<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
21., | 22., | 23. |
Elektrolakatos | Adatlap | 456912 | 2007. május 31. 16:00 | ||||||||||||||||||||
Russell | Adatlap | 456911 | 2007. május 31. 13:15 | ||||||||||||||||||||
Csabi | Adatlap | 456907 | 2007. május 31. 12:43 | ||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 456904 | 2007. május 31. 12:39 | ||||||||||||||||||||
Nos, itthon először megmostuk a hozzávalót, többször is, majd bevagdaltuk. Ezeket beletettük a tárolására szolgáló alkalmatosságba, majd huzzáadtuk a többi hozzávalót. Ez általában mindenhol négy, vagy öt további összetevőt jelent. Ezután az egész kikerült a napra, egy sámlira. A többit a természetre bíztuk. A következő nap elindultak a folyamatok. Tudomásom szerint a tejsav kezdeztt el dolgozni először. A harmadik napon már majdnem kész volt, de ekkor egy renitens alak (én) nem bírta tovább, meg kellett kóstonia, annyira szereti. A negyedik napon elkészült a nagy mű, és elfoglalta helyét a hűtőszekrényben, mindezt az én legnagyobb megelégedésemre. Én mostanában ezt eszek még krémeshez is! Azt nem árulom el, hogy mi ez. | |||||||||||||||||||||||
sib | Adatlap | 456900 | 2007. május 31. 12:26 | ||||||||||||||||||||
húú vaze, ebédidő van :P | |||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 456899 | 2007. május 31. 12:16 | ||||||||||||||||||||
No kérem! Végre eljutottam oda, hogy feltegyem a hétvégi főzőcskét. Alapból babgulyásnak szántuk marha lábszárral, de mivel a szponzortól csülköt kaptunk így ebből kellett dolgozni.Azt hiszem aki ott volt és evett belőle az nem csalódott ennek ellenére sem! Tehát adva volt 10 kg csontos csülök (melynek kicsontozásában,felkockázásában Atistól a klub HENTESÉTŐL kaptam segítséget) mellé 1 füstölt csülök,3 kg szárazbab, kb 2 kg hagyma 60-70 dkg fokhagyma, sárgarépa+gyökér hegyek ( ezeket SzaTimama-Jutka és Atis párja Erika segített leküzdeni) delikát,bors,őrölt és egész kömény,majoranna,egy tábla varázspadlásról származó szalonna, fél kiló zsír. Az húsárút Tibi által biztosított kisméretű (kb 50L ) üstben pörköltnek indítva kezdtem főzni, majd mikor levet eresztett ráöntöttem apránként az előfőzött füstölt csülök levét valamint a menet közbeni hiányt vízzel pótóltam.Mivel ekkora mennyiséget egyben még sosem főztem így a fűszerezés tapasztalat és kóstolás alapján történt.Ahogy puhult a csülök belekerült a kockázott füstölt is valamint a répafélék. Néhány órai főzőcske után meg lett a végeredmény ami igen szép mennyiségben el is fogyot,igaz másnap azért még tudtunk ebédelni is belőle! Hozzá kell tennem, hogy Atisnak nem sikerült pékárút szserezni, illetve ha kivárja akkor még késöbb lettünk vollna kész ezért Keri révén jutottunk nagyon jó ízű friss zsemlékhez mellé! Mikor mindenki megynugodva hátradőlt, hogy szuszogjoin kicsit a későire sikeredett étek után, akkr támadt meglepetésszerűen az Atis és Erika által készített máglyarakás a társaságra. Meg kell mondanom az előzőek után még annak is szorítottak helyet a résztvevők! :D De beszéljenek most már a képek! :) | |||||||||||||||||||||||
Keri | Adatlap | 456897 | 2007. május 23. 22:12 | ||||||||||||||||||||
xcraft | Adatlap | 456896 | 2007. május 23. 22:10 | ||||||||||||||||||||
Ezt nem hiszem el! Szakácskönyvet mikor adsz ki? :)) | |||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 456895 | 2007. május 23. 22:07 | ||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
Na kérem a mai ebéd Brassói ahogy én készítem !
Mielött Bomb megszólna, hogy nem erről volt szó jelzem, hogy az étlapváltoztatás jogát fentartom! :D
Tehát: két sertésszűzet és kb 1 kg-nyi sertéscombot csíkozás után olajra dobva fehéredésig pirítok.Ezek után rászórok kb 1,5 fej fokhagymát apróra kockázva, mikor már elkezd megfonnyadni a foki akkor mehet rá frissen őrölt bors, sok majoranna és kb liternyi húsleves alaplé ( ezt most leveskockából készítettem) és az egészet fedő alatt párolom. Közben kisütök hozzá izlés szerinti mennyiségben hasára illetve a hússal egyező csíkokra vágott burgonyát.Mikor a husi puha akkor kicsit visszapirítom zsírjára de némi levet azért hagyok neki, majd összekeverm a krumplival!
Ezután tálaljuk és a már előzőekben Propelleres barátunk által említett zöld rudacskákkal együtt fogyasztjuk!
Jó étvágyat!