<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
stug | Adatlap | 523530 | 2013. január 28. 19:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 523194 | 2013. január 25. 16:18 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Simi! Én azt mondom,hogy le a kalappal a hajód előtt.Annak idején ugye volt szerencsém látni élőben a Hood csatacirkálódat (na és persze személyesen is találkozhattunk),és azt kell mondjam nem csalódtam benned.Nagyon szép lesz.Én többre tartom a Te hajódat,ugyanis sokkal kisebb dolgokat kell kidolgoznod az enyémmel szemben.Csak így tovább!Kíváncsi leszek a végeredményre! Hergert! Köszi-köszi!Ismétlem magam,de mindig próbálom a legjobbat kihozni belőle.Mivel ez a nagy Ő,így nem szeretnék úgy ránézni,hogy látom hol a hiba és mégis úgy hagyom,hogy jól van ez így,hasonlít rá.Ha kell inkább újraépítem,újra csinálom.Remek példa erre az első felépítmény,mikor már kb 80%-ban kész volt igaz fából,és újra kezdtem az egészet rézből.Pedig akkor már 3 éve építettem... Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 523191 | 2013. január 25. 16:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Nagyon tetszik a kész lánc a horgonnyal. Olyan, mint az 1:1 méretű. Simi! Szeretném megkérdezni, hogy a "vászon" borítású korlátot te hogyan csináltad? Nagyon szép lesz a hajód! Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 523181 | 2013. január 25. 14:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Kicsit felrészletezted...hm... Kedves Barátom! Esetleg küldj egy fotót a gyártónak, hogy a sok kis részlet összeállítása után az övének kellene így kinézni. Nagyon szép munka! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 523173 | 2013. január 25. 13:22 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Laci! Ez igen szépen sikerült! Az gondoltam, hogy majd nem lesznek egyformák a láncszemek, amint azt más, hasonló próbálkozásoknál tapasztaltam. De nem lett "igazam" - hála Istennek, te nagyon-nagyon ügyes és kitartó vagy! Én közben elkészültem a Repulse fő távmérőjével, amelyet - szokásomhoz híven - kicsit "felrezeztem"... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
ZétaZoll | Adatlap | 523144 | 2013. január 25. 00:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szuper! Nagyon köszönöm a segítséget nektek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 523131 | 2013. január 24. 21:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Laci, bámulatos, ez már nekem is sok, ennek én sem álltam volna neki, de az eredmény meggyőző lett. Többet dolgoztál a horgonylánccal, mint sok makettező komplett hajókkal. Gratulálok a kitartásodhoz! P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 523113 | 2013. január 24. 19:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Ja, bocs, de mégvalami! Ha pedig '44-es Corsairt szeretnél, akkor az 1942 revised deck blue 20B-t használd az alaphoz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 523110 | 2013. január 24. 19:38 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Neonak igaza van. Tegyél fafedélzetet a Corsair alá. Ha pedig javasolhatok valamit, nézd meg ezt a színkártyát: www.modelwarships.com/reviews/books-plans/snyder-short/usn-1/usn-02.jpg és a fedélzet árnyalatát próbáld meg összehozni arra a színre, amit flight deck stain 21-nek hívnak. Ezt a színt 1943-tól használták a hordozókon. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 523096 | 2013. január 24. 18:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Képekkel illusztrálnám a horgony lánc elkészítését. Legelőször ugye zégergyűrű fogóval meghajtottam a láncszemeket.Ezt drótvágóval eldaraboltam,majd 2 db fogóval méretre igazítottam.Kissé elhajtottam az egyik végét,hogy össze tudja őket kapcsolni,majd újra visszahajtogattam őket.Egy darab rézhuzal végét elcsiszoltam egyenesre,hogy jobban illeszkedjen.A láncszemhez igazítva bejelöltem a vágás helyét,majd drótvágóval méretre vágtam.csipesszel a helyére próbáltam és ha nagyobb volt,akkor fogóba fogva méretre csiszoltam.Újra beillesztettem és az egyik végét elforrasztottam,majd körbe forrasztottam az egészet. Még jó,hogy "csak" 120 db ilyet kellett csinálnom,mert nem leeresztős a horgonylánc.Még így is 4 horgonyhoz kellett legyártanom ilyen peckes láncszemeket.Elég idegölő és hosszadalmas munka. Hergert! Köszi a segítséget a láncszemek nevével kapcsolatban,legalább ezt is tudom! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
ZétaZoll | Adatlap | 523094 | 2013. január 24. 18:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 523087 | 2013. január 24. 17:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A kép alapján szerintem fa fedélzete van. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||
ZétaZoll | Adatlap | 523085 | 2013. január 24. 17:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nem egészen csatahajó, de remélem azért maradhat a kérdésem: milyen anyagból lehetett a USS Princeton repülőfedélzete? Egy Hellcat alá szeretnék egy kis fedélzet-részletet készíteni, és a neten talált képek/írások alapján nem vagyok biztos a dolgomban... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
migi | Adatlap | 522996 | 2013. január 23. 19:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok urak Egy bizonyos helyen megtalálható az alábbi könyv pdf állományban . Az Osztrak Magyar-Monarchia Hadihajoi 1867-1918. üdv: migi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 522995 | 2013. január 23. 19:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Tiszteletem Uraim! Látom mindenki jól halad az építkezéssel. Szép munkák! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 522994 | 2013. január 23. 19:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 522956 | 2013. január 23. 13:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Tetszik a horgony lánc készítési módszered és a kész lánc is. Egyébként peckes láncnak hívják az általad építeni kívánt láncot és azért ilyen, hogy a teherbírása nagyobb legyen a láncnak(főleg amikor megfeszül az egész ledobott lánc) Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522954 | 2013. január 23. 13:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Simi! Íme itt van a horgonylánc elkészítése képekben.Igaz a belső részt utólag fogom bele forrasztgatni.Úgy ahogy mondtad!Jobban szeretem magam elkészíteni,bíbelődni vele,mint megvenni és kész. Varjúbácsi! Köszönöm az infót,de nem találtam 1:100-st! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 522950 | 2013. január 23. 12:53 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Ezt ismeritek? Hajókhoz horgonylánc, 0,6mm-estől. northstarmodels.com/2012/12/new-photoetched-items/ | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 522943 | 2013. január 23. 11:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Valóban, az autentikus horgonylánc nem kis kihívás. Én ékszerboltokat szoktam látogatni, ha a problémával szembesülök és próbálok megfelelő láncot találni. Persze 1/350-ben tökéletes horgonylánc - tudomásom szerint - nincs. Kompromisszumokat kell kötni az embernek. Kutakodásaim során találkoztam ezüst un. "anker" (magyarul: horgony! ami ilyen, a képen látható kivitelű) lánccal az ékszerészeknél elérhető áron, csak nekem mindig nagynak bizonyult. Neked is javaslom, hogy nézz körül. Bár a saját készítésű dolgok mindig közelebb állnak az alkotó szívéhez... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522928 | 2013. január 23. 11:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Én próbáltam befejezni a horgonyláncot,de fel kellett adnom.A lényege az,hogy egy kakukkos óra lánca tökéletes méret lett volna,ha tudnám forrasztani.Ugyanis a láncszemek közé egy ilyen "bizgentyű" kell,gondolom azért,hogy a lánc ne tekeredjen össze vagy azért,hogy szép egyenletesen fusson leeresztésnél illetve felszedésnél. A problémát végül is (minimális csalással) 0,8 mm-s rézhuzallal oldottam meg.Mivel a két horgony nem lesz leeresztve,gy nem kell "csak" 120 láncszemet csinálnom.Ha megleszek vele teszek fel képeket. Simi! ...ezek a tornyok eszméletlen jók lettek! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 522908 | 2013. január 22. 22:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Imikém, de gyönyörűek a lövegtornyaid! Számomra ezek a 15"-es brit lövegtornyok a legszebbek a világon... P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 522904 | 2013. január 22. 22:06 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri és barátaim! Végre elkészült a fő fegyverzet, és ezzel elkészültem a teljes fegyverzettel is. Először kicsit meglepett, hogy a Master nem rézből, hanem alumíniumból esztergálta ki a csöveket. Aztán jöttem rá - kicsit lasssú a felfogásom - hogy csak segíteni akartak: a csőszájakat ugyanis nem szokták lefesteni - valószínűleg a festék lepatogzódás miatt - hanem inkább ki szokták gyönyörűen polírozni, mármint az igazi brit csatahajókon. A Repulse-ról is sok ilyen kép van. Így nekünk csak le kell maszkolni festés előtt... érdekes, hogy ez az ötlet csak nekik jutott eszükbe. A legtöbb melót az A és az Y lövegtotony távmérői adták az alátámasztások és a tisztítóplatformok "személyében". Érdekes, hogy csak a Repulse A lövegtornya kapott távmérőt, a Renown A tornya már nem, valószínűleg a felcsapódó vízpermet miatt. A fotók alapján így a legegyszerűbb mekülönböztetni a két testvért. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 522852 | 2013. január 22. 16:50 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Mivel a kábeldob rozsdamentes acél, nem réz, ezért elég merev. Azért nem olyan könnyű rá feltekerni a drótot, mert olyan kicsi, hogy szinte lehetetlen ez alatt a művelet alatt rögzíteni. Végül az ujjaim közé fogtam nagyon óvatosan. A Master Oerlikon nagyon szép; én csak láttam, de 1:350-es lévén nincs vele gyakorlati tapasztalatom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 522851 | 2013. január 22. 16:42 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! Eddig ilyet nem is láttam, hogy a kábeldobnak mem csak a két végét adják a maratásban, hanem magát a dob részt is! A drót felcsavarásakor nem akar behajlani ez a dob rész? Persze, ha jó erős ragasztóval sikerül megmerevíteni... de gondolom, akkor is csak finoman lehet csévélni. Igen, az Oerlikonok a Master készletéből származnak. Anno kb 2 éve még te fedezted fel Móváron és javasoltad a beszerzését. Csak egy baja van: a hajlíthatóság miatt nagyon vékony a maratás lapja, ezért a válltámaszok (ez a legvékonyabb alaktrésze) már pusztán a behajlítástól letörnek; úgyhogy sajnos lesz néhány ilyen félkarú példány... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 522849 | 2013. január 22. 16:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||
kép = két | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 522848 | 2013. január 22. 16:26 | ||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 522844 | 2013. január 22. 16:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Csatlakozom Imihez, az Academy Warspite-ja egy másik kategória, mint az Airfixé. Ha rá tudod szánni a pénzt és helyed is van hozzá, ne habozz. És igen, kell hozzá a Pontos szett. Egyébként kösz, de az igazség az, hogy a fényképezőgépem nem éppen az extrém makrózásra való - kis automata gép. Laci, a Te tornyod se semmi... Nekem is nagyon tetszenek ezek a kiegészítők; a létrák Flyhawk, a kábeldobok Lion Roar gyártmányúak. Volt velük munka rendesen, főleg, hogy pl. a létrákból kettőt nemcsak hosszában, de széltében is kisebbre kellett szabni, hogy elférjenek. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522836 | 2013. január 22. 15:27 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Gondoltam teszek fel képet az első felépítményen lévő toronyról.Sajnos ide nem lehet nagyméretű képet feltenni,(bár régebben bírtam feltenni 8 mp-s képeket) így a kép minősége nem a legszebb 1080x1920.Csináltam egy 14 mp-s felbontottságút is 4320x3240,az sokkal de sokkal szebb minőségű,élesebb képet ad(na). Simi! Nagyon érdekes ez az ágyútorony.1:350-hez képest le a kalappal,nagyon szép aprólékos munka. Zs180! És ezeket nagyítóval fogod feltenni?Engem is ámulatba tudtok rendesen ejteni! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 522825 | 2013. január 22. 13:21 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia SSZABI! Nekem megvan ez az Academy 1/350-es Warspite. Szerintem jobb. ,mint az Airfix-é, már csak a méretarány különbség miatt is. Persze gyengéi ennek is vannak (de melyiknek nincsenek?)A hajótest, felépítmenyék, fő alaktrészek pontosak, a kis kütyük pesze itt is felejtősek; ha megveszed hozzá a Pontos kiegészítőjét, professzionális makett építhető belőle. Nekem ez lesz a következő hajóm... | |||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI | Adatlap | 522794 | 2013. január 22. 08:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdvözlet! Szép kis kompozíció: www.modellversium.de/galerie/14-schiffe-modern/10277-hms-illustrious-und-manchester-revell.html Zs180! Az a csoda, hogy Te meg tudod ilyen kicsibe ilyen szépre csinálni, hogy a gép se tudja már követni :P Nézegettem a napokban az Academy 1/350 Warspite makettjét, van valakinek dolga ezzel a szépséggel? Mert ha annyira nem nagy szám, akkor maradok a 1/600-nál. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 522784 | 2013. január 22. 01:11 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Imi,nagyon jó ez a torony! Különösen tetszik az - egyébként gyönyörű (azt hiszem, Master) Oerlikonok alatti "tread pattern", mert ezt Te csináltad. Sajnos én is egyre inkább hajlok rá, hogy minden lehetséges feljavítót összevásároljak egy-egy hajóhoz, mint a Repulse építője tette. Maga a böngészés és vásárlás is örömet okoz. Lassan haladok, itt van néhány létra és kábeldob. Sajnos a méret közelíti a gépem felbontóképességének határait... Neo954, nem könnyű beszerezni, de én adhatok Neked valamennyit jelképes áron. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 522723 | 2013. január 21. 16:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy 1:700-as HMS korlátot itthon tudok venni valahol? Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 522698 | 2013. január 21. 11:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Nem tudjátok véletlenül, hogy ez a film magyarul létezik-e? www.youtube.com/watch Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 522669 | 2013. január 20. 22:01 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! Igen, láttam azt a bizonyos Repulse-t. Nagyon tetszett nekem is, de nem lennék én, ha nem kritizálhatnám meg egy kicsit. Őszintén mellbevágó volt viszont a felsorolás, hogy milyen feljavítók hadát használta fel. Ha ezeket tényleg beszerezte, akkor kb vagy 200.000 fT-ot elkölthetett rá, de lehet is, hogy keveset írtam. A komplett Repulse-szettek sora: "WEM, Lion Roar, Eduard (3 sets for Repulse) Alliance Modelworks, FlyHawk, Ka Models." És még kisebb, általános kiegészítők sokasága... Erre szokták mondani, hogy "így könnyű" - persze ügyesnek is kell hozzá lenni, és a jó ember tényleg nem dolgozik rosszul. A te hajód shelter deckje pl szerintem kidolgozottab. A 3 ágyús 4' -es tornyokról lemaradt a jellezgetes blast bag stb. De ezek persze nem nagy dolgok. Összességében az eddigi legszebb Repulse 1/350-ben, amit láttam. Én éppen a fő fegyverzetet építgetem, csinosítgatom; már a végén tartok. Az Y toronyról íme néhány kép... hamarosan végzek, és akkor teszek még fel további képeket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 522599 | 2013. január 20. 13:36 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Imi! Láttad a Repulse-t a modelwarships.com-on? Elég jó szerintem, érdemes alaposan megnézni. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 522557 | 2013. január 19. 21:19 | ||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522544 | 2013. január 19. 19:44 | ||||||||||||||||||||||||||||||
De jó képek!Köszönöm szépen!Mentem is le őket sorban! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 522522 | 2013. január 19. 16:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Találtam pár képet a gépemen. Igaz nem biztos, hogy mind a 20 mm C30-as ról készült. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 522515 | 2013. január 19. 15:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Sebi! Jelenleg így áll. :) Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522488 | 2013. január 19. 10:29 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Hergert! Úgy látom ez hasznosabb lesz!Nagyon köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 522485 | 2013. január 19. 09:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Laci! A Marine Arsenal Sonderheft Band 18 Leichte und mittlere Artillerie auf deutschen Kriegschiffen c. füzetben van pár fotó a C 30-as ról. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522483 | 2013. január 19. 09:08 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Köszönöm a fáradozásaid,bár ez nekem is megvan!Keresgéltem a neten de sajnos nem sok információ van képpel illusztrálva.Próbáltam makettképeket is,de nem sok sikerrel. Mindenesetre köszi! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 522476 | 2013. január 19. 00:02 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szerintem úgy se lesz rossz. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 522475 | 2013. január 18. 23:59 | ||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522470 | 2013. január 18. 23:04 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Tudna e nekem valaki segíteni nekem abban,hogy hol keressek "Flak C/30" típusú ágyúhoz részletes leírást vagy képekkel illusztrált nézeti rajzokat? Köszönöm előre is a segítséget! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Neo954 | Adatlap | 522410 | 2013. január 18. 14:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sebi! Akkor ez most októberi, mert már eltávolítottam az ágyúkat. :) Köszi a segítséget! Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 522409 | 2013. január 18. 14:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Neo! Jól haladsz, csak egyvalamit gondolj ki. Azt, hogy '44 áprilisi vagy októberi Musashit szeretnél. Ha áprilisit, akkor csak azt a bizonyos középső három gépágyúállást szedd ki a fedélzet két oldaláról. Ha októberit, akkor az összeset, amit piros ponttal jelöltél és ahogy az általad feltöltött második képen is látszik. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
Gabusch | Adatlap | 522404 | 2013. január 18. 13:31 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Nem mondtam, hogy nem túlzás, viszont a linkelt kép valódi hajó. Ami számomra érdekes, az az, hogy a valószínűleg a parton szerzett sérülései is eléggé rozsdásak, holott ott nem feltétlenül érte túl sok víz a sérülés óta. Azaz előfordulhat, hogy egy tengeren szerzett sérülés, pláne ronda időjárási körülmények között sokkal gyorsabban és erőteljesebben rozsdásodik, mint azt feltételeznénk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 522395 | 2013. január 18. 12:32 | ||||||||||||||||||||||||||||||
Ha már én is beleszólhatok! Az biztos,hogy a tengervíz sós mivolta véget szépen meg tudja kezdeni a hajó fém részeit.Viszont az említett makett rozsdásítása egyértelmű túlzás. |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
most már acélból vannak az eduard maratásai. ezt ugyan úgy kell/lehet használni mint a rezet? ( a forrasztást kivéve persze). köszönet a segítségéért.