<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
romsitsa | Adatlap | 473567 | 2012. szeptember 20. 13:09 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 473566 | 2012. szeptember 20. 12:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdvözlök mindenkit! Egy kérésem lenne,kérem aki tud segitsen! Hotchkiss H-39 ,magyar harckocsiról kérnék képeket,akinek van egyáltalán ilyen.Jó lenne ha valamilyen jelek,jelzések is látszanának rajta.Sajna\' én csak olyat találtam amelyiken nem látszik ilyesmi.Vajon milyen szinük lehetett?Német szürke,vagy valamilyen terepes? Üdv,Laci | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagykövet | Adatlap | 473565 | 2012. szeptember 18. 20:15 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Norbert! Ez nagyon jó hír, köszönöm. Nagykövet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473564 | 2012. szeptember 18. 20:05 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kiadót még nem választottunk. 2013 karácsonyára szeretnénk megjelentetni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Robpanzer | Adatlap | 473563 | 2012. szeptember 18. 19:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Puedlós könyv lesz majd? Kb mikor jelenik meg? Köszi. Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473562 | 2012. szeptember 18. 08:26 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Nagykövet! Ki fog derülni...:) Igazán ne vedd sértésnek, de nem amiatt, mert Te kérdezted! :) Mint alant valahol írtam, jövőre kiadjuk a m. kir. 2. pc. ho. 1944. évi galíciai alkalmazásának forrásait. Egyetlen századparancsnok sem hiányozhat... :) Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagykövet | Adatlap | 473561 | 2012. szeptember 17. 21:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Norbert! Köszönöm a választ. Van valós esély, hogy kiderül a személy neve? Előre is köszönöm a fáradozásod. Nagykövet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473560 | 2012. szeptember 17. 10:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Nagykövet! A kérdés természetesen feltehető. A válaszhoz azonban kell némi idő...:) Ugyanis a potenciális esélyes tisztek személyi anyagát át kell hozzá nézni. A StuG-századot a 3. harckocsiezred harctudósítása csak mint a \"3/I. hk. zlj. rolg. szd.\"-át emlegeti. Üdv: Számvéber Norbert | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagykövet | Adatlap | 473559 | 2012. szeptember 16. 17:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Norbert! Köszönöm a választ. Ennek fényében feltehető-e az a kérdés, hogy a 3. harckocsi ezred I. zászlőalj rohamlövegszázadának ki volt a parancsnoka az adott időszakban, illetve volt e ennek az egységnek külön jelölése? További köszönettel Nagykövet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473558 | 2012. szeptember 13. 12:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emlékeim szerint a 3. harckocsiezred 4. századának parancsnoka a hdm-i területre való elvonuláskor nemes varasányi Vedres János pc. százados volt. Azt egyelőre nem tudom, hogy 1944. június-júliusában is ezt a századot vezette-e. Azonban egészen biztosan századparancsnok maradt, mert a 2. pc. ho. harctudósítása kiemeli őt, mint olyan kiváló századparancsnokot, akinek alakulata 1944. július végén 21 szovjet páncélost lőtt ki. Biztosat csak a személyi okmánygyűjtőjéből tudhatunk meg, ha fennmaradt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nagykövet | Adatlap | 473557 | 2012. szeptember 12. 21:13 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Mindenkinek! Tudja esetleg valaki, hogy ki volt a magyar 3. harkocsi ezred 4. századának parancsnoka az 1944. június-júliusi időszakban? Előre is köszönöm Nagykövet | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 473556 | 2012. szeptember 10. 20:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jól. Elég kellemetlen párosítás, kissé hikomat. Sértés a vasnak. Fogadni mernék, hogy a blokkba és a vázba ütött évszám bőven háború utáni. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 473555 | 2012. szeptember 10. 09:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Úgy látszik volt neki mindenből. Egy kis ez, egy kis az aztán irány az országút. De a pálma alatti részt azért időnként ki takarják. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473554 | 2012. szeptember 10. 08:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jól látom, hogy a motorkerékpáron DAK pálma van és haditengerészeti rendszámtábla! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 473553 | 2012. szeptember 9. 21:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akkor ez a topik se maradjon ki a börgöndi repülőnap sorából. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
JgPzIV | Adatlap | 473552 | 2012. szeptember 8. 23:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
JgPzIV | Adatlap | 473551 | 2012. szeptember 8. 23:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miden tudható rajta van a képen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 473550 | 2012. szeptember 8. 21:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Most már tuti haint az agyam! Az előbb elfelejtettem megkérdezni! De most legalább van már rá, egy egységnyi Borsodi ampullás magyarázatom :D Norbi 9886 hsz-ében említi, hogy \"A m. kir. 2. pc. ho. 3/I. harckocsizászlóaljának egyik százada kapott 10 StuG-ot (benne valószínűleg legalább egy StuG. IV-et). Ezt úgy is nevezték, hogy a zászlóalj \\\"rohamlöveg-százada\\\". Ezekkel harcoltak 1944 júliusában és augusztusában Galíciában.\" No! Én itt a StuG.IV-re lennék kíváncsi! Mivel szinnyeg egy összerakva nálam sárgára festve, kötény lemez tartókkal, amit szívesen magyarosítanék! Stug.IV-en belül volt-e még más jelölése, neve is? Vagyis milyen változat volt? Például: StuG 40 Aufs.G Színe milyen volt, homok, szürke, sárga? Toronyszáma? Rendszáma? Magyar, vagy Német Hadi jele volt? Bocsa bugyuta kérdésekért, de ebben a téma körben kezdő érdeklődő kategóriában vagyok. :) Üdv: kamovos Joccak. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 473549 | 2012. szeptember 8. 20:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kicsit haint már az agyam! Nem emlékszem, hogy kérdeztem-e már, hogy a magyar Pz.Kpw. III-M harckocsikon. Volt-e mindegyiknek torony, és oldal páncél kötényezése? Vagy csak ritkán fordult elő? Ha volt, van-e ezekhez tartozó toronyszám, és rendszám? Üdv: kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 473548 | 2012. szeptember 8. 16:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia JgPzIV! Köszi! Akkor nem festem át a sárga csövet. :) Üdv: kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
JgPzIV | Adatlap | 473547 | 2012. szeptember 8. 08:58 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Miért is kéne neked átfesteni a csövet? A tárgyalt Párducoknak (Sanok) semmi köze a magyar használatúakhoz - mostanáig erről folyt a csevegés... A magyar használatú Pantherek (legalábbis ami bizton beazonosítható fényképen) csöve sárga volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 473546 | 2012. szeptember 7. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia romsitsa! Bocsi. :( Igazad van! Robpanzer kollégának szántam. Ő írta a téli álcát. Te szintén a sárgát írtad. A csövek vajon maradtak hőálló szürkék? Mert akkor azokat nekem is át kellene festeni. Üdv: kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473545 | 2012. szeptember 7. 14:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473544 | 2012. szeptember 7. 14:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Stimmel, mert a 6. képen a 312 még eléggé gyengélkedik. Üdv ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473543 | 2012. szeptember 7. 14:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dörzsölöm a kezeimet. Az Erőd a Duna mentén kapható még nálatok? Üdv ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473542 | 2012. szeptember 7. 13:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Halkan jegyezném meg, hogy a HM HIM Hadtörténelmi Levéltár jövőre forráskiadvány megjelentetését tervezi a m. kir. 2. honvéd páncéloshadosztály 1944. évi galíciai alkalmazásáról, a mozgósítástól a hazatérésig. Ebben a rendelkezésre álló (részben még TELJESEN ismeretlen) harctudósítások mellett vonatkozó német levéltári anyagot, magánnaplókat, parancsnoki beosztást és kitüntetési adatokat, veszteségi jelentéseket, térképvázlatokat és fényképeket szeretnénk közreadni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
JgPzIV | Adatlap | 473541 | 2012. szeptember 7. 12:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Biztos, hogy nem fehérek. A 001 és 002 (gyakorlatilag ugyanaz a fotó kettévgáva) valamikor 1944. tavaszának végefelé készült - ahogy írtam, szerinem pont a magyarok átképzésének idején, s valószínűleg nem véletlenül állnak ott a magyar páncélosok. A 003/004 szintén egyidőben készült, de akárcsak a 005/006, valamivel korábban - én kb. 1944. február-április környékére tenném - még hó van a földön. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 473540 | 2012. szeptember 7. 10:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia romsitsa! Szerintem a két párduc nem fehér, hanem egy színű sárga. Ha fehérek lennének akkor a hátuk mögött balra látható épülettel azonos színük lenne. Üdv: kamovos | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473539 | 2012. szeptember 5. 21:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez új teljesen. Akkor Sanok közel esélytelen. Azt hittem azok is frontátadások voltak. ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
JgPzIV | Adatlap | 473538 | 2012. szeptember 5. 21:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én nem akarok kötözködni, de amikor átadták a magyaroknak a Panthereket, akkor szerintem Sanok \"már a fasorban sem volt\"... vagy tévedek? Az ismert sanoki fotók valamikor 1944. tavaszán készültek, szerintem pont akkortájt, amikor a magyarokat elkezdték átképezni/kiképezni a Tigerekre. Nem lehetetlen, hogy pont a képzés legelején, amikor is a szerelőbázison \"összeszedték\" számukra a képzéshez használandó/használható páncélosokat - lásd 115-ös toronyszámú harckocsi. A Pantherek valamikor később kerültek szóba, nem? Valamikor augusztus-szeptemberben? Szinte biztos, hogy a sanoki képeken látható Párducokhoz a mieinknek nem volt köze... (lábjegyzet: azok a sanoki képek, amin hó van, nem akkor készültek, mint azok, amin a 115-ös van!) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473537 | 2012. szeptember 5. 20:41 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem a Panthereket nem Sanokból hozták. Eredetileg nem is harcba szánták őket, hanem a két magyar páncéloshadosztály tervezett Panther-zászlóaljai kezelőinek átképzésére Esztergomtáborban, ahol voltak német kiképzők is. Akár ők is hozhatták magukkal valamelyik páncélos-kiképzőosztálytól... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473536 | 2012. szeptember 5. 20:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A párduc képén lehet hó, mert nem egy időintervallumban készültek, csak ugyan ott. A tigrisek valószínűleg szürkék mert elég korai daraboknak tűnnek. De mondom, azok csak esetleg talán lehetnek az átadott párducok. Üdv ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473535 | 2012. szeptember 5. 19:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hó? :) Hol? Az szerintem nem az. :) A katonák zöme feltűrt ingujjal látható... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Robpanzer | Adatlap | 473534 | 2012. szeptember 5. 19:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Biztos, hogy nem téli álcázás az rajtuk? A Tigerek sötétebbnek látszanak. A képen pedig hó is látszik, tehát télen, vagy kora tavasszal készülhetett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tank | Adatlap | 473533 | 2012. szeptember 5. 19:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szia romsitsa!köszönöm a segítséget. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473532 | 2012. szeptember 5. 18:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473531 | 2012. szeptember 5. 15:10 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az a fotó is \"vizsgaidőszakos\", tehát szerintem ez sem a végleg átadott gépek egyike. :( A m. kir. 2. pc. ho. StuG-ja szerintem német javítóbázison dekkolt végig. A magyarok nem kaptak érdemleges mennyiségű javítóanyagot, sőt, még szerszámokat sem az átadott páncélosokhoz. Szinte mindent a németek csináltak nekik. Az állománykimutatásban a meglévő páncélosokba beletartoztak a bevethető, a rövid időn (14 napon) belül és a hosszabb időn belül, de saját eszközökkel is javítható harcjárművek, és megadták a végleges veszteséget is. A gyári nagyjavításra küldött gépet viszont általában kiírták az az állományból. A m. kir. 2. pc. ho. 1944. júliusi-augusztusi harcai zömmel a gyalogság támogatásáról szóltak. A Tigerek is ezt csinálták, a Panzer IV-ek és a StuG-ok is. Eredetileg azonban egy harckocsiszázad kapta meg őket a zászlóaljon belül, tehát \"harckocsi-pótléknak\" szánták, ahogy erre a németeknél ezer és egy példa volt. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473530 | 2012. szeptember 5. 14:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem, de lehet hogy ugyan az a széria. 214 oldalról és egy rohamsisakos Honvéd mutat valamire előre a torony mögül. (M. Kir. Honv. Fegy. könyv) Egy kicsit a Stugokra visszakanyarodva, érdekes, hogy a 2. pc. ho. magával cipelte az elárvult Stugját, míg a könyved alapján a 7. rotü. osztály leadta a lövegeit a németeknek javításra. Elképzelhető, hogy a 2. pc. ho. nagyobb javítókapacitással rendelkezett és saját maga próbálta javítani a járműveit? Vagy csak nem találkozott német karbantartó alakulattal akiknek leadhatta volna a sérült német anyagát? Vagy lehet ők is leadták, csak nem kapták vissza? Az állománytáblában a meglévő jármű egyébként mit takart? Minden páncélost itt vezettek amit egyszer megkaptak és még nem semmisült meg, vagy azokat a járműveket amiket pl. nagyjavításra küldtek, nem szerepeltettek? Illetve arról létezik adat, hogy a 2. pc. ho Stugjait \"alapvetően\" mire használták? Gyalogság támogatására vagy a többi harcjárművel bevetve mint harckocsi pótlékot? Üdv ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473529 | 2012. szeptember 5. 13:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
214-es + Tarczay? Ha igen, szerintem az is átképzős kép... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473528 | 2012. szeptember 5. 13:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akkor csak a 214-es marad mint átadott kocsi (remélem). Sajnos az általad említett képen szereplő kocsi nem párosítható egyik toronyszámmal sem. Üdv ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473527 | 2012. szeptember 5. 11:52 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A \"122\"-es Tiger híradófilmen való szerepléséből gondolod, hogy azt végleg átadták? Nos, én úgy tudom, hogy az a felvétel még az éles vizsga idején, tehát az átképzés végén készült. :) Én összesen egy 1944. július végi fényképet ismerek, amelyen már harcoló magyar Tiger és Panzer IV látható. Ott azonban toronyszámot egyiken sem látni. :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473526 | 2012. szeptember 5. 11:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hm, a térkép alapján nem olyan nagy a távolság a két település között. Az hogy Sanokban egy időben jártak az egyik kiképzőgéppel, az fix. És nagyon érdekli őket a Hummel :) Az egyetlen jármű, ami biztosnak tűnik hogy oktatójármű volt és átadásra is került az az 503. osztály 122-ese. Üdv ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473525 | 2012. szeptember 5. 10:49 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az átképzésre kapott Tigereket az átképzés után le kellett adni a körzetbe beérkező s. Pz. Abt. 509-nek. Ez az osztály később parancsot kapott 14 gyári új Tiger E átadására a m. kir. 2. pc. ho.-nak. A német alakulat azonban ezt elszabotálta és régi, leharcolt gépeket adott át, összesen 10 db-ot. Ezek között lehettek az átképzéskor is használt páncélosok, de akár a s. Pz. Abt. 501 által korábban a s. Pz.Abt. 509-nek leadott leharcolt Tigerek is. Az átképzés Nadwornán és annak közvetlen közelében történt, nem Sanokban! Az ottani javító-karbantartó központ emlékeim szerint hadseregcsoport-szintű volt. Mindenki odahordta a hosszabb idő alatt javítható cuccát. A magyar katonákat Hummelre nem képezték át. :) A 3/I. hk. zlj. első Panzer IV-jei zömmel azok a gépek voltak, amelyek 1944 áprilisában a m. kir. 2. pc. ho.-t támogatták, akkor még német személyzettel. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473524 | 2012. szeptember 5. 10:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, a fotók alapján a magyar személyzetet Sanokban és környékén képezték át (a 115-ös tigris az egyik képen, illetve a sanok nevű képen a honvédek a Hummel körül), másrészt Sanok egy központi karbantartóbázis volt és számomra logikus lenne, hogy nem harcoló csapatoktól vesznek el anyagot, hanem karbantartás után a magyaroknak adták ki a \"központi\" készletből. A párducok sárgák, a csövük hőálló szürke, valószínűleg csőcsere történt. De nem biztos, hogy ezek az átadott kocsik. ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romsitsa | Adatlap | 473523 | 2012. szeptember 5. 10:23 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, a grafikákat felejtsd el. A 122-ről ennyit tudunk (ezzel az egyik legjobban dokumentált magyar harcjármű): filmhiradok.nava.hu/watch.php és www.tiif.de/thread.php Üdv ad | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473522 | 2012. szeptember 5. 08:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A blog már régebben behalt. :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Robpanzer | Adatlap | 473521 | 2012. szeptember 4. 22:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ezt honnan lehet sejteni, hogy Sanokból jöttek ezek a harckocsik? Jól látom, hogy a Panthereken téli álcázás van? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elnar | Adatlap | 473520 | 2012. szeptember 4. 21:17 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
És a Számvéber szakmai blog is?... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tank | Adatlap | 473519 | 2012. szeptember 4. 20:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
szép jó estét mindenkinek!infókat keresek a magyar vonatkozású tiger 1ről(122es toronyszám)milyen színű volt stb...Mert találtam egy képet amin sárga alapon zöld terepezés, piros számok fehér kerettel.de nem vagyok benne biztos hogy megbízható a forrás.kérem ha valaki tud segítsen.köszönöm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 473518 | 2012. szeptember 4. 19:28 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sajnos ez a hajó elment...:( |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Számvéber Norbert Keleti Hadszíntér és Mo. bővített kiadásában van két jó kép az egyiken egy női név is szerepel talán piros színnel.
Üdv
ad