<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
lucky | Adatlap | 431536 | 2009. június 3. 15:06 | ![]() | |
lucky | Adatlap | 431535 | 2009. június 3. 15:04 | ![]() | |
EDE! Mi a mail-ed? Lenne egy kérésem Akizuki fronton.. llucky kukac citromail.hu | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 431534 | 2009. június 3. 14:58 | ![]() | |
Narn! Ne PvB-t használd forrásnak, hanem pl. ezeket: forums.airbase.ru/2007/01/t53088,13--bronenostsy-tipa-~Borodino~.html tsushima.borda.ru/ tsushima.su/index.php Otthon még megnézem a doksikat, mert szerintem van egy komplett tervrajzom is hozzá, ha nem akarod holnapra megépíteni el is küldhetem postán. | |||||
BBalázs | Adatlap | 431533 | 2009. június 3. 14:19 | ![]() | |
Szerintem sem olyan rossz elsőre ez az Ise... Az tény, h én pont hátulról figyeltem, hogy vagy az árbóc vagy a torony ferde, tüzetesebben nem vettem szemügyre még, de sztem az sértés lenne ha egy lapon emlegetnénk PVB munkáival (sztem azok sokkal gyengébbek). Ahogy mondtátok: - messziről szép, közelről meg nem kell nézni :) Maga az Ise fantasztikus, már-már futurisztikus kinézetü hajó volt. | |||||
lucky | Adatlap | 431532 | 2009. június 3. 13:40 | ![]() | |
a Lexet meg én nem láttam... | |||||
Sszabi | Adatlap | 431531 | 2009. június 3. 13:22 | ![]() | |
Az Ede által belinkelt "papírvas" eszméletlen szép! Kár hogy az én Bismarckom ehhez képest sehol sincs...:( | |||||
EDE | Adatlap | 431530 | 2009. június 3. 12:37 | ![]() | |
A Junyo. Kár, hogy nem láttam. Azóta elkészítette a Lexingtont. Kész csónak. Érdekes a balzafás megoldás a bordáknál Sovremennijnél. | |||||
Simi | Adatlap | 431529 | 2009. június 3. 11:55 | ![]() | |
Narn! Van egy kép majdnem szemből a toronyról; itt úgy tűnik, mintha ballra (a szemlélőnek persze jobbra) dőlne az egész felépítmény, de a tetején a radar egész biztosan kicsit csálé. És ami még bántotta a szemem, hogy a sok ablaksort ahogy maratásból elkészítette: itt szinte mindenhol rések maradtak a maratások és a műanyag közt... Nyilván az ablakok helyét ki kellett faragni, reszelni az öntvényből; ilyenkor néhányszor rá kell próbálni a maratást; valószínűleg ez maradt el és így kicsit túlreszelte a plasztikot. | |||||
lucky | Adatlap | 431528 | 2009. június 3. 11:16 | ![]() | |
Herr Hintze csak nem?:) Tavaly volt pár munkája Móváron.Azt hiszem a Conte di Cavour + egy japán(?) hordozó+ még valami. Szédületes volt. | |||||
EDE | Adatlap | 431527 | 2009. június 3. 10:58 | ![]() | |
SImi! Esküszöm, egy órája a HLJ.comon néztem ezt a modelt, és az járt a fejemben Buren vajon megcsinálta e már, és hogy mosolyognék, ha kederülne, hogy megelőzték. Egyébként az Akagit akciózzák, most csak 16 120 jen 24 000 helyett! Elolvastam Horváth Zoltán Rodney-s cikkét. Hihetetlen termékeny ember, nem csak makettezési, hanem szerzői szempontból is. Még olvasni is fárasztó azt a sokmindent, amit művelt ezzel a makettel. Mindenesetre, ha nem tartózkodna annyira fórumozástól, lehet, hogy sok plusz munkát és kudarcot elkerülhetet volna. És egy kedves ismerős papírból: www.papirmakett.hu/forum/viewtopic.php | |||||
Narn | Adatlap | 431526 | 2009. június 3. 10:52 | ![]() | |
Simi! Mi a baj a toronnyal ? Én nekem nem tűnik fel semmi komoly gáz, azért kérdem, okulásképpen. Amúgy a Borodinohoz most egyrészt PVB munkáját is használom refkónak :), mert nincs sok sajnos. | |||||
Simi | Adatlap | 431525 | 2009. június 3. 09:50 | ![]() | |
Én szeretem a sztirolt, de azért nem csinálnék mindent ebből, mint Evert-Jan Foeth, aki szinte teljesen sztirolból építi a hajóit(jelen esetben a Hood-ot 350-ben):blog.ontheslipway.com/ Más: szomorkodhat PVB, mert valaki előbb megépítette és feldobta a modelwarships-re a Fujimi 350-es Ise-jét... és talán egy fokkal még jobb is az ő munkáinál. Persze minden létező kiegészítőt megvett hozzá. Sajnos a torony - a hajó egyik izgalmas része - nem sikerült igazán szépen. http://www.modelshipgallery.com/gallery/bb/ijn/ise-350-sm/sm-index.html | |||||
lucky | Adatlap | 431524 | 2009. június 3. 09:09 | ![]() | |
A sztirol azért lehet jobb, mert a vastag karton rétegekre széteshet.Ez ugye a sztirolnál nincs. Ha haladni akar az ember így is, úgy is pillanatragacsot kell használni. Ez a papírt átitatja és keménnyé teszi. Sztirolnál utána még lehet oldószeres ragacs is. Ede! Pontosan vágj!Ha egy hajszállal kisebb az még lehet jobb is, mintha nagyobb lenne. | |||||
Simi | Adatlap | 431523 | 2009. június 3. 09:03 | ![]() | |
Laci! Arról nem is írsz, hogy hogyan sikerült a "szegecselés" (vagyis a kis korongok felragasztása)? | |||||
Laci | Adatlap | 431522 | 2009. június 3. 08:32 | ![]() | |
Simi! Ha már a sztirolnál járunk.Hosszasabb kutakodás után találtam eléggé sok szegecset körbe a hajón meg a felépítményen,na meg ezen-azon,úgyhogy amit küldtél táblával szt mind kilyuggatom míg el nem fogy.Nem akarok beleesni abba a hibába,hogy visszaküldöm a lyukasztót,aztán meg húú légyszives küldd már el megint,mert kellene erre meg arra.Inkább legyen több,mint kellene.Köszi előre is! Üdv! | |||||
Simi | Adatlap | 431521 | 2009. június 2. 12:57 | ![]() | |
A sztirol az én szememben talán nem is a merevsége miatt (lehet, hogy a papír is van olyan merev) tűnik olyan jónak, hanem pl mert jól fűrészelhető (vágható), csiszolható, fúrható, véshető, szépen festhető, és kiválóan ragasztható. Az 1 mm-es sztirolt és az 1 mm -es kartont összevetve a tulajdonságok terén - szerintem - a sztirol a jobb. | |||||
EDE | Adatlap | 431520 | 2009. június 2. 12:56 | ![]() | |
Szami, Lucky! Egyelőre örülök, ha a hajótestet sikerül összeraknom a nyáron. Szami gyönyörű tengeralattjáró vadászábűról beugrott egy régebben felmerült kérdés, az árbocot, ami asszem 2 mm-s rézdrótból lesz, hogyan kell stabilan beágyazni? | |||||
Szamuráj | Adatlap | 431519 | 2009. június 2. 12:49 | ![]() | |
Szia Lucky! Nem csodálom, megnéztem milyen a szerkezete, hát van vele meló az biztos. Sz. | |||||
lucky | Adatlap | 431518 | 2009. június 2. 12:35 | ![]() | |
Szami! Nekem a Krakowiakon gyűlt meg a bajom a vízibomba vetőkkel...És még még mindig gyűlik... | |||||
Szamuráj | Adatlap | 431517 | 2009. június 2. 12:26 | ![]() | |
Szamuráj | Adatlap | 431516 | 2009. június 2. 12:14 | ![]() | |
Szia EDE! A Simi által mellékelt cikk nagyon tanulságos, ezeken a buktatókon én is átestem, amikor évekkel ezelőtt kitapasztaltam, hogyan nézzen ki a végeredmény. Mivel nekem már van pár kész "papírmakettem" (amiket a tavalyi bolyai-stefin láttál is, milyen érdekes, kivétel nélkül tengeralattjárók), engedd meg, hogy pár jó tanáccsal szolgáljak: -A bordákat és a merevítéseket, gerincet én triplex kartonból szoktam megcsinálni. Ragasztásukhoz a Palmatex jó, nálam azonban az UHU univerzális ragasztója vált be, annál is inkább, mert kevésbé büdös. -A keresztben osztott lemezekre érdemes, a cikkben olvasottaknak megfelelően hosszanti irányban is felfektetni a papírlemezeket. -A merevítéssel és a bordák közti besüppedéssel nekem is meggyűlt a bajom sokszor. Amikor édesapa még a hajógyárban dolgozott, szokott hozni kétkomponensű gyantát (nevét nem tudom), amivel el lehetett tüntetni a göröngyöket. Persze utána kitartó csiszolás a durva, majd finom csiszolópapírokkal, a végén vizesen. -Pur habbal szintén játszottam, fontos, hogy legyen sok aceton a közelben, amivel le lehet mosni, mert elég idegesítő amikor ragad az ember keze. -A felépítményeket 1 mm-es sztirol lemezből szépen meg lehet építeni. -A fedélzeti deszkákat megúszod ennél a hajónál. Érdemes majd a linóleum borítást megcsinálni, és ha van csúszásgátló lemezed, azt is. (ezzel a mintasorral: -I-I-I) -Még lenne sok ötletem, hirtelen ennyi jutott eszembe. Nyárra előszedem én is a hajókat, a suli miatt most alig van idő nagyobb projektekhez, inkább a kölykökkel maketteztem szakkörön. Meg fogod csinálni a taton lévő mélységi bomba kivető rendszert? Még tavaly sikerült egyet megalkotni 1/144-ben, a szemem majd kisült, mire kész lett. XD Üdvözlettel: Sz. tanár úr | |||||
Narn | Adatlap | 431515 | 2009. június 2. 12:10 | ![]() | |
Érdemes megnézni ezt az úriembert, hogyan építi a hajóját. Én legalábbis nagyon szeretem ezeket a build reportokat sok képpel. modelshipwrights.kitmaker.net/modules.php | |||||
bigboy | Adatlap | 431514 | 2009. június 2. 12:01 | ![]() | |
Üdv ez nekem is jól jön a 1:200 U.S.S Lexington-hoz.köszönöm koma.bigboy | |||||
lucky | Adatlap | 431513 | 2009. június 2. 11:49 | ![]() | |
Én is meglepődtem milyen erős szerkezetet lehet papírból összehozni. Korlátra van lézer vágott lehetőség is. www.papirmakett.hu/index.php/kiega-sza-ta-k/la-zerva-gott-kiega-sza-ta-k/haja-korla-t/c_89.html | |||||
EDE | Adatlap | 431512 | 2009. június 2. 11:28 | ![]() | |
SImi! Én is így tervezem. A 100 mm-s lövegek még ebben a méretarányban is olyan kicsik, hogy eszembe se jutna papírból elkészíteni. A 0,5 mm-s injeciós tű a méretes. A korlátokat 0.2-es rézdrótból tervezem elkészíteni. Erre kidolgoztam egy "citerás" technikát 1:700 ban, de ott nem vált be. 1:200-ban szerintem jó lesz. Persze az egész semmit sem ér, ha a papírt összekaszabolom. Gyermek koromban sokmindent építettem kartonból a Playmobil koppincs (made by Schenk Károly fröcsöntő műhelye) katonáimnak - várat, helikoptert, vitorláshajót, sőt még egy monitort is hatalmas forgó lövegtoronnyal, és már akkor tapasztaltam, hogy milyen szilárd szerkezetet lehet papírból létrehozni. Úgyhogy a gerinc szerintem jó lesz abból is. | |||||
Simi | Adatlap | 431511 | 2009. június 2. 09:41 | ![]() | |
Ja, a papír lakkozását akrillal és enamellel is kipróbáltam. Az enamel jött be, mert az akril szétpacálta - vízbázisú lévén - a festéket. | |||||
Simi | Adatlap | 431510 | 2009. június 2. 09:36 | ![]() | |
EDE! Hát akkor sok sikert! Ha Zoli cikkét elolvasod, akkor magad is rájössz arra, hogy nem szabad és nem is érdemes mindent papírból készíteni, mert azért a papírnak is megvannak a maga korlátai:pl a lövegcsövek sosem lesznek igazán szépek papírból stb. Zoli - a cikk szerint - sokat küszködött, hogy a papír megkeményedjen; mindenféle kezelést kipróbált, hasztalanúl. Csak a lakkozásra nem gondolt. A lakkot a papír magába szívja, és a száradás után jól megkeményedik. Ráadásul védi is az elszineződéstől. | |||||
EDE | Adatlap | 431509 | 2009. június 2. 09:30 | ![]() | |
Csatahajós! Az extra levelezőrendszere nem működik, így a citromailen válaszoltam neked, de ott 1 datanetes címed volt, nem tom megkaptad e. | |||||
EDE | Adatlap | 431508 | 2009. június 2. 09:25 | ![]() | |
SImi! Bizony már szembesültem a nehézségekkel. De már megvettem az Akizukit, és olyan szép kis hajó, hogy nincs szívem túladni rajta. Legalább megpróbálom. Legfeljebb a szemétkosárban végzi. 2,2 lepedő nem nagy pazarlás, múltor a pálinka fesztiválon kétszer ennyit elvertem röpke 3 óra alatt. Horváth Zoltán cikkét majd elolvasom. Egyelőre azt megállapítottam, ismét nincs miért szégyenkeznie. Az biztos, hogy igen nagy tisztelettel néztem Lucky papírhajójára a Stefin. | |||||
Simi | Adatlap | 431507 | 2009. június 1. 14:35 | ![]() | |
Mindenkinek - talán most különösen is EDÉnek - ajánlom elolvasásra Horváth Zoli barátunk legújabb modellépítési cikkét:olli.freeweb.hu/index.html (Rodney-Gomix) Nagyon tanúlságos. Én biztos nem fogok bele papírhajó építésébe ezek után... bár a szerző még nem veszítette el most sem a kedvét. A hajót jómagam is láttam Móváron - igaz, talán 2 m -nél közelebb nem tudtam becserkészni. A Mester ugyan eléggé leszólta a cikkében, de szerintem elég jó lett - kapott is egy "bronze" feliratú plexit érte. A bordák vonatkozásában szerintem érdemes esetleg az 1 mm-es sztirollemezt is használni: olcsó (pl dekorstúdiókban v. papírboltokban lehet venni) és nagyon könnyen vágható, alakítható. A pillanatragasztóval igen keményen köt, de az átlag plasztikmodell ragasztók is jól ragasztják. És a papírnál biztosan sokkal szilárdabb. | |||||
Narn | Adatlap | 431506 | 2009. június 1. 14:13 | ![]() | |
Tegnap nekiálltam az összeszereléshez. Először a testet ragasztottam össze. Orosz céghez képest egészen jónak nevezhető. Itt-ott azért elkel majd a tömítés. Utána következtek a kis lövegek csöveinek a cseréje. Találtam itthon olyan injekciós tűt, ami ide megfelelőnek tűnik. Egyenlőre a fele van kész, 8 darab. Ezeket fel is ragasztottam a helyükre a mögötte lévő kis fülkével együtt. Majd ma este megcsinálom a maradék nyolcat, hogy a fedélzet is a helére kerüljön. | |||||
lucky | Adatlap | 431505 | 2009. június 1. 10:27 | ![]() | |
Készülj fel úgy 8-9 hónapi bíbelődésre...:) A héjalás felrakásánál jól jöhetnek a külön ragasztófülek. | |||||
EDE | Adatlap | 431504 | 2009. június 1. 08:54 | ![]() | |
Lucky! Ismét köszönet! Remélem sikerül egy kicsit bíbelődnöm ezzel a szép kis hajóval. | |||||
lucky | Adatlap | 431503 | 2009. május 31. 21:44 | ![]() | |
Szia Ede! Ragassz össze 2db 0,5 mm-est.Így igaz,h 1,1-1,2 mm lesz, de ez még mindig kevesebb mint 1,4. A másik ötletem az, h a borda közepét vedd számításba vágás előtt. Magyarán a bordák helyét egy kicsit át kell szerkeszteni. | |||||
EDE | Adatlap | 431502 | 2009. május 31. 21:09 | ![]() | |
Köszi Lucky! Végül én az orosz-japán háborús változatot töltöttem le, mert az kisebb. Csak a setup instructionsban azt olvastam, hogy a demo regisztrációhoz net kell, az meg otthon nincs egyelőre, úgyhogy az élvezkedés hanyagolva. Viszont papírmakett ügyben szeretnék tőled tanácsot kérni. IJN Akizukihoz azt írják, hogy 0,5 mm és 1 mm karton kell a megépítéshez. A 0,5 az OK, de pont 1 mm-set egy bazinagy papírboltban sem találtam, csak 1,4 vastagot. Ez az eltérés gond, vagy elhanyagolható? Attól tartok ugyanis, hogy a sok bordánál a sok kis eltérés összeadódik, és nem lesz pontos a papírlemezek fedése.. | |||||
Narn | Adatlap | 431501 | 2009. május 31. 00:04 | ![]() | |
Hosszas kavarás és jónéhány más típusú makett legyártása után végre nekifogok egy újabb hajónak. Régóta tervezgettem beszerezni a Borodino-t vagy valamelyik másikat a típusból. Erre Pénteken került sor, amikor is megvettem a szépséget. Ha nem sajnáltam volna a pénzt, akkor elhoztam volna a Varyagot is. Majd később :) Sajnos még semmi sincs hozzá, de már megrendeltem a Golds maratását, ami sajnos jó sokba kerül és együtt van a Varyag-al. A WEM-nek is van egy, de a Gold jobbank tűnt, viszont a WEM-en vannak olyanok, amik jól jöttek volna. A két maratás már nagyon sok így választanom kellet. A maratáson kívül megvan (rendelve) még a két nagy löveg és a négy kisebb csövei, amik jobban néznek ki, mint a kit lövegcsövei. Az lenne a kérdésem, hogy a hat-hat kis lövegnek, amik a hajó oldalában vannak kb mekkora cső lenne ideális ? Hátha injekciós tűből vagy valami másból le tudnám cserélni. | |||||
Sszabi | Adatlap | 431500 | 2009. május 29. 13:28 | ![]() | |
Én még régebben szedtem le a Jütland demóját, de nekem az irányítással gondjaim voltak, ennek ellenére nem volt rossz sztem. | |||||
csatahajós | Adatlap | 431499 | 2009. május 29. 09:37 | ![]() | |
Kíváncsi vagyok a véleményetekre ha kipróbáltátok a Jütlandot ;)! | |||||
lucky | Adatlap | 431498 | 2009. május 29. 08:49 | ![]() | |
EDE | Adatlap | 431497 | 2009. május 29. 08:37 | ![]() | |
Szamuráj kolléga! Azért egy töri szakos enyhénszólva más háttérinformációkkal rendelkezik ebben a hobbiban. No de mit szóljon egy fiz-kém-infós? :) EDE kolléga | |||||
Zsotya | Adatlap | 431496 | 2009. május 28. 14:08 | ![]() | |
Üdv minden hajós Kollegának! Tudom, hogy ez nem az adás-vétel helye, mégis kérdezném, hogy nem akar-e valaki parancsnokolni egy Trumpeter 1:350-es North Carolinán. A hajó megkezdetlen és a nylontasakok bontatlanok. Minden megoldás, így csere is érdekelne. Hasonlóképpen vagyok egy 1:400-es Hood-dal is a Hellertől. Elnézést a zavarásért. Üdv Zsotya 30 377-5732 | |||||
Szamuráj | Adatlap | 431495 | 2009. május 28. 13:40 | ![]() | |
...én igen, mivel Bismarcról sokat tanultunk a főiskolában történelem szakon harmadéven. Sőt a síráson és az idegeskedésen kívül olykor lemondásával vagy öngyilkossággal is fenyegetőzött, ha nem úgy alakultak a dolgok, ahogyan elképzelte. Egyébként kiváló diplomáciai taktikus volt a Vaskancellár, nemhiába nyert meg két háborút az osztrákok és a franciák ellen. Ja, és imádta a kényes dolgokat leközölni a sajtóban... Még egy történet, amit nagyszerű tanárunk mesélt el előadáson: az 1877-78-as orosz-török háborút lezáró san stefano-i és berlini béke tárgyalásokon az unalmasabb percekben Gorcsakov orosz külügyminiszterrel töltőtollakat cserélt, egyszer megjegyezte Bismarck, hogy Gorcsakovnak mennyire nem odaillő a nyakkendője...:) Tisztelettel: Szamuráj tanár úr | |||||
EDE | Adatlap | 431494 | 2009. május 28. 13:23 | ![]() | |
Kösz Csatahajós! Én is először így értelmeztem, aztán láttam a demo listát, és úgy gondoltam ez lesz a jó út. Nem jött be... | |||||
csatahajós | Adatlap | 431493 | 2009. május 28. 09:19 | ![]() | |
Szia EDE! Ezen az oldalon a fő link: www.stormeaglestudios.com/public/html/se_downloads_v2.html Ez a full verzió maga a demo is, attól függ hogy mit enged belőle játszani hogy mit veszel meg. Lucky! Mi volt a gond, hátha tudok segíteni :). Nekem is kellett egy kis gyakorlat, de ha egyszer rájössz a logikájára akkor megy simán. Egyébként ajánlom a manualt, ott elég részletesen le van írva, illetőleg a játék közben az F1-gyel elő lehet hívni a gomb parancsokat. Ha esetleg valaki megvenné a teljes játékot, szóljon, mert nagyon szívesen játszanék egy online játszmát! Üdv. | |||||
EDE | Adatlap | 431492 | 2009. május 28. 08:42 | ![]() | |
Lucky! Melyik szájtról töltötted je a demót? Énpróbáltam a listáról, de csak egyre másra dobálta ki az újabb oldalakat. | |||||
EDE | Adatlap | 431491 | 2009. május 28. 08:12 | ![]() | |
Csak érdekesség képpen Bismarckról: Egy pszichológiai témájú könyvben meglepődve olvastam, hogy a Vaskancellár feszült, ideges ember volt, nehéz helyzetekben gyakran elsírta magát. Ki gondolta volna... | |||||
lucky | Adatlap | 431490 | 2009. május 27. 20:53 | ![]() | |
Csatahajós! A Jütlandot kipróbáltam, de az irányítással gondjaim voltak... | |||||
Jozsi | Adatlap | 431489 | 2009. május 27. 20:37 | ![]() | |
Szia! Láss a szavak mögé. Ez csak vicc volt. Nem kell mindig mindent pontosítani. 46 éves hajómakettező létemre azért "NAGGYÁBÓL" tudom azt, hogy kell leírni a nevét a vaskancellárnak. Amúgy én meg Jozsi vagyok nem Jocó. Üdv: Bechler József | |||||
EDE | Adatlap | 431488 | 2009. május 27. 14:28 | ![]() | |
Mármint 68 éve... | |||||
BBalázs | Adatlap | 431487 | 2009. május 27. 13:16 | ![]() | |
És ha már Bismarck... A mai napon pusztult el a csatahajók királynője! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Engem is érdekelne a tervrajz...