<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
zs180 | Adatlap | 542925 | 2013. október 3. 01:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 542508 | 2013. szeptember 26. 16:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 542430 | 2013. szeptember 25. 14:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Látom már, nem lesz egyszerű műsor, ha rászánom magam. Komolyan köszönöm az erőfeszítést, a linkek sokat segítettek... dédelgetem tovább a tervet. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 542378 | 2013. szeptember 24. 16:52 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Luthor! Az a helyzet, hogy két külön típusról van szó. A festményen tényleg egy torpedo ram látható és legjobb tudomásom szerint ilyen makettet nem gyártott senki. Egyébként itt olvashatsz róluk bővebben: www.en.wikipedia.org/wiki/Torpedo_ram Ha viszont a második képen egy Formidable osztályú hajó van, akkor az a legfelső kategóriát jelenti. A Formidable ugyanis egy csatahajó volt. Nézd meg ezt a listát: www.en.wikipedia.org/wiki/List_of_pre-dreadnought_battleships_of_the_Royal_Navy Itt láthatod, hogy a Thunderchild lehet akár a Formidable, a Canopus, vagy a King Edward VII osztály tagja. Canopus makett pedig viszont van: www.modelshipgallery.com/gallery/bb/hms/Canopus-700-hk/ Így, ha elfogadod a regény fordítását, akkor egy alacsony, de gyors hajómakettet kell építened. Sajnos nem tudok jobbat, de írd be a google-ba, hogy torpedo ram és nézd meg, hogy a képek alapján melyik hasonlít a festményhez. Ha a csatahajóból indulsz ki, akkor a fentebbi Canpousból szerintem meg tudod építeni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 542368 | 2013. szeptember 24. 15:41 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Luthor | Adatlap | 542367 | 2013. szeptember 24. 15:39 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szervusztok! A segítségeteket szeretném kérni. Tudom hogy sci-fi, de mivel főleg ebben utazom, nézzétek el nekem. A mellékelt képek alapján be tudnátok lőni - legalább 80-90%-os pontossággal -, hogy milyen osztályú hadihajó ütközik meg éppen a tripoddal? Utánakerestem, a regény egyszer sima rombolónak (ram), egyszer torpedó-rombolónak (torpedo ram) nevezi, netes források a festmény alapján inkább inkább Formidable-osztályú "ironclad"-nak, azaz páncélozott, gőzmeghajtású hadihajónak. Az 1800-as évek legvégében gondolkodjunk, 1880-1890 körül. A másik kérdés: vajon létezik-e a forgalomban ilyan készlet, vagy hasonló, amiből át lehetne építeni... Köszönöm, ha szántok rá 1 kis időt... Üdv, Luthor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 542285 | 2013. szeptember 22. 20:58 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia István! Felrakhatod őket festetlenül is, de akkor utána nagyon aprólékos maszkolást kell csinálnod. Valahogy így: www.shipmodels.info/mws_forum/viewtopic.php Ezért, ahogy Imi barátom is írta, célszerű még a kereten lefesteni mindent. Én személy szerint általában egyszer festem őket felrakás előtt. Az eddigi ragasztóim közül eddig ez vált be a legjobban: www.kreativhobby.hu/img/products/HE2010.jpg Meg még nekem is a Loctite ragasztókkal volt jó tapasztalatom. A duracrylt én sem javaslom. Eddigi makettező pályafutásom alatt még sosem használtam. A pillanatragasztó kötési ideje eddig elég volt, és nem kellett rajta gyorsítani. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 542274 | 2013. szeptember 22. 19:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! A fotomaratott korlátot - mivel réz - a felragasztás előtt érdemes színre fújni. Én mindjárt a kereten szoktam lepermetölni. Érdemes rétegesen, többször ködölve lefesteni, nem telibe fújni. A korlát felragasztása az építés egyik utolsó fázisa. Természetesen a hajó festése után érdemes felragasztani. Jómagam már néhány hajót megépítettem, sok pillanatragasztót elhasználtam. Nekem a Loctite "Super Bond Power Flex Gel" anyag vált be a legjobban. Kb 4-500 Ft egy tubussal. Más pillanatragasztókkal voltak kellemetlen élményeim pl egy idő után elengedte a korlátot, de ebben a Loctite-ban még nem csalódtam. Semmiféle gyorsítót nem kell hozzá használni, mert igen gyorsan és erősen köt. A korlát egyik végét (száraz próba után) kicsit belemártod (ne legyen túl sok ragasztó rajta) és felhelyezed a helyére, vársz kb 10-15 mp -et, aztán bekened a másik végét, szépen feszítve felpasszintod. Így a korlát a helyére került. Ahol még nem kapott ragasztót, oda pedig egy vékony (pl. egy 0.2-essel) rézdróttal melléje odahúzod a gélt; és kész is. Hamar bele lehet jönni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kissis54 | Adatlap | 542261 | 2013. szeptember 22. 16:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok lemondtam a szúnyoghalós korlátról, megkaptam a fotómaratásos korlátot.Nekem ez a második hajóm így csak próbálkozom a megépítésebén. Azt szeretném kérdezni, hogy a korlátot, mikor kell felrakni festés előtt vagy utána. Milyen biztos ragasztót tudtok ajánlani mert amivel csinálom nem nagyon ragasztja meg,olcsó pillanat ragasztó + duracryl. Melyiket hova kell raknom ragasztó és a korlátra együtt vagy külön külön kell alkalmazni? Milyen típusú ragasztót tudtok ajánlani amivel meg is ragad a duracrylal ami gyorsítja a kötését, illetve gél vagy folyékony legyen? Előre is köszönöm a segítségeteket! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hatvanilaci | Adatlap | 542115 | 2013. szeptember 19. 20:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Üdv mindenkinek! Voltam Münchenben a Deutsches Museum-ban és láttam érdekes dolgokat. Na jó azért tettem hozzá nem minden napi látványosságot is. Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541780 | 2013. szeptember 15. 00:48 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! brumi-na, köszönöm szépen. Mostanára nagyjából kijavítottam a sérüléseket, úgyhogy majdnem ott tartok, mint egy héttel ezelőtt... Elutazom egy hétre, utána majd teszek fel képeket a vitrinemről. Kedvencem mindig az éppen épülő hajó, de a korábbiak közül talán a Warspite tekinthető e legkedvesebbnek. Az Airfix alapból azóta sem láttam alaposabban megépített kitet. Persze az Academy 1:350-esből már nem olyan nehéz überelni... kissis54, csatlakozom Imihez, nem érdemes vesződni az 1:700-as saját építésű korláttal. Mondom ezt azután, hogy réges-rég, még a fotómaratások elterjedése előtt én is építettem nagy munkával ilyet, de nem bánom, hogy már nem kell. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 541657 | 2013. szeptember 12. 16:34 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Nem ajánlom, hogy saját korlátot készíts 1/700-ban. Ha meg is csinálod valahogy sok-sok szívás árán, soha nem lesz olyan szép és egyenletes, mint a maratott korlát. Inkább tehát használj maratást. Kb 3 ezer Ft környékén már kapsz ilyen készletet pl Csitei Béla által. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kissis54 | Adatlap | 541654 | 2013. szeptember 12. 15:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok tudnátok segíteni, hogy és miből lehet 1:700 makettekhez korlátot készíteni. Van nékem öntött műanyag szúnyoghálóm, nagyon hajlékony hogy lehet megkeményíteni hogy az íveket tartsa, jelenleg ezzel probálkozom.Köszi a segítségeteket. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 541623 | 2013. szeptember 12. 07:37 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Sebi Nagyon szépen köszönöm a segítséget! Egyellőre WEM holmikra beruházni nem fogok, de a Humbrol kódok, hatalmas segítséget jelentenek Mégegyszer köszönöm Üdv Viktor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 541611 | 2013. szeptember 11. 21:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Podva! Hát ez nem lesz olyan egyszerű. Legjobb tudomásom szerint direkt átváltás nincs. Így ezek az opciók lennének. Vagy megszerzed a WEM-től a szükséges festékeket: www.whiteensignmodels.com/brochure/colourcoats.htm Bár ez lehet, hogy drága lesz, mert mostanában nem küldenek festéket légipostával. Vagy kifestheted a szükséges színeket, melyhez ezt a linket javaslom: www.steelnavy.com/rnchips.htm Egyébként van egy hasonló táblázat az amerikai színekről és ott már végigjátszottam a kifestősdit. Így az angol színeket elnézve azt javaslom, hogy az MS1-hez, a Humbrol 67-et, a 4-hez a Humbrol 128-at, a 4a-hoz Humbrol 127-et próbáld meg. Bár ez utóbbihoz kéket kell majd keverned. Ha szükség van segítségre, csak szólj nyugodtan. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 541603 | 2013. szeptember 11. 20:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Csatlakoznék Brumihoz. Szép munka és tényleg kell hozzá érzék, hogy ne folyjon meg a ragasztó. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 541600 | 2013. szeptember 11. 19:47 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Konkrétan melyik hordozóhoz? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
brumi_na | Adatlap | 541562 | 2013. szeptember 11. 10:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! Valami csodálatos ez a hajó! Elképzelem, hogy a vitrinedben sorakoznak egymás mellett az ilyen minőségű hajók... Én ha megfeszülnék sem tudnám megcsinálni még hasonlóra sem. Tényleg, remélem nem veszed tolakodásnak, de lehetne kérni egy képet ide a vitrinedről. Nagyon kíváncsi lennék. Amúgy melyik hajódra vagy a legbüszkébb, azon túl hogy az éppen épülő? Októberben hozod ezt a szépséget a Bolyaira? Remélem én is, hogy a baleset könnyen javítható. kutyaeb! Rettentő tetszetős amit csinálsz! Nagyon tisztán dolgozol. Én egyszer próbálkoztam papírral, de ha picit megfolyt a ragasztó, a jó öreg visszacsiszolás valahogy nem működött. Azaz illik jól tudni ragasztani ebben a műfajban, úgy vettem észre. Szerintetek a Fujimi fotómaratásait hajókhoz lehetetlen beszerezni, vagy van némi esély rá. Ahol egyáltalán katalógusban van, ott sincs készleten. 700-ban kellene pár japán hordozóhoz. Mondjuk a minőségét tekintve nincs infóm. Jók ezek? brumi_na | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 541558 | 2013. szeptember 11. 10:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez nem hiányzott... itt már szinte mindenki fokozott izgalommal várta a fejleményeket - én is. Csak abban bízom, hogy az első sokk elmultával kiderül, hogy könnyeben javítható. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Podva | Adatlap | 541557 | 2013. szeptember 11. 10:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok Egy kis segítséget szeretnék kérni eddig repülőztem, de most belekezdenék egy RN hajóba... Tud valaki segíteni abban hogy a Brit Királyi Haditengerészet II. VH-ban használt színeit hol találom meg F.S. kódban? Vagy egy jó kis átváltó táblát hol lelhetek? Most speciel az MS1 MS4 és MS4A színek érdekelnének... Előre is köszönöm Üdvözlettel: Viktor | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541546 | 2013. szeptember 11. 00:12 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Most már egyéb problémám is van... Amint az imént raktam fel a köteleket a tripódra, hát nem leborult? Hosszú lenne felsorolni, mi minden sérült rajta. Ez kissé visszaveti az építést, na meg az is, hogy hétvégén elutazom egy hétre. Pedig azt hittem, hamarosan elkezdhetem a HMS Tiger építését! Ez van, csak magamat hibáztathatom, de legalább nem lett totálkáros, mint anno a Zenta. P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541542 | 2013. szeptember 10. 22:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Batka! Nincs meg, de az ebből épített hajó több száz képe alapján dolgozom. Az általam épített állapotban nincs a tripódon felső árboc, ezért más a kötélzet - ez a problémám. Üdv, P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Batka | Adatlap | 541540 | 2013. szeptember 10. 22:03 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Ez meg van neked? Vagy láttad már? Üdv, Batka | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541539 | 2013. szeptember 10. 21:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tamás, Imi, Sebi, Forgacs, Tomi, köszönöm a dicséretet! Jólesik az elismerésetek. Ha kész lesz, fel fogom tenni a modelwarships-re, most is fent vannak ezek a képek is a fórumon, a Picture Post Work in Progress szekciójában egy topikban. Jim Baumannak is tetszik a hajó... Gondban vagyok a kötélzettel, mert az általam épített, végső állapot különbözik a forrásul felhasznált HMW makettétől - nincs a tripódon "topmast", ezért más a kötélzet. Rendes anyagot sem találtam, van fénykép Scapa Flow-ból,de nem látszik rendesen a kötélzet, annyi igen, hogy még a főárbocé sem pont olyan, amilyenre a fent említett anyag alapján megcsináltam. Ha valakinek van képe erről az állapotról, amin a kötélzet is látszik, kérem, ossza meg velem. kutyaeb, nekem is tetszik a munkád, várom a folytatást. Nézzétek meg syb Missouri-ját is a főoldalon! Üdv, P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 541525 | 2013. szeptember 10. 17:35 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Gyuri! Nagyon király a Derfflinger! A kötélzet csodás! Kimondottan tetszenek a kormány pozíció kúpjai. Kiváncsian várom a tripod-ot is. Tetszenek a csónakok is így egy kupacban. kutyaeb! Szép lesz a te hajód is! A szellőző tetszik! A mentőtutajok is aranyosak( főleg a gyufához viszonyítva) Szépen haladsz vele. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
kutyaeb | Adatlap | 541520 | 2013. szeptember 10. 15:43 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Bár nem csatahajó, de gondoltam megosztom veletek, hogy most mit építek. Mirazh orosz corvette-n, 1987-es állapot lesz látható. A hajó papír és 1/200 léptékű és az Oriel cég terméke. Sok munka van még vele. Minden észrevételt szívesen fogadok, mert ez az első hajó amit építek. Üdv. Kutyaeb | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Forgacs | Adatlap | 541492 | 2013. szeptember 10. 08:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Fantasztikusat alkottál ismét ebben a méretarányban! Nagyon jól alakul a hajód! Élethű lett nagyon a kötélzet. Ha lenne részletes leírás, azt én is szívesen elolvasnám. Ha elkészül a hajó, akkor szerintem modelwarships-re mindenképpen tedd fel! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 541482 | 2013. szeptember 9. 20:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon jó lett! Remélem lesz alkalmam személyesen is megnézni októberben nálad. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 541447 | 2013. szeptember 9. 15:49 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Hát ez tényleg nagyon mutatós.Jól látom, hogy a jelzőzászlók kötélzete dupla szálas? Ez ebben a méretarányban kuriózum. A színük pedig barna? Gondolom, a tripodnak nem lesz ennyi kötele. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 541429 | 2013. szeptember 9. 00:25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Még 350-ben is nagyszerű lenne, így meg elképesztő. Valami részletes leírást lehet majd valahol olvasni? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 541428 | 2013. szeptember 8. 23:28 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
brumi_na | Adatlap | 541207 | 2013. szeptember 5. 10:57 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Igen, igen. Ezt elfelejtettem, valóban ott is van, de a felhozatal igen szegényes lett időközben (nem elhanyagolható, de majdnem). Leginkább Airfix termékek vannak, meg vasúthoz, diorámákhoz dolgok. Mindenből egy kicsi... | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Varjúbácsi | Adatlap | 541119 | 2013. szeptember 4. 08:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Maidstone-ban a folyóparti Hobbycraft áruházban is vannak makettek, és makettező cuccok. Én ott Evergreen szálakat vásároltam, amikor ott jártam. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
brumi_na | Adatlap | 541109 | 2013. szeptember 3. 21:17 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kicsit kihagytam, mert Angliába voltam a hugomnál egy hónapot. Higgyétek el, hogy mi is szenvedtünk a nyári 21-22 fokban. Néha eső is esett, mert attól szép a brit gyep! Maidstonban laktunk. Sajnálattal kellett tudomásul venni, hogy a város egyik makettboltja átadta helyét egy szőnyegboltnak, ami számomra kevésbé volt izgalmas... És tényleg eléggé vacak szőnyegek voltak (biztosan a keserűség is benne volt). Naná hogy a lányoknak tetszett. Továbbá van egy Model Zone nevű üzlet-hálózat. Ennek egyik boltja Maidstonban volt található. A múltidő sajnos nem csak a történet mesélése miatt indokolt, hanem a kinttartozkodásunk alatt zárt be. Amennyire láttam, ez a bezárás a hálózat nagyrészét érintette. Ez miatt leárazás hegyek voltak. Persze amire én odajutottam - mivel a makettbolt látogatás nem a család elsődleges feladatai között szerepelt - kifosztották. Elég sok minden féláras volt. Revell ragasztók sokaságát vettem meg 200-300 forint között, meg A4-es vágólapot 350 forintért. Valamint egy 700-as HMS Invincible birtokosa lettem 10 fontért. Ez utóbbi nem volt korábbi terveimben, hogy meg kellene építeni, de jónak tartottam az ajánlatot. Végtére is egy Dragonért szerintem nem drága (bár ez majd építés közben kiderül). Sikerült beszereznem Evergreen termékeket is 2 fontért csomagját. Annak örülök, hogy mindenki szépen haladt a haladnivalójával. Én belevetettem magam a Mig befejezésébe, hogy ne zavarja később a koncentrálásomat a következő hajó projektben, ami még nem tudom mi lesz. brumi_na | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 540999 | 2013. szeptember 2. 18:56 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ma is még tudtam haladni a Thüringen motorcsónakjaival, félig elkészült a második nagy motorcsónak. Az első kapott kettő pár korlátot. Valamint három db kettős bakot készítettem el és került az orrban a helyére. A végén dobozba került a hajótest, az apróságok pedig kis dobozokba. Egy darabig elleszek messze földön. Ha néha-néha hazajövök akkor folytatni fogom a hajót. Addig is figyelni fogom a ti munkáitokat. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 540954 | 2013. szeptember 2. 00:33 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi útmutatása alapján találtam pár képet, amikből talán még valamit ki tudsz silabizálni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sebi | Adatlap | 540951 | 2013. szeptember 1. 22:15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia! Kiadványról nem tudok, de a youtube-on van egy filmrészlet: www.youtube.com/watch Ennek a hajónak a harmadik lövegtornyára szállt le a gép: www.coatneyhistory.com/KoelnONI.JPG Nagy valószínűséggel a platform alja egy hegesztett acélváz lehetett, (mert az látszik a felvételen, hogy át lehet látni rajta), amire egy acéllemezt(?) tettek. Az mondjuk jó kérdés, hogy mit tettek erre a lemezre, hogy ne csússzon. Lehetett mondjuk az a fa, amiből akkoriban a hajók fedélzete is készült. Vagy pedig csúszásgátló lappal vonhatták be. Nézd végig a képsort ezen a linken: www.colosseumbuilders.com/john/nj/forecastle.htm A horgonyláncok alatt láthatod azt a csúszásgátló acélt, amit a hajók felső fedélzetein is használtak. A fa fedélzetet pedig gondolom nem lesz nehéz észrevenni :) | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 540950 | 2013. szeptember 1. 22:14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
scrath=scratch | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 540949 | 2013. szeptember 1. 22:13 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Imi, sikerült jól rögzíteni a tripodot, bírni fogja a kötélzet húzását. Icipicit csálé lett, hozzá kellett ferdíteni a főárbocot, hiába, ezt ráfogom a scrathbuildingre... Csak magamnak sorolom fel emlékeztetőül mi kell még: az árbocok teljes kötélzete, beleértve a hajógép állapotáról tájékoztató "bójákat". Az oldallétrák függesztő kötélzete. Két zászlórúd, három mentőöv, a tutajok rögzítő kötelei a lövegtornyok oldalán, két horgony-bója, négy feltekert kötélkarika és kb. 70 matróz. Tomi, de jó látni, hogyan épül a hajó! P.Gy. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 540942 | 2013. szeptember 1. 19:09 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Pár új kép. Az elsőn a harmadik lövegtorony szerkezete, a másodikon első három torony látható.(ez a harmadik lövegtorony lesz az első jobb távmérős). A többi képen a nagy motor csónak látható félkész állapotban. Az utolsó kép pedig egy jobb minőségű kép a hajótestről. SIMI! A felépítményeket összeépítés után fogom festeni, ugyanígy a lövegtornyokat is. A csónakokat viszont építem és különböző fázisokban festem. A végén még lesz mindene egy kis koszolás és időjárás hatások. Valószínűleg a csörlőket, nyílásokat, bakokat, gugorákat, felülvilágítókat építeni, festeni, felragasztani fogom. Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
decente | Adatlap | 540899 | 2013. szeptember 1. 09:16 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! 1:48-as Flettner 265 diorámában gondolkodom. Tudnátok olyan oldalt, vagy kiadványt mondani, amiben német hajóra épített leszállófedélzetről találhatok képeket? Vagy ez csak "WhatIf" kategória? Köszönettel: Zsolt | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 540879 | 2013. augusztus 31. 18:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! Hát ez nagyon szép! Sikerült is fixálni a tripodot? Mert attól egy kicsit tartottál... már alig várom, hogy a kötélzet is rákerüljön. Tomi! Szép lett a motorcsónak; a lövegtorony alkatrészei is izgalmasak. Festeni mikor fogsz? Csak a legvégén? | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 540844 | 2013. augusztus 31. 00:55 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 540739 | 2013. augusztus 28. 19:45 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Mostanság a motoros kishajókat építem a Thüringenhez. Az első képen látható a kész hajótest. A belsejébe kapott egy fa színű trepnit. Ezt úgy készítettem el, hogy egy rajzlapot szikével párhuzamosan bevonalaztam és fa színűre festettem híg Testors Wood színnel. A kishajók testét építés és tömítés után alapozóval átfestettem. Közben elkezdtem az első jobb távmérős lövegtorony alkatrészeinek elkészítését.(utolsó két kép) Mindenkinek jó makettezést! Üdv.: Herger Tomi | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 540696 | 2013. augusztus 27. 22:46 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Derfflingert akartam írni. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 540627 | 2013. augusztus 26. 22:51 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Gyuri! Szerintem is R-osztály, ha te mondod, biztos a Ramilles. Sajnos nem én jártam ott, a Flickr-en találtam, galvanizált fém textúrát kerestem. 3D grafikát tanulgatok, pont lepusztult festett fém, meg rozsdásodás a téma. Azt kell mondjam a Derfliger ezen a téren IS ott van. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Simi | Adatlap | 540586 | 2013. augusztus 26. 14:00 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! A képek - mint mindig - nagyon csalókák: azt a képzetet keltik, mintha ez egy szép termetes hajó lenne... pedig nem az! Győzőm állandóan sulykolni magamban, hogy ez egy 700-as, minden olyan apró rajta, csak az "optikai" csalódás következtében tűnik olyan szép nagynak! A csónakok egyszerűen kifogástalanok, nagyon szépek. Várjuk a tripodokat! | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
zs180 | Adatlap | 540544 | 2013. augusztus 25. 23:24 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
SSZABI, Simi, Neo, Tomi, köszönöm szépen a dicsérő szavakat! Ede, nagyon jó kis szobor, egy R-osztályt ábrázol, ha jól látom. Beardmore-ban a Ramillies épült ezek közül, azért ő lesz az... A Museum of Transportban voltál? Sajnos megint sok a munka, lelassult az építés. Fent vannak a csónakok, meg néhány egyéb új részlet. Most fogok nekifogni az első tripód feldíszítésének: négy platform vásznas korláttal,fényszórók,távmérő,stb. Aztán már csak a főárboc,kötélzet, zászlórudak, legénység és apróságok vannak hátra. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
EDE | Adatlap | 540419 | 2013. augusztus 24. 20:30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
hergert | Adatlap | 539990 | 2013. augusztus 19. 14:20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Szia Gyuri! Nagyon szép, élethű lesz a Derfflinger. Szerintem szólni kéne az AK/MIG productionos fickoknak, hogy inkább ezt mutogassák a DVD-n. Most nyáron nekem is Dreadnought filingem van ezért építem a Thüringent, csak most épp sok a munka, majd ősszel. Simi! a MAS ami a kiállításon volt, az nem az amelyik elsüllyesztette a Szent Istvánt? Mindenkinek kellemes makettezést, nyarat és Aug.20-át Üdv.: Herger Tomi |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Sziasztok!
Sikerült kijavítanom a múltkori sérüléseket, sőt azóta gyakorlatilag elkészültem a hajóval - néhány apróbb javítás és a legénység elhelyezése van hátra.
Azt hiszem, elég jól sikerült.
Bolyaira viszem, ott bárki megtekintheti.
P.Gy.