<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Andris | Adatlap | 465370 | 2008. július 20. 20:11 | ||
Balintka | Adatlap | 465369 | 2008. július 20. 17:37 | ||
Andris! Neked van az 1:72-es Dragon Jagdtigered? Tettél is fel képet a fotomaratott motorháztetőről. Azokat a kis kampókat hogyan ragasztottad fel? Lecsiszoltad előtte a műanyag kitüremkedéseit (ami a kampókat helyettesítené)? Gondolkozok rajta, hogy nem teszem fel a fotomaratott kampókat, mert már a rácsokkal is szenvedtem. Ezek meg 1 mm-esek. Szted gáz lenne ha nem tenném fel őket? | |||||
jaffa | Adatlap | 465368 | 2008. július 19. 08:20 | ||
valszeg önrobbanás és utánna a jónép amit használni tudot elhordta | |||||
busi | Adatlap | 465367 | 2008. július 18. 23:32 | ||
Sziasztok! Meg tudja mondani nekem valaki hogy sacc/kb mi történhettet a 1730-as hozzászolás-ban szereplő 421 toronyszámú párduccal?Hol vannak az oldal páncél,a test felsö páncélja.Miért nincs a roncs körül?Külsö találat +belsö robbanás okoz ekkora pusztítást?Ha tud valaki valamit légyszi irjon ,érdekelne. busi | |||||
Andris | Adatlap | 465366 | 2008. július 18. 15:56 | ||
Andris | Adatlap | 465365 | 2008. július 18. 15:46 | ||
Nekem az rémlik, hogy a diorámán eredetileg egy zimmerites Tigris van, és a diorámán cserélte le a járművet es késebbi változatra; valamelyik modell&makettebn szerepelt is egy rövid leírással. | |||||
Csodabogár | Adatlap | 465364 | 2008. július 18. 15:38 | ||
Na kezdjük előlről! :-) A nem zimmeritezett Tiger II-ket már a gyárban lefestették terepszínűre, egységesen. (Ecsettel!) A mintázat 90-95%-ban MINDIG megegyezett, inkább csak az adott forma elhelyézésben fordultak elő "elcsúszások. A fekete-fehér fotókon három különböző jármű látható. Amiket bejelelöltem pirossal, talán az egyik legjellegzetesebb vonal a homlokpáncélon, ezeken a képeken látszik, mennyi volt közöttük az eltérés. Egyébként a torony oldalán lehet a lagkomolyabb difiket felfedezni, de nagyjából az is egységes volt. Az 1944 októbere (esetleg szeptember vége) után készült Királytigriseket már NEM festették tábori körülmények között, maximum a téli álcázást (az utolsó kép egy ilyen járműről készült, miután több-kevesebb sikerrel már eltávolították róla a fehéret). Egyébként ismerem a srácot, aki készítette a diorámát, nagyon szép munka - és mellesleg egész jó viszonyban vagyunk. Eredetileg máshogy készítette el, később alakította át a páncélost - bár sajnos még most sem tökéletes. De ez mit sem von le abból a tényből, hogy gyönyörű munkát készített! Üdv Cs (Még egy apróság! Ezek a késői gyártású Tiger II-k már zöld alapszínre készültek, arra került előbb a barna, majd végül a sárga) | |||||
Andris | Adatlap | 465363 | 2008. július 18. 15:27 | ||
Szvsz a mintázatok nem voltak egyformák, főleg ha tábori körülmények között fújták (át) őket; Ő a 114-est készítette el, a fekete-fehér fotókon is az van? | |||||
Csodabogár | Adatlap | 465362 | 2008. július 18. 15:07 | ||
Andris | Adatlap | 465361 | 2008. július 18. 14:18 | ||
Hello! Itt van egy rövid leírás is hozzá (5. bekezdésben a festésre vonatkozó rész). Azt írja hogy a szabványos ambush mintázat van rajta. www.rlm.at/cont/gal04_e.htm Üdv. Andris | |||||
Tass-Lee | Adatlap | 465360 | 2008. július 18. 13:55 | ||
Igen, a Dragon festési utasításaival mindíg is voltak problémák... A képeken látszik, hogy elméletileg ezek a kétszínű pantherek sablon alapán éles határvonallal lettek lefestve. Engem csak a teknő színe érdekelt volna. De én is a zöld mellett tettem volna le a voksom. Leginkább a Bison rajza zavart meg, mivel ők sárgának jelölik. Plusz ugyanezen toronyszámú (421) párducról több kép is fellelhető, de egyértelmű, hogy két külön jármű. A második képen a korai lövegblende van, addíg a másikon már a késői nagy van. Ui.: Az Osprey - Modelling the Panther tank könyvében benne van a 421-es mint elkészített makett és ott is zöldként van elkészítve. Köszönöm a válaszokat. Üdv. | |||||
Csodabogár | Adatlap | 465359 | 2008. július 18. 12:37 | ||
Bocs, de sajna ezen a meketten abszolút nem hiteles a festés. Egyértelműen látható az eredeti fényképeken. Más. A háború végén készült Pantherek ELMÉLETILEG már zöld alapszínt kaptak, de gyakorlatilag ez abszolút nem biztos. Üdv Cs | |||||
Emerick | Adatlap | 465358 | 2008. július 18. 11:39 | ||
Szia! Egyértelmű: zöld. Sárgán már csak felújított tankok jöttek ki a gyárból '45 tavaszán. ;) (A makettgyártók festési útmutatóiban sosem hiszek. :) ) Em. | |||||
Tass-Lee | Adatlap | 465357 | 2008. július 18. 10:18 | ||
Sziasztok, Szeretnék egy kis segítséget kérni hozzáértőktől. Ezen párducok alvázának festése sárga, vagy zöld színű volt? A Dragon festési útmutatúja zöldet jelöl, a Bison decals-é pedig sárgát. A nem túl sok archív képen meg vagy nem látható, vagy nehezen kivehető. Ezen időszak (45 tavasza) a MAN-nál milyen alapozó festést kaptak a járművek? Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném. (Csak ezért mostam le a párduc festését. Na jó másért is... :) ) | |||||
Balintka | Adatlap | 465356 | 2008. július 17. 23:50 | ||
Hát jah, odafigyelek majd a rácsoknál... | |||||
Balintka | Adatlap | 465355 | 2008. július 17. 23:50 | ||
köszi, akkor én is arra ragasztom rá, bár nem lelkesedek az 1mm-es darabokért. ha nem tudom feltenni majd, akkor azokat hagyom sztem. kiderül nemsokára :) | |||||
Andris | Adatlap | 465354 | 2008. július 17. 23:46 | ||
Igen, igazság szerint le kellet volna szedni a műanyagot hiszen a helyett van a maratás, de így biztosabban fogja. | |||||
Andris | Adatlap | 465353 | 2008. július 17. 23:44 | ||
Igen pill. ragasztó, arra kell figyelni nagyon, hogy helyes pozícióba ragd fel a rácsokat, mert ha már fog a ragacs nem lehet meg sem mozdítani és a leheletvékony fém rögtön meggyűrődik, ha esetleg le akarnád szedni; el is szakadhat. | |||||
Balintka | Adatlap | 465352 | 2008. július 17. 23:43 | ||
Nagyon komolyan néz ki pedig! Nekem tetszik, nagyon jó! A Jagdtigerre hogyan ragasztottad fel a kis kampókat? hozzáragasztottad a is kiálló műanyag fogakhoz? | |||||
Andris | Adatlap | 465351 | 2008. július 17. 23:40 | ||
Balintka | Adatlap | 465350 | 2008. július 17. 23:37 | ||
Pillanatragasztóval tetted fel a maratást? | |||||
Balintka | Adatlap | 465349 | 2008. július 17. 23:34 | ||
Explorer alól megy, mostmár értem, köszi! | |||||
Balintka | Adatlap | 465348 | 2008. július 17. 23:31 | ||
De belülre kell felragasztani, nem? a műanyag rács alá, nem? | |||||
Balintka | Adatlap | 465347 | 2008. július 17. 23:30 | ||
Nem látom a képet :( Valami van a firefox-szal.. | |||||
Andris | Adatlap | 465346 | 2008. július 17. 23:29 | ||
Balintka | Adatlap | 465345 | 2008. július 17. 23:26 | ||
A jadgtiger gumi lánctalpa is fekete egyelőre, de az még nincs felszerelve, azon jobban tudok módosítani még. | |||||
Balintka | Adatlap | 465344 | 2008. július 17. 23:25 | ||
A Revell félszemenkéntijétől nem ájultam el, ez lett a Tigeremen a leggyengébb. Ráadásul a ragaszró feloldotta a festéket (előre lefestettem a lánctalp darabjait), és nem is igazán ragaszotta meg... Így néhol kicsit csálén állnak a szemek. Én matt feketére (Model master) festettem le a lánctalpat, azt szerinted milyen színnel, hogy koszoljam? Igazából csak azért érdekel, mert zavar, hogy egyszínű a lánctalp. csak enyhén akarom koszolni, mert hátha később diorámába megy, és akkor majd akkor csinálnék végleges koszolást. | |||||
Andris | Adatlap | 465343 | 2008. július 17. 23:20 | ||
Az egyféle, csak az egyik félszemenkénti (hasonló a Revell-hez) a másik egy alkatrész (ilyenek a Dragonok csak nem gumiból vannak). Rajtad áll hogy melyiket teszed fel. | |||||
Balintka | Adatlap | 465342 | 2008. július 17. 23:19 | ||
Engem is a figek fogtak meg leginkább az Italeri készletben. Lehet a Dragon mellé megveszem majd. Látom a másik Dragon Jagdtigerhez nincs maratás se. | |||||
Balintka | Adatlap | 465341 | 2008. július 17. 23:18 | ||
Nekem gyakorlatilag csak festeni kéne a Jagdtigert, illetve a futóműt nem állítottam össze még a festés miatt. Valamint a lövegcsövet, és a homlokpáncélt nem ragasztottam be, a motorháztetőt szintúgy, a maratást nem építettem be a fedélbe még. a rézszínű maratás milyenre fessem le ? sötétszürkére gondoltam, mint a motort, Bár úgyse fog látszani. | |||||
Balintka | Adatlap | 465340 | 2008. július 17. 23:15 | ||
Meg ha jól látom, az Italerihez 2féle lánctalp van? érdekes. | |||||
Andris | Adatlap | 465339 | 2008. július 17. 23:15 | ||
Esetleg a figurákért érdemes beszerezni, nemnagyon lehet ugyanis 1/72-ben harckocsizókat találni sehol. Nem zimmerites, hasonló a másik Dragon Jagdtigerhez www.dragonmodelsltd.com/html/7250.1.htm , azthiszem ezt tuningolták fel a zimmerittel + 1-2 finomsággal. Nekem a zimmerites van meg félkész állapotban. | |||||
Balintka | Adatlap | 465338 | 2008. július 17. 23:08 | ||
Andris: nekem a Dragon van meg, ehhez képest még a Revell Tiger I H is kínszenvedés... Ha jól láttam, az Italerin nincs zimmerit? Az Italeri alkatrészeit látszólag nem találtam rossznak. Meg van hozzá 3 figura, bár abból 2 csak felsőtest. | |||||
Andris | Adatlap | 465337 | 2008. július 17. 23:03 | ||
Hello! Amennyire én tudom az Italeri Esci átvétel, nem egy mai darab, a Dragonok fényévekkel előrébb vannak (maratás, felületi kidolgozás...) Az Italeri max. gyakorlásnak jó szvsz. www.italeri.com/product.aspx bal alsó sarokban láthatók a keretek. Nem valami bizalomgerjesztő, a lánctalp is egyoldalas azthiszem. A Dragon egy teljesen más világ. www.dragonmodelsltd.com/html/7291p1.htm Üdv. Andris | |||||
Balintka | Adatlap | 465336 | 2008. július 17. 21:45 | ||
Valaki tudna mondani arról valamit, hogy mennyire jó készlet az Italeri 1:72-es Jagdtigerje? Én ránézésre a Dragonomhoz képest nem nagyon láttam különbséget (képen). | |||||
karlos511 | Adatlap | 465335 | 2008. július 17. 21:19 | ||
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni, hogy hol találok a neten múzeumi jagdpanzer IV L/70-ről képeket, főleg a futómű és az első meghajtókerék mögötti részek érdekelnének meg a testen a varratok elhelyezkedése. Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv.:karlos511 | |||||
Andris | Adatlap | 465334 | 2008. július 17. 15:59 | ||
Hello! Az itt látható diorámán szereplő Kiráytigris festése biztos valósághű. Talán ezek a képek segítenek. | |||||
Csodabogár | Adatlap | 465333 | 2008. július 17. 14:44 | ||
Sziasztok! Tényleg látványosak, viszont mind téves, sajnos. A Tiger B-k 1944 őszétől egységes, standartizált festést kaptak, így az egyes páncélosokon látható mintázatok között csak minimális eltérések voltak. A legegyszerűbb, ha a google-ban utána keresel a s.SS.Pz.Abt.501-nek, valószínűleg róluk találsz leghamarabb anyagot. (Róluk viszont egész sokat.) Az ő páncélosaikat elég rendesen lefényképezték a "Wacht Am Rhein" hadművelet alatt - és gyakorlatilag az összes többi nehézpáncélos-osztálynak, akik '44 őszén, vagy utána kaptak Tiger B-t, ilyesmi festésű harckocsija volt. Üdv Cs (Ők ráadásul kicsivel később nálunk kötöttek ki, a megmaradt Tigerekkel.) | |||||
Pilgrim | Adatlap | 465332 | 2008. július 17. 11:42 | ||
Andris | Adatlap | 465331 | 2008. július 17. 10:02 | ||
Szia! Találtam néhányat a Tiger colours-ban; szerintem a 311-es mutat a legjobban. | |||||
Pilgrim | Adatlap | 465330 | 2008. július 17. 09:09 | ||
Sziasztok! Henschel tornyos királytigrishez keresek nem zimmerites festést. Ha lehet, akkor olyat, ami anno Mo.-on harcolt. Aki tud valamit, segítsen. Köszönettel: István | |||||
Balintka | Adatlap | 465329 | 2008. július 14. 06:25 | ||
Valaki tudna mondani arról valamit, hogy mennyire jó készlet az Italeri 1:72-es Jagdtigerje? Én ránézésre a Dragonomhoz képest nem nagyon láttam különbséget (képen). | |||||
Salieri | Adatlap | 465328 | 2008. július 12. 19:58 | ||
Trash! Figyelmedbe ajánlom ezt a kit-et.www.luckymodel.com/scale.aspx Ha jól vettem ki az öntőkeretekből még otto-t is megkapod hozzá. Üdv Salieri! | |||||
Salieri | Adatlap | 465327 | 2008. július 10. 11:32 | ||
Üdv Számvéber! Kösz az infót a könyvet elkezdem keresgélni.De viszont tényleg lehet,hogy nem a Jabo-támadás lesz a halál oka mivel a lántalpat is ledopta...Nah mind1 ezt már úgy se foglyuk megtudni mer Wittmann se és semelyik bajtársa nem jön vissza és meséli el. Üdv Salieri! | |||||
Számvéber | Adatlap | 465326 | 2008. július 10. 08:40 | ||
Sziasztok! Wittmann és bajtársai kilövésével, valamint a "007"-es Tiger pusztulásával kapcsoltosan olvastátok esetleg a következő könyvet? Agte, Patrick: Michael Wittmann und die Tiger der Leibstandarte SS Adolf Hitler. Rosenheim, 1995. Ha nem, szerintem megéri elolvasni. Angolul is megjelent. A szerző a fellelhető szemtanúk és a korabeli dokumentumok (szövetséges hadinaplókat is ideértve) vizsgálta meg a kérdést. A 101. SS-nehézpáncélos-osztály csapatorvosa pár száz méterről látta a "007"-es pusztulását, a robbanást és a torony lerepülését is. Vadászbombázót sem ő, sem a többi szemtanú nem említett. Igaz, hogy az aznap ott kilőtt öt Tigerből senki sem jött vissza...:( Vagyis minden kétséget kizáróan valószínűleg sohasem fog eldőlni a dolog. Ugyanakkor egy francia gazda 1945-ben megvizsgálta a roncsot és ő állítólag talált a közelben vadászbombázóról kilőtt, de fel nem robbant rakétát is. Az ő nevéhez fűződik első sorban a Jabo-támadás, mint a "007" pusztulásának oka. Kétségtelenül mérlegelendő lehetőség. Viszont az is érdekes, hogy a szövetséges vadászbombázó-pilóták közül ott és akkor senki sem igényelt kilőtt vagy megrongált német páncélos elleni győzelmet. Pedig brit és amerikai forrásból tudjuk, hogy bizony a levegőből kilőtt német páncélosok jelentése esetén igancsak vastagon fogott a tolluk. Saját véleményem szerint a 730 méter távolságból oldalról és hátulról, kb. "5 óra" irányból tüzelő Sherman Firefly páncélgránátja átüthette a "007" oldalpáncélzatát és felrobbanthatta az ott tárolt lőszert. A belső robbanás szvsz ledobhatta a tornyot. Ha Jabo rakétája találta volna el a motortér fedőpáncélzatát, szerintem a Tiger hátsó része nem maradt volna olyan állapotban, ahogy a híres fényképek mutatják. Üdv: Számvéber Norbert | |||||
Smik | Adatlap | 465325 | 2008. július 9. 23:34 | ||
Salieri | Adatlap | 465324 | 2008. július 9. 21:27 | ||
Hello! Számomra lehet,hogy furcsának hangzik,de akkor is a németek a 2vh. nyertesei és nem a szövetségesek.Berlint is azért tudták lerohanni mert Hitler kicsit elmatekolta magát:):) Amúgy még nekem sincs olyan annyira híes tankom összerakva,de az is igaz,hogy nem híes sincs:) Jah és egyet értek veled a belső rabbanással mivel,ha a motorba csapódik akkor a tankból csak kis darabkák lennének. Üdv Salieri | |||||
Wrecker | Adatlap | 465323 | 2008. július 9. 21:19 | ||
Pár adalék Michael Wittmann Tiger I-es harckocsijának személyzetéről: Michael Wittmann (parancsnok) -- élt 30 évet Karl Wagner (megfigyelő) -- élt 24 évet Günther Weber (töltő-kezelő) -- élt 20 évet Henrich Reimers (harckocsi vezető) -- élt 20 évet Rudolf Hirschel (rádiós) -- élt 20 évet A közös sírt 1983 márciusában, egy útépítés során találták meg. Miután fogászati kórlapok és az azonosítási cédula alapján azonosították a maradványokat, a harckocsi személyzetét végső nyugalomba helyezték a normandiai De La Cambe német katonai temetőjében. A temető Isigny-sur-Mer és Bayeux között a 13-as út mentén található, Wittmann és bajtársai sírja a 47-es parcella 3. sorának 120. helyén fekszik. | |||||
Emerick | Adatlap | 465322 | 2008. július 9. 21:15 | ||
Én azt mondanám, egyértelműen blső robbanás végzett mindenkivel. A torony látható része kívülről ép, a farpáncélon is kevés a golyónyom, bár a védőlemezek hiányoznak. Én a lengyel páncélos dandárról hallottam, hogy körbevették a Tigereket és "kivégezték", de ennek is ellent mond a kevés sérülés. Valószínűleg tényleg egy repülő kisebb bombája vagy rakétája vágódott be felülről a motortér és a toronygyűrű közt, ami a lőszer és az üzemanyag berobbanását okozta és a tornyot letépve azt messzire eldobta. Számomra talán az az érdekesebb, hogy igazán nagy ászok a németek oldalán születtek. Ebben benne kell legyen mind a kiképzésük minősége és a folyamatosan változó, de megbízható tank- és rohamlövegtípusok is. Én konkrétan ezekért a részletekért kedvelem talán jobban a német technikát. Ennek ellenére én a "klasszikus" harckocsi-típusokat még nem raktam soha össze (csupán 3 1/72es Panthert, de azokat még kicsinek...). :) | |||||
Trash | Adatlap | 465321 | 2008. július 9. 18:02 | ||
Köszi a linket Salieri! Érdekes volt! Ami a legérdekesebb volt, hogy egyik ász több mint 160 harckocsi kilövése után sem kapta meg a Lovagkeresztet. Nem vágom, hogy mit kellett volna még tennie... 1:35-ben fogom majd építeni. Legvalószínűbb, hogy Dragon kit lesz, de még a Tamiya sincs kizárva...De még odébb lesz nagyon. Befejezem a Dragon Párducom, építek egy Dragon Királytigrist és szerintem utána látok hozzá a Tigrishez. Csak szeretek jól előre infót, meg képeket szerezni... Egyébként úgy tudom hogy Cariusnak Jagdtigere is volt...Ha értesüléseim nem csalnak. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Természetesen nem gáz, más gyártó nem is ad hozzá gyárilag (Revell, Italeri), mellesleg én is sokat szenvedtem vele míg felraktam.