<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
wwerta | Adatlap | 468322 | 2009. december 20. 17:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
A jeepes kép alá van írva, hogy mortared. Tehát ha jól gondolom aknavető találat érte.(Amíg meg nem néztem a kép címét én azt hittem, hogy tank ment át rajta) Előzmény: (468311) Sennás 2009. december 20. 11:19 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 468321 | 2009. december 20. 17:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Le a kalappal!Az a baj én idáig nem jutok el hogy kitaláljam mit kellene beirni.Mindig csak azt nézem ami már elöttem van de hogy én találjam ki az egy "Eléggé bonyolult terv!" ahogy az Asterix és a vikingekben mondta az a KŐ agyú. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
manta | Adatlap | 468320 | 2009. december 20. 16:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
manta | Adatlap | 468319 | 2009. december 20. 16:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én hirtelenjében ezeket találtam guglival (Ersatz M10 név alatt). Azt nem tudom, hogy az Aca. gyártotta volna ezt a készletet, de azt igen, hogy a Dragon tutira, kép mellékelve. Üdv.:manta | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 468318 | 2009. december 20. 15:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 468317 | 2009. december 20. 15:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok köszönöm a hozzászolást mindenkinek.SIG ha van időd "téliszünetben" megkeresni azt a képet az jó lesz. Manta jobb a te képed. Én majd még valahol utánanézek a sztorinak de talán 4 ilyen átvágós párducot csináltak.Nem? És ugye jól tudom az Academy ezt megcsinálta?Nekem sajna csak 2005 katalógusom van de abba pont nincs de már nem is igen lehet beszerezni.Ezeken a képeken valószinű a többi tank van.Valahol még volt egy olyanom ahol a cső bent volt a ház falában,még keresem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mateapot | Adatlap | 468316 | 2009. december 20. 13:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Régert | Adatlap | 468315 | 2009. december 20. 13:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello Mateapot! Egy festésmintát találtam a gépemen, ha találok többet akkor felteszek még, de a többieknek is biztos vannak még alternatíváik. Üdv Régert | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
manta | Adatlap | 468314 | 2009. december 20. 12:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Heló Sennás! I.A párduccal kapcsolatban a válasz valószínűleg az lehet, hogy leszedték a csőszájféket, hogy minnél jobban hasonlítsomn az amcsi M-10-re. II. A tigris csőszájfékének festése jelen esetben német, mellékelek egy másik képet is, ha nem ismerted. III. A jeephez nem igazán tudok hozzászólni, de SIG kolléga szerintem megmondta a jó megoldást. Üdv.:manta | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SIG | Adatlap | 468313 | 2009. december 20. 12:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello ! A Jeep témában annyit tudok mondani, hogy szerintem akna csinálhatta ezt. Egy kollégám a 90-es évek elején ENSZ rendőrként kint szolgált Kambodzsában és ott csinált hasonló felvételt UN-es Toyota Landcruiser-ről, aminek akna tépte le és dobta így el az elejét. Ha fontos lehet, talán elő tudom keríteni a képet. Egészen pontosan taposóaknára gondoltam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mateapot | Adatlap | 468312 | 2009. december 20. 12:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Segítségetek szerentém kérni abban, hogy tudnátok e felrakni festésmintákat Jagdtigerről? A zimmert nélküli verzióhoz milyen festések léteztek? Köszönöm előre is! üdv sziasztok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 468311 | 2009. december 20. 11:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tényleg csak köszönet Kinggi ez egy komoly és használható honlap!Közben én is találtam pár képet amiről érdeklődnék hozzáértő emberkéktől. I. A Párduc a ház mellet jó dio alap lenne szerintem de a löveg végéröl az a "lángrejtő" vagy minek hívják nem hiányzik? II. Tigrisen ilyen csővégi festést már látott valaki? Az amcsik csináltak ilyeneket nem? III: Mi okoz ilyen kárt vajon ami igy kettészakit egy Jeepet?És nem ég ki!Ha nem tenném mellé az eredeti képet el se hinnék. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaborsan | Adatlap | 468310 | 2009. december 18. 11:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
kinggi | Adatlap | 468309 | 2009. december 18. 10:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaborsan | Adatlap | 468308 | 2009. december 18. 10:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Valaki tudna nekem segíteni? Bergepanzer IV -ről kellene archív fotó! Én sehol nem találtam, a Google sem adott semmit! gaborsan | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kinggi | Adatlap | 468307 | 2009. december 17. 21:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi szépen! Ma néztem egy Tigrises könyve képeket és ott láttam hogy kell de azért nagyon köszönöm !:) kinggi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Régert | Adatlap | 468306 | 2009. december 17. 02:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv! Megnéztem egy két kiadványomat, mert úgy emlékeztem, hogy van a Tigrisekről is, de csak a Pz IV-ről és a Párducokról volt, mindenesetre ott találtam, hasonló fényszórókat. illetve szerintem, bár ezt majd a többiek is megerősítik vagy megcáfolják ugyanolyan típusúakat használtak. Hogy a páncéltesthez, hol csatlakozi, azt pontosan nem tudom, és az archív képeimen sem találtam hirtelen semmit, de ha belefutok valamikor egy jó képbe, akkor felrakom, hogy megnézhesd. Addig is elküldtem két rajzot, az egyik orosz szöveggel van, de a többi fényszóró között megtalálod, hogy melyik a tied, a másik pedig levett kupakkal ábrázolja a fényszórót. Remélem tudtam segíteni egy kicsit. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 468305 | 2009. december 16. 20:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha nagyítod a képet akkor látszik a terep, szerintem csíkos | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
W123qp | Adatlap | 468303 | 2009. december 16. 11:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
vincus80 | Adatlap | 468302 | 2009. december 15. 21:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát srácok, '43tól megkapták a sárga alapfestést a vasak, úgyhogy elég nagy az esély rá. :) különböző féllánctalpasokat találtam, íme: Üdv V | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
W123qp | Adatlap | 468301 | 2009. december 15. 19:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Grifx-hez hasonlóan, Sd.Kfz.7-hez keresek referenciákat, fotókat. Üdv: Zé | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mty | Adatlap | 468300 | 2009. december 13. 18:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Foltokban talán igen.De ne vedd kézpénznek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
GRIFX | Adatlap | 468299 | 2009. december 13. 12:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Azt szeretném megkérdezni, hogy Sd.Kfz.7 sárga festéssel szolgált vagy szolgálhatott-e a keleti fronton? Esetleg valakinek van erről kép anyaga? ÉS ha igen melyik hadseregcsoport?(a szám miatt nem mind1 ) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kinggi | Adatlap | 468298 | 2009. december 12. 17:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pontosabban a pácéltestből hol jön ki és hol csatlakozik a lámpához. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kinggi | Adatlap | 468297 | 2009. december 12. 17:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 468296 | 2009. december 12. 15:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wrecker! Nagyon köszi a képeket! Jó kiindulási alap! Üdv: Ákimáki | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 468295 | 2009. december 12. 15:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves hoekloos! Nagyon köszönöm a hasznos anyagot! :) Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 468294 | 2009. december 12. 00:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Talán ez segít valamit... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hoekloos | Adatlap | 468293 | 2009. december 12. 00:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákimáki | Adatlap | 468292 | 2009. december 11. 23:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Tudnátok segíteni? Festési sémát keresek "alte" sd.kfz 250/9-hez. Ha létezik, akkor esetleg valami különlegeset. És ha lenne pár fotótok, azt is megköszönném. Üdv: Ákimáki | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 468291 | 2009. december 11. 22:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Talán ez segít valamit... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vereri05d | Adatlap | 468290 | 2009. december 11. 20:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Atyaég, szegény... : ( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 468289 | 2009. december 11. 19:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nos a kis hetzer megtetszet megvetem és a figurák is megvannak az adott ötlet rézben fotó ami a helyszínen készült napjainkba 1 domb oldalban levő bunker amit a tank közelit meg gyalogsággal. És én is abba reménykedek hogy elbírja a szöllőfürt mintás hetzert. csak hát nem láttam róla képet .Külön –külön igen csak egybe nem. De igazad van, az igazi lökést Miguel Jimenez tigris koktélja adta ahol azt írja hogy 1943 a tank szürke és ELKÉBZELHETŐ! Hogy volt még ilyen akkor is. Hát akkor ez is elképzelhető | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mortyi | Adatlap | 468288 | 2009. december 11. 14:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Attis! Bocs, hogy bele vauú csak kérdezni szeretném hogy miért ragaszkodsz ennyire akkor az adott tipus adott festési sémájához? Konkrét képről építesz v. ahogy magad is írtad "akkor már inkább PZIII EGY OROSZ VÁROSBA" v. pl. "valahol az ardenekben" bőven elbírja a szöllőfürt mintás hetzert vagy nem :) Üdv Mortyi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 468287 | 2009. december 11. 14:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
„mutass olyan páncélost, amit körbefotóztak felismerhető módon ;) ) és ezért nehezen támadható egy-egy - relaisztikusnak ható - festési séma. ”Ebbe teljesen igazad van. Amíg a K.tigris festését elég lenne megmondani addig a Hedzerét nem túl bonyórúlt IGAZ! Annak a másik oldala megint olyan amilyen. Ezért van az hogy nem szeretek úgy diórámát készíteni hogy PZ.III SZTÁLINGRÁD.** Akkor már inkább PZIII EGY OROSZ VÁROSBA. Ezért is vagyok gondba a lent említett /4649/ diórámámmal. Mert mi van ha kiderül hogy még se volt ott olyan hedzer. Oda a történelmi hűség ,és már nem úgy néz az ember a dióra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 468286 | 2009. december 11. 13:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Annyit még Roadblock hozzászólásához, hogy a múzeumi példányok színeit, állapotát is ajánlatos erős fenntartással kezelni. Most nem az aberdeeni borzalmakról beszélek, hanem arról, hogy múzeuma válogatja, hol mennyire törekedtek az autentikus megjelenésre és mennyire a látványra. Néhány szín (mint pl. a tunéziai zöld Tigris vagy az angol Caunter mintázat világoskékje) pedig szerintem még a jövő század makettezőinél is visszatérő téma lesz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Salieri | Adatlap | 468285 | 2009. december 11. 13:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
A civilek is lecsórelhatták a löveget;) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hoekloos | Adatlap | 468284 | 2009. december 11. 13:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyanúsan sok minden hiányzik róla, lehet, hogy leszerelték... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Icebreaker | Adatlap | 468283 | 2009. december 11. 12:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem, pont elég, hogy leszaladt a láncról és így megváltozott a fajlagos talajnyomása. Amit eddig a lánctalp elosztott, azt egyben megkapta a talaj. A löveg sorsa valószínűleg már csak következmény. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Visi | Adatlap | 468282 | 2009. december 11. 12:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
...el sem hiszed hogy mi minden megtörténhet egy háborúban... : ))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
a_salátás_ember | Adatlap | 468281 | 2009. december 11. 12:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
a_salátás_ember | Adatlap | 468280 | 2009. december 11. 12:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a véleményt! Épp mondani akartam, hogy már láttam képet, amin vannak "karika" minták, de amint látod, már Trash be is tette. Ezeket láttam én is korábban. Köszönet érte. Trash tanácsát megfogadva, bepötyögtem az Octopus tiger szavakat, és érdekes dolgot találtam. Egy sémát is találtam egy fórumban, az hozzászolásokat is átfutottam, első nekifutásra úgy vettem ki, hogy "óvatosan " kell benni ezzel. Ha több időm lesz, akkor nekiülök alaposan az szövegeknek. :) Köszi a tippet! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Roadblock | Adatlap | 468279 | 2009. december 11. 11:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Állj,állj, állj... nem azt írtam, hogy használjuk kanári sárgát meg fű zöldet, hanem azt, hogy a minták eredetiségei nem 100%osak (mutass olyan páncélost, amit körbefotóztak felismerhető módon ;) ) és ezért nehezen támadható egy-egy - relaisztikusnak ható - festési séma. Az, hogy milyen szineket használtak a gyárban, nagy javításokon fellelhetőek, mert dokumentáltak. Lásd panzerkeil.dre.hu/egyeb/festes/festes.htm A zsákmányolt festékek illetve a háború utolsó szakaszában használt festékek más téma lenne. A múzeumi restaurálások ugyan követik a németek által használt színeket, de mivel festési útmutatás nincs, csak képről, ne adj isten fantázia alapján dolgoznak. Egyébként nem olyan régen fejeztem be egy M88A1G mentőpáncélost, ami Bundeswehr szolgálatban áll és bár erről már vannak szines képek, de még így is nehéz volt olyan forrást találni, ami "autentikus" Pedig ezekhez még Bundeswehr festési útmutató is létezik elvileg.. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 468278 | 2009. december 11. 11:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen az biztos hogy a népi felkelő alakulatok használták őket az Ardenekben, ez viszont érdekes kép mivel a lángszórós változat amiről nem sok kép van Amit én keresek az valami ilyesmi az Ardenekből csak Hetzer, Gondolkodtam 1 széles lánctalpon is de akkor az oldal páncélt kell lehagynom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Visi | Adatlap | 468277 | 2009. december 11. 10:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez akkor és ott készült, bár lehet nem pont ezt a mintát keresed! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ATTIS | Adatlap | 468276 | 2009. december 11. 10:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
A színek terén egyet értek veled hisz sokszor zsákmányolt festéket is használtak ,valahol pont a Tunéziai zöld Tigrisekről olvastam hogy 1 repülő tér elfoglalásakor zsákmányolt festékek miatt lett ilyen érdekes színük. Viszont azzal nem értek egyet hogy fessük le a tankot sárgára, zöldre, barnára . Hisz akkor akár citrom sárga is lehetne a tank. Biztos maradtak fent festési utasítások a színek használatáról amit azért nem árt megközelíteni. Bár láttam 1-2 múzeumba felújított járműről fotót ott is képesek vad dolgokra. Nagyjából kialakultak már azok a festékek amiket használunk Nálam a sárga Humbrol 93-94 keveréke zöld 117 barna 160 persze ezek fakítva sötétítve, Az viszont lényegesebb hogy PZ I-est Lengyel ország megszállása korából ne fessük 3 színű tereppel. A gond ott kezdődik (jelenleg nálam) hogy a Hedzeremet az Ardenekbe akarom rakni, szőlő fürt mintával. Képem van ilyen festésű járműről, és más járműről is amit az ardenekbe ilyenre festettek Csak pont Hetzerről nincs ilyen festéssel az Ardenekből. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trash | Adatlap | 468275 | 2009. december 11. 06:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Octopus tiger néven keress utána, lehet hogy találsz hasznos infót. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Trash | Adatlap | 468274 | 2009. december 11. 06:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez elvileg zöld-sárga festésű Királytigris. Elvileg '45-ben a háború legvégén volt ilyen. Biztosra nem állítom. Jagdtigert még nem láttam ilyen festésmintával, ez nem zárja ki, hogy létezhetett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 468273 | 2009. december 10. 22:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pontosan. Akkor még nem volt teljesen matt festék a mattitó az egy külön anyag | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 468272 | 2009. december 10. 22:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||
Beszereztem nemreg egy fotoalbumot, amiben kizarolag eredeti szines 2. vilaghaborus fotok vannak, mindegyik frontrol, tokeletes minosegben. Ebben az albumban van par kep nemet jarmuvekrol, sajnos csak szurke es talan homoksarga festesben. Egy dolog biztosan latszik a kepekrol, espedig hogy nem volt teljesen matt a festes, becsillan a kepeken. Szerintem a kesoi 3 szinu terep sem volt full matt, mint altalaban a megadott makettfestekek. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |