<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Pimpa | Adatlap | 539166 | 2013. augusztus 7. 18:30 | ![]() | |
BÉPÉ | Adatlap | 539157 | 2013. augusztus 7. 16:34 | ![]() | |
BOcsámat, csak a lényeget felejtettem le. www3.telus.net/Ritterkrieg/colors.htm | |||||
BÉPÉ | Adatlap | 539156 | 2013. augusztus 7. 16:33 | ![]() | |
Szia Pimpa! Találtam még egy továbbit is, kifejezetten a HUMBROL-ra és a színek is láthatók rajta a színkódokhoz kapcsoltan(már amennyire ez a maga színhűségének is megfelel). Üdv: BÉPÉ | |||||
BÉPÉ | Adatlap | 539154 | 2013. augusztus 7. 15:59 | ![]() | |
Szia Pimpa! Nézz körül a neten, van "néhány" hasznos oldal, amelyeken megtalálhatod az összes variációt. Példaként néhányat felsorolok, pusztán azért, hogy lásd mennyi van: makettezok.uw.hu/atvalto.htm www.paint4models.com/ www.ipmsstockholm.org/colorcharts/stuff_eng_colorcharts_germany.htm www.paintassistant.com/natocamouflage.html www.randrmodelaircraft.com/media/Acryl%20color%20chart.pdf idfmodelling.free.fr/article01.html scalemodeldb.com/paint www.acrylicosvallejo.com/en_US/model-paints/division/3 historymill.wordpress.com/paint-conversion-chart/ Azt hiszem ízelitőül ennyi elég. Üdv: BÉPÉ | |||||
Pimpa | Adatlap | 539145 | 2013. augusztus 7. 14:34 | ![]() | |
Sziasztok! II. vh-s harcjárművek festése érdekelne Humbrol színekben. Minden érdekel: Brit, US, Német, Szovjet,... Színkódokra lenne szükségem. | |||||
migi | Adatlap | 539141 | 2013. augusztus 7. 12:56 | ![]() | |
Szia Elég sok mindent szoktunk használni erre a célra a zsír oldón kívül , lefolyó tisztítót , fékfolyadékot , flóraszeptett , épp kinek mi vált be , De köszi az infót biztos sokan még nem halottak erről . üdv: migi | |||||
GMat | Adatlap | 539139 | 2013. augusztus 7. 12:51 | ![]() | |
Üdv Mindenkinek! Szeretném megosztani veletek valamit a festék lemosásával kapcsolatban. Aki olajbázisú festéket használ és elakarja tüntetni a festéket a makettről, áztassa be hideg zsíroldóba. Lehet furcsán hangzik, de működik! Nem kell márkás vagy drága zsíroldó, csak arra kell figyelni, hogy az legyen rá írva: ULTRA ERŐS ZSÍROLDÓ. Ha egy réteg van rajta, azt már 2 óra alatt lemossa, de ha több a réteg, akkor javaslom egy napig áztassuk. A legjobb benne, hogy egyáltalán nem sérül tőle a makett, mert nem marja meg és egészségre sem ártalmas! De miután kivettük, azért mossuk le alaposan a makettet! Remélem hasznos információt osztottam meg veletek. | |||||
silent8 | Adatlap | 538855 | 2013. augusztus 3. 00:16 | ![]() | |
Szia! Én általában gunmetallal festem a lánctalpat. Aztán azt úgy koptatod, szárazecseteled, koszolod ahogy szeretnéd. Pl. Model Masternek van ilyen festéke. Üdv | |||||
TMS | Adatlap | 538841 | 2013. augusztus 2. 20:54 | ![]() | |
Szia mrkkira! Igaz, hogy ez akril, de lánctalp festéshez nagyon jó: www.tankmodelshop.com/festekek_ecsetek_69/festekek_89/akril_festekek_88/lanctalp_es_kerek_akril_festek_szett_369 Üdv: Robi | |||||
mrkkira | Adatlap | 538773 | 2013. augusztus 1. 19:17 | ![]() | |
Esetleg még a lánctalpat azt milyen színnel szoktátok lefesteni (ha lehet 1 szín,ne saját keverék több színből) Ha háttér információt tud valaki adni az Sd.Kfz. 251 c-re azt nagyon megköszönném(és ,ha lehet akkor magyar legyen,nem nagyon vágom az idegen nyelveket) Köszönöm! | |||||
mrkkira | Adatlap | 538770 | 2013. augusztus 1. 19:13 | ![]() | |
Szia! Én is inkább a 42 re hajtok. A kit amit elkészítek,az a Dragon 7371 es Sd.Kfz 251+pak35-36 os kittje lesz(ha egyszer odajutok,hogy eldöntöm a festéket,már rendelem is). A Burnt Iron-t nem igazán tudom,hogy mire kell festeni,mert nem vagyok nagy szakértője az Sd.Kfz. 251 es típusoknak .Sajnos nincs háttér információ a kezemben(mert nem tudom,hol is kezdjem a keresést),így csak a festésre hagyatkozom. | |||||
Varjúbácsi | Adatlap | 538717 | 2013. augusztus 1. 09:29 | ![]() | |
Ha alkatrész, akkor a ragasztási felületnél BlueTac gombóc, abba fogpiszkáló, vagy saslikpálcika, és máris kézbefogható, forgatható. Ha komplett makett, akkor IKEA forgatható tálaló, és arra a maszkolt cucc, valamilyen távtartón. | |||||
passat14 | Adatlap | 538709 | 2013. augusztus 1. 06:08 | ![]() | |
Igen, hogyan kell elhelyezni a festendő darabot úgy hogy teljesen le lehessen fújni. | |||||
Zsola | Adatlap | 538699 | 2013. július 31. 22:26 | ![]() | |
Szvsz teljesen mindegy a sorrend,az egyéni ízlés kérdése,a lényeg hogy akrilra enamellel,és fordítva szokták általában csinálni.A bázis a lényeg. Én (javarészt repülőgépekkel foglalkozom) pl. úgy csinálom hogy az alapfestés és a lakkozás is enamel,viszont a panelvonalakat nem túl erősen hígított mosószeres temperával futtatom be. De mondjuk pilótafülkénél ha csak be akarom futtatni a sarkokat mélyedéseket azt erősen hígított enamellel is be merem vállalni. | |||||
Zsola | Adatlap | 538697 | 2013. július 31. 22:18 | ![]() | |
A Revell 42-es az tökéletes szerintem. A Burnt Iron meg az aminek írja,jó a cikkszáma,kipufogóhoz ajánlják ha jól sejtem. De ha leírod hogy konkrétan milyen maketthez/járgányhoz kellenek ezek a színek,sokkal könnyebb segíteni:) | |||||
bercsi | Adatlap | 538688 | 2013. július 31. 21:40 | ![]() | |
Szia! Kicsit ködös a mondatod... Mire gondoltál pontosan? Arra hogy mire és hogyan rögzítjük a festendő darabot? | |||||
passat14 | Adatlap | 538662 | 2013. július 31. 17:34 | ![]() | |
Sziasztok! Festéskor hova szoktátok rakni a festendő darabot úgy hogy mindegyik része le legyen festve? Szóropisztollyal festenék. Üdv.: Ati | |||||
seaman | Adatlap | 538632 | 2013. július 31. 08:46 | ![]() | |
Helló! Olyan makettezőt keresek, aki enamel festékkel festi azalapokat és acryl alapú festékel maszkol, filterezik stb. Érdekelne a tapasztalatai! Vagy talán a fordított módszer a jobb? (akril és enamel) Várom válaszotokat! Üdv | |||||
rohamkukac | Adatlap | 538622 | 2013. július 30. 23:34 | ![]() | |
Sziasztok! Vékony,kézzel írt feliratokat hogy lehetne felfesteni 1/35-ben?Gyári jelzésekre gondolok harckocsiknál. | |||||
mrkkira | Adatlap | 538618 | 2013. július 30. 22:28 | ![]() | |
És még ezt elfelejtettem: A Dragon egyik kittjében a Model Master 1406 (Metallic) színét Burnt Iron-ként írja,ez akkor most hogy van? | |||||
mrkkira | Adatlap | 538617 | 2013. július 30. 22:21 | ![]() | |
Talán sikerült megtalálni a közel azonos színt a MM-el.Két színt találtam rá: MM 2099 Grunbraun - Revell 42 Olajsárga matt vagy Revell 39 Sötétzöld matt. Szerintetek a kettő közül (olajsárga-sötétzöld),melyik lenne a legalkalmasabb a MM helyettesítésére? Esetleg,ha valakinek más szín ötlete,vagy alkalmazott e már valamelyikőtök az említett 2 Revell közül? Csak Revell enamel jöhet szóba nálam. Nagyon köszönöm a segítséget ! | |||||
mrkkira | Adatlap | 538599 | 2013. július 30. 19:48 | ![]() | |
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat. Igazából én a MM 2099 -et szeretném helyettesíteni Revellel,ez az eredeti szándékom,mert most kit rendelésében vagyok,csak onnan ahonnan rendelem a kitet,ott nincs MM termék és persze máshol(ahol van MM) ott nincs az a kit,amelyiket keresem. Tudod,meg lehetne oldani,hogy 2 helyről rendeljek,csak már sokalnám a postaköltséget,ha 2 helyről rendelnék. Ezért gondoltam egy REvel helyettesítést,és én a Revell afrika barnára gondoltam kép alapján,hogy szóba jöhet.Igaz én nem fújok,csak ecsetelek,ezért is csak a "hasonló színt" szeretném elérni minimális különbséggel. | |||||
Zsola | Adatlap | 538589 | 2013. július 30. 18:57 | ![]() | |
Jaj bocsánat most nézem hogy a MM 2099 az afriai zöldes barna. Szerintem jobban jársz ha veszel egy üvegcsével. De szerintem alternatív színekből is kikeverhető,nem egy bonyolult árnyalat. | |||||
Zsola | Adatlap | 538586 | 2013. július 30. 18:49 | ![]() | |
Szeva! Nekem volt ilyen MM sötétsárgám,Revellel nem foglalkoztam Humbrol viszont volt. Ecsettel festve nagyon hasonlított egymásra a két szín,fújva viszont más volt. Az MM-nek ha bizonyos szögből érte a fény volt egy furcsa árnyalata,de csak akkor ha nem kevertem más színekkel,kvázi ezt szerintem érdemes egy pici fehérrel fűszerezni. Gyanítom német páncélosokhoz satöbbihez való Dunkelgelb kell neked. Szerintem nyugodtan megveheted a Modell Mastert,elég jók a specifikus színeik,bár találkoztam már tőlük is fura árnyalatokkal...Keverheted is a Revellel ha világosítani vagy sötétíteni akarsz rajta,csak ne fújd magas nyomáson,és jobban higítsd,hajlamos a szemcsésedésre. Nem sokkal drágább a Revell kencéinél. De ha ragaszkodsz a Revellhez,akkor vegyél egy nagyjából hasonló árnyalatot,és bátran kevergethetsz belőle olyan árnyalatot amilyen megfelel az ízlésednek. | |||||
fidel | Adatlap | 538577 | 2013. július 30. 17:15 | ![]() | |
Szia! Szerintem tedd hozzá, hogy mit szeretnél ezzel a sárgával festeni, mert lehet, hogy valójában egy másik sárga árnyalat kell hozzá... (Van egy régi 1/72 Italeri Fw 190D-m. RLM 72-őt tüntetett fel a doboz hátulján, ha jól emlékszem. Bár nem vagyok szakértő, de szerintem nem ez volt a jellemző.) Üdv, fidel | |||||
mrkkira | Adatlap | 538573 | 2013. július 30. 16:23 | ![]() | |
Sziasztok! Szeretném a véleményeteket kikérni. A Model Master színei mennyire hasonlítanak a Revell enamel festékeihez? Az egyik Model Master színre vagyok kíváncsi,mert Revellben nem árulják azt a típust,amit én keresek. A típus: Model Master 2099 Dark Yellow színe. Szeretném ezt a színt Revel színnel helyettesíteni,de a Revell tudtommal nem gyárt sötétsárgát csak világosat. Esetleg valakinek ehhez ötlete,tapasztalata? Köszönöm a választ előre! | |||||
Coroman | Adatlap | 538464 | 2013. július 28. 20:23 | ![]() | |
Szia! Ha pesten jársz az Azur-ban (http://www.azurvegyszer.hu/kapcsolat.html) 1L-es kiszerelésben árulnak etil-acetátot, ~1200Ft körül volt. Üdv, Coroman | |||||
lacipapa | Adatlap | 538461 | 2013. július 28. 20:08 | ![]() | |
Szia! Én is az isopropil alkoholt használom,azzal higítom a tamiya festéket és azzal zsírtalanítok is.Az első gyógyszer tárban nekem sem adtak,mentem egy másikba (magán),ott kp.-ért adnak azóta is.Sz.fehérváron Te is találsz,biztos egy kis gyógyszer tárat. Laci | |||||
Zsolti1537 | Adatlap | 538449 | 2013. július 28. 18:11 | ![]() | |
Sziasztok! Volna egy makettem amit Tamiya TS 51 racing blue festékkel szeretnék lefújni. Ehhez milyen alapozót ajánlanátok? Persze csak flakonos jöhet nálam szóba, mert nincsen festékszóróm. Fehér műanyagra menne a kék. S már volt egy festési kísérletem. Akkor a Tamiya White Surface alapozóját használtam. Az éleknél mégsem fedte be a festék az alkatrészeket. Ezért keresnék valami olyan alapozót ami megfelelne a Tamiya festék spraye alá | |||||
gabes | Adatlap | 537234 | 2013. július 10. 12:25 | ![]() | |
Szia! Az utolsó kérdésedre Z-63 Zoli a megoldás, tőle beszerezhető az etil-acetát! Üdv! Gábor | |||||
Luthor | Adatlap | 537233 | 2013. július 10. 11:54 | ![]() | |
Ecsettel akrilt nem könnyű festeni, nekem nem vált be. Ha mindenáron, akkor kéne venned egy flakonos alapozót (Humbrol és Revell is gyárt) és azzal telibe fújni a cuccot ecsetelés előtt. Persze lemosás az alapozó előtt is tanácsos. A dekorosok izopropil alkoholt használnak zsírtalanításra mielőtt a fóliákat apillíren, drágább és nehezebben beszerezhető a sima alkoholnál de annyival jobb is. Ettől függetlenül a gyógyszertári cucc szerintem is megteszi. BTW: múltkor megyek én is a patikába, hogy mondom kérek szépen három deci etil-acetátot, hoztam üveget is. Erre mondja a néni, hogy van neki, persze, de nem adhat. Mert csak alapanyagnak tartják, natúr nem hozható forgalomba. Mr Colort kéne higítani ill másra is jó, sokan ajánlják, de hol a rákban kapok is? | |||||
ponty | Adatlap | 537227 | 2013. július 10. 11:05 | ![]() | |
Meg szeretnélek kérdezni titeket, hogy ti hogyan oldjátok meg a lepattogzódás festését 1/72-ben? Átolvastam pár fórumot, és módot el is kezdtem, egy jó hegyes 0-ás ecsettel, de nekem mindig vastag lett vagy nem fogott. Hígítottam is a matérián (revel 78), kimostam az ecsetet, de akkor sem akart úgy sikerülni ahogy akartam, úgyhogy a nagyját vissza is töröltem. Inkább a szivacs a festékbe nyomva és kihúzva módszert használtam egy elfogadható szintet összehozva, de inkább nem erőltettem. Szeretném a ti tapasztalataitokat kikérni, hogy majd később gyakorolva, jobb legyen. | |||||
RAFAlad | Adatlap | 537193 | 2013. július 9. 19:06 | ![]() | |
Sziasztok! Uh, ez igen, egy nap alatt ennyi javaslat ;) @Luthor, silent8: sima Baba szappant használtam eddig, ami a Revell, Hasegawa makettnél eddig nem okozott gondot, legalábbis ennyire látványosan nem dobta le a festéket. @Regal: ecsetelek, revell és humbrol vízbázisú festékkel. A Harrier Pegasus motorjnak a beömlőit akartam fehérre festeni, illetve a pilótafülke részeit szürkére. A festékek 3-4 hónaposak. @erwyn, simonkaroly9, migi: a konyhai mosogatószer / gyógyszertári alkoholt mindenképpen kipróbálom. Köszi mindenkinek. Üdv, RAFAlad | |||||
migi | Adatlap | 537190 | 2013. július 9. 18:39 | ![]() | |
Én denaturált szeszt használok erre a célra , | |||||
simonkaroly9 | Adatlap | 537181 | 2013. július 9. 15:53 | ![]() | |
Helló! Én nem szappant, hanem konyhai mosogatószert használok. Ráöntöm és azzal mosom ha kall egy fogkefével a szűk helyeken rásegítek. Alapos öblítés és kész. Eddig még nem dobta le a festéket soha, igaz én enamel /revell, humbrol/ festéket használok ecsettel. Üdv | |||||
TAMÁS78 | Adatlap | 537176 | 2013. július 9. 15:31 | ![]() | |
Próbáld meg alkohollal letakarítani, elvileg jónak kell lennie. Egyszerűbb is, mint a szappanos vacakolás. | |||||
Regal | Adatlap | 537167 | 2013. július 9. 11:53 | ![]() | |
Szia, a higítóval tényleg érdemes vigyázni, nekem a mig-29-es futóműaknát úgy elkezdte oldani, mintha modellragasztót kapott volna... Ha a felület tapintása matt, akkor lehet, hogy túl van higítva a festék (én 50-50 arányban higítom). Ha a felület tapintása zsíros, akkor lehet érdemes egy vizes polírpapírral végigszaladni rajta, az lehozza az esetleges lerakódást. Az is okozhatja, hogy a pisztoly először higítóval löki tele a felületet, amit esetleg nem vettél észre. Képet tudsz esetleg felrakni ide a fújandó felületről? Üdv, Regal | |||||
erwyn | Adatlap | 537166 | 2013. július 9. 11:41 | ![]() | |
Szia RAFAlad! A szappanos vízzel én nem szoktam dolgozni, nem tudok mit mondani róla, de a hígítós áttörléstől óva intenélek, mivel az beleharaphat a műanyagba, vagyis ha oldja, akkor egyetlen húzással oltári nagy melót csinálhatsz magadnak. Én tiszta szesszel vagy tiszta benzinnel törlöm át a felületet festés előtt, mindkettőt beszerezheted a legközelebbi gyógyszertárban, nem nagy beruházás. jó makettezést! erwyn | |||||
silent8 | Adatlap | 537164 | 2013. július 9. 10:49 | ![]() | |
Szia! Szerintem is a szappannal van a gond. Sokan írják, hogy ha zsírtalanítani akarod a makettet, akkor szappanos víz, de szerintem inkább töröld át hígítós ronggyal. Esetleg még a festékekkel lehet valami. Ha régiek, akkor elképzelhető, hogy nem tapad rendesen. Üdv | |||||
Luthor | Adatlap | 537163 | 2013. július 9. 10:18 | ![]() | |
Talán a szappan? | |||||
RAFAlad | Adatlap | 537126 | 2013. július 8. 18:42 | ![]() | |
Sziasztok! Airfix-es Sea Harrier , 1/72-es makett, már másodszor fürdetem meg kézmeleg szappanos vízben az öntőkereteket, de a festésnél részlegesen ledobja az alapozót és a festéket is. Próbáltam alapozó nélkül is festeni, hígítás nélkül, de ugyanaz a helyzet. Revell és Humbrol fehérrel próbáltam. Mi lehet a gond? Előre is köszönöm a segítségeteket, tipppeket! Üdv, RAFAlad | |||||
Zsolti1537 | Adatlap | 537001 | 2013. július 6. 19:39 | ![]() | |
Sziasztok! A Tamiya TS 30 silver leaf spray festéket milyen kis tégelyes festékkel tudnám kiváltani? | |||||
tyimosenko | Adatlap | 536942 | 2013. július 5. 17:32 | ![]() | |
Helló, Szerintem a BD-130 a legjobb vétel ebben a festékszóró-kategóriában, az ár/érték arány ennél a legjobb. A lényeg persze a jó kompresszor. üdv | |||||
gabes | Adatlap | 536923 | 2013. július 5. 13:37 | ![]() | |
Szia! Itt nézz szét, kompresszort is kapsz, itt olcsón beszerezheted! www.paplaszlo.com/airbrush.html Az AD-370-est ajánlom Neked 0.3 vagy 0.5-s düznivel! A szórásképet a nyomás és a szórási távolság beállításával tudod változtatni! Eléggé megbízható pisztoly, teljes alkatrész utánpótlással! Én is használok ilyen pisztolyt és meg vagyok elégedve vele! Belépő szinten tökéletes! Üdv! Gábor. | |||||
Renátó | Adatlap | 536906 | 2013. július 5. 10:05 | ![]() | |
Szaisztok! Szeretnék fújópisztolyt venni, de elég szűkös a keretem rá. Nem szeretnék rögtön egy hiper-szuper modellel kezdeni, lévén hogy ez lenne az első pisztolyom. Leginkább 1/72-es repülő vagy 1/24-es autó festésére használnám, szóval a szórási felület eléggé változó. Hogyha nincs "olcsón" olyan típus aminek állítható a szórási mérete, akkor legyen inkább kisebb szórású. Tudtok ajánlani egyet? Vagy ami még jobb lenne: van valakinek használtan, de használaton kívül jó állapotban hasonló pisztolya? | |||||
truth | Adatlap | 536473 | 2013. június 27. 15:10 | ![]() | |
Na ez igy eleg infonak tunik. Nagyon koszonom a segitseged! | |||||
Luthor | Adatlap | 536471 | 2013. június 27. 14:43 | ![]() | |
Szerintem bármelyik matt lakk jó lehet erre, akril vagy enamel, mindegy, amelyikhez van higítód. Ha ecsettel dolgozol, akkor inkább a lakkba kevert por toszogatását javaslom, valamint a teljes száradás előtt tiszta higítós ecsettel történő igazgatást. A sima matt felületre rendezett port a lakkos ecset elmaszatolja, kezdhetnéd elölről. Kapható sokféle fújható, flakonos matt lakk is (pl. Humbrol), lehet olyannal jobban jársz. | |||||
truth | Adatlap | 536465 | 2013. június 27. 12:29 | ![]() | |
Szia Luthor! Idokozben beszereztem a kretakat csak kozben rajottem hogy egy valamire nem kerdeztem ra. Milyen lakkal erdemes hasznalni ami tartos is es jol kezelheto? Tudom irtatok sokan a sima fujos hajlakkot, de en valami uveges format szereznek inkabb amibol tudok pancsolni. Mit ajanlanal / ajanlanatok? | |||||
Levix | Adatlap | 536233 | 2013. június 23. 17:04 | ![]() | |
Bocs, Insignia Red! | |||||
Anubis02 | Adatlap | 536194 | 2013. június 23. 07:29 | ![]() | |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Üdv!