<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Laci | Adatlap | 432946 | 2010. április 21. 14:29 | ||||||||||||||||||||||||
csatahajós | Adatlap | 432945 | 2010. április 21. 13:57 | ||||||||||||||||||||||||
zs180-nak és mindnekinek aki szereti a témát: www.modelwarships.com/features/current/Dortmund-2010/images/IMG_6834.jpg Szerintem gyönyörű! | |||||||||||||||||||||||||||
SImi | Adatlap | 432944 | 2010. április 21. 10:25 | ||||||||||||||||||||||||
Szia! Ez az egyik legismertebb kép Lindemann kapitányról. Kicsit ellentmondásos: a nagy, elálló füleivel olyan humoros; arcvonásaival, termetével pedig szigorúságot, keménységet tükröz. | |||||||||||||||||||||||||||
Hiroya | Adatlap | 432943 | 2010. április 21. 09:16 | ||||||||||||||||||||||||
Üdv! Köszönöm szépen, hasznos információ! További szép napot! | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432942 | 2010. április 20. 19:49 | ||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 432941 | 2010. április 20. 19:00 | ||||||||||||||||||||||||
Szia ! Vagy esetleg külföldről: www.tudayshobbymodels.com/prd_tamiya_Yamato_350 Bár ezt a céget nem ismerem annyira. | |||||||||||||||||||||||||||
epi85 | Adatlap | 432940 | 2010. április 20. 17:21 | ||||||||||||||||||||||||
Hello! Pl. itt van egy.Nem épp a legolcsóbb,viszont a márka magáért beszél.www.modellbolt.hu/index.php Üdv.: epi | |||||||||||||||||||||||||||
Hiroya | Adatlap | 432939 | 2010. április 20. 16:47 | ||||||||||||||||||||||||
Üdvözlet mindenkinek! Érdeklődnék, hogy nem tudja e valaki hol tudnék beszerezni egy Yamato hadihajó makettet 70 - 80 cm-es méretben! köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432938 | 2010. április 20. 12:12 | ||||||||||||||||||||||||
Csatlakozom EDE barátunkhoz! | |||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 432937 | 2010. április 19. 11:41 | ||||||||||||||||||||||||
Wakama | Adatlap | 432936 | 2010. április 19. 09:42 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Eladó hajómakett, maratások! Hajó + maratás 1/700: Dragon (7049) - USS Essex CV-9 Eduard (17006) - USS Essex csak együtt a kettő - 8000 Ft Maratás hajóhoz 1/350 (a Trumpeter Hornet-hez): Eduard (53005) - US Aircraft Carrier Hornet Eduard (53007) - US Aircraft Carrier Hornet railings csak együtt a kettő - 9000 Ft Üdv Wakama | |||||||||||||||||||||||||||
SImi | Adatlap | 432935 | 2010. április 19. 09:13 | ||||||||||||||||||||||||
Már kétszer próbáltam, de megszivatott a rendszer. remélem, most sikerül feltenni néhány mosonmagyaróvári képet. | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432934 | 2010. április 16. 10:15 | ||||||||||||||||||||||||
Simi! Igen igazad van a Bismarck többi fa fedélzetével kapcsolatban,de ezek még távolabbi problémák.Ezért is írtam egyenlőre csak a fő fedélzetet. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
SImi | Adatlap | 432933 | 2010. április 16. 09:18 | ||||||||||||||||||||||||
Szia! Ha nem is csináltam eddig még fa fedélzetet, van némi benyomásom az illeszkedésekről, ahogy a szegélyhez illeszkedik: olyan fűrészfogszerű. A barbettáknál különösen izgalmas a dolog. Ez tényleg nagyon szivatós és aprólékos munka, de nagyon látványos is. Ez utóbbi biztos motiválni fog. Sajnos a Bismarck felsőbb fedélzetein is volt fa borítás (ellentétben pl a PoW-el). Én per pillanat a másodlagos fegyverzet tornyaival bíbelődöm és aztán lassan jöhet a festegetés... | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432932 | 2010. április 15. 14:32 | ||||||||||||||||||||||||
De legalább van téma,és addig él a topic is. | |||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 432931 | 2010. április 15. 10:58 | ||||||||||||||||||||||||
Örömmel látom, hogy a felvetésem milyen diszkussziót váltott ki. Nem állítom, hogy a sérülések száma és elhelyezkedése pontos (nem foglalkoztam mostanában a Bismarck-kal, így nem is tudnám alaposan megítélni), csak tetszett, ahogy megcsinálta őket a készítő. Mint sérülések, élethűnek tűnnek. Egyébként ugyanitt szerepel valszeg ugyanettől az embertől egy csata előtti állapotról készült makett is... | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432930 | 2010. április 15. 10:28 | ||||||||||||||||||||||||
Simi! Úgy látom te is rávilágítottál a lényegre! Sajnos nem tudtunk találkozni -pedig nagyon jó lett volna- ,viszont jól esett,hogy hiányoltál.Most éppen elég durva résznél járok a Bismarck ügyben.Mint írtam anno a fedélzetet csinálom. Juj juj!Szerintem lesz olyan sok idő,mint majd a test!Értem itt azokat a fránya illesztéseket,amik elég sok fejtörést fognak okozni.DE MEGOLDJUK! Az "ellenféllel" mi újság? Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 432929 | 2010. április 15. 08:45 | ||||||||||||||||||||||||
Tommy! Komolyabb képszerkesztő progival nyomtatás nélkül is meg lehet oldani az átméretezést. Ha viszont ilyen sincs akkor marad a séta. | |||||||||||||||||||||||||||
Tommy | Adatlap | 432928 | 2010. április 14. 22:50 | ||||||||||||||||||||||||
lucky! Köszi, lassan nekiállok. Az a problémám, hogy nekem nincs nyomtatóm, aztán minden próbanyomtatáshoz sétálnom kell (mert ugye a számtech. boltban "nem" tudják átméretezni... na mindegy...) Az elkövetkezendő pár napban azért reményeim szerint el tudom kezdeni. Üdv | |||||||||||||||||||||||||||
SImi | Adatlap | 432927 | 2010. április 14. 22:45 | ||||||||||||||||||||||||
Ennek a diorámának kicsit véres a torka... Olyan beállítások és találatok szerepelnek rajta, ami nonszensz. Pl 6 találat a B torony tetején, ami ugyebár a kivégzőosztag közelsége miatt egyszerűen nem igaz. A készítő - szerintem - abszolut a látványra és nem a valóságra tette a hangsúlyt. | |||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 432926 | 2010. április 14. 22:20 | ||||||||||||||||||||||||
Ismerős képek. Egyébként megdöbbentő, hogy a Rodney 406 mm-ese - csupán az átütő hatás - milyen pusztítást vitt véghez az egyik legerősebben védett részen - a hídon. Nyilván közelről tüzelt ekkor már az angol hajó, de akkor is lenyűgöző. | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432925 | 2010. április 14. 22:00 | ||||||||||||||||||||||||
Na akkor nem éppen vitázni akarok,csak valahogy az eredeti roncs fotókon nem éppen ezt a felhozatalt látom!Például,mint Balázs barátunk is írta a fő árbóc sem állt már a süllyedés pillanatában,vagy éppen a páncélozott parancsnoki híd is egy elég csúnya 406 mm-s ágyú találatát viseli magán,ami elég szépen keresztül vitte a hidat.Na most nem tudom,hogy a makettező barátunk mikori ábráját próbálta diorámázni,de véleményem szerint -s bár elég sok leírás alapján is- a hidat ekkor már régen kiütötték a harcból,tehát már átlőtt állapotban kellett volna ábrázolnia. Mindent egybevetve:nem akarom senki munkáját ocsmárolni,-maga a dioráma nagyon szép- viszont ha már egy ilyen szépen kidolgozott és nagy volumenű építkezésbe vágja az illető a fejszéjét akkor nem ártana előbb utánajárni,és úgy megépíteni. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 432924 | 2010. április 14. 21:35 | ||||||||||||||||||||||||
Nem köekedésből, de az orr részről készült eredeti fotón pont nem látszik az orr részen lévő találat (makett) - ennyire nem folytam bele, de az biztos hogy a Bismarck egy lángoló roncs volt. Lángok híjján, találatok és korom látható a maketten. Több száz, nagy kaliberű kövedék közvetett és közvetlen találata után egy Iowa vagy Yamato sem festett volna jobban. A hamradik kép valóban grafika, addigra leestek a tornyok, és a felépítmény darabjai. Ettől függetlenül nekem a felépítményeken esett károk túl kicsik a maketten. De továbbra is tetszik a makett, egy gond van még vele. A tenger ennél sokkal viharosabb volt és óriási hullámok látszódnak a korabeli fotókon. De azt hiszem ennél a makettnél nem ez a lényeg... | |||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 432923 | 2010. április 14. 21:03 | ||||||||||||||||||||||||
Essex! Nálunk is vasút őrület van! A kisfiam megkapta a régi TT cuccaim egy részét. Hálából csapást mért a Junyómra. Tudsz képet a neten a fékezőkábelekről? | |||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 432922 | 2010. április 14. 21:00 | ||||||||||||||||||||||||
Laci! A második képed mindenképpen leleplező! Az a találat tényleg nincs ott. Viszont a harmadik grafika. | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432921 | 2010. április 14. 20:23 | ||||||||||||||||||||||||
Balázs! Ha jobban átvizsgálod a makettet,akkor felfedezel olyan találatokat is ,melyek nem is voltak rajta.Úgyértem olyan találatok,amik átütötték a páncélzatot,holott az eredeti roncson nyoma sincs átszakító találatnak.Lásd a mellékelt képet,gondolok itt például az orr rész horogkeresztjénél! Én nem védeni akarom a hajómat! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 432920 | 2010. április 14. 19:55 | ||||||||||||||||||||||||
Azért nem eszik ezt olyan forrón. Mellesleg, szerintem jobban szétvolt luggatva a Bismarck, el kell olvasni Ludovic K. regényét, beszámolók szerint a parancsnoki torony, árbóc, stb. elvolt már lőve. Tűzvezető központok és még sorolhatnám... Nem szégyen a vereség, mert ismerjük a körülményeket és a Bismarck történetét. Óriási áldozat árán, de legyőzték. De hatásos, nekem elnyerte a tettszésem. | |||||||||||||||||||||||||||
zaran | Adatlap | 432919 | 2010. április 14. 19:16 | ||||||||||||||||||||||||
Nem is volt. A Németek süllyesztették el, hogy ne kerüljön ellenséges kézre. Csak az angolok terjesztették, hogy ementáli lett, azért, mert a Brit flotta nagy és legyőzhetetlen. A legenda ha elvész, akkor a nép bizalma megrendül, kitartása megszűnik, és a Németek nyerik a háborút. | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432918 | 2010. április 14. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||
Nem tudom ki hogy van vele,de szerintem ennyire nem volt szét luggatva szerencsétlen hajó! | |||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 432917 | 2010. április 14. 17:23 | ||||||||||||||||||||||||
Kösz, Chevy, megelőztél a válasszal. | |||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 432916 | 2010. április 14. 17:22 | ||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 432915 | 2010. április 14. 15:13 | ||||||||||||||||||||||||
Szia! Link, esetleg? | |||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 432914 | 2010. április 14. 14:59 | ||||||||||||||||||||||||
Tisztelt urak, érdemes megnézni a modelwarships mai tudósítását Jim Baumanntól két német kiállításról. Sok gyönyörű hajó közül engem különösen a süllyedő Bismarck fogott meg a sérülések aprólékos és élethű megjelenítésével. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||
Essex | Adatlap | 432913 | 2010. április 14. 09:52 | ||||||||||||||||||||||||
Mivel én 1945 elejét csinálnám, akkor még több gép is volt a 3-színű kamuflázzsal, de pl. a Helldiverek még júniusban is döntően azok voltak. Van fotó a Yorktown Helldiverjeiről már az "R"-betűs hajó azonosítóval, a 6-7 gépből csak egy van, ami egyszínű. A gépeknél nem maga a festés a nehéz, hanem hogy sok van, pláne a fedélzeten álló gépeknél beletenni a maratott pilótafülkét, azt is kifesteni. Aprólékos és nagy precízséget igénylő türelemmunka a matricázás is , még szerencse, hogy ezt tényleg nem muszáj egyszerre megcsinálni. Plusz probléma, ha akarsz néhány akciót csinálni, pl. valamelyik gépet szerelik vagy hasonló... A panelvonalakkal még nem foglalkoztam. Szét kell nézni a már elkészült modellek fotóin, de ez is időigényes. Nekem az otthoni gépen egy-két hónapja beszart, most van folyamatban az új gép, tehát még egy jó pár hétig nem is tudok foglalkozni vele. Ráadásul most a vasutas korszak tombol nálam... :-))) | |||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 432912 | 2010. április 13. 19:30 | ||||||||||||||||||||||||
Essex! Akkor rendelem a gépeket. 4-6 hét a szállítási idő. Egyébként nekem nem tetszenek a gépeken az eltúlzott panelvonalak sem. Lehet, hogy azokat is el kéne tüntetni. Én a festéstől tartok legkevésbé. Az MS 21 nem egy bonyolult mintázat, és a vadászok is egyszínűek. A bombázók szerintem 3, de még ez nem biztos. Persze az is igaz, hogy meg kéne tanulnom a festékszóróval bánni. Az se két perc. Ha megjönnek a gépek, majd valahol összefutunk! | |||||||||||||||||||||||||||
Essex | Adatlap | 432911 | 2010. április 13. 18:03 | ||||||||||||||||||||||||
Azért ebbe a mesterműbe a "kézügyességemnek" is lesz egy beleszólása. :-))) Baromira félek ezektől a mütyürnyi maratott bigyóktól (nem csak ezektől, a Gold Medal lapokon is van egy-pár zűrös dolog). És ne kenődj el, nekem is borzasztó sok mindent kellene megcsinálni és nekem sincs rá időm... :-))) Igen, nekem 4 doboz F6F Hellcat kell. Na meg ezt a q***va sok repcsit megcsinálni se lesz egy leányálom, maratott belső berendezéssel, meg festegetni, matricázni... | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432910 | 2010. április 13. 17:57 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Balázs! Nem vettem kötekedésnek a kérdésed,épp ellenkezőleg.Én nem a Tamiya maszkolóját használom -őszintén szólva nem is ismerem-,hanem a festők által használt maszkoló szalagot.(50m X 19mm)A festés illesztéseinél törekedtem a legpontosabban illeszteni - ez sikerült is átfedés nélkül- a két ellentétest színt.Igaz a vízvonalnál ezt nem bírtam kivédeni.Ott kénytelen voltam átfedni.Ugyan már ne szerénykedj,én sem vagyok profi,van még mit tanulni,viszont láttam a kész hajóidat-repülőidet,és egyáltalán nem panaszkodhatsz.Sőt az én makett készletem fel sem veheti a TE munkáiddal a versenyt! Amúgy itthon vagyok,most már végleg,tudod a család na meg a hajó nélkül elég kegyetlen a távollét.Ha a hajót nem is nézem,de a fiam az életem,és ő nélküle elég rossz volt több,mint 3 hónapig távol lenni. Na mindezt félretéve örülök,hogy újra fent lehet látni a fórumon! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 432909 | 2010. április 13. 16:58 | ||||||||||||||||||||||||
Lacikám! Ezek a képek nagyon tetszettek, szépen alakul a Bismarck, mostmár jöhet a fedélzet, és a sok szerelvény. Egy észrevételem lenne. A különbző mintáknál a maszkolásnál mennyire élesek a kontúrok? Régebbi - makrós - képeken nem láttam biztosan, hogy elég pontos volt-e a maszkolás - a Tamiya maszkolóját használod? Remélem nem vetted kötekedésnek a kérdését egy olyasvalakinek, aki messze nem profi makettező, csak valahol én is a szívemen viselem a Bismarckod alakulását! Sokunk kedvenc hajója... Egyébként rég láttalak msn-en, mizujs? | |||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 432908 | 2010. április 13. 07:32 | ||||||||||||||||||||||||
Szia Tommy! Sztem nem vékony, eléggé sűrűn vannak. Ha fent van a borítás már eltörni is csak nehezen lehet. A borítás olyan 180 gr-os papíron lehet. Ez kb 0.2-025 mm vastag. | |||||||||||||||||||||||||||
ChevyG | Adatlap | 432907 | 2010. április 12. 22:49 | ||||||||||||||||||||||||
Tommy | Adatlap | 432906 | 2010. április 12. 22:48 | ||||||||||||||||||||||||
Szia lucky! Nem tudod, hogy a Szent István palánkját milyen vastag papírra kéne másolni? Mert arra gondoltam, hogy nem papírból csinálom a hajót, hanem amelyik részét csak lehet, sztirolból. Aztán akkor olyan vastag sztirolt keresek, ami megfelelne a palánkozáshoz. Nézegettem a rajzokat, az 1mm-es borda nem vékony neki? Üdv Tommy | |||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 432905 | 2010. április 12. 21:11 | ||||||||||||||||||||||||
Essex! Ez tényleg k*** szép! Valami mestermű fog itt készülni! Én meg egy kicsit el vagyok kenődve. Ahhoz, hogy tényleg valamennyire élethű legyen, borzasztó sok mindent meg kell rajta csinálni, de hogy mikor lesz rá időm? Na mindegy, akkor rendelem a gépeket. 4 doboz F6F Hellcat, igaz? | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432904 | 2010. április 12. 20:51 | ||||||||||||||||||||||||
Essex | Adatlap | 432903 | 2010. április 12. 19:28 | ||||||||||||||||||||||||
EDE, sajnos repcsi nem volt egy darab sem. Viszont hogy vigasztaljalak téged, vettem magamnak a master-model nevű lengyel cégtől esztergált 5"-es lövegcsöveket (amit a L'Arsenal-tól akartam), meg komplett 20 mm-es Oerlikonokat. Kib***szottul q***va drága volt, viszont kib***szottul q***va szép. master-model.pl/index.php Érdemes az animációt meg a képeket is megnézni... | |||||||||||||||||||||||||||
Hajókovács | Adatlap | 432902 | 2010. április 9. 23:00 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Én ott leszek szombaton és kb 8-1O TIT HMHE hajós is . Vasárnap egy másik brigád megy a TIT- ből. Biztosan lesz rá mód , hogy egy kicsit beszélgessünk. Üdv | |||||||||||||||||||||||||||
SImi | Adatlap | 432901 | 2010. április 9. 22:28 | ||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Az egyik szemem sír, a másik nevet... Kár, hogy nem lesz ott mindenki (Pl Laci barátom), akinek ott kéne lennie. De azért lesznek a nagy csapatból jónéhányan. Örülök, hogy zs180 is ott lesz! Az offset-lemez 20-ad rangú dolog a találkozás élményéhez képest... de azért előre is köszönöm. Én sajnos semmi különöset nem viszek magammal, legfeljebb egy kis csemegét a PoW -ról. Talán majd a Stefánián? | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432900 | 2010. április 9. 21:24 | ||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 432899 | 2010. április 9. 21:24 | ||||||||||||||||||||||||
Simi, én is megyek (mégis) és viszek neked offset-lemezt is... P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 432898 | 2010. április 9. 19:46 | ||||||||||||||||||||||||
Jó nektek, én dolgozom! Ha nem fingok nagyon ki, lehet, hogy vasárnap elmegyek. | |||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 432897 | 2010. április 9. 18:32 | ||||||||||||||||||||||||
Sajnos én nem tudok elmenni!Kicsit messze van tőlünk,a kocsi meg "pihen". |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Pedig a túlélők elmondása szerint,nagyon kedvelt kapitány volt,mert nem volt szigorú,és kiállt az emberei mellett.Ellenben Günter Lütjens-el,aki viszont teljesen szigorú volt és még egy rezzenést-érzelmet sem mutatott az arcán.
Üdv!