| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
| gaben21 | Adatlap | 542864 | 2013. október 1. 20:17 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Helló. Igen használható. Nálam is épülőfélben van ez a makett ezzel a maratással. :-) Előzmény: (542858) Laac 2013. október 1. 19:41 | |||||||||||||||||||||
| Laac | Adatlap | 542858 | 2013. október 1. 19:41 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok! Egy kérdésem lenne hozzátok. A Tamiya 35146-os Tiger I Late version kittjéhez használható-e az Eduard 35624-es egyébként Tiger I MID production-hoz kiadott készlete? www.eduard.com/store/Eduard/Tiger-I-Mid-Production-1-35.html www.model-making.eu/products/German-Tiger-I-Tank-Late-Version.html Üdv: Laac | |||||||||||||||||||||
| romsitsa | Adatlap | 542850 | 2013. október 1. 18:07 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia, az Academy makettjébe ne fektess túl nagy energiát (pénzt) szerintem, elég régi és helyenként menthetetlen készlet, de tanulómakettnek tökéletes. Ahhoz hogy távolról elfogadható legyen egy alap réz feljavító, szemenkénti lánc és egy lövegcső minimum szükséges. Részletes makettet inkább egy újabb Dragon készletből építenék. Üdv Á | |||||||||||||||||||||
| rohamkukac | Adatlap | 542843 | 2013. október 1. 16:53 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Köszönöm a részletes választ! Lenne még egy kérdésem,ez már egy konkrét maketthez tartozik: Az Academy Panzer H harckocsiját megépíthetem dobozból úgy,hogy történelmileg hű legyen egy k-németországi fronthoz?Arra gondolok,hogy mit lenne szabad rajta megtartanom,illetve mit javítsak fel?(kiegészítő alkatrész,ami hiányzik stb) | |||||||||||||||||||||
| romsitsa | Adatlap | 542745 | 2013. szeptember 30. 10:35 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia, a Pz IV "sajnos" annyira jól dokumentált, hogy a gyártás hónapja szerint kimutathatóak a változások, így nem mindegy, hogy melyik év melyik hónapjában gyártott kocsik között keresed a különbséget. Nagyságrendileg a H és J teljes gyártását figyelembe véve változott: tetőpáncél vastagodott toronyforgató motort megszüntették, eltűnt a kicsi kipufogódob a fenéklemezről módosították a kipufogót (dob helyett két kályhacső) módosult a kötényzet felfogatása, majd hálóra cserélték a tömör lemezeket a testen megszüntették a porszűrőt a jobb oldalon megszüntették a célzó kitekintőjét a tornyon és a toronyajtók kitekintőit módosították a pk-i kupola ajtaját módosították a vonószemek kialakítását módosították a váltómű-fékek ajtajait módosították az emelőszemeket módosították a rádiós-vezető ajtajainak golyóterelő lemezeit zimmeritezték, majd elhagyták 3 verziójú csőszájfék gumiperemes majd fém visszafutógörgők, 4 majd 3 darab. hegesztett majd öntött, majd megint hegesztett láncfeszítőgörgő megjelenik a toronyra szerelhető daru megjelennek a mérges gáz jelző panelek a toronytetőn. Ezek mind látszanak kívülről és még van egy pár. A test kötényzetének hiánya viszont nem függ attól, hogy H vagy J altípus. Üdv Á | |||||||||||||||||||||
| rohamkukac | Adatlap | 542676 | 2013. szeptember 29. 13:42 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni! A Panzer 4 H és J között mi volt a lényeges különbség?Tudom,hogy a J változatnak erősebb volt a toronypáncélzata,de miben különbözött még?(leginkább külső dolgokra gondolok) Dobozgrafikákon,és egy-két képen a J változatnak csak a tornyán volt kiegészítő páncélzat és a "testén" csak a rögzítő "állványok" voltak,míg a H változaton mindenhol volt plusz páncél. Elképzelhető,hogy egy H-n csak a tornyára raktak kiegészítő páncélt,épp úgy,mint a J-n? (Remélem érthetően fogalmaztam,bocsi a csodás szakszavakért...) | |||||||||||||||||||||
| Leon742 | Adatlap | 542045 | 2013. szeptember 18. 11:06 | ![]() | |||||||||||||||||
|
köszi | |||||||||||||||||||||
| gaben21 | Adatlap | 542044 | 2013. szeptember 18. 10:50 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Helló.Korai Tiger 1-nek volt ilyen. A H verziónak. | |||||||||||||||||||||
| Leon742 | Adatlap | 542032 | 2013. szeptember 18. 08:44 | ![]() | |||||||||||||||||
|
SZiasztok! Segítsdetek kérlek! Melyik tigrisnek volt szögletes a kipufogó burkolata? | |||||||||||||||||||||
| PanzerBubu | Adatlap | 541535 | 2013. szeptember 10. 21:00 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia, írtam mailt! Számvéber úrnak köszönöm a választ! | |||||||||||||||||||||
| tank | Adatlap | 541532 | 2013. szeptember 10. 20:22 | ![]() | |||||||||||||||||
|
szia!írd meg az email címed és küldök át könyveket ha gondolod(PDF)!az adatlapodon nem találtam! itt az enyém: majzldoni@gmail.com | |||||||||||||||||||||
| romsitsa | Adatlap | 541528 | 2013. szeptember 10. 18:48 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Hali, jó lesz hozzá, de az irányzóhoz és a töltőkezelőhöz nem fűznék nagy reményeket, hogy átalakítás nélkül be is fognak férni a járműbe. Üdv Á | |||||||||||||||||||||
| ponty | Adatlap | 541524 | 2013. szeptember 10. 17:03 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szerintetek egy sd.kfz. 250/8 járműhöz (www.modellversium.de/galerie/img/0/9/7/8097/3108391/sdkfz-250-8-dragon.jpg) jó lenne ez a figurakészlet?: www.cyber-hobby.com/shop/images/modelkits/6367.jpg Mert szeretném akció közben bemutatni, de nem adtak hozzá csak egy sofőrt (Az is valami azért nem panaszkodom), de sehol sem találok olyan készletet amiben a legénységnek bármi köze lenne az altípushoz (vagy a géppuskát kezelő pozícióban van, vagy parancsnok/rádiós/álldogál/ebédel/stb...). Vagy ismertek más gyártóól valami passzentos készletet? Köszönöm előre is a segítséget! | |||||||||||||||||||||
| Számvéber | Adatlap | 541522 | 2013. szeptember 10. 16:02 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Jó az géppuskának is. :) Szerintem nélküle sem lesz gond... :) | |||||||||||||||||||||
| PanzerBubu | Adatlap | 541517 | 2013. szeptember 10. 15:10 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok, a nálam sokkal tájékozottabb, profi kollégákhoz fordulnék kérdésemmel. :) Egy 35-ös Dragon Henschel JagdTigert építek most (6050-es készlet). Ez a makett adja a légvédelmi gépágyút a motorháztetőre. Kérdésem az lenne, hogy minden Henschel JagdTigerre felszerelték ezt? Mert szívesebben megépíteném nélküle a makettem. Az aberdeeni Henschel JT-en nem láttam fent, bár ez múzeumi példánynál nem mérvadó. Másrészről érdekelne referenciaanyag a JagdTigerekkel kapcsolatban. Tudtok javasolni könyvet, honlapot? Köszi előre is. | |||||||||||||||||||||
| Freddy | Adatlap | 541461 | 2013. szeptember 9. 17:38 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Köszönöm szépen, pont ilyenre gondoltam! A torony belseje meg úgysem látszik. | |||||||||||||||||||||
| romsitsa | Adatlap | 541460 | 2013. szeptember 9. 17:33 | ![]() | |||||||||||||||||
|
A tornyon belüli felszerelésről még nem láttam soha semmi adatot. A külső felszerelésekhez ez korrekt rajz: www.panther1944.de/en/sdkfz-171-pzkpfwg-panther/technik/infrarotausstattung.html Üdv Á | |||||||||||||||||||||
| Freddy | Adatlap | 541452 | 2013. szeptember 9. 16:27 | ![]() | |||||||||||||||||
|
A német járművekre (Párducra pl) szerelt infravörös távcsövek kábelezéséről tudna valaki információval szolgálni? Van fenn egy csomó kép a neten, az igaz, de ahány, annyiféle. Előre is köszönöm! | |||||||||||||||||||||
| jerry82 | Adatlap | 541137 | 2013. szeptember 4. 13:30 | ![]() | |||||||||||||||||
|
gyorsan összedobtam mire is akartam kilyukadni és még pótlánctalptagok még nincsenek a képen | |||||||||||||||||||||
| jerry82 | Adatlap | 541133 | 2013. szeptember 4. 11:48 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia! Köszönöm a rajzokat. A felsőrészek festésével elakadtam. Eredetileg s.Pz.abt. 509 mo. bevetett "324"-ét akartam elkészíteni. Találtam a Trojca egyik kiadványában róla egy grafikát ami megtetszet . Azóta viszont mióta próbálom megrajzolni a folttérképet kiderült ,hogy szinte minden olyan részét lekellene meszelni, ami valamennyire biztos hogyan nézett ki, ami meg marad fikció határait súrolja.:) Üdvözlettel Stankoviczki Mihály | |||||||||||||||||||||
| PeKo Publishing | Adatlap | 541128 | 2013. szeptember 4. 09:53 | ![]() | |||||||||||||||||
| jerry82 | Adatlap | 541095 | 2013. szeptember 3. 20:22 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia Találtam a makett.org-on rajzókat (javított változatról nem tudok) ,de ezeket én "GIMP-eltem" eredeti képek alapján. Azárt köszönöm akkor nem lehetnek olyan rosszak :) | |||||||||||||||||||||
| PeKo Publishing | Adatlap | 541074 | 2013. szeptember 3. 15:49 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia! Ezeket a grafikákat én követtem el pár éve. Sajnos sokkal több anyagot azóta sem találtam, de mintha a makett.org-ra felraktam volna kiegészítve ezeket a rajzokat. üdv bp | |||||||||||||||||||||
| jerry82 | Adatlap | 541064 | 2013. szeptember 3. 15:05 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Hello Tegnap óta sikerült torony hátújáról képet találni ,úgy hogy mos már csak erről a részről kéne egy kép . Az hogy valakinek esetleg felülről lenne akár részlet fotója szívesen fogadnám. | |||||||||||||||||||||
| jerry82 | Adatlap | 541010 | 2013. szeptember 2. 21:27 | ![]() | |||||||||||||||||
Sziasztok Segítséget szeretnék kérni , tiger II kései szabvány festésének folt térképét próbálom összehozni ,de a hátuljáról csak kevés képet találtam azokon is alig látható valami hasznos. Szóval valakinek lenne képe erről a részről előre is köszönöm. ezek már vannak a folttérkép félkész mindenki csak saját felelőségre használja :) | |||||||||||||||||||||
| Számvéber | Adatlap | 540990 | 2013. szeptember 2. 17:15 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Kard a pajzs mögött - A "Konrad" hadműveletek története, 1945 Bővített, második kiadás. Megjelenés: 2013. november/december. | |||||||||||||||||||||
| glitter | Adatlap | 540805 | 2013. augusztus 29. 21:43 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia Vince! Köszi, akkor használom is...:)) Most néztem, neked is emberes gyűjteményed van már!...:)) | |||||||||||||||||||||
| vincus80 | Adatlap | 540776 | 2013. augusztus 29. 17:55 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia Endre! Ez nem egy spec páncélos. Csak rajta van a rendszeresített 2t daru. Több páncéloson van ehhez felfogatási pont. Tábori körülmények között jól jött szervízelésnél. :) itt, az oldal vége felé pl. egy Párducon van: www.armchairgeneral.com/forums/showthread.php Üdv: V | |||||||||||||||||||||
| glitter | Adatlap | 540775 | 2013. augusztus 29. 17:36 | ![]() | |||||||||||||||||
| uazos | Adatlap | 540774 | 2013. augusztus 29. 17:28 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Üdv urak. Tudom,hogy nem ide tartozik,de pár napja láttam,hogy emelővel kapcsolatos téma volt. Múltkor pince takarítás közben találtam itthon egy 1943-as német hévért! Próbáltuk más oldalon beazonosítani de nem sikerült,gondoltam hátha ti tudtok segíteni! Az emelőn található jelzés: 1943 / 5 Din. A din az német szabvány, ha jól tudom 5T-jelent. Van rajta egy furcsa jelzés,mintha egy állat (ló) állna két lábon! Képek az emelőről:postimg.org/image/iszcp6yr1/012345ac/ postimg.org/image/e1e279mqv/467fc3a4/ | |||||||||||||||||||||
| Commissar | Adatlap | 540715 | 2013. augusztus 28. 12:03 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Feltételezem, hogy hasonló, ha azt akarták helyreállítani nagyjából. A leírás szerint, amikor a múzeumhoz került, keki színe volt, után állították helyre az eredeti színét megközelítő állapotot, mert a keki alatt még ott volt nyomokban a gyári festése. Ez D verzió. Ennek az oldalsó dobozai látszólag egyben vannak az oldalpáncéllal és a lánctalp sárvédőjével. Az A-C változatoknál külön volt sárvédő és azon voltak a tárolódobozok és látszott az oldalsó kicsúcsosodás után befelé tartó páncéltest. Meg az orr- és hátpáncélja is más Mint a képen: www.missing-lynx.com/gallery/48/sdkfz251cd48lpbg_1.html | |||||||||||||||||||||
| mrkkira | Adatlap | 540673 | 2013. augusztus 27. 19:28 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Kedves Comissar! Köszönöm a válaszod! Én azt gondoltam,hogy ez is a c változat.Az eredeti festése milyen volt?Sötétebb?vagy a szín volt más? | |||||||||||||||||||||
| Commissar | Adatlap | 540660 | 2013. augusztus 27. 15:31 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Kedves mrkkira! Ez a konkrét példány a 2. Páncéloshadosztály alá rendelt, 2. Páncélosfelderítő osztályában harcolt 1944-ben Normandiában és a falaise-i katlancsatában került a US Army birtokába, majd a münster-i múzeumba valahogy 1990-ben. Ez nem az eredeti színe, de megpróbálták hűen reprodukálni. Köszönjük a guggli fordítónak, hogy tudott hollandusul is :) Ja, ez egy Ausf. D amúgy :) | |||||||||||||||||||||
| mrkkira | Adatlap | 540657 | 2013. augusztus 27. 13:53 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok! Az lenne a kérdésem,hogy a linkben található sd.kfz 251/9 ausf c-t ebben a festési formában hol és mikor használták?A hozzáértők szívességét kérem az azonosításában. www.bredow-web.de/Panzer_und_Kanonen/Schutzenpanzerwagen_Sd_Kfz_251/Schutzenpanzerwagen_Sd_Kfz_251-9-b.jpg Köszönettel: mrkkira | |||||||||||||||||||||
| Mortyi | Adatlap | 540598 | 2013. augusztus 26. 16:56 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Köszi Srácok! Nagyon jók, valamit majd összehozok :) | |||||||||||||||||||||
| romsitsa | Adatlap | 540589 | 2013. augusztus 26. 15:17 | ![]() | |||||||||||||||||
| gábor76 | Adatlap | 540588 | 2013. augusztus 26. 15:07 | ![]() | |||||||||||||||||
| Mortyi | Adatlap | 540496 | 2013. augusztus 25. 18:43 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem, Panther D tankon az emelő rögzítéséről van valakinek esetleg közeli fotója már oda vissza átnéztem a fotó gyűjteményem és a szakirodalmaimat de nem egyértelmű a dolog a Voyager maratása elbizonytalanított :( Előre is köszi :) Mellékelek egy képet tudom, hogy nem D van a képen hanem egy A :) | |||||||||||||||||||||
| rohamkukac | Adatlap | 540475 | 2013. augusztus 25. 14:10 | ![]() | |||||||||||||||||
|
A szellőzőkre is tervezek ilyen lemezeket,a lánctalp viszont nem a keskeny típusú. | |||||||||||||||||||||
| tank | Adatlap | 540474 | 2013. augusztus 25. 13:41 | ![]() | |||||||||||||||||
|
de ha 45-46 ot akarsz akkor nyílván what if kategoria,tehát mindegy hogy korai vagy késői. | |||||||||||||||||||||
| tank | Adatlap | 540473 | 2013. augusztus 25. 13:36 | ![]() | |||||||||||||||||
|
szia!pl ilyet is rakhatsz rá: a későieknél asszem még a csillagkerék is külömbözött meg a lánctalp is. | |||||||||||||||||||||
| rohamkukac | Adatlap | 540471 | 2013. augusztus 25. 13:05 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok! Egy "mi lett volna,ha" Királytigrist építek,és ezzel kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket.Elképzelésem szerint egy 1945/'46-os páncélos lenne. Szerintetek nagy baj az,ha a tipikus kései ismertetőjegyeket kihagyom,mint például amik a sárhányón és a torony hátulján lévő nyíláson vannak?Nálam a jelenlegi sárhányó a sima korai féle. Ezekre a kései dolgokra gondolok: i198.photobucket.com/albums/aa131/marevic1/KT_Refs.jpg Nálam jelenleg a torony a kép szerint néz ki,de tervezek rá "légvédelmi" kiegészítő páncélt.Esetleg tudnátok adni valamilyen tippet,hogy mivel tudnám elérni még ezt a '46-os állapotot? | |||||||||||||||||||||
| mrkkira | Adatlap | 540433 | 2013. augusztus 24. 23:54 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Az email lemaradt: astrophytumtiger@gmail.hu | |||||||||||||||||||||
| mrkkira | Adatlap | 540432 | 2013. augusztus 24. 23:53 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem. Szeretnék Az Sd.Kfz. 251/1 c-re camo-t festeni,de Revell festékeket használva. Akinek van ilyen információja,hogy: -festésminta, -mikor-hol használt camo., -Revell színkódok a camo.-hoz -különböző terepeken használt camo (sivatagi,európai,stb.) Nagyon megköszönöm a segítséget! mrkkira | |||||||||||||||||||||
| jerry82 | Adatlap | 540411 | 2013. augusztus 24. 18:28 | ![]() | |||||||||||||||||
|
szia wwerta a kötény alatt folytatodik a terep minta eredeti képek is mutatják. (oxid csak legenda) | |||||||||||||||||||||
| Paul | Adatlap | 540397 | 2013. augusztus 24. 14:15 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Hali! Én vörösre szoktam azt festeni,mivel nem valószínű hogy levették róla mikor az álcázófestésre került a sor. | |||||||||||||||||||||
| wwerta | Adatlap | 540370 | 2013. augusztus 24. 10:13 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Sziasztok! Egy kérdéssel fordulnék hozzátok. Egy 1/72-es King Tigert építek, illetve jelenleg már a festési fázisnál tartok. Néhány köténylemezt nem raktam fel a gépre. A kérdésem az volna, hogy az oldalsó köténylemezek alatt, milyen színű a festék? Alapozóvörös, vagy az is dunkelgelb? Mindkét opciót láttam már. De gondolatom szerint vörös csak a zimmerit réteg alatt lehetett. (Ezen a gépen viszont az nincs) Segítsetek dönteni.:) Előre is köszönöm a válaszokat! Üdv. | |||||||||||||||||||||
| seaman | Adatlap | 539578 | 2013. augusztus 13. 08:49 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Köszi a hozzá szólásokat, sokat segítettek! | |||||||||||||||||||||
| romsitsa | Adatlap | 539572 | 2013. augusztus 12. 23:23 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Szia, arra a tigrisre gondolsz ami az oldalán fekszik? Az olaszországi kép, nem tunéziai. Ha valoban tunéziai tigrisre gondolsz, akkor összesen négy szin jöhet számitasba, RAL 8020, 7027, 8000, 7008. A RAL 6003 késöbb került bevezetésre, a vallejo meg orosz szin. A | |||||||||||||||||||||
| TAMÁS78 | Adatlap | 539555 | 2013. augusztus 12. 20:33 | ![]() | |||||||||||||||||
|
Igen, valamelyikhez biztos nagyon hasonlított, csak jelenleg nem él a Föld bolygón olyan ember, aki hitelt érdemlően meg tudná mondani, hogy melyikhez. Én a helyedben megnézném a neten a megépített maketteket, és kiválasztanám azt, amelyik a legjobban tetszik (és amelyiknek a színe fekete-fehérbe átkonvertálva nem rugaszkodik el nagyon a meglévő eredeti fényképektől - valójában szinte teljesen szabad a pálya, azért sötétzöld ne legyen), és megpróbálnám azt kikeverni/beszerezni. | |||||||||||||||||||||
| <<< Vissza | Tovább >>> |
| 1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |