<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
migi | Adatlap | 373682 | 2012. november 7. 19:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
búza | Adatlap | 373681 | 2012. november 7. 17:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kedves Olvtársak! Szeretnék összeállítani egy kis bemutatót a magyarországi Mig-21-es kétüléses gépek fetéseiről. Sajnos a csillagos korszak legelejéről, az U-400, -600-as időkből,amikor még lakkozva voltak és szögletes számmal repültek a gépek, illetve a PG.-s javítás után már ezüstben pompáztak szinte semmi használhatót nem találtam. Pár fotó az aviainfón, a szolnoki múzeum honlapján, itt-ott. A másik hiányos rész az UM-ek ugyanezen időszaka. Tudna valaki segíteni? Köszönettel: Búza | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
búza | Adatlap | 373680 | 2012. november 7. 11:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 373679 | 2012. november 6. 08:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
magyaralba | Adatlap | 373678 | 2012. november 5. 21:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hali! Itt egy két számjegyű teflonos gép de ez egy Uti... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
experte | Adatlap | 373677 | 2012. november 2. 22:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 373676 | 2012. november 2. 17:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Én Humbrolt használok erre a célra. zöld: 149 barna: 83 alsó kék: 65 A barnára van több alternatíva is: 84, vagy 93 | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
búza | Adatlap | 373674 | 2012. november 1. 15:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Dél körül szeretnék ott lenni! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 373673 | 2012. november 1. 15:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ha jössz időben akkor találkozunk 2h körül szeretnék eljönni , | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
búza | Adatlap | 373672 | 2012. november 1. 15:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Nekem is, de csak ezt a két teflonos képet találtam pluszban az előző hozzászóláshoz képest! Szombaton látlak? Üdv: Búza | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 373671 | 2012. november 1. 15:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gabi A második kép nekem a 5321 géphez van csatolva ? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 373670 | 2012. november 1. 15:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csak illusztrációképpen: egy korábbi hozzászólásodból vettem őket. :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
búza | Adatlap | 373669 | 2012. november 1. 14:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! 1904-es terep ékesről sajnos nincs képem, pedig már láttam róla. Lehet, hogy makettről láttam. A két számosak egy ideig még teflon szinűek voltak, utána a terepfestés beindulásával lettek csapat terepek, a PG.-s javítás után pedig a szokásos és ma is látható folttérképpel lettek festve. Teflon két számosról nem sok kép lehet, mert abban az időben "főbelövés" járt kémkedésért! Üdv: Búza | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MrTiff | Adatlap | 373668 | 2012. november 1. 14:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm szépen a gyors választ! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 373667 | 2012. november 1. 14:05 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Utolsó készültséget 1988 December 21 -én éjszaka adták , Hadrendből kivonva 1989 Január 1 08.00h -tól 1989 Március 6 -án volt az utolsó átrepülésük Taszárról a KÖRÜ-be üdv:migi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
experte | Adatlap | 373666 | 2012. november 1. 14:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Tudom, régi kérdés lehet,(az egész fórumot nem böngésztem át), de meg tudnátok mondani a magyar terepfestés mely színnel érhetők el a legpontosabban? Esetleg gyártó és kód szerint. Tudom, hogy az "öregedés" erősen befolyásolja az árnyalatot, de biztos van egy a többség álltal elfogadott változat. Válaszokat előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
MrTiff | Adatlap | 373665 | 2012. november 1. 13:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Meg tudnátok mondani,hogy meddig voltak aktív állományban a MIG-21PF gépek? Előre is köszönöm a válaszokat! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 373664 | 2012. november 1. 11:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia!Csaszi hátha volna valakinél otthon és feltenné ide | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 373663 | 2012. november 1. 11:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csaszi | Adatlap | 373662 | 2012. november 1. 11:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 373661 | 2012. november 1. 11:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia!Murmuc Sejtettem hogy egyből át festették őket,az 1904ből szeretnék egy kis történelmet csinálni korszakonként egész az elejétől a stb...a felújitásig mert többféle matricázása is volt és meg van nekem a haditenchkai újsák ahol a képen egyértelműen zöld még az orrkúp aztán fekete aztán szürke,de a terep ékesről volna egy kép jó valahonnan | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Murmuc | Adatlap | 373660 | 2012. november 1. 11:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv Vatya1! A két oldalszámú gépek az utolsó átvett 21-esek voltak '79-ben, és ha jól tudom mindjárt megkapták a festést. De ha tévednék akkor kijavítanak a hozzáértők. Az 1904-es gép biztos repült ék felségjellel, mert csak a '92-es Taszári repnapra, illetve már Angliára készülve festették "Cápetivé" és azóta így is maradt, de hogy kép készült e róla? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 373659 | 2012. november 1. 09:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy létezik valahol olyan kép fotó ahol a kettő oldal szám jegyű gép még nem terep szinű hanem teflon szinű?vagy ahogy ide hozták rögtön le is festették őket?(magyar géperől van szó gondolok itt pl:47,48,49,legalább egy kép) És még egy kérdés hogy a 1904 cápetiről terep ékkel festésről van e kép vagy a csillag után rögtön sárga lett?a csillagos teflon és terep szinről van képem.köszi előre is a választ. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kajszi | Adatlap | 373658 | 2012. október 29. 14:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rumcájsz_52 | Adatlap | 373657 | 2012. október 21. 10:40 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kajszi "Szomszédok" vagyunk, így személyesen is megkereshetsz, így többet tudok mutatni, segíteni Miklós, Akácfa krt.3/1, fszt.2, (ma egész nap itthon vagyok) Üdv R. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kajszi | Adatlap | 373656 | 2012. október 21. 10:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rumcájsz_52 | Adatlap | 373655 | 2012. október 21. 10:10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Kajszi A Tökölön állomásozott "puposok" felső álcázófestése 3-4 színből állt, középzöld, sötétzöld, sötét csokibarna, és sok gépen egy világosabb mogyorószín (majdnem homokszín) barna is volt. Ha az Eduard 1/48-as 21SzMT makettjének festésmintáját készíted el (No. 14 vagy 10), akkor nem tévedsz nagyot, ugyanis Tökölön ugyanezzel a szám-tipussal voltak jelölve a gépek (színkitöltés nélkül,csak fehér keret képezi a gépszámot az álcázófestésen).A festési utasításhoz írt kísérőszöveg ellenére is lehetségesnek tartom, hogy valamelyik gép (esetleg mindkettő) Tökölön repült, ugyanis ilyen számtipusra sehol azonosíthatóan másutt készült fotókon nem emlékszem! A Légierő társbérletben c. könyv I. kötet 243. oldalán van két fotó ilyen tököli gépekről, de sajna csak fekete-fehér, nem túl jó minőségű képek (No. 14 és 06). üdv R. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Kajszi | Adatlap | 373653 | 2012. október 20. 17:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A segítségeteket kérném a nálunk állomásozott SMT-k színeivel kapcsoltban. Ha valaki tud folttérképet azt megköszönném! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
polomalev | Adatlap | 373652 | 2012. október 19. 18:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tényleg érdekes, de nekem a hagyományos bolgár kamó jobban tetszik. A horvát cikk is tetszett. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Levix | Adatlap | 373651 | 2012. október 18. 21:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Levix | Adatlap | 373650 | 2012. október 18. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
A plexi célzóhoz lengyel fórum. http://il2forum.pl/index.php/topic,12081.330.html | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 373649 | 2012. október 17. 15:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 373648 | 2012. október 6. 21:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 373647 | 2012. október 6. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Akkor a helyes link , csak keres rá a 21 esre www.modellbolt.hu/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 373646 | 2012. október 6. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 373645 | 2012. október 6. 21:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 373644 | 2012. október 6. 20:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Freddy | Adatlap | 373643 | 2012. október 6. 13:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 373642 | 2012. október 5. 13:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 373641 | 2012. október 3. 17:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Érdeklődnék hogy academy 21MFből aki át alakitotta umnek a kimaradt eleje kellene nekem a komplett ha van valakinek kérem jelezze az adatlapomon látható email cimre. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 373640 | 2012. szeptember 29. 05:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ehhez a szép 21es lesz matrica?48ban | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
pintair | Adatlap | 373639 | 2012. szeptember 23. 09:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rob79 | Adatlap | 373638 | 2012. szeptember 22. 14:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdvözlök Mindenkit! Szeretnék megosztani néhány képet a múlt szombati pápai 5. Repülős Baráti Találkozóról,a 2021-es gép:\"Laura\", illetve az emléktábla avatásokról, és a repülőtér látogatásáról!(a teljesség igénye nélkül!) Ezuton szeretnék Gratulálni a gépet felújító csapatnak, és a programot szervező embereknek, akik megint kitettek magukért! Nagyszerű munkát végeztek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
beczl | Adatlap | 373637 | 2012. szeptember 20. 21:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ez is egy lehetséges megoldás, viszont akkor még mindig kérdés, hogy egyébként miért csak azokon a VSZ-es 21-eseken (Lengyel, NDK)található meg ugyanez a \"célzókészülék\" ami képes volt atomfegyver hordozására? Amúgy a szerkezetet alapvetően minden Szu-22-n meg lehet megtalálni, ahol mint kisegítő célzókészülék funkcionált bombavetéskor. Lehet hogy a köteléktartásra és kisegítő célzásra is használták a 21-esen? Azt hogy az MN-ben hányan kaptak rá képzést pontos számot sajnos nem tudok mondani de több pilótáról hallottam akik 82\'ben kaptak \"speciális navigációs kiképzést\". :-) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Rumcájsz_52 | Adatlap | 373636 | 2012. szeptember 20. 10:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia beczl A kabintető oldalán lévő kis plexi \"célzókészülék\"-ről nekem más információm van (még a régi PG-időkből). A pilóta-urak szerint ezzel géppár-kötelék repülésénél a vezérgépet kellett \"befogni\", vagyis a kísérőnek úgy kellett beállni helyes pozícióba, hogy ezen keresztül lássa a vezérgépet. Persze lehet, hogy ez csak kamu volt, vagy esetleg csak az igazság egy része, a másikat meg nem tették hozzá. Lehet, hogy a többség nem is tudott többet, mert tudomásom szerint atomfegyver bevetésére az MN-légierő állományában mindössze négy pilótát képeztek ki. Persze őket sem itthon, hanem a Szu-ban, és nyilván nem azzal küldték haza őket kiképzés után, hogy kitört a glasznoszty, és lehet nyíltan terjeszteni a tudást! Üdv R. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
búza | Adatlap | 373635 | 2012. szeptember 15. 20:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Csatlakoznék Sanyihoz! Érdekelne a \"csomag\"! Az IAB-500 ismert, de az igazi kellene! Üdv: Búza | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
beczl | Adatlap | 373634 | 2012. szeptember 15. 18:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Ahogy Magyarországon ez szokott lenni a dolog több mindentől függ. Jövőre van tervbe véve a dolog. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
sanyi | Adatlap | 373633 | 2012. szeptember 15. 18:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Feliratkozok, nekem KELL egy ilyen könyv:)Fejemhez kaptam, amikor olvastam!:) Mikor lesz kapható? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
beczl | Adatlap | 373632 | 2012. szeptember 15. 17:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm a segítséget. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
gabor910 | Adatlap | 373631 | 2012. szeptember 15. 17:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A kiállított 21-es a Hadtörténeti Múzeumban van.Legalábbis tavaly októberben ott láttam.Valóban nem az egész gép hanem csak kb. annyi amennyi a képen látható.Ha jól emlékszem se oldalszám,se semmi... Gábor |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Megkérdezhetem hol lesz ez bemutató ? Papirkép is jó ?