<<< Vissza |
Macal | Adatlap | 483429 | 2007. október 16. 11:09 | ![]() | |
Propellerfanatic | Adatlap | 483428 | 2007. október 16. 11:05 | ![]() | |
Nyugodj békében Ödi bácsi. | |||||
gábor76 | Adatlap | 483427 | 2007. október 16. 10:56 | ![]() | |
Én sajnos nem ismertem őt,ezért csak annyit irok hogy :Nyugodjon békében.Részvétem a családnak és a hozzátartozóknak. | |||||
jaffa | Adatlap | 483426 | 2007. október 16. 10:53 | ![]() | |
Nyugodj békében Ödi bácsi nagy űrt hagytál kis makettezö társadalmunkban most mégnagyobb becsben tartom a királytigrised, legyen békés utad nem felejtünk soha mert az hal meg igazán akit elfelejtenek a barátai velünk vagy mindig . | |||||
Toth_Gabor | Adatlap | 483425 | 2007. október 16. 10:47 | ![]() | |
Őszinte részvétem a családjának! Ha a történetek szóba kerültek, persze van nekem is. A humora jellegzetes volt: Az iskolánkban rendeztünk makettversenyt (Kossuth Lajos Műszaki Szakközép), és redkívül jól alakult a nevezők száma. 200 körüli munkával igen látványos volt a felhozatal. Ödi bácsi volt a Zsűri elnöke, de ha jól emlékszem Havasi Józsi is akkor volt zsűritag. (Gondolom sokan Ödi bácsi neve hallatán döntöttek a részvétel mellett!) Amikor nyitás előtt a maketteket a vitrinekbe pakoltuk, és már gyűlt a tömeg, Ödi bácsi elkezdte rendezgetni azokat, hogy melyik-melyik mellet mutat. Fél órával eredményhírdetés előtt valamelyikünk megjegyezte, hogy erre nem biztos, hogy van idő, inkább fejezzük azt be utánna. Mire ő valahogy eképpen válaszolt: " -Baromi nagy mázlitok van ám! - ??? - Nem tudtátok, hogy én vagyok a leggyorsabb? - ??? - Ripsz-ropsz kész leszünk! Egyik lábam itt, a másik ott!" A suli előtti ősparkon is sikerült keresztülcsapnia a kocsijával. Amikor egyik barátja kérdőre vonta, nem félt-e a rendőrtől: "-Olyan széles volt az a csapás... mag az se' volt kiírva, hogy Santanával a parkba hajtani tilos..." Nekem ezek az emlékek nagyon megmaradtak. Tényleg rengeteget tanultunk tőle. Tősgyökeres repülősként ő volt aki el tudta hinteni bennem a harcjárművek iránti érdeklődés magját. (festés, variációs lehetőségek, stb). Nyugodjék békében! | |||||
ChevyG | Adatlap | 483424 | 2007. október 16. 10:35 | ![]() | |
Megdöbbenve olvastam a szomorú hírt. Nyugodjék Békében! | |||||
ltom74 | Adatlap | 483423 | 2007. október 16. 10:21 | ![]() | |
Hat en se nagyon tudok szohoz jutni...engem Odi ba' tanitott meg "festekszorozni" es meg sok masra is nagy turelememmel...orokke emlekezni fogok ra. Nyugodjek bekeben es oszinte reszvetem a csaladjanak. | |||||
Elektrolakatos | Adatlap | 483422 | 2007. október 16. 10:10 | ![]() | |
KossuthLajos | Adatlap | 483421 | 2007. október 16. 10:03 | ![]() | |
KossuthLajos | Adatlap | 483420 | 2007. október 16. 09:52 | ![]() | |
Elbandi nyomát követve én egy rövid történettel emlékeznék rá, melyet Ödi bá mondott. Egy ismerősének készített több 109-est, majd amikor összagyült a kollekció autóval vitte ki neki Ausztriába. Az autó csomagtartójába keresztül-kasul vékony modellező gumit fűzött be, és azok közé akasztgatta be a maketteket, hogy ne sérüljenek meg. Ezzel nem is volt semmi gond, mindaddig, míg a határon az osztrák határőr fel nem nyitatta vele a csomagtartót. Ödi bá elmondása szerint azért egy kevés időbe beletellet, míg elmagyarázta a közegnek, mit keres a csomagtartóban egy rakás német felségjelű repülőgép. Ilyen volt. Emlékszem rá Móváron vadnyugati hősnek öltözve! Nyugodj békében Ödi bá! | |||||
bebá | Adatlap | 483419 | 2007. október 16. 09:41 | ![]() | |
Szörnyű reggel! Annyi mindent mondana az ember de nem megy. Tudásod,barátságod,humorod köztünk marad! Nyugodj békében. | |||||
elbandi | Adatlap | 483418 | 2007. október 16. 09:39 | ![]() | |
Őszinte részvétem a Családnak és a Barátoknak! Kevés olyan makettező van ebben az egyébként is pici országban, akinek szinte az egész életét kitölti a makettezés szeretete. Megbecsüljük őket? Nem mindig! Horváth Ödön profi munkái szinte a világ minden tájára eljutottak (ha néha csak képeken keresztül is), hírül adták, hogy itt profi szinten művelik ezt a remek hobbit. Ha a "Nagy Makettezők"-ről beszélünk, akár itthon, akár külföldön, biztos, hogy az Ő neve is szóba kerül. Munkái megmaradnak, és tulajdonosaik büszkén mondják majd: "ezt az a Horváth Ödön készítette..." Emlékezzünk rá vidám történeteiről, zengő hangjáról, "Ödön-ös" humoráról és persze kíváló munkáiról! Tisztelettel: Karácsonyi András | |||||
notarius | Adatlap | 483417 | 2007. október 16. 09:37 | ![]() | |
Sajnálattal hallom a hírt. Béke veled, Ödi bácsi! | |||||
Drake | Adatlap | 483416 | 2007. október 16. 09:35 | ![]() | |
A KéK Kobra és a Játék-Makett csapatának a nevében őszinte részvétünk a családnak és a velük gyászolóknak. Ödi mindig velünk marad, bennünk él tovább. Őrizzük emlékét tisztességgel és becsülettel. Nyugodj békében Ödi bácsi! | |||||
ego | Adatlap | 483415 | 2007. október 16. 09:22 | ![]() | |
Nehéz bármit is mondani ilyenkor! Görcs a gyomor tájékán és döbbenet. Sokan tudtuk, hogy beteg volt de nem gondoltam volna , hogy mér csak ennyi idelye maradt. Két hete még tanácsot kértem és kaptam tőle "messer" ügyben . Még a halálos ágyán is makettezett . :-) Az égiek vigyázzanak rád ÖDI BÁCSI ! |
<<< Vissza |
Sajnos nem ismertem személyesen, viszont sokat hallottam róla.
Sajnálom, hogy a szerény magyar makettezők társadalma elveszített egy ilyen embert!
Nyugodjék békében!
Talán rendezhetnénk a tiszteletére egy emlékversenyt, akár szentelhetnénk a Mok kupát az ő nevének, kiemelt típusok azok lennének amiket szeretett...
Persze ez csak egy szerény ötlet, mely nem biztos, hogy felérne nevéhez...
Legmélyebb Tisztelettel:
Zsigrai Zoltán
(Macal)