<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Luthor | Adatlap | 540238 | 2013. augusztus 22. 16:41 | ||||||||||||||||||||||||||
túrósbatyu | Adatlap | 540208 | 2013. augusztus 22. 09:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia, nagyon szép már most is a masina. Amit igazán ellesnék tőled az az, hogy hogyan vágod ilyen pontosan a műanyagot? Valami fém vonalzóval és nagyon éles szikével operálsz? Gondolom ez egy lágy anyag lehet, de akkor sem tudnék így vágni ilyen pici darabkákat soha. Sok kitartást és türelmet kívánok mindenkinek, remélem legkésőbb Gödöllőn összefutunk! üdvözlettel: Gábor | |||||||||||||||||||||||||||||
sztriki | Adatlap | 540198 | 2013. augusztus 22. 01:09 | ||||||||||||||||||||||||||
Lassacskán nálam is összeáll a mini alien queen, csináltam pár nem túl vállalható minőségű képet telefonnal a mai alakításom örömére. Mint látható, elég sok zöldet el kellett használni, a kézfejek, fullánk és a kis karok mind teljesen újra lettek formázva és a fej is kapott némi feldobást. Egyébként első alkalom green stuffal, eddig több méreg volt vele, mint gördülékeny munka, de lassan kezdek rájönni, hogy kell használni. Viszont az még mindig zavar, hogy nem bírja el a saját súlyát, az ujjak pl 2 perc alatt simán begörbültek, nem maradtak úgy, ahogy beállítgattam őket. Elvileg most már össze kéne rakni és lefesteni, még tűnődőm, hogy a fémmakett hogy fog megállni a pipaszár lábakon. | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 540185 | 2013. augusztus 21. 19:47 | ||||||||||||||||||||||||||
Egészen belepirultam, Macal, tényleg jólesett... istenbizony igyexem! | |||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 540171 | 2013. augusztus 21. 18:25 | ||||||||||||||||||||||||||
Na kérem szépen Luthor úr, ez egy nagyon szép építés! :) Kezdesz teljesen ráérezni melyik alkatrész hova illik, és a "szkreccs" részek is szép tiszta építésűek :) (Y) Igazi scracth - kitbash kombó, majd csak a festésre kell odafigyelni :) Csak így tovább! | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 540156 | 2013. augusztus 21. 17:07 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia Petikém! Továbbra is lenyűgöző, amit csinálsz! (utállak is rendesen :P )Teljesen elveszitek a kedvem Macallal együtt! Hajrá, aztán -szép lassan- így tovább! :D | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 540155 | 2013. augusztus 21. 17:04 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon szép lett az APC! Bár ha jól látom a kereknél van egy kis szabálytalan/szögletes vágás nyom... Tudom, hogy nem egyszerű meló, én is csináltam 1/72-ben... :D Gratulálok! Üdv:Snowman | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 540154 | 2013. augusztus 21. 17:01 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia! Csatlakoznék Luthorhoz: kizárólag Mester Diorámában indíthatod! :D Csúcs lett a gép, bár nekem a fák lombozata nem tetszik, (de ez a magánvéleményem, ami nem számít)nem mutatna jobban óriás pálma levélből néhány tucat? Pikpak megcsinálod milliputból :D Még egyszer gratula és remélem láthatom élőben is! Snowman | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 540152 | 2013. augusztus 21. 16:51 | ||||||||||||||||||||||||||
Viccelsz? Januárban vagy februárban kezdtem el... szóval nem számolom. Be is sírnék... A jó szót azért köszönöm... igyexem. A te építéseidet is imádom amúgy... hogy áll a PA járgány? | |||||||||||||||||||||||||||||
Bubu | Adatlap | 540149 | 2013. augusztus 21. 16:23 | ||||||||||||||||||||||||||
Huhúúúúúúúúú szépen alakul!Nagyon karaj! Mennyi időd van már benne kb? | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 540147 | 2013. augusztus 21. 15:46 | ||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 540144 | 2013. augusztus 21. 15:34 | ||||||||||||||||||||||||||
Hát ezt is megértük, Mester! Macal is back in action! Csak diorámás kategóriában indíthatod! Dobok fel mindjárt én is pár képet a jelenlegi állapotról (vasaló), haladgat... | |||||||||||||||||||||||||||||
maci 77 | Adatlap | 540140 | 2013. augusztus 21. 14:11 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy jó ismerősöm készített nekem,egy 1:35-ös Alien APC-t. Ezt próbáltam megépíteni kartonból. Eddig 2 készült el,gondoltam bemutatom nektek. Ha valakit érdekel,keressen meg e-mail - on keresztül! | |||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 540122 | 2013. augusztus 20. 22:23 | ||||||||||||||||||||||||||
Nálam késznek nyilvánítva a dzsungeles dióráma, ami nem teljesen igaz végső soron, mert pár helyen javítani kell, az alapon maradt két újjlenyomat, kell egy antenna a rádióra, és a figuráknál pár apró helyen lekopott a festék sajnos... De mondhatni 99% a készültségi szint :) | |||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 540121 | 2013. augusztus 20. 22:20 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia Stemi! A felső rész simán, a lábaknál hiányzik az a plusz csukló, az nagyon sokat dobna rajta! :) Nézegess sok warhammeres képet, meg coolminiornot.com ot, és hamar ráérzel minden apró részletre :) | |||||||||||||||||||||||||||||
STEMI | Adatlap | 539702 | 2013. augusztus 15. 12:45 | ||||||||||||||||||||||||||
Kösz a jó szavakat srácok. (Sajnos, szokás szerint)még semmi sincs kész a háromból: jelenlegi állás, de nem birtam megállni a matrciázást igy félkészen, inkább a képek kedvéért. Macal, a lépegető üti a WH-kinézet-mércét? Tervben volt/van a hidraulika, az izület, a koptatás. A lábak amúgy sakkfigurákból vannak, a zöld emberke egy Chaos Space Marine chaplan vagy valami gonosz kinézetű kis főmufti lenne... a repcsi pedig valami UNKNOW UNIT lesz, 2 pilótával. Megfogadom a tanácsokat, bár festésben rengeteget kell még fejlődnöm. Újabb képek a jövőhéten. Sziasztok. | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539690 | 2013. augusztus 15. 10:54 | ||||||||||||||||||||||||||
Nem kötözködés volt, de sokan nem tudják, v nem akarják megjegyezni. Nem is mernék a Vasisten gyermekének beszólni, félek a rettenetes bosszújától :-) Remélem legkésőbb ott találkozunk, már nekem is kezd elvonásim lenni. Faragok, ahogy bírok, egyszer csak elkészül... Stemi: nekem is tetszik az összes, és hozzátéve, hogy "kiküldetésben" készülnek, még nagyobb elismerés illet meg. Én is csak azt tudom mondani: Green-stuff: jó szerszámok és sok gyakorlás (minta a neten dögivel) Trash repcsi: hozza a szintet, az építés és a festés egyre jobb... Lépegető: több részlet, és a kosz mellett meg kéne próbálni a koptatásokat is... Hajrá all! | |||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 539687 | 2013. augusztus 15. 10:08 | ||||||||||||||||||||||||||
Bocsesz, telefonról posztoltam, és a helyesírás ellenőrző állandóan minden szót megváltoztat, és ha beletörlök valami teljesen más szót dob ki újra :) De a lényeg, hogy megyek a versenyre, és évek után úgy gondoltam vissza is térnék a versenyzéshez :) A kapkodás kérdése meg szerintem minden makettezőre igaz: indulna, vinné, mutatná, de még nincs kész :D Óh, magasságos és magasztos Vasisten! Hány makettet rontottam így el! :D Stemi! A green stuffos munka alakul, ennek is sok gyakorlás a titka, de nagyon jó első próbálkozásnak! Sőt, ha így folytatod nagyon szép cuccokat fogsz produkálni! A lépegető szép építés, egyedül a lábát dolgoztam volna ki kicsit jobban, pár hidraulika vezeték és plusz egy ízület amivel megtoldottam volna. | |||||||||||||||||||||||||||||
STEMI | Adatlap | 539657 | 2013. augusztus 14. 16:47 | ||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Csak csendben figyeltem mik készülnek a mestereknél. Nagy gratula az eddigiekhez és sok sikert a megmérettetéseken! Nekem nemigen volt időm barkácsolni, de megigértem Macalnak, hogy dobok fel pár képet. Ime... Elsőpróbálkozás a green stuff-al (1-3), Gödöllő utén WH stilusban (4-6), Imperial Fist heavy walker (7-12). Szép hetet mindenkinek, sziasztok. | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539652 | 2013. augusztus 14. 15:31 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm, Macal, a szavaid újabb erőt adtak a folytatáshoz. (Pisti is mindig ezzel a kapkodással jön, érdekes ...) A dzsungel-team is pazar, a jármű és a figurák egyaránt... de te sem kapkodod el :-) Remélem októberben a Bolyain (rövid "o"!) láthatjuk és fogdoshatjuk majd... verseny és verseny :-))) | |||||||||||||||||||||||||||||
Macal | Adatlap | 539592 | 2013. augusztus 13. 17:32 | ||||||||||||||||||||||||||
Szeva Luthor! Nagyon szépen haladsz, jók es jól átgondoltak, valamint megtervezettek a részletek! A vége felé kell majd csak odafigyelned, hogy ne kapkodd el :) amúgy csak gratulálni tudok, szép munka! Nálam is halad a kis dzsungeles projekt, jelenleg a képen látható állapotban leledzik. Van meg pár ecsetvonás hátra, illetve a sarazás, valamint a dioráma készre készítése. Talán a Bólyaira elkészül :) | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539584 | 2013. augusztus 13. 13:41 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszi a szép szavakat, Pisti, egyelőre az építés köt le. Alighanem ez lesz életem első retuspisztolyos festése: szürke alapozóra pre-shading feketével, aztán barna alapszín heavy weathering-gel: bemosás, porozás, visszatörlés, szárazecset, miazmás... A kis méretarány miatt a klasszikus hajlakkos chipping kimarad, inkább a szín-modulációra, filterezésre mennék rá. Esetleg telehintem fogkeféről spriccelt apró pöttyökkel, vagy vmi szivacsos-nyomkodós figurával koptatom meg kicsit. | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 539568 | 2013. augusztus 12. 22:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Eddig is csodáltam,amit csinálsz, de ha ezt kifested, akkor te leszel a példaképem :D :P Belegondoltál már a festésbe egyébként? Hogy fogod a nehezen elérhető helyeken megoldani? Nem beszélve a kopásokról, árnyékolásról,stb... Köszi a linket a Raptorhoz, meg a bizalmat, de azt hiszem ehhez még kevés vagyok...72-ben túl sok részlet tűnne el, 35-ben pedig az életben nem végeznék... | |||||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 539521 | 2013. augusztus 12. 12:42 | ||||||||||||||||||||||||||
Bocs, nem sűrűn van időm a fórumot böngészni. | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539519 | 2013. augusztus 12. 12:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Raptor: egy kép az idei Wonderfestről... nem hinném, hogy szkreccs, meg kő guglizni. Saját vackom: Carryall a '84-es Lynch-féle Dűné-ből. (Hányszor leírtam már... sigh) | |||||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 539516 | 2013. augusztus 12. 11:56 | ||||||||||||||||||||||||||
Kösz. A Raptort kiadta valaki? Itt is van mindenféle sci-fi makett, a többségük kisszériás gyanta. Pár dolgot találtam, ami nem igazán éri meg az árát (A gyenge kidolgozás miatt.). De általában elég drága itt minden. www.federationmodels.com/ Luthor, ez mi lesz? Jól néz ki, de nem ismerős :-) | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539515 | 2013. augusztus 12. 11:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539514 | 2013. augusztus 12. 11:20 | ||||||||||||||||||||||||||
Ha minden igaz, ehun egy oldal a Raptor "megálmodójától" ... a képek alapján simán meg tudod építeni szerintem. Történt némi haladás a repülő vasalóval is a hétvégén, de ha ilyen tempóban haladok, még a novemberi Gödöllő is kétséges. (Monnyuk, oda már mindenképpen vinni szeretném, ha a Bolyai nem is jön össze...) Teletömtem mindenfélével a jobb oldali "szárnygondola" üregét, a bal fele talán már gyorsabban megy majd, mivel csak csinálni kell, kitalálni már nem annyira. | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 539437 | 2013. augusztus 10. 23:37 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nagyon tetszetős! Csak gratulálni tudok, bár én személy szerint jobban szeretem a Raptort...de azért ezt is elfogadnám :D További jó munkát! | |||||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 539410 | 2013. augusztus 10. 14:34 | ||||||||||||||||||||||||||
Köszönöm. Épp az első cylon-háború elejéről való, azért ilyen új még :-) | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539404 | 2013. augusztus 10. 13:46 | ||||||||||||||||||||||||||
Szép, igényes munka... picit újszerűnek hat, kicsit több kosz, kopás elférne rajta. De amúgy gondos építés és szép festés. Gratulálok hozzá. | |||||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 539372 | 2013. augusztus 10. 07:44 | ||||||||||||||||||||||||||
Az 1/35 nekem túl nagy. És, mikor ezt vettem, még híre sem volt a Revell kiadásnak. | |||||||||||||||||||||||||||||
Alby00 | Adatlap | 539368 | 2013. augusztus 10. 05:45 | ||||||||||||||||||||||||||
Idén adta ki a Revell 1/35-ben a mark-7-tel együtt PS-ben a Moebius öntvényét, az nem olcsóbb lett volna? Jó, lehet, hogy gagyibb is, nem tudom. | |||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 539354 | 2013. augusztus 9. 19:13 | ||||||||||||||||||||||||||
Szerintem ők is szeretik azt a Sci-Fi-t! :-) | |||||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 539353 | 2013. augusztus 9. 19:08 | ||||||||||||||||||||||||||
Az oroszok találtak egy ép példányt? :-) | |||||||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 539351 | 2013. augusztus 9. 18:44 | ||||||||||||||||||||||||||
balaton | Adatlap | 539349 | 2013. augusztus 9. 18:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 539337 | 2013. augusztus 9. 16:55 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia Elmebetegzseni! Örülök, hogy haladsz a sajtreszelőddel :D De tudod: ne kapkod el! :P A két rendezvény pedig csak egy álom egy messzi-messzi galaxisból... :( | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539201 | 2013. augusztus 8. 09:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Az ideire nem akar valaki nevezni? jerseyfestfair.com/ Vagy a 2014-es Wonderfestre? www.wonderfest.com/ | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 539027 | 2013. augusztus 5. 15:18 | ||||||||||||||||||||||||||
Vasárnap maradt pár órám molyolni egy kicsit. Ennek eredményeképp megszületett 2 (azaz KETTŐ) db alkatrész. (Lehet röhögni) A képen látható kis hengeres basztattyú majdnem kifogott rajtam, de végül megszültem, és talán nem is lett rossz. Ezzel a két "szárnyszerűség" lényegében kész, alkalmasint visszatérek a törzs telebiggyesztéséhez... | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 538720 | 2013. augusztus 1. 09:41 | ||||||||||||||||||||||||||
Szasztok. Perpill itthon kényszerszabin, de a házat festem belülről, a Carryall csak porosodik, sajnálom. Visszatérve picit a 3D nyomtatásra és a szoftverre: ehun 1 link ahol Zbrush-t használtak egy SS Landspeeder-hez. Üdv. www.facebook.com/roboterkampf/media_set | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 538581 | 2013. július 30. 18:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Fogalmam sincs, de jó pofa :D Off Tettem fel a Csereberébe 2 Star Wars gépet, hátha érdekel valakit...nem az enyém, csak segítek eladni :D On | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 538546 | 2013. július 30. 00:32 | ||||||||||||||||||||||||||
Végignéztem már pár napja, nem tom hova tenni... mi a túró (lesz) ez? | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 538545 | 2013. július 30. 00:30 | ||||||||||||||||||||||||||
Üdv itt! Bejövős a maca! A mocikhoz nem értek. | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 538469 | 2013. július 28. 22:21 | ||||||||||||||||||||||||||
Egy kisfilm azoknak, akik unják már az Alien vs emberiséget: www.youtube.com/watch | |||||||||||||||||||||||||||||
Snowman | Adatlap | 538468 | 2013. július 28. 22:19 | ||||||||||||||||||||||||||
Szia! Szerintem jó lett (különösen erős mellben és ez plusz pont :D ), de nem derül ki az, amit leírtál a jelenetből. Esetleg egy kidőlt tábla, amin egy amerikai város neve szerepel feldobná az egészet... de ez csak ötlet :D Meg nem mondanám, hogy a motor nem gyári! Üdv:Snowman | |||||||||||||||||||||||||||||
Kumancs | Adatlap | 538458 | 2013. július 28. 19:10 | ||||||||||||||||||||||||||
Üdv. Belutatokznék mint Sci-fi probálkozó. Nem igazán hiszem, hogy megütné a mércét egy komoly versenyen de a figura tetszett és akartam valami egyedit csinálni belőle. AZ alap figurát csak kicsit alakitotam át csizma és a kesztyűket variáltam át és a kardot is kicseréltem. A moci teljesen saját maradékokból. A "sztori" egy USA invázió a távolabbi jövőben és az ororszok már a nevadai sivatagban tanyáznak. Igazából enyi lett volna. | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 538360 | 2013. július 27. 09:43 | ||||||||||||||||||||||||||
Nekem is ezért lett szimpatikus. De a 84-es Dűne szinte összes eszköze, díszlete, járműve ilyen... sajátosan egyedi. | |||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 538358 | 2013. július 27. 09:41 | ||||||||||||||||||||||||||
Kár hogy az X-1-est csak egyvalaki vezethette, mezei pilótát a közelébe sem engedtek. | |||||||||||||||||||||||||||||
Phoenix89 | Adatlap | 538347 | 2013. július 26. 22:54 | ||||||||||||||||||||||||||
Elmegy ez 1:1-esnek is. :D Csúcs! |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
A sniccer Olfa, persze hogy éles. Az anyag sztirol, hogy lágy-e, az ízlés dolga. A 0,5-ös vastagságot jól viszi a kés, max 2-3 húzásból átvágja és még csak nem is kell nagyon erősen rányomni.
A vastagabb, 1mm-es lapokat szintén 2-3 húzással karcolom be, aztán eltöröm.
Minden vágott lap mindkét oldalát és a 4 élét is körbe szoktam csiszolni, hogy a vágás v törés nyomait eltüntessem, ha kell, 2-3 különböző finomságú szivaccsal v papírral.
Sima ócó műanyag vonalzókat használok, igyexem vigyázni az élére, ha megsérül, kuka, veszek másikat.
Mivel a sztirol is elég rendesen eszi a pengéket, egy fém vonalzóval még gyakrabban kéne cserélni.
A vasalón legalább 80 db egyenként szabott panel van, és minimum 2-3 méternyi karcolt panelvonal (hála Regal kollégának)... így összejönnek könnyen a munkaórák.