<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Lalas | Adatlap | 469510 | 2010. november 19. 15:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wrecker | Adatlap | 469509 | 2010. november 19. 14:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sdsdaf | Adatlap | 469508 | 2010. november 18. 21:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Fuuu kedvet kaptam :D Nagyon jok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sempi | Adatlap | 469507 | 2010. november 18. 19:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha ebben a témában érdeklődsz keress rá a War front: turning point nevű játékra, tele van ilyenekkel:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontár | Adatlap | 469506 | 2010. november 18. 18:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali ubul! Ilyesmire gondolsz? Egy makettujságban láttam őket. Nem tudom más is foglakozik-e ilyesmivel, de én őt ismerem: www.dustgame.com/index.php K | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 469505 | 2010. november 18. 17:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dieselpunknak hallottam már hívni, de kétlem, hogy valami kőbevésett, széles társadalmi elfogadottságú neve lenne. ,,Alternatív WW2"-t mindenki megérti. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ubul | Adatlap | 469504 | 2010. november 18. 17:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali azt szeretném kérdezni hogy hívják azt a stílust ami a steampunk mintájára tervez járműveket csak 2. világháborús témában? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
blackarmy | Adatlap | 469502 | 2010. november 18. 15:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A jogvédett fotót viszont csak csak sikerül bescannelni és hivatkozás nélkül feltenni az Internetre a drága újságból. ;-) (persze ez nem Romeo hibája) Hozzászólásomat szándékosan ironikusan fogalmaztam. Nem kívánok vitát nyitni, az anyagi helyzetem nekem sem jó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 469501 | 2010. november 17. 23:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, talán a 84 a jó. Valaki itt feltett nemrég egy Tiger B-t a "mi készül éppen"-be, amit asszem azzal festett, elég meggyőzőnek tűnt az eredmény. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 469499 | 2010. november 17. 21:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helo blackarmy! Énsem olvasom. Mivel nincsenrá szponzorom! :( Sajnos nem vagyok vele egyedűl! :( Üdv:kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 469498 | 2010. november 17. 21:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Monty! Köszönöm az AMSALDO-val kapcsolatos felvilágosítást, a PRO MODELL-t nem olvasom, mert leginkább a Magyar Néphadsereg története érdekel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 469497 | 2010. november 17. 21:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A cavalier valamivel pontosabb is mint az atak. Én tigris 1, párduc, király tigrisre meg stugra pakoltam fel. A hobbyeasny 3000HUF/db+posta ami kb 500huf | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 469496 | 2010. november 17. 21:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No igen, de hirtelen csak Pantherhez találtam és azért nem olcsó mulatság :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469495 | 2010. november 17. 21:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
én a Cavalier zimmeritre szavazok, olcsóbb mint az Atak, viszont mivel ausztrál cég, talán vmivel nehezebben beszerezhető mint a lengyeleké...én a Pantheremre tettem a Cavalier termékét, szerintem nagyon jó minőségű. szerintem egyszerűbb felhasználni ezeket mint a pasztákkal kencézni-büdösíteni - csak körbevágod, felragasztod és annyi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 469490 | 2010. november 17. 20:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Legyünk teljesen korrektek: 101. gépkocsizó vegyiharc zászlóalj. A történethez pedig ezen felül hozzátartozik, hogy összesen 9 Ansaldojuk volt. Ráadásul pótlólag kapott mindegyik egy-egy Ansaldó pótkocsit is. :) I. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 469489 | 2010. november 17. 20:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Az adatlapomon lévő Párducot és templomot tenném egy diorámára. Hogy valamit be is fejezzek végre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 469488 | 2010. november 17. 20:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Zimmerittel kapcsolatban. A gyantát ajánlom a fém helyett két gyártó is van Atack zimmerit vagy Cavalier mind a kettő jó, vagy marad a házi gyártású. Mit akarsz pontosan készíttetni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 469487 | 2010. november 17. 19:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a tippeket. :) Az AFV Tigrisével pedig meglepem magam, néztem, hogy egy pár dolgot be kell szereznem. Zimmeritnél érdemes foglalkozni az előregyártott maratottakkal vagy inkább puttyval próbáljam elcseszni a makettet? :) Mivel zimmeritet se csináltam még... Kicsit off... Lassan diorámára tenném a Párducom, de a kovitrinen kívül tudtok ajánlani más készítőt? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 469486 | 2010. november 17. 19:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A ProModell 2009/4-es számában lett bemutatva ez a kisharckocsi. A halálfejes jelzés pedig vegyvédelmi alakulatra utal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 469485 | 2010. november 17. 19:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
blackarmy | Adatlap | 469484 | 2010. november 17. 19:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem nagyon olvasod a Pro Modellt, ugye? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 469483 | 2010. november 17. 17:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 469482 | 2010. november 17. 17:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Melyik páncéloshoz nem kell feljavító? Ha igazán szépet akarsz építeni... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469481 | 2010. november 17. 17:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontár kösszépen, nem is tudod, mekkora segítség nekem ez a kép:):):) Monty kicsit több kreativitást, fiatalember :):) 1 : öntőkeret darabból = levágsz 1 kb 5-8 centis darabot ami lehetőleg sima / nincsenek rajta leágazások a rajta lévő alkatrészek miatt / aztán gyertyaláng fölé tartva óvatosan húzni kezded a két végét.Ne tedd túl közel, mert akkor a hő miatt kettéolvad, aztán csak két égett féldarab marad a kezedben a kihúzott szál helyett, meg az ujjad is megérzi ha mevezeti a hőt a műanyag, ahogy fogod :) próbáld úgy csinálni hogy kb 1 mm vastag szálat kapj, aztán azt akkorára darabolod, amekkorára akarod - ezek a húzott szálak egyébként tömítésre is jók, hiszen nagyobb hézagokba is beragaszthatók, stabilabban ot maradnak mint a tömitőpaszta, és hegesztési varratot is lehet belölük csinálni... 2 : ha ez a szálhúzás túl bonyolult, keress injekcióstűt /olyat aminek zőőőd a végin a műanyag / aztán fogóval csípd le akkorára amekkora a az emlő U alakú tartójának 2 szára közti táv, aztán pillanatragasztóval ragaszd bé. az AFV Tigere szerintem szép munka, ahogy láttam az öntőkeretekről a képet - biztos nem rosszabb mint a Tamiya vagy a Dragon - de két 3 dolgot is meg kell venned / készítened. 1 : zimmerit, az ugyanis nincs rajta, márpedig a késői változatok így készültek 2 : szemenkénti lánc, / én speciel nem vagyok hajlandó egybegumi borzadályt feltenni, szerintem egy haladó makettező 3 dolgot legalább cseréljen a maketten : műanyag lövegcső fémre, szemenkénti lánc a gumi vacak helyett, és a hűtőrácsok /, ezt külön meg kell venned az AFV kínálatból, itthon tutira nem kapsz, úgyhogy marad a net. 3 : általános maratás, szerszámrögzítők, köténylemez, etc. ha ezeket mind összeszeded, nem is olyan olcsó :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Amon | Adatlap | 469479 | 2010. november 17. 15:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Monty! Itt egy kis segítség: www.perthmilitarymodelling.com/reviews/vehicles/afvclub/afv35079.htm Nem mellesleg nem egy oldalon foglalkoznak dobozbontásokkal. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kinggi | Adatlap | 469478 | 2010. november 17. 14:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontár szerintem is ugyan arról Wirbelwindről készült a kép mert ha jól megnézed mond a 2 előtt ott fekszik egy lánctap darab ... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 469477 | 2010. november 17. 13:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Inkvizítor! Sajnos nem volt időm a Párducommal foglalkozni, de hétvégén elővenném ismét. Csak hát leragadtam az emelő rögzítésénél. :) Azt a húzott szálat miből érdemes elkészíteni? Köszi. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 469476 | 2010. november 17. 13:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ismeri valaki az AFV Club 35079 (Tiger I latest) kitjét? Nagyon olcsó, gyanús... ezért kérdezném. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontár | Adatlap | 469475 | 2010. november 17. 12:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469474 | 2010. november 17. 07:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
létezett éles kontúros festés a Pz. IV késői változatain, amennyiben a Squadron / signal nevezett járművével foglalkozó kiadványában nem rajzoltak hülyeséget...szőlőfürt-mintának is hívják, állítólag úgy csinálták hogy a festékbe mártottak rongyot vagy szivacsot és azt nyomkodták a járműre összevissza, attól olyan foltos. ezt elég könnyű reprodukálni szerintem, egy köralakú szivacsdarabkát befogni csipeszbe, vagy egy gyufaszálra-hurkapálcára-öntőkeret darabra kis rongydarabkát csavarni, festékbe bemártani, azt hajrá, az eljárás ugyanaz mint az eredti - csak előbb persze ki kell vmi selejten kísérletezni, mennyi festéket kell szétnyomkodni, hogy elfogadható legyen a végeredmény. Tyimosenko & vilmó átnéztem linket : Humbrol 63 és 94 német járműre ? szerintem azok nem jó színek, inkább Waffen SS figurák őszi mintás álcaruházatára valók. szürkének stimmel a 67,talán a 105 zöld is, meg a 160 barna, de a sárgát azt több színből kell összekutyulni- nekem például nem sikerült..de talán a 83, 84 színek inkább mint a 63,meg a 94... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaben21 | Adatlap | 469473 | 2010. november 16. 17:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a segítségetek.A Nuts&Bolts kötet megvan csak még nem tanulmányoztam meg kéne hozzá egy kis angoltudás is:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kacsabácsi | Adatlap | 469472 | 2010. november 15. 23:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bár most nézem, hogy előtte viszont látszik mindkettőn a lánctalp, úgyhogy nálam 1:1 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kacsabácsi | Adatlap | 469471 | 2010. november 15. 23:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gyanús, de mintha a távoli képen nem lennének égésnyomok az ablakok körül. Mondjuk tény, hogy az ágak-lombok takarnak sokat.. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontár | Adatlap | 469470 | 2010. november 15. 23:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen nézegettem én is, házból ítélve gyanús, de az első képen lévőről mintha hiányozna a Flakvierling 38-as, illetve a jobb oldali lánctalp is épnek tűnik, míg a másikon már csak a vezetőgörgőkön fut végig és elég nagy rajta a kupi. Gondolom vitték ami épp kellett. A fák, a villanyoszlopok meg az épületsor nagyon hajaz egymásra szóval igen... vagy abban az utcában volt mégegy :) Remélem a jószemű kollégák ismét segítenek ebben is ;) K | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 469469 | 2010. november 15. 23:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helló Kontár, A házfal alapján ugyanaz a jármű, csak mintha a tornyot forgatták volna el 180 fokkal. Nagyon jó kép mindkettő. üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontár | Adatlap | 469468 | 2010. november 15. 23:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 469467 | 2010. november 15. 20:38 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helló, A 031-est az amerikaiak 1945 februárban zsákmányolták Elzász-Lotharingiában, Hettenschlag nevű helyen. Fotó is van róla. Zimmerites volt. Egy képet láttam eddig berlini Wirbelwindről, egy Panter és egy Tiger B társaságában áll a jármű egy utcában. Sajnos most nincs kéznél a kép. Wirberlwind maketthez mindenképp javasolnám a Nuts&Bolts vele foglalkozó kötetének megszerzését. üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaben21 | Adatlap | 469466 | 2010. november 15. 19:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helló. VAlaki meg tudja mondani Hogy Berlin ostrománál voltak-e Flakpanzer IV Wirbelwindek? Mert olvasmányaim közt mintha találkoztam volna vele de nem vagyok benne biztos. HA valaki tudna felrakni róla képet az jó lenne mert szeretnék egy diorámát készíteni ebben a témában. Még egy kérdésem-kérésem lenne. Meg tudnátok mondani,hogy A 031 vagy a 032 lajstromú Flakpanzer IV Wirbelwind hol szolgált melyik alakulatnál és melyik harctéren.? ( Bocs ha hülyeséget vagy lehetetlenséget kérdeztem) üdv:gaben21 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vilmó | Adatlap | 469465 | 2010. november 15. 17:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 469464 | 2010. november 15. 17:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helló, Például egy színsor. Bár szerintem elég szubjektív, ki melyik színt fogadja el "jónak". www.plasticbattle.com/index.php | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vilmó | Adatlap | 469463 | 2010. november 15. 16:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sziasztok.kezdőként azt szeretném kérdezni, hogy a 2.vh-s német harckocsik rejtőszineinek mely Humbrol festékek felelnek meg legjobban.köszönöm, üdv, H. Vilmos | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kferro | Adatlap | 469462 | 2010. november 15. 14:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Egy Tamiya Pz. IV H-t építek, s mivel jelen pillanatban nincs módom festékszóróval festeni, így olyan festésmintát keresnék hozzá, amit ecsettel is magabiztosan lehetne megfesteni. Szerintetek létezett olyan festés ehhez a típushoz, ami kontúros? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
busi | Adatlap | 469461 | 2010. november 14. 10:06 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 469460 | 2010. november 13. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Busi! Asszem leírtam, hogy az első E-szériás Pz IV-eket a már meglévő A, B és C verziókból, majd a D-kből építették. Azaz sok a régebbiere rátettéka plussz páncélzatot. De nem mindegyikre! Ezen a képen szereplőére sem. Abból tudni, hogy égis E verziós, hog rákerült a torony hátuljára a tárolódoboz. Minden más maradt a régi. Ez sztem egy B lehetett annó. A Tamiya korai Pz IV-ben pont ilyen van: a torony ajtajai a régi, egyrészesek. A torony oldalai tele vannak kitekintőkkel és pisztoly-lőrésekkel. A kupola ajtaja osztott. Rajta van felül a kupola előtti szögletes nyílás, illetve a túloldalon, a szögltes nyílás mellett kell lennie egy nyílásnak is, amiben a távmérő volt. A lövegcső alatt (ami beesett) nincs a gallyterelő keret. A lövegblenede teljesen eltér minden másiktól. A testen pedig a kerekek, a láncfeszítők, visszfutók, meghajtókerék, lánc maga, a meghajtásrendser ajtajai, a vékony homlokpáncél, a vezető kitekintője a behorpadt "eresszel", a csavarozott géppuskanyílással. Utóbbi páncéllemeze ráadásul teljesen egyenes, nem az A-k én néhány A-ból átépített D-re hasonlatos osztott. (...ezt adják ki mostanság E-ként és a trumpi hídászpáncélosában is ilyen felépítmény van) Emellett a vezető és a rádiós ajtajai is lőrésesek. Bár nem látszik, de bizonyára a motorháztető(k) is szellőzőnyílások nélküli ajtók, az oldalsó szellőzők lamellái is sűrűbbek. Noch dazu a kipufogódob is más és van egy kisebb is felette. Ergó: Tamiya korai Pz IV Ez a megoldás. Még nevet sem kell totózni, mert ott a készletnél sincs megnevezés. Viszont a lövegblendét fénykép alapján, SK kelllegyártani, mert senki sehol nem gyártja. Uff, én beszéltem. I. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
busi | Adatlap | 469459 | 2010. november 13. 16:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
busi | Adatlap | 469458 | 2010. november 13. 16:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
busi | Adatlap | 469457 | 2010. november 13. 16:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sziasztok! Nemolyan régen kérdeztem már erröl a képröl, hogy milyen típus.Többen E -t Emerick átépített B vagy C irt.Én is E nek láttam igy hát vettem egy dragon Pz IV E.Hasonlítgatom a makettet a képhez és egy nyilás csak cak hiánytik a makettről.Ha kinagyítjátok a toronyba éppegy katona kukucskál be a parancsnoki kupola elötti nyiláson.Hoppá ez nincs az én E kupolámon eza nyílás.Ez a C verzion van.Hát mellényúltam? De viszont a vezetö és rádios frontpáncélja mintha E típus lenne :géppuskával elllátva és igaz hogy a kinyitott hajtásajtó kitakarja de mintha lépcsözetes lenne a front páncél,mint az E nél.Most akkor mi van?E testü C kupolás Pz IV,vagy rosszul látom a frontpáncélt és sima C verzió? Mondjatok valamit mert meg örülök.Elöre is köszönöm. BUSI | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kontár | Adatlap | 469456 | 2010. november 13. 12:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
:) Igen köszönöm, de csak "vicceltem", egyébként nem vagyok jártas restaurálás témában, így nem tudom mi vezérli az alkotókat. Pénz, idő talán hozzáértés hiányzik? Nemhiszem, viszont sajnálatos így látni őket :( K | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tyimosenko | Adatlap | 469455 | 2010. november 13. 11:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem örüljünk annak, hogy egyáltalán megőrizték az eszközöket. Már régóta amúgy a Patton múzeumban van, zárt helyen, kb. eredeti festéssel (kivéve a sárgát, amit a küzdőtér színére festettek), viszont a torony és test bal oldala ki van vágva. :S | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469454 | 2010. november 13. 10:57 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
elnézést, de kisbetűvel írtam a kontárokat - ezentúl majd a " tehetségtelen struga manó " jelzős szerkezetet fogom alkalmazni az ilyen szatócsokra, mint az aberdeeeni bagázs = tessék megnézni, mit műveltek például a 332-es Tiger IIB - vel...sajnos arról az állapotról nincs képem, ami a kezdet és a vég között volt, szürke alapon citromsárga csíkok, de talán jobb is :( |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Nincs vkinek egy fölösleges Pz.III kibúvó nyílása 1/35-ben?
Lalas