<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |
lukács zsolt | Adatlap | 551733 | 2014. január 23. 12:35 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
mester!nem udvarolok de már a rosszul lét kerülget a munkáidtól!az eredeti kábelezés tizedét építed be de mégis olyan mintha minden ott lenne!se sok,se kevés!viszont mivel imádok úgy kritizálni,hogy nem tudnék ilyen színvonalon építeni egy két észrevétel:az első futóműnél túl vékonyak a stabilizátorok vagy panhardok,mindegy,gondolom légrugós elöl is.a blokk direkt ezüst,kék és nem fekete,zöld?mit fog húzni?italeri13,6-os rönkös nyerges pót?na?nem? Előzmény: (551693) Kusti 2014. január 22. 22:53 | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551729 | 2014. január 23. 12:27 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
engem már egyszer megtámadtak itt ezért de szerintem nem kell az első pár makett miatt rohanni szóró pisztolyért meg kompresszorért!motip,very well alapozó és festékek teljesen jók kezdésnek és nagy felületekre később is!az a lényeg,hogy tökéletesen zsír és por mentes legyen.több rétegben fújd és bőven várd meg hogy a rétegek megszáradjanak.természetesen profi cuccal szebb lesz majd később! | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551726 | 2014. január 23. 12:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
szia!pontosan olyan vöröses barna mint a gabi négytengelyes nehéz vontató öaf-je a legújabb képek közt!egyébként az egész alváz,első hátsó híd,légtartályok,akksi tartó,légszűrő ház is!a tank már le van cserélve de biztos az is olyan volt.a váltó is ilyen színű de létezik feketében is ha esetleg cserélték.de ritka mert nagyon erős az a zf váltó amit beépítettek gyárilag! | |||||||||||||||||||||||||||||
HUJBI | Adatlap | 551712 | 2014. január 23. 09:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
automakett.hu/kategoria/spray_festekek.html külföldi oldalakon nehezebb rátalálni, mert légipostával hajtógázos, tűzveszélyes lötyiket nem szoktak feladni. | |||||||||||||||||||||||||||||
KAnita | Adatlap | 551710 | 2014. január 23. 09:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
KAnita | Adatlap | 551709 | 2014. január 23. 09:36 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia Kusti! Kösz a segítséget. Pisztolyom nincs, de hol lehet ilyen festék spray-t kapni? Neten, én nem találtam makett boltokban spray-t csak sima festéket? Milyet érdemes venni? Anita | |||||||||||||||||||||||||||||
KAnita | Adatlap | 551707 | 2014. január 23. 09:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia Zsolt! Te biztos tudsz nekem abban segíteni, hogy milyen színű a szörnyeteg:) motorja? Próbáltam rákeresni képre, de nem találtam, illetve amit találtam az makett volt:). Ott fekete, de nem alapvetően fém színű, és csak ami lemez vagy műanyag cucc van rászerelve az a fekete? Anita | |||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 551693 | 2014. január 22. 22:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szisztok! Régen jelentkeztem már képekkel, arról amin épp dolgozom. Egy Volvo FH16 660-le változat, kinézetre egy pár nappal mosás után.. volt a cél. Ezt próbáltam a halvány koszolással megjeleníteni. A rozsdát lehet hogy majd hiányolják páran, de nekem nem hiányzik. :) Ennél a kamionnál nem az a cél. A kábelek közül még a két tank vezetékei hiányoznak. Pár kép. Üdv! Kusti | |||||||||||||||||||||||||||||
gumikacsa | Adatlap | 551617 | 2014. január 21. 23:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551604 | 2014. január 21. 21:39 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
szia,megnézem holnap mert szerintem nekem van egy komplett p&o-s matricám.remélem meg van! | |||||||||||||||||||||||||||||
Gaben86 | Adatlap | 551594 | 2014. január 21. 20:04 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia Balu. Nekem is volt annó egy ilyen pótom és nem jött össze a matrica. Nem állt meg a felületen. Én egyszerűen ráfestettem a dolgot. :-) Az egyik zászló talán még megvan valahol. Utánna nézek. Ha meglessz jelentkezem. üdv: Gaben | |||||||||||||||||||||||||||||
Levi | Adatlap | 551579 | 2014. január 21. 17:45 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia fékkulcs! Maszkoló szalaggal szépen kiragasztod vagy használj color stopot! Csak felkened ecsettel! Üdv! | |||||||||||||||||||||||||||||
fékkulcs | Adatlap | 551577 | 2014. január 21. 17:07 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Szeretném segítségeteket kérni abban hogy fülke fényezésnél ha az ablakok benne vannak, hogyan szoktátok az ablakokat lemaszkolni, illetve letakarni hogy ne legyen festékes? Üdv.: Fékkulcs | |||||||||||||||||||||||||||||
biago78 | Adatlap | 551570 | 2014. január 21. 14:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 551557 | 2014. január 21. 12:32 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
ezen a cikken láthatod egy munkámat, de festeni nem tudok... makettinfo.hu/index.php Illetve épp egy MACK hűtőset építek, arról is linkelek: www.hcmodelling.com/viewtopic.php és végül az én K100-asom www.hcmodelling.com/viewtopic.php | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551505 | 2014. január 20. 20:01 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
itt is írhatunk csak használni kell az off gombot! | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551504 | 2014. január 20. 19:56 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Már láttam :) Jók nagyon :) Úgyan így vagyok én is mint Te, nem csak építgetem ezeket a szörnyetegeket hanem vezetem is őket így időm nekem se sok van. Nekem jelenleg kb 3 project van félkész állapotban és egy készülőben :D Sajna a fuvarozás sok időmet elvesz. Ha ennyit beszélgetünk lehet át kellene térni a mailre nehogy sokakat megzavarjunk :D | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551502 | 2014. január 20. 19:55 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
nem lopta csak véletlenül ugyanazt a színt használta és ő is rönk szállítót épített!nem tudtunk egymásról! | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551501 | 2014. január 20. 19:54 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
121867 az bejegyzés száma ott van fent kép egy félkész scaniámról meg a kenworth v8-as 3408-as caterpillarjáról!azt hiszem a 16 oldalra vissza kell lapoznod. | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551500 | 2014. január 20. 19:53 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Nem nehéz képet feltenni :D Könnyű megtanulni :P Nos igen az ötletlopókat én se szívlelem. Már meg is változtattad bennem a festési ötletemet :D | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551496 | 2014. január 20. 19:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
nekem ilyeneket ne írj,hogy link mert hülye vagyok a számítógéphez mint a disznó!de tervezem,hogy teszek fel képeket róla!már jártam úgy-nem mintha számítana-,hogy 1 éve építettem valamit aztán valaki meg ugyanolyat rakott fel!agy vérzést kaptam egyből. | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551495 | 2014. január 20. 19:47 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
a kenworth?eléggé jellemző a piros alváz de inkább ausztrálban.szerintem disznó amikor a piros alvázban benne a szürke cummins a fekete váltóval.olyan igazi kinézete lesz!az viszont idétlem amikor egy szinű az alváz a hidak a motor a váltó! | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551493 | 2014. január 20. 19:44 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
AZ igen, képeket majd linkelsz hozzá? :) | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551492 | 2014. január 20. 19:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Amerikaiban az amt és régen a matchbox van otthon,de a gumik terén ők is elvannak kanászodva!szinte az összeshez ugyanazt a 60 évekbeli firestone gumit adják.én nagyon lassan de építek egy két pótos ausztrál kw 123cr-t sajna csalni fogok mert a kissé nagyobb italeri gumikat használok hozzá.a traktor 1/25 a pótok és a dolly 1/24 a motor 1/25 méret arány!ez van abbol kell dolgozni ami van! | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551490 | 2014. január 20. 19:40 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Viszont eljutottam a váz festéséhez is. Maradjon a piros vagy mindegy milyen sztetek? Bocsi hogy ennyit kérdezek. | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551488 | 2014. január 20. 19:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
hát ilyen gumi csak a holdon volt!az ifájé ahhoz képes 205000 ft-os michelin!az amt makettekben is olyan gumi van ami ugyan létezett de csak 80%ban valóságos.olyanok mint a vonat kerék a rewell gumijai. Mike!a sourkraut,kfs,auslowe oldalakon nézegesd meg a gumikat.bár lehet,hogy igazán szépet csak merev mügyantából kapsz. | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551487 | 2014. január 20. 19:37 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Csao. Motorszín tudatos volt a kép sajna nem adja vissza az eredeti színt majd készítek jobb képet ha elkészül teljesen a motor de sajna hét közben nem sok időm van így nem sokat haladtam amúgy ez homokszín csak a vaku beköszönt a képen :D Köszönöm a segítségeteket, már annyi infó van a fejemben hogy azt se tudom mit hova ragasszak fessek :D. Nem sok amcsi kamionom van de ezekkel mindig meggyűl a bajom. Európaiakkal könnyebb dolgom volt :D Na meg ez a revell. Mire minden alkatrészt lesorjázok, egyenletesre csiszolok...:S Italeri jobban ad erre :D de sebaj ez a szép a makettezésben. Párom igaz nem díjazza ennyire :D | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551486 | 2014. január 20. 19:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
a többiek már leírták amit gondoltam a gumikról!a motorszíne nem tudom tudatos volt-e? mert szerintem ez egy cummins ntc széria ami ilyesmi szürkében vagy homok színben létezett.ahogy exec is írja mindenféle turmixokat használnak az amcsik motor és váltó terén.bár az eaton-fuller,spicer,rockwell kézi váltók és az allison automaták is feketék szoktak lenni.ha hengeres,hordó szerű a váltó akkor az allison van benne a készletben.én úgy elhajítottam,hogy meg se találnám és eaton-fullerre cseréltem egy hasonló keniben.ausztrálban és az usában még mindíg szégyen ha valaki automatát vezet. | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551471 | 2014. január 20. 18:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Klassz, és honnan lehet beszerezni gumit rá? Exec a te motorodról hol találok képet hogy koszoljak stb amiket írtál? | |||||||||||||||||||||||||||||
Gabi | Adatlap | 551468 | 2014. január 20. 18:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! És azon kívül, hogy nagyon rondán néz ki, kicsi is a felnire szélességben és a Revell gumikra jellemző, hogy néhány év után megpuhulnak, és úgy megereszkedik, mintha defektes lenne. Ha van rá lehetőség, akkor érdemes cserélni. Gabi | |||||||||||||||||||||||||||||
rpsmith | Adatlap | 551467 | 2014. január 20. 18:14 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia Mike, Mad Nick! Execnek igaza van, a gumiköpenyhez képest sokkal vékonyabb a futófelület ráadásul "magasabb" is. Ha leméred és felszorzod 25-el, rájössz, h a valóságban is marhára hülyén nézne ki, nem csak itt a maketten. Elég, ha csak szemből megnézed, ilyen formájú gumi nincs a valóságban. Olyan mintha valami agyonhasznált régi gumit újrafutóztak volna valami virsligumival... Szerintem... Rp | |||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 551398 | 2014. január 20. 11:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Ha megnézed a REvell makettjét, látni fogod, hogy nem ez a számpáros, sem pedig a különbségé. Ott nagyon kilóg a lóláb... | |||||||||||||||||||||||||||||
Mad_Nick | Adatlap | 551386 | 2014. január 20. 09:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Elárulom neked hogy vannak ilyen gumik a valóságban is! A Trabant gyári diagonál gumija is pont ilyen volt! 145-ös volt a gumi szélessége, a futófelületé csak 135. A buszokon is hasonló volt na meg az Ifákon! | |||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 551385 | 2014. január 20. 09:20 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Még egy dolog, amivel játszhatsz, ha akarsz. Amerikában több fajta motort, több gyártó váltójával kombinálnak. A váltó színe nem feltétlenül egyezik a motor színével, így ha akarod, festheted másmilyenre. | |||||||||||||||||||||||||||||
exec | Adatlap | 551384 | 2014. január 20. 09:19 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia Mike, Szerintem egész jó a motor kopás, ne fújd újra. Viszont ha már kopott. nyilván koszos is, így adott helyeken befolytnám, illetve a művészoljjal is adnék neki. Lekened ecsettel művészolajjal, aztán visszatörlöd egy papírtörlőkendővel / fülpiszkálóval. Ez nagyon jó hatást ad, illetve ha még mindig sok, akkor white spirittel, lásd lejjebb Kusti írását tovább is visszamoshatod. A sima visszatörlésig bezárólag láthatsz képet az enyémről a cikkek között. A gumikkal az a baj, hogy félelmetesen elbarmolt a futófelület. Ötletem nincs, miért ilyen trágya, a lényeg, hogy a gumi vastagság még jónak tűnik, de a futófelület összesen vagy 3-mm-el keskenyebb mint az egész gumi. Mégis melyik gumi keskenyedik így el a valóságban? Hihetetlen... Üdv. exec | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551353 | 2014. január 19. 20:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Csao. Mi baj a gumikkal? Motor az van hozzá amit a képen látsz egyenlőre összerakva. | |||||||||||||||||||||||||||||
lukács zsolt | Adatlap | 551347 | 2014. január 19. 19:51 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
szia,a kenworth-höz szerezz be másik gumi készletet mert ami a dobozban van az a világ idétlenség részét képezi!milyen motor van hozzá egyébként? | |||||||||||||||||||||||||||||
passat14 | Adatlap | 551334 | 2014. január 19. 16:43 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Ti milyen pisztollyal fújjátok a maketteket? Épp pisztoly vásárlás előtt állok. Köszönöm előre is a segítséget. Üdvözlettel:Attila | |||||||||||||||||||||||||||||
Józsika | Adatlap | 551314 | 2014. január 19. 13:25 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551286 | 2014. január 18. 22:29 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Köszi a tanácsot :D Még nincs befejezve csak ma ennyi időm jutott rá. Még a csavarok koptatása folyamatban meg a koszolás is. | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibchi | Adatlap | 551261 | 2014. január 18. 19:34 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Érdemes megnézni ilyenkor a tankos topikot, sok okosság van a koptatásról ott. | |||||||||||||||||||||||||||||
Tibchi | Adatlap | 551260 | 2014. január 18. 19:33 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Feltettem a kérdést magamnak: Mitől kopott meg ennyire? Miért ezeken a helyeken kopott meg? És a csavaroknál pl miért nem kopik meg? Illetve szerintem túl tiszta a motor, és sok a kopás. Éleknél még csak csak, de ez olyan, mintha valaki nitróval spriccelt volna 1 motorblokkot :D (bocsi) | |||||||||||||||||||||||||||||
fékkulcs | Adatlap | 551255 | 2014. január 18. 19:02 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sziasztok. Megvételre keresek 1/24-es gólyadarus kiegészítőt, ponyva nélküli platót vagy konténert. Előre is köszi. Elérhetőségek: black.jani68@citromail.hu 06209451393 Üdv.: Fékkulcs | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551202 | 2014. január 18. 15:31 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
passat14 | Adatlap | 551191 | 2014. január 18. 14:30 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! rpsmith, most milyen amt-s amerikai kamionjaid vannak? Esetleg tudsz beszerezni is? Üdv.:Attila | |||||||||||||||||||||||||||||
passat14 | Adatlap | 551159 | 2014. január 18. 09:16 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Szia! Áhh értem, ismerem az a boltot. Milyen komplett szettek vannak most? | |||||||||||||||||||||||||||||
Mike | Adatlap | 551156 | 2014. január 18. 09:08 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Hali. Győr környéki vagyok. Az Intersparba nyílt a Zero modell és ott szoktak lenni kamionok de már nincs egyenlőre csak komplett szettek amik póttal vannak. | |||||||||||||||||||||||||||||
bucsi | Adatlap | 551151 | 2014. január 18. 08:50 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Pár eladó motyó. A Volvo és a MAN bontatlan ár a képek alatt. Az összerakottak ármegegyezés szerint ha valakit érdekel. Kérésre tudok még képeket küldeni. Érdeklődni:bucsi84@freemail.hu Üdv bucsi | |||||||||||||||||||||||||||||
passat14 | Adatlap | 551133 | 2014. január 17. 21:22 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Sziasztok! Mike győri vagy? Ha igen akkor merre volt ez a bolt ahol a Kenworth és a Daf maketteket vetted? | |||||||||||||||||||||||||||||
Kusti | Adatlap | 551132 | 2014. január 17. 21:18 | ![]() | |||||||||||||||||||||||||
Mike! Igazából ezek nem pont kamionos témában vannak. Harcjárműves koszolási technikák amik átvihetők civil járművekre. Ami mindenképp alap dolog az a tubusos olajfestékek. (alap színek minimum) Ehhez egy white spirit (ithon sokan a H100-ra is esküsznek, én még Zippo öngyujtóbenzinnel álltam neki) A másik alap a jó minőségű pigmentek. (AK Interactive, Mig pigmentek) Ezekhez egy fixer, vagy trinát szintetikus ecsetkímélő higitó. És a videókban látott technikák gyakorlása, gyakorlása, és gyakorlása. Ha már ráéreztél akkor neki lehet esni a makettnek. Nagyon sok hasonló videő van. Wash, wheathering tipps and tricks, pre-shading, post-shading, és még sok technika van amiket alkalmazni lehet ahogy az ember fejlődik. Az alap festés minden esetben AKRIL! (Gunze, Tamiya) www.youtube.com/watch Kusti |
<<< Vissza | Tovább >>> |
1., | 2., | 3., | 4., | 5., | 6., | 7., | 8., | 9., | 10., | 11., | 12., | 13., | 14., | 15., | 16., | 17., | 18., | 19., | 20., |