<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Amon | Adatlap | 469320 | 2010. október 12. 14:35 | ||
Monty | Adatlap | 469319 | 2010. október 12. 13:35 | ||
Tehát Panther D, időben és térben pedig: 1943 augusztus, Karachev. (Grossdeutchland vagy Pz.Abt.52). Ebből az időszakból láttam én is egyszínű alapfestésű kerekeket, de a többség zöld-barna kamuflázsos. Hát örülök, hogy jobbnak találjátok. Azért még finomítok rajta holnap. | |||||
Tiv | Adatlap | 469318 | 2010. október 12. 13:16 | ||
Szia Monty! Mosmár sokkal jobb. Még az jutott eszembe, hogy a görgőkön lévő csíkozás helyes e, mert azokat sokszor teli sárgára vagy zöldre, barnára festették, és nem volt rajta csík. Attól függ mikori a párducod. Tiv | |||||
Monty | Adatlap | 469317 | 2010. október 12. 12:41 | ||
Szia Amon! Sajnos a vaku miatt valahogy fényesnek hat... Akkor átködölöm még a zöld részeket... | |||||
Amon | Adatlap | 469316 | 2010. október 12. 12:34 | ||
Szia Monty! Na sokkal jobb és szebb is lett! De! Pár helyen mintha a ződ erős lenne és fényes. Ha azt még javítod akkor ok. Üdv: Amon | |||||
Monty | Adatlap | 469315 | 2010. október 12. 12:30 | ||
Sziasztok! Két új kép van a galériámban az újrafújt Párducról. A kérdésem, hogy szerintetek jobb lett-e, mint volt? Ha szükséges még javítanom, azt hol tegyem? A rosszabb fényviszonyok miatt sajnos az új képek vakusak, ellentétben a régiekkel. | |||||
Monty | Adatlap | 469314 | 2010. október 12. 12:13 | ||
Szia Tiv! Újrafújtam a csíkokat, és a csíkok mentén látszódó ködölést eltüntettem, ott ahol nagyon csúnya volt, ill. ahol jobban látszódott a festék a csíkon, ott is átködöltem dark yellowal hogy homogénebb összhatást adjon.. Jobban higított festékkel és picit alacsonyabb nyomással fújtam újra. Nemsokára teszek fel képeket a javított változatról. A stukkerem egy Straus AT-13 BS. Ha ez mond valamit. Gondolom valami klónnak a klónjának a klónja. :) A lövegcsövet is javítottam. Talán nem lett olyan a Párduc, mintha egyből vastagabbra fújtam volna a csíkokat, de majd megmondjátok a tutit. Igyekeztem azért :) üdv. | |||||
Tiv | Adatlap | 469313 | 2010. október 12. 11:17 | ||
Szia! Én a helyedben mindenképpen átfújnám a camo csíkokat, mert nagyon látszik, hogy nem egyenletes a vonal, és így nem szép szerintem. Az igaz, hogy kicsit vastagabb lesz a csík, de nem is baj, mert most aránytalanúl vékony helyenként. Példul a barna csíkok a jármű elején nem az igaziak, de a zöld szép, ahhoz talán ne is nyúlj. Csak ott javítsd ahol nem egyenletes a vonal, és nem baj ha a csíkok nem azonos vastagságúak. Ja és nem kell hozzá Evo... Milyen pisztolyod van? Na és mindezek után, ha átfújtad és szép a csíkozás, akkor az alap sárgával átködölheted, hogy összeolvadjanak a színek. Talán így a lövegcső sem fog elütni a többitől. De ha gondolod megpróbálhatod imitálni, hogy az a lövegcső egy másik járműről származik, és akkor direkt jól néz ki ha elüt... Ugyanakkor szerintem a koszolás koptatás nem tenné homogénebbé a csíkokat, a "göcsörtök" úgy is láthatóak maradnának. Üdv Tiv | |||||
kisocsike | Adatlap | 469311 | 2010. október 11. 23:29 | ||
Hát utólag már én is ilyesmi megoldásra gondoltam, de most már mind1. Mindig tanul az ember. Köszönöm az infót! Amúgy már oda van minden ragasztva, nehogy már egyszerű legyen a dolgom. A dobozban lévő fém lövegcsövet kapja meg a többi motyóval együtt, már amit sikerült felvarázsolnom rá: www.1999.co.jp/eng/image/10049841n/40/1 KisÖcsike | |||||
Monty | Adatlap | 469310 | 2010. október 11. 23:04 | ||
A nyomás nekem is eszembe jutott, sajna csak utólag. (Ez az, amikor később okos az ember, hogy mit kellett volna esetleg csinálnia.) | |||||
Monty | Adatlap | 469309 | 2010. október 11. 23:02 | ||
A lánctalp dolgon törtem a fejem én is, végül én az alábbi megoldást választottam. Feltettem ideiglenesen a kerekeket az alvázra. A lánctalpat eszerint formáztam meg, addig amíg a ragasztó rugalmas volt, beállítottam a formát és hagytam megszilárdulni. Ezután lealapoztam az összes alkatrészt, majd lefújtam a makettet, ill. a lánctalpat. Nem tudom, hogy nevezik pontosan, de a hátsó kereket és a meghajtó kereket beleillesztettema lánctalpba, mivel eredetileg erre volt "ráhajtva", pontosan bepasszolt, nem is kellett ragasztani, pláne ne maszatoljam össze a festést utólag. Szét eleve nem eshet hiszena tengelyen vannak, amik persze be vannak ragasztva. Majd ezután szépen beletettem a már lefestett kerekeket a lánctalpak közé. Mindig először szárazpróba, aztán ragasztás. Legvégül, ahol szükséges volt, ott odaragasztottam a kereket a lánctalp felső részéhez. Leírni bonyolultabb volt, de nálam tökéletesen működött így a dolog. Jó lesz a Párducod, de most takarhatod majd ki a lánctalpat, amikor fújod a felépítményt. De ha még nincsenek a tengelyekhez ragasztva, akkor nem szóltam. Majd küldök még fotókat privátban az építésről. Amúgy fém lövegcsövet kap a Párducod? | |||||
Amon | Adatlap | 469308 | 2010. október 11. 21:59 | ||
Ha nagy az átszóródás akkor jobban hígítsd a festéket vagy játsz picit a nyomással. Vagy amit én szoktam. Isopropil alkohollal át ködölöm és úgy finomítani lehet az átszóródáson. De még a fújás után 1-2óra múlva gunze vagy tamiya festékek esetén. Amit linkeltem videón láttam nekem bejött | |||||
kisocsike | Adatlap | 469307 | 2010. október 11. 21:54 | ||
Szia! A felépítmény és alváz összeillesztése nekem is egy tortúra volt. Tank első felén szűkös hely, a többi részen szépen be lehetett húzni. De elöl komolyan kellett feszíteni a cuccot, recsegett-ropogott is szegény! :) Raktam fel képet. A alsó rész csak sacc/kb van lefestve, hogy a nehezen hozzáférhető részeken ne legyen gond később. Bár megmondom őszintén, kicsit el lett cseszve a dolog, mert most próbáltam ki, hogy készre építem a kerekeket, meg a lánctalpat, és csak utána festek mint a nagyok... csak nem biztos, hogy ezt pont egy párducnál kellett eljátszani, ahol elég sűrű ott környék. A Miguel Jimenez féle FAQ-ba láttam, hogy párducot így csinálta, gondoltam nekem is menni fog! :)Most fogom a tornyot lefújni belülről, aztán megy rá a hátsó fele a toronynak. KisÖcsike ui: ment mail | |||||
Monty | Adatlap | 469306 | 2010. október 11. 21:34 | ||
Szia Roadblock! Nézegetem közben a képeket, a lövegcső végén javítom a festést, az úgy nekem se teszik. Holnap megpróbálom újrafújni, szerencsére még nem lakkoztam le... | |||||
Roadblock | Adatlap | 469305 | 2010. október 11. 21:23 | ||
Szia Monty Jo lesz, csak szerintem is a zold es barna csikok kisse vekonyak... Lehet, hogy at kellene menned a csikokon, hogy vastagabbak legyenek.. Igazabol csak azert fura, mert a lovegcsovon vastag a barna es zold csik, a testen meg vekonyak. Jol higitott festekkel meg lehet oldani, hogy csak 1.5-2x vastagabb legyen a mostaninal... | |||||
Monty | Adatlap | 469304 | 2010. október 11. 21:22 | ||
Köszönöm. A lövegcső direkt ilyen, de szerintem is kicsit elüt. A baj ott volt, hogy próbáltam a pisztolyon csökkenteni a festékmennyiséget, mert a vonal mellett még "ködölt", ezért fogtam és leragsztottam maszkolószalaggal a csík helyét a lövegcsövön. Így viszont borotvaéles vonalakat kaptam, ezért átfújtam mégegyszer, így már jobb lett. A lövegcső vége felé furcsa, hogy nem látszik az alapszín, hanem a zöld és a vörös váltogatja egymást. Átgondolom az újrafújást... de kérdés tényleg, hogy koptatással, koszolással nem mutat-e homogénebb képet majd? | |||||
Monty | Adatlap | 469303 | 2010. október 11. 21:14 | ||
Nem tudom, hogy volt anno? Így kerültek a csapatokhoz kamuflázsal? Vagy a helyszínen (ha volt rá idő persze) fújta le Jürgen az adott terepviszonyok figyelembevételével? Megnéztem egy pár Panthert az 1943 július-augusztusi időszakból. Volt többféle kamuflázs. Az enyémet is konkrétan képről fújtam. Néztem a képet és hasonló csíkokat próbáltam fújni én is. Attól félek, ha mégegyszer rámegyek túl vastag lesz. Sajna nem egy Evolution-al dolgozok. | |||||
Monty | Adatlap | 469302 | 2010. október 11. 21:06 | ||
Szia! A csatok hajlítása nekem is feladta a leckét. :( Nem is mindenhová tettem... Néhány a kukában végezte. Örülök, hogy tetszik, bár messze van még a késztől. Hol tartasz? Nem tudom, hogy neked volt-e gondod, de én alig tudtam a felépítményt és az alvázat összepattintani. De összességében tényleg jó kis készlet. | |||||
Amon | Adatlap | 469301 | 2010. október 11. 21:04 | ||
Szia! Amit proo is mondott érdemes lenne átfújni a kamót. Illetve a löveg csövön direkt lett ilyen a festés, mert nagyon elüt. Gondolom ez után jön a koptatás koszolás. Így elsőre szép építésnek tűnik. | |||||
proo0 | Adatlap | 469300 | 2010. október 11. 21:02 | ||
de szép lesz ha kész lesz!:)átmosod barnával a csíkok is egyenletesebbnek fognak látszani | |||||
Amon | Adatlap | 469299 | 2010. október 11. 21:01 | ||
Szia4 Miért hogy állsz vele? Nekem minden földi jóval dobozba mind a 3 :D | |||||
Tiv | Adatlap | 469298 | 2010. október 11. 20:51 | ||
Szia! Megnéztem a képeket, nagyon jól néz ki, főleg a templom azt nagyon eltaláltad. A Párduc csíkjait szerintem fújd át mégegyszer, hogy kicsit vastagabbak és homogénebbek legyenek, nagyon látszik, hogy nem egyenletes a csík. Tiv | |||||
kisocsike | Adatlap | 469297 | 2010. október 11. 20:50 | ||
Ja, és lényeg lemaradt, szupi lett a párducod! :) Bár itt tartana már az enyém is... | |||||
kisocsike | Adatlap | 469296 | 2010. október 11. 20:49 | ||
Szia Monty! Nekem is pont ugyanaz készül most, bár én még most fogok nekiesni az apró fotómaratásoknak. Félek, egy-kettő le lesz nullázva belőlük, olyan aprók, legalább is nekem nagyon meggyűlt velük néha a bajom, egyébként meg remek szett sztem. Matricában tudok segíteni, dobok majd mailt. KisÖcsike | |||||
Monty | Adatlap | 469295 | 2010. október 11. 20:45 | ||
Szia! Még nincs kész! :) Amúgy ez az első kamuflázsos harcjárművem. | |||||
proo0 | Adatlap | 469294 | 2010. október 11. 20:39 | ||
szia én a párducot még át filterezném egy híg sötétbarnával az épületnél a kilátszó téglákat egymástól kicsit eltérőbb színűre festeném kicsit narancsosabb a másik kicsit barnásabb... | |||||
Monty | Adatlap | 469292 | 2010. október 11. 20:18 | ||
Szioasztok! Tettem fel képeket a Párducomról. A makett a Dragon 6164 készlete + Voyager és Griffon. A romos templom a második diorámám. Teljesen saját készítés. A konkrét helyszínt még nem döntöttem el a diorámát illetően. Várom az építő kritikákat, mind a Párducot, mind pedig az épületet illetően. | |||||
Monty | Adatlap | 469291 | 2010. október 11. 10:31 | ||
Sziasztok! Nem vesztegettem az időt és befejeztem a Párduc festését. Este teszek majd fel képeket, és várom az építő kritikákat. :) Eddig csak páncélos-szürke színeket fújtam. Ma este kap egy záró lakkréteget és aztán meg kell állnom, mert nem volt a dobozban matrica. :( Sajnos sehol nem találok hozzá a neten. Az Echelon 351011-es matricája kapható a lucky-n, de azok úgy látom, hogy az összes variáns csak zimmerites Párducokhoz van. A 351009-es matricaszettje pont jó lenne, de én nem találtam sehol, ahol megvásárolható. Ha valakinek meg van ez a szettje és megválna tőle, a lenti emailen jelezze. De ha valaki egy harckocsi felmatricázásában (Pz.Abt.51 vagy Pz.Abt.52) tudna segíteni, azt is megköszönném. Nem kérem ingyen. Köszönöm. Email: panhdhead@gmail.com | |||||
Kontár | Adatlap | 469290 | 2010. október 10. 22:42 | ||
kisocsike | Adatlap | 469289 | 2010. október 10. 22:00 | ||
Köszönöm az infót! Én is erre tippeltem, csak szintén semmi értelmét nem láttam. :) KisÖcsike | |||||
Baboon | Adatlap | 469288 | 2010. október 10. 21:22 | ||
El nem tudom képzelni, hogy valaki használta... Ekkora baromsággal gyenge pontot csinálni a páncélzaton... | |||||
Emerick | Adatlap | 469287 | 2010. október 10. 20:57 | ||
Szia! Pisztolyhoz lőrés volt. Ha gond volt, vagy pl vizen keltek át, a lánccal egy mozdulattal el lehetett belülről zárni a nyílást. Üdv: I. | |||||
kisocsike | Adatlap | 469286 | 2010. október 10. 20:29 | ||
Sziasztok! Éppen egy Panther D készül nálam, és az lenne a kérdésem, hogy a torony két oldalán, illetve hátulján lévő kis kerek "bigyó", amit belülről egy láncon ki lehet lógatni, az mi célt szolgál? Persze itt annak lyuknak a funkciója érdekesebb. Egy dioráma is lesz köré, amin éppen feltöltik a tankot, és azért lenne érdekes, hogy van-e értelme, illetve jelentősége ebben az esetben. Csatoltam egy képet róla. Előre is köszönöm! Üdv! KisÖcsike | |||||
Roadblock | Adatlap | 469285 | 2010. október 7. 21:42 | ||
Gondolom az OFF hozzaszolasokat elrejtetted.. | |||||
Kontár | Adatlap | 469283 | 2010. október 7. 20:04 | ||
Heló Monty! Az "Email-címed:" szöveg fölött a jobb oldali opcióra "Az összes hozzászólás mutatása" kattints rá és látni fogod az OFF hozzászólásokat is. Képet feltölteni az adatlapodra is tudsz ha beléptél majd a "Személyes adatok" -on belül a "Saját képeim" -nél feltöltöd őket. A hozzászólásodhoz pedig a "Galéria létrehozása/szerkesztése" lehetőségnél tudsz. K | |||||
Monty | Adatlap | 469282 | 2010. október 7. 19:57 | ||
Igen, erre oda szoktam figyelni. Csak azt nem értem, hogy miért nem jelenik meg minden hsz.? | |||||
Roadblock | Adatlap | 469280 | 2010. október 7. 19:50 | ||
Meg az szokott lenni a problema, hogy a fenyes lakk nem kot meg teljesen. Jo,ha 24-48 orat varsz vele, mielott ramesz az olajfestekkel. | |||||
Monty | Adatlap | 469275 | 2010. október 7. 19:05 | ||
Ha kész a kamuflázs, Tamiya x-22 lakkal lefújom, majd utána valamilyen átmosást kap. Túl vagyok a 2. réteg alapfestésen. Bár szerintem csak jövő hét elején jutok oda, hogy átmossam a Párduct. | |||||
Amon | Adatlap | 469274 | 2010. október 7. 15:29 | ||
Meg is van! www.farposst.ru/2010/03/09/Expert_Model_Craft___Realistic_Armor_Finishing_Techniques__Compendium_Films_.html Ja és csak 3GB, de jól bemutat mindent. | |||||
Amon | Adatlap | 469273 | 2010. október 7. 15:21 | ||
Igen két ecsetet használsz. Egyel amivel a magát a darkwasht viszed fel egy pedig amivel higítod eldolgozod a felületen. De van egy naggyon jó videó fent farposst.ru-n Tökéletesen bemutatja a praktikákat nem MIG-es mindjárt elő kotrom a linket. Valami 4gb | |||||
Roadblock | Adatlap | 469272 | 2010. október 7. 15:15 | ||
Fényes lakkal bevonod átmosás előtt? A matt felületen szokott ilyen lenni, hogy bemattul és beszivja ... | |||||
Monty | Adatlap | 469271 | 2010. október 7. 14:57 | ||
A Pannoncolornak van ilyen dark sienna-ja? Ami nekem furcsa és én nem nagyon szoktam ilyen eredményt kapni, az az hogy a MIG videon amikor átmossa a makettet, akkor szinte magába szívja az anyagot és olyan mattszerű, tényleg használtabb állapot lesz utána, nem olyan steril fényes, mint átmosás előtt. Azért vannak gondjaim ezen a téren. :( Még nem néztem utána, de szívesen tennék fel képeket és nem csak a Párducomról. Galériát kell előbb létrehozni vagy hogy van itt? Köszi. | |||||
Monty | Adatlap | 469270 | 2010. október 7. 14:51 | ||
Szia! Tehát pl. a dark wash-t higítsam thinner for washal? | |||||
Roadblock | Adatlap | 469269 | 2010. október 7. 13:36 | ||
Én olajfestékkel szoktam átmosni, viszont kell egy réteg fényes lakk alá előbb. Ha nem nagyon leharcolt tankot akarsz, akkor dark sienna vagy fekete higitott olajfestéket használj de csak a panelek kiemelésére. Ha sok lenne, akkor tiszta terpentines ecsettel vissza kell mosni kicsit. A lényeg, hogy csak a mélyen ülő részeken maradjon az átmosás. | |||||
Amon | Adatlap | 469268 | 2010. október 7. 13:04 | ||
Szia! Ha van pigment fixered, vagy thinner for wash azzal tudod hígítani és elég szép eredményeket lehet elérni | |||||
Monty | Adatlap | 469267 | 2010. október 7. 12:48 | ||
Szemenkénti, de nem Magic-track. A sárga alapozáson már túl vagyok. Vékony rétegben fújtam át a makettet, de még egyszer át kell fújnom. Még azt nem tudom, hogy nem leharcolt példányként mivel mossam át? Sajnos csak dark wash és brown wash-om van, egyik sem megfelelő a teljes átmosáshoz. Az előbbi a mélyebb éleknél, kibúvó környéke azonban jó lehet. Azt láttam, hogy XF_1 és XF-10 nagyon híg keverékét használják sokan, de sajna enamel festékem egyáltalán nincs. A kettő keveréke amúgy jó lenne jelen esetben a Párduchoz? | |||||
Roadblock | Adatlap | 469266 | 2010. október 7. 10:13 | ||
Nem, nem... A lánctalp festésére talalhatsz elég jó leirásokat a neten, meg a Mig F.A.Q. ia szentel neki pár oldalt... Érdemes átolvasgatni. Gumilánctalp vagy Magic-track, amit adtak hozzá? | |||||
Monty | Adatlap | 469265 | 2010. október 7. 09:28 | ||
Köszönöm. Mind a 3 színem van szerencsére. A lánctalpat nem kell lefújnom sárgára, igaz? | |||||
Roadblock | Adatlap | 469264 | 2010. október 7. 08:27 | ||
Én a háromszinű kamohoz a következőket használom: H403 - Dark Yellow H80 - Khaki Green H47 - Red Brown Tamiya kodot sajna nem tudok, mert nem használok Tamiza festéket... | |||||
Tyimosenko | Adatlap | 469263 | 2010. október 7. 00:07 | ||
Igen, az a tökéletes szín. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
43ban még foltozva csíkozva voltak a kerek majd 44től lett kiadva, hogy tilos. Ha jól emlékszem.