/ Fórumok / OFF-topikok /

Mit egyen a makettező!

Mivel a makettépítés igencsak fáradságos egész embert igénylő munka, ezért a sikeres munka elengedhetetlen feltétele a bőséges táplálkozás!
Ide lehet ételfotókat, recepteket hozni!

Jó étvágyat! :)
A topikhoz csak bejelentkezett felhasználók tudnak hozzászólni. Kérem, jelentkezzen be itt!
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23.
Elektrolakatos 457464 2008. július 26. 21:21
Válasz erre
DSC00054
DSC00054
DSC00054
DSC00054

no végeztem...35-en lettek drágaszágaim :D:D

az alsó polcon a tavalyi maradék 6 őszi látható, igaz ők közel nem voltak ennyien
borisz 457463 2008. július 26. 20:39
Válasz erre
Lehet használni a makettezésben a barack(?)magot?:)
Fodi 457462 2008. július 26. 20:39
Válasz erre
Elektrolakatos 457461 2008. július 26. 20:37
Válasz erre
DSC00043
DSC00043
DSC00043
DSC00043
DSC00044
DSC00044
DSC00046
DSC00046

Ma már a jövőre készülvén főztem! :D

A mésodik adag most kez fortyogni...
Gyurma 457460 2008. július 21. 21:54
Válasz erre
miis szoktunk szalonnát sütni, szinte minden héten, néha 2x is.. :-D
áluminijuum tál, alatta 1 hordótető, ez alatt pedig 1 három lábú virágállvány.
Benne csuta + faszén

én imádom...
diorama 457459 2008. július 20. 16:24
Válasz erre
szalonnasütés01
szalonnasütés01
szalonnasütés02
szalonnasütés02
szalonnasütés03
szalonnasütés03

nálunk tegnap szallonasütésvolt :)
kékfény 457458 2008. július 20. 00:02
Válasz erre
tészta
tészta
feltét
feltét
feltét2
feltét2
félkész
félkész
és ilyen lett
és ilyen lett
hmmmm :)
hmmmm :)

Lájtos vacsi! :))
Salieri 457457 2008. július 18. 14:22
Válasz erre
Ha csákesz is beleszámít a mindenbe akkor nem...:D
sziklakks 457456 2008. július 18. 12:07
Válasz erre
KeyPi 457455 2008. július 17. 21:50
Válasz erre
Igen, ebben a meleg időben a férfiember legnagyobb ellensége a kiszáradás. Védekezzünk ellene, ki-ki ahogy tud! :))
Macal 457454 2008. július 17. 21:31
Válasz erre
jagermeister
jagermeister

a kép meg lemaradt:)
Macal 457453 2008. július 17. 21:29
Válasz erre
Ha nagyon bezabáltunk:)
Hunyo 457452 2008. július 16. 18:49
Válasz erre
Nah igen, de mindig lehet összedobni mást =D
sziklakks 457451 2008. július 16. 18:44
Válasz erre
Hú barátom ez elég korházi menü...
Hunyo 457450 2008. július 16. 17:43
Válasz erre
Fincsi
Fincsi

Sziasztok!

Ajánlom tízóraira/uzsonnára az alábbi "kompozíciót". Ízlés szerint lehet még "bolondítani" zöldségekkel, esetleg más húskészítményekkel XD
kékfény 457449 2008. július 16. 13:59
Válasz erre
házi kenyér
házi kenyér
DSCF2074
DSCF2074

Frissen sült házikenyeret! :)
Kumancs 457448 2008. július 15. 20:15
Válasz erre
Szép adag. Tényleg diétás:)
Öszintén, Te csak kajákat konponálsz és fotózol vagy néha plasztikból is alkotsz?:)
Fodi 457447 2008. július 15. 19:36
Válasz erre
dinnye
dinnye

Magyar dinnyét. :)
Salieri 457446 2008. július 15. 15:34
Válasz erre
Abból a szalonna lájtból dobhatnál:D
Elektrolakatos 457445 2008. július 15. 14:53
Válasz erre
DSC00025
DSC00025
DSC00026
DSC00026
DSC00030
DSC00030
DSC00032
DSC00032
DSC00034
DSC00034
DSC00036
DSC00036
DSC00038
DSC00038
DSC00039
DSC00039
DSC00028
DSC00028
IMG_0139
IMG_0139
IMG_0141
IMG_0141
IMG_0144
IMG_0144

Ma ismét diétás nap volt...bőrös sült oldalas lájt és mivel ma már nem akart a család gombócot így kicsit átalakítottam a bekevert túrót.
Salieri 457444 2008. július 15. 12:57
Válasz erre
Ebédelek...
Ebédelek...

Sziasztok!
Ma ez az ebéd várt rám...rm is fér a nagy adag mivel kaja után megyek egy kicsit roncsolni a Gazomat:)
Üdv
Salieri!
Elektrolakatos 457443 2008. július 14. 20:43
Válasz erre
DSC00018_
DSC00018_
DSC00021_
DSC00021_
DSC00023-
DSC00023-

ma kis diéta...
Macal 457442 2008. július 14. 12:54
Válasz erre
engem se ne aggódj:( de a képeken látszik hogy ez csak saját fogyasztásara szánt mennyiség:D
exec 457441 2008. július 14. 09:43
Válasz erre
Vazz Elektro,

és nem hívtál? ...
Elektrolakatos 457440 2008. július 13. 22:17
Válasz erre
kerty party 1
kerty party 1
kerty party 2
kerty party 2
kerty party 3
kerty party 3
kerty party 4
kerty party 4
kerty party 5
kerty party 5
kerty party 6
kerty party 6
kerty party 7
kerty party 7
kerty party 8
kerty party 8
kerty party 9
kerty party 9
kerty party 10
kerty party 10

Tegnap estére kis sütögetés volt az udvaron..
kékfény 457439 2008. július 6. 00:24
Válasz erre
pipi
pipi
ubisali
ubisali

Ebéd: Sült csirke, petris krumpli és ubisali. :))
Mty,Matyi 457438 2008. július 1. 09:29
Válasz erre
mk
mk

ez is egy makettező kaja
sziklakks 457437 2008. június 30. 17:59
Válasz erre
S6301159
S6301159
S6301185
S6301185

Vasárnap megsütöttük a maradékot.itt már résen voltam!
kékfény 457436 2008. június 29. 00:25
Válasz erre
Te Elektro, nálunk ma ugyan ez a kajcsi, csak nincs benne málna! :)) Ja, és palóc leves!
Elektrolakatos 457435 2008. június 28. 23:20
Válasz erre
EOE!

Na egy ilyet kell építenem itthonra! :D:D

Köszi!
sziklakks 457434 2008. június 28. 18:26
Válasz erre
S6301145
S6301145
S6301146
S6301146
S6301144
S6301144

Köszi,jó is volt úgy emlékszem.Brrr
Igen a kremó saját.Egy haverommal építettük.ez nem csak kemence,hanem a tetején van egy sütő(a terasz felől)Ott 50x50-es vaslap,és ugyanekkora grillrács van,meg bográcstartó,és nyárstartó.
Kb két raklap kisméretű téglából van felhúzva.A kemence alja agyag,cserép,üveg,tégla,salak rétegezve.Az oldala belülről 15cm-s vályogtéglából van boltívesre kirakva,a hézagok ugyanezzel tapasztva.A tűztér kb 100X70 alapterületű.
Elektrolakatos 457433 2008. június 28. 17:22
Válasz erre
sziklakks!

Saját kemence?Érdekelnének a paraméterei!

Pizza...no comment a látvány magáért beszél!;)
sziklakks 457432 2008. június 28. 15:15
Válasz erre
sziklakks 457431 2008. június 28. 15:14
Válasz erre
Kremo
Kremo
első
első
második
második

Tennapi vacsi.A megsütöttekről,és a harmadik adagról sajna nincs kép,mert elkészültem addigra én is..:P
Elektrolakatos 457430 2008. június 28. 14:46
Válasz erre
2 (1)
2 (1)
2 (2)
2 (2)
2 (3)
2 (3)
2 (4)
2 (4)
2 (5)
2 (5)
2 (6)
2 (6)
2 (7)
2 (7)

Pörkölt után vargabéles?
kékfény 457429 2008. június 27. 22:49
Válasz erre
DSCF1909
DSCF1909
DSCF1908
DSCF1908

A hétvégén nálunk is bogrács projekt volt, csak ez disznóságból. :))
tóthgábor 457428 2008. június 27. 21:55
Válasz erre
Ezt egy fórumban találtam, remélem nem haragszik meg a szerző.

A csevapcsicsa receptje

(szerb írásmódja szerint: æevapèiæe, fonetikusan kiejtve: tyevapcsitye)

A csevapcsicsa anyagösszetétele a következő húsféleségekből áll:

- 60 % sertés nyakhús

- 20 % borjú nyakhús

- 20 % birkacomb

A kimért húsokat finom lyukú húsdarálón áteresztjük, majd tetszés szerint sóval, őröltborssal, fokhagymával, valamint vegetával ízesítjük, és a kolbásztöltelékhez hasonló módon jó alaposan egy egységes masszává gyúrjuk.

Sóból ajánlott inkább finomsót használni.

Fokhagyma esetében természetesen az az eredetibb, ha nagyon finoman apróra vágjuk, és úgy dolgozzuk el, de, ha tubusos fokhagymakrémet használunk, sem vétünk hatalmasat.

A vegetát viszont apró lyukú szitán átrostáljuk, és az így képződött lisztesen finom vegetát használjuk csak fel.

A tömbbé gyúrt csevapcsicsa alapanyot 24 órán keresztül állni hagyjuk, majd azt követően hüvelykujjnyi hurkácskákra formázzuk, nem kell, hogy túl vastagok legyenek.

Legcélszerűbb faszenénen szított parázs fölött átsütni ezt a fenséges összetételű anyagot, mégpedig ehetőség szerint öntöttvas rostélyon. A ma divatos rozsdamentes drótvastagságú rostély nem javasolt, lévén könnyen odaragadnak a csevepcsicsa darabok.

Sütés előtt a rostélyt kenjük át jó alaposan szalonnával, ez meggátolja az odatapadást, ezt sütés közben többször ismételjük meg.

A hurkácskákat semmi esetre se olajozzuk, ne nedvesítsük, ne használjunk sört se annak színezéséhez! Van abban elég zsíros hús, hogy az önmagában feleljen meg az elvárásoknak.

Az egyes darabok sütése csupán pár percet vesz igénybe, a már megsűlt csevapcsicsákat tegyük hőálló fedeles tálba, hiszen melegen fogyasztva az igazi. Köretként semmi mást ne adjunk mellé, csupán a már időben előkészített vöröshagymát apró kockákra vágva.

Ki szeretném hangsúlyozni: a csevapcsicsa összetétele nem tartalmaz vöröshagymát!
Elektrolakatos 457427 2008. június 27. 21:22
Válasz erre
Elsőként megpárol hagyma.fokhagyma,paprika,paradicsom,bebér,zeller...majd rá pirospaprika és...
Elsőként megpárol hagyma.fokhagyma,paprika,paradicsom,bebér,zeller...majd rá pirospaprika és...
...a kockázott,tisztított birka...a bordák kétcsontonként, hogy legyen mit leszopogatni is....bele a fűszerek és had rotyogjon...
...a kockázott,tisztított birka...a bordák kétcsontonként, hogy legyen mit leszopogatni is....bele a fűszerek és had rotyogjon...
...mikor már szépen levet engedett, beleborult fél liter vörösborocska...
...mikor már szépen levet engedett, beleborult fél liter vörösborocska...
....a puffogó buborékokbül is látható, hogy nem leves készül...
....a puffogó buborékokbül is látható, hogy nem leves készül...
...a végén egy jót lakmároztam...
...a végén egy jót lakmároztam...
..jó étvágyat!!!
..jó étvágyat!!!

No kérem ma bégetős projekt volt bográcsban!
Elektrolakatos 457426 2008. június 27. 21:12
Válasz erre
salou!

Sajnos én nem tudok,de megpróbálok szerezni!
salou 457425 2008. június 24. 20:17
Válasz erre
Kedves Elektro!
Kérlek szépen írjál nekem egy-két kitűnő csevepcsicsa receptet.
Előre is köszönöm!
exec 457424 2008. június 15. 13:42
Válasz erre
cseri
cseri
gomba
gomba

Halihó,

Telkeztem a hétvégén, érett a cseresznye. Éjjel esett az eső, így a hajnali gombaszedés eredményét is meg tudom mutatni :-) 1 kg szegfű gomba!
kékfény 457423 2008. június 11. 17:32
Válasz erre
DSCF1832
DSCF1832

Sült oldalas, sült burgonya! :)
gábor76 457422 2008. június 9. 16:54
Válasz erre
DSC00646
DSC00646

Töltött csirkecomb aszaltszilvás szósszal.
Macal 457421 2008. június 8. 18:32
Válasz erre
bogracs
bogracs

Ez részben humor részben idevaló:D
Fodi 457420 2008. június 7. 16:30
Válasz erre
Bottle of Britain
Bottle of Britain

Ha már tele ette magát, akkor a tartalmas étkezést le lehet zárni egy korsó sörrel. Repülősök rulez, Kingtiger sör még nincs. :)
Macal 457419 2008. június 3. 21:56
Válasz erre
DSCN1366
DSCN1366
DSCN1367
DSCN1367
DSCN1368
DSCN1368
DSCN1369
DSCN1369

Szevasztok!

Úgy gondoltam én is hozzájárulok ehhez a témához, megéheztem az imént, és dokumentáltam a kis aftervacsit:)
Maga a táp amúgy egy egyszerű tojásrántotta 5 tojásból, ami alatt/előtt megpirult egy kis kolbász, és baromfi párizsi, majd miután a tojás kezdett elkészűlni nyomtam bele egy pár deka sajtocskát:P
FIGYELEM! AZ ÉTEK NORBERT DOWNDATE 3AS KÓDÚ! FOGYASSZÁTOK EGÉSZSÉGGEL:)
Üdv:
Macal
kékfény 457418 2008. május 28. 00:44
Válasz erre
DSCF1752
DSCF1752
DSCF1754
DSCF1754

Egy kis Desszertet! :)
Otto 457417 2008. május 18. 17:56
Válasz erre
Dscf0001
Dscf0001
Dscf0007
Dscf0007

1 kis aproság
Otto 457416 2008. május 18. 17:56
Válasz erre
Dscf0001
Dscf0001
Dscf0007
Dscf0007

1 kis aproság
Elektrolakatos 457415 2008. május 18. 15:18
Válasz erre
1
1
1 (1)
1 (1)
1 (2)
1 (2)
1 (3)
1 (3)
1 (4)
1 (4)
1 (5)
1 (5)
1 (6)
1 (6)
1 (7)
1 (7)
1 (8)
1 (8)
1 (9)
1 (9)
1 (10)
1 (10)
1 (11)
1 (11)
1 (12)
1 (12)
1 (13)
1 (13)
1 (14)
1 (14)
1 (15)
1 (15)

Ebédeljünk...
<<< Vissza Tovább >>>
1.,2.,3.,4.,5.,6.,7.,8.,9.,10.,11.,12.,13.,14.,15.,16.,17.,18.,19.,20.,
1., 2., 3., 4., 5., 6., 7., 8., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15., 16., 17., 18., 19., 20.,
21., 22., 23.