<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
SzuhÁkos | Adatlap | 434504 | 2011. július 13. 11:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 434503 | 2011. július 11. 23:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs! És ki szedte ki a medence aljáról? Ballard? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 434502 | 2011. július 11. 22:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Mivel az első link folyton a főoldalra rak be, így kivettem neked a képeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 434501 | 2011. július 11. 22:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ! Hát akkor, a gonavy-n nézd meg az 1965-től '73-ig terjedő időszakban milyen századok voltak a hajón és szerezd be hozzá a gépeket. A hangár berendezéséhez javaslom nézd meg az alábbi képeket: www.modelwarships.com/index1.html Noha a cikk a Nimitzről szól, gyakorlatilag az összes hordozó hangárja ilyen belülről, tehát te is megcsinálhatod ilyenre. Csak neked annyiból lesz nehezebb, hogy az alapot is meg kell csinálnod nemcsak a falakat. A 350-es makettben gyárilag adnak alapot a hangárhoz. A vietnámos kinézethez pedig javaslom böngészd át ezt a fórumot: www.modelforum.cz/viewtopic.php Ha nem is beszélsz csehül, szerintem a képek adni fognak pár ötletet. Bár ahogy látni fogod a srác nem mindent épített házilag. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
SzuhÁkos | Adatlap | 434500 | 2011. július 11. 07:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! A hangárfedélzetet gondoltam az egyik kidolgozandó területnek én is! Megfogadom a tanácsod és lecserélem a gépeket más gyártmányúra. Magát az amyahajót a vietnámi időszakra szeretném elkészíteni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 434499 | 2011. július 10. 23:46 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ! Egy fő dologra kell figyelned igazából. Melyik időpontban akarod ábrázolni a hajót. Maga a makett kb. 20 évre jó, az 1961-es szolgálatba állítástól, 1979-ig. Utána ötször végeztek a hajón nagy és kis javításokat, ill. módosításokat. Javaslom, hogy keresgélj ezen a fórumon: www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php Itt pedig láthatod, hogy milyen repülőszázadok szolgáltak a hajón: www.gonavy.jp/CV-CVN65f.html A maketthez adott repülők nagyjából a vietnami háborús állapotnak felelnek meg. Ha szeretnél ettől eltérni, akkor javaslom szerezz Trumpeter repülőket. Bár egyébként is javasolnám ezek beszerzését, mert a Revell gépei finomanszólva gyenge kivitelűek. Ha pedig jól tudom, akkor a maketthez nincs hangárfedélzet. Ezt neked kell megépíteni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
SzuhÁkos | Adatlap | 434498 | 2011. július 10. 18:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni,mivel most először építek hajót,pontosabban anyahajót! Egy régi Revell 1/720 méretarányú USS Enterprise anyahajó. Mi az amire oda kell figyelnem az építés során? Szeretném feljavítani,de csak házilagosan. Töltöttem le róla könyveket,de közelebbi képeket még tölteni akarok le: Válaszotokat előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434497 | 2011. július 10. 11:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv hajósok! Mivel Balázs barátunk felvetette,hogy a fórum "meghalt",szomorúan vettem észre,hogy ez így is van-volt!Ezért törjük meg a csendet és kicsit élénkítsük fel! A legutóbbi "megmozdulásom" óta elég sok minden történ itt a Bismarck háza táján,így megmutatom nektek! Azt vettem észre az építés során,hogy azért ezek a mellék 150 mm-s tornyok sem voltak egyformák ám mind. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Planes | Adatlap | 434496 | 2011. július 10. 09:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves hajós pajtások! Kis hazánkban vaj lehet -e még kapni valahol a Trumpi 350-es Prinz Eugent,a Körtéren addig nézegettem amíg elvitték.Esetleg ha valaki látta valahol,megköszönném a visszajelzést. Üdv.! Eses Sándor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 434495 | 2011. július 10. 07:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 434494 | 2011. július 8. 20:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Pénzt találni kell nem keresni...:) Sajnos, én is a keresésben vagyok jó.:( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tommy | Adatlap | 434493 | 2011. július 7. 23:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, a jó öreg Szent István. Haladok ám vele, csak iszonyú lassan...:( Hiába na, pénzt is kell keresni valamikor...:((( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 434492 | 2011. július 7. 09:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Műanyagból alig fogsz találni, ha találsz egyáltalán.Én nem tudok, de nem zárom ki, hogy van. Papírból viszont van választék. www.papirmakett.hu/index.php/papa-rmakettek/haja-k/hadihaja-k/tegetthoff-1/400/p_977.html www.papirmakett.hu/index.php/papa-rmakettek/haja-k/hadihaja-k/tegetthoff-1/250/p_976.html www.papirmakett.hu/index.php/papa-rmakettek/haja-k/hadihaja-k/szent-istva-n-la-zerva-gott-szett-/p_924.html www.papirmakett.hu/index.php/papa-rmakettek/haja-k/hadihaja-k/sms-helgoland/p_879.html www.papirmakett.hu/index.php/papa-rmakettek/haja-k/hadihaja-k/scharfscha-tze/p_758.html www.papirmakett.hu/index.php/papa-rmakettek/haja-k/hadihaja-k/wien-hadihaja-/p_564.html www.papirmakett.hu/index.php/papa-rmakettek/haja-k/hadihaja-k/98m-torpeda-nasza-d/p_550.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szlovi | Adatlap | 434491 | 2011. július 6. 16:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szevasztok! Keresek megvételre kész Osztrák-Magyar hadihajó makettokat. Üdv.:Szlovi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 434490 | 2011. június 16. 19:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Sződön jártam pár héttel ezelőtt egy játékboltban, és az alábbiakra lettem figyelmes. Nem nagyon látom mostanság ezeket a maketteket kirakva sehol. Persze csak perverzeknek, de érdekességek is vannak köztük. Laci! Beszereztem ebay-en egy rég kiszemelt könyvet: classicdivebooks.customer.netspace.net.au/Ballard-Discovery%20of%20Bismarck.jpg | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434489 | 2011. június 13. 12:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv hajósok! Itt vannak az ígért képek a tornyokról. Sorolnám akkor a különbségeket,a négy látszólag egyforma barbettákról. -Az "A" tornyon első látásra a leszerelt távmérő tűnik fel. Van egy kis "kukucska" is a két cső között a döntött tetőn,ami a "D" tornyon is feltűnik (a "B" és "C" tornyokon nincs). Itt a kapaszkodók is érdekes módon vannak elhelyezve,az oldalán középtájon a két kontraszt találkozásánál,a tetőn viszont nincs,mint a "B" és "C" tornyokon körben. Lényegében a többi fő lövegeknél inkább a kapaszkodók elhelyezésén változtattak. -A "B" főágyún hirtelen feltűnik az "A"-ról leszerelt távmérő. Itt viszont megelégedtek csak a tetőn elhelyezett kapaszkodóval,viszont az oldalán már nincs,mint a többi tornyon. -A "C" tornyot kicsit megint megvariálták,ugyanis itt a kapaszkodókat helyezték "sűrűre". Itt megmaradt a tetőkapaszkodó,viszont tettek oldalra is,de ezt már alulra,a koszorútalp kezdetétől indulva (és nem az elejétől,mint az "A" és "D" esetében) körbe (a hátulját is beleértve,ahol a többin nem alkalmazták ezt). -A "D" tornyon ismét elhagyták a tetőkapaszkodót és visszatértek a középen elhelyezett oldalkapaszkodókhoz,de ezt megint a az elejétől indulva. Ezek végeztével úgy döntöttem,hogy megépítem a mellék tornyokat is,melyek mérete akkora volt,mint egy nehézcirkáló fő lövegtornyai.Viszonyításképp össze is mértem a két löveget,és megdöbbentő lett a látvány.El lehet képzelni,hogy ha egy SK C/28 torony ilyen méretekkel rendelkezett,akkor mekkora is lehetett valójában a német Krupp művek legfejlettebb és legnagyobb ágyúja a Bismarck fedélzetén! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 434488 | 2011. június 8. 17:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434487 | 2011. június 8. 16:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434486 | 2011. június 8. 14:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 434485 | 2011. június 8. 13:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, köszönöm, otthonról megpróbálom leölteni. Üdv, regal | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sszabi | Adatlap | 434484 | 2011. június 8. 13:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
ebookee.org/Kiev-and-Kuznetsov-Russian-Aircraft-Carriers_348080.html Így lehet, hogy még működik is... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sszabi | Adatlap | 434483 | 2011. június 8. 13:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szervusz! Kiev és Kuznetsov-ról könyv: https://rs381cg.rapidshare.com/ Megnéztem, szerintem jól hasznosítható! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 434482 | 2011. június 8. 12:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, ezeket természetesen már letöltöttem, olyasmikre gondoltam, ahol walkaround-os részletfotók vannak fedélzet festéséről, fegyverzetről, stb. Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 434481 | 2011. június 8. 12:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Pl. ilyeneket: www.google.hu/imgres | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 434480 | 2011. június 8. 12:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Mondjuk beírod a Google képkeresőjébe hogy KUZNETSOV, és kiad 2960000 találatot. Ebben kell böngészni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Regal | Adatlap | 434479 | 2011. június 8. 10:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok, szerintetek a Kuznetsov-ról honnan lehet letölteni részletfotókat? Üdv, regal | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 434478 | 2011. június 8. 09:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434477 | 2011. június 7. 15:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 434476 | 2011. június 7. 14:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci! A Kriegmarine lobogója milyen méretű? Jól lenne tudni a NJL Togo-hoz... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
hobbista | Adatlap | 434475 | 2011. június 6. 12:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Annyit még hozzátennék, hogy felújitás, és 1937-es állapotában kívánom ábrázolni a hajót. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
hobbista | Adatlap | 434474 | 2011. június 6. 12:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434473 | 2011. május 31. 23:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434472 | 2011. május 31. 14:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Boatman! Egyenlőre a tornyok forgatását még ki kell találni,mert a koszorúk belsejébe belelóg a létrák tartóinak lábai.Úgyhogy azon belül lesz még egy fal,hogy ezt kikerüljem,majd abba megy bele egy újabb koszorú,ami már a toronyhoz lesz rögzítve,és ebben a koszorúban fog lenni a fogaskerék.Mivel még nem járok,mert a tornyok készülnek el előtte a méretét így még nem tudom.Viszont annyit tudok,hogy a forgatási sebessége a valóságban 5,4 fok/mp volt.Hogy ez mennyi fordulat/perc lenne 1:100-ban élethűen azt nem tudom.De szerintem ez függ a fogaskerék fogainak száma,illetve nagyságától.A motor fordulatát le lehetne csökkenteni IC-vel,vagy potival.Egyenlőre ennyit tudok még mondani illetve írni! Amint tudok pontosabbat,szólok! Köszi! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
boatman | Adatlap | 434471 | 2011. május 31. 09:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! A hajtás megoldható, de tudni kellene a motor tengely méretét, ill. a koszorú átmérőt. Aztán hány darab, meg a motor, és az egész hajtás rögzítésének megoldását kell kitalálni. Vízzárás, csapágyazás? Jó lenne tudni a motor fordulatot, hogy elég méltóságteljesen forogjon. Ehhez már külön szállítókocsi kell, nagyon komoly méretei vannak! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
denkmeyer | Adatlap | 434470 | 2011. május 31. 08:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 434469 | 2011. május 30. 18:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ! Javaslom ezt a linket a hajó történetéhez: www.freeweb.hu/olli/bart.html A szöveg mellett szerintem vannak benne számodra használható képek is. Aztán a kész hajóhoz ezt a linket: www.modelshipgallery.com/gallery/bb/fr/jeanbart-400-sb/sb-index.html Végül van egy összeállítási rajzom a Jean Barthoz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
denkmeyer | Adatlap | 434468 | 2011. május 30. 08:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Hozzájutottam egy 1/400-as Heller Jean Bart roncshoz millió letört alkatrésszel. A segítségeteket szeretném kérni, hogy hol találhatok leírást ehhez, vagy a Richelieu-höz. Köszönöm, denkmeyer2kukacgmailpontcom | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434467 | 2011. május 28. 14:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Boatman! Azért válaszolok ma,mert most érkeztem haza. Egy torony súlya 32 dkg.Épp valamelyik nap néztem digis mérleggel a tatfelépítmény készen levő részét,az 973 g. volt.Össztömege a hajónak olyan 45-50 kg-nak kell lennie (úszóképes állapotban a vízvonalig).Persze a csöveket külön külön is lehet mozgatni,de nekem ebben az állapotban tetszik.Nincs összeforrasztva,hanem önzárós anyák akadályozzák meg a gravitáció érvényesülését.Viszont azon nagyon gondolkodok,hogy a torony forgatható legyen valahogy így: www.youtube.com/watchEzt a fogaskerék koszorút én nem tudom megcsinálni,nincs hozzá gépem.Villanymotorom van hozzá.Ezt ha meg bírnád nekem csinálni,azt megköszönném! BBalázs! Ezért hobbi a makett-modellezés!Nem akartam már írni,hogy 70 éve süllyedt el (szinte minden évben írtam),de köszi,hogy megemlékeztél róla!Nézegetem viszont a Graf Speet és szép lesz.Mellesleg láttam egy-két hajódat is élőben,tehát nálad jó kezekben van! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 434466 | 2011. május 27. 22:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
És ne feledjünk a Bismarck-ról megemlékezni... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 434465 | 2011. május 27. 18:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci! Sajna nem, meló, meló meló, és szabadidőben asszony, motor, kerékpár. Makettezni nincs időm, de most csiszolgatok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
boatman | Adatlap | 434464 | 2011. május 27. 10:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Jól néz ki, jó súlya van, kb. mekkora össztömege lesz a hajónak? Ezeket a csöveket valóságban lehetett külön mozgatni? Összeforrasztottad őket? Szerintem ha működött volna az sokat emelne a valóság érzeten! Ha még lehet hagyd meg a lehetőséget, hogy utólag átszerelhesd állíthatóra. Mi kellene hozzá? üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 434463 | 2011. május 25. 23:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Ez egy viszonylag egyszerű makett, úgyhogy nem hiszem, hogy gond lesz vele. Azért elnézve az eddigi hajóidat az adatlapodon, nincs miért szégyenkezned. Mindegyik hasonlít egy hajóra :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434462 | 2011. május 25. 22:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Balázs! Tegnap végig szaladtam egy pár oldalon és rábukkantam egy-két érdekes rajzodra (Gneisenau stb).Csinálod még? Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 434461 | 2011. május 25. 22:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Fogok szólni, szeretnék egy szép hajót (saját viszonylatban) összehozni. Olyat, amelyre ránézek és nem ordítanak a hiányosságok, és inkább hasonlít egy hajóra, mint egy makettra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 434460 | 2011. május 25. 20:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia ! Tulajdonképp így is meg lehet oldani. Csak a gumi talán azért lett volna jobb, mert ha azzal huzatod össze az elemeket, nem kell izgulni, hogy a műanyag milyen irányban "vetemedik". De fő az, hogy sikerült. Egyébként szép darab. Nekem még a régi 400-as Heller makett van meg. Az nem ennyire kidolgozott. Ebből viszont szép makettet lehet kihozni. Ha esetleg szükség van segítségre, szólj nyugodtan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
bucsika | Adatlap | 434459 | 2011. május 25. 16:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434458 | 2011. május 25. 10:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Hajósok! Újabb fejlemény!Sokat törtem a fejem,hogy hogyan is bírnám megcsinálni ezeket a távmérőket.Utána kiderült,hogy a kezemben tartottam a megoldás kulcsát.Amivel kireszeltem szögletes tűreszelővel a távmérő nyílásait,arra tekertem fel spirál alakban egy rézcsíkot.Majd szépen beforrasztottam belülre és kész is lett.A végén kiderült,hogy nem is olyan nehéz feladat volt. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laci | Adatlap | 434457 | 2011. május 25. 07:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Józsi! Itt van a "C" torony.Eddig itt tartok vele,de napról napra alakul.A cső állítható,bár ezt csak kézzel lehet,mert ezt már nem akartam túl bonyolítani mindenféle elektronikai kütyüvel.Mindenesetre a csövek súlya miatt 200 grammos (horgászólom) ellen súlyt teszek a tornyok hátsó részébe.Hiányzik még a létra az oldalán,a távmérők takaró ajtajai,és -úgy gondoltam megcsinálok 5 db nyitott állapotban lévő távmérőt is- vészkijárat ajtajai alul. Simi! Nem nagyon vagy a fórumon.Mi újság van feléd?Készül a POW? Ja és bocsi már,hogy felvetem,de nem akarlak sürgetni,ne értsd félre!Előre láthatólag mikor lesz kész a lyukasztó?Köszi! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
BBalázs | Adatlap | 434456 | 2011. május 24. 19:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Tamás! Természetesen nem téves a "zsebcsatahajó" megnevezés, de hivatalosan mégis a panzerschiff lehet a helyes. Tény, hogy mai napig így kategorizálják a hajóosztály tagjait. (Más e "kategóriába" tartozó hajóról én nem tudok.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMAS78 | Adatlap | 434455 | 2011. május 24. 18:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Balázs! A zsebcsatahajó, eredetileg "pocket battleship" nem téves elnevezés. A németek a nehezen kategorizálhatósága miatt először panzerschiff-nek nevezték a Deutschland-osztály hajóit, később pedig a nehézcirkáló osztályba sorolták azokat. A zsebcsatahajó elnevezést a vicces kedvű angolok ragasztották rájuk. Annak szólt, hogy csatahajókat megközelítő méretű (de legalábbis a nehézcirkálókat bőven meghaladó) lövegekkel voltak felszerelve, csatahajókhoz képest fele-harmada vízkiszorítás mellett. Tehát nem egy eltévesztett hivatalos kategorizálásról van szó, csak egy tréfából kitalált, de nagyon találó "becenévről". Tamás |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
időpont,erről találtam a legtöbb használható képet. Még közeli képeket kell keresnem a toronyról,hogy még jobban kitudjam dolgozni! A gépeket pedig lecserélem a trumpeter gépeire.Köszönöm az eddigi segítséget!