<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
Razor22 | Adatlap | 528162 | 2013. március 11. 13:45 | ||||||||||||||||||||||
Köszcsi! :D Előzmény: (528150) juge75 2013. március 11. 11:31 | |||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 528150 | 2013. március 11. 11:31 | ||||||||||||||||||||||
Akár... Használhatsz akrilt is, vagy fixatív lakkot, utóbbit művészellátó boltokban találod. | |||||||||||||||||||||||||
István58 | Adatlap | 528148 | 2013. március 11. 11:03 | ||||||||||||||||||||||
Magam is szeretem a repülő drótakadályokat, mert sok türelmet és odafigyelést igényelnek és ezért teljesen ki tudnak kapcsolni. Fontos az adott makettel kapcsolatban: a (cseh)szlovákok néha a kétfedelű gépeiket duplán huzalozták. A feszítő huzalokat a főtartó dúcokhoz duplán vitték ki. A Letovnál ugyanúgy ahogyan például az Avia B-534-esen is. Erre ügyeljél! Magam valódi drótot/drótokat használok erre a célra. Az apró villanymotorok tekercselésének a drótjai pont megfelelnek. Miután más más méretű motorokról van szó, értelem szerűen a drótok vastagsága is különböző. Te az S-76-os oldalszámú gépet szeretnéd megcsinálni. Amit tudok róla: 1941-ben a pöstyéni (ha jól tudom) repülős iskola gépe volt, színei RLM76 és RLM70. A Naca gyűrű és a szárnyvégek sárgák, a felségjel a kollaboráns jelzés: kék balkán keresztben a piros pötty. A szlovák nemzeti felkelésben is részt vett, de csak a felség jeleket festették át: csehszlovák kokárda benne a hármas halom kettős kereszttel. Ennyit tudok erről a gépről hirtelen mondani. | |||||||||||||||||||||||||
Razor22 | Adatlap | 528147 | 2013. március 11. 11:01 | ||||||||||||||||||||||
Ja hogy akkor nem én cseszem el hanem ez ilyen. Értem. Védőlakkal? Mármint színtelen matt-al? /Esetemben Revell matt 2-es?/ És köszi a segítséget! ;) Üdv Raz | |||||||||||||||||||||||||
juge75 | Adatlap | 528146 | 2013. március 11. 10:52 | ||||||||||||||||||||||
Szórd át védőlakkal. Használj cérnakesztyűt. | |||||||||||||||||||||||||
Razor22 | Adatlap | 528145 | 2013. március 11. 10:39 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Kis segítség kéne egy hozzáértőtől. Időtlen idők óta nem építettem és akkoriban nem igen vittem túlzásba a festést. Most kis gondom akadt. A makett egy adott felületét kellett festenem Revell matt 9-el. Lefestettem minden OK. Több másik felületet pedig Revell matt 65-el. Itt van a gond. A festék megszárad /tuti mert legutóbb 4 napot állt/. Felülete szép színű, matt. De ha hozzányúlok ujjal, vagy megdörzsölöm, ott besötétül és fényes lesz. Ez miért lehet? A 9-es nem csinálja... Köszi! Raz | |||||||||||||||||||||||||
apuka86 | Adatlap | 528132 | 2013. március 11. 08:38 | ||||||||||||||||||||||
kerge | Adatlap | 528110 | 2013. március 10. 21:34 | ||||||||||||||||||||||
helló Az első tuti,hogy egy silka az utolsó két kép valamilyen Zis teherautó. | |||||||||||||||||||||||||
ddk466 | Adatlap | 528109 | 2013. március 10. 21:30 | ||||||||||||||||||||||
Hoppá a Fiat Ansaldo -képeket nem akkartam felteni ! | |||||||||||||||||||||||||
ddk466 | Adatlap | 528108 | 2013. március 10. 21:26 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok ! Arra lennék kiváncsi hogy ezek a készletek melyik harcjámüvet takarják az 1-2-3 képen biztos hohy orosz de milyek tipus ? A többi fagalmam sincs de biztos 1/72 ! Van amiről több képett is készitettem ! Üdv DDK | |||||||||||||||||||||||||
G4beM | Adatlap | 527766 | 2013. március 6. 21:33 | ||||||||||||||||||||||
Nagyon szépen köszönöm, mindkét kérdésben sokat segítettél! | |||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 527763 | 2013. március 6. 21:14 | ||||||||||||||||||||||
Ja, és még valami: én még nagyon az elején járok a kétfedelű-"karrieremnek", de pl. Lőrincz Peti főleg a 0,16-os damilt és a rugalmas huzalozó cérnát használja, utóbbi beszerzési helye Z63. | |||||||||||||||||||||||||
TAMÁS78 | Adatlap | 527759 | 2013. március 6. 20:41 | ||||||||||||||||||||||
Én biztos nem értek hozzá nálad jobban, de a fellelhető pár grafikából nekem úgy tűnik, repült különböző festésekkel, legalábbis felségjelekkel, a "szlovák felkelés" előtt és után. Lehet, hogy a tengelyhatalmi azonosító sárgát is ezután redukálták rajta. Az alsó festés, feltételezem, RLM65. Ezt valaki inkább világosszürkének, más inkább kékesszürkének hívja. | |||||||||||||||||||||||||
G4beM | Adatlap | 527753 | 2013. március 6. 20:18 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Szereztem egy ősrégi 1/72-es Letov S.328-as KP makettet. Két kérdésem lenne vele kapcsolatban. Az első, hogy a szárnyak közt a feszítőhuzalokat (vagy nem tudom mi ezeknek a rendes neve) hogyan tudnám ekkora méretarányban szépen megoldani? Én 0.16-os damilra gondoltam, de lehet, hogy túl vastag lenne. Van esetleg valakinek ilyesmire jól bevált technikája/ötlete? A másik kérdés a festésre vonatkozik. Keresgéltem eredeti képeket, az S-76-os számú gépről, és rögtön feltűnt, hogy a makett útmutatója nem pontos. Találtam egy egész hiteles adatokkal alátámasztott (vagy annak tűnő) szlovák kiadványt, amely szerint a motor burkolat sárga, a szárnyak és a géptest alsó része világosszürke. Az internet bugyraiból viszont olyan képek kerültek elő, amelyek szerint a szárnyak alján is megjelenik a sárga festés, valamint világoskék a gép alsó festése. Kérdem én, most melyiknek higgyek? Én a kiadványnak hinnék, ha már szlovákok adták ki múzeumi fényképekkel, meg mindenféle iratokkal. Csak csalóka a net anyaga, mert elég sok helyen találtam sárga szárnyvégekkel a gépet. Bár lehet, hogy többször átfestették.. Aki esetleg már egyszer megépítette az S-76-os gépet, és megfutotta már ezeket a köröket, vagy jobban ért hozzá mint én most, kérem segítsen a dilemma megoldásában. Előre is köszönöm. | |||||||||||||||||||||||||
nemakárki | Adatlap | 527700 | 2013. március 6. 10:45 | ||||||||||||||||||||||
Szia! köszönöm a fáradozásod. Sajnos minden úgy igaz, ahogy leírtad...:)) LAci | |||||||||||||||||||||||||
GR74 | Adatlap | 527695 | 2013. március 6. 09:49 | ||||||||||||||||||||||
Szia Laci! Úgy látom, amit keresel, az ezen az oldalon sincs meg (első látásra), de hátha jól jön: www.revell.com/support/instructions.html Roland | |||||||||||||||||||||||||
nemakárki | Adatlap | 527602 | 2013. március 4. 19:36 | ||||||||||||||||||||||
A segítséget köszönöm...de pont az a tíípus nincs fenn amit keresek ( revell 07331) Smart. Laci | |||||||||||||||||||||||||
gaben21 | Adatlap | 527601 | 2013. március 4. 19:25 | ||||||||||||||||||||||
A revell honlapján is vannak fent.www.revell.de/index.php | |||||||||||||||||||||||||
nemakárki | Adatlap | 527600 | 2013. március 4. 19:24 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Hiányzó összeszerelési rajzot honnan tudok letölteni? ( revell) Laci | |||||||||||||||||||||||||
Taylor2 | Adatlap | 527597 | 2013. március 4. 18:50 | ||||||||||||||||||||||
Szia Cosworth1981! Jól hangzik az is! Köszönöm az ötletet/segítséget! :) Üdv:Taylor2 | |||||||||||||||||||||||||
Cosworth1981 | Adatlap | 527596 | 2013. március 4. 18:41 | ||||||||||||||||||||||
Szia... A hideg zsíroldó is tökéletes. Lefújod vele, kb 3 perc után dörzsölés nélkül leöblíthető a festék... | |||||||||||||||||||||||||
Taylor2 | Adatlap | 527595 | 2013. március 4. 18:31 | ||||||||||||||||||||||
Rendben. Puding próbája az evés! :) Köszönöm a segítséget! Üdv:Taylor2 | |||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 527594 | 2013. március 4. 18:29 | ||||||||||||||||||||||
szia Mindent látni fogsz. Pl. ha nem akar lejönni hagyod benne tovább, ha nem akar lejönni öntesz még bele cuccot stb... rájössz magadtól, nagy bajt nem csinálhatsz... üdv | |||||||||||||||||||||||||
Taylor2 | Adatlap | 527589 | 2013. március 4. 17:33 | ||||||||||||||||||||||
Piratvitorla! Egy gyors használati útmutatót is tudsz mondani nekem? :) Pl:meddig lehet a löttyben a makett? Féltem a makett testi épségét. :D Üdv:Taylor2 | |||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 527586 | 2013. március 4. 17:17 | ||||||||||||||||||||||
Szia - teszkós narancssárga lefolyótisztító - Szi-Ti lefolyótisztító üdv | |||||||||||||||||||||||||
Taylor2 | Adatlap | 527585 | 2013. március 4. 17:05 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egy olyan jellegű kérdésem lenne, melyik oldószer a legjobb arra, hogy leáztassuk a makett felületéről a festéket. A rózsaszín Esztert ismerem, de nekem olyan kéne amiben csak állni kell hagyni a gépet és nem marja szét a felületét. Tudom, hogy volt már ilyen jellegű kérdés valahol, szóval ha tudjátok, hogy hol volt nekem az is jó! Előre is köszönöm a segítségeteket! Üdv:Taylor2 | |||||||||||||||||||||||||
vatya1 | Adatlap | 527023 | 2013. február 27. 06:33 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Szeretném meg épiteni ezt a Mig-17est és kellene hozzá a képeket látható csillag matricában (1:48)legalább 2gépre való ha valaki tudna ebben segiteni nagyon meg köszönném,természetesen nem ingyen,ajánlatot erre a cimre küldjétek vatya1@indamail.hu | |||||||||||||||||||||||||
autospartacus | Adatlap | 526901 | 2013. február 26. 00:20 | ||||||||||||||||||||||
Szia Kamovos! Bocs,ha némileg feleslegesen írtam a börgöndi kocsiról,de azt hittem ,hogy olyan autót szeretnél csinálni és félve,hogy olyan "berendezéssel" csinálnád meg,próbáltalak erről lebeszélni.Azért küldők egy-két képet,ha mégis kedvet kapnál egy GAZ elkészítéséhez,hát kb. ilyesmi az eredeti belső felszereltsége.A net-en talált holland R-125 eredeti felszereltségű.A másik egy magyar(GAZ) belseje.A keceli kép meg önmagáért beszél...A Volga képek Tatán készültek. S végül az "eredeti" kérdéssel kapcsolatban:lehet,hogy tudok egy autót Halasra.Gondolom a kiskunról van szó!Biztosat nem ígérhetek,de azt tudnom kellene,hogy milyen jellegű rádióstalálkozóról lenne szó és mikor. Vannak ugyanis rádióamatőr ismerőseim. Ha pedig célirányosan lenne képre szükséged a makettezéshez kérlek írd meg.Ha tudok segítek,de számodra esetleg érdektelen fotókkal nem terhelnélek . Üdv.: D.P. | |||||||||||||||||||||||||
G4beM | Adatlap | 526891 | 2013. február 25. 23:00 | ||||||||||||||||||||||
Szia! Nem is tudom, én mindenképpen valami nagyon vékony fémlemezzel próbálkoznék. Csak te sztirolból már megcsináltad a motorháztetőt meg a réseket. Szóval én fognám a fémlemezt, olyasmit, ami fotómaratáshoz is kell, amit pengével akár át is lehet vágni. Belevágnék csíkokat oda ahova nyílás kerül. És a majdani belső oldalról tűvel, vagy hasonlóval kihajlítanám ezeket. (A vágás egyik végére beszúrod és végighúzod a másik végéig, és felhajtja a kis lemezrészt.) Ez az elmélet, gyakorlatban viszont lehet, hogy szívás, mert hajtogatás közben a lemez is deformálódhat. Hirtelen ez jutott eszembe, de biztos van jobb módja. | |||||||||||||||||||||||||
Joci.kun | Adatlap | 526890 | 2013. február 25. 22:56 | ||||||||||||||||||||||
Szia ! Én 1:35 -ös harcjárműves szellőzőket úgy oldottam meg, hogy vastagabb alufóliát rögzítettem egy puhább kartonra, majd ceruzával csíkokat húztam rá vonalzó mellett. Ha kell, az alátét keménységével és a ceruza nyomásával be lehet állítani a keletkező mélységet. Aztán az alufóliát méretre kell vágni és felragasztani. De nem tudom, hogy autónál ez elég szép eredményt ad -e. | |||||||||||||||||||||||||
mats | Adatlap | 526888 | 2013. február 25. 22:08 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! 1/16-os méretben építek egy Rolls Royce Phantom II-t és szeretném a motorháztető oldalán lévő szellőző nyílásokat a lehető legélethűbbre csinálni. Magát a motorháztetőt sztirol lapból elkészítettem és a nyílásokat is kivágtam, de még szükséges a nyílásokhoz a "rácsozat" (nem tudom mi a pontos neve) A mellékelt képen talán látszik miről van szó. Tudna valaki segíteni, hogyan lehetne megcsinálni ezeket a rácsokat? Egyesével farigcsálni, az 1 mm vastag sztirol csíkokat nem játszik, mert összesen kb. 80 db kell és így nem lehet egyformára legyártani őket. Előre is köszönöm a javaslatokat. Üdv. Mats | |||||||||||||||||||||||||
piratvitorla | Adatlap | 526877 | 2013. február 25. 21:06 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok Az ICM Ural esetében a gumikerék és a műanyag felni reakcióba lép egy idő után? köszi Zoli | |||||||||||||||||||||||||
Kamovos | Adatlap | 526860 | 2013. február 25. 19:39 | ||||||||||||||||||||||
Szia autospartacus! Nagyon szépen köszönöm előre is a segítségedet magam, és mások nevében is! Természetesen minden információ, és kép érdekel, amit rendelkezésünkre tudsz bocsájtani. Bár az eredeti kérés arra irányult, hogy tud-e valaki olyan civil kézben lévő rádiós technikai eszközt, amivel a gazdája hajlandó lenne Halason egy hobbi rádióstalálkozón részt venni. A kérdés még mindig fennáll. :) Az általam feltett képek saját készítésűek, de nem értek ezekhez a dolgokhoz. A GAZ hátuljába szerintem csak bemutató jelleggel rakosgattak bele minden félét. Mindazon által egyszer egy Ilyen Volgával volt némi munkám, mikor a híradó generátorát cseréltem a motortérben. :) Valamikor sok mindet csináltam ma már csak mesélek róluk. :) Üdv: kamovos | |||||||||||||||||||||||||
autospartacus | Adatlap | 526851 | 2013. február 25. 19:18 | ||||||||||||||||||||||
Szia Kamovos! Érdeklődsz még a rádiós kocsik iránt, vagy már sikerült megtudnod azt,ami velük kapcsolatosan érdekelt?Én a makett építésben nem tudok a segítségedre lenni,de abban igen,hogy felhívjam a figyelmedet,hogy hazánkban nem minden magántulajdonban lévő híradó kocsi autentikus.Így a "börgöndi" sem.Ha jól látom egyetlen készülék sem volt közülük az MN GAZ-69E típusú rádiós kocsijaiba -eredetileg- telepítve.A kocsi külleme sem tükrözi az R-104 vagy R-125 állomásokét,főleg a botantenna tartók hiánya miatt. Ha igényled az öt vezérkari Volga egyikéről is tudok képet küldeni,bár a kép készítésekor,már hiányzott belőle az R-1340 -es. Precíz ,a munkájában alapos makettezőnek gondollak,ezért ajánlottam fel híradó segítségemet. Üdv.:D.P. | |||||||||||||||||||||||||
ted978 | Adatlap | 526737 | 2013. február 24. 21:39 | ||||||||||||||||||||||
hali! persze. esetleg fúrószár, golyóstollbetét stb... | |||||||||||||||||||||||||
Barni83 | Adatlap | 526736 | 2013. február 24. 21:31 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Építek egy 1:35-ös Dragon Panzerbeobswagen III-ast. Sikerült hozzá Eduard maratást szerezni. Az lenne a kérdésem a tornyon lévő kör alakú ködgránátvető csöveit hogyan tudnám kör alakúra hajtani? Sajnos nincs maratáshoz hajtogató szerszámom. Megfelelő átmérőjű öntőkeretdarab jó lenne hozzá? A válaszokat előre is köszönöm! Barni | |||||||||||||||||||||||||
Cosworth1981 | Adatlap | 526721 | 2013. február 24. 20:09 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok... Egy kicsit kiborultam. Valami német guru el tudná nekem mesélni, hogy a Tigris toronyszámából hogy a búbánatba lehet kibogozni, hogy hova tartozott, milyen jelzések voltak a harckocsin? A tököm tele van már hogy sverepanzeristennyila 504, NYÓCADIK zártosztály egysége, meg halálfej, meg ss ide-oda... A rohadt neten sincs egyértelmű leírás... előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 526711 | 2013. február 24. 19:22 | ||||||||||||||||||||||
erwyn | Adatlap | 526705 | 2013. február 24. 19:09 | ||||||||||||||||||||||
Nagyszerű! Pontosítom amennyire lehet. Köszönöm még egyszer! Hali! Erwyn | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 526699 | 2013. február 24. 18:41 | ||||||||||||||||||||||
erwyn | Adatlap | 526698 | 2013. február 24. 18:38 | ||||||||||||||||||||||
Szia Tibcsi! Köszönöm, de a szudáni teteje kellene, ezek szovjet utódállamok. Ezek is szépek, de Afrika kedvesebb számomra! Köszi! Hali! Erwyn | |||||||||||||||||||||||||
Tibcsi | Adatlap | 526693 | 2013. február 24. 18:18 | ||||||||||||||||||||||
erwyn | Adatlap | 526691 | 2013. február 24. 17:54 | ||||||||||||||||||||||
Szia Zoli! Köszönöm előre is, erre szerettelek volna megkérni, de beelőztél. Valójában a bal félszárny és a vízszintesek a hunyók, a jobboldalról sok kép van. | |||||||||||||||||||||||||
Zoli | Adatlap | 526681 | 2013. február 24. 17:24 | ||||||||||||||||||||||
Szia, Nekem a 72-es lap megvan, az tartalmazza a felső mintát is. Ha meg tudom oldani a szkennelést, berakom ide. Viszont a meglévő képek alapján a minta nem teljesen pontos, csak hasonló. Bár más géphez képest a tévedés nem súlyos. z | |||||||||||||||||||||||||
erwyn | Adatlap | 526654 | 2013. február 24. 15:29 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Érdeklődni szeretnék, rendelkezik-e valaki a Linden Hill Decals LHD32014 matricájával? Nem a matrica érdekelne, csupán az, hogy a szudáni gép felül nézetét adja-e? Maga a felső festés lenne a vágyam tárgya. Köszi! | |||||||||||||||||||||||||
Szamuráj | Adatlap | 526495 | 2013. február 23. 06:14 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! A képen látható lángszórós LVT-4 Water Buffalo makettjét készítem. Szeretnék használható képi dokumentációkat a lángszóró felépítéséről és elhelyezkedéséről, pontosan hogyan rögzítették a küzdőtérben, stb. Eddig eredménytelenül járt a kutatásom, valaki tudna segíteni az ügy érdekében? Tanárúr | |||||||||||||||||||||||||
Suba | Adatlap | 526416 | 2013. február 21. 22:03 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Van valakinek ötlete hogy esetlegesen hol lehetne kapni 1/72-es AMX 30/105-höz UN matrica szettet? | |||||||||||||||||||||||||
lacipapa | Adatlap | 525430 | 2013. február 13. 16:18 | ||||||||||||||||||||||
Keresd szabiroli@hotmail.com | |||||||||||||||||||||||||
szezsolt | Adatlap | 525424 | 2013. február 13. 15:29 | ||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Egyedi több színű kisméretű matricára lenne szükségem! Tudna valaki segíteni ennek kinyomtatásában? Természetesen az anyagi részét állom! Előre is köszönöm! Üdvözlettel Szebényi Zsolt szebenyizsolt@gmail.com | |||||||||||||||||||||||||
Sennás | Adatlap | 525360 | 2013. február 12. 21:41 | ||||||||||||||||||||||
Szia.Esetleg ha nem az Amerikai gépet építed meg a Canadai "tigris" hasonló mintával nem jöhet szóba?Ez van 1:72-ben:) |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |