<<< Vissza | Tovább >>> |
pintair | Adatlap | 516547 | 2012. október 14. 11:56 | ||||||||||||||||||||||
sys | Adatlap | 516546 | 2012. október 14. 09:35 | ||||||||||||||||||||||
Pintair, Podva! Köszönöm a segítséget, utánamegyek a belső részeknek. A futóműakna, kabinbelső színe mellett elsikkadt az a kérdés: \"A motortér milyen színű volt, illetve a motorburkoló lemezek zöldes- vagy kékesfeketék voltak? Ja, és ez fényes? A futószárat festették?\" Ezekre sincs egyértelmű válasz? (Valahol azt olvastam, hogy a fekete motorburkolat sem tiszta fekete.):) | |||||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 516545 | 2012. október 14. 09:33 | ||||||||||||||||||||||
sys ! Adj egy kat.no.-t vagy / és doboztetőt, összeáll. rajzról festéseket, h közelebb jussunk az adott harctér és festés hitelességéhez. | |||||||||||||||||||||||||
sys | Adatlap | 516544 | 2012. október 14. 09:26 | ||||||||||||||||||||||
Egy régesrégi Hasegawa. | |||||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 516543 | 2012. október 14. 09:14 | ||||||||||||||||||||||
Podva Hajrá! Leírtad helyettem,...nagyon-nagyon utána kell nézni a dobozolt festésnek, több terrabájtnyi anyagot a neten, hol is készült, mikor, melyik gyárban, meddig élt a repcsi, az a Zero. A mai napig 1000-el vitáznak japcsi és jenki tudorok a Zero-ról. Vannak a neten olyan képek, ahol egy Zero-n több gyárból származó sárkányelemek látszanak, mind más színű...,más ame-iro, aotake, na erre varjon gombot az európai makettellő. Saját gépeinkről nem tudjuk millen szénűek valának, nem hogy a sárgolyó másik fertályán, de talán ott jobban dokumentáltak. más: keresem a Zero c. film-et, mozifilm, eccer láttam vagy 20-22 éve, a módszerváltások hajnalán, a kapituláció előtt álló Japánban játsz.,ahol a Zero pilcsik várják szomorú jövőjüket. Megmaradt bennem egy jelenet, a légcsavarjaiktól kötelezően megszabadított gépek állnak sorban, teljes gázon megy a motor, h a berzin kifogyjon, a síró pilcsik pedig tisztelegve állnak alakzatban a szd gépei előtt. Megrázó momentum, játszódhatott, játszódhat bárhol a Univerzumban. Ha valamelyikőtök bírtokkolja a szinemát, alkudjunk. Adok érte csiszolóanyagot, frankót. Köcce, Szájjon ara | |||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 516542 | 2012. október 14. 08:56 | ||||||||||||||||||||||
Szia sys A dolgot nem lehet ilyen módon egyszerűsíteni: Ma is sok vita folyik erről a kölönböző fórumokon. Amit személy szerint eddig leszűrtem az a következő: A kabinbelső színe talán a legkorábbi darabokat keszántva nem volt \"kékel lakkozott fém\" színű ezt a színt a belső felületek(többek között a futóműakna) korrozíóvédelmére használták. A háború vége felé egyre vékonyabb rétekben, hordták fel egyse hallványabb lett egyre kevesebb lett a kék adalék. A kabinbelső színe a repülőgépgyártólfüggöt: A mitsubishinél ilnkább olajzöld míg a Nakajimánál inkább fakózöld színt alkalmaztak. Üdvözlettel: Viktor | |||||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 516541 | 2012. október 14. 08:20 | ||||||||||||||||||||||
sys! Melyik cég makettje van meg ? A Zero nagy téma...mint a 109-es Messer. | |||||||||||||||||||||||||
sys | Adatlap | 516540 | 2012. október 13. 22:05 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Lenne néhány kérdésem: A Mitsubishi Zero M3 variánsának még a kékeszöld védőlakkal voltak a belső részei (kabin, futóaknák) lekenve (a leírás ilyet említ), vagy itt már zöld volt a belső? A motortér milyen színű volt, illetve a motorburkoló lemezek zöldes- vagy kékesfeketék voltak? Ja, és ez fényes? A futószárat festették? A segítséget előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||
apuka86 | Adatlap | 516539 | 2012. július 24. 19:50 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nem rég kaptam az egyik ismerősömtől egy régi Tamiya Type I Ho Ni önjárólöveget (ha jól fordítottam). Segítséget szeretnék kérni tőletek. Ez az első 1:35-ös harcjárművem, és megtetszett a méret adta lehetőségek, stb az 1:72-khöz képest. Szerintetek lássak neki az elkészítésnek, vagy tegyem ki a Csereberére és cseréljem el valakivel egy másik 1:35-ös harcjárműre (persze érték egyeztetéssel), hátha valaki régóta szeretne ritkaság számban lévő japán harcjárművet készíteni? Avagy várjak vele, esetleg keressek valakit aki lemásolná nekem az egyik görgőt (nem ingyen gondolom), a \"kipufogódobokat\" tejfölös pohárból valahogy összetákolnám (a gépfegyverre nincs ötletem) és készítsem el a lehető legjobb tudásom szerint? Csatolok képeket róla. Kezdésnek kicsit nehéznek tűnik nekem, mivel hiányzik egy főgörgő és 2 db pici felül középről, 2 \"kipufogódob\" (vagy üzemanyagtartály), ásó, csákány, plusz elől a \"géppuska\". Ezeket nem tudom, hogy pótolnám, míg egy profinak ezek szerintem nem gond. Továbbá festéséről is alig találtam információkat, amit találtam azt meg ecsettel nehézkes lenne elkészíteni, mivel nincs airbrush-om. Segítségeteket előre is köszönöm! Üdv: Peti | |||||||||||||||||||||||||
sziklakks | Adatlap | 516538 | 2012. június 18. 15:32 | ||||||||||||||||||||||
Kis off,de japán.:) www.facebook.com/events/373179216078196/ | |||||||||||||||||||||||||
kopcos | Adatlap | 516537 | 2012. június 5. 12:47 | ||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 516536 | 2012. május 11. 11:58 | ||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 516535 | 2012. május 10. 20:43 | ||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 516534 | 2012. május 10. 11:55 | ||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 516533 | 2012. május 10. 11:54 | ||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 516532 | 2012. május 10. 11:50 | ||||||||||||||||||||||
szerintem sárga | |||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 516531 | 2012. május 10. 10:53 | ||||||||||||||||||||||
Segítség! Képet keresek a követező oldalszámú Shiden-Kai-okról: A 343-as század 17, 37, 38, 20-as számú gépeiről. (Színes grafikák nem kellenek.) Az említett számok az oldalsó Hinomaruba vannak belefestve. Igazából a számok színe érdekelne. Vagy az, hogy melyik kiadványban vannak róluk eredeti fotók. LP | |||||||||||||||||||||||||
Charger | Adatlap | 516530 | 2012. április 27. 20:29 | ||||||||||||||||||||||
Freddy,Macal köszi a biztatást:) Beszereztem a figura mellé egy Kawanishi N1K2-J Shiden Kai-t más néven "George"-ot :) ,de most rájöttem én nehezebb a helyzet,mert ugye a repülő se kicsi,és valószínűleg elvonná a fiúról a figyelmet és a középpontban inkább a repülő lenne.. Keresgéltem netem olyan képet ahol esetleg a falú,vagy kisebb város szélén helyezkedik el egy ideiglenes reptér aminek a szélén mondjuk játszótér van,vagy valami olyan ahol a közel van a lakosság,de eddig semmi..gondoltam olyanra is,hogy a srác játszik a repülő mellett,mikor megpillantja,rácsodálkozik/amúgy is olyan bamba az arca:)/ a közeledő pilótára amint a géphez igyekszik. Vagy a lezuhant gép mellett játszik,mikor megpillant néhány amerikai katonát amint a géphez sétálnak...ötletek vannak,de jó lenne valami támpont,kép ilyen,vagy ehhez hasonló témákról. | |||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 516529 | 2012. április 27. 11:08 | ||||||||||||||||||||||
Freddynek igaza van, persze nem lehet kizárni, hogy hordtak ilyen ruhákat. Akkoriban és előtte elég sok japán tanulta (el) külföldön a nyugati ismereteket, jártak, utaztak a világban, elég sok mindent felhasználtak. Ugyanakkor sok japán élt külföldön is, ők inkább viselhettek nyugati mintájú dolgokat. Korabeli képekre kellene vadásznod, szerintem biztos találsz a neten... | |||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 516528 | 2012. április 24. 11:54 | ||||||||||||||||||||||
Én úgy tudom, a nyugati ruházatot a társadalom egy része (a konzervatívok, élükön a hadsereggel) élesen elítélte a 30-as években, ez valószínűleg fokozódott a háború során. Ettől még szerintem mehet, nem lehet kijelenteni, hogy soha, senki nem viselt ilyet. | |||||||||||||||||||||||||
Charger | Adatlap | 516527 | 2012. április 23. 22:09 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Sziasztok. Ma beszereztem ezt a figurát.1/35 Black Army Models Diorámához szeretném felhasználni. Az első ötletem az volt,hogy egy 2.Wh-s Japán reptér mellett játszana a saját Zero repülőjével,de most kicsit bajban vagyok,mert bár találtam hasonló ruházatú Japán srácokat,mégsem ez volt a jellemző. Valakinek esetleg ötlet? | |||||||||||||||||||||||||
Chwaidumela | Adatlap | 516526 | 2011. november 13. 21:34 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Örülök, hogy létezik ilyen topic. Bár engem inkább épületek érdekelnének, kastélyok,erődök. Tudtok itthon v.hol? Üdv. | |||||||||||||||||||||||||
Levi | Adatlap | 516525 | 2011. szeptember 25. 20:35 | ||||||||||||||||||||||
zaran | Adatlap | 516524 | 2011. szeptember 24. 07:22 | ||||||||||||||||||||||
Szervusztok Tudnátok segíteni egy eldöntendő kérdésben? A Hobby Boss 1/700-as I400 Sen Toku tengeralattjárójával kapcsolatban volna szükségem egy dilemma megoldására. Diorámában vagy nélküle építsem meg? Dio alatt olyanra gondolok, hogy az úszó Sen Toku éppen indítja a Seirant, vagy építsem meg a tartójára? Számomra ez nagy dilemma. :S Nektek mi a véleményetek? (soha nem készítettem még vizes diót!) | |||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 516523 | 2011. szeptember 23. 19:00 | ||||||||||||||||||||||
Urak! Érdeklődnék, hogy nincs e meg valakinek Horváth Zoltán cikke az Aranysas 2008. februári számából, mely a Mitsubishi F1M-ről szólt. | |||||||||||||||||||||||||
Lucky13 | Adatlap | 516522 | 2011. szeptember 20. 19:58 | ||||||||||||||||||||||
Szia Altengernagy! Ez nagyon jól hangzik! Néztem a termékpalettájukat, és tényleg minden problémás árnyalat megtalálható rajta amit más cég nem kínál. Viszont a tapasztalataidra nagyon kíváncsi lennék, leginkább a száradási időre vonatkozóan. Én próbálom sok nagyon vékony rétegből felépíteni az egyes árnyalatokat a pre/ post shading technikát alkalmazva. Mivel ezek olajos festékek, ez azt jelenti, hogy minden egyes réteg között kell várni 24 órát? Akrilnál ugyebár ez nem gond, mivel gyors egymás utánban lehet felvinni a rétegeket. Mindenesetre lehet megrendelek tőlük egy festéket próbaképpen, nagyon kíváncsi vagyok a minőségére. | |||||||||||||||||||||||||
Altengernagy | Adatlap | 516521 | 2011. szeptember 20. 18:24 | ||||||||||||||||||||||
Esetleg szín alternatívára tudom ajánlani a White Ensign Models Colorcoats festékeit, - Konkrétan célirányos festékek, pl esetemben "Russian Deck Red". Ami kb annyit tesz "Az a narancsos-vöröses-rózsaszines rusnya fedélzetszín ami az orosz hajókon szokott lenni". - Repülőkre, konkrétan japánra is van festék! ha jól emlékszem valami "nakajima green" meg "interior turquoise" - Olajos alapu, elvileg ecsetelhető is. de konkrét festéstechnikai paraméterek vannak megadva. szemcseméret, meg hígithatóság meg ilyenek. - A gyártótól rendelhető (igaz most pocsék megint a forint) pár hete még 900Ft alatt volt. Lehet hogy drága, de én speciel rühellek keverni, meg találgatni. | |||||||||||||||||||||||||
Lucky13 | Adatlap | 516520 | 2011. szeptember 20. 13:54 | ||||||||||||||||||||||
Én is hasonló véleményen vagyok. A Hasegawa legtöbb esetben pontosan adja meg a színeket (persze vannak kivételek), a C-130 meg ifejezetten az IJA világháborús színeinek sorozatába tartozik. Persze a japán gépek festésével kapcsolatban van a legnehezebb dolga az embernek, biztosat állítani egy- egy árnyalattal kapcsolatban szinte lehetetlen. Mindazonáltal minden plusz infot szívesen fogadok, mivel mostanában én is a japán témában építgetek. | |||||||||||||||||||||||||
pilotka | Adatlap | 516519 | 2011. szeptember 19. 17:46 | ||||||||||||||||||||||
Bocsánat még: Jobban megnézve a Gunze H80 és a Mr C-130 NAGYON HASONLÓ! | |||||||||||||||||||||||||
pilotka | Adatlap | 516518 | 2011. szeptember 19. 17:26 | ||||||||||||||||||||||
Népek! Kifestettem a Mr C-130-at sztirolra. (Mert més sosem használtam élesben)Igen sötét zöld ez! Háát...Semmire nem hasonlít az ismert Eu-USA színekből a Humbrol igazi színkatalógusból: talán a 117-re! Nagyduzzogva. Gunze H-302 (FS 34092)-re sem! Ez a Kawa szín egy sajátságon japcsizöld. Én erre jutottam, sztem a japcsik csak tudnak saját maguknak színt keverni. | |||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 516517 | 2011. szeptember 19. 11:07 | ||||||||||||||||||||||
Helló Peti ! Érdemes a konkrét gépnek utánajárni . A Ki-61-esnél valóban alkalmazták az itt tárgyalt sötétzöldet , és egy olive drab árnyalatot is felső színként . Hogy mi alapján változott abba nem vagyok biztos . Vagy a gyártótól függött , vagy a szériától . A tudtommal ez az olive drab az FS.34088 , kb. a Humbrol 155-ose . Szóval nem feltétlenül a színes grafikák tévednek (akkorát) . | |||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 516516 | 2011. szeptember 19. 09:39 | ||||||||||||||||||||||
Uraim! Respect és Tisztelet! Küldtem elektronikus levelet. | |||||||||||||||||||||||||
Levix | Adatlap | 516515 | 2011. szeptember 19. 09:01 | ||||||||||||||||||||||
pilotka | Adatlap | 516514 | 2011. szeptember 19. 08:45 | ||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic Nekem van Mr Color 130-asom. Küdjek belőle színmintát kifestve sztirol lapra? | |||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 516513 | 2011. szeptember 19. 07:49 | ||||||||||||||||||||||
Lucky13, Podva! Köszönöm a segítséget. Akkor megvárom Prágát, és ott veszek ilyen színt. Kipróbáltam a kikeverést, de egy nagyon fals szín jött ki. A baj az, hogy a színes grafikák teljesen eltárő színekben pompáznak a olive drab árnyalattól a haragoszöldig. Egyébként a FineMolds is ezt a színt ajánlja, csak gondoltam nem várok az E-day-ig. | |||||||||||||||||||||||||
zaran | Adatlap | 516512 | 2011. szeptember 18. 18:51 | ||||||||||||||||||||||
Az a 72-es nagyon is tetszik :) Egy dolgot sajnálok, mégpedig, hogy nincs hozzá pilóta. Érdekelne egy ilyen kit viszont nem tudna hozzá valaki egy pilótát? | |||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 516511 | 2011. szeptember 18. 07:28 | ||||||||||||||||||||||
Szia Ezt valószínűleg ismered, de ha nem ez alapján lehet Gunze Mr Color-ból kutyulgatni www.j-aircraft.com/research/joerncolor.htm Üdv Viktor | |||||||||||||||||||||||||
Lucky13 | Adatlap | 516510 | 2011. szeptember 18. 00:24 | ||||||||||||||||||||||
Szia! Nem tudom helytálló- e de a Hasegawa ezt ajánlja a KI- 61- hez: www.ebay.com.au/itm/GUNZE-MR-HOBBY-Color-C130-Dark-Green-Kawasaki-PAINT-10m-/330492995174 | |||||||||||||||||||||||||
Lucky13 | Adatlap | 516509 | 2011. szeptember 18. 00:13 | ||||||||||||||||||||||
Szia! Itt vannak viszonlag használható dobozbontások a hasegawa zerokról: www.1999.co.jp/search_e.asp | |||||||||||||||||||||||||
Propellerfanatic | Adatlap | 516508 | 2011. szeptember 17. 13:54 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Keresek eredeti képet a Ki-61-esen lévő Kawasaki sötétzöldről. Vagy, ha esetleg valaki tudja, hogy ez pontosan milyen árnyalat volt, megköszönném a segítséget. | |||||||||||||||||||||||||
Lapidus | Adatlap | 516507 | 2011. szeptember 16. 18:14 | ||||||||||||||||||||||
Köszi a segítséget! | |||||||||||||||||||||||||
Corto_Maltese | Adatlap | 516506 | 2011. szeptember 16. 16:07 | ||||||||||||||||||||||
A Zerora én is kíváncsi lennék. | |||||||||||||||||||||||||
zaran | Adatlap | 516505 | 2011. szeptember 16. 15:58 | ||||||||||||||||||||||
Ez nagyon csábítóan hangzik :) Tudnál nekem egy dobozbontást készíteni fényképekkel a Hasegawa 1/72 Zero-járól? | |||||||||||||||||||||||||
Altengernagy | Adatlap | 516504 | 2011. szeptember 16. 12:37 | ||||||||||||||||||||||
A második legjobb készlet a Zero-ról. Átlag ára 10-12$. A kabin nem a legrészletesebb, de nagyon pontos és vésett panelos. Kb 20-25 változata van, a változatok szerint, de főleg festésben térnek el. A legalapabb az AP-14 avagy D-21 jelű készlete, 1941 Akagi festéssel. De van A6M2b szárazföldi, A6M3 Type 22, Type 32(Hamp), A6M5 változatok, A6M8 is tucatnyi festésvariációval. A6M5 készletből pl Testu Iwamoto gépe is megvan. Az legeslegjobb egy a Fine-Molds készlet, Model graphix magazin mellékletként kiadott Ultimate Zeroja (minimum 50$) ez olyan részletes készlet hogy verseny lehet vele nyerni... | |||||||||||||||||||||||||
zaran | Adatlap | 516503 | 2011. szeptember 16. 12:27 | ||||||||||||||||||||||
Jól hangzik. Mit kell tudni erről a makettről? | |||||||||||||||||||||||||
Altengernagy | Adatlap | 516502 | 2011. szeptember 16. 12:09 | ||||||||||||||||||||||
Mivel valamennyi 1/72 japán gép vagy megvan vagy már járt a kezemben a készlet (és eladtam mert nem tetszett) a gyártmányban tudok segíteni. Esetleg "dobozbontást" csinálni. Kezdetnek ajánlhatok egy Hasegawa Zero-t gyakorolni. | |||||||||||||||||||||||||
zaran | Adatlap | 516501 | 2011. szeptember 16. 12:05 | ||||||||||||||||||||||
Akkor mindkét megközelítés helyes volt :) Na ezért jók ezek a fórumok az internetes keresgélés helyett :) | |||||||||||||||||||||||||
Altengernagy | Adatlap | 516500 | 2011. szeptember 16. 12:04 | ||||||||||||||||||||||
B változat, lehetséges hogy mind a kettő. A másik linken azt írja a tulaj, hogy a vörös az alu-védő alapozó. De a másik képen a narancsszín lehet mégis narancsfestés | |||||||||||||||||||||||||
zaran | Adatlap | 516499 | 2011. szeptember 16. 12:02 | ||||||||||||||||||||||
Ááá így értelek. Én is félek a költözéstől illetve nagyon sok makettem 12 éves koromban készült ami mint valljuk be 11 év távlatából nagyon szóval nem az igazi, de nincs szívem hozzájuk nyúlni mert történetük van :) Most viszont elkezdett érdekelni a japán téma főleg talán mert olyan keveset tudok és találok róla :D Tervezem egy japán gép beszerzését a második világháborúból, de nem tudom milyet és melyik cégtől. Addig a tengók várnak :) | |||||||||||||||||||||||||
Altengernagy | Adatlap | 516498 | 2011. szeptember 16. 12:01 | ||||||||||||||||||||||
Nem tudom mennyit használhatták a gépeket, ilyen körülmények között, feltételezve hogy valójában csak néhány hónapot "éltek" csak ezek a gépek, és a tengeren talán 1-2 alkalommal lehettek bevetve... nekem valószínűbb a kisérleti-narancsszín. De mivel a propelleren is van, ezért lehetséges hogy alapozó. Mindenesetre nem tudom volt-e valójában annyi ideje egy ilyen gépnek hogy ilyen ótvar mód elkopjon :) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
hátha segít