|
|
A dianan nevű képen látható "förmedvényről" vmi info nincs? Ha jól látom az alapja egy Sd.Kfz.10. és egy 75-ös lenne a hátuljában? |
haliho!megen egy kérdés:jagdpanzer 4 a0 ezek zimmeritesek voltak,vagy nem?előre is köszönöm! |
Szervusztok!
Magyar Hotchkiss-ről tudna valaki képeket feltenni?
Ahol látszanak a jelzései,olyan lenne jó!
Köszi,Laci |
hi ewerybody!ha valaki tudna segíteni képekben: 1945-ös Bonn-i harcok.diorámához kellene (városi)vagy egyéb infók az ottani alakulatokról(mindkét fél),történetről.megköszönném.csövi |
|
Hotchkiss
|
|
hungarian
|
|
hungarian 2
|
|
IV pak38
|
|
IV Pak 38
|
|
stugIV
|
Sziasztok!
pár kedvenc kép: |
Szia Ufi! Bár nem vagyok szakértő de ha tudok szívesen segítek! Itt elérsz: olizsoli@t-online.hu
Üdv! |
Kedves olzsoli és Commissar!
Köszönöm a segítőkészségeteket, de lenne még egy- két kérdésem, mert úgylátom, hogy Ti nagyon vágjátok ezt a témát.Ha lenne valamelyikötök olyan kedves és adna az email címemre egy telefonszámot ahol 2-3 mondat erejéig feltehetnék pár kérdést, megköszönném.Nem akarok itt a fórumon terhelni másokat ,de titeket is csak két mondat erejéig.Segítségeteket előre is köszönöm.
pontyos@freemail.hu |
|
17cmKanone18
|
|
dak17__8#
|
|
dthrthrshyrt
|
|
htrrthstr
|
Ufinak! Tüzérség! |
|
011dak9vx
|
|
52671
|
|
afrika_uniforms
|
|
afrikakorps_header
|
|
a-rare-africa-corps-chaplains-set-is-the-best-copy-yet-e5449
|
|
drergereg
|
|
German-Afrika-Korps-Luftwaffe-Tan-Tropical-Suit
|
|
german-ww2-dak-africa-corps-m-43-field-canvas-cap-6a623
|
|
tankfest2009a (20)
|
|
tankfest2009a (26)
|
|
ww2t58xo
|
Ufinak! |
Szia Ufi! Ha egy kicsit tudsz rajtuk alakítani, akkor minden további nélkül.
- Az egyik figurának már ellenzős sapija van, az jó afrikai/olasz területre.
- Az, hogy neki vannak vetkőzve, kifejezetten sokat segít. Az inget csak világos olivzöldre (már majdnem keki) kell festeni, hogy trópusi legyen.
- Ha olasz témát szeretnél, akkor a zubbonyok zsebéről le kellene csiszolni azt a függőleges részt a zsebek hajtókája alól, mert ez a M41 utáni változatokon már nincsen jelen. Viszont az afrikai zubbonyon ott van.
- Ha esetleg a csizmákat át tudod varázsolni bakancs jellegű lábtekercselt kamáslis megoldásra vagy fűzős, magas szárú trópusi csizmára, akkor sima ügy az afrika. |
|
|
p1040043
|
|
p1040046q
|
|
12ZQCUCAXLS77ECARNI9K6CATOOOOACAJDMU1SCA1XAGMMCARXRI47CAWLGNFXCAIZQYSTCAV7SQIYCAAOH9G6CA500A9DCA3X60LKCALVZ83ACAJYQFX6CA1RJPG4CAM3HVF0CADAOC39CAFZ689OCAWUBKCB
|
Szia Commissar!
Kösz a választ, de én nem egésszen ezt kérdeztem,hanem, hogy ehhez a szinű maketthez ami inkább Afrikai odatehetem e ezen egyenruhás tüzéreket. Mondjuk , hogy Délolaszország talán Szicília, amikor az Amik partraszálltak.Ugyanis a makett Afrikai színű, de nekem csak ezek az európai tüzéreim vannak.
Köszönöm! |
|
_Balkan,_PKW_der_Leibstandarte_Adolf_Hitler
|
|
_Jugoslawien,_Panzer_IV
|
|
_Norwegen,_Panzer_-Neubaufahrzeug-
|
|
0_4dd16_e8292291_XL
|
|
001
|
|
1 (1)
|
|
2a5mxht (1)
|
|
2jca1wn
|
|
2jcfo5k (1)
|
|
9abcea4f3674425645063f4
|
|
14_002
|
|
020rk
|
|
23photopodborka117
|
|
65trofy41 (1)
|
|
88flak7bik
|
|
333-01 (1)
|
|
781px-Mini-tanks-p012953
|
|
3206 (1)
|
|
3215
|
|
00060624
|
|
1000794k
|
|
10007912
|
|
10008732
|
|
73027732
|
|
83268241
|
|
4537096961
|
|
1268061970543
|
|
ab-41_50
|
|
Abandoned_SdKfz_135-1_near_El_Alamein_1942
|
|
Balkan,_Schützenpanzer,_Fahrt_über_Brücke
|
|
berlin1945
|
|
brum_it
|
|
budapestgd (1)
|
|
Bundesarchiv_Bild_101I-175-1267-12,_Griechenland,_Panzer_IV_in_Hafenstadt
|
|
Bundesarchiv_Bild_101I-708-0299-06,_Russland-Süd,_Soldaten,_Sturmgeschütz_III
|
|
bundesarchivbild101i155
|
|
bundesarchivbild101i639
|
|
caravaneq (1)
|
|
céltábla
|
|
dianan
|
|
emil
|
|
Emil és pzIII
|
|
ferd04
|
|
Frankreich__Vierlings-Flak_auf_Zugkraftwagen
|
|
germany_amphibious
|
|
Griechenland,_Flak_auf_Kettenfahrzeug
|
|
Griechenland,_Panzer_I_B_mit_I.G._33
|
|
Griechenland,_Panzer_IV
|
|
Griechenland,_Panzer_IV_in_Hafenstadt
|
|
hertzer flampanzer
|
|
Hetzer_001
|
|
Hotchkiss H38 Jugoslawien,_Split,_Einmarsch_von_Panzern
|
|
Hummel Olaszországban
|
|
Hummelek orosz kézben
|
|
i136941
|
|
img32d14ea1zik8zj.jpeg
|
|
Italien,_Flugzeug_Me_323_Gigant,_Opel_-Maultier-
|
|
Italien,_Panzerwerkstatt
|
|
ixf9qxxcpna
|
|
Jugoslawien,_französischer_Panzer_H39
|
|
kaasdsfder
|
|
kerékpáncél
|
|
kind of hanomag
|
|
krausshkette 8t ow
|
|
Kreta,_Panzer_VI_(Tiger_I),_Reparatur
|
|
Kreta,_Zugkraftwagen_schleppt_Schützenpanzer
|
|
lauster_wargel_lw5_bergepanzer
|
|
magyaro. állítólag
|
|
marfcm_2
|
|
maus-02
|
|
mobel_1
|
|
MVC-060S
|
|
nash_win
|
|
Nordafrika,_Panzerjäger_1
|
|
Nordfrankreich,_Flakpanzer_auf_Landstraße
|
|
nvxeys
|
|
p535k
|
|
pak37sfheho
|
|
PaK43
|
|
pant-pegov
|
|
panzer20706
|
|
panzer IV with 88mm
|
|
párductemető
|
|
pivn
|
|
piy7b8xfb7b3
|
|
Polen,_an_der_Brahe,_deutsche_Panzer
|
|
Prototipus egy Panzer IV rakétavető
|
|
pziiiaufj (1)
|
|
QQkBW
|
|
rfgvrw14i2e8
|
|
rluc44vky94r (1)
|
|
Russland,_Panzerjäger_1
|
|
Russland,_Spähpanzer
|
|
Russland-Süd,_Panzerjäger_Marder_II
|
|
s_w08_3b45301u
|
|
sans_t11
|
|
sdkfz252
|
|
sdkfz2524
|
|
sdkfz25217
|
|
SdKfz 251 és 7,5 cm-es Pak 44 L-70
|
|
steyr1500a (1)
|
|
stiger (1)
|
|
stugtaxi
|
|
Sturmgeshutze SU-76I 128 Pz.Jg.Abt. 23 Pz.Div. December, 1943.
|
|
t31jz6lf3bb
|
|
tankers
|
|
tanks (1)
|
|
terre10013l71
|
|
terre10013l74
|
|
terre10013l80
|
|
thorfront1
|
|
Tiger1 German-Hungary
|
|
tygryseki
|
|
Ungarn,_Jagdpanzer_Hetzer
|
|
Varsó
|
|
Warsaw_Uprising_-_Captured_SdKfz_251_(1944)
|
|
wespe12
|
|
zk0qs1
|
|
zug1t37pak (1)
|
|
zsákmány t34
|
Tessék! |
Ufi! A német trópusi zubbony gallérja ki volt hajtva, ebben tér el a sima változattól, ami eléggé feltűnő sajna. Az ing+rövdnadrág is engedélyezve volt, használtak brit zsákmány nadrágokat is. A sima posztó egyenruha nem volt jellemző, de attól még lehetett, ma már senki nem fogja megmondani. |
|
IMG_1238
|
Üdv Urak!
Meg tudná valaki mondani, hogy a Pz IV.-n milyen színű volt a tűzoltó készülék, illetve bőr vagy fém szíjjal rögzítették?
Üdv!
G |
Jó napot kívánok az Uraknak!:)
Szükségem lenne egy kis információra(képi anyagra) egy ilyen járműről: 10,5cm Sturmhaubitze 42 Ausf.G!
Köszönettel: Ori |
|
U-1095
|
|
Kfz 31 + Botond+Uhri
|
Köszi!
Na hogy ne mindig csak kérdezzek :)
Ezt a "tervrajzot" nemrég találtam, a szabadalmi hivatal archívumában. (1298129. sz.). epub.hpo.hu/e-kutatas/ Azonosító: U-1095 /direkt linket nem enged/
Nem tudom, hogy vagy vele, de szerintem ez a rühmentesítő kamra rajza (kis változtatással az arányai pont ráillenek.) Persze az is lehet, hogy feltaláltam a spanyolviaszt. |
Hali!
Elvileg ott kellene lennie és igen, a vezető oldali sarkon. Onnan lehet tudni, Marmon-Ford-e az említett jármű, hogy meghajtott első tengelye van. Elvégre minden Marmon-Ford összkerékhajtásos. ;) (rendelési/szállítási időszaktól függően nyitott és/vagy (!) zárt fülkések, tehát ebből nem lehet kiindulni. De ami összkerékhajtásos Ford tehergépkocsi, az tuti magyar.)
I. |
|
Ford G917T (Marmon)++5
|
Szia! (sejthettem volna, hoyg te leszel aki tudja, talán még Csodabogár) :)
Tehát nem Ford-Marmon, hanem Marmon-Ford. (olvasni mindenfélét). //ugye jól tudom, hogy a Marmon-híd onann ismerszik fel hogy jellegzetesen kilóg a kocsi alól?//
1 db volt belőle, vagy mindkét oldalon? Ez volna az, a bekeretezett, igaz? (van egy másik Marmon képem a túloldalról, de ott nyoma sincs)
Sajnos kevés képem van Marmon-Fordokról. |
Először is szia!
Aztán pontosítsunk. :) A Marmon-Ford (!)tehergépkocsik (kölni gyártmányok nem mellesleg) érkezésekor kerültek először a MKir Honvédséghez a németeknél akkor széleskörűen használt, szabványos, ma is létező 20 literes kannák. Mivel itt újdonság volt, és eleinte csak ezen a típuson volt ilyen kanna, ráragadt a becenév. Természetesen röviddel utána beindult a haza gyártás is, de csak simán 20 literes üzemanyagkanna néven. És a Marmon-Fordokon lennie kell belőlük, elvileg közvetlenül a fülke mögött, a plató alja alatt.
I. |
Szia! Nagyon király képek! Még kérnék!...:)) |
Akkor lehet, hogy egy zsanéron nyílnak a hátsóval! :) |
|
párducdózer
|
|
párductorony
|
|
Paris,_Parade_deutscher_Panzer
|
|
porshe tiger és pzIV tornyos párduc
|
|
pzIV test Párduc toronnyal
|
|
pz IV J
|
|
rau
|
|
T34 a Flakvierling
|
|
Tiger_II találat a torony front páncélján,valószínűleg 17 fontos páncéltörő,talán Sherman Firefly-tól
|
|
tigrpopal
|
|
uefb10
|
|
UHU
|
|
yagdpantera15
|
|
yu_stuart_pak-001
|
Még képek! |
Gyorskérdés, hátha valaki tudja:
Nemrég olvastam, hogy a marmon kanna nem Marmonról kapta a nevét, hanem onnan, hogy a Ford-Marmonhoz volt rendszeresítve, és rata maradt. Tehát a kérdés: hol is volt ez az ominózus kanna a magyar Fordokon? (a németeken a fülke két oldalán, de magyarnál egyszerűen sehol sem látok) |
köszi gabesz! Egy másik képen láttam: ami le volt csavarozva az volt felnyitva, de lehet csak a látványosságért! köszi még egyszer! |
|
IMG_4060
|
|
IMG_4061
|
|
IMG_4062
|
|
IMG_4063
|
Hello!
Neheny kep muzeumbol. |
Csak a hátsó kettő nyílt a ventilátorok felett ha jól láttam a nagyobb rács le volt csavarozva! |
|
Tudnátok segíteni? Tigris tank motorszellőző rácsok merre, hogyan milyen módon nyíltak, akárhogy nézem azt a pár képet amit találtam róla nem tudok rájönni!
Köszi! |
|
|
p1040043
|
|
p1040046q
|
Akkor még egy kérdés, ha lehet!Ezt szeretném megcsinálni, ilyenr úgysem fog sikerülni, csak a színekről van szó.Állítólag ez Afrikai szinek, de nekem nincsenek Afrikai tüzéreim, csak rendes eurpai HEER egyenruhás tüzéreim.Na most ezekkel a katonákkal és ezzel a színű vontatóval meg ágyúval, rálehet e fogni, hogy Szicilia, vagy valmi Olasz vidék délen? |
Ufi! A Dicker Max-ba ezt a löveget építették, csak csőszájfékkel, így a lövedék is megegyezik, jó lesz hozzá. Meg úgy is csak ezt az egy fajta tábori ágyút gyártották 105 mm-ben. |
Sziasztok!
Van egy Trumpeter German s.K 18 10.5cm Kanone makettem.Szeretnék venni hozzá fém lőszereket, csak nem tudom, hogy milyent, természetes hogy 105-öst csak a többi paraméterre lenne szükségem. A 10,5 18L/52-es Dicker Max lövedék jó?
Kösznöm! |
A Goliath -okat épületek, kisebb erődítmények, harckocsik ellen is sikeresen használták ,élőerő csekély feláldozása mellett vagy élőerő feláldozása nélkül ! |
szevasztok
nem tudtok nekem képeket küldeni a carentani bailey hídról 1944 elöttről (mielött lebombázták)? |
|
|
üdv
Ez egy távirányítású bomba,ha jól emlékszem harckocsik ellen használták. |
|
Mi ez
|
Üdv az Uraknak!
Az "érdekes képek" topicban találtam, Olizsoli tette fel.
Bár ezt a technikát már egy archív felvételen láttam ahogy kigurult ha jól emlékszem egy Gigant rakteréből, de most a képet látva megkérdezem.
Tudja valaki mi ez, és mire használták? |
|
133595563
|
|
abcde#
|
|
Belülről egy Tigris tank, lövész munkahely
|
|
britt pzV
|
|
britt pzV.2
|
|
bruckeniv
|
|
Bundesarchiv_Bild_101I-173-1103-25,_Balkan,_Beutepanzer_H39
|
|
Bundesarchiv_Bild_101I-313-1004-10A,_Italien,_Panzer_VI_(Tiger_I),_Panzerjäger_Nashorn-Hornisse (1)
|
|
Bundesarchiv_Bild_101III-Roth-173-01,_Russland,_Raum_Charkow,_Jagdpanzer (1)
|
|
Bundesarchiv_Bild_183-H26408,_Rückzug_deutscher_Truppen_auf_Breslau (1)
|
|
bundesarchivbild101i300 (1)
|
|
bundesarchivbild101i557
|
|
cc1
|
|
destroyedsdkfz222
|
|
ezmiez
|
|
ezmiez
|
|
halftrack-10
|
|
halftrack-18
|
|
halftrack-64
|
|
hogy szedjük ki
|
|
italiengetarnterpanzer
|
|
jagdpanther
|
|
js2fswxe4
|
|
Király Tigris Gdańsk (Danzig) 1945
|
|
kv_2_00
|
|
life_6
|
|
m3beutewith37mmschneide
|
|
me323offloadassaultgun (1)
|
|
normandiai pihenő
|
|
Ostwallturm Panther Turret, Hitler vonal. A háttérben néhány Churchillt sikerült elpusztítani.
|
Nézegetni való! |
|
Köszi Elnar, és Emerick!
Ezek szerint létező. Ennek örülök! Nem lenne valakinek elfekvőben, a maradék matricái között, két ilyen jelvény? |
|
332
|
|
late 4 1
|
igen, felhajtható volt, 3 zsanér rögzítette a páncéltesthez,sőt a hátső sárvédő ugyanígy működött, sőt annak az oldalsó része is felhajtható :) |
Pontosítsunk: a német 93. gyaloghadosztály jelvénye. ;) A filmben természetesen csak a hasukra ütöttek a drága jenkik... (Viszont érdekesség: ennek a hadosztálynak a keretein belül jött létre a Feldherrnhalle ezred, és ezután vált ki és fejlesztették fel hadosztállyá... :) )
I. |
|
|
1z3ngo8
|
|
2agp3iu (1)
|
|
12
|
|
88mm212
|
|
álcázva
|
|
garázs
|
|
is2rx6hc3
|
|
js2fswxe4
|
|
kis aknamentesítő
|
|
panzeriii
|
|
Párduc álcázva Ardennek
|
|
stug
|
|
unicp107spw U304
|
|
unicp107spwwithpak36
|
|
ursula101dr8 (1)
|
Sziasztok! Találtam néhány érdekes képet! |
|
indiana_jones_2
|
|
indiana_jones_350
|
|
5825002728_7110d0a5db_z
|
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni! Azt szeretném tudni, hogy az oldalkocsin látható alakulatjelzés, létező-e, avagy csak fiktív? Ha igazi, melyik alakulathoz tartozik?
Köszi!
üdv:Ronin |
|
T1b
|
Üdvözlet
A vadász meg a királytigriseken a sárvédőnek a bekarikázott része felhajtható volt? |
Az egy "Diana" :)
pl:
modelarmour.com/index.php
Üdv:
V