<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
XINKVIZÍTORX | Adatlap | 469667 | 2010. december 5. 20:57 | ![]() | |
nemnem, a németek sisakjainak amúgy sem volt kivehető a bélése --- úgy mint az amcsi M1 sisaknak, ami 2 részből állt, így a külső acélrészét bográcsnak is lehetett használni --- 3 szegecs tartotta :) Előzmény: (469663) Emerick 2010. december 5. 20:03 | |||||
Han | Adatlap | 469666 | 2010. december 5. 20:24 | ![]() | |
Nos, megtaláltam, a baloldali képen csak a belső valami van: cdn2.iofferphoto.com/img/item/695/509/16/panzerberet2.JPG | |||||
magic | Adatlap | 469665 | 2010. december 5. 20:21 | ![]() | |
szerintem a revell 17 az afrika barna | |||||
Han | Adatlap | 469664 | 2010. december 5. 20:07 | ![]() | |
Nem sisakbelső volt benne. | |||||
Emerick | Adatlap | 469663 | 2010. december 5. 20:03 | ![]() | |
Hali! Sztem, amit ilyen fejvédőnek gondolsz, az a rohambili belső, kivehető része... ;) I. | |||||
Han | Adatlap | 469662 | 2010. december 5. 19:57 | ![]() | |
Bizony bizony, volt alatta valami, és arra húzták rá a barettszerű dolgot. Én már láttam róla képet, de nem emlékszem hol... | |||||
Barni83 | Adatlap | 469661 | 2010. december 5. 19:47 | ![]() | |
Bocsi, az előbb elírtam a Humbrol nem 199 hanem 119. Barni | |||||
Barni83 | Adatlap | 469660 | 2010. december 5. 19:46 | ![]() | |
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne milyen Revell vagy Humbrol festék felel meg az Afrika Korps-nál használttal? Nekem van:Revell: 89 matt, 16 matt, 17 matt, 82 matt Humbrol: 118, 199 (mindedjik enamel) Model Master: 1742E dark tan flat, 1706E sand flat. Előre is köszi a segítséget! Hasonló Panzer IV-est szeretnék készíteni: | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469659 | 2010. december 5. 19:01 | ![]() | |
az csak csőtámasz, nem lövegstabilizátor :):) de igazad van,valóban látszik a homlokpáncélon,hogy ott a helye,kitakarta a sárga színt mert nem hajtották fel festéskor, és az alja is világos...na, lesz mit trükközni, hogy kinézzen valahogy amit eddig eltoltam. | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469658 | 2010. december 5. 17:48 | ![]() | |
Nézd meg a legelső képen a lövegstabilizátor helyét! :-) Anno én is meg voltam győződve a zöld alapszínről, de itt egyértelműen látszik, hogy tévedés volt. Ugyanakkor ez teljesen egybevág azzal a ténnyel, hogy ahogy egyre inkább távolodtak az orosz sztyeppéktől, és egyre inkább erdősebb, beépítettebb helyszíneken voltak kénytelenek harcolni, úgy egyre a sötétebb festések felé mentek. Egyre kevesebbet hagytak láthatóan a sárgából, és egyre hangsúlyosabb lett a két sötétebb szín. Nincs alapszín: valahol alant már leírtam. Egymás mellé kenték/fújták a színeket, minimális átfedésekkel. | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469657 | 2010. december 5. 16:43 | ![]() | |
kösz az infót :) megnéztem, jahh, ezekszerint máshogy látom :) vagy a szemem csal, vagy a monitor... nincs alapszín = egymás mellé fújták a színeket, nem egymásra ? azé nyűglődök ezen ennyit mert mégnagyobb hülyeséget nem akarok csinálni..le van már alapozva zöldre a Pz IV/70, érdekes végeredmény lesz :):) egyéb : JPz IV/ L48 kötényezés : Dragon makett,Voyager díszítés. a Dragon utolsó köténytartói a sárvédő hátulján nem igazán vannak összhangban a Voyager maratással, és most megy az agyalás, melyik cég tette rosszhelyre a dolgokat :( a Dragon túl előre a rögzítőt, a Voyager túl hátra a köténylemez akasztóját, vagy mindketten eltolták= félcenti különbség, ehhh :( most akkor faragjam le a sárvédőről, gyártsam újra maratásból, és tegyem hátrébb - vagy tegyem előrébb a köténylemez akasztóját / bízva abban aki megnézi úgysem ért hozzá = nem feltűnő/ és persze tömíteni a lemezen a használati utasítás szerint rossz helyre fúrt lyukakat ? Avagy trükkösen hiányos kötényzettel befejezni,akasztókat feltenni, köténylemezt nem... :):) érdekes módon az összes többi stimmel, csak a legutolsó nem ? ha valaki be tudna rakni vmi oldalnézeti ARCHÍV képet JPz IV / L48-ról ahol EGYÉRTELMŰEN látszik a hátsó köténylemez, meg a rajta lévő csavarok, megköszönném. | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469656 | 2010. december 5. 16:19 | ![]() | |
Helyesbítek, vagy sárga az alapszín, vagy nincs alapszín! Az első két képen ugyanazon egység (8.páncéloshadosztály) járművei vannak, ezeken biztos, hogy a sárga az alapszín, a harmadik képen a lentebb már felvázolt eset látható, miszerint nincs alapszín, ellenben felváltva kerültek fel a színek, az utolsó esetben pediglen ugyanolyan festésű Pz.IVL70 van, mint a két első képen (a pk. búvója belülről viszont alapozószínű) cs | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469655 | 2010. december 5. 16:14 | ![]() | |
Megnézted Te ezekett a képeket? Mindegyiken a sárga az alapszín. :-) A szürkére annyi utalás létezett, hogy amennyiben valamelyik színből nem állna elég rendelkezésre, akkor azt is lehetett használni. Én az eddig általam látott valamennyi grafikát, ami háború végi német páncélost ábrázol, fenntartással fogadom. Egyébként nagyjából arról arról van szó, amit írtál: lefújták a sárga alapot azért hogy alig maradjon belőle valami. üdv cs | |||||
XINKVIZÍTORX | Adatlap | 469654 | 2010. december 5. 14:20 | ![]() | |
Csodabogár nem azt írtam, hogy AZ ÖSSZES késői Pz IV/70 zöld alapszínű volt :) Beteszek képeket, ahol SZERINTEM zöld az alap :) Látható hogy a sötét szín a domináns, és a sárga csíkok vékonyak -- ha viszont a jármű nagyrészén látható sötét szín nem zöld, akkor vörösbarna ? Vagy lefújták a sárga alapot azért hogy alig maradjon belőle valami ? :) HOOOPPPÁÁÁ ! Jut eszembe : azt is írják néhány helyen, hogy feldgrau szín is került a tankokra / Tiger llB, Jagdtiger, Panzer IV/ 70/ a foltozáshoz használták (NEM ALAPOZÓNAK )állítólag - erről mi a véleményed ? Valaki marhaságot írt, és mindenki átvette tőle hiteles forrásnak gondolván a szerzőt, avagy igaz a dolog ? Vagy helyezekedjünk a piros színnel kapcsolatos álláspontra : lehetett olyan is, de amig nincs perdöntő színes fotó, kezeljük fenntartással ezen információ valóságtartalmát ? ( ezért írogatom kezdőknek hogy vigyázzanak például a wydawnictwo militaria színes képeivel :):) ) | |||||
XINKVIZÍTORX | Adatlap | 469653 | 2010. december 5. 14:00 | ![]() | |
Emerick Nem konkrétan ROHAMSISAKRA gondoltam-gondoltunk :) Olyan bukósisakszerű fejfedőre, amit például hordtak a jenkik tankosai, vagy az olaszok---azt írtam is hogy azt a barretszerű borzadályt hagyták el 40-41 körül, és helyette használták az olyan sapkákat, mint a gyalogság, csak feketében + a füllhallgató és a gégemikrofon. DE : olvastam egy-két helyen, hogy az alatt a barettsapka alatt volt egy ilyen gumirozott fejvédőszerűség-ha jól megnézed azokat a képeket ahol ezt a páncélosbarettet viselik,némelyiken látni hogy nem simul a teljesen fejükre a fejtetőn, tehát ELKÉPZELHETŐ, HOGY TALÁN alatta van az általam említett dolog.. Persze lehet hogy ez marhaság, elvégre a nyugati " szakértők, hadtörténészek " hajlamosak sok dologban tévedni :):) Képet sajna nem találtam akárhogy próbáltam, ezért nem tudom a VÉLT igazamat bizonyítani :):) | |||||
Számvéber | Adatlap | 469651 | 2010. december 5. 10:28 | ![]() | |
Kedves Monty! A StuG. Abt. 280-at 1944. febr. 14-én átnevezték StuG. Brig. 280-nak. Üdv | |||||
Monty | Adatlap | 469650 | 2010. december 5. 10:03 | ![]() | |
Köszönöm, meg van ez a készlet :) De nem tűnt fel, hogy peremes sisakja van a Stugon levő katonáknak... üdv. | |||||
Monty | Adatlap | 469649 | 2010. december 5. 10:00 | ![]() | |
Kedves Norbert! Valóban. :) Nem ejtőernyős sisakok... Akkor mit keres a kibúvónyílásban "normál" rohamsisakban? Más. Találkozni lehet a Sturmgeschütz Abteilung 280 ill. a Sturmgeschütz Brigade 280 elnevezéssel is. Mint szakértőt kérdezem, melyik a helyes? Kínos lenne, ha hibásan címkézném fel a diorámámat... | |||||
kinggi | Adatlap | 469648 | 2010. december 5. 09:43 | ![]() | |
A Dragon ezzel a dobozgrafikával kiadott 1 figura kitet :) | |||||
Számvéber | Adatlap | 469647 | 2010. december 5. 09:24 | ![]() | |
Kedves Monty! Nekem a két németen lévő sisak nem tűnik ejtőernyősnek. Ezeknek megvan a pereme is. Üdv | |||||
Monty | Adatlap | 469646 | 2010. december 5. 08:33 | ![]() | |
Üdv Emerick! A képen a Sturmgeschütz Abteilung 280 Stug IIIG-je Arnheimben. Jól látszik az ejtőernyős rohamsisak a katonán. És épp azon morfondíroztam a napokban, hogy lehetséges ez - lévén épp egy Stug IIIG-t építek - mivel nagyon úgy tűnik, hogy a kibúvónyílásban áll a katona és nem csak "utazik" a Stug-on. Szóval akkor "valamelyik rohamlövegdandár" lehet ez is. Ennél nagyobb felbontású fotót nem találtam, ha esetleg valaki tud ilyenről, megköszönném. | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469645 | 2010. december 4. 22:06 | ![]() | |
O.K. A 23. páncéloshadosztály Párducain fehér keretes piros számok voltak, a kérdéses időszakban főleg Ausf. A és néhány korai, zimmeritezett Ausf. G. Az alakulat jellegzetessége, hogy a toronyra pótlánctagokat függesztettek, és erre festették fel a toronyszámokat. Kis keresgéléssel elég sok képet, sőt, még híradófelvételt is lehet róluk találni 1944. őszéről. (Szerencsére viszonylag sok fénykép van róluk) Üdv cs | |||||
wittman44 | Adatlap | 469644 | 2010. december 4. 21:23 | ![]() | |
Mi erdélyiek nem komplikáljuk annyira ezeket a kifejezéseket nekünk mindegy tank vagy harckocsi a könnyebb kifejezés a nyerő. :) Üdv Wittman | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469643 | 2010. december 4. 21:13 | ![]() | |
Szíved joga. :-) nincs ezzel semmi baj. De van rá egy ötösöm, hogy ha majd kicsit jobban elmélyedsz a témában, rájössz, hogy sokkal nagyobb ászok és figurák voltak a német páncéloscsapatok soraiban. :-) (az már csak szőrszálhasogatás, hogy nem tankos volt, hanem páncélos. Tankosok az oroszoknál és az angolszászoknál voltak/vannak) üdv cs | |||||
wittman44 | Adatlap | 469642 | 2010. december 4. 21:04 | ![]() | |
Millió köszönet. Lezárva a témát, nekem azért Ő marad a legjobb tankos. Wittman a papirman | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469641 | 2010. december 4. 21:00 | ![]() | |
Pont annyira volt hős, mit bárki más, csak kicsit jobban futtatták... :-) Konkrét adatokhoz konkrét alakulat kell. Ha nem tévedek, akkor a tordai ütközetekben a 23. páncéloshadosztály vett részt. Ennek a hadosztálynak a II. páncélososztályában használtak Panthereket, tehát ennek megfelelőek voltak a toronyszámok is. üdv cs | |||||
Emerick | Adatlap | 469640 | 2010. december 4. 20:14 | ![]() | |
Jajaj, emberek. Valamit benéztetek... A német páncélos fegyvernemeknél nem volt rendszeresített sisak. Egyedül valamelyik rohamlövegdandárnál lettek ejtőernyős rohasisakok kiosztva (a számára nem emlékszem), mert a hagyományos rohambiliben nem lehetett elférni a járművekben. Amit sisaknak véltetek, az a korai harckocsizó sapka. Ezt hagyták később el. Maradt a tányérsapka és a többi, hagyományos szövetsapka, többféle szabással. Röviden: sisakot nem hordtak a zárt páncélozott eszközökben, mert nem lehetett azokat viselve rendesen mozogni, feladatokat ellátni. Ha látni is fényképeken járművekre felrögzített rohamsiakokat, azok kizárólag külső használatra voltak rendszereítve, ha a járművet elhagyva kellett harcolni. I. | |||||
wittman44 | Adatlap | 469639 | 2010. december 4. 20:14 | ![]() | |
Nem Wittman a nevem, csak hasonlóságból tettem ezt a a nevet a Nagy Wittmann nevét nem lennék méltó viselni, mert Ő egy igazi hős volt. A lényeget megértettem, de konkrét adatokat szerettem volna mert egy diorámát akarok összehozni a tordai ütközetről ahoz kéne pontos info. Mégegyszer köszönöm Wittman | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469638 | 2010. december 4. 19:30 | ![]() | |
Ja! A "stover037_image002" elnevezésű képen Jg.Pz.IV van, nem Pz.IVL70! | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469637 | 2010. december 4. 19:27 | ![]() | |
Kedves wittman44! (Ha a nicked a német harckocsizótól ered, akkor azt biza' illene két n-nel írni, ha ez a becses neved, akkor bocs, nem szóltam) Magyar Pantherekről fotót találni - mintha a Szent Grált keresnéd. Létezik ugyan pár darab, de nagyon gyenge minőségűek, s csak az egyiken látszik a toronyszám egy része. Ha nem segített a rendszer megértésében, amit írtam, sajnálom. Próbálom kicsit szájbarágósan: Gyakorlatilag majd' mindegyik német páncélosalakulat járműveinek ugyanolyan toronyszámai voltak. Tehát a legtöbb páncélososztálynak volt pl. 321-es számú harckocsija. A legcélszerűbb, ha kideríted, melyik alakulatok vettek részt az adott ütközetben, s az alapján már el tudsz indulni. Inkvizítor! Óvatosan a zöld alapszínű Pz.IVL70-ekkel! Én is azt hittem, hogy ez a kései festés az, de aztán találtam olyan fényképet, ami tökéletesen az ellenkezőjét bizonyítja... :-) üdv cs | |||||
wittman44 | Adatlap | 469636 | 2010. december 4. 18:49 | ![]() | |
köszi bár a Párducokra még igy sem elég ez a magyarázat, nekem, tehát kérek mindenkit aki tud vagy a német vagy a magyar 1944-ben lezajlott tankcsata párducai tornyszámairól valamit kérem irjon nekem. Köszi Wittman | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469635 | 2010. december 4. 18:28 | ![]() | |
a német tankok számozása a következő rendszer szerint történt : 1. szám a század száma, amelyikben a harckocsi rendszerben ál 2. szám a szakasznak a száma 3. szám azt jelzi, hányadik harckocsi a szakaszban. :):):) tehát, ha egy tank pölö a 234 számot viseli : 2 század, 3. szakaszának 4. járműve. stimmt ? Ufi szerintem a németek tankjainak olyan jó volt a rugózása, hogy nem kellett fejvédő, a nehézpáncélosok meg amúgy sem pattognak úgy,hogy a személyzet szétfejelje a berendezést. bk109 kezdetben sárga alapon zöld és vörösbarna foltok - sávok / egyébként a németek Panzer IV/70 (V)-nek hívták az általad említett járművet / átszóródásos terepmintával,aztán később a szőlőfürt - minta sárga alapra, a hábórú végén pedig zöld alapra vékony sárga és barna csíkok, szórt vagy éleskontúrral... farposst.ru, és militarymachine blogspot.com -on van jónéhány letölthető Jagdpanzer könyv, festésekkel is, bár nem szabad mindet komolyan venni :) kapsz pár fotót kiindulásnak | |||||
wittman44 | Adatlap | 469634 | 2010. december 4. 17:55 | ![]() | |
Sajna nem találtam párduc toronyszámot a honlapon amelyet keirtál. De azért köszi a figyelmedért. Üdv Wittman | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469633 | 2010. december 4. 17:12 | ![]() | |
A toronyszámra gondolsz? A német páncélosok számozása logikus rendszer szerint történt. Nem akarlak elkeseríteni, elméletileg minden egyes alakulat ugyanolyan számozást viselt (eltekintve egy-két kivételtől) Ha érdekel a téma, akkor Neked is csak a következőt tudom ajánlani: www.makett.org/index.php üdv cs | |||||
unicellular | Adatlap | 469632 | 2010. december 4. 17:10 | ![]() | |
A toronyszámra gondolsz? | |||||
wittman44 | Adatlap | 469631 | 2010. december 4. 16:49 | ![]() | |
Minden tanknak van egy száma amellyel felismerhető, volt olyan Tigris például amely 2 vagy 3 esetben megeggyező számot kapott, és igy az egyik szerepelt a keleti fronton a másik pedig a nyugatin, az okát én sem tudom, csak gondolom, hogy a külömböző harckocsizó alakulatok ugyanolyan számozást kaphattak (talán). Wittman | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469630 | 2010. december 4. 16:41 | ![]() | |
Mi az a sorozatszám? | |||||
wittman44 | Adatlap | 469629 | 2010. december 4. 16:23 | ![]() | |
Segitséget kérek! Olyan Párduc G harckocsi sorozatszámot keresek amely járhatott az 1944-es tordai tankcsatában, vagy a visszavonulásban volt szerepe. Ha vannak fotók azok is segitenének. Köszönettel Wittman | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469628 | 2010. december 4. 11:45 | ![]() | |
bk109! Attól füg, milyen Pz.IVL70-et szeretnél építeni. Az alapszínűk 99%-ban a hagyományos sötétsárga volt egyébként. A legkorábbi, még zimmeritezett változatok még a szokásos, az alakulatok által felvitt festést kapták, aztán, 1944. októberétől ezek is nagyjából egységes festéseket kaptak. Előbb (szerintem nagyjából október-novemberben) az ún. "korong", vagy "szőlő"-mintát, később egy egyszerűbb, a sárgából már csak szinte sávokat meghagyó festést kaptak. A "HJ" jagdpanzereiről sajna lövésem sincs, hogy milyen festést kaptak, de úgy rémlik, mintha azt írták volna, hogy kaptak valaminő álcázást... Bocsesz, de a nyugati hadszínteret még nem annyira kutakodtam át, leragadtam a hazai témánál. üdv bp | |||||
Ufi | Adatlap | 469627 | 2010. december 3. 18:55 | ![]() | |
Szia Inkvizítor! Értem.De mi történt akkor ha mondjuk 40-el hepe-hupás területen megtettek 30 km.-ert? Azoknak már nem volt fejük.Ma már korszerübbek a harckocsik, de ha nemlett volna rajtunk a speciális sisak egy Újdörögdi gyakorlaton széttört volna a fejünk mint a tojáshéj.Így se volt kellemes.Akkor ezt Ők , hogy küszöbölték ki? | |||||
bk109 | Adatlap | 469626 | 2010. december 3. 18:22 | ![]() | |
Szevasztok! Következő lenne a kérdésem, elkezdtem épiteni egy JPZ IV/L70-est,teljes tanácstalanságban vagyok a festést illetően.Mi volt az alapszin és milyen szisztéma szerint volt lefestve. Ha valaki tud kérem segitsen. Üdv bk109@freemail.hu | |||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 469625 | 2010. december 3. 17:28 | ![]() | |
a németeknek a háború elején volt harckocsizó sisakjuk, ez alatt az idétlen barretszerűség alatt hordták, aztán kivonták a szolgálatból,talán 41 körül és onnantól kezdve a gyalogságnál is rendszeresített sapkákat hordták, csak fekete színben - vagy az m43at terepszínben. ami a Pantherek kipufogóit illeti, érdekes, hogy a D verziók még két kipufogóval rendelkeztek, aztán az A változatnál megjelent az egyik oldalt 3 másik oldalon 1 elrendezés, aztán a G verzióknál ismét csak két kipufogó... Csodabogár köszönöm az információt, nagyon sokat segítettél, főleg a folttérkép belinkelésével. én magam is kétségekkel viseltetek a piros színű tankokkal kapcsolatban --- a szememnek hiszek, és a fotóknak, nem a nyugati " szakértők " elméleteinek / akik sokszor egy Pz IV- et nem tudnak megkülönböztetni egy Tigertől :):) / tehát akkor kötény belső részit nyugodtan mázolhatjuk pirosra - amúgy is minek oda rejtőszín, meg amúgy is koszoljuk, és amúgy se nagyon látszik :):) ? ha már festés : a Hitlerjugend JPz IV /L48 járművei Normandiában csak egyszínű sárgák voltak, avagy terepmintásak,és felfestették e rájuk a hadosztályjelzést ? | |||||
vereri05d | Adatlap | 469624 | 2010. december 3. 16:49 | ![]() | |
Sziasztok. Azon gondolkozok mire szolgál az a kipufogórendszer ahol baloldalt 3 jobboldalt csak 1 kipufogócső van. Pl. Jagdpanther. vagy egy Párducnál Erik | |||||
Gyusz | Adatlap | 469623 | 2010. december 3. 12:51 | ![]() | |
Köszönöm a segítséget! | |||||
Ufi | Adatlap | 469622 | 2010. december 3. 12:46 | ![]() | |
Csodabogár! Nagyonszépen köszönöm , így legalább nem szúrom el a festést.De ugye harckocsizó sisak.Apropó! Ha már HK sisakról van szó!Annó én is harckocsizó voltam Nagyatádon.Nekünk is volt sisakunk, a második v.h-ból ismerek orosz, amcsi, francia, olasz,magyar stb. harckocsi sisakokat. a Németeknek nem volt, vagy csak én nem ismerem?Nem találkozom egy maketten sem velük.Kérlek ha volt ilyen és van róla képed tegyél fel egy képet, hogy legalább lássam. | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469621 | 2010. december 3. 11:51 | ![]() | |
Ufi! A sisak egy nagyon korai, még háború előttről származó cucc, az egyenruha pedig csukaszürke - ezek ugyanis nem harckocsizók, hanem rohamtüzérek (ha megnézed, a váll-lapok pereme sem rózsaszín, hanem piros) Freddy! Egyértelműen a Dragon a legjobb választás. cs | |||||
ZetaZoll | Adatlap | 469620 | 2010. december 3. 11:39 | ![]() | |
Köszi, így már sokkal tisztább, az angol rész alapján teljesen más irányban indultak el a gondolataim... Még egyszer köszi! :) | |||||
Csodabogár | Adatlap | 469619 | 2010. december 3. 11:00 | ![]() | |
Festés: Gyakorlatilag minden háború végi német járműről kitalálták már ezt a piros-alapozós dolgot, de mind-mind a tizen-huszon éve megjelent Osprey mondatain alapszik. Lényeg, hogy ez így parttalan vita, ki-ki valóban úgy készíti el a maga makettjét, ahogy gondolja. Én spec. kötöm az ebet a karóhoz, hogy a vörös-alapozós teória sületlenség, de ez magánvélemény. Zsűrizni meg sokak örömére egyre kevesebbszer szoktam... s mind kevesebbet fogok. :-) Gyusz! Eleinte simán betűzködték a letört/levágott gallyakat a járművek réseibe, meg ahova tudták. A háború vége felé azonban már megjelentek a direkt erre a célra szolgáló gyűrűk, amibe beledrótozták a növényzetet. Érdekesség egyébként, hogy pl. a Tiger I-ek homlokpáncélja előtt található kétoldalt egy-egy lik. Ebbe lehetett rögzíteni egy szerkezetet, ami tulajdonképpen egy váz-szerkezet volt, amire ponyvát húztak, ami így egy teherautó sziulettjét formázta. Még soha nem láttam használatban... :-( üdv cs | |||||
Ufi | Adatlap | 469618 | 2010. december 3. 10:58 | ![]() | |
Bocsánat, hogy ilyen kis kép volt csak.Dragon 6347. | |||||
Freddy | Adatlap | 469617 | 2010. december 3. 10:57 | ![]() | |
Sziasztok! A piacon lévő készletek közül melyikből lehet a legjobb magar Tigrist csinálni 1/35-ben? Átláthatatlanul sok Tigris van kiadva már, és annyira nem vagyok profi a 2. vh-s német témában, mint itt a hozzászólók többsége. A segítséget előre is köszönöm! (Keresés egyéb paraméterei: Dragon még árban belefér, kiegészítőt használni nem akarok, a zimmerit előny, ha megvan, de azt esetleg még meg tudom oldani magam) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |