<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19. |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19. |
SzaTi | Adatlap | 518507 | 2010. november 27. 14:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Asheron | Adatlap | 518504 | 2010. november 25. 20:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektro! Óvatosan publikálj:) FELHÍVÁS! Keresem Hudacsek Pál nevű Úriembert aki GY1-ben indult nálunk! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 518503 | 2010. november 25. 20:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Segítséget kérnék, keresném ezt a fiatalembert, GY1-ben indult Gödöllőn és különdíját nem vette át, hátha valaki ismeri Hudacsek Pál M-16 üdv:Elektro | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 518502 | 2010. november 25. 17:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Snoopy | Adatlap | 518501 | 2010. november 25. 17:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Elektrolakatos! Jó a kérdés Macal teljesen egyet értek hol van a fényképes élmény beszámoló! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 518500 | 2010. november 25. 13:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos! Hol marad már a fényképes riportod a hétvégéről? :) Már nagyon várjuk :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 518499 | 2010. november 24. 15:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Semmi gond:) A csokit szívesen adtam, a labdát meg levettem a fejemmel:) Kőfejnek nemárt:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Snoopy | Adatlap | 518498 | 2010. november 24. 15:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó kifogás sose rossz.Elnézést a labdáért és a csokoládé miatt ,de nem lehetett kihagyni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 518497 | 2010. november 24. 13:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Figyeltünk mi mindenre ne aggódjatok:P Csak nem olyan feltűnően :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Snoopy | Adatlap | 518496 | 2010. november 24. 13:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Macal!Nem értem mi bajod az olasz nyelv nehézségeivel nem szereted a kihívásokat!A nemek nem egyelő elosztásásáról annyit ,hogy női hiúságunknak nagyon jól esik ez a férfi többlet akkor ,ha mi vagyunk a középpontban.A verseny miatt a makettezésre és a modellezésre irányult a figyelmetek mi pedig petrezselymet árultunk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 518495 | 2010. november 24. 10:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
bezzeg ha japán lett volna! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 518492 | 2010. november 24. 09:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Snoopy! Nem értem mi bajod volt a 4 lány 30 fiú felállással:D Lányoknak ez általában tetszeni szokott :P Amúgy tényleg makettversenyen mi a gond a makettező újsággal? Amiből egy szót nem értettem mert olasz volt :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kékfény | Adatlap | 518491 | 2010. november 24. 00:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ha lesz egy kis időm(gondolom az ünnepek alatt lesz) akkor bevonulnak a javító műhelybe! És újjá varázsolom őket. Kékfény. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nowotny | Adatlap | 518490 | 2010. november 23. 23:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia mi lesz a sorsuk a "roncsoknak"? :( | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kékfény | Adatlap | 518489 | 2010. november 23. 22:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A Gödöllői versenyen 4 munkámat szerettem volna indítani, de ebből sajna csak 2 ért oda ugyan is előtte lévő este 2 makettem súlyos, frontális ütközést hajtott végre az aszfalttal(nem igazán bírták a másfél méteres zuhanást) :( De mindezek ellenére ahhoz képest, hogy nem sok időt töltöttem el a versenyen nagyon jól éreztem magam és szeretnék gratulálni a pelikán csapatának, a színvonalas versenyhez, élükön Macával. Remélem jövőre ugyan itt veletek. (és nem csak 2 makettel) :) Tisztelettel: Molnár György(Kékfény) az apci makett klub részéről. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Michalkó | Adatlap | 518487 | 2010. november 23. 19:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen! Köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 518485 | 2010. november 23. 19:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Örülök, hogy az esti összejövetelbe az alkohol mellett szakmai színt is kölcsönözhettem némi külföldi makettező magazin segítségével:) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Balaxka | Adatlap | 518484 | 2010. november 23. 18:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hello! Gratula a szervezéshez. Jó hangulatú verseny volt. Jövőre is megyünk mindenképpen! Üdv.:Balázs | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 518482 | 2010. november 23. 18:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Snoopy! Mi a bánat legyen a kézben egy makettező rendezvényen? :) Csak az a gond,h az újság körbe-körbe járt mert nem volt elég számban jelen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Solo | Adatlap | 518481 | 2010. november 23. 18:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsolt75 | Adatlap | 518480 | 2010. november 23. 17:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali ! A technikai hibát sikerült elhárítani. A végeredményt itt találjátok: pelikanklub.hu/view.php Mindenkitől elnézést! Simi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Snoopy | Adatlap | 518479 | 2010. november 23. 17:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Macal egyből gondoltam,hogy jelentkezel négy kézel .A kollégistákhoz képest finoman szólva ég és föld a külöbség.Luckynak igaza van az After partyból arra emlékszem,hogy minden 3. Modellezőnél makett-modell újság és könyv volt az egyik kezükben a másik kézben pedig egy doboz vagy pohár finom tűzesvíz.Hát voltak pillanatok mikor sírtam a nevetéstől.A partyn a nők 4 fő a férfiak 30fő létszámban voltak jelen az alkalmi pubban. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Michalkó | Adatlap | 518478 | 2010. november 23. 17:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Készült egy kompromitáló kép a repülős zsűriről is munka közben. Azt meg keresné valaki (talán aki készítette). Köszi! Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kera | Adatlap | 518476 | 2010. november 23. 16:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a korrekt és kimerítő válaszokat! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Snoopy | Adatlap | 518466 | 2010. november 23. 15:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Láttom Macal érted és érzed a csíziót.Egyébként szerintem szívesen örült volna a női szakasz egy két szép férfi kollégistának.Tudod mi is szeretjük a szép dolgokat nézegetni és elmerülni a szépségekben. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 518465 | 2010. november 23. 14:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Látom miközben össze szedtem gondolataim, ez a Pakal gyerek megelőzött, nem baj, a lényegét tekintve látható, hogy nem csak hasból beszélünk. :D | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 518464 | 2010. november 23. 14:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Laci! Engedd meg, hogy én válaszoljak. Valóban a Sci-fi volt a kiemelt kategória. De! Ezek a verseny részét képezték. Mint említeted is, nem sokat forgolódtál eddig makett versenyeken. Ezeken bevett szokás, hogy vannak kiállított, de a versenyen nem indított munkák is. Mindennek jelentősége abban rejlik, hogy előzőleg már megmérettetett maketteket, vagy akár olyanokat is, melyek sosem voltak zsűri előtt, a klubok bemutatják elsődlegesen a látogató közönségnek. Evvel is népszerüsítve a hobbit. A Gödöllőn is látott hajók, a TIT HMHE tagjai által készítettek, és megtisztelték a szervezőket, ezek kiállításával. Az elhelyezésükkel kapcsolatban, mivel első versenyes rendezésről van szó, előzetesen nem lehet felmérni az érkező versenymunkák számát. Valamint a hely adottságaihoz is igazodni kell a berendezéskor és menet közben már nincs lehetőség ennek megváltoztatására. Sci-fi zsűri. Ehhez azt kell tudni, hogy minden olyan munka, (legyen az polgári, harcjármű, hajó vagy bármi egyéb), ami a valóságban nem létezik, tehát a képzelet szüleménye, a sci-fi kategóriába tartozik. Hidd el, hogy megvizsgálásukat hozáértők végezték, és komoly tapasztalattal rendelkezve, mindent figyelembe véve hoztak döntést. Bármi egyéb észrevételed, kérdésed, véleményed van, nyugodtan tedd közzé. Ennek a szervezők, mi több, más versenyek szervezői is örülnek, hisz a hibákból lehet tanulni. Üdv:Elektro | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 518463 | 2010. november 23. 14:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
No, akkor engedd meg kérlek, hogy válaszoljak, mint az egyik sci-fi zsűri: Egyébként vasárnap előadást is tartottam arról, hogy mitől lesz jó egy scifi makett, úgy látom nem voltál ott, pedig be is mondták a szervezők. Először is, mi az hogy scifi: „Azt a spekulatív formát tekintjük science fictionnek, amely a jelenben lehetetlennek tudományos vagy pszeudotudományos * eszközökkel a lehetséges látszatát adja. Emellett spekulációit a modern tudományos világkép felismerhető vonatkozásaival s annak alapján kell megvalósítania.”(Forrás: Wikipedia)(*pszeudo: látszólagos tudomány) Vagyis felismerhető, lehetségesnek hat, stb... Nos, a science - fiction mint stílus több irányzattal bír, ezek közül pár példa: - Hard: Természettudományos ismereteket alkalmaz, azokból logikus következtetéseket von le, és általában betartja a tudományos módszerekkel szemben támasztott követelményeket - Soft: angol "soft science" kifejezésből származik, amellyel a társadalomtudományokat illetik, többet foglalkozik a szereplők tulajdonságaival, jellemével, társadalmi körülményeivel és fejlődésével. - What-if: ” (Fiktív jelen és múlt, alternatív történelem):Az emberiség múltjában vagy jelenében játszódik, egyes kulcsmotívumok cseréje, tudományos eredmények, személyek, események sorsának alakulása eltér az általunk ismerttől. VISZONT!: A jó sci-fiben a változás a jelenlegi ismereteinkhez képest kicsi, ezért a történet reális, ugyanakkor az ismeretlen történet alakulása izgalmakat tartogat. Mindez a makettezésben: Hard:Autentikus látszatot keltő, tudományos precizitással megalapozott makett Soft:Főleg a megjelenésre, a lényekre, vagy diorámára koncentráló kompozíció What if: Létező (létezett) alapokra épülő, vagy hitelesnek tűnő alkotás, létező, vagy hihetőnek tűnő, könnyen felismerhető stílusban. Ebből láthatod, hogy egy tank attól még hogy valós alapokon nyugszik, bőven belefér a scifi kategóriába, hiszen megfelel minden kritériumnak (jelen esetben főként What- if annak ellenére, hogy post-apokaliptikus stílusban készült) Ugyanakkor mitn zsűri fontos leszegeznem, hogy egy makettversenyen nem csak az nyom a latba, hogy mennyire hiteles a makett, hanem (a teljesség igénye nélkül): -hogyan van megépítve -vannak-e rajta építési hibák, ragasztónyom, illesztési hiba, sorja, stb -milyen minőségű az alap festés -milyen más technikákat és milyen minőségben használt az illető -stb, stb, stb Ergo, ha valaki kitesz egy egy színre lefújt kockát, míg van a kategóriában egy gyönyörű szépen részletesen megfestett és nagyon sok részlettel megépített makett, akkor az bizony előrébb lesz rangsorolva. Más: Mármint a hajók: A TIT hajózástörténetis srácok kihozták elég nagy gyűjteményüket, amit megtekinthetett a kedves közönség. Emellett persze még szép számmal előkerültek máshonnan is hajók, ami már csak azért sem baj, mert ezzel is még több látnivaló akadt. Mint tudjuk a Scifi eléggé mostohának tekinthető ahhoz képest hogy az egyik legtöbb lehetőséget rejtő irányzat. Ha úgy gondolod kevés a scifi szívesen látunk, sőt segítünk is, hogy minél többet tanulj a dologgal kapcsolatban. Mi is szívesen vennénk, ha még ennél is több Scifi makett készülne, és még ennél is jobb alkotások. Baráti üdvözlettel: Zsigrai "Macal" Zoli | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kera | Adatlap | 518461 | 2010. november 23. 14:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm Lucky a hosszú és kimerítő levelet, kitárgyaltuk a dolgot azt hiszem, még plusszban itt szeretnék jelezni pár építő jellegű kritikát, ha már én voltam a szükséges rossz a fórumban és ne csak dícsérő bejegyzések legyenek :-) 1. Sci-fi volt a kiemelt kategória, mégis inkább hajó-kiállítás kiemeltnek tűnt. Nem baj a sok hajó, van akainek az tetszik, gyönyörűek is voltak, csak teljesen elnyomták a sci-fi témájú maketteket, ráadásul azok 2. eléggé sarokba zsúfolt, nem frekventált helyen kerültek bemutatásra, eléggé ömlesztve, ami szintén csak a kiemelt jelző miatt volt furcsa. 3. zsűrizéshez nem értek, de első helyen egy inkább harckocsi kategória makettet...hááát, nyilván gyönyörű volt, a megmunkálása, a festése, koptatás stb, de a "nem létező öszeállításon" kívül nem sok köze volt a sci-fi-hez, bár tény, hogy a legkönnyebb lehetett megítélni annak, aki ért a harckocsi zsűrizéshez. ez persze teljesen szubjektív és miután hotlversenyben lett első, nem is számít. 4. mindez azért is volt zavaró, mert ennyi gyönyörű sci-fi makettet nem láttam még egy helyen kiállítva. üdv KL | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NHZsolt | Adatlap | 518460 | 2010. november 23. 13:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Néhány fotó a teljesség igénye nélkül. A kattintások kb. 10%-a ez, sok szép és érdekes munkát láttam a kiállításon... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 518459 | 2010. november 23. 13:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zsury | Adatlap | 518458 | 2010. november 23. 12:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szeretnék csatlakozni tanult barátomhoz... semmi bajra, meg semmi másra nem emlékszem, és ezt a detoxikálóban is megerősítették! :DDD Üdv, Zsury. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaborka | Adatlap | 518457 | 2010. november 23. 12:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem volt nekem semmi bajom. Semmi ilyesmire nem emlékszem:) Életműdíj... egyelőre életnek is örülnék, nem hogy díjnak:) c[ ] | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Snoopy | Adatlap | 518456 | 2010. november 23. 11:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Macal! A gólyabál azért pénteken volt ,mert tudtuk ,hogy szombaton érkezel.Ismered az éhes disznó és a makk teleregényt! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ákos | Adatlap | 518455 | 2010. november 23. 07:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bomb képeinél kevésbé durva képek: www.albatros.zoka.cc/makettek/kiallit/godollo2010/index.htm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bomb | Adatlap | 518454 | 2010. november 22. 23:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 518453 | 2010. november 22. 21:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Legközelebb legyetek szívesek a gólya bált szombatra kérni, és akkor a legtöbb hímnemű makettező még jobban fogja magát érezni az esti banzájon :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 518452 | 2010. november 22. 19:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Te irodalmi élményeidet realizáltad. Saint Exupery: A kis herceg Vagy nem ebben szelídítenek rókát? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Misike | Adatlap | 518451 | 2010. november 22. 19:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Lucky! Én mitmodjak nekem sikerült ki értékelnem az orszàg helyzetétt. :) :) Misike | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 518449 | 2010. november 22. 19:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számodra túl jól sikerült az esti program. :) Így nem lesz életműdíj! ;) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gaborka | Adatlap | 518448 | 2010. november 22. 19:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A Miskolci Makettezők Egyesülete nevében köszönjük szépen a kedvességet és a lehetőséget, állítólag nagyon jól éreztük magunkat (a többiek ezt mondták:)) A rendezés hatékonysága magáért beszélt! c[ ] | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 518446 | 2010. november 22. 18:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Urak! Kera barátunknak elmeséltem afférunkat egy bizonyos Torrente-vel.(na nem mintha hiányozna...) Azóta már ő is tudja miért volt a felzúdulás. Továbbá építő kritikát kaptam tőle, ezért köszönet neki. Magam részéről elnézem neki ezt a hibát pláne, h már javította is. Remélem ha máshogy nem is de legalább kiállítóként jelen lesz vmelyik versenyen. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kató | Adatlap | 518445 | 2010. november 22. 17:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a Kiskunfélegyházi Makett Szakkör nevében , hogy megrendeztétek nekünk ezt a kellemes hétvégét ! Jó volt újra együtt lenni , a szervezők is kitettek magukért . Csak így tovább ! üdv.:Katona István , KMSz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 518444 | 2010. november 22. 17:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A VáciMK nevében is köszönetem, és gratulációm szeretném kifelyezni e színvonalas verseny megszervezéséért. Üdv Podva | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NHZsolt | Adatlap | 518443 | 2010. november 22. 17:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
:-) Minek az embernek ellenség, ha vannak barátai...? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elektrolakatos | Adatlap | 518441 | 2010. november 22. 17:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Zsolti! Ha még tudnátok, Imi miért félt ennek a képnek a megjelenésétől...galád módon, éppen elkaptam mikor a csikkest ürítette...nem bírtam magammal és mondtam neki, hogy azt az egy dobozt ugyan tegye már át a másik kukába! KÖZBEN..KLIKK! :-D:-P | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
p-51 | Adatlap | 518440 | 2010. november 22. 17:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Az F-4S az tényleg nagyon szép volt, pedig csak itt a neten néztem. Ha lenne netes verseny én is annak adtam volna a díjat. Nem tudom ki csinálta, de gratulálok! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NHZsolt | Adatlap | 518439 | 2010. november 22. 16:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Pl. a "tecsóban" visszaváltják a sörös és üdítős dobozokat is... :-) Egyébként picit gonosz a fotós, nem lehet tudni, kiveszi vagy bedobja a dobozt a szereplő, de az életképek már csak ilyenek, a jóknál hagynak a kép nézőjének is szabad teret arra, hogy eldöntsék, amit látnak, azt miként véleményezik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Asheron | Adatlap | 518438 | 2010. november 22. 15:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyűjtöttünk a versenyre... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
lucky | Adatlap | 518437 | 2010. november 22. 15:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
<<< Vissza | Tovább >>> |
Frissült a www.szatimakett.atw.hu/a gödöllői verseny fotóival.
Jó nézelődést!