||||||||||
Sszabi | Adatlap | 431231 | 2009. április 4. 10:27 | ||||||||||||||||||||||
Én is megint a korlátokon akadok fenn...(azt megint nem tom h mi az ami még hiányozhat róla, mert ezt a jószágot sem ismerem) Simi! Gratula a légvédelmi ágyúcskához! | |||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 431230 | 2009. április 4. 09:18 | ||||||||||||||||||||||
Chevy! Nem hiába mondta a nagyapám: Hamar munka ritkán jó!, ezen a hajóján is volna bőven javítani való, pl. a helifedélztet korlátait mintha a kutya sz@rta volna oda. Így elbaltázni akkor, amikor ennyi pénzt beleöl? | |||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 431229 | 2009. április 4. 09:10 | ||||||||||||||||||||||
www.modelshipgallery.com/gallery/dd/jmsdf/kongo-350-pvb/pvb-index.html Szerintem egy komplett afrikai falu dolgozik be neki! | |||||||||||||||||||||||||
salou | Adatlap | 431228 | 2009. április 1. 19:41 | ||||||||||||||||||||||
Nekem az a szerencsém, hogy nem vagyok semmilyen témának a szakértője! De ha ezt ma Ápr. 1-én kérdezed akkor természetesnek veszem. Annak a Hood-nak nincs is kategóriája! Mert azt az "álomkatekóriában" kéne indítani. Az már most Best of Show! | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431227 | 2009. április 1. 16:49 | ||||||||||||||||||||||
Simi! Mindenesetre legnagyobb tiszteletem a mesternek!Igazán szép lesz a hajó ha elkészül,ha már ezekre a legkisebb részletekre is gondolsz. Én most szereztem egy jó könyvet a Bismarckról és benne vannak a páncéllemezek illesztései.Ez alapján fel tudnám tenni a szegecseket,persze ha meglennének.Most éppen a páncéllemezek hegesztési varratait csináltam meg,epoxigyantából.Tűvel óvatosan felhordtam a gyantát.és így az egyenetlensége miatt nagyon olyan,mint egy hegesztési varrat.Sajna ez nem látszik fényképen,hiába akarnám lefényképezni,csak ha srégan nézem a testet akkor látszik a domborulata.Ez majd csak a festés után fog látszódni. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431226 | 2009. április 1. 14:59 | ||||||||||||||||||||||
Lacikám! A célkeresztek maratásból származnak. A WEM KGV/PoW maratásban ugyanis számtalan Oerlikon gépágyú szerepel, amelyek biztosan nem kerülnek fel a hajóra (mert 1941 májusában egyetlen egy se volt a hajón instalálva), így kettőről bátran eltávolítottam a célkeresztet és ezek kerültek rá a 40 mm-es gépágyúra. | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431225 | 2009. április 1. 14:47 | ||||||||||||||||||||||
Simi! Már ne haragudj meg érte,de most neked van egy olyan géped,ami felnagyítja a tárgyakat életnagyságba,hogy pöpecre megbírd csinálni?Majd mikor végeztél vissza kicsinyíted méretarányosra?Márcsak azért,mert azok a célkeresztek igen-igen apró méretűek,már ha csak a gépágyú méretét is vesszük a festékes dobozhoz képest.Legalább 4 db elfér benne.Hallod te mindig tudsz valami sokkolót alkotni! | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431224 | 2009. április 1. 11:37 | ||||||||||||||||||||||
Tegnap elkészítettem a Prince of Wales egyetlen 40 mm-es gépágyúját. (Az Iowa-kon 80 db ilyen űrméretű Bofors gépágyú volt telepítve és nagyon hatásosak voltak!) Kicsit tartottam a feljavítástól, de végülis kb másfél óra alatt 17 alkatrésszel sikerült megtoldanom. | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431223 | 2009. március 30. 22:38 | ||||||||||||||||||||||
Hajókovács! Köszönöm a gyors választ és megfogadom a tanácsodat. Remélem azért nem lesznek majd két különböző helyen a hajók... | |||||||||||||||||||||||||
Hajókovács | Adatlap | 431222 | 2009. március 30. 21:20 | ||||||||||||||||||||||
Szia Simi! Nem kavarodás volt a Stefin, csak az ott hoby kategoriában nevezett munkád megálta volna a helyét a profi kategoriában is. Javaslom, nyugodtan nevezd a Hood-ot a profi kategoriában. Biztos lehetsz a sikerben. Örülök, hogy Móváron találkozunk, sajnos , Szolnokot kihagytad, pedig fantasztikus volt a hajó felhozatal. | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431221 | 2009. március 30. 17:48 | ||||||||||||||||||||||
Hajókovács! A mosonmagyaróvári versenyre szeretném előnevezni a Hood-ot az interneten. Az a kérdésem, hogy melyik kategóriát kellene választanom? A simát, vagy a mestert? Ugye ebből volt a Stefin egy kis kavarodás... Te mit mondassz, mint a téma szakértője? | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431220 | 2009. március 27. 13:35 | ||||||||||||||||||||||
Simi! Okés,de majd csak jövőhét után lesz belőle valami,mert akkorra jön meg a tű készlet. | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431219 | 2009. március 27. 00:19 | ||||||||||||||||||||||
Laci! Erre a kristálymikrofonos dologra (mármint a kidolgozásra) igen kíváncsi vagyok. Majd tegyél fel róla képeket, ha lehetséges. Valószínűleg ez az, amiről eddig "hidrofon" címszó alatt hallottam (olvastam). | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431218 | 2009. március 26. 22:02 | ||||||||||||||||||||||
Simi! Ha én ott laknék ahol te,akkor már nem is Magyarországon laknék,hanem Horvátországban.Ott aztán szabad utat adnék a Bismarcknak.Na viccet félretéve. A kristálymikrofonok nem a fedélzeten vannak,hanem a hajótesten.Jobbanmondva a vízvonal alatt az orr felé.Ez a tengerben lévő dolgokat figyeli,mint például aknák,vagy tengeralattjárók.Egyfajta lehallgató készülék.Minden csecsebecsét fel kell tennem,ha azt akarom,hogy jó legyen.Pontosan 124 injekciós tűböl kell majd kiraknom. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431217 | 2009. március 26. 15:23 | ||||||||||||||||||||||
Laci! Tőlünk igen távol van Szolnok: kb 360 km (hozzánk még az Adria is közelebb van...). Mosonmagyaróvár is messze van, de az csak 220 km. Lehet, hogy nagyon butát kérdezek, de mik azok a bizonyos kristálymikrofonok, hogy neked ez külön munkát jelent a fedélzet kialakításánál? Különben én is hasonló fázisban vagyok: a törzset szeretném már egyszer befejezni, hogy nekiállhassak a felépítményeknek. | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431216 | 2009. március 26. 12:56 | ||||||||||||||||||||||
Simi! Sajnos nem tudtál eljönni Szolnokra,ezért a várt hatás elmaradt,ugyanis Te mindig le tudod döbbenteni a jó népet.Nem tudom milyen reakciót váltott ki a jelenlévők közül a hajó,de igyekszem én is valami elképesztőt fabrikálni.(Már amennyire sikerül.) Jelenleg a hajótestet csinálom ezerrel,itt a fedélzetre és a kristálymikrofonokra gondolok konkréet.Mindenáron készre akarom csinálni a testet,hogy utána már csak a felépítmény legyen a további gondom. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431215 | 2009. március 26. 10:14 | ||||||||||||||||||||||
Kopi! A Repulse kiadását korábban májusra jelezték. Errrősen gondolkozom a beszerzésén. Pék Gyurinak van egy 1/600-as Repulse-a és az nagyon megtetszett. Csak hát kéne hozzá valami jóféle rajz is meg egy rakás fotó. Ha az utóbbiak lesznek, akkor jöhet az előbbi is. | |||||||||||||||||||||||||
Kopi | Adatlap | 431214 | 2009. március 26. 09:40 | ||||||||||||||||||||||
Szami ! Az LCM 3 hossza 50 láb cca 15 méter szélessége 14 láb cca 4.2 méter. Üdv Kopi | |||||||||||||||||||||||||
Kopi | Adatlap | 431213 | 2009. március 26. 09:14 | ||||||||||||||||||||||
Urak ! Szami , Simi FONTOS INFÓ a Trumpeter kiadja a HMS REPULSE-t 1/350-ben . PoW + Repulse + Malaya ideje ( HMMM ) :-) . Üdv Kopi | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431212 | 2009. március 25. 20:02 | ||||||||||||||||||||||
Szamikám! A PoW -t az 1941. májusi festéssel ill. állapotban szeretném megépíteni, hogy "kompatibilis" legyen a Hood -al. Arra gondoltam, hogy igazán érdkes lesz a két hajó egymás mellett! Úgy tudom, hogy "komoly ember" eddig még nem építette meg 350-ben a kettőt együtt. Tehát egy kicsit kuriózum is lesz így. Balázs! Azoknak a mütyüröknek a nagy része különböző nagyságú és formájú szellőzőház, persze van köztük más is: pl paravánok (azok a szárnyas szerkezetek), kábeldobok ("leponyvázva"), skylight-ok stb stb Azért annyit tudni kell, hogy egy kedves ismerősöm a segítségemre sietett és nekem csak a mesterdarabokat kellett elkészítenem, ő meg leöntötte kiváló minőségben. Hát azt nem merem megígérni, hogy a Stefire elkészülök majd vele, de azért "igyekszem"; bár eredetileg úgy terveztem, hogy jövő ilyenkorra lesz teljesen kész. Az egész építés egy zsákbamacska: nem tudom, hogy milyen nehézségek várhatóak és mennyi időm lesz dolgozni. Laci! Látom sikerült ledöbbenteni a szolnoki csapatot... Most mit dolgozol a hajón? | |||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 431211 | 2009. március 25. 19:47 | ||||||||||||||||||||||
Szia EDE! Ne mááár! Legalább a doboz bontása miatt adhatnának ki egy mintapéldányt. :) Sz. | |||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 431210 | 2009. március 25. 19:44 | ||||||||||||||||||||||
Köszi Lucky! :) Ma még bejelöltük a dioráma alapjául szolgáló falemezt, hoztak hungarocellt, majd pénteken folyt köv. A vizet az én módszeremmel fogjuk megcsinálni. :P Sz. | |||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 431209 | 2009. március 25. 19:39 | ||||||||||||||||||||||
Kedves Simi! Szép lesz a POW is. Melyik festéssel készíted? Nekem személy szerint a Malayás tetszik, az utolsó állapot, amikor az az érdekes terepfoltozás került rá Szingapúrban 1941 végén. További jó építést! Sz. | |||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 431208 | 2009. március 25. 14:52 | ||||||||||||||||||||||
Szamuráj tanár úr! Szerintem az 1:350 Fujimi Shokaku egyelőre még csak tervezet, és attól félek, a válság miatt az is marad! De ne nekem legyen igazam! | |||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 431207 | 2009. március 25. 10:29 | ||||||||||||||||||||||
Szami! Ha kellene itt van az LCM: data.hu/get/1303776/GPM-0215_LCM_3.pdf Sajna az eredi méretét nem tudom, de sztem ki lehet nyomozni. | |||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 431206 | 2009. március 25. 10:21 | ||||||||||||||||||||||
Simi! Lehetetlennek tartod, hogy az idei stefire - amit nov-decemberre saccolok - elkészüljön a POW? Jó-jó persze jó munkához idő kell... Én most felhagytam a makettezéssel, más köti le a szabadidőm. De figyelemmel kisérem a háttérből a fórumot - ami most kicsit visszaesett (talán a gazdasági válság miatt van ez is? :) ). Egyébknét szépen alakul a POW, külön tetszenek a kis szerelvények ill. akna/lejáró v. szellőző? fedelek kialakításai, amiben nem kevés munkád lehetett. | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431205 | 2009. március 25. 10:12 | ||||||||||||||||||||||
Simi! Látom már megint készülsz valami nagy durranásra.Ismét nem kell csalódnunk benned! Tiszteletem a maketthajók istenének!:Üdv! | |||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 431204 | 2009. március 25. 09:58 | ||||||||||||||||||||||
Kedves Szami! Jelenleg a Prince of Wales fedélzetét barkácsolgatom; ez ugyanis teljesen saját építésű lesz. Ráadásul állandóan nyomoznom is kell: archív fotókat böngészgetni, rajzokkal összevetni. Sajnos az összevetések egyik eredménye, hogy a lengyel Profile Morskie kiadványa nagynon megbukott. Még jó, hogy van egy másik anyagom, amiben kevés a rajz, de legalább az megbízhatónak bizonyult. Abban bízok, hogy nem sokára kész lesz a hajótest, aztán jöhetnek a felépítmények... | |||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 431203 | 2009. március 25. 09:27 | ||||||||||||||||||||||
Szami! Nálam tanfolyás van nyár közepéig, szóval a tavaszi szezon kimarad... Olvason, h LCM-ket építetek.Azt hiszem a GPM kiadta az egyiket... Feltolom Data-ra, ha kell... A Yamato-s film, nem rossz.Nagyon realisztikus jelenetek vannak benne... | |||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 431202 | 2009. március 25. 09:23 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én sem tudtam megjelenni a versenyen. :( Sőt Mosonmagyaróvárra sem tudok jönni, mert főegyházmegyei rajz verseny lesz azon a hétvégén a suliban, ahol tanítok és meghívtak zsűrizni. Viszont a tavalyi bolyai-stefi makettjeim ki vannak állítva a felsős osztályok folyosójánál lévő vitrinben. Az ötödikesek és hatodikosok, nagyon odavannak értük, különösen a Kure kikötős tetszik nekik. Szakkörön is makettezünk, ma pl. normandiai partraszálláshoz készítünk LCM-eket papírból, meg hungarocellből a dombokat. A nyolcadikos srácok meg rajonganak a Yamatóért, valamelyik órára beviszem a filmet nekik. Laci, gratulálok a Bismarckhoz, tényleg impozáns! Nekem különösen a diorámába foglalt vitorlás galeon tetszett. Többiekkel mi újság? Simi, Sebi, Hajókovács, Dcsabesz, M Pisti, Lucky? :) Nézegettem a neten az új 350-es japán hajókat, igen "szép" áruk van. A Fujimi a Shokakut adja ki, sajnos nem találtam róla használható közelebbi képeket, esetleg valaki tudna egy linket benyomni róla, ha van? Köszi! Sz. | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431201 | 2009. március 24. 14:48 | ||||||||||||||||||||||
Szia Balázs! Hát én is sajnálom,hogy nem találkoztunk,meg hogy igen kevesen voltak a hajósok közül!A kis Bismarck azért lett így elmosódva,mert közelíteni kellett rá,az asztaltól ugyanis egész bent volt.Pedig nekem is nagyon tetszett.Hát a stefi az még odébb lesz,de valahogy megoldjuk. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 431200 | 2009. március 24. 14:26 | ||||||||||||||||||||||
Laci! Sajnálom, hogy nem tudtam elmenni a börzére, de egész hétvégén elfoglalt voltam, a Bismarckot kár h nem láttam (a Tied),de ami késik, nem múlik! Az a kis Bismarck dioráma nem látszik rossznak, csak a kép elmosódott. Remélem, ha máshol nem, pesten találkozunk a stefin legközelebb! | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431199 | 2009. március 23. 15:06 | ||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431198 | 2009. március 23. 14:30 | ||||||||||||||||||||||
Üdv minden hajósnak! Azt hiszem a fenti képek igazolják azon állításomat,hogy érdemes volt elmenni,mert nagyon jól éreztük magunkat,azonfelül,hogy a kiállításra rengeteg hajó érkezett.Köszönjük minden szervezőnek! | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431197 | 2009. március 23. 07:26 | ||||||||||||||||||||||
ChevyG! Azt hiszem ez kölcsönös.Én is nagyon örülök,hogy találkozhattam veled is személyesen,és beszélgettünk egy közös témáról! | |||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 431196 | 2009. március 22. 20:44 | ||||||||||||||||||||||
Helló! Szuper volt végre élőben is látni az Óriást, és öröm volt végre beszélni Véled! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||
vlevi | Adatlap | 431195 | 2009. március 20. 21:49 | ||||||||||||||||||||||
Aztán óvatosan! Nehogy egy kanyarban szembejöjjön egy Swordfish, és megtorpedózzon benneteket! | |||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 431194 | 2009. március 20. 20:08 | ||||||||||||||||||||||
Uraim tessék vigyázni! Aki jön szombaton Szolnokra a versenyre,az készüljön fel egy piros teherkocsi eljövetelére.Az a Bismarck megérkezését jelenti! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 431193 | 2009. március 20. 13:23 | ||||||||||||||||||||||
Hát érdemes is megnézni. Íme a "dédapa" ! Gondoljatok csak bele, hogy alig 50 év telt el míg ebből a kis tizenháromezer tonnás hajóból egy csaknem nyolcszor nagyobb gigász lett. | |||||||||||||||||||||||||
Sszabi | Adatlap | 431192 | 2009. március 20. 12:59 | ||||||||||||||||||||||
hát érdekes jószág...nem láttam még ilye sose, de teccik. Az már más kérdés h télleg jó e ahogy itt van :P | |||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 431191 | 2009. március 20. 08:46 | ||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 431190 | 2009. március 19. 22:06 | ||||||||||||||||||||||
Szia! Az Italeri Graf Spee-ját bátran ajánlom, nekem is van egy, sztem nagyon pofás kis szett. Balázs | |||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 431189 | 2009. március 19. 20:49 | ||||||||||||||||||||||
hát ez az6269, h nem tudom... | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 431188 | 2009. március 19. 18:27 | ||||||||||||||||||||||
Oké. Akkor ha szükség van segítségre szólj bátran. | |||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 431187 | 2009. március 19. 16:41 | ||||||||||||||||||||||
Lucky! Köszi, de a műanyagot jobb szeretem! Bár a linket megírhatod - ha tudod - mert van egy komám aki papírból épít! Üdv Sanyi | |||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 431186 | 2009. március 19. 16:39 | ||||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Gondoltam hogy nem lenézésből írtad. Már nem vagyok kezdő, repcsiket építgettem pár évig, de most lehet hogy átigazolok a tengerre. Láttam egyet baráti áron, ezért kérdeztem. Valóban, a Matchbox és Fujimi nincs egy szinten, de ezt most be tudom szerezni - és olcsón. Köszi mégegyszer! Sanyi | |||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 431185 | 2009. március 19. 15:52 | ||||||||||||||||||||||
A franc vinné el nem megy a link... | |||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 431184 | 2009. március 19. 15:47 | ||||||||||||||||||||||
sanyi! Admiral Graf Spee van papírból is! | |||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 431183 | 2009. március 18. 18:57 | ||||||||||||||||||||||
Szívesen. Lehet, hogy kissé félreérthető voltam. Nem lenézésből írtam azt, hogy gyenge a minőségük. Tény, hogy azon a technikán amivel készültek, már túlhaladt az idő. Éppen ezért ha már foglalkoztál makettekkel, akkor igazából nem kell ennyire az elején kezdeni. Ezek a makettek igazából arra jók (ahogy az előző hozzászólásomban is írtam), hogy a kezdő lépéseket eltanuld. Abban igazad van, hogy a pénz behatárolja a lehetőségeket, de ha élhetek egy javaslattal, kicsit spórolj még. Aztán nézz meg egy Italeri vagy Fujimi Graf Spee-t. Kicsit fiatalabbak a Matchboxnál. Van egy kevés anyagom a hajóról, úgyhogy szívesen segítek az építésben. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Egyébként maga a hajó nagyon szép. Nekem nem szoktak tetszeni a modern hadihajók, de ebben van valami, főleg a döntött parancsnoki felépitmény fogott meg.