| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| Luthor | Adatlap | 527248 | 2013. március 1. 07:01 | ![]() | |||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 527239 | 2013. március 1. 00:17 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Tomi! Köszönöm a képeket. A linóleum színét konkrétan még nem döntöttem el, valamilyen vörösesbarna árnyalat valószínűleg jó lesz. Amint láthatod, az a módszerem, hogy mindent igyekszem maximálisan kidolgozni a festés előtt, csak azután kezdek bele. Még sajnos kissé odébb van ez a festés... P.Gy. | |||||||||||||||||||
| Templair | Adatlap | 527201 | 2013. február 28. 19:18 | ![]() | |||||||||||||||
|
Én úgy tudom, hogy a füst elkészítéséhez a méterárú boltokban kapható, ha jól tudom vatelinnek hívott bélésanyagot lehet jól használni. Láttam már diorámánál és pl. autók gumifüst imitációjánál. Hasonló a vattához, de mégis másabb. Üdv.: Templair | |||||||||||||||||||
| Sebi | Adatlap | 527198 | 2013. február 28. 19:08 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Regal! Hát valószínűleg mindenképp fújnod kell. A vattát azért is javaslom, mert ha esetleg kicsit variálsz a festék hígítási arányával, akkor a vatta szálait talán el tudod mozdítani (mondjuk egy fésűvel) a kívánt irányba, festés után is. | |||||||||||||||||||
| hergert | Adatlap | 527190 | 2013. február 28. 18:01 | ![]() | |||||||||||||||
| hergert | Adatlap | 527189 | 2013. február 28. 17:56 | ![]() | |||||||||||||||
Sziasztok! Pár mai kép. Elkészült a hátsó fény szóró állvány korlátja és a mentőtutajok, valamint pár apró alkatrész, csónakot építgettem. Szia Gyuri! Köszönöm a színeket! A linóleumhoz milyen konkrétan milyen színt fogsz használni? Ma megnéznem több képet a Derfflingeről, találtam a neten rajzokat, képeket. Kb 3-4 képet is láttam, amin a kazamaták vonalában is a hajótest sötétebb szürkéje van festve. Pár képet felrakok, bár valószínű, hogy ismered ezeket. Én valószínűleg a kazamaták vonalában sötétebb szürkére festeném. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 527124 | 2013. február 28. 00:42 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Imi, Tomi, örülök, hogy tetszik a hajóm! Imi, az árbocokon is minden pillanatragasztóval lett rögzítve, nekem eddig mindig bevált, ebben a méretarányban megfelelőnek találom. Várom az új képeket a Repulse-ról! Tomi, érdeklődve figyelem, hogy haladsz a Greiffal. Jó lesz! Örülök, hogy felvetetted a festés kérdését: itt van egy-két homályos pont. Nem sok képet és infót találtam a neten és könyvekben, és bár kialakult egyfajta elképzelésem a festést illetően, minden plusz információt örömmel fogadok. Terveim szerint a hajótest oldala WEMCC KM01 Hellgrau 50, a felépítmények a világosabb WEMCC KM13 Baltic Hellgrau színnel lesznek lefestve. A nem fa fedélzetek részben linóleum, részben WEMCC KM02 Dunkelgrau, részben Baltic Hellgrau színűek lesznek. Az árbocokat a fényképeknek megfelelően fogom feketére festeni. Van egy viszonylag ismert fénykép, mely az általam megjeleníteni kívánt állapotot mutatja. Itt nekem úgy tűnik, hogy a hajótest oldalának sötétebb szürkéje a kazamatáknak megfelelő hosszon egy fedélzettel "feljebb ér", tehát nem egy vízszintes vonalban, a főfedélzet magasságában végződik. Mit szólsz ehhez? Üdv. P.Gy. | |||||||||||||||||||
| Regal | Adatlap | 527105 | 2013. február 27. 21:19 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Sebi, Köszönöm a linket, ötletet biztos merítek belőle. Még azon gondolkoztam sokat, hogy fehér-sárga narancs füstöt hogy lehetne élethűen. Mindenképp fújni valahogy, de az egyirányba kavargó füstöket valahogy meg kellene jeleníteni. Purhab alatt a vázat értettem, és arra feltenni a vattát, hogy legyen tartása. Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||
| Sebi | Adatlap | 527075 | 2013. február 27. 17:55 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Regal! Íme: www.modelshipgallery.com/gallery/bb/dkm/bismarck-350-kk2/kk-index.html Az sajnos nem derül ki, hogy mit használt, de én a vattára tippelek. A purhab szerintem túl nehéz egy ilyen füsthöz. | |||||||||||||||||||
| hergert | Adatlap | 527073 | 2013. február 27. 17:10 | ![]() | |||||||||||||||
| Regal | Adatlap | 527064 | 2013. február 27. 15:24 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok, nem tud véletlenül valaki olyan linket, vagy képet, ahol makett hajón csináltak tüzelő hajóágyút, torkolattüzet? Szeretném majd megcsinálni én is, de nem tudom, hogy vatta irányába induljak-e el, vagy púrhab, esetleg szilikon? (hátha csinált már valaki hasonlót) Előre is köszönöm a segítséget, üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||
| hergert | Adatlap | 527037 | 2013. február 27. 11:05 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Gyuri! Tetszenek az árbocok, különösen a tripod. Szeretném megkérdezni, hogy a nem fa fedélzetek milyen színűek lesznek ill. a hajótesthez, felépítményekhez milyen szint fogsz használni? Van-e leírásod, képed a Császári haditengerészet festés mintáihoz? Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||
| Simi | Adatlap | 527031 | 2013. február 27. 09:48 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Gyuri! Nagyon szépek lettek az árbocok! A kéményeken pedig már nyoma sincs a balesetnek. Azért csak vigyázz rá, nehogy kövesse a Zentát... 11 évvel ezelőtt a Yamato-mat érte egy kisebb baleset, nem sokkal a befejezés előtt; teljesen kikészültem tőle, aztán 3 nap alatt sikerült eltüntetni a bajt. A tűket most is pillanatragasztóval ragasztottad? Úgy vélem, hogy a legkeményebb részeken már túl vagy, jöhetnek az "apróságok". Én gyakorlatilag kész vagyok a Repulse parancsnoki tornyával, ma fogom lelakkozni. Talán néhány nap múlva én is tudok majd képekkel szolgálni. | |||||||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 527015 | 2013. február 27. 00:26 | ![]() | |||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 526709 | 2013. február 24. 19:19 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Tomi! Jó lesz ez a kis Greif! Nálam tényleg a HMW Derfflinger az alap, de nekem nincs meg, hanem Thomas Klünemann több száz fotóval dokumentált építési leírására (meg a kevés elérhető fotóra és egy, a többi ismertnél kissé részletesebb rajzra) támaszkodom. Ő a nagyon szép papírmaketten még tuningolt egy kicsit. P.Gy. | |||||||||||||||||||
| hergert | Adatlap | 526667 | 2013. február 24. 16:39 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Festettem egy rozsda csíkot oda ahol a lánc fog futni (bár lehet, hogy még jobban vissza fogom mosni), ill. elkészítettem a hátsó árbocot és a mögötte lévő fényszóró platform alapját. Zs180! Köszönöm a biztatást! A részletezés a HMW 1/250 Derfflinger alapján készíted? Laci! Nagyon tetszenek a mellék tüzérség tornyai, ha eljutok Szolnokra remélem láthatom a hajód! Remélem a DVD íród már jó! Neo954! Neked is köszönöm! Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||
| Regal | Adatlap | 526617 | 2013. február 24. 10:56 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Lucky, köszönöm a tanácsokat, a forrasztóőasztára még emlékszem, apum használta. Arra gondoltam, hogy a nagyítós 2 krokodilcsipesszes befogóba befogni a 2 összeforrasztandó alkatrészt és utána forrasztózsír/paszta, azután ón és forrasztópáka. Lehet, hogy gumilapot teszek be majd a pofákba, hogy a krokodil "fogak" ne deformálják az alkatrészt. A maratásoknál sejtem miről beszélsz, de megpróbálom megcsiszolni a felületek majd. Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||
| lucky | Adatlap | 526607 | 2013. február 24. 09:25 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Regal! Létezik forrasztópaszta is. Tapasztalataim szerint ennél a forró levegő vagy a láng jön be.Előnyének látszik, h a beállított helyzetből nem igazán fog elmozdulni az alkatrész, viszont nagyon pontos adagolást kíván. Melegítéskor a forrasztópaszta először szárad, utána olvadni kezd.Ekkor mozdulhat el a beállítás. A fémtiszta felületek megléte forrasztásnál alapdolog, ahogy a folyasztószer( forrasztóvíz, forrasztózsír, flux) használata is. Forrasztani lehet a legtöbb fémet, a rezet ill az ötvözeteit. Lehet sima (fekete) acélt is, és még alut is bár ez utóbbit még nem próbáltam. A fotómaratásoknál újabban ( tetszetősség miatt gondolom) galvanakus ónnal vonják be a lapot, ami nagyon nehezíti a forrasztást, valószínú annak magas olvadáspontja miatt. Az ilyen lapok megismerhetők ezüstös színükről. üdv | |||||||||||||||||||
| Regal | Adatlap | 526599 | 2013. február 24. 07:12 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Laci, Köszönöm a választ, megpróbálom majd, de kipróbálom a forrastózsírt is, amit egy elektronikai műszerész barátom ajánlott. A forrasztás biztos jobban fogja majd az elemeket, mint a pillanatragasztó... A kis alkatrészeket elég nagy kihívás lesz összeforrasztani, de megpróbálom a krokodil csipeszes nagyítos befogóval. Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||
| hatvanilaci | Adatlap | 526584 | 2013. február 23. 21:09 | ![]() | |||||||||||||||
|
Regal! Tapasztalataim alapján lehet,ha sárgaréz.A felépítmény 99%-a (kivétel itt a trepnik,amik rozsdamentes hálóból vannak,de sikerült ezeket is a "odaforrasztani") rézből van,így amit látni lehet rajta a legapróbb mütyürig mind forrasztással készült.Én is megforrasztok különböző átmérőjű,vastagságú formájú sárgarezet.Tehát szerintem semmi akadálya.Azt viszont hozzá tenném,hogy a szennyezett rezet az Úristenért sem akarja megfogni a cin,így ha ilyesmi van akkor kicsit megcsiszolva forrasztóvíz alkalmazásával kitűnően lehet forrasztani.A forrasztóvíz kitűnően megfolyasztja a cint a felületen. Üdv! | |||||||||||||||||||
| Regal | Adatlap | 526580 | 2013. február 23. 20:51 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok, A Hatvanilaci által említett forrasztást lehet fotomaratásnál is alkalmazni? Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata? Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||
| hatvanilaci | Adatlap | 526579 | 2013. február 23. 20:47 | ![]() | |||||||||||||||
|
Köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat! P.Gy.! Nagyon elképesztő ez a tripod,szép részletes.Gratula hozzá! Nem tudom megkérdezhetem e,hogy kivel lehetne Szolnokon a versenyen személyesen is találkozni előre láthatólag? Mindenkinek további jó makettezést! Üdv! | |||||||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 526575 | 2013. február 23. 19:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Forgacs! Örülök, hogy tetszik a hajóm. Egy 1:250-as feljavított papírmakett alapján részletezem. Gyakorlatilag minden részletet úgy dolgozok ki, ahogy azon van. A festés előtt még hátravan a főárboc, a csónakdaruk, a csónakok és tartóbakjaik, a fényszórók és daruik, a teljes fegyverzet és néhány apróság részletes elkészítése. Figurák lesznek rajta, és mivel egy diorámán fog szerepelni, ennek koncepciója határozza meg a legénység számát és elhelyezkedését. Ebben a méretarányban szerencsére bő választék van maratott fugrákból, ezért szerencsére nem nekem kell legyártanom őket. Üdv! | |||||||||||||||||||
| Forgacs | Adatlap | 526565 | 2013. február 23. 18:58 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia zs180! Nagyon szép lesz a hajód, egyáltalán nem venni észre így a képekről, hogy a kémény zuhant volna. Szépen kidolgozod a hajót elég élethűen ebben a kis méretarányban is! Erre is teszel majd figurákat mint a USS Minnesotára? :) Az is nagyon jó meló lehetett! Üdv! | |||||||||||||||||||
| Forgacs | Adatlap | 526563 | 2013. február 23. 18:48 | ![]() | |||||||||||||||
|
hatvanilaci! Köszönöm a segítséget! Milyen vastag rézlemezekkel dolgozol, továbbá miből vannak kiesztergálva az ütegek? Ha gondolod akkor e-mailben is értekezhetünk, mert sok kérdés merült fel bennem. Nagyon jól néznek ki a melléktornyok! Üdv! | |||||||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 526559 | 2013. február 23. 18:16 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ja, és Laci, szuperek a tornyok! | |||||||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 526558 | 2013. február 23. 18:14 | ![]() | |||||||||||||||
|
Kész van az előárboc. Legalábbis a festés előtti állapot - vásznas korlátok, fényszórók, távmérő, stb. majd utána kerül rá. Hát igen a scratchbuilding az igazi... Rendesen megdolgoztatott. P.Gy. | |||||||||||||||||||
| Neo954 | Adatlap | 526520 | 2013. február 23. 13:39 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Laci! Szívesen! Jól néznek ki a tornyok! Gyuri! Nem látszik rajta a zuhanás! :) Szép lesz a hajó! Hergert! Jól mutat a koszolás! Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||
| hatvanilaci | Adatlap | 526502 | 2013. február 23. 09:57 | ![]() | |||||||||||||||
|
Forgacs! Visszaolvasva a 21:07 válaszomat észrevettem egy hibát.Tehát akkor a sablont ami papír formájában van felrajzolom a rézlemezre.Ez akkor érvényes,ha több egyforma alakzatot kell megcsinálnom.Egy darab esetén elég csak a rézlapra kiszerkesztenem a munkadarabot. Közben múlt héten csináltam a melléktornyokat is,egyenlőre 5 db van kész,de csak kettőt teszek ide fel kép formájában. Neo954! Megérkezett a töltőm is a fényképezőmhöz.Nagyon köszönöm a segítséged illetve fáradozásod! További szép napot! Üdv! | |||||||||||||||||||
| hatvanilaci | Adatlap | 526490 | 2013. február 22. 21:47 | ![]() | |||||||||||||||
|
Üdv hajósok! Nem hivatalos hírek szerint előre láthatólag a jövőhéten el tudom vinni a Bismarckot a versenyre.Remélhetőleg Ti is meg tudjátok majd tekinteni. Üdv! | |||||||||||||||||||
| hatvanilaci | Adatlap | 526488 | 2013. február 22. 21:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Forgacs! A rézlemezeket felrajzolom a rézlapra alkoholos filccel,majd húsvágó ollóval kivágom majd fúrom illetve kireszelem.Az így kapott darabokat összeforrasztom,majd a fölösleges cint lecsiszolom.Jön a szódabikarbónás vízben való "fürdetés" a forrasztóvíz savas közömbösítése miatt.Kicsit letisztítom,majd szárítás után jöhet a festés. Üdv! | |||||||||||||||||||
| SSZABI | Adatlap | 526442 | 2013. február 22. 09:07 | ![]() | |||||||||||||||
| Regal | Adatlap | 526437 | 2013. február 22. 07:59 | ![]() | |||||||||||||||
|
Ez aztán gyors volt!:-) Köszönöm Szabi, Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||
| SSZABI | Adatlap | 526436 | 2013. február 22. 07:46 | ![]() | |||||||||||||||
| Regal | Adatlap | 526435 | 2013. február 22. 07:42 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Szerintetek honnan lehetne letölteni a Tamiya Bismarck 1/350-es összeállítási útmutatóját? Üdvözlettel, Regal | |||||||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 526428 | 2013. február 22. 01:04 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Tomi! Szépen alakul a hajód. Engem meglátogatott Csatahajós barátom, ezért elhatároztam, hogy megmutatom neki a Derfflingert - hol tart most. Addig ügyeskedtem, míg sikerült leejtenem a két kéményt tartó hungarocell darabot.. Hát, nem használt a kéményeknek. Viszont ha már fent voltak a (sérült, a képeken csak részben kijavított) kémények, gondoltam itt is bemutatom a tripod állapotát, bár a felső szint még csak ezután fog megépülni. Úgy érzem, kezd hajószerűvé válni a makett. P.Gy. | |||||||||||||||||||
| hergert | Adatlap | 526302 | 2013. február 20. 19:22 | ![]() | |||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 526218 | 2013. február 20. 01:59 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Forgacs! A Derfflingert a Combrig 1:700-as műgyanta kitjéből építem. | |||||||||||||||||||
| Forgacs | Adatlap | 526203 | 2013. február 19. 21:16 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia zs180! Milyen méretarányban építed az S.M.S. Derfflingert? hatvanilaci! Már régóta követem a Biscmarkod építését, nagyon kreatívan dolgozol! Ha jól láttam akkor rézlemezekből építetted a felépítményt. Milyen eljárással rögzítetted egymáshoz úgy a rézlemezeket, hogy nem bomlott fel a kötési formájuk, és igazából meg se látni ha lefested? | |||||||||||||||||||
| Simi | Adatlap | 526169 | 2013. február 19. 17:41 | ![]() | |||||||||||||||
|
0.5-ös sztirol lapot én a papírboltban szoktam venni; A5-ös méretben árulják alátétlapként. Kicsit merevebb a megszokott lapoktól, de minden más tulajdonsága (ragaszthatóság, csiszolhatóság stb) ugyanaz. | |||||||||||||||||||
| Neo954 | Adatlap | 526141 | 2013. február 19. 13:46 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Itt eléred a kollégát, ő tud neked segíteni sztirol ügyben. joci232@hotmail.com Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||
| csulok99 | Adatlap | 526139 | 2013. február 19. 13:34 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Köszi az ötletet,jónak tűnik.Ugyan még nem tudom hol lehet szerezni Kezsthely környékén ilyen anyagot,illetve hogyan fogom ragasztani,de ebben az irányban már el tudok indulni.Valami ilyennek kellene összejönnie:(már ha sikerül a képet elküldeni)! Kösz :csulok99 | |||||||||||||||||||
| Neo954 | Adatlap | 526131 | 2013. február 19. 13:10 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia! Szerintem polisztirol lapból próbáld meg meggyártani. A makettragasztó is ragasztja, jól formálható, a 0,5mm-es sztirol lap szépen hajlik. Joci szokott árulni a cserebere topicban. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||
| csulok99 | Adatlap | 526117 | 2013. február 19. 11:52 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Van egy szörnyű Revell 1/535 missouri makettem,aminek a hajótörzsén jelentős átalakítást kellene elkövetnem.Jelesül az egész tat alját át kellene építenem,mert nem is hasonlít a BB-63-as Missouri-ra.A maketten két hajócsavar és egy hajólapát kapott helyet,míg a valóságban 4 csavar és két lapát volt!A bordarajz megvan,tehát elméletileg ki tudnám szerkeszteni az új testet,viszont nincs arról elképzelésem hogyan átalakítsam át a már meglevő rossz műanyag testet.Levágjam a rossz részt és pótoljam a jó fenéklemezzel? De milyen technikát ajánlatok? Eddig csak dobozból építettem ,ez viszont olyan rossz,hogy úgy tűnik keresnem kell valami új technikát. Ötleteket előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||
| Forgacs | Adatlap | 525875 | 2013. február 17. 07:54 | ![]() | |||||||||||||||
|
Üdvözöllek titeket! Szeretnék magamtól én is építeni egy modellhajót, konkrétan a Szent István csatahajót, de előtte egy kisebbel próbálkozok még meg. Tudna valaki nekem segíteni kicsit az elektronikai résznél, mert van olyan ami nem teljesen tiszta. | |||||||||||||||||||
| zs180 | Adatlap | 525687 | 2013. február 15. 19:12 | ![]() | |||||||||||||||
|
Szia Tomi! Nagyon szép munka, jó formájú, érdekes, ritkán látott hajó. Gratulálok és várom a további képeket. P.Gy. | |||||||||||||||||||
| hergert | Adatlap | 525662 | 2013. február 15. 17:04 | ![]() | |||||||||||||||
| Neo954 | Adatlap | 525564 | 2013. február 14. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok! Laci! A fórum neve alatt ki van írva, hogy off hozzászólások mutatása arra kattints rá. Zoli! Az Airfix 1943-as festést mutat, bár vannak benne elég nagy eltérések az eredetihez képest, én a warshipprofilos rajz, és az archív fényképek alapján próbálom megcsinálni a festést. Jelenleg is ez a festés van a kiállított hajón. Üdv.:Neo | |||||||||||||||||||
| piratvitorla | Adatlap | 525558 | 2013. február 14. 21:16 | ![]() | |||||||||||||||
|
Sziasztok Én kb 2-3 éve készítettem el a Belfastot. Gyanús az Airfix festésmintája: mintha a kiállított hajó színeit ajánlaná. A dobozból viszont a háborús időszak hajóját lehet elkészíteni (abból is a háború elejit, ha jól emlékszem). üdv | |||||||||||||||||||
| hatvanilaci | Adatlap | 525557 | 2013. február 14. 21:07 | ![]() | |||||||||||||||
|
Üdv! Miért van az,hogy ha valaki hozzászól a fórumhoz,azt kimutatja a "fórum,csevegőn",de belépve már nem mutatja? | |||||||||||||||||||
| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Ritkán járok erre, de egy ma reggeli híren megakadt a szemem:
"Új típusra cseréli lopakodó technikával felszerelt régebbi fregattjait a kínai haditengerészet, jeleként annak, hogy a több szomszédjával tengeri vitában álló ország növelni kívánja harci képességeit a vizeken."
Ezek milyen hajók? Tudtok erről valamit?