<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Emerick | Adatlap | 464023 | 2007. augusztus 23. 20:34 | ||||||||||||||||
Smoke | Adatlap | 464022 | 2007. augusztus 23. 18:38 | ||||||||||||||||
Szia! Köszi, de sajnos erről sincs anyagom! tudsz talán linket adni? | |||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 464021 | 2007. augusztus 23. 16:35 | ||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464020 | 2007. augusztus 23. 16:34 | ||||||||||||||||
Fogalmam sincs. Annyira poros, hogy még a két színű terepezést sem tartom kizártnak. De lehet hogy egy színű, csak nem egyenletesen fújták fel az álcaszínt és néhol halványabb. A fotó alapján még kék is lehetne a minta (csak vicc). Üdv ad | |||||||||||||||||||
Atlasz | Adatlap | 464019 | 2007. augusztus 23. 16:20 | ||||||||||||||||
Bocs mindenkitől, a 379-dik hsz-ban úgy értettem, hogy homok alapon a csíkozás zöld, de lehetséges hogy barna? Üdv: Atlasz | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464018 | 2007. augusztus 23. 16:05 | ||||||||||||||||
www.die-sturmartillerie.com A Fotogalerie 1-ből keresd ki a Pzj. Abt. Feldherrnhalle albumát és dönts. Szertintem zimmeritezve volt. Meszelve nem hiszem hogy lett volna, mert egy nagyvárosban nemigen van értelme. Üdv ad | |||||||||||||||||||
Muzzy | Adatlap | 464017 | 2007. augusztus 23. 16:00 | ||||||||||||||||
Ad! Én hülye, magamnak csinálom a problémát! Nagyon köszönöm a képet! Azonban a "szokásos" kérdések tisztázásában kérem a segítségeteket! A képen szereplő Stugnak moilyen volt a festése? (esetleg fehér a téli harcok miatt?) illetve ilyen távolságról nem látszik, volt e zimmeritezve? Köszi Muzzy | |||||||||||||||||||
KeyPi | Adatlap | 464016 | 2007. augusztus 23. 15:05 | ||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464015 | 2007. augusztus 23. 11:16 | ||||||||||||||||
www.osa.ceu.hu/galeria/sites/siege/section4buda.html Hátul a Stug, előtte egy T-34 és egy hetzer. Üdv ad | |||||||||||||||||||
muzzy | Adatlap | 464014 | 2007. augusztus 23. 11:13 | ||||||||||||||||
Emerick, Ad! Felkeltettétek az érdeklődésemet ezzel a Déli Pu -nál lévő szöglketes blendéjű STUG III-assal. Esetleg kaphatnék valami több információt erről (tudjátok korábban már érdeklődtem a STUG III-akról)? Köszi Muzzy | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 464013 | 2007. augusztus 23. 11:02 | ||||||||||||||||
Akkor a szögletes blendés Stug III magyar lenne!? | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464012 | 2007. augusztus 23. 10:59 | ||||||||||||||||
Csehország, Skoda gyár, kísérleti festés. Szerintem sárga, barna, zöld, elefántcsont. A Skodánál eddig csak sablonnal fújt mintát láttam, ráadásul elég furcsán csinálták. Van egy jó fénykép az Osprey idevágó füzetében, még a löveg kazamtája alatt is álcaminta van... Az albumban két FHH Stug is szerepel, mindkettő "malacfejű", de az egyik gp. pajzzsal a másik már rundumfeuer mg-vel szerelve. Üdv ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 464011 | 2007. augusztus 23. 10:42 | ||||||||||||||||
Szia Romsitsa! Volt néhány ilyen egyszerű festésű gép is, de láttam az ellenkezőjét is: Grille H vmi cikkcakkos mintával, 4 (!) álcázószínnel. (Remélem nem itt szerepelt, mert akkor bebuktam.) Senki sem tudta, hol készült és mikor a kép. A Hetzer meg sztem gyári ecsetes. Tudtommal a BMM-nél is és a Skodánál is festettek álcát ecsettel, elég gyakran. Maketteseknek pont jó ez a képsorozat erről a Hetzerről, mert ha jól rémlik, több oldalról is lekapták. (Ja, és asszem oldalt is rajtavan az FHH jele.) ((Kép készülte: 45 tavasz, mivel az újraalakítással kapták ezeket a gépeket. Előtte a páncélvadászok Stug III G-kel voltak ellátva. Ráadásul sztem korábbi, szögletes blendékkel, mert a Déli pu-nál olyan állt.)) Más: a PzIV-ek Budapesten kihez is tartoztak? Sztem inkább kellene a 4. páncélos ezredhez sorolni őket, mint az FHH-hoz. A 4. ezredben egy osztálynyi volt belőlük, és sztem a két osztályból vegyesen maradtak/kerültek ki századok-szakaszok a bekerítésben/ből. Smoke! Nekem sajnos nincs róla képem, bár maga a motor megegyezett a PzIV-esekével. Maga a motorház is ugyanaz volt, sőt a felépítmény kivételével minden más is! Üdv: Emerick. | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464010 | 2007. augusztus 23. 10:38 | ||||||||||||||||
Google, Maybach HL 120. Ha motorteret keresel, a Pz IV, Jpz IV, Brumbaer motortere megegyezik. Üdv ad | |||||||||||||||||||
Smoke | Adatlap | 464009 | 2007. augusztus 23. 10:06 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Tudtok nekem segiteni abban, hogy hol találok képeket a jagdpanzer IV L/70 motorjáról? Előre is köszönöm! Üdv.: Szabolcs | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464008 | 2007. augusztus 23. 09:41 | ||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464007 | 2007. augusztus 23. 09:34 | ||||||||||||||||
Atlasz | Adatlap | 464006 | 2007. augusztus 23. 09:24 | ||||||||||||||||
Panther | Adatlap | 464005 | 2007. augusztus 22. 23:23 | ||||||||||||||||
Te Csodabogár! Nézd már meg ennek a Wespének a farát! Nem ugyan az a jelzés van rajta mint azon a Pantheren amiért a Mirko van bezsongva? Panther | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 464004 | 2007. augusztus 22. 21:39 | ||||||||||||||||
FHH-s, tuti nem Bécsi! Számozott Wespék ezek is. A bécsi tankok nem. (pörgök, mert egyesületnél jártam a velodromon. Meg most csetelek is.) Sztem 4!!! Vannak még fura dolgok! De örülök neki! (ráadásul már itt is a hátteret próbáltam nézegetni. Megesküdnék a Széll Kálmán térre!) E. | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464003 | 2007. augusztus 22. 21:35 | ||||||||||||||||
Gyors vagy:) ad Ui: Aztán lehet kiderül, hogy Bécs. | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464002 | 2007. augusztus 22. 21:34 | ||||||||||||||||
Nagyon durva, a Vérmezőn álló Wespe 106-os. Négy volt? ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 464001 | 2007. augusztus 22. 21:31 | ||||||||||||||||
Sztem minimum 4!!! (147, ez a kettő, plussz a Vérmezős szétlőtt roncs. :-O) | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 464000 | 2007. augusztus 22. 21:29 | ||||||||||||||||
Na ácsi, a 147-esnek sértetlen a lövegpajzsa és a lövege. 3 volt? ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463999 | 2007. augusztus 22. 21:25 | ||||||||||||||||
Én is, mert ugye elvileg kitörtek az egyik páncélgránátos zászlóaljjal, illetve előbb elvesztek. Csak a Hummelek maradtak itt és a 13. páncélosoknak sem volt Wespéjük. (Bár a 147-es Wespén kívül láttam egy szétlőtt Wespét a Vérmezőn egy Zrínyi mögött, vmelyik könyvben.) E. | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 463998 | 2007. augusztus 22. 21:17 | ||||||||||||||||
Szia, egyelőre semmit sem tudok. Eddig úgy tudtam egy Wespe maradt a bekerítésben. ad | |||||||||||||||||||
karlos511 | Adatlap | 463997 | 2007. augusztus 22. 21:08 | ||||||||||||||||
Szia Hát lehet érdemes lenne a helyi levéltérban körülnézni ezzel kapcsolatban meg esetleg helyieket megkérdezni. Hátha sosem lehet tudni. | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463996 | 2007. augusztus 22. 21:07 | ||||||||||||||||
Szia Romsitsa! Asszem nem ártana összehozni egy kis találkozót néhányunk közt, nemde? (tervezek egy túrát a városban, felkeresve a "gyanús" helyeket a még ismeretlen hlyszínű képsorozatokkal.) Amúgy ez egy zseinális kép! Sosem láttam! Ez is a Széll Kálmán tér? (Moszkva) Csak az az oldal, ahol ma a 21-es és 90-es buszok indulnak? Amúgy meg ha jól hunyorgok, akkor a jobboldali mindenképpen egy homok alapora zölddel ecsettel mázolt mintát visel, vagy nyissam ki inkább a szemem? :D Üdv: E. | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 463995 | 2007. augusztus 22. 21:00 | ||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 463994 | 2007. augusztus 22. 20:58 | ||||||||||||||||
Emerick, ezt ismerted? Két FHH Wespe Budapesten? Üdv ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463993 | 2007. augusztus 22. 20:51 | ||||||||||||||||
Szia! Biztosan nem. A zömét még a háború környékén eltűntették, elbontották a szovjetek, illetve a németek kimentették, amelyiket tudták. Rosszabb esetben, ha a németek hozzáfértek, de nem tudták elvinni, felrobbantották ott helyben. A két Jpz IV-ről hallottam én is. A véleményem az, hogy ha van is ott vmi a földben, akkor is költséges meló egy ilyen kutatás. De sztem legalább néhány alkatrész lehet a mederben és a part környékén a földben. E. | |||||||||||||||||||
karlos511 | Adatlap | 463992 | 2007. augusztus 22. 12:00 | ||||||||||||||||
Ja az idézet az említett könyv 259. oldaláról való | |||||||||||||||||||
karlos511 | Adatlap | 463991 | 2007. augusztus 22. 11:59 | ||||||||||||||||
Szia Emerick Én Tolna megyében lakom pontosaban Szekszárdon mi felénk nemisgazán történt semmi jelentős esemény kivéve a megye északi részén a Tavaszi ébredés idején Simontornya közetében. Ezzel kapcsolatban olvastam aaz Acélemberekben (Michael Reynolds)egy érdekesne tűnő sztorit. "A híd romokban hevert. Az utászok új átkelőhelyet készítettek. mialatt a 3. és 4. löveg [jagdpanzer átkelt, a híd jobb oldali pillére megroggyant. A híd és a páncélosok a folyóba zuhantak, a személyzetet sikerült kimenteni." Hát én valahol a neten láttam egy stug kiemelését egy híd alól, itt még a folyót is elterelték, szóval finoman szólva is bazi nagy meló lehetet. A kérdés mostmárcsak az hogy a frissen megalakult néphadseregünk áldozott e ekkora energiát ezeknek a kiemelésére vagy hagyták a fenébe?!!! Üdv:Karlos511 | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 463990 | 2007. augusztus 22. 11:35 | ||||||||||||||||
Hali, itt egy link a cseh telepről (térképet is csináltak hozzá...) forum.axishistory.com/viewtopic.php a város Znojmo. Van egy olyan magyarázat, hogy a németek új járműveket ígértek a magyar személyzeteknek, ezért hagyták el a Turánokat és Zrinyiket. Ezt nem tartom túl valószínűnek. Egyébként egyes magyar csapatrészek Csehországban tették le a fegyvert (ezek a hrcjárművek tán a 2. pc. hadosztályhoz tartozhattak) A bolgárok most számolják fel a déli határon húzódó bunkervonalukat, nemsokára több Stug, Jpz L/48, Pz IV és T-34 torony, illetve felépítmény fog felbukkanni a magángyűjteményekben:) Itt összeszedtek mindet, kellett az acél. Kisebb darabok persze bármikor kerülhetnek elő (pl. Hetzer tetőlemez vagy a legutóbbi Tiger II maradványok) A legnagyobb darab amiről tudok egy Tiger II teknő, ami azóta "eltűnt" és egy Krupp félrajkocsi magyar felépítménnyel. Magyar tecnkia a cseheknél lehet sanszos, mert ők az 50-es évekig használták a Zrinyiket és a Turánokat, részben átépítve őket. Üdv ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463988 | 2007. augusztus 22. 10:52 | ||||||||||||||||
Helló megint! Most legyen itt egy-két link. :D www.hmv-ig.de/wien2002-01.htm Hopp! Találtunk egy Einheitsdieselt. De egy konténerben? Épen? Hmmm... forum.panzer-archiv.de/viewtopic.php Nemrég volt szó a betonozott Stugról. A képek közt olyan is látható, némileg korrodálva, hiányosan. ampsnz.hobbyvista.com/realafvs/WWII/German/SPG/Grille/grille.htm Ím egy Grille H. Csak úgy. Viszont van egy cseh link, amit nem találok. Vhol cseh területen készítették, összegyűjtött tankokról, de meglepetésemre valahogyan odakeveredtek -ha jól rémlik, Brnoként volt azonosítva a város- a német járművek közé (Panther, Tiger II, és sok más) több Turán, Toldi és Nimród is. Nincs meg véletlenül valakinek ez a link? Üdv: E. Ui.: a fenti linkeket nézegetve jut mindig eszembe, hogy sztem kizárt, hogy nálunk ne legyen vhol néhány elveszett tank vagy vmi hasonló a föld mélyén. És nem csak a Dunamederre gondolok, mert ott tudjuk, hogy van ez-az. Hanem igenis pl a Dunántúl egyes helyei, ahol esetleg mocsarasabb a talaj. (csak példálodzok a helyekkel...) | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 463987 | 2007. augusztus 22. 09:34 | ||||||||||||||||
a Tiger II, Jagdtiger kombóban az az érdekes, hogy egy új vontatási technikát próbáltak ki velük. A Tiger II homlokpáncéljára heggesztettek középre egy vonószemet, ennél fogva vontatásban is sarkon tudták fordítani. Üdv ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463986 | 2007. augusztus 21. 21:11 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Hoztam mára is néhány érdekes képet: magyar vonatkozású csakis az utolsó, a szovjet Hummelekkel. (Háttérben egy kilőtt Sherman és egy Munitionswespe, amely utóbbi a 133-as számot kapta a szovjetektől (szerepelt korábban a kép.) A két Hummelt állítólag visszaszerezték harcképesen a németek. A többinél a cím mindig találó és felhívja a figyelmet, már ha kell... :) Egyik kedvencem amúgy a harangos ("A harangok ugye Rómába mennek? asszem így van a szöveg...) és a terítő, a horgolt asztalterítővel, mint álcaköpeny. Szasztok! Emerick. | |||||||||||||||||||
krissz | Adatlap | 463985 | 2007. augusztus 21. 07:42 | ||||||||||||||||
Csodabogár! A terv az volt, hogy 1945 Magyarország azon belül is Seregélyes lenne a cél és ide jönne egy Párduc "A" késői változat és az elhelyezés az lenne, hogy a Párduc egy ház udvarán áll és ott a kezelő személyzet tetölti fel , de a mi a löszert hozta az már elmennt erről a helyről és csak a löszer maradt ott és a löszert a személyzet gyorsan-gyorsan rakja el miközben jön egy Kübelwagen és hozza a parancsot amiben az áll, hogy fel kell késiteni a lehetséges orosz támadásra. Majd feltünik a felderitő páncélos 251-es. Minden megvan a mit írtál csa a Párduc, Kübelwagen és 251-es festése és számozása, rendszám első pár részlete. A kedvemet nem vedted el és én az ilyeneket mindig megpróbálom megfogadni és legközeleb oda figyelek az ilyen dolgaim ra. Az okitást pedig köszönöm sokat segített. Üdv Krissz | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 463984 | 2007. augusztus 18. 20:50 | ||||||||||||||||
Pz III L, vagy M, a cső tövénél látszik az előtétpáncél. Itt nem annyira, de a Bp. ostroma c. orosz könyvben tisztán látszik. ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463983 | 2007. augusztus 18. 18:46 | ||||||||||||||||
Sziasztok! Bár hétvége van, azért hoztam két képet. Az első a nemrég szerepelt mindenféle járművel tűzdelt kép, csak itt látszik az M15/42 tornya és a PzIV felépítménye (illetve annak hiánya, mert csúnyán kibelezték szegényt) is. A másik kép: a Turán mögött mi áll? Évek óta gondolkodom rajta. PzIII vagy PzIV? Ez a két kép ugyanott készült, csak az említett téglaépület túloldalán vagyunk. (asszem látszik itt is, hogy a kép balszélén van egy terepjáró (Willys?) szélvédője és néhány szovjet katona is...) Üdv: Emerick. | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463982 | 2007. augusztus 17. 20:55 | ||||||||||||||||
Na, ez utóbbit ismerem. Több képkocka is megvan a felvételből! :) A 133-as új volt nekem. :D | |||||||||||||||||||
Csodabogár | Adatlap | 463981 | 2007. augusztus 17. 16:39 | ||||||||||||||||
Nem ugyanaz!!! Abban a képben volt egy kis közreműködésem, az NEM magyarországi!!! Egy híradófelvételből való, amin két ilyen verda rohangál, az egyik telibe van meszelve, a másik csíkos-foltos. (Csigavonaban van a kereke fehérre festve, roppant hülyén néz ki) | |||||||||||||||||||
Csodabogár | Adatlap | 463980 | 2007. augusztus 17. 16:37 | ||||||||||||||||
Hogy volt-e??? Majdnem a komplett mennyiség megvolt még '45 elején! Egyébként ez egy viszonylag ismert kép, több könyvbők is vissza szokott köszönni. :-) (Csak épp egyiken-másiko ki van retusálva az orosz szám...) | |||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 463979 | 2007. augusztus 17. 16:36 | ||||||||||||||||
Számvéber Norbi valamelyik könyvében még működőképes, fehér meszeléssel. De lehet, hogy a kettő nem ugyanaz. ad | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463978 | 2007. augusztus 17. 16:31 | ||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463976 | 2007. augusztus 17. 16:24 | ||||||||||||||||
Még vmi: egy német kollega szerint a szovjetek által felszámozott tankok közül a 133-as egy Aufklärungspanzer 38(t) volt!!! Lehetséges, hogy majd egy év után még mindig volt a 3. páncélos ho-nak ilyen tankja? (a képet nem láttam...) (ugyebár ezeket a tankokat 44 február környékén adták át a GD-nek és a 3.PDnek, egy-egy teljes századnyit.) | |||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 463975 | 2007. augusztus 17. 16:20 | ||||||||||||||||
Az egy helyen összeszedett cuccokról elég sok képet ismerek én is, csupán SzSzabi mutatott egy újabbat, amin több Flak áll ugyanott. (állítólag most úgy áll a kutatás, hogy ez a bizonyos helyszín Csepel környékén van. Én másképp gondolom, bár ezt majd később írom le...) A PzIV-ekről sajna semmit nem tok, ezúttal ezért kérdeztem így rá. :) Bár nem nagyon értem, az FHHnak honnan lett volna PzIVese. Az sztem inkább a 13-asoké, nem? A Flakbus meg igen leharcolttá vált eddigre, ugyanakkor ahogy nézem, elég sok ellenséges célpont bánta a működését. :O Az sFH meg ugye az Üllői úton volt a Corvin fele vezető bejáratnál. Ja, Bergepanzer IVről azt az egy képet ismerem, és én sem vagyok biztos abban, hogy az az. Egy berlini MunitionspanzerIV-et nézegetve inkább hajlok az utóbbira. Na, megyek, makettezek egy picit. :) E. | |||||||||||||||||||
Csodabogár | Adatlap | 463974 | 2007. augusztus 17. 16:18 | ||||||||||||||||
Csodabogár | Adatlap | 463973 | 2007. augusztus 17. 16:13 | ||||||||||||||||
Csodabogár | Adatlap | 463972 | 2007. augusztus 17. 16:09 | ||||||||||||||||
Ja! A jelzés a Pz.III-okon a 3. páncélosezredé és a kurszki műveletek alatt használták. (Valószínűleg nem csak akkor, de akkor biztosan) A roncstelepen lévő Pz.IV egyelőre még talányos, éehet, hogy egy korábban sérült, mondjuk (?) lőszeresnek használt darab is lehet. Vagy nem. Az egyetlen kép, amit ismerek budapesti Pz.IV-ről, az ostrom emlékére kiadott "Az elsodort város"-ban, meg az Ádám által is említett "Budapest 1945"-ben szerepel. Valószínűleg a "Feldherrnhalle"-é volt... |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sajna nem. Gugliban leszel kénytelen keresgélni.