<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15. |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15. |
Balu | Adatlap | 454678 | 2008. május 27. 22:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 454677 | 2008. május 26. 16:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Még kora tavasz volt, amikor megkaptuk a marcali makettezők meghívását kiállításukra és versenyükre. Örömmel mentünk és vittünk, ami tőlünk telt. Engedve a kérésnek, mely a meghívón szerepelt, a makettek jelentős részét otthagytuk, rábízva a helyi erőkre, hogy kiállítást szervezve népszerűsítsék a makettezést. 24-én kerültek vissza a makettek. Koszosan, leharcolt állapotban, sérülten, hiányosan. Vadonatúj autó-makett kifeszegetett ajtókkal és fordítva visszagyömöszölt motorral, összetapogatva. Lehet, hogy kivitték a homokozóba játszani? Vízágyú letört vízcsővel. Ház-makett leszedett tetővel. Nem értem. Ilyennel még nem találkoztunk. Felelőst nem keresek, nem tisztem. Egyet viszont biztosan tudok, hosszú időnek kell eltelnie, hogy makettet vigyünk ide. Miggyuri | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454676 | 2008. május 19. 11:31 | ||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 454675 | 2008. május 19. 11:29 | ||||||||||||||||||||||||||
gábor76 | Adatlap | 454674 | 2008. május 19. 11:17 | ||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Van egy kis gondom. A Sugárban a MOK vitrinben volt egy Iraki T-72,de mire érte mentem már nem volt ott. Tud róla valaki valamit? | |||||||||||||||||||||||||||||
Hajókovács | Adatlap | 454673 | 2008. május 19. 09:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Heló sziasztok, kösz az infót, Éjfélre Én is mindent kiszállitottam, sértetlenül. Pénteken Berényben találkozunk. | |||||||||||||||||||||||||||||
Keri | Adatlap | 454672 | 2008. május 19. 09:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Óhogyaza,az bent maradt a hullámpapír alatt... Ebből is látszik,hogy nem éjjel egykor kell pakolnunk a maketteket Berényben.:-) Mindenesetre köszönet Elektrónak,mert nélküle nem került volna le a szép nagy Titanic(is)! Keri | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454671 | 2008. május 19. 06:38 | ||||||||||||||||||||||||||
Gabi,Keri! Sztirol? :P:D | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454669 | 2008. május 19. 02:56 | ||||||||||||||||||||||||||
Balbo | Adatlap | 454668 | 2008. május 17. 19:07 | ||||||||||||||||||||||||||
Makettkiállítás Kecskeméten A Honvédelem Napja alkalmából illetve a Magyar Légierő fennállásának 70-ik évfordulójának tiszteletére tegnap megnyílt a kecskeméti Tiszti Klubban a Puma Makettklub kiállítása. Közel száz repülő és harcjármű makett, felvarrók repülős bélyegek és a Magyar Légierő gépeiről készült fotók tekinthetőek meg a május 24-ig látogatható tárlaton. Külön vitrint rendeztünk be fotókkal és kitüntetésekkel a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Hegedűs "Gege" Ernő tisztelettére, aki klubunk névadója és támogatója volt. A megnyitó alkalmából özvegyének egy iparművésszel készíttetett Puma relikviát adományoztunk. A rendezvényt Fekete Róbert őrnagy nyitotta meg, a fővédnök pedig Pető István dandártábornok. Ha valaki Kecskeméten jár, a városháza mögött találja meg a Tiszti Klub épületét a Lechner Ö. u. 3. szám alatt. Nyitva minden nap 9-19h-ig, vasárnap zárva. A kiállításon készült felvételek itt tekinthetőek meg: www.jetfly.hu/rovatok/repules/modell/makett/versenyek/puma_makettklub_kiallitas_2008/ | |||||||||||||||||||||||||||||
Kalóz | Adatlap | 454667 | 2008. május 17. 15:46 | ||||||||||||||||||||||||||
Ma kaptam néhány képet a sugárbéli kiállításról Sári Gábor kollégától. Lehet, hogy akad köztük ismerős téma :-) Kalóz | |||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 454666 | 2008. május 17. 10:29 | ||||||||||||||||||||||||||
Szevasztok! Többen jeleztétek, hogy gond volt az oldalamon a képekkel, jelentem javítottam!:) Ha bármi problémát tapasztaltok, kérlek Benneteket továbbra is nyugodtan jelezzétek! Ma is, és holnap délután is kint leszek a Sugárban!:) Üdv: Macal | |||||||||||||||||||||||||||||
Hawk | Adatlap | 454665 | 2008. május 16. 15:51 | ||||||||||||||||||||||||||
És még azt szeretném kérdezni hogy kecskeméten van-e börze vagy nincs vagy ha lesz mikor. | |||||||||||||||||||||||||||||
Hawk | Adatlap | 454664 | 2008. május 16. 15:48 | ||||||||||||||||||||||||||
Megtudnátok mondani hogy 18. lesz e még börze a sugárban és hogy ha igen akkor mekkorára lehet számítani, annyira nem érdekelnek különlegességek inkább egyszerűbbek. | |||||||||||||||||||||||||||||
Timur | Adatlap | 454663 | 2008. május 16. 09:22 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ma nyit, és egy hétig lesz látható a Puma Kecskeméti Makettklub kiállítása. Bővebb infó: www.jetfly.hu/rovatok/repules/modell/makett/puma_makettklub_2008/ Mindenkit szeretettel várunk! | |||||||||||||||||||||||||||||
kékfény | Adatlap | 454662 | 2008. május 16. 01:08 | ||||||||||||||||||||||||||
Keri | Adatlap | 454661 | 2008. május 15. 21:39 | ||||||||||||||||||||||||||
Rám is számíthattok,tavalyi is igen jó volt,ideit sem hagynám ki!:-) Vak,félkarú Keri | |||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 454660 | 2008. május 15. 21:38 | ||||||||||||||||||||||||||
Szevasztok! Ma is kinéztem a Sugárba, fényképeztem is párat...meg mint látszik leragadtam az RC autóknál:D users.atw.hu/macal/Sugar2008.htm Üdv: Macal | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454659 | 2008. május 15. 20:05 | ||||||||||||||||||||||||||
Felsorolás nélkül. Kicsit nézd át légyszíves a válaszod a kérésemre és gondold át mi a hiba! Köszi. | |||||||||||||||||||||||||||||
trombi0001 | Adatlap | 454658 | 2008. május 15. 14:24 | ||||||||||||||||||||||||||
1. Ja, szerintem is elég jót, ahogy Te mondod, "velőset" írtam. Általában meg vagyok elégedve az írásaimmal. 2. Mit offoltam szét vele? Az autós fórumot, ahol elvileg mindenről lehet írni, ami négy keréken gurul? 3. Mit akarsz elkerülni? Azt, hogy egy fórumon meg lehessen beszélni, akár vitatni témákat? 4. Te milyen alapon osztod ki ex catedra az ízlésedhez nem passzoló hozászólásokat írogató embereket, ahogy az már velem és másokkal is történt? 5. Kérni persze lehet, én azonban tőled függetlenül továbbra is azt fogok írni oda és akkor, amit, ahova és amikor jónak gondolok. tisztelettel: Trombitás Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454657 | 2008. május 15. 14:17 | ||||||||||||||||||||||||||
trombi0001! MJegkérnélek, hogy "velős" megjegyzésed ha már ide betetted, legalább máshol ne OFF-olj szét vele a topikot. Hozzá tenném,hogy nem PL miatt megy ki akit érdekel ez a sport. Viszont amit írtál az igen jó táptalaja vitáknak és ezt szeretnénk elkerülni. Üdv:Hara István | |||||||||||||||||||||||||||||
trombi0001 | Adatlap | 454656 | 2008. május 15. 14:06 | ||||||||||||||||||||||||||
"...Palik László, az RTL Klub Forma-1-es szakkommentátora, valamint sikeres tereprali-versenyző is a Renault csapatát erősíti:, hogy vezetői képességeivel és Giancarlo Fisichella 2007-es autójával kápráztassa el és szórakoztassa a hungaroringi nézőközönséget." Na, ez a durva. Sose hittem volna, hogy ha eleget reklámoznak valamit/valakit, akkor a jónép zabálni fogja, bármennyi is a valós értéke. A Palik-jelenség óta már elhiszem. De hogy már ott tartunk, hogy nem őt reklámozzák, hanem vele (Palik Lászlóval, édes istenem...) reklámoznak valamit, az csüggesztő. | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454655 | 2008. május 15. 13:49 | ||||||||||||||||||||||||||
Bombraider | Adatlap | 454654 | 2008. május 15. 13:38 | ||||||||||||||||||||||||||
Íííí akkor lesz Veszprém Rallye is,de valahogy összerakjuk a dolgokat. Szóval 1fő jelentkezik:) üdv:bomb | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454653 | 2008. május 15. 13:28 | ||||||||||||||||||||||||||
Elnézést a dátum lemaradt! World Series by Renault július 5-én és 6-án újra a Hungaroringen | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454652 | 2008. május 15. 10:27 | ||||||||||||||||||||||||||
Uraim! Lehet ismét szervezkedni,tervezgetni, időpontot egyeztetni! Akik tavaly kint voltak tanusíthatják, hogy érdemes idén is ellátogatni a ringre!(erről képeket ezen topick elején találhattok) World Series by Renault újra a Hungaroringen A 2005 óta létező World Series by Renault versenysorozat tavaly első alkalommal a magyar közönség előtt is bemutatkozott. A WSR nem csupán autósport, hanem életérzés és közösségi élmény, melyet a széria indulása óta közel kétmilliós nézőszám is alátámaszt. Az első magyarországi futamra 117 ezren voltak kíváncsiak, ezzel a rekord nézőszámmal, valamint az esemény kiváló lebonyolításáért a hungaroringi futam elnyerte a csapatok, pilóták és a közönség visszajelzései alapján a legjobb versenyhétvége díját a tavalyi évadzáró gálán. Egy kis ismétlés a WSR-ről A Renault Világszéria családi-és versenyhétvége koncepciója 2005 tavaszán debütált a nagyközönség előtt, és már az első pillanatoktól kezdve belopta magát az autósport szerelmeseinek szívébe. A kezdetektől fogva ingyenes rendezvény alapgondolata az autósport emberközelivé tétele, egy távoli és megfoghatatlan rajongás tapinthatóvá tétele, ezért a boxutca és a paddock is szabadon látogatható, ahol az ifjú pilóták szívesen adnak autogramot, vagy fogadnak egy-egy szívélyes vállveregetést, valamint a legkíváncsibbak bepillantást nyerhetnek az autósport boszorkánykonyhájába. A WSR méltán nevezhető a Forma-1 belépő kategóriájának, hiszen számos tehetséges, ifjú pilótát adott a királykategóriának. Példának okáért, Sebastian Vettel tavaly még a World Series Formula Renault 3.5-ös szériájában versenyzett, majd két héttel később már lehetőséget kapott a Red Bull F1-es B-csapatától, a Toro Rossótól, és ez a bemutatkozás igen sikeresnek bizonyult, hiszen, azóta a csapat leigazolt pilótája – és nem utolsósorban az f1-es mezőny egyik legifjabb üdvöskéje. A WSR ezért sem csupán látványos autóverseny, itt minden megtörténhet. Kategóriák • World Series Formula Renault 3.5, a WSR sorozat top kategóriája, amely az Eurocup Formula Renault V6 és a World Series by Nissan egyesítése révén jött létre. A széria népszerűségét és komolyságát mutatja, hogy számos, jelenleg a Formula-1-ben versenyző pilótát "nevelt ki", ezért az elit kategória előszobájának is tekinthető. • Eurocup Formula Renault 2.0, amely szintén a World Series és az Eurocup FR 2.0 egyesüléséből jött létre. Ebben a kategóriában számos tehetséges fiatal küzd azért, hogy a sorozat top kategóriájába kerülhessen és reményei szerint még tovább léphessen. • Eurocup V6 Mégane Trophy, amely a német túraautó-bajnokság (DTM) mintájára alakult. A Formula autókhoz hasonlóan a versenyzőknek szintén magas elvárásoknak kell megfelelniük és egyúttal komoly tapasztalatokat szerezhetnek az együléses autóversenyzésben. Programok A látványos és kemény küzdelmeknek helyt adó hungaroringi aszfalton, a futamokon kívül felvonulnak a Renault történelmi versenyautói, illetve a Renault gyűjtők oldtimerei is, valamint bemutatkozik az ING Renault F1-es csapat is a nagyérdemű előtt. Az idei versenyhétvégén Palik László, az RTL Klub Forma-1-es szakkommentátora, valamint sikeres tereprali-versenyző is a Renault csapatát erősíti:, hogy vezetői képességeivel és Giancarlo Fisichella 2007-es autójával kápráztassa el és szórakoztassa a hungaroringi nézőközönséget. Testközelből megcsodálhatják a száguldás szerelmesei többek között Jean Ragnotti legendás Maxi 5-ösét, valamint a Le Mans-i 24 órás verseny győztesét, az Alpine Renault A442B-t. A benzingőz, a gumifüstölés és a dübörgő motorzaj mellett számos már népszerű és új színvonalas és szórakoztató program (légi parádé, koncertek, játék szimulátorok, bemutatók stb.) várja a látogatókat, 0-99 éves korig. A World Series by Renault rendezvényre ingyenes belépőjegyek június 15-étől a Renault valamennyi magyarországi márkakereskedésében megtalálhatók. | |||||||||||||||||||||||||||||
Hawk | Adatlap | 454651 | 2008. május 13. 23:21 | ||||||||||||||||||||||||||
És még azt szeretném hozzá tenni hogy engem a makettek érdekelnének mind a kiállításon mind a börzén. | |||||||||||||||||||||||||||||
Hawk | Adatlap | 454650 | 2008. május 13. 23:00 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Akkor a börze csak 17-én lesz ahogy a plakáton van vagy azért még 18-án is kint lesznek a börzések. | |||||||||||||||||||||||||||||
Miggyuri | Adatlap | 454649 | 2008. május 12. 18:49 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönet a marcali klubnak a verseny megrendezéséért! Miggyuri | |||||||||||||||||||||||||||||
imi | Adatlap | 454648 | 2008. május 12. 14:09 | ||||||||||||||||||||||||||
Srácok erre a sugár dologra menjetek, nem rég adtam le a cuccaimat és még félig volt tele a vitrinek garmadája, de márel lehetett volna tötleni egy fél vagy egész délutánt, aki teheti az nézze meg. üdv imi | |||||||||||||||||||||||||||||
RCM | Adatlap | 454647 | 2008. május 5. 19:56 | ||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 454646 | 2008. május 5. 19:29 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A május 13-18 közötti Sugárban megrendezendő kiállításon a MOK is részt vesz, mint kiállító Klub. Kapunk 4 db vitrint, amit szeretnénk megtölteni makettel. Ehhez kérném a MOK tagok segítségét. A bepakolás 12-én, pünkösd hétfőn történna 10-12 óra között, a kiállítás bontása 18-án vasárnap este 18 óra után. Aki tud hozni makettet, az kérem jelezze felém emailben. Köszönöm! Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 454645 | 2008. május 5. 09:39 | ||||||||||||||||||||||||||
Balbo | Adatlap | 454644 | 2008. május 2. 18:17 | ||||||||||||||||||||||||||
Ismét lesz makettkiállítás Kecskeméten A Puma Kecskeméti Makettklub idén is megrendezi immár hagyományossá váló kiállítását a Magyar Honvédelem Napja alkalmából. A rendezvény szorosan kapcsolódik a Magyar Légierő fennállásának hetvenedik évfordulójához is. A repülőgép és harcjármű maketteken kívül repülős témájú bélyegek, felvarrók és fotók is kiállításra kerülnek. A megnyitó 2008. május 16-án 17h-kor lesz a HM Kultúrális és Szolgáltató Kht. Kecskeméti Klubjának (Tiszti Klub) épületében. www.jetfly.hu/rovatok/repules/modell/makett/puma_makettklub_2008/ | |||||||||||||||||||||||||||||
Z63 | Adatlap | 454643 | 2008. április 30. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||
Hajókovács! Köszi az infót, úgylátszik erőteljesen javul a színvonal, ami a kiállítási anyagot illeti, megyek feltétlenül! Üdv,Z63 | |||||||||||||||||||||||||||||
Donor | Adatlap | 454642 | 2008. április 30. 14:24 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszi a felvilágosítást Z63 és Hajókovács. Várom a további részleteket, ha lesznek! Üdv: Donor | |||||||||||||||||||||||||||||
Hajókovács | Adatlap | 454641 | 2008. április 29. 22:05 | ||||||||||||||||||||||||||
Az asztal melyik oldalára gondolsz? A belső oldalon egy felnött makettező , probál a kivül levő 3.-4 gyereknek 5 éves kortol, ameddig nem szégyenli magát, segiteni. A rendelkezésre álló kittek persze alacsony árfekvésű , egyszerűen gyerekek számára is könnyen , gyorsan megépithető makettek: hajók , repülők. Az elkészült munkát ajándékba hazavihetik a résztvevők. | |||||||||||||||||||||||||||||
vadgergo | Adatlap | 454640 | 2008. április 29. 21:56 | ||||||||||||||||||||||||||
Kik mehetnek látványmakettezni? | |||||||||||||||||||||||||||||
Hajókovács | Adatlap | 454639 | 2008. április 29. 21:54 | ||||||||||||||||||||||||||
Helo Sziasztok Már be küldtem Meketnek a program plakátját, de itt is olvasható.Én a Hajózástörténeti és Modellező klubra vonatkozóan kaptam felkérést, hogy minnél több hajóval jelenjünk meg, igy lessz kb 1OO db hajó. Tudom , hogy a Bolyai is küld maketteket egy vitrinbe . A gyerekeknek szoló látványmakettezést 17.-18 - án a Hajozástörténeti klub csinálja min 3 asztalon , egyszerre kb 1O gyerekkel . A rendezők napi 5O .- 5O db makettet finansziroznak meg, ami nem rossz. A hajó makettek képviselni fogják a saját épitést és a dobozbol épitést is , lesznek saját épitésű történelmi vitorlások is . Ott lesz Dr Pék György összes edig megépitett miniatürje.Mindenesetre holnap többet fogok tudni a kiállitás dolgairol, mivel ott találkozom a főszervezőkkel, tisztázandó a hely , vitrin , biztositás , bejutás a Pünkösd Hétfői berámolás idejére, stb Tisztázom az esetleges eggyéni résztvétel lehetőségét is.Én eddig ugy tudom , hogy a résztvétel klubszinten lett bonyolitva. Holnap feltétlen jelentkezem a részletekkel. | |||||||||||||||||||||||||||||
Z63 | Adatlap | 454638 | 2008. április 29. 21:18 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia Donor! Ez a kiállítás általában gyűjtők darabjait mutatja be, többnyire készen kapható modellekről van szó,tehát ,ha egy klasszikus makettezőrendezvényre gondolsz,csalódni fogsz. Ha viszont bejön a Bburago és Matchbox stílus, akkor jó.Természetesen mindig van egy pár remek darab, ami kisszériás, vagy házi készítésű.Leginkább polgári jármű a téma.Az úgynevezett gyűjtők, pedig abszolút más szempontok szerint értékelnek, mint mi,tehát semmin ne lepődj meg!De valószínű, hogy jönnek Bánási Imiék a kamioncsodákkal és lehet,hogy bejönnek a képbe az általunk favorizált műanyagmakettek is. Természetesen érdemes megnézni, mert mindig van új a Nap alatt! Üdv,Z63 | |||||||||||||||||||||||||||||
Pelikán | Adatlap | 454637 | 2008. április 29. 20:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Hali Itt speciel mi is kiállítunk, de igazából a szervező semmi konkrétumot nem mondott róla :( csak azt, hogy kb mikor kell bepakolni Üdv As | |||||||||||||||||||||||||||||
Donor | Adatlap | 454636 | 2008. április 29. 09:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, H. kovács! Lehet erről a makttshowról többet tudni? Kik szervezik? Miből áll a "látványmakettezés"? Milyen makettek lesznek kiállítva? stb. Köszi: Donor | |||||||||||||||||||||||||||||
Hajókovács | Adatlap | 454635 | 2008. április 28. 14:47 | ||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 454634 | 2008. április 21. 14:16 | ||||||||||||||||||||||||||
Keri | Adatlap | 454633 | 2008. április 21. 08:41 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Vasárnapi napon sokkal többen jöttek köszönhetően a jó időnek.Nagyon sokan akartak makettezni,alig győztük az ostromot!:-) Nagyon hasznos volt a kintlétünk,sokakat megismertettünk ezzel a hobbival,jópáran többször is visszajöttek,hogy minél többet tudjanak összerakni.:-)Gyerekeket és szülőket egyaránt lekötött a kis alkatrészek ragasztgatása. Jövőre mindenképpen ott leszünk megint! Keri | |||||||||||||||||||||||||||||
Donor | Adatlap | 454632 | 2008. április 19. 23:14 | ||||||||||||||||||||||||||
Keri | Adatlap | 454631 | 2008. április 19. 22:12 | ||||||||||||||||||||||||||
Elnézést kérek,én Macalnét kifelejtettem a segítők névsorából! Köszönet neki ezúton is! Keri,a link | |||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 454630 | 2008. április 19. 21:43 | ||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 454626 | 2008. április 19. 21:09 | ||||||||||||||||||||||||||
Keri | Adatlap | 454625 | 2008. április 19. 21:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Pár kép tőlem is! Köszönet Elektrónak és Macalnak,hogy makettekkel bővítették a vitrinek anyagát,és hogy foglalkoztak a gyerekekkel! Keri |
<<< Vissza | Tovább >>> |
Ilyenről még soha nem hallottam.
Eddig sem akartam menni Marcaliba, de ezután biztos nem fogok!
Balu