<<< Vissza | Tovább >>> |
hergert | Adatlap | 565046 | 2014. augusztus 10. 20:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 564701 | 2014. augusztus 4. 20:23 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Figyelni kell őket. :)Bár lehet, hogy csak leszakadt a ruhaszárító kötélről és gyorsabb volt nála. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 564696 | 2014. augusztus 4. 18:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Mikor ravakuztam F.F. veres egyenruhajara, orditva rohant le egy teremor neni. Lesbol tamadott asszem. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tégé | Adatlap | 564691 | 2014. augusztus 4. 17:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egyszer találtam valahol egy linket ami az egyedileg kiállított repülőket tartja nyilván. Na, ez link tűnt el a kedvencekből! Ha valakinek meg lenne örömmel venném! Üdv: tégé | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 564650 | 2014. augusztus 3. 20:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nincs mit. Mi a tengerészeti kiállítás felől mentünk ki az udvarra. Különösebben nem vágott földhöz, de az AMX-13/75-nek örültem, lassan képbe kerül a festése nálam. Igaz, hogy iszonyatos állapotban van szegényke, de a chippinghez pont jó látni, hol rohadozik a nyomorult leginkább. Viszont a félbevágott Viribus Unitis makett előtt mindig megemelem a kalapomat, az valami fenomenális. Én 1-2 alkalommal vakuztam is (van egy olyan 30,5-ös makett, majdnem kompletten, mint amit kiegészítgettem), nem szólt rám a kutya sem. Igaz a feleségem figyelte a teremőr mozgását közben. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
msanyi | Adatlap | 564632 | 2014. augusztus 3. 12:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabusch! Köszönöm a válaszodat. Sikerült bejutnom. Sajnos csak egy óra hosszát tudtam bent tölteni, de nagy élmény volt. Olyan 3-4 órát el lehet nyugodtan nézelődni. A harckocsikhoz csak a múzeumon át lehet eljutni, a kerítésen kívülről szinte semmi sem látszik. A múzeumi belépő 6euro, a fotójegy 2euro. Ezért minden körüljárható fotózható, de vakut nem lehet használni. Az udvarba a pénztár utáni büfén és shopon keresztül lehet eljutni. A harckocsik egy része körül van kerítve, de elég közel lehet menni hozzájuk. Sajnos az M8-as pc. autót nem láttam kiállítva (Lehet felújításon van?). A földszinten van az első és második világháborús kiállítás. Az emeleten középkori kiállítás van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 564609 | 2014. augusztus 2. 20:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ma voltam ott. Az udvar hátsó kerítése egy sima drótkerítés, ezért át lehet látni rajta, ha oda egyáltalán el lehet jutni, bár gondolom, valahogy csak-csak. De hogy a járművek seggén kívül mit fogsz látni, az eléggé kérdéses, mert sűrűn állnak egymás mellett. Az ágyúk még megvannak és kordonok mögött áll előtte két repülőgép is. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 562763 | 2014. július 2. 21:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Elég régen jártam arra, de szerintem nem. Én még látogatási időben is csak 50%-os sikernek örvendek ezügyben. Az is igaz viszont, hogy azóta ott marha nagy átrendezések voltak a Hauptbahnhof miatt, de azt kétlem, hogy közel tudnál menni a járművekhez, mert az udvar gondolom, még mindig zárt. Ha ráérsz, egy próbát megér. Régi ágyúk voltak a múzeum körül, azokat meg tudod nézni, ha nem vitték el őket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
msanyi | Adatlap | 562758 | 2014. július 2. 21:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy Bécsben a Haditechnikai Múzeum ( Arzenal) udvarán lévő harci járműveket meg tudom e nézni látogatási időn kívül? Este 6 után fogok csak ráérni, és nem szeretném kihagyni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
PETI | Adatlap | 558107 | 2014. április 14. 21:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem sokunkat! Köszi, hogy betetted! Üdv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
doky3 | Adatlap | 558105 | 2014. április 14. 21:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hátha érdekel valakit. Bár a cikk tavalyi, de a kapuban lévő tábla szerint tényleg május 1.-én nyitnak.www.delmagyar.hu/szeged_hirek/tavasszal_nyilhat_meg_a_szegedi_hadipark/2359022/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
novarock | Adatlap | 548382 | 2013. december 19. 14:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szeva tyimosenko! Örülök ha tetszettek a képeim :) A Science Museum South Kensigton-ban található,közelebb van a belvároshoz,mint Hendon. Amúgy a Natural History Museum közvetlen szomszédságában helyezkedik el. itt a múzeum linkje: (ingyenes) www.sciencemuseum.org.uk/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 548380 | 2013. december 19. 14:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci, Koszonet a linkert, fasza kepek! A Science Museum is Hendonban van? Koszonom, Udv | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
novarock | Adatlap | 548377 | 2013. december 19. 12:54 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
novarock | Adatlap | 548376 | 2013. december 19. 12:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A legutóbbi angliai kirándulásom képei láthatók az alábbi linken.Gondoltam megosztom,hátha érdekel valakit.A következőkről található több kép:Regent Street Motor Show, RAF Museum,Tank Museum-Bovington. Jó böngészését. Üdv Laci https://picasaweb.google.com/vlaszlo77/201310311110LondonBovington | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
börni75 | Adatlap | 530411 | 2013. április 5. 20:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A múlt héten Luxemburgban jártunk, és tettünk egy kis kitérőt Diekirch-be, egy katonai múzeumba. A gyűjtemény az ardenneki csatának állít emléket, de megtalálható még sok más érdekesség is. Pár fotó a teljesség igénye nélkül: | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
doky3 | Adatlap | 523047 | 2013. január 24. 10:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kíváncsian várjuk, én szorítok hogy sikerüljön. szegedihadipark.hu/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SIG | Adatlap | 521762 | 2013. január 13. 12:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok ! Ha valaki Londonban jár, az x-edik metróvonal végén található a Greenwich állomás. Itt található a Cutty Sark három árbócos, ami valamikor a leggyorsabb teaszállító clipper volt. Valamikor 2007 környékén leégett, de ahogy nézem, már elkészült és talán újra megtekinthető, bár egy kicsit más megjelenítésben: www.dezeen.com/2012/04/25/cutty-sark-by-grimshaw/ Üdv... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atu71 | Adatlap | 521723 | 2013. január 13. 07:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali Itt Belgiumban,Oostende varosaban szinten talalhato egy harom arbocos, Mercator a neve, vizen van es muzeumkent uzemel.Teljesen bejarhato kabinrol-kabinra, nagyon szepen meg van csinalva.Van meg egy halaszhajo is szinten muzeumkent kiallitva,igaz ez szarazon van,de szinten teljesen bejarhato. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
DrJoci | Adatlap | 521722 | 2013. január 13. 03:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Akár ,hogy is ,de ezek a hajók gyönyörűek ... hát egy se a szomszédban van :D Türelem-üvegek, minden nap tanul valamit az ember :D Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tyimosenko | Adatlap | 521721 | 2013. január 13. 01:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv, A barcelonai tengerészeti múzeumban van egy egész komoly méretű vitorlás zárt térben, aminek ha jól emlékszem tán a fedélzetére is fel lehet menni. A skóciai Dundee kikötőjében is van egy egész nagy háromárbócos. Néemtországban, Travemünde kikötőjében a Passat, bazi nagy négyárbócos. Erre is fel lehet menni. Meg Stockholmban a Vasa Múzeumban van kiállítva a világ legidősebb fennmaradt vitorlás hadihajója, a Vasa. Persze csak kívülről tekinthető meg. Ezek jutottak hirtelen eszembe. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 521720 | 2013. január 13. 00:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Itt találsz egy képet a bremerhaveni vitorlásról. Ha még ott van. dunraz.wordpress.com/category/schiffahrt/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 521719 | 2013. január 13. 00:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bremerhavenben van egy modernebb, klipper-szerű vitorlás. Nem tudom, mennyire van vendéglővé alakítva, mert amikor sikerült feljutni rá, éppen valami rendezvény volt az alsóbb régiókban. Egyébként a "hatalmastól" elég messze van. Nagyobb, mint a Santa Maria (annak a másolatán 1977-ben voltam Barcelonában, de mintha már nem lenne ott), de nem sokkal lehet nagyobb, mint egy átlagos balatoni sétahajó. Viszont van még pár érdekesség, pl. egy TypXXI U-Boot. A Deutsches meg kötelező, de ott nincs ilyen jellegű hajó, csak az U1 nyitott oldallal. De amúgy a múzeum kötelező, de minimum egy, inkább két nap kell hozzá. Csak a pincében elhelyezkedő bányászati részleg vagy másfél óra. Bremerhaventől meg olyan 50 km-re van Cuxhaven (több kemping!) ott van egy hajóroncs-múzeum. Meg egy másik, amit véletlenül találtam meg és nem is biztos, hogy még megvan, pedig elképesztő türelem-üvegek voltak. Ízelítőnek felteszek egy képet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
DrJoci | Adatlap | 521714 | 2013. január 12. 23:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia NORAD ! Köszi a választ ! A német az egész ígéretesnek tűnik .. olyanra gondoltam ahol egy nagy vitorlás van 2-3 árbocos és lehet rajta sétálni ... úgy az egész hajó lényét "átérezni" ,hogy ez mégis milyen hatalmas ... Köszönöm Szépen | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NORAD | Adatlap | 521710 | 2013. január 12. 22:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mit szeretnél pontosan? A müncheni Deutsches Museum-ban vannak egészen régi hajók. www.deutsches-museum.de/ausstellungen/verkehr/schifffahrt/panoramabilder/ Az angliai Portsmouth-ban van a HMS Victory. A tengerészeti múzeumok környékén érdemes keresgélni: www.euro-t-guide.com/See_Type/Maritime_1.htm | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
DrJoci | Adatlap | 521702 | 2013. január 12. 21:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok ! Hallott már valaki olyan múzeumról ahol vitorlás hajók vannak ki állítva? nem a modern hajókra gondolok. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
NORAD | Adatlap | 442016 | 2012. október 25. 00:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
http://ujszo.com/online/kultura/2012/10/23/messerschmitt-bf-109-szallt-le-kassan Hatásvadász a cikk címe, mert a gép nincs repülőképes állapotban és szétszerelve, teherautón érkezett. http://www.stm-ke.sk/index.php/sk/pobocky-2/38-muzeum-letectva-kosice/376-messerschmitt-projekt-restaurovania-lietadla http://www.webnoviny.sk/slovensko/kosicke-muzeum-letectva-ziskalo-unik/563261-clanok.html?from=newest_articles | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Farkas469 | Adatlap | 442015 | 2012. október 24. 22:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Helló! Ma hallottam állítólag meg lett hallgatva mind két fél. De görcsösen ragaszkodnak az elképzelésükhöz ott fent. Üdv. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Wolf76 | Adatlap | 442014 | 2012. október 24. 21:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tisztelt Olvasó! Úgy gondolom, egy meglehetősen komoly és bízom benne sok, a technika iránt valamelyest is érdeklődő honfitársam figyelmét aktivizáló sorok az alábbiak. Nos a meglévő információim birtokában, egy olyan tervezet megvalósítása körvonalazódik, ami véleményem szerint igen baljós jövőképet fest a repüléstörténet egyik itthoni emléke egén. Lehet, hogy erre már sokakban felsejlik a Szolnoki Repülőmúzeummal kapcsolatos fejlesztések, elképzelések sora. Az én és jó néhány ismerősöm álláspontja abszurdnak és felesleges anyagi áldozatnak tartja e gyűjtemény átköltöztetését a szolnoki belváros közelébe, amit két éven belül kiviteleznének a megálmodók. Magam részéről igyekszem azt az elvet követni, miszerint "hallgattassék" meg mindkét fél, s ennek fényében ítélkezzünk. Így én most erre törekedve, e két felsorolással élnék: Jó ötlet a költöztetés, mert: - Szolnok város központibb része ez által sokszínűbb, vonzóbb lesz. - az áthelyezett kiállítási darabok egy része feltehetően megújul. - interaktív látogatóközpont létesülne, benne többek közt egy repülőgép-szimulátorral. - megvalósulna egy repüléstechnikai restaurátor-és oktatóközpont illetve egy látvány javítóműhely. - épülne egy bemutatócsarnok. - hasznosulna az eddig kihasználatlan, elhanyagolt terület. - aki kizárólag csak a gyűjtemény miatt látogat ide, esetleg kedvet kaphat a város megtekintéséhez is. Mi ellenezzük, mivel: - a tervezett terület egy vasúttörténeti hely, a régi vasútállomás egyik épületével. Mit keres ott egy repülőgép gyűjtemény! - a jelenlegi meglévő ?kollekció? valószínűleg megbontásra kerül, mivel az összes gép nem szállítható. - a szállíthatók közül is feltehetően csak a jobb állapotúak kerülnének át. - az elképzelt frekventáltabb terület nem helytálló. A Múzeum országos ismertséggel bír. Ezáltal aki csak e gyűjteményt kívánja megtekinteni, annak nem kardinális kérdés, hogy a város peremén, avagy a leendő új otthonban teheti e ezt meg. - a szolnoki lakosság feltételezem nem látogatná oly rendszerességgel, hogy számítana a kiállítóhely közelsége. - az a-meglátásom szerint-kevés vendég, aki a város látványosságai miatt is nálunk tartózkodik, feltehetően megengedheti magának, hogy szán időt- gépkocsival 10, vagy akár busszal 15 percet, esetleg kerékpárral fél órát (a táv 80%-a kerékpárút)- arra az útra, ami a jelenlegi kiállítóhelyig tart. - sajnos félő, hogy az új létesítmény idővel ?gazdátlanná? válik, elhanyagolódik, ?elkopik?. Ez nem légből kapott aggodalom. Néhány évvel ezelőtt az ugyanitt, a szépen helyrehozott indóházat nagy csinnadrattával avatták fel. Most érdemes vetni rá egy pillantást?! - az egész projekt elhamarkodott, hisz anyagi támogatás most áll rendelkezésre. Ez meglátásunk szerint a ?gyorsan költsük el valamire? ízt ad a dolognak. - létezne más alternatíva a terület hasznosítására: egy vasúttörténeti parknak itt helye lenne! (Remélve, hogy idővel azt nem hagyják sorsára.) - kíváncsi lennék, hogy az a tetemes összeg, amit a költöztetés felemészt, vajon felhasználható lenne e-akár a töredéke is-a jelenlegi Múzeum csinosítására, fejlesztésére? Mint pl. ugyanitt egy repülőgép-szimulátor, egy állandó makett-kiállítás, a szabad ég alatt kiállított gépek tető alá hozatala. Az utóbbi jelentős előrelépés lenne az állagmegóvás terén. - a közelmúltban adták át a jelenlegi helyen az új, fedett kiállítóhelységet (13 millió Ft.). Tehát felsorolódtak a főbb érvek pro-és kontra. A kedves olvasóra bízom: mérlegeljen. De remélem sokan, igen sokan lesznek, kik a mi véleményünket erősítik, támogatják. Ők érzésem szerint valamelyest szívükön viselik a repüléstörténet egyik legjelentősebb hazai létesítményének további sorsát. Ez a gyűjtemény szinte pótolhatatlan! Ne nézzük ölbe tett kézzel azt, amit terveznek vele! Tudom, a Múzeum költöztetése szinte borítékolható. Viszont emeljük fel szavunkat ez ellen így, vagy úgy. Titkon abban reménykedem, hogy e sorokat egy pl. jogi dolgokban jártas, a problémát szintén szívén viselő ember is olvassa. Kimondhatatlanul örülnék, örülnénk, ha tudását latba vetve mutatna egy járható, törvényes utat ennek az egész folyamatnak a megállítására. Ezt előre is köszönöm, köszönjük! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ecsetes | Adatlap | 442013 | 2012. július 29. 20:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Normandiai képeket tudok küldeni, ha kell valakinek referencia anyagként. Bayeux-i múzeum, Brecourt major, Carentan, Colleville sur Mer, Pegasus bridge, Pointe du Hoc, St. Mere Eglise és még pár helyen készültek, ide csak pár kicsi lebutított képet teszek most. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
tégé | Adatlap | 442012 | 2012. július 12. 20:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Egy van Zágrábban, nem nagy felhozatallal: www.aviationmuseum.eu/World/Europe/Croatia/index.htm Üdv: tégé | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
punyam97 | Adatlap | 442011 | 2012. július 5. 12:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Mostanában van valami időszakos kiállítás a hadtörténeti múzeumban Pesten? és milyen jegyárak vannak? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 442010 | 2012. július 5. 11:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
És képes voltál nem felülni Houffalize-ben a Pantherre! Pedig tavaly még nem is volt ráírva, hogy \"Ne pas montez sur le char!\". | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Charger | Adatlap | 442009 | 2012. július 5. 10:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. A hónap végén megyek Horvátokhoz és szeretnék megnézni 1-2 repülős múzeumot. Tudja esetleg valaki,hogy hol merre találhatóak? Előre is köszi! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
atu71 | Adatlap | 442008 | 2012. április 9. 19:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Egy almom teljesult,ott lehettem a tigris mellet,tegnap korbejartunk jo nehany muzeumot az ardennekben,nehany kep izelitonek. Az utolso ketto kep a malmedynel lemeszarolt katonak szememelyes dolgai. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 442007 | 2011. november 19. 21:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha Ócsa, akkor viszont gondolom nem látogatható. Jó másfél éve volt itt is hír, hogy majd lesz ott haditechnikai park, de ennek semmi nyoma a neten. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 442006 | 2011. november 19. 21:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
De, csak a memóriám rettenetes, mint mindig. :D Természetesen Ócsára gondoltam! :) Köszönöm a kiigazítást!(túl sokat olvasom Örkénytábor nevét és ez tudat alatt bekavart. :D) Szóval Laci! A Nimród jelenleg Ócsán van. Üdv mindenkinek: I. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Számvéber | Adatlap | 442005 | 2011. november 19. 20:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Nem Ócsa véletlenül az az Örkény? :))) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Emerick | Adatlap | 442004 | 2011. november 19. 20:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Elvileg Örkény. Ahol a többi vas is található jelenleg. Üdv: I. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
halaci | Adatlap | 442003 | 2011. november 19. 14:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Meg tudná valaki mondani, hogy a felújított Nimród most hol látható, ha látható egyáltalán valahol? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 442002 | 2011. november 17. 18:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Jó kis gyűjtemény lehet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vandork | Adatlap | 442001 | 2011. november 17. 12:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem a mi múzeumunkat kifejezetten érdemes lenne megnéznetek, egy előre egyeztetett időpontban még tárlatvezetést is kaphattok tőlem:) Itt van minden: pilótaruhák, repülőgépdarabok, ejtőernyők, bombák, rakéták, fényképek, filmfelvételek... itt a linkje: www.soviet-airforce.com üdv: Vándor Karesz | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sógor | Adatlap | 442000 | 2011. november 14. 17:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Semmi probléma ,engem sohasem érdekeltek az ennyire pontos megnevezések ,örülök ,hogy van aki keni vágja. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sógor | Adatlap | 441999 | 2011. november 14. 17:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia, Volt egy időszak 90-es években a Nyíregyházi Vay Ádám laktanyába ha behajtottál kocsival az ÜTI szobával szemben volt kiállítva pár technika és aBRDM1 -ből úgy emléxem kettő darab volt, üdv sógor. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 441998 | 2011. november 14. 12:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Itt van egy nem túl gyakori fotó a felderítő változatú BRDM-1-ről, H 10-09 MN jelöléssel. Nálunk a járműnek volt egy érdekes vonatkozása - nem használtuk hozzá az eredeti SzGMB 7,62-es géppuskát, hanem csak a felderítő rajoknál rendszeresített RPD 7,62-es golyószórót. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 441997 | 2011. november 14. 12:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sógor! Elnézést, de az első fotón nem BTR-60, hanem BTR-50PU vezetési pont látható. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 441996 | 2011. november 14. 12:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ja és nem volt valami elterjedt jármű, először az 1962-es budapesti dísszemlén mutatkozott be. Kutatásaim alapján az MN használatában volt legkevesebb 14 db. Üdv! A páncéltörő SMEL 2P27 változatból 24 darabot használt az MN. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 441995 | 2011. november 14. 12:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Sógor! Ez a BRDM-1 felderítő jármű (ilyen tudtommal még Kecelen sincs), ezért jó lenne tudni, hogy mi lett a sorsa (volt belőle önjáró páncéltörő rakétakomplexum is -SMEL 2P27, ilyen van Kecelen.) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
romeo | Adatlap | 441994 | 2011. november 14. 12:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Sógor! Kszönöm szépen! Ja és megtévedtem, nem Dóc, hanem Hajdúhadház... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
ms1 | Adatlap | 441993 | 2011. november 14. 12:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez a Hajdúhadházi lőtér. 95-96 voltam ott sorkatona ként. A BRDM még nyíregyházán volt akkor. Vagyis 2 db volt. Az egyik a Vay laktanyában. A másik a Damjanich-ban. A Mi-8-as az épület másik oldalán volt. A raktárépületek elég romosak voltak. Szépen rendbe rakták. Plusz a fák is jól mutatna. A BTR akkor parancsnoki harcálláson pont volt. A hátuljára kellet raknunk póttartályokat. Ezek már nincsenek rajta a kép alapján. Volt még egy T34/85-ös is, azt viszont nem látom a képeken. Valahol a családi legendáriumban van néhány akkor készült fényképem, megpróbálom előkeresni őket. Udv. Sanyi |
<<< Vissza | Tovább >>> |
Sziasztok!
Egy kis kirándulás Belgrádban.
Erőd-lövegek-tankok-Duna-Hunyadi emlékmű