<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Gyurma | Adatlap | 465444 | 2008. szeptember 20. 17:28 | ![]() | |
mert keleti frontos diót tervezgetek, és csak a motorteret szeretném "felgyójtani"... | |||||
Amon | Adatlap | 465443 | 2008. szeptember 20. 17:18 | ![]() | |
Szia! Vegyesnek mondanám. Valamikor csak a motor robban fel, de nagyobb százalékban a teljes pusztulás. | |||||
Gyurma | Adatlap | 465442 | 2008. szeptember 20. 17:06 | ![]() | |
Üdv Mindenkinek! az a kérdésem lenne, hogyha egy Tiger I-et a hátsó felén találtak el, akkor csak a motortér égett ki, vagy berobbant az egész? A személyzet élve juthatott ki belőle? (esetleg ha valaki tudna képpel szolgálni, nagyon megköszönném!) | |||||
szezsolt | Adatlap | 465441 | 2008. szeptember 19. 14:13 | ![]() | |
Babek! tigris 1, vagy 2? hányas számú járműről van szó? De általában ugyanolyan színű volt mint a jármű többi része. | |||||
Babek | Adatlap | 465440 | 2008. szeptember 18. 19:32 | ![]() | |
Nekem is van egy téli tigrisem a revell 1:72-es darabja. kérdésem: a téli tigris kereke nem a fogas hanem a sima ami a lánctalpat mozgatja na az mien szinű volt. | |||||
Ram | Adatlap | 465439 | 2008. szeptember 16. 20:20 | ![]() | |
Csodabogár | Adatlap | 465438 | 2008. szeptember 16. 14:20 | ![]() | |
windischz! A Királytigrisek festéséről ebben a topikban hozzávetőlegesen csilliárd hozzászólást és megemlékezést találsz, keress vissza! :-) Üdv Cs | |||||
Amon | Adatlap | 465437 | 2008. szeptember 16. 14:12 | ![]() | |
Szia! Itt nézz körül pontosabban töltsd le ha tudod. www.farposst.ru/2008/02/16/bronetankovaya_tehnika_germanii_1935_1945.html | |||||
Ram | Adatlap | 465436 | 2008. szeptember 16. 12:04 | ![]() | |
Sziasztok! Panzer II szakértőket keresek, a kérdésem pedig az, hogy van-e infója bárkinek arról, hol, és milyen formában tárolták a lőszert(rekeszek? dobozok? nejlonzacskók?), mind az MG34-esre, mind a 20mm-es lövegre értve a kérdést... a tippeket és a válaszokat is előre köszi, üdv, Ram | |||||
VonSponeck | Adatlap | 465435 | 2008. szeptember 7. 07:25 | ![]() | |
Szia.Számomra az idézett szövegből nemderül ki a bomba eredeti tulajdonosa.Mindamellett párszor elöfördult már a saját élöerő támadása a történelemben. | |||||
András | Adatlap | 465434 | 2008. szeptember 6. 22:32 | ![]() | |
Sziasztok! Ahogy én tudom a német légierő bombázta Budapestet. 1945. január 15. A román 19. gyaloghadosztály hadinaplójának napi helyzetösszefoglalója. A f. év I. 14/15-i éjszaka a hadosztály tovább halad és mindenhol erős ellenséges állásokba ütközött, a megerődített háztömbökből és épületekből, az ellenség minden fajta fegyvert bevetett. Az utcákat elbarikádozták. 4 óra felé egy repülőgépről ledobott bomba telibe találja a 96. gy.e. parancsnokságát (Budapest Központi Pályaudvara közelében), megsemmisítve azt és számos áldozatot szedve. Szolgálatteljesítés közben elesett Gheorghiu Mihail ezredes, a 96. gy.e. parancsnoka is. A parancsnoki posztot Cosma Gavril alezredes veszi át. Az ellenséges bomba áldozatai voltak még Panoiu Romulus százados, a 96. gy.e. hadműveleti tisztje, Mojoiu százados a 42. tüzérezredből, Grusescu hadnagy és Br(d((eanu tartalékos alhadnagy az 1/36. páncéltörő ütegből, valamint a következő tisztek sebesültek meg: Vintil( őrnagy, a 42. tüzérezred első osztályának parancsnoka, aki néhány napi szenvedés után elhunyt; Micu hadnagy a 96. gy.e. híradótisztje, Curtu alhadnagy, a 96. gy.e. elhárító tisztje, Filip alhadnagy, a 96. gy.e. rohamosztagának parancsnoka és 17 sebesült közlegény. Erőd a Duna mentén A Budapestért 1944-45-ben folytatott harcok katonai iratai a Hadtörténelmi Levéltárban A kötet megjelenését a Nemzeti Kulturális Alapprogram támogatta Szerkesztette és a bevezető tanulmányt írta Számvéber Norbert levéltáros | |||||
Emerick | Adatlap | 465433 | 2008. szeptember 6. 21:05 | ![]() | |
Szia! Sehogy. :) Ha konkrétan Budapestet nézzük, a német légierőnek annyi gépe sem volt, hogy megfelelő utánpótlást tudjanak szállítani, nemhogy bombázzanak. Szovjet kisebb űrméretű, és mindenféle méretű jenki és angol bomba hullodt a városra. Amiket találtak óriásbombákat, mint jenkik voltak. A német bomba megnevezés a legegyszerűbb, mert az volt a rossz. Egyébként az országban voltak német bombázások, de főleg a csatarepülő egységek körében közvetlenül szovjet alakulatok ellen. Természetesen biztosan lesznek pontosabb információk is a szakértő kollegák révén. ;) Üdv: Em. | |||||
bubi777 | Adatlap | 465432 | 2008. szeptember 6. 20:44 | ![]() | |
Sziasztok! Szakértő véleményetekre lennék kíváncsi. Idén nyáron is sok bomba került elő az építkezések során a fővárosban. Volt olyan, több száz kilós is melyeket német bombának tituláltak. Az én olvasatomban a "bomba" olyan robbanó eszköz melyeket repülőgépekről dobálnak le (ha csak nem vízi). De tudtommal csak a szovjet és amerikai légierő bombázott hazánkban. Hogy jön a képbe a német...? | |||||
windischz | Adatlap | 465431 | 2008. szeptember 6. 09:24 | ![]() | |
windischz | Adatlap | 465430 | 2008. szeptember 6. 09:17 | ![]() | |
Tiszteletem! Egy hosszú kérdéssor, amelyekben a segítségeteket szeretném kérni: 1, A s.Pz.Abt. 501 Királytigriseinek (Henschel tornyos) mi volt az alapszínük a "Battle of the Bulge" idején? Sárga vagy zöld? 2, Melyik gyártó melyik számkódú festékeit ajánlanátok (sárga, zöld, barna) az álcafestéshez? 3, Magyarországon van olyan makettbolt, ahol Voyager vagy Part maratást tudok beszerezni hozzá, vagy külföldről kellene megrendelnem? Előre is köszönöm a válaszaitokat! További jó makettezést! Legjobbakat! | |||||
Csodabogár | Adatlap | 465429 | 2008. szeptember 3. 12:31 | ![]() | |
Sziasztok! Kis kiegészítés: A három, Párducról készült fotó mind magyarországi, de egyik sem budapesti. Az AI9 valószínűleg a "DR" páncéloshadosztályé, de nem biztos. Az ostrom alatt sem Tiger I, sem Tiger II NEM harcolt Budapesten! A Wiking soha nem kapott Ausf. G Panthereket, kizárólag korábbi változatokkal harcoltak végig. Üdv Cs | |||||
Toth_Gabor | Adatlap | 465428 | 2008. szeptember 3. 10:37 | ![]() | |
Taxis! Köszi a segítséget és a képeket! Szép (nagy)macskatár! Milyen anyagot használtál? A linket a munkahelyemen nem tudom megnyitni, ott van valami lépésről - lépésre fotósorozat? Inkább vizuális típus vagyok... A hengerelt acél felület imitálásával foglalkoztál? Ha igen, hogyan? Üdv, Tóth Gábor | |||||
romsitsa | Adatlap | 465427 | 2008. szeptember 3. 10:36 | ![]() | |
Megtaláltam, nézeti és metszet rajzok. www.panzerbasics.com/index_files/10-tiger1/data/hull/track.htm ad | |||||
halaci | Adatlap | 465426 | 2008. szeptember 3. 07:42 | ![]() | |
Szia, amennyire én tudom, német cuccokat csak átmenetileg használtak, amíg valamelyik begyűjtő brigád el nem vitte vagy meg nem jött a saját utánpótlás (a szövetségeseknél ez ugye kisebb gond volt, mint a németeknél). Ezért az átfestést én kétlem, ha igen, akkor legfeljebb tábori körülmények között, elnagyolva (az átlapoló kerekeket pl. aligha szedték le). A csillag általában szövetséges azonosító is volt, a partraszállás után egy csomó Commonwealth járműre is felfestették. A mellette álló tiszt szerintem angolszász (angol, kanadai, lengyel, dél-afrikai, stb.), az amerikaiak táborban nem nagyon hordták ezt a fajta tiszti sapkát. Az időt a felgyűrt ujjakból én 44 nyarára tippelném Olaszország vagy Franciaország, vagy 45 késő tavasza, esetleg rögtön a háború vége után. | |||||
pepe | Adatlap | 465425 | 2008. szeptember 3. 06:10 | ![]() | |
köszi az infót Roadblock, sokat segítettél! Utánna nézek a kiadványoknak. | |||||
Taxis | Adatlap | 465424 | 2008. szeptember 3. 01:05 | ![]() | |
Taxis | Adatlap | 465423 | 2008. szeptember 3. 01:04 | ![]() | |
Szia! Nemrég fejeztem be két Királytigris meg egy Tiger I zimmeritezését. Sok próbálkozás után a Magic Sculp és az AFV zimmerit aplikátor kombinációjánál jukadtam ki. Persze, mindenkinek valami más felel meg, a csavarhúzós módszer is megteszi. Személyszerint 4-5 mm széles csavarhúzót használnék. Egz egész hasznos oldal: panzerkeil.dre.hu/egyeb/cikkek/zimmerit/zimmerit.htm Üdv Taxis | |||||
Toth_Gabor | Adatlap | 465422 | 2008. szeptember 2. 22:58 | ![]() | |
Sziasztok! Tiger I és Tiger II zimmeritezéssel kapcsolatban kérdezném: Megépíteném a Dragon maketteiből a Wittmann-féle késői gépet, 212 oldalszámmal, és érdekel egy szintén zimmerites Tiger II, ami Budapesten masírozott. Van valami bejáratott méret a zimmerit minta alkalmazásánál? (hány milliméter széles egy csík) Arra gondoltam, egy régi csavarhúzóból alakítanám ki a szerszámot... Üdv, Tóth Gábor | |||||
Emerick | Adatlap | 465421 | 2008. szeptember 2. 21:25 | ![]() | |
Hali! A harmadik képen szereplő tankot tettem fel én is. Tényleg ugyanaz a kép, csak a Tiedről kiretusálták a szovjet nyilvántartási számot. :) A 147-es FHH-s Wespéről is van egy ugyanilyen kiretussált fotóm. :) (a két jármű ugyanazon gyűjtőhelyen volt) Az elsőn lévő kép szerintem inkább Csehszlovákia, mint Magyarország. Ott tucatjával voltak ilyen késői Pantherek. Ráadásul az 5. SS-t nem halmozták el túl sok Pantherrel (mármint G-vel). A második toronyszámozása nekem sosem tetszett, de a házak stílusa miatt a Dunántúlt mondanám helyszínnek, ami a Balatontól északra bárhol lehet. :) Budapesten emlegetnek még a Tiger II-k mellett Tiger I-eket, a Totenkopf hadosztály részeit és ehhez hasonló fantáziadús elemeket. :) /...annak ellenére, hogy egyébként tényleg sokrendhagyó feladatkörű egység része rekedt a városban! :) ;) / Em. | |||||
Roadblock | Adatlap | 465420 | 2008. szeptember 2. 21:16 | ![]() | |
Milyen méretben akarod megcsinálni? Egyébként utánanéztem és van pár referenciakönyv, amiben vannak műszaki rajzok. Esetleg be kellene szerezni 1et. Pl. 1.Achtung Panzer Volume6 2.TIGERS I AND II AND THEIR VARIANT Walter J. Spielberger & Hilary L. Doyle, C,O, - ez cca 60 USD :( | |||||
Roadblock | Adatlap | 465419 | 2008. szeptember 2. 20:53 | ![]() | |
Nézd meg a Friul lapját, rajz van a láncszemekről, méret ugyan nincs, de kiindulásnak nem rossz.. | |||||
pepe | Adatlap | 465418 | 2008. szeptember 2. 20:36 | ![]() | |
szia roadblock! Ha 1/35 lenne a méretarány hidd el énsem tökölnék vele. Tudsz estleg segíteni? | |||||
Roadblock | Adatlap | 465417 | 2008. szeptember 2. 20:28 | ![]() | |
Szerintem ez nem lesz 1xű, kiindulva a Friulmodel lánctalpakból hááát én nem tökölnék az öntéssel. | |||||
pepe | Adatlap | 465416 | 2008. szeptember 2. 14:42 | ![]() | |
Sziasztok. Kérlek segítsetek! Honnan tudnék szerezni tigris 1 lánctalpának pontos méreteit, vagy használható műszakirajzát? Öntenem kéne pár láncot és a mesterdarabhoz kellene. | |||||
pistike | Adatlap | 465415 | 2008. szeptember 2. 09:27 | ![]() | |
Kedvelem a ronda dolgokat. :-) Szerinted/Szerintetek a csillag egyértelműen amerikai zsákmányra utal, vagy lehet angol, vagy kanadai, stb. is? A mellette álló katona mintha az utóbbiak közé tartozna. Bocsánatot kérek, ha nagyon eltávolodnék a topic témájától. pistike | |||||
romsitsa | Adatlap | 465414 | 2008. szeptember 2. 00:54 | ![]() | |
A Frontline szerint a Királytigrisek az ostromgyűrűben voltak, néhány WSS felderítő pedig valahol Magyarországon, miközben a kép egy filmhíradó része amit az Odera partján forgattak. Sok helyen megbízhatalan, de jók a képei. Egyébként ezt a Budapest környékét szerintem előszeretettel használják amikor fogalmuk sincs hogy mi van a képen. ad | |||||
Taxis | Adatlap | 465413 | 2008. szeptember 1. 23:50 | ![]() | |
Ja, és még elfelejtettem volna! Van egy Frontline Ilustrations publikációm amelyikben három Párducot azonosítanak mint budapestit, de a cseh kolléga Militaria publikácijában máshogy vannak a fényképek aláírva. Hol lehet az igaz? | |||||
Taxis | Adatlap | 465412 | 2008. szeptember 1. 23:12 | ![]() | |
Sziasztok! Köszi szépen a hozzászólásokért! Csodabogárnak külön köszönet jár az új fényképekért. Üdv Taxis | |||||
Emerick | Adatlap | 465411 | 2008. szeptember 1. 20:55 | ![]() | |
Salieri | Adatlap | 465410 | 2008. szeptember 1. 16:37 | ![]() | |
Szerintem ez olyan szép jármű,hogy kár lenne elrontani azokkal a fránya csillagokkal;) Ahm elképzelhető szerintem hogy kaptam olivzöldet.(De nem biztos...) Üdv Salieri! | |||||
pistike | Adatlap | 465409 | 2008. szeptember 1. 13:56 | ![]() | |
Ez nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna... Szóval: Sziasztok! A fórumozók közül van valakinek sejtése arról, hogy a képen látható járművet csak felcsillagozták, vagy esetleg új (olivzöld?) alapfestést is kapott? Esetleg más nézeti fotó is forog közkézen róla? Előre is köszönöm a válaszokat: pistike | |||||
pistike | Adatlap | 465408 | 2008. szeptember 1. 13:50 | ![]() | |
Emerick | Adatlap | 465407 | 2008. szeptember 1. 10:36 | ![]() | |
Szia! Engem az is érdekelne, az első két képen mik állnak a Pantherek mellett. :) A harmadikon meg eleve le vannak szerelve a külső görgőkből. Hm... :) A "kütyüről" meg nem tudom, mi lehet. Ilyen bigyót még nem láttam. Em. Ui.: azt már nem is kérdezem, hogy emesok szép és érdekes képet hol találnak az Urak. :) | |||||
romsitsa | Adatlap | 465406 | 2008. szeptember 1. 10:36 | ![]() | |
Emerick, A kipufogó is korai G és szerintem nincs zimmeritezve. Csodabogár, a második párduc képe honnan származik? esetleg a fenekéről le tudnád venni a feliratot? Üdv ad | |||||
Csodabogár | Adatlap | 465405 | 2008. szeptember 1. 10:16 | ![]() | |
Emerick | Adatlap | 465404 | 2008. szeptember 1. 09:19 | ![]() | |
Szia! Eleddig ezt a bizonyos képet már tucatszor megnéztem, de eddig sosem tűnt még fel: a farpáncél két szélső pontján tényleg törés van, tehát vagy A, vagy D verzó. A Torony A vagy G, és tényleg G típusú hűtője van, no meg a parancsnoki antenna a motorházon. Zseniális! (Eddig mindig a csunyán lukas másik Pantherre összpontosítottam, meg a 251/7-esre a tér közepén, szintén roncsolt orral.) Ezek szerint több Panther is "buheráltan" került volna be a városba? Én hasolnóképppen nézegettem a "nagy gyűjtőhely" képeit: két Panzer III van, az egyik köténypáncélzat nélkül, a másik meg azzal együtt. A Matilda II-nek meg álcafestése van, tehát sztem nem szovjet volt. A Jpz IV ugyanezen a helyen, illetve a hátsó Grille M több, szabályos kör alakú belövést kapott oldalról, viszonylag nagy űrméretből. Egyet azért kérdezek is: az Autoblindáról, ami "elméletileg" a városban volt, arról létezik fotó? (...asszem az orosz fotóarchívumban lehetne csodákat találni.) Üdv: I. | |||||
sziklakks | Adatlap | 465403 | 2008. augusztus 31. 22:39 | ![]() | |
Roadblock | Adatlap | 465402 | 2008. augusztus 31. 22:22 | ![]() | |
Szia, Bocsi, de nincs idegem lefordítani. :o Nem tudom mennyire vágod az angolt, ha igen, akkor íme a válasz: On August 19th of 1944, OKH ordered that dark yellow (RAL 7028) was to be factory applied as the base colour with dark olive green (RAL 6003) and red brown (RAL 8017) for use in camouflage patterns. In addition, to those three main colours, small yellow, light grey or white spots were applied on green and brown areas, while small green spots were applied on dark yellow areas. This overall camouflage scheme was known as the "ambush" scheme so common on late war Panther and Tiger II tanks On October 31st of 1944, OKH ordered that dark yellow (RAL 7028) was to be replaced by primer red oxide (RAL 8012) as a base colour with dark yellow (RAL 7028) or field grey and red brown (RAL 8017). On November 31st of 1944, OKH ordered another new colour scheme to be introduced. Dark olive green (RAL 6003) was the base colour with dark yellow (RAL 7028) and red brown (also known as dark chocolate brown) (RAL 8017). Sometimes red brown (RAL 8017) was replaced with "brick" red brown (dark red) (RAL 8012) colour. Similar case was with dark green (RAL 6002) and dark olive green (RAL 6003). Also due to overall shortages, many vehicles were only painted in overall base dark yellow (RAL 7028). In early 1945, dark yellow (RAL 7028) was again to be used as the base colour with red brown (also known as dark chocolate brown) (RAL 8017) and dark olive green (RAL 6003). All schemes introduced from October 31st to the last days of war, were hard edged factory applied colour schemes with disruptive edges defined sometimes in white (RAL 9002) Forrás: Achtung Panzer | |||||
MIKE | Adatlap | 465401 | 2008. augusztus 31. 15:12 | ![]() | |
Nincs mit!Esetleg nézegess képeket kész járművekről arról is le lehet szűrni 1-2 dolgot színügyileg! | |||||
merciboy | Adatlap | 465400 | 2008. augusztus 31. 11:42 | ![]() | |
sziklakks | Adatlap | 465399 | 2008. augusztus 31. 11:33 | ![]() | |
ezt vágom,valami konkrétabbra gondoltam,hogy mik a legautentikusabb színek. azért köszi!:) | |||||
romsitsa | Adatlap | 465398 | 2008. augusztus 30. 23:54 | ![]() | |
Szia, ha előtted van, nézd meg azt a budapesti képet amin a két Párduc látszik hátulról és mögöttük egy féllánctalpas az Alagút utca felé. A második nem pont úgy néz ki mint egy A verzió G szerelékekkel? ad | |||||
MIKE | Adatlap | 465397 | 2008. augusztus 30. 23:12 | ![]() | |
Néztem most az összerakásirajzot felsorol vagy 20 színt! :D A Normandiainál:red brown ,khaki green,és dark yellow-t tüntet fel! | |||||
MIKE | Adatlap | 465396 | 2008. augusztus 30. 23:05 | ![]() | |
Gondolom német sárga,német zöld,ésmondjuk csokibarna,de inkább ilyen vöröses miniumos barna talán!A hozzáértők majd kijavítanak! :D | |||||
sziklakks | Adatlap | 465395 | 2008. augusztus 30. 22:40 | ![]() | |
üdv urak!itt is felteszem a kérdésem,amire a csörömpösben nem kaptam választ. Szerintetek egy kései tigrisnek (normandia)mi a legmegfelelőbb kamó szín ? Gondolok itt festékkódokra.tamiya,gunze,vagy bármi használhatóra a revell 16/37/48-án kívül. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |