<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
atu71 | Adatlap | 472519 | 2012. január 4. 19:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gabes | Adatlap | 472518 | 2012. január 4. 19:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csak a hátsó kettő nyílt a ventilátorok felett ha jól láttam a nagyobb rács le volt csavarozva! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gabes | Adatlap | 472517 | 2012. január 4. 18:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
www.rcuniverse.com/forum/m_7953383/tm.htm Szia! Itt nézz körbe, ami neked kell az alulról a 3.-4. kép! Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Frühlingserwachen | Adatlap | 472516 | 2012. január 4. 18:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tudnátok segíteni? Tigris tank motorszellőző rácsok merre, hogyan milyen módon nyíltak, akárhogy nézem azt a pár képet amit találtam róla nem tudok rájönni! Köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 472515 | 2012. január 4. 18:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
www.huszadikszazad.hu/tudomany/katonak-es-fegyvereik-nyersanyagpotlas Ez a kép a Pc-154-es Csabáról csak nekem új, vagy más se találkozott még vele? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ufi | Adatlap | 472514 | 2012. január 4. 13:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akkor még egy kérdés, ha lehet!Ezt szeretném megcsinálni, ilyenr úgysem fog sikerülni, csak a színekről van szó.Állítólag ez Afrikai szinek, de nekem nincsenek Afrikai tüzéreim, csak rendes eurpai HEER egyenruhás tüzéreim.Na most ezekkel a katonákkal és ezzel a színű vontatóval meg ágyúval, rálehet e fogni, hogy Szicilia, vagy valmi Olasz vidék délen? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Commissar | Adatlap | 472513 | 2012. január 4. 12:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ufi! A Dicker Max-ba ezt a löveget építették, csak csőszájfékkel, így a lövedék is megegyezik, jó lesz hozzá. Meg úgy is csak ezt az egy fajta tábori ágyút gyártották 105 mm-ben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ufi | Adatlap | 472512 | 2012. január 4. 12:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Van egy Trumpeter German s.K 18 10.5cm Kanone makettem.Szeretnék venni hozzá fém lőszereket, csak nem tudom, hogy milyent, természetes hogy 105-öst csak a többi paraméterre lenne szükségem. A 10,5 18L/52-es Dicker Max lövedék jó? Kösznöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SzirákiTamás | Adatlap | 472511 | 2012. január 4. 11:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Goliath -okat épületek, kisebb erődítmények, harckocsik ellen is sikeresen használták ,élőerő csekély feláldozása mellett vagy élőerő feláldozása nélkül ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szupeti | Adatlap | 472510 | 2012. január 4. 10:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szevasztok nem tudtok nekem képeket küldeni a carentani bailey hídról 1944 elöttről (mielött lebombázták)? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Murmuc | Adatlap | 472509 | 2012. január 4. 08:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Urak a válaszokat! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
dieselheaven | Adatlap | 472508 | 2012. január 4. 07:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 472507 | 2012. január 4. 07:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
üdv Ez egy távirányítású bomba,ha jól emlékszem harckocsik ellen használták. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Murmuc | Adatlap | 472506 | 2012. január 4. 06:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
olizsoli | Adatlap | 472505 | 2012. január 3. 20:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nézegetni való! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 472504 | 2012. január 3. 17:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
köszi a segítséget | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ronin | Adatlap | 472503 | 2012. január 3. 17:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi Elnar, és Emerick! Ezek szerint létező. Ennek örülök! Nem lenne valakinek elfekvőben, a maradék matricái között, két ilyen jelvény? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 472502 | 2012. január 3. 10:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
igen, felhajtható volt, 3 zsanér rögzítette a páncéltesthez,sőt a hátső sárvédő ugyanígy működött, sőt annak az oldalsó része is felhajtható :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 472501 | 2012. január 3. 09:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pontosítsunk: a német 93. gyaloghadosztály jelvénye. ;) A filmben természetesen csak a hasukra ütöttek a drága jenkik... (Viszont érdekesség: ennek a hadosztálynak a keretein belül jött létre a Feldherrnhalle ezred, és ezután vált ki és fejlesztették fel hadosztállyá... :) ) I. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 472500 | 2012. január 3. 08:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
olizsoli | Adatlap | 472499 | 2012. január 2. 23:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ronin | Adatlap | 472498 | 2012. január 2. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 472497 | 2012. január 2. 19:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 472496 | 2012. január 2. 17:48 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Azért én arra a maradék párszáz képre is kíváncsi volnék :telhetetlen: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Murmuc | Adatlap | 472495 | 2012. január 2. 15:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Boldog újévet mindenkinek! Pár érdekes, régi fotó Baranyából, a BAMA.hu oldalon. www.bama.hu/baranya/kozelet/multidezo-harcra-keszen-a-hadsereg-420230 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 472494 | 2012. január 2. 00:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Valaki árul egy 1/35-ös Hellert a csereberében. Az enyém is Heller, valószínűleg csak a dobozában különbözik. Kora elélenére egész könnyen építhető, persze van pár vaskos részlet, és a rideg, könnyen repedő műanyag kicsit zavaró. papgyuri: köszönöm, ennek alapján már tudok barkácsolni valamit. Már csak az antennára kellene valamit kitalálni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 472493 | 2012. január 1. 23:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szervusztok! Jó kis anyag,csak így tovább.Engem is érdekel én is szeretnék egy magyar Somuát, 1:35-ben! Üdv,Laci | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
papgyuri | Adatlap | 472492 | 2012. január 1. 20:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 472491 | 2012. január 1. 18:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Magyar Somua S35-öt építek, ehhez szeretnék néhány infót. Van ugye a mellékelt kép, az egyetlen ismert ebben a témában. Három módosítanivaló látszik rajta a Heller-féle alap francia maketthez képest: -pótlánctalp az elején, ezt megoldom -a németek által átlakított parancsnoki kupola- a netes okosságok szerint úgy készült (és a fotókon is úgy látszik), hogy az eredeti, nem nyitható kupola tetejéből levágtak, és egy kétfelé nyíló ajtóval helyettesítették. Erről jobb képe van valakinek? Én ezt találtam, mint legjobbat: upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a7/Somua_S_35_%28mus%C3%A9e_des_blind%C3%A9s_de_Saumur%29.jpg/800px-Somua_S_35_%28mus%C3%A9e_des_blind%C3%A9s_de_Saumur%29.jpg -a rádióantenna. Milyen típusú rádiót, milyen antennát használhattak? A maketten itt a harckocsi oldalára fellógatva valami fura dobozok vannak, a primeportalos példány oldalán viszont látszik az antenna rögzítésére szolgáló kis fémtalapzat: data.primeportal.net/tanks/adam_vukich/somua/Somua_02.jpg , de ezen sincs antenna, még csonk se. A segítséget előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 472490 | 2012. január 1. 12:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A roncs honlapján volt fenn, de már nincs... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bogesz | Adatlap | 472489 | 2012. január 1. 08:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tisztelt Számvéber Úr! A feltárt FIAT 3000B (darabjait) meg lehet majd tekinteni valahol? Vagy annyira rossz állapotban (és kevés darabbal) került elő, hogy nem lesz kiállítva? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 472488 | 2011. december 31. 16:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ezt meg érdekességnek---rájönnétek é, mi a furcsa a képen ? A Porsche-Tiger &. Ferdinand lánc van rajta :) a másik képet valószínűleg egyanaz fotózta, aki az E-100-at csapatpróbán...mielőtt valaki megkérdezné, igazi e a kép :):):) NEM ! és miért ? mert a bal alsó sarokban OT-810 van, nem Sdkfz 251... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 472487 | 2011. december 31. 16:42 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Paul higgy a szemednek :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Paul | Adatlap | 472485 | 2011. december 31. 14:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Lenne egy kérdésem. A Porsche típusú vadásztigrisnek gumírozott görgői voltak? Találtam a neten olyat ahol meg volt festve és olyat is amin nem. A válaszokat köszönöm. üdv B.U.É.K | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atu71 | Adatlap | 472484 | 2011. december 31. 14:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tisztelt Szamveber Ur! Mindennek elott kivanok B.U.E.K.,igy konnyebb:-) Erdeklodnek hogy az on altal irt,rendezvenyekrol keszul-e, hang v. kep v.irasos felvetel? Mert szivesen reszt vennek rajta de sajnos a talvolsag miatt, es mivel evente kb. ketto alkalommal jutok Mo.-ra ez nem lehetseges. De barmilyen alternativ melegoldas erdekelne a forumok temalyarol es tartalmarol. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaben21 | Adatlap | 472482 | 2011. december 31. 13:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nekem van egy könyvem ami valószínűleg jó lesz neked.Dobj egy email címet és elküldöm. üdv:Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 472479 | 2011. december 31. 11:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Annak a Fiat 3000B feltárásán véletlenül jelen voltam. A harckocsitest páncélzatán több - kumulatív sugár égette - lyuk is volt. A földben megtalált daraboktól nem messze a MH tűzszerészei aznap számos, magyar gyártmányú 60 mm-es kézi páncéltörő rakétavetőhöz való lövedéket szállítottak el...:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 472478 | 2011. december 31. 09:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
amennyiben rajta van az illetőn az y-szíj - jól nem látszik persze :) - akkor arra aggatták fel a gránáttartó ládát, vagy pedig az y-szíjra felszerelt trapézvázra...a y-szíj két felső ágán hátul van egy-egy D -gyűrűnek nevezett fémalkatrész, abba fűzték bele a felmálházott cucc pölö sátorlap tartószíjait, illetve abba akasztották az utászfelszerelés hátizsákjának kampóit | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 472476 | 2011. december 31. 07:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja és köszi a segítséget! :) Egyébként itt tartok a figurákkal... Az aknavető talapzatának rögzítési módját értem, már csak a gránáttartó ládikájét kell megfejtenem... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Monty | Adatlap | 472475 | 2011. december 31. 07:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tényleg igazad van, be van tűrve a zubbonyuk... Akkor a hátsó katona jobb oldalán az árnyékszerűség valószínű a pisztolytáska lehet, amit pedig én a zubbonyának gondoltam. Azt pedig nem értem miért nem tudott az elől lévő mindkét kezében gránátvető ládát cipelni, most sokkal egyszerűbb dolgom lenne. :) A hátsó katona kéztartása miatt is töröm a fejem. Mivel a talplemeznek volt egy hordozója, amit a hátra lehetett hordszíjakkal rögzíteni, ami nem csak "kényelmes" volt, hanem szabadon hagyta a kezeket, vagyis logikusan átgondolva nem foghatta a hordszíjakat, hogy úgy tartsa az aknavető 30 kg körüli talapzatát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bogesz | Adatlap | 472474 | 2011. december 31. 07:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én úgy hallottam, hogy (talán tavaly) a várpalotai lőtéren találtak egy céltárgyként megsemmisült Ansaldo-t, de csak néhány darabot belőle. A fene tudja, mi igaz ebből. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
X INKVIZÍTOR X | Adatlap | 472473 | 2011. december 30. 23:59 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
a Pz. IV kétszínű a katonákon posztóruházat van, ez lehet szürke, vagy zöldessszürke = feldgrau.A sisakjukon valóban SS álcahuzat van a hátsó hátán aknavető talplemeze van, a sötét árnyalatból itélve szerintem inkább olivződ, mint szürke...mivel aknavetősök, lehet azért nem látsz rajtuk fegyvert, mert csak pisztolyuk van...nekem gyanús a nadrágjuk is, minél tovább nézem a képet annál inkább hajlok arra, hogy bele van tűrve a zubbonyuk..ugyanis a zubbony alját sehol sem látom, az pedig az ülep alá ér / saját zubbonyaimból kiindulva :) / ! amit nyíllal jelöltél, bármennyire nagyítom sehogy nem lehet kivenni..egy ésszerű tippem van, aztán vagy igazam van, vagy nincs :):):) szóval, lehet hogy a kenyérzsák, amire rá van rögzítve a kulacs - ugyanis a kenyérzsáknak volt egy hosszú vászonszíja, amivel úgy lehett hordani vállra akasztva mint egy táskát..nomost, mivel emerünk a zubbonyát a nadrágjába tűrte, a hátán ott az aknavető talpa,így a kenyérzsákot nem a derékszíjára aggatta, nyilván praktikussági okokból, hanem a hordszíjra téve vállra akasztotta...az elöl lévő katona jobb kezénél ott van egy határozottan gömbölyű valami, ami akár a kenyérzsákra akasztott kulacs is lehet... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 472472 | 2011. december 30. 23:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv, Egy ilyen céltárgy maradványait találták meg 1-2 éve egy volt lőtéren. Talán 1-2 méter lánctalp, meg futóműdarabok jöttek elő főleg. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 472471 | 2011. december 30. 22:11 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stét! Itt azért lenne mit pontosítani, mert pl. a felépítmények és az alvázak külön életet éltek a selejtezéstől kezdődően. Volt amelyik múzeumba kerüt, volt, amelyik a helyőrségi laktanyában maradt tanalvázként, vagy kiállított tárgyként. Céltárgyként a légvédelmi tüzérséghez kerültek, de nem mind. :) I. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bogesz | Adatlap | 472470 | 2011. december 30. 21:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Mauro! A FIAT 3000B-ket 1939-ben kivonták a hadrendből (összesen 5 db érkezett 1931-ben, eredetileg fegyverzet nélkül, illetve később, ahogy írtad is Schwarzlose géppuskákkal látták el ideiglenesen.) 1942-ben selejtezték őket, ekkor a tüzérségi iskolákhoz kerültek, ahol céltárgyként végezték és szétlőtték őket az ifjú tüzéreink. Szerintem nem vettek részt a délvidéki harcokban. Üdv, Bogesz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauro | Adatlap | 472469 | 2011. december 30. 21:00 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Emerick! Köszönöm a válaszokat :), azért gondoltam, hogy esetlegesen részt vettek valamilyen harci cselekményben, mert amikor beszerezték őket suttyomban egy ideig fegyver nélkül "használták" majd kaptak egy 8mm-es Schwarzlose géppuskát (plusz gyakori hiba bízni a wikipediában, ahol jelzik mint a magyar-szlovák kis háborúban résztvevő típust) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 472468 | 2011. december 30. 20:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Mauro! Hát szép kis kérdésözönt adtál. :) Általánosságban a válasz: keresgélhetnél könyveket, újságokat, cikekket stb. Elég gyakorta foglalkoznak a legtöbb általad feltett kérdéssel. (eszközök, ruhák, hadi cselekmények ecetera) Ami a Fiat 3000B-ket illeti, sosem harcoltak. Fegyverzetük sem volt. (eleve így vették őket) Oktató járművek voltak. Üdv: I. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ZétaZoll | Adatlap | 472467 | 2011. december 30. 18:03 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszi a segítséget! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mauro | Adatlap | 472465 | 2011. december 30. 15:12 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
üdv! nem igazán van megfelelő topik arra amit kérdezni szeretnék, de hátha kapok némi választ :). Van valahol fellelhető adat, kép etc. a Magyar Királyi Honvédségről 1930-1940 között?,a használt eszközök, egyenruhák, hadi-jelek/felségjelek (főleg a szárazföldi eszközök). Kiváltképpen érdekelne a Magyar-Szlovák kis háborúhoz kapcsolódóan az előbb említett dolgok, ill., hogy részt vettek e benne a honvédség fiat 3000b típusú harckocsijai? a válaszokat és a segítséget előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaben21 | Adatlap | 472464 | 2011. december 30. 11:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Panzer 2 színű kamót kapott.A pótszemeket szerintem csavarozták. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Hello!
Neheny kep muzeumbol.